A Vincent-blog elköltözött

Ez nektek vicces?

nem felejtünk.jpg

 

 


 

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

FRISSÍTVE!

Itt az újabb történelmi csúcs

A központi költségvetés bruttó adóssága: 2010. május: 19.933,4 Mrd Ft; 2011. május: 21.116,5 Mrd Ft; 2012. május: 21.180,9 Mrd Ft; 2013. május: 21.765,4 Mrd Ft; 2014. október 24.736 Mrd Ft;2015. június 6. 24 847 Mrd F

 

Szűjjé má'!
tumblr_nzd85jlxqr1qd6fjmo1_1280.jpg

 



 

Te már bekövetted?

 

Vincent tumblr Falus.JPG

 


 

Vincenzúra

Troll Vincent.jpg

Figyelem! A Vincent szerzői — főszabályként — maguk moderálják a posztjaikra érkező hozzászólásokat. Panaszaitokkal vagy a mellékhatásokkal a poszt írójához forduljatok!

Köszönettel: Vincent Anomália

Címkék

abszurd (39) áder (5) adózás (11) alkotmány (45) alkotmánybíróság (10) államosítás (7) arcképcsarnok (14) ascher café (24) a létezés magyar minősége (6) bajnai (16) bank (7) bayer (23) bayerzsolt (14) békemenet (7) bkv (7) bloglossza (14) borzalmasvers (156) cigány (7) civilek (5) civil társadalom (8) demokrácia (24) deutsch tamás (6) devizahitelek (9) dogfüggő (10) egyház (10) ellenzék (7) erkölcs (17) érték (19) Érvsebész (11) eu (13) eu elnökség (8) felsőoktatás (15) fidesz (76) fideszdemokrácia (7) film (12) filozófia (13) foci (12) focijós (19) focikvíz (54) focitörténelem (94) fritztamás (6) gasztrowhat (9) gavallérjános (10) gazdaság (8) gengszterkrónikák (14) gyurcsány (27) hangfal (98) heti válasz (19) hétköznapi történetek (32) hétvége (44) hoax (5) hülyék nyelve (16) hülyeország (165) idézet (768) igazságszolgáltatás (6) imf (26) indulatposzt (11) interjú (7) járai (12) jobbik (17) jogállamiság (33) kampány (12) kampányszemle (9) katasztrófa (5) katonalászló (21) kdnp (9) kétharmad (16) költségvetés (21) könyvszemle (9) konzervatív (18) kormányváltás (22) kormányzás (42) kósa (8) kövér (11) kultúra (21) kumin (14) lánczi (5) lázár jános (12) levelező tagozat (12) lmp (8) longtail (10) magánnyugdíj (25) mandiner (15) március 15 (8) matematika (9) matolcsy (44) mdf (5) média (48) melegek (8) mesterházy (7) mnb (5) mosonyigyörgy (7) mszp (32) mta (5) napitahó (7) navracsics (14) nedudgi (15) nekrológ (11) nemigazország (5) nemzeti együttműködés (5) ner (11) nyugdíj (5) oktatás (12) önkormányzatok (6) orbán (46) orbanisztán (15) orbánizmus (101) orbánviktor (65) országgyűlés (6) pártállam (23) politika (14) polt (5) program (9) retró (22) retro (115) rettegünk vincent (14) rogán (9) sajtó (22) sajtószemle (6) schmitt (38) selmeczi (8) semjén (6) simicska (7) sólyom (7) spoof (19) stumpf (5) szász (6) századvég (7) szdsz (9) szijjártó (16) színház (35) szlovákia (5) szszp (5) tarlós (12) társadalom (50) törökgábor modul (8) történelem (5) tudjukkik (22) tudomány (17) tüntetés (17) ügyészség (9) választás (37) vb2010 (19) vendégposzt (68) videó (11) vincent (10) Vincent szülinap (6) voks10 (7) vörösiszap (16) zene (23) Címkefelhő

Az Orbán-szabály avagy a rezsimszolgák boldogsága

2021.05.07. 22:44 | jotunder | komment

 

       G.Fodor Gábor először Eric Voegelinről írt, és senkit, de tényleg senkit sem érdekelt, amit összehordott, úgy távozott a magyar politikafilozófiából, hogy egyetlen egy értékelhető mondatot sem volt képes leírni. Ahogy Stumpf István és Lánczi András sem. Egyetlen egyet sem. Ők a gázkamrákra építették a karrierjük, a gázkamrák miatt nem lettek vidéki középiskolai tanárok, a gázkamrák miatt nyílt meg előttük az út, ez egy ilyen ország, cuncimókus történelemhez Jóságos Stumpf István izű körtepálinka dukál.  Az induláshoz persze még kellett a Kádár Dzsoni bácsi belügyminiszterének lánya, vagy a kommunista párt ideológiai folyóiratának szerkesztői széke. És most már ott ül mellettük szürke öltönyben az egykori szkinhed Békés főszerkesztő, Domnul Dumitrescu a mindenkori kretén, és a sok megadja, akiket mindig összetévesztek a többi megadjával. 

      G.Fodor végül Orbán Viktorról írt könyvet, az Orbán-szabályt. Éppen marginalizálódott a Századvégben, Mária asszony is a második sorból nézi az ügyeletes tenyeres-talpas nyilaskeresztes mosónőt,  valahogy ismét jeleznie kellett Jones gazdának, hogy sohasem gondolta ő komolyan, hogy nem jön vissza. 

      Magyarországon úgy jött el a rettenthetetlen hülyék kora, hogy Petri György fiából is rezsimszolga lett,  másodosztályú géfodor, aki csak a facebookon tud havi egyszer lojális lenni, de akkor nagyon. Ezt kaptuk Orbántól. A géfodrokat, a stumpfokat, a lánczikat, a tündöklő középszert, akik most egy újabb generációnak teszik tönkre az életét.

      Orbán egy autoritariánus rendszert épített ki, kihozta a legrosszabbat a posztjobbágy-posztnyilas-posztkommer magyar népből, amiből pedig olyasmit is ki lehetett volna hozni, ami elől nem kell elmenekülni a Spitzbergákra. Szemben Gyurcsánnyal, Orbánt nem érdekelte az értelmiség, mert szemben Gyurcsánnyal, ő úgy gondolta, hogy sokkal okosabb,  mint a holdudvara. És ebben persze igaza is volt. Azt is jól látta, hogy Magyarországon plebejus politikát kell csinálni, érthető, realista, pragmatikus politikát.

      Megtanulta a Carl Schmitt kifestőből a lényeget. Mit megtanulta, ő magyarázta el Carl Schmittnek, hogy ebben az országban, mindig kell egy ellenség, valaki, aki elveheti a munkád, aki nem olyan, mint te, jó, olyan, mint te, de nem úgy olyan, és különben is nem rendes fradista. Fradista politikát kell csinálni, mi vagyunk a fradi, ők az újpest, világos beszéd, az a les, amit befúj a bíró, és hát a bíró nem fúj be semmit, ha feldugjuk neki a sípját. Nincs les, nincs kezezés, tizenhárman vagyunk a pályán és a partjelző időnként lerúgja az ellenfél középpályását, ez a pannonfutball. A fair play a gyengeség jele. 

      Orbán tudja, hogy ki az erős ember Balmazújvárosban, tudja, hogy mi a helyzet a magyar laposelemkereskedelemben, tudja, hogy mi az, amiért a magyar ember ki megy az utcára, és azt nem csinálja. És pontosan tudja, hogy mi az, amit a magyar ember leszar, és akkor ugye, miért ne. Egyáltalán nem érdeklik a doktríner nyusziságok, hogy mit szól majd a nyugati sajtó, a jóságügyi biztos, tudja, hogy meddig lehet elmenni, és centire el is megy odáig.

     És ha kicsit tovább megy, akkor majd visszalép, és majd elmagyarázza a Híradó, hogy nem kellett visszavonni a kutyasétáltatási törvényt, mert az eleve jobb volt, mint a svéd bányagazdálkodási törvény, vagy a holland bármitörvény. Azt is tudja, hogy a magyar ember mitől fél, mi az, amitől nagyon fél, mi az, amitől  még nem fél, de Bende elvtárs megoldja. És igenis a német közszolgálati adó az sokkal kormánypártibb, mint ami az ő seggében van, és ezt úgy tudja mondani, hogy ha éppen el nem is hiszi neki a fideszember, de legalább jól megmondta ezeknek a zsidóknak. Vagyis nem a zsidóknak, mert már nem a zsidók a zsidók, csak mindig keverik a fideszemberek, szinte már sajnálom őket, mert tegnap azért még a zsidók voltak a zsidók, Orbániában naprakésznek kell lenni. 

      Orbán nem kér bocsánatot azért, mert hórihorgas libernyáknak nevezte az orosz közszolgálati televízióban a Karácsony Gergelyt.  Ismeri azoknak az embereknek a nyelvét, akivel a kedves Olvasó nem feltétlenül szeretne érintkezni, de sokkal többen vannak, mint a kedves Olvasó. Sokkal, de sokkal többen. 

       Orbán elérte azt, hogy fél Magyarország gondolja úgy, hogy százezer lakosra nézve Magyarországon volt a legkevesebb áldozata a Covid-járványnak a világon. Pedig az egész világsajtó megírta, hogy sikerült lenyomnunk Gibraltárt és San Marinot, hogy élen vagyunk, mint a női tekecsapat. Az a lényeg, hogy mit ír a simonbesztercei Keresztény Hírmondó és a fülöpbogácsi Nemzeti Mondolat, és hát azok betű szerint ugyanazt írják. 

       Orbán pontosan tudja, hogy azért kell tizenhatezer lélegeztetőgépet vásárolni, mert a visszaosztott zseton pont azokhoz kerül, akik majd elmagyarázzák, hogy Magyarországon nem meghalnak az emberek a koronavírustól, csak sokáig nem vesznek levegőt.  És a sok liberális facebook értelmiségi meg rázza a rácsot, hogy hazudik az Orbán. Ja, hazudik. Majd ha meg tetszik mutatni a Nagy Politikusi Szabálykönyvben azt, hogy kétszer kimarad a dobásból, aki hazudik, akkor majd én is fogok nyifogni.

        G.Fodor még sem írhatja azt, hogy Orbán egy dobrudzsai lókupec, mert akkor azért azt is le kellene írnia, hogy ő egy dobrudzsai lókupec lótifutija. Ő ezért a könyvért olyan harminc-negyven négyzetméternyi extra nagy belmagasságot kapott Mária asszonytól, és talán a harmadik felháboroncból megint előléphet második megdühönccé. Lánczi pedig elmondhatja magáról, hogy alig maradt el Bayer Zsolttól az ajnárban, kap majd valami intézetet, ahol majd írhat az észak-macedón testvérpártnak Leo Strauss végbélsipolyának transzcendenciájáról.

      Csak vége lesz egyszer...

      (Itt lehet kommentelni)

 

süti beállítások módosítása