A Vincent-blog elköltözött

Ez nektek vicces?

nem felejtünk.jpg

 

 


 

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

FRISSÍTVE!

Itt az újabb történelmi csúcs

A központi költségvetés bruttó adóssága: 2010. május: 19.933,4 Mrd Ft; 2011. május: 21.116,5 Mrd Ft; 2012. május: 21.180,9 Mrd Ft; 2013. május: 21.765,4 Mrd Ft; 2014. október 24.736 Mrd Ft;2015. június 6. 24 847 Mrd F

 

Szűjjé má'!
tumblr_nzd85jlxqr1qd6fjmo1_1280.jpg

 



 

Te már bekövetted?

 

Vincent tumblr Falus.JPG

 


 

Vincenzúra

Troll Vincent.jpg

Figyelem! A Vincent szerzői — főszabályként — maguk moderálják a posztjaikra érkező hozzászólásokat. Panaszaitokkal vagy a mellékhatásokkal a poszt írójához forduljatok!

Köszönettel: Vincent Anomália

Címkék

abszurd (39) áder (5) adózás (11) alkotmány (45) alkotmánybíróság (10) államosítás (7) arcképcsarnok (14) ascher café (24) a létezés magyar minősége (6) bajnai (16) bank (7) bayer (23) bayerzsolt (14) békemenet (7) bkv (7) bloglossza (14) borzalmasvers (156) cigány (7) civilek (5) civil társadalom (8) demokrácia (24) deutsch tamás (6) devizahitelek (9) dogfüggő (10) egyház (10) ellenzék (7) erkölcs (17) érték (19) Érvsebész (11) eu (13) eu elnökség (8) felsőoktatás (15) fidesz (76) fideszdemokrácia (7) film (12) filozófia (13) foci (12) focijós (19) focikvíz (54) focitörténelem (94) fritztamás (6) gasztrowhat (9) gavallérjános (10) gazdaság (8) gengszterkrónikák (14) gyurcsány (27) hangfal (98) heti válasz (19) hétköznapi történetek (32) hétvége (44) hoax (5) hülyék nyelve (16) hülyeország (165) idézet (768) igazságszolgáltatás (6) imf (26) indulatposzt (11) interjú (7) járai (12) jobbik (17) jogállamiság (33) kampány (12) kampányszemle (9) katasztrófa (5) katonalászló (21) kdnp (9) kétharmad (16) költségvetés (21) könyvszemle (9) konzervatív (18) kormányváltás (22) kormányzás (42) kósa (8) kövér (11) kultúra (21) kumin (14) lánczi (5) lázár jános (12) levelező tagozat (12) lmp (8) longtail (10) magánnyugdíj (25) mandiner (15) március 15 (8) matematika (9) matolcsy (44) mdf (5) média (48) melegek (8) mesterházy (7) mnb (5) mosonyigyörgy (7) mszp (32) mta (5) napitahó (7) navracsics (14) nedudgi (15) nekrológ (11) nemigazország (5) nemzeti együttműködés (5) ner (11) nyugdíj (5) oktatás (12) önkormányzatok (6) orbán (46) orbanisztán (15) orbánizmus (101) orbánviktor (65) országgyűlés (6) pártállam (23) politika (14) polt (5) program (9) retró (22) retro (115) rettegünk vincent (14) rogán (9) sajtó (22) sajtószemle (6) schmitt (38) selmeczi (8) semjén (6) simicska (7) sólyom (7) spoof (19) stumpf (5) szász (6) századvég (7) szdsz (9) szijjártó (16) színház (35) szlovákia (5) szszp (5) tarlós (12) társadalom (50) törökgábor modul (8) történelem (5) tudjukkik (22) tudomány (17) tüntetés (17) ügyészség (9) választás (37) vb2010 (19) vendégposzt (68) videó (11) vincent (10) Vincent szülinap (6) voks10 (7) vörösiszap (16) zene (23) Címkefelhő

Egyharmad - mutyik 1. rész

II. rész: A mutyik 1/2

2011.11.02. 11:00 | szempontpuska | 25 komment

Címkék: számvetés

Ezekben a hetekben tölti ki ciklusának első harmadát a kormány. Azt mondják az átlagos választópolgár memóriájának terjedelme két hét.

Sorozatunk második részében a mutyikra fókuszálunk, azon a nem elhanyagolható tapasztalaton alapulva, hogy az előző kormány leváltásának egyik legfőbb oka a korrupció, a mutyik, a nokiásdobozok és a pénztalicska volt.

Sikerült-e váltani? Megszabadult-e az ország a mutyiktól*?

 A Nemzeti Együttműködés Rendszerében az a világ nem jöhet vissza, amikor nem tudjuk a közérdeket érvényesíteni a magánérdekkel szemben  - Orbán Viktor

*szándékosan használjuk ezt a jogilag nem létező kifejezést, mint ahogy Hagyó-Zuschlag-Hunvald-sb. is mutyi volt jóval a (most sem létező) ítélet előtt.

 

Ötmilliárdért fényképezteti a kormányzat az országot

Alig másfél hetük volt a geodéziai cégeknek arra, hogy ajánlkozzanak az évtized bizniszére. A Vidékfejlesztési Minisztériumhoz tartozó Földmérési és Távérzékelési Intézet a jól hangzó, Országleltár névre keresztelt, új nemzeti vagyonnyilvántartáshoz az eddig szokásos árak sokszorosáért készíttet térképészeti légifénykép-felvételeket. Igaz, az intézet az elmúlt években egy másik projektben is lefotóztatta az országot, de érdekes módon akkor csak 160 millióba került a 70 ezer négyzetkilométerre kiterjedő művelet. Az ötmilliárdos közbeszerzési pályázatban olyan jelentkezési feltételeket szabtak, hogy azokat valószínűleg csak a VM államtitkárának régi cége, a Geodézia Zrt. tudja teljesíteni.

A háttérintézmény nettó 4,8 milliárdos kiadást irányzott elő légifotók készítésére.

Megjegyzés: A projektet lefújták

 

A Best of Gyurcsány-videóival ismertséget szerzett huszonéves Tomanovics Gergellyel kötött szerződést a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nyáron a miniszterek és államtitkárok nyilvános szerepléseinek dokumentálására. Tomanovics cége nettó 1,13 milliót keresett a megbízással.

Nettó 1,13 millió forint értékű szerződést kötött a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) annak a huszonéves férfinak, Tomanovics Gergelynek a cégével, aki egy Gyurcsány kijelentéseiből összeollózott videóklippel szerzett ismertséget az interneten 2006-ban.

Tomanovics videóit fölkapta a Fideszhez közeli média is, sorozattá bővülő anyagairól elismerően írt a Fidesz.hu [1] és a Hír Tv is többször beszámolt [2] a klipek népszerűségéről. "Tomanovics Gergely, a videó készítője egyszerű és meggyőző módszert használ: szembeállítja a politikusok nyilatkozatait a puszta tényekkel" - harangozta be a vizitdíjas népszavazásra készített Tomanonvics-videót a Kurucinfo, amely rendszeresen "szenzációs videónak" nevezte cikkeiben Tomanovics anyagait.

A Greyhound Multimédia Kft., amellyel a szerződést a KIM idén nyáron kötötte, 2007 novemberében alakult.

A cég az 1,13 millió forintért azt vállalta, hogy valamivel több mint egy hónapon át, 2010. júlus 15. és augusztus 19. között miniszterek és államtitkárok nyilvános szereplésein dokumentáció jellegű videófelvételeket készít, feldolgoz, konvertál és archivál a tervezett Kormányzati Dokumentációs Központ számára – derül ki a KIM által kötött szerződéseknek a tárca honlapján közzétett listájából.

 

Csontváry-kiállítás nyílt az isztambuli Pera múzeumban. A néhány festmény kivételével a teljes életművet felölelő tárlat anyagát egy, a műtárgyszállítási piacra nemrég belépett cég fuvarozta ki négy országon át. A céget a területért felelős helyettes államtitkár alapította idén áprilisban.

A képeket egy áprilisban alapított cég, a Museum Complex (MC) Kft. szállította ki, miután megnyerte a Baranya Megyei Múzeumok Igazgatósága (BMMI) által kiírt meghívásos pályázatot. A pécsi Nyolcak-kiállítás képeinek mozgatását is magába foglaló korábbi pályázat győztese azonban nem az MC, hanem az egyetlen induló, a hazai műtárgyszállítási piac nagyágyúja, a Hungart Logistic (HL) Kft. volt. Mivel a hírek szerint a BMMI-nek nem volt elég pénze a negyvenmilliós szállítási díj kifizetésére, a két kiállítást a kiíró szétválasztotta, és új közbeszerzési pályázatot írt ki. A BMMI később a második kiírást megsemmisítette.

A Museum Complexet idén áprilisban a Pest Megyei Múzeumok Igazgatóságának (PMMI) igazgatója, vagyis az a Kálnoki-Gyöngyössy Márton alapította, akit a nyáron Nemzetierőforrás-minisztérium kultúráért felelős helyettes államtitkárának neveztek ki.

 

Újabb állami tulajdonú cég, a Szerencsejáték Zrt. kötött szerződést Pintér Sándor belügyminiszter korábbi biztonsági cégével. A Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. 24,368 millió forintért őrzi a Szerencsejáték Zrt-t.

A CBSZ tavaly nyáron több állami tulajdonú cégtől nyert el megbízást, melyekről a hvg.hu [2] számolt be elsőként. Először a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. kötött szerződést a céggel, majd a Magyar Villamos Művek Zrt. őrzés-védelmét is a CBSZ vette át

 

Ahol a fideszes magánérdek nem számít: állami milliárdok a volt cégeknek

Az Index.hu információi szerint jól járt a Geodézia Zrt., amely egy ötmilliárdos projekt elnyerésének esélyese, mivel ez a cég az egyetlen, amely a pályázatban előírt feltételeknek megfelel. A cég igazgatóságának egykori tagja, egyben korábbi résztulajdonosa Farkas Imre, aki a kormányváltás után a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára lett. Toronyi Bence pedig a VM alá tartozó, és a pályázatot kiíró Földmérési és Távérzékelési Intézet főigazgatójává vált a kormányváltást követően. Toronyi május végén szüntette meg geodéziás igazgatósági tagságát, egy nappal korábban pedig megvált a Domen-Geodézia Befektetési és Szolgáltató Kft. ügyvezetőségétől. Ez a cég áttételesen szintén tulajdonos a Geodézia Zrt.-ben.

 

Meggyes tízmilliókat adott barátainak

Mintegy 32 millió forint közpénzhez juttatta két év alatt ismerőseit, fideszes barátait Meggyes Tamás, Esztergom volt polgármestere egy különleges premizálási rendszerrel, amelyről a képviselőtestület sem tudott

Szép kereset-kiegészítést kapott mintegy két éven át az esztergomi önkormányzat néhány kivételezett munkatársa. Ez idő alatt - jutalomként számfejtve - összesen mintegy 30-32 millió forint "érdekeltségi jutalékot" kapott mintegy féltucat dolgozó. A súlyosan eladósodott város szűkös költségvetéséből az akkori fideszes polgármester, Meggyes Tamás közeli barátai, pártbéli ismerősei jutottak ily módon - természetesen fizetésükön felül - közpénzhez.

A különleges premizálási rendszer kialakításának körülményei legalábbis szokatlanok voltak. Egyrészt polgármesteri-jegyzői együttes utasításként kiadott rendelkezés tette lehetővé, másrészt a rendszer kedvezményezettje volt maga a jegyző is. Az „ingatlan értékesítését, hasznosítását valamint a városfejlesztési célt szolgáló feladatok végrehajtását ösztönző érdekeltségi rendszerről” című utasítás ráadásul - a jogban és a közigazgatásban szokatlan módon - visszamenőleges hatályú volt: 2008. július 11-én lépett életbe, de szövege szerint „rendelkezéseit 2008. április 1. napjától kell alkalmazni.”

A premizálási rendszer sávosan, értéknagyságtól függően jutalmazta a közreműködőket, ha a város eladott, cserélt vagy ajándékba kapott egy ingatlant, telket vagy vagyoni értékű jogot. De nemcsak ekkor illette meg „sikerdíj” az utasításban nevesítetteket, hanem furcsa módon akkor is, ha az önkormányzat vásárolt ingatlant vagy telket, így a kedvezményezettek nemcsak abban voltak érdekeltek, hogy jó áron értékesítse a város valamilyen vagyontárgyát, hanem abban is, hogy vásárláskor minél többet költsön ilyesmire. Ez alapján az a furcsa helyzet állt elő, hogy az ügyintézők érdeke szembekerült az önkormányzat felelős közpénzfelhasználáshoz fűződő érdekével.

A közös utasítással nemcsak Marosi György jegyző járt jól, hanem a városszépítési osztály vezetője, Zimon Andrea is, aki Meggyes Tamás élettársa.

 

Agrármarketing mutyi

Hipergyors közbeszerzés az Agrármarketing Centrumnál

Négy munkanapjuk volt jelentkezni a pályázóknak az AC meghívásos 750 milliós bizniszére.

 

Grupo Milton

A Hirszerző birtokába került szerződés szerint Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes hétfőn hazudott a parlamentben, amikor lehazugozta Scheiring Gábor LMP-s képviselőt. Navracsics szerint az előző, szocialista többségű székesfehérvári önkormányzat vállalta egy 121 hektáros terület belterületbe vonását, milliárdos hasznot hajtva a területet tulajdonló Grupo Milton holdingnak.

A szerződés szerint a székesfehérvári önkormányzat 2008-ban nem vállalt ilyen kötelezettséget, a fideszes többségű új közgyűlés mégis rendkívüli sürgősséggel hozta meg a befektetőnek kedvező döntést.

 

Tízmilliárdokat költhetnek titokban az állami mamutok

Számos állami vagy önkormányzati cég mentesülhet a közbeszerzés alól a törvény speciális szabályai miatt. Van állami cég, amelyik évek óta él a lehetőséggel, a vasúti informatikára például tízmilliárdok mennek el törvényesen közbeszerzés nélkül, most a Posta is így cseréli le autóit. Az új, 2012 elejére ígért közbeszerzési törvény változtatna ezeken a szabályokon.

Leányvállalatának bevonásával, közbeszerzés nélkül cserélné le autóparkját a Magyar Posta Zrt., adtunk róla hírt [1] november elején. A mostani kocsiparkot 2004-ben még – egyébként nem problémamentes, többszöri szerződésmódosítással járó – közbeszerzéssel szerezték be. A terv szerint a Posta kizárólagos tulajdonában álló Postaautó Duna (PAD) Zrt. vásárolja meg az új  autókat, majd lízingeli őket anyavállalatának.

 

Bár a Postát felügyelő fejlesztési tárca utóbb az eljárás felfüggesztését kérte, [2] végül csak az eredetileg 770 milliósra tervezett beszerzés költségeit csökkentik [3]. Azt, hogy mindezt közbeszerzés nélkül intézik, nem kifogásolta a minisztérium.

Posta az egyetlen közszolgáltató, amelyik leányvállalatok bevonásával közbeszerzés nélkül intézi egyes beszerzéseit. A speciális szabályozások és mentességi lehetőségek számos nagyvállalatnak (a Postán túl mások mellett a MÁV-nak és egyéb tömegközlekedési vállalkozásoknak, valamint közműcégeknek) teszik lehetővé, hogy leányvállalataikon keresztül nagy pénzeket költsenek el – szabályosan – közbeszerzés nélkül

 

 

A kétmilliós plafon nem számít olyan sikercégeknél mint a BKV és a MÁV

A fővárosi közműcégeknél egyes fizetések köszönő viszonyban sincsenek az új bértáblával

Hiába maximálták egymillió hatszázezer forintban a fővárosi közműcégek vezetőinek fizetését, a korábban kötött munkaszerződések miatt egyes menedzserek havi hárommillió forintnál is többet kereshetnek. Az állami cégekhez hasonlóan a fővárosban is az adható prémiummal „trükköznek”. A BKV-nál 14 felső vezetőjövedelme lépheti át a kétmillió forintot, az állami tulajdonban lévő MÁV-nál 18-an vannak a kétmillió feletti klubban.

A politikusokra, az állami vállalatok és fővárosi közműcégek vezetőire, valamint a közmé diumok nemrégiben kinevezett vezérigazgatóira jogilag nem vonatkozik Orbán Viktor miniszterelnök júniusi bejelentése, hogy az ország nehéz gazdasági helyzete miatt kétmillió forintos bérplafont vezetnek be a közszférában. A cégvezetők fizetése ugyan nem lépi át a kétmilliót, de az adható, teljesítményarányos prémiummal egyeseknél azt jóval meghaladhatja.

 

A CBA eteti félmilliárdért a BKV-sokat

A magyar tulajdonú CBA bolthálózat utalványait kapták a múlt héten a BKV dolgozói a szokásos "pulykapénz" fejében. Ez a béren kívüli juttatás idén is étkezési utalványként járt a mintegy 12 ezer 500 alkalmazottnak. A dolgozók fejenként nettó 45 ezer forint értékű melegétel-utalványt kaptak decemberi fizetésük mellé.

Az utalványok "szállítóját" közbeszerzési eljáráson választotta ki a közlekedési cég - a CBA a legjobb ajánlattal nyert. Így összesen mintegy 550 millió forintos megbízáshoz jutott a bolthálózat, melynek tulajdonosai - az egyébként fogathajtó-világbajnoki babérjaikról is közismert Lázár-fivérek - aktívan támogatták a Fideszt a választási kampányban.

A BKV-nak kétségkívül megérte a megbízás, ugyanis a három bírálati szempontból a munkáltató számára legfontosabban, a kínálati árban a CBA verhetetlen volt. A cég ugyanis 98 százalékos értéken adta a jegyeket, vagyis a BKV-nak egy 100 forintos utalvány csak 98-ba került. A többi ajánlattevő - köztük a legismertebb jegyeket értékesítő Sodexho PASS és a Cheque Déjeuner - kedvezmény nélkül, névértéken kínálta a tiketteket.

 

Egyre több állami cég intézteti PR- és reklám ügyeit a Mahirnál. Az utóbbi hetekben három több százmillió forintos megrendelés esett be a cégcsoporthoz.

A napokban került nyilvánosságra, hogy Mahir Magyar Hirdető Zrt. nyerte meg a Magyar Turizmus Zrt. jövő szezonra hirdetett bruttó 246,5 millió forintos tenderét. A Közbeszerzési Értesítőben közzétett pályázatból kiderül, a cég feladata, hogy 23 helyen megépítse az MT Zrt. bemutatkozó standját. A turisztikai rendezvényeket több külföldi nagyvárosban rendezik január 1-je és szeptember 30-a között.

A hirdetménnyel induló tárgyalásos eljáráson a Simicska Lajos által vezetett Mahir Zrt.-n kívül más cég nem indult.

A Szerencsejáték Zrt. is szerződtette a Mahirt. A cég honlapján közzétett szerződési lista szerint a feladat "PR gyártása és közzététele" volt. A határozott időre, október-november-decemberre kötött megállapodás nettó 145 millió forintot hozott a Mahir konyhájára

 

Százezres fodrászszámlát fizet a minisztérium a kormányszóvivőnek

2010 szeptember és december között a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium fizeti Nagy Anna kormányszóvivő fodrászát. A tárca honlapján közzétett adatok szerint egy évszakra 128 ezer forintot kap a budai fodrászat. Képeinken a fodrászatot láthatja. "A kormányszóvivő média megjelenéséhez kapcsolódó fodrászati szolgáltatások ellátása a Megrendelő igényei szerint" - ezen a címen szerepel a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium honlapján az, hogy közpénzből fizetik esetenként Nagy Anna hajcsinosítását. Az összeget több mint négy hónapos  kimerítő munkáért kapta tavaly szeptember elseje és december utolsó napja között a szorgos fodrász.

 

Navracsics médiafigyelője

A kormányváltás után hónapokig ingyen készített sajtószemléket a kormányzatnak a Nézőpont Intézet leánycége, a Médianéző Kft., október óta azonban már számláznak a munkáért. A Nézőpont Intézet több szálon kötődik a kormányzathoz: főtulajdonosa Győri Tibor, a Miniszterelnökség tanácsadója, míg a közvélemény-kutató vezetője Mráz Ágoston, Navracsics Tibor tanítványa volt.

Havi 1,85 millió forintért végzett hazai sajtófigyelést a tavalyi év utolsó két hónapjában a Nézőpont Intézet leánycége, a Médianéző Kft. a kormánynak, derül ki a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium honlapján közzétett szerződésből. 

A társaság november elsején szerződött a tavalyi év utolsó napjáig a Navracsics Tibor vezette minisztériummal: "Napi médiabox készítése minden munkanap reggel 8.30-ig, illetve napi médiaelemzés készítése, amely átfogó elemzés az esti híradó és beszélgetős műsorok tematikáiról, médiaképéről, relevanciájáról". Ugyancsak a Médianéző végezhet a nemzetközi sajtófigyelést is, illetve a szomszédos országok sajtójában való megjelenés monitorozását, ezért a feladatért havi 3,15 milliót vagyis összesen 6,3 millió forintot kapott áfa nélkül a minisztériumtól. 

 

 

Legjobbklikk

Az intézet volt sajtófõnöke, Milován Orsolya 1,7 milliós szakértői szerzõdést kapott a Közigazgatási Minisztériumtól (KIM), és a Nézõpont két elemzője - Böszörményi Nagy Gergely és Szabó Márk - is a KIM-hez került tavaly júniustól. Milován nemzetpolitikai elemzéseket készített a tárcának heti 110 ezer forintért a KIM honlapjának adatai szerint.

Valamennyien a jobbklikk.hu kollektívájához tartoznak

 

A biztonságos munkaszervezés miatt elengedhetetlenül szükséges volt, hogy pályázat nélkül nevezzék ki kommunikációs vezetőnek Pálffy István kereszténydemokrata képviselő nejét a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézetben. A gazdasági ügyintéző hiánya nem fenyegeti a biztonságos munkaszervezést.

Pályázat nélkül kapott megbízást a nemzetierőforrás-minisztériumtól a minisztérium egyik háttérintézmyénye, a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet szóvivőségére Pálffy István kereszténydemokrata parlamenti képviselő, egykori tévés neje, írta a Blikk [1]. A minisztérium indoklása szerint a kommunikációs állást "haladéktalanul" be kellett tölteni, mert "a biztonságos munkaszervezéshez ez elengedhetetlenül szükséges volt".

 

A közúti közlekedési törvény módosításával jogszabályi eszközökkel osztják újra a hirdetési piacot. Miközben a cél a közlekedésbiztonság javítása, tagadhatatlan, hogy a július 1-jétől hatályos szabályok szerint a Simicska Lajos vezette Mahir Zrt. lényegesen kedvezőbb helyzetbe kerül.

Elcsúfítja a környezetet, ráadásul elvonja a járművezetők figyelmét, és akár balesetveszélyes helyzeteket is teremthet az a plakáterdő, amellyel az utak mellett nem egy helyen találkozhatunk – egyebek mellett ezek az érvek is elhangzottak, amikor a parlament tavaly decemberben az egyes közlekedési tárgyú törvények módosításáról tárgyalt.

Amikor Fidesz-politikusok mosolyogtak ránk, akkor még nem volt ez a törvényjavaslat

 

Iskolai évfolyamot megszüntet, a Helyi Témának milliókat juttat Erzsébetváros

 Spórolásra hivatkozva szünteti meg Erzsébetváros vezetése egy iskolában a nulladik évfolyamot, egy másikban a gimnáziumi képzést. A szülők teljesen kiakadtak, a tanárok is csak a sajtóból értesültek. A kerület vezetése eközben 10 milliós szerződést kötött a Helyi Témával, a képviselők mobilinternet-előfizetést kapnak, és a VII. kerület honlapját is megújítják.

 

Köztársasági elnökségi ingatlanok felújítására kért közbeszerzés alóli felmentést a Köztársasági Elnöki Hivatal. A parlament nemzetbiztonsági bizottságának keddi ülésén három mentesítési indítvány is szerepelt.

412 millió forintos beruházásra kért közbeszerzés alóli mentességet a Köztársasági Elnöki Hivatal. A nemzetbiztonsági bizottság megszavazta, hogy Schmitt Pál hivatala közbeszerzés nélkül keressen beruházót három ingatlan felújíttatásához. A hivatal a Béla király úti rezidencián és Schmitt Pál Művész utcai lakhelyén is tervez építési munkákat.

 

Pintér volt cége tovább tarol az állami szférában

Az adatvédelmi törvényre hivatkozva - amely szerint a közpénzből gazdálkodó szervek kötelesek tájékoztatni a közvéleményt a közpénzek felhasználására, illetve az arra kötött szerződésekre vonatkozó adatokról - a korrupciófigyelő egyesület kérte a Magyar Fejlesztési Bankot, a Magyar Villamos Műveket, a Központi Szolgáltatási Főigazgatóságot és a Szerencsejáték Zrt.-t, hogy hozzák nyilvánosságra a CBSZ Zrt-vel kötött megállapodásaikat. Közülük az MVM és az SZJ eddig megtagadta anyag közzétételét arra hivatkozva, hogy a szerződés egyrészt üzleti titok, másrészt számos olyan adatot tartalmaz, amelyek kiadása veszélyeztetné cégeik biztonságos működését.

 

Járai cége nyert

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. biztosítja a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) Zrt. dolgozóit, miután megnyerte a BKV közbeszerzési tenderét - jelentette be a biztosító társaság a BÉT honlapján.

A BKV befektetési egységekhez kötött élethosszig tartó életbiztosítás nyújtására írt ki gyorsított tárgyalásos közbeszerzési eljárást legfeljebb a társaság teljes munkavállalói létszámára, mintegy 12 ezer főre vonatkozóan 2010. november 30-án.

 

Kétmilliárdért virtuális tízmilliárdokat spórolt a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) – így lehet summázni a szervezet pénteki sajtóközleményét, amellyel védelmébe vette a számos furcsasággal körített kétmilliárd forintos tanácsadási tendert.

A fejlesztési ügynökség egyebek mellett azzal indokolja a napokban a Pacsika, illetve a Dezső és Társai ügyvédi irodák által jegyzett PD konzorciumnak juttatott, kétmilliárd forintos jogi-műszaki tanácsadói megbízást, hogy ennek révén később el lehet kerülni az olyan kényes helyzeteket, amilyen a csepeli szennyvíztisztítónál vagy a 4-es metrónál volt, amikor a szabálytalan közbeszerzések miatt később milliárdos uniós forrástól esett el az állam.

Nem is bízták amatőrökre az ügyet. A konzorciumot vezető Pacsika István korábban Leisztinger Tamás érdekköréhez sorolt, ciprusi Hartberg Ltd.-nél volt kézbesítési megbízott. (Az ügyvéd csak annyit közölt, hogy ez kizárólag kézbesítési szolgáltatásra szólt, Leisztingerrel pedig nem is ismerik egymást.) A pénteken az NFÜ által végül is megnevezett alvállalkozó, a Dezső és Társai irodát vezető Dezső Attila ügyvéd – egyben a Hivatalos Közbeszerzési Tanácsadók Országos Szövetségének (Kösz) elnöke – szaktudására az előző érában is igényt tartottak. Irodája jó pár kormányzati ügyvédi tanácsadási megbízást nyert el. Az NFÜ-től is volt az irodának 2006-ban egy 50 millió forintos, határozatlan időre szóló tanácsadói szerződése.

Rejtélyes konzorcium: Jogi tanácsadás kétmilliárd forintért

 

 

Luxus-Fidesz: közpénzből fizetik a polgármester életbiztosítását Salgótarjánban

Képviselői és polgármesteri jövedelme mellé havi 130 ezer forint értékű életbiztosítást szavazott meg Salgótarján fideszes polgármesterének a közgyűlés. A város pedagógusainak jövedelmét idén csökkentették, és több iskolát is bezárnak majd Salgótarjánban. A polgármesteri hivatal nem válaszolt kérdésekre.

 

 

Milliókért adnak tanácsokat rokonok.

Február 17-én különös tanácsadói szerződésekről számolt be blogjában a zuglói képviselő-testület LMP-s tagja, Várnai László. Az írásból az derül ki, hogy a korábban elszámoltatási kormánybiztosként ténykedő XIV. kerületi fideszes polgármester, Papcsák Ferenc vezette önkormányzat tanácsadásokért mintegy 80 millió forintot fizet ki. Többek közt rokonoknak és hű embereknek.

A kapott táblázatból kiderül, hogy az eddigi képviselők közül mindenki, szó szerint mindenki, aki most nem lett képviselő, az valamilyen állást, tanácsadói szerződést kapott a polgármestertől” – írja blogjában Várnai László. Majd felsorolja, kik ezek a kedvezményezettek.


Papcsák: Az elszámoltatást akadályozza aki a szerződéseket firtatja

 

Őrségváltás: Pintér Sándor volt cége Pécset is beveszi

Több jól jövedelmező állami megrendelés után most a fideszes vezetésű pécsi önkormányzat őrzési feladatait nyerte el Pintér Sándor belügyminiszter volt cége, a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. A cég jogásza a pécsi vízműháború egyik kulcsszereplője.

A CBSZ-nek volt már élő kapcsolata Pécsett, hiszen a cég jogásza, Szabó Iván a vízműháború első számú pécsi hőse, aki először egy tollal foglalta el a Pécsi Vízművet, majd 100 eurós óradíjért segítette az új vízszolgáltató zűrös jogi ügyeit. A 2010-es tavaszi választások után az ügyvéd egyrészt a KDNP delegáltja lett az Országos Választási Bizottságban, másrészt helyet kapott a Tettye igazgatóságában is.

 

Áfával majdnem 7000 forintba kerül egy körülbelül 40x10 centiméteres fémtábla a rajta levő fóliával együtt, amellyel a BKV 5000 megállóban arra figyelmezteti az utasokat, hogy tilos a dohányzás. A drága matricák az elmúlt napokban sorra lepotyogtak. A szállító cég garanciálisan cseréli őket.

Mivel a BKV korábbi tájékoztatásából kiderült, hogy összesen 5000 megállóban szerelnek fel dohányzást tiltó táblákat, így könnyen ki lehet számolni, hogy a február 6-án életbe lépett fővárosi rendelet, ami tiltja a BKV megállókban a dohányzást, összesen 34 millió forintba került az egyébként legatyásodott BKV-nak.

 

Meggyes Esztergom királya?! - szerződések kerültek ki.

árosházi autók aranyáron, közpénzből riasztó Meggyes Tamás, volt polgármester házára, a városi médiumok cenzúrása, nem létező cég fejleszti a nem létező online városi hírportált - csak néhány a számtalan ügy közül Esztergomban. A város lakói választ akarnak kapni többek között arra is, hogy miért volt szüksége Esztergomnak 60 millió forintért 12 közvélemény-kutatásra, 700 ezer forintos pókerasztalra, 18 millióért Betlehemi jászolra és miért rendelt az önkormányzat 6,1 millió forintért főzőműsort.

Elkótyavetyélt ingatlanok

A város az ÉDÁSZ épületét 90 millióért eladta, majd pár év múlva 275 millióért visszavásárolta

Bedöntötték a Szent Miklós Alapot

A Szent Miklós Alapra terhelt rövid lejáratú hitel, melyet likviditási gondok miatt vettek fel, a 610 millió forintos alapot kiürítették

Közpénzből riasztó Meggyes házára?

Meggyes Tamás, Knapp János és Németh József házára 15 millió forintért riasztó került felszerelésre szintén az Önkormányzat pénzéből.

Polgármesteri kampányoldal közpénzből?

Emellett, úgy tűnik, kampányweboldal is készült közpénzből Meggyes Tamás polgármester számára 3,75 millióért. Egy szerződés ugyanis csupán augusztustól októberig - tehát éppen a választási kampány idejére - szól, és egy polgármesteri honlap kialakítását is tartalmazza.

Kartelleztek az építőipari cégek Esztergomban?

Három év alatt összesen legalább 1 milliárd 255 millió forint értékben nyert el munkákat és építőipari megrendeléseket az Esztergom Város Önkormányzata által meghirdetett közbeszerzéseken a város tulajdonában lévő ÉP Kft. A cég ügyvezetőjével kapcsolatban igen sok szóbeszéd hallható vállalkozói körökből. A Bizottság legtöbb határozatából sajnos nem derül ki a beszerzés összes körülménye.

18 milliós betlehem, jászol nélkül

A város egy 100 m2-es lakás árát, összesen 18 millió forintot költött el a kőporos vakolattal lemázolt, ókori épületet stilizáló, nyersen megmunkált faszobrokkal "díszített" alkotásért.

Nem létező cég fejleszti a nem létező online városi hírportált

Egy nem létező cégnek adott megbízást Esztergom Város Önkormányzatának Közbeszerzési Bizottsága 2010. március 23-án, hogy az a 28 milliós hidlap.net és a 400 milliós esztergom.hu portál után egy harmadik online városi hírportált hozzon létre az adófizetők pénzéből. A bizottsági határozatban szereplő "INFO BROKER Kft." néven sem jelenleg, sem 2010 tavaszán nem működött Magyarországon cég

 

 
Megkerülné a pályáztatást az Orbán-kormány az egyes tárcák meghatározott célú előirányzatainak odaítélésénél. Ez derül ki legalábbis a sajtó birtokába jutott előterjesztés-tervezetből, amely még arra is tanácsokkal szolgál a kabinetnek, hogy milyen legyen a döntés tálalása.
 

A hivatalos kormányzati kommunikációnak nem szabad "kezdeményezőnek" lennie, de ha a sajtó mégis csak ráharapna a témára, akkor a pályáztatás elkerülésével megtakarított összeg lesz a "fő üzenet". A - nem tudni, milyen számításokon alapuló - 5 százalékos megtakarítás ugyanakkor egészen biztosan jelentős összeget takar, hiszen mintegy 9 milliárdnyi közpénzről döntenének.

 

A tévévezér és felesége Felleginek ír beszédeket

Áfával együtt 2 187 500 forintot kap az év első öt hónapjára beszédírásra Ókovács Szilveszter Duna volt TV-s vezérigazgató felesége, Máthé Zsuzsa. Fellegi Tamás miniszterrel szerződtek.

 

Kevesebb mint két hónapig adott tanácsot és nyújtott szakértői háttértámogatást egy cég a kormányzati portál kialakítása körül. A nyilvános cégadatok szerint a Digit Europe Kft. hárommilliós alaptőkéjű társaság, amely az egyik tulajdonos budapesti lakcímére van bejelentve. A cég honlapja nem elérhető: „fejlesztés alatt” áll. Megkeresték a cégvezetőt is, ám nem kívánt nyilatkozni. A tanácsadás 18 M Ft-ba került az Államnak

 

Pintér volt cége mérhetetlen nagyságú piacot szerzett

Objektumőrzés

OTP Bank Rt. országos hálózata, MKB Bank Rt. országos hálózata, Magyar Cetelem Bank ZRt., BÁV Rt. országos hálózata, JNT Security (Magyar Posta Rt.), Magyar Honvédség, Terrorháza Múzeum, MOL Magyar Olaj- és Gázipari Rt., Szegedi Paprika és Konzervgyártó ZRt., SPAR Magyarország Kft., FŐTÁV ZRt., MÁV ZRt., SAB Gép-, és Berendezésgyártó Kft., SZÁMALK Rendszerház Rt.


Biztonságtechnika
BKV ZRt., Campona Bevásárló Központ, Dévai Irodaház, Fővárosi Közlekedési Felügyelet, Magyar Rádió, MÁV Igazgatóság, Honvédelmi Minisztérium, Környezetvédelmi Minisztérium, Magyar Államkincstár, Magyar Posta, Hírközlési Főfelügyelet, TV2 Székház, Művészetek Palotája, Magyar Villamos Művek, Lurdy Ház, WestEnd Business Center

 

40 M Ft Rákaynak

Milliós kommunikációs tanácsadói szerződéseket kötöttek fideszes önkormányzatok az elmúlt években Rákay Philip (39) alias Rákay Kálmán, az m1 intendánsának cégével.

A Contact Média Tanácsadó Kft. csak a Fejér Megyei Önkormányzattól három év alatt áfával együtt 41 milliónyi pénzhez jutott.


Következik: Mutyik/2

 

· 2 trackback

süti beállítások módosítása