A Vincent-blog elköltözött

Ez nektek vicces?

nem felejtünk.jpg

 

 


 

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

FRISSÍTVE!

Itt az újabb történelmi csúcs

A központi költségvetés bruttó adóssága: 2010. május: 19.933,4 Mrd Ft; 2011. május: 21.116,5 Mrd Ft; 2012. május: 21.180,9 Mrd Ft; 2013. május: 21.765,4 Mrd Ft; 2014. október 24.736 Mrd Ft;2015. június 6. 24 847 Mrd F

 

Szűjjé má'!
tumblr_nzd85jlxqr1qd6fjmo1_1280.jpg

 



 

Te már bekövetted?

 

Vincent tumblr Falus.JPG

 


 

Vincenzúra

Troll Vincent.jpg

Figyelem! A Vincent szerzői — főszabályként — maguk moderálják a posztjaikra érkező hozzászólásokat. Panaszaitokkal vagy a mellékhatásokkal a poszt írójához forduljatok!

Köszönettel: Vincent Anomália

Címkék

abszurd (39) áder (5) adózás (11) alkotmány (45) alkotmánybíróság (10) államosítás (7) arcképcsarnok (14) ascher café (24) a létezés magyar minősége (6) bajnai (16) bank (7) bayer (23) bayerzsolt (14) békemenet (7) bkv (7) bloglossza (14) borzalmasvers (156) cigány (7) civilek (5) civil társadalom (8) demokrácia (24) deutsch tamás (6) devizahitelek (9) dogfüggő (10) egyház (10) ellenzék (7) erkölcs (17) érték (19) Érvsebész (11) eu (13) eu elnökség (8) felsőoktatás (15) fidesz (76) fideszdemokrácia (7) film (12) filozófia (13) foci (12) focijós (19) focikvíz (54) focitörténelem (94) fritztamás (6) gasztrowhat (9) gavallérjános (10) gazdaság (8) gengszterkrónikák (14) gyurcsány (27) hangfal (98) heti válasz (19) hétköznapi történetek (32) hétvége (44) hoax (5) hülyék nyelve (16) hülyeország (165) idézet (768) igazságszolgáltatás (6) imf (26) indulatposzt (11) interjú (7) járai (12) jobbik (17) jogállamiság (33) kampány (12) kampányszemle (9) katasztrófa (5) katonalászló (21) kdnp (9) kétharmad (16) költségvetés (21) könyvszemle (9) konzervatív (18) kormányváltás (22) kormányzás (42) kósa (8) kövér (11) kultúra (21) kumin (14) lánczi (5) lázár jános (12) levelező tagozat (12) lmp (8) longtail (10) magánnyugdíj (25) mandiner (15) március 15 (8) matematika (9) matolcsy (44) mdf (5) média (48) melegek (8) mesterházy (7) mnb (5) mosonyigyörgy (7) mszp (32) mta (5) napitahó (7) navracsics (14) nedudgi (15) nekrológ (11) nemigazország (5) nemzeti együttműködés (5) ner (11) nyugdíj (5) oktatás (12) önkormányzatok (6) orbán (46) orbanisztán (15) orbánizmus (101) orbánviktor (65) országgyűlés (6) pártállam (23) politika (14) polt (5) program (9) retro (115) retró (22) rettegünk vincent (14) rogán (9) sajtó (22) sajtószemle (6) schmitt (38) selmeczi (8) semjén (6) simicska (7) sólyom (7) spoof (19) stumpf (5) szász (6) századvég (7) szdsz (9) szijjártó (16) színház (35) szlovákia (5) szszp (5) tarlós (12) társadalom (50) törökgábor modul (8) történelem (5) tudjukkik (22) tudomány (17) tüntetés (17) ügyészség (9) választás (37) vb2010 (19) vendégposzt (68) videó (11) vincent (10) Vincent szülinap (6) voks10 (7) vörösiszap (16) zene (23) Címkefelhő

Gerő András mint fideszes érv

2012.09.17. 16:11 | jotunder | 173 komment

Az általam javasolt megoldások nagyon vázlatosak, bennük a gondolat, és nem a kidolgozottság a lényeg. 

(Gerő András)

Lázár János fontos érvnek nevezte a választási regisztráció mellett, hogy azt maga Gerő András ún. liberális értelmiségi is javasolta.

A választás alapjog, és alapjog gyakorlását az Európai Unióban tudatosan nem szokták megnehezíteni. Megkönnyíteni szokták. Nem tudok olyan példát, ahol nagyon könnyen lehetett eddig választani, aztán hirtelen bevezették a regisztrációt. A Fidesz bevallott célja korlátlan hatalmának megőrzése beláthatatlan időkre — amit  jobboldali centrális erőtér néven szoktak eufemizálni — ez az, amiért bármilyen aljasságra hajlandók. Itt egy maffiotikus rezsim túléléséről van szó, közpénzekből magánvagyonokká váló százmilliárdokról, és igen, nagy vonalakban életről és halálról. A Fidesz rátelepedett erre az országra: tízszer annyi pénze lesz a választáson, mint az ellenzékének, a közmédia pedig kormánypárti kampányeszközként fungál már 2010 óta, de az Orbán-Lévai-Simicska rezsim nem kockáztathat. Ezt azonban már kitárgyaltuk. A kérdés az, hogyan lehet érv Gerő András.

Lánczi András, a rezsim hivatalos ideológusa szerint a balliberális értelmiséget meg kell törni, egzisztenciálisan tönkre kell tenni. És most hirtelen egy értelmiségi véleménye, aki persze Schmidt Mária "ismerőseként" (kedves jogi képviselőnk, nem ölebet írtam, most miért tetszik ilyen ijedten nézni) régen része az orbáni konglomerátumnak, visszavonom, régen nem része az orbáni konglomerátum komplementer halmazának, nagyon fontos lesz. 

Miért? Mi olyat tud Gerő András, amit a Vincent olvasói nem tudnak? Komolyan kérdem. Miért lett hirtelen mérce Gerő András, már azon kívül, hogy azt mondja, amit a rezsim hallani akar? Gerő ebben a cikkben támogatta meg a választási regisztrációt. 

"Szerintem egy lehetséges megoldás az, hogy a választójog alapelveit érvényben tartva, a demokratikus rendszerben legitimációt biztosító választások mechanizmusába beépítenénk a regisztrációs mozzanatot, ami annyit jelent, hogy — észak-amerikai mintára — a szavazóknak ahhoz, hogy élni tudjanak a jogukkal, előzőleg regisztráltatniuk kelljen magukat. Vélelmezem, hogy erre a többletaktusra azok vállalkoznának, akiknek politikai érdeklődése és motiváltsága van olyan erős, hogy képesek életükből egy-másfél órát áldozni politikai önkifejezésük érdekében. Akárhogy is nézem, ez szűrő. De úgy tűnik, hogy az Egyesült Államok esetében ez a szűrő működik, anélkül, hogy a demokrácia lényege sérülne."

Véletlenül sem akarom Gerő Andrást nyáladzó kreténnek nevezni, ezt jogi képviselőnk kifejezetten ellenezné, de a nagyívű liberális gondolkodó elfeledkezett arról, hogy az Egyesült Államokban nincs szövetségi választási törvény, egyáltalán semmiféle listája sincs az államoknak a polgáraikról, még személyi igazolvány sem igazán létezik, az emberek általában a jogosítvánnyal igazolják magukat. Nem bevezették a regisztrációt, hanem mindig is szükség volt rá. Az egy másik kérdés, hogy a Jim Crow-törvények idején mi és mennyire sérült a különböző regisztrációs mechanizmusoktól. Amint azt fentebb megjegyeztem, nem kívánom Gerő Andrást nyáladzó kreténnek nevezni. Ez az a nyolc sor,  ez az a tündöklő értelmiségi argumentum, amivel kiragyogott Gerő András értelmiségi a tánckarból. Kedves Olvasó, tessék ilyen okosakat mondani, és Ön is ki fog ragyogni.

Ugyanezen fontos műben, amelynek Gerő szerint a gondolatisága és nem a kidolgozottsága lényeges (nemcsak nagyon szép, hanem szerény ember is Gerő András) a következő is szerepel :

Úgy vélem, hogy a bizonyítottan adóhátralékosok esetében indokolt lenne az, hogy meghatározott időre kizárják őket a politikai jogok gyakorlásából — ahogy ez egyébként megtörténik olyan bűncselekmények esetében, ahol a bíróság az elítéltet eltiltja a közügyekben való részvételtől. Miután a politikai joggyakorlás szabadságát az alkotmány deklarálja, ezért annak is alkotmányos passzusnak kell lennie, ami a közteherviselés elkerülését időleges politikai jogfosztással szankcionálja. Hangsúlyozom, hogy minden bizonyítottan adóelkerülő személyt továbbra is megilletnek emberi jogai, de a politikai jogok tekintetében más a helyzet, hiszen milyen alapon kíván a közügyekben részt venni az, aki dokumentáltan adócsaló vagy adóhátralékos.

Nem feltételezem, hogy Lázár János mazsolázni kívánna a gerői gondolati mélységekből, ezért kérdezem, hogy egy külhoni állampolgár mennyiben is vesz részt a közteherviselésben? Szikrázó észjárású, különleges anyagból gyúrt Gerő Andrásunk tézisei között nem válogathatunk. Csak csodáljuk. És persze nem kerüli el figyelmünket a következő történelmi patinával bőven ellátott spiritusz sem :

         A monarchának a köztársasági elnökkel szembeni előnye, hogy nem választják, hanem öröklési rendben működik, tehát legitimitása nem a pártpolitikai viszonyoktól függ. Vélhetően nem kerülne többe a költségvetésnek, mint a köztársasági elnök fenntartása. Nem elsődlegesen a személynek, hanem az intézménynek szól a tisztelet és az autoritás. A monarchia külsőségei pedig megadják azt a történelmi patinával ellátott spiritualitást, amire minden politikai rendszernek és közösségnek szüksége van.

 Vélhetően van kéremszépen, vagy mi az Isten. Nem pártpolitikai viszonyoktól függ a kidolgozatlanságában is kiemelkedő gerői gondolat, akkor pedig nosza le Áderrel, válasszunk valamilyen külsőségeiben is spiritiszta, autoritástól duzzadó futballszerető monarchát, aki öröklési rendben működve adná át majd a hatalmat a Videoton FC második csapata egyik kiválóságának, bár pragmatikusan szankcionálva a dolgokat, szívesen látnánk I. avagy Ezüstkanállalszájábanszületett Ráhelt is a díszes trónuson. 

     Gerő András (aki Bayer Zsolt és Lovas István közül biztos kézzel választotta ki Romsics Ignácot az Ország Antiszemitájának) szerint részben jogászi szakfeladat az ő javaslatainak további kimunkálása (az Olvasó most azt hiszi, hogy viccelek, tessék beleolvasni a Műbe). Ő már hamarabb felismerte saját zsenijét, mint Lázár János. Rendben: legyen választási regisztráció, de monarcha is legyen, és aki Magyarországon nem fizet adót az ne szavazhasson, vezessük be a rasszista beszédtartalmak esetében az esküdtbíráskodást (most ne rám nézzen ilyen borzasztóan hülyén a kedves Olvasó, hanem olvassa már el  Művet) és, Lázár János drága, tessen kérem elolvasni, építsünk nehézacélból alkotmányos ellensúlyt a politikai vazallus logikának. Igen, kedves Lázár, Gerő nemcsak azt javasolta, hogy legyen választási regisztráció, hanem alkotmányos ellensúlyokat is épített volna, a maga érdekes (ismételten tagadom, hogy az érdekes jelzőnek bármilyen kapcsolata lenne a nyáladzó kreténséggel) módján. 

Döntsük el: érv a Gerő vagy nem érv? Ha nem érv, akkor mondjuk ki az igazságot: még vagy harminc évig hatalmon akarunk maradni, de ha lehet, inkább hetvenig, és csak azért nem nevezzük át mexikói mintára a Fideszt Intézményesült Fülkeforradalmi Egypártra, mert Barroso esetleg felébredne. Ha viszont érv, akkor tessék a teljes érvrendszert magukévá tenni, mint VV Benő VV Karolát, és gerősítsük meg Édesmagyarország alkotmányos alapjait, ahogy kell. 

     

· 3 trackback

süti beállítások módosítása