A Vincent-blog elköltözött

Ez nektek vicces?

nem felejtünk.jpg

 

 


 

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

FRISSÍTVE!

Itt az újabb történelmi csúcs

A központi költségvetés bruttó adóssága: 2010. május: 19.933,4 Mrd Ft; 2011. május: 21.116,5 Mrd Ft; 2012. május: 21.180,9 Mrd Ft; 2013. május: 21.765,4 Mrd Ft; 2014. október 24.736 Mrd Ft;2015. június 6. 24 847 Mrd F

 

Szűjjé má'!
tumblr_nzd85jlxqr1qd6fjmo1_1280.jpg

 



 

Te már bekövetted?

 

Vincent tumblr Falus.JPG

 


 

Vincenzúra

Troll Vincent.jpg

Figyelem! A Vincent szerzői — főszabályként — maguk moderálják a posztjaikra érkező hozzászólásokat. Panaszaitokkal vagy a mellékhatásokkal a poszt írójához forduljatok!

Köszönettel: Vincent Anomália

Címkék

abszurd (39) áder (5) adózás (11) alkotmány (45) alkotmánybíróság (10) államosítás (7) arcképcsarnok (14) ascher café (24) a létezés magyar minősége (6) bajnai (16) bank (7) bayer (23) bayerzsolt (14) békemenet (7) bkv (7) bloglossza (14) borzalmasvers (156) cigány (7) civilek (5) civil társadalom (8) demokrácia (24) deutsch tamás (6) devizahitelek (9) dogfüggő (10) egyház (10) ellenzék (7) erkölcs (17) érték (19) Érvsebész (11) eu (13) eu elnökség (8) felsőoktatás (15) fidesz (76) fideszdemokrácia (7) film (12) filozófia (13) foci (12) focijós (19) focikvíz (54) focitörténelem (94) fritztamás (6) gasztrowhat (9) gavallérjános (10) gazdaság (8) gengszterkrónikák (14) gyurcsány (27) hangfal (98) heti válasz (19) hétköznapi történetek (32) hétvége (44) hoax (5) hülyék nyelve (16) hülyeország (165) idézet (768) igazságszolgáltatás (6) imf (26) indulatposzt (11) interjú (7) járai (12) jobbik (17) jogállamiság (33) kampány (12) kampányszemle (9) katasztrófa (5) katonalászló (21) kdnp (9) kétharmad (16) költségvetés (21) könyvszemle (9) konzervatív (18) kormányváltás (22) kormányzás (42) kósa (8) kövér (11) kultúra (21) kumin (14) lánczi (5) lázár jános (12) levelező tagozat (12) lmp (8) longtail (10) magánnyugdíj (25) mandiner (15) március 15 (8) matematika (9) matolcsy (44) mdf (5) média (48) melegek (8) mesterházy (7) mnb (5) mosonyigyörgy (7) mszp (32) mta (5) napitahó (7) navracsics (14) nedudgi (15) nekrológ (11) nemigazország (5) nemzeti együttműködés (5) ner (11) nyugdíj (5) oktatás (12) önkormányzatok (6) orbán (46) orbanisztán (15) orbánizmus (101) orbánviktor (65) országgyűlés (6) pártállam (23) politika (14) polt (5) program (9) retró (22) retro (115) rettegünk vincent (14) rogán (9) sajtó (22) sajtószemle (6) schmitt (38) selmeczi (8) semjén (6) simicska (7) sólyom (7) spoof (19) stumpf (5) szász (6) századvég (7) szdsz (9) szijjártó (16) színház (35) szlovákia (5) szszp (5) tarlós (12) társadalom (50) törökgábor modul (8) történelem (5) tudjukkik (22) tudomány (17) tüntetés (17) ügyészség (9) választás (37) vb2010 (19) vendégposzt (68) videó (11) vincent (10) Vincent szülinap (6) voks10 (7) vörösiszap (16) zene (23) Címkefelhő

West Wing: Budapest - az első évad

2012.09.30. 21:50 | Kettes | 101 komment

Címkék: hülyeország

Helyszín Szemerkényi Réka miniszterelnöki főtanácsadó irodája. Jelen vannak Bali Gabriella titkárságvezető, Giró-Szász András, Győri Tibor, Havasi Bertalan, Kern Tamás, Kumin Ferenc, Miklecz Péter és Szemerkényi Réka. Győri Tibor és Miklecz Péter csak mint biodíszlet szerepelnek a jelenetben, szöveget nem osztottak nekik. Az asztalokon bekapcsolt laptopok, tabletek, mobiltelefonok, kézirásos jegyzetek. A falakon körbe lapostelevíziókon a világ és a Párt hírműsorai mennek elnémítva. A jelenlévők azonban a legnagyobb képernyőt nézik érdeklődve, amin Orbán Viktor üres irodája látszik.

Kern: Kedd van, nem? Nem úgy volt, hogy ma bejön dolgozni?

Bali: De, és be is jött a miniszterelnök úr. Öltönyben, nyakkendőben és sporttáskát sem hozott. Nagyon kipihentnek nézett ki ma reggel. Már ahhoz képest.

A többiek elgondolkodnak ezen az ahhoz képesten, de senki nem mondja ki, amit gondol. Végül Szemerkényi felveszi a telefont és tárcsáz.

Szemerkényi: Ott van a főnök? Mit csinál? ...Ennyire részletesen nem akartam tudni. ...Mit? A Gazetta dello Sportot? Nem is tudtam, hogy ért olaszul... Rendben, mondd meg neki, hogy elkezdjük a stábértekezletet, amikor úgy érzi, csatlakozzon hozzánk. ...Ja, és János... a székletmintát ne felejtsétek el, mint a múltkor. Fontos.

Havasi: Egy kicsivel többet lehetne kérni? ...Saját részre.

Giró-Szász (elképedve): Te gyűjtöd a főnök székletmintáit?

Havasi: Ereklyének. Tudod mekkora értéket fog majd képviselni, amikor...?

Giró-Szász: Te beteg vagy.

Havasi: Te meg nem ismered a magyar néplelket.

Szemerkényi: Ha befejezték az urak, elkezdenénk. Lássuk, mi van mára. (A laptopján olvas) Munkahelyvédelmi akcióterv, szociális szövetkezetek, Szűzanyám, ez már megint micsoda?, nemzeti bortermelés támogatása, nemzeti lovas stratégia, Kárpát-medencei népfőiskolai hálózat, külföldre menekített vagyonok megadóztatása. Látom, ma is megint el fogjuk kapni a lényeget. De előtte tekintsük át a miniszterelnöki felkészítő anyagát. Kezdjük a nemzetközi hírekkel! Berci?

Havasi: Áder látogatása Obama elnöknél kínos incidensek nélkül lezajlott. A protokollfotó egész jól sikerült, reméljük az internetes közösségben kedvező fogadtatásra talál. Európában tovább tombol a válság. Párizsban egy napköziscsoport tagjai egymást falták fel éhségükben. Spanyolország felajánlotta Kínának a tengeren túli gyarmatait. Gordon Brown egy háttérbeszélgetésen újságírók előtt elejtette, hogy nagyon irigyli a Nemzeti Együttműködés Rendszerének sikereit.

Kumin: Tényleg?

Szemerkényi: Nem mindegy, hogy tényleg-e vagy nem-e tényleg? Folytasd, Berci, mi van a belpolitikában?

Havasi: A kormány belföldi megítélése egyre javul a Századvégnél. (Tapsolnak, Giró-Szász szerényen nyugtázza.) Még mindig Orbán Viktor a legnépszerűbb magyar politikus, Gyurcsány pedig a legnépszerűtlenebb. Biszku Béla háza előtt többezres tömeg tüntetett és Orbán Viktort éltette. Orbán Viktor felavatott Ópusztaszeren egy tizenkét méteres tornatermet, Zalaszentgróton pedig a Nemzeti Összetartozás tizenkét személyes emlékművét.

Giró-Szász (felnéz a jegyzeteiből): Nem fordítva? Nem Ópusztaszeren avatta fel a Nemzeti Összetartozás emlékművét, Zalamiafarkamon pedig a tornatermet?

Havasi: Nekem ez van ide írva.

Giró-Szász: Bassza meg, akkor rossz helyen állítottuk fel az emlékművet?

Szemerkényi: Ne ragadjunk le a részleteken, majd az esti híradóban helyrehozzák, ha valamit elszúrtunk.

Kern (rámutat a monitorra, amin Orbán irodája látszik. Orbán Videoton-mezben, félmeztelenül dekázgat): Na, megjött. Hogy jutott labdához? És miért nincs rajta gatya?

Bali (felsikkant): Jaj, a szemem! Kiégett!

Szemerkényi: Ne dramatizálj, Gabikám.

Felpattan az ajtó, berobog rajta Lázár János. Köszönés nélkül ledobja magát az egyik székbe.

Lázár: Na mi van, mítingelünk, mítingelünk? A hátunk mögött? (leinti a feszengő Szemerkényit). Nem érdekelnek a kifogások. A megbeszélés vezetését ezennel átveszem.

Észreveszi a monitoron a dekázgató Orbánt, aki mellett most ott áll Szijjártó Péter is szürke öltönyben, rosszalló pillantást vetve a zártláncú kamerára, mintha tudná, hogy figyelik őket.

Lázár (durván felröhög): Na ez már megint kész van. Nincs az a csodabogyó, ami mára még médiaképessé tenné.

Fesztelenül hátradől és gusztálni kezdi az Orbán-csapat tagjait. Mindenki kerüli a tekintetét.

Lázár: Na, mi van, pulykatojások, csikorog a think tank?

Szemerkényi: Éppen a kormányelőterjesztéseket vettük át...

Lázár (közbevág): A picsába a kormányelőterjesztésekkel. Nyissátok ki a szemeteket. (Felkapja a távirányítót és nyomogatni kezdi. A miniszterelnöki irodában lévő kamera képét próbálja felnagyítani, míg végül az egész képernyőt betölti a miniszterelnöki fenék.)

Lázár (Kuminhoz fordul): Mit látsz, Feri?

Kumin (Lefagyott. Végül lassan darálni kezd): Az a célunk, hogy öt éven belül a mai kilenc százalékról húsz százalékra, tíz éven belül pedig...

Lázár (majdnem kedvesen): Ó, kussolj már. (Körülnéz) Hölgyeim és uraim, a főnök megzizzent. It's official.

Bali (elkezd zokogni. Szemerkényi átkarolja és vigasztalja)

Lázár: Nehogy előadjátok itt nekem a Bukás népszínmű-változatát! Míg ti azon tanakodtok, hogy mivel mérgezzétek a főnök agyát nap, mint nap, valakinek az ország gondjaira is ügyelnie kell.

Kumin (megtörik, kiborul): Ez borzalmas! Ha ez kitudódik, nekünk végünk.

Kern: Kitudódik? Mire gondolsz? Ennél szélesebb körben ismert titka nem volt Magyarországnak Kassa bombázása óta. Csak azért, mert nem mondja be a Kossuth rádió, még tudja mindenki.

Kumin: Uramisten, mit kapok ezért megint a Vincenten.

Lázár: Ez a beszéd. Szembenézés. Fel kell készülnünk a legrosszabbra.

Kinyílik az ajtó, megjelenik Orbán és Szijjártó. Egyiken sincs nadrág. A teremben lévők felpattannak, Lázár áll fel legutoljára, hangsúlyozottan lassan és kelletlenül. Szijjártó a szeme villantásával jelzi Havasinak, hogy mi a dolga. Havasi azonnal kioldja a nadrágszíját és egy gyors mozdulattal letolja a nadrágját, az alsónadrággal együtt. Szemerkényi merev arccal áll mellette, látszik rajta, hogy túl sok volt már neki a Nemzeti Együttműködés Rendszerének férfiékességeiből aznapra.

Orbán belép az ajtón, a hónap alatt a labdával. Körülnéz, a pillantása Havasin áll meg.

Orbán: Magán miért nincs gatya, fiam?

Szijjártó a fejével jelez, hogy ne válaszoljon. Havasi hallgat, vörösödik.

Orbán: Egyébként mindegy, mert rajtam sincs. Így jöttem végig a folyosón. És tudjátok mit? Nagyszerű érzés volt.

Orbán (Int, hogy leülhetnek. A stáb tagjai engedelmeskednek. Orbán sétálni kezd a szobában. Mindenki követi a szemével, az arcukon nem látszik semmilyen érzelem.) Ma éjjel jelet láttam álmomban. Rámszállott a Turulmadár. De nem mint Emesére, semmi buzulás, meg ilyesmi, csak egy szívélyes, baráti csókot váltottunk. Üzenetet hozott nekem a Történelem Urától. Elmondta, hogy kiválasztott vagyok. Péter, jegyzeteld.

Szijjártó int Havasinak, hogy jegyzeteljen.

Orbán: Onnantól, hogy a világra jövünk, a mi hét törzsünk köt szövetséget, a mi Szent Istvánunk alapít államot, a mi seregeink vesztenek csatát Mohácsnál, a turul madár pedig, a most élő, a már meghalt és majd megszülető magyarok nemzeti azonosságának jelképe. Megvan? Akkor most figyeljetek, mert most jön a legérdekesebb rész. A politikus és a gazdaember is pásztor, el kell számolnia a rábízottakkal; a jó pásztor az, aki megkeresi az elveszett juhot. Azt mondta nekem a Turulmadár, hogy menjél. Viktor, számolj el az emberekkel, számolj el a reád bízottakkal. Mert ma nyugodtan vethetsz számot, és örülhetsz, mert megtaláltad elveszett juhaidat.

Havasi (meghatottan): Ez zseniális.

Orbán: El is dobtam a mai avatásra megírt szövegemet. Úgy éreztem, hogy az egész országnak tudnia kell erről az örömhírről.

Giró-Szász (hitetlenkedve): Ezt mondtad el az avatáson?

Orbán: Miért, mi nem tetszik?

Giró-Szász: Főnök, ez egyszerűen zseniális. Még mindig te vagy a legjobb szónok, a legkarizmatikusabb vezető, a leg... (elsírja magát. Orbán elérzékenyül, átkarolja). András, tudom, mit érzel. Néha még én is elgyengülök. Ez a legkeményebb férfiakkal is megesik. Kóstolj meg egyet ebből (a zsebébe nyúl, elővesz a doboznyi színes pirulát. Az ablak felé tartja, rázogatja.) A rózsaszín a legjobb. Attól mindig csúcsformába lendülök.

Giró-Szász (elfogadja, fegyelmezetten lenyeli, aztán kifújja az orrát.) Túl jó vagy te nekünk, főnök. Túl jó.

· 3 trackback

süti beállítások módosítása