A Vincent-blog elköltözött

Ez nektek vicces?

nem felejtünk.jpg

 

 


 

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

FRISSÍTVE!

Itt az újabb történelmi csúcs

A központi költségvetés bruttó adóssága: 2010. május: 19.933,4 Mrd Ft; 2011. május: 21.116,5 Mrd Ft; 2012. május: 21.180,9 Mrd Ft; 2013. május: 21.765,4 Mrd Ft; 2014. október 24.736 Mrd Ft;2015. június 6. 24 847 Mrd F

 

Szűjjé má'!
tumblr_nzd85jlxqr1qd6fjmo1_1280.jpg

 



 

Te már bekövetted?

 

Vincent tumblr Falus.JPG

 


 

Vincenzúra

Troll Vincent.jpg

Figyelem! A Vincent szerzői — főszabályként — maguk moderálják a posztjaikra érkező hozzászólásokat. Panaszaitokkal vagy a mellékhatásokkal a poszt írójához forduljatok!

Köszönettel: Vincent Anomália

Címkék

abszurd (39) áder (5) adózás (11) alkotmány (45) alkotmánybíróság (10) államosítás (7) arcképcsarnok (14) ascher café (24) a létezés magyar minősége (6) bajnai (16) bank (7) bayer (23) bayerzsolt (14) békemenet (7) bkv (7) bloglossza (14) borzalmasvers (156) cigány (7) civilek (5) civil társadalom (8) demokrácia (24) deutsch tamás (6) devizahitelek (9) dogfüggő (10) egyház (10) ellenzék (7) erkölcs (17) érték (19) Érvsebész (11) eu (13) eu elnökség (8) felsőoktatás (15) fidesz (76) fideszdemokrácia (7) film (12) filozófia (13) foci (12) focijós (19) focikvíz (54) focitörténelem (94) fritztamás (6) gasztrowhat (9) gavallérjános (10) gazdaság (8) gengszterkrónikák (14) gyurcsány (27) hangfal (98) heti válasz (19) hétköznapi történetek (32) hétvége (44) hoax (5) hülyék nyelve (16) hülyeország (165) idézet (768) igazságszolgáltatás (6) imf (26) indulatposzt (11) interjú (7) járai (12) jobbik (17) jogállamiság (33) kampány (12) kampányszemle (9) katasztrófa (5) katonalászló (21) kdnp (9) kétharmad (16) költségvetés (21) könyvszemle (9) konzervatív (18) kormányváltás (22) kormányzás (42) kósa (8) kövér (11) kultúra (21) kumin (14) lánczi (5) lázár jános (12) levelező tagozat (12) lmp (8) longtail (10) magánnyugdíj (25) mandiner (15) március 15 (8) matematika (9) matolcsy (44) mdf (5) média (48) melegek (8) mesterházy (7) mnb (5) mosonyigyörgy (7) mszp (32) mta (5) napitahó (7) navracsics (14) nedudgi (15) nekrológ (11) nemigazország (5) nemzeti együttműködés (5) ner (11) nyugdíj (5) oktatás (12) önkormányzatok (6) orbán (46) orbanisztán (15) orbánizmus (101) orbánviktor (65) országgyűlés (6) pártállam (23) politika (14) polt (5) program (9) retró (22) retro (115) rettegünk vincent (14) rogán (9) sajtó (22) sajtószemle (6) schmitt (38) selmeczi (8) semjén (6) simicska (7) sólyom (7) spoof (19) stumpf (5) szász (6) századvég (7) szdsz (9) szijjártó (16) színház (35) szlovákia (5) szszp (5) tarlós (12) társadalom (50) törökgábor modul (8) történelem (5) tudjukkik (22) tudomány (17) tüntetés (17) ügyészség (9) választás (37) vb2010 (19) vendégposzt (68) videó (11) vincent (10) Vincent szülinap (6) voks10 (7) vörösiszap (16) zene (23) Címkefelhő

Melinda út 13, újratöltve

2011.09.24. 08:41 | maroz | 6 komment

Címkék: demokrácia rettegünk vincent összstratégia

Az előző rész tartalmából

Az Országgyűlés Hivatala pályázatot írt ki olyan tanulmányra, amelyik kutatással is megalapozottan szól arról, hogy mi a répa mostanság a gazdaságban, és hogy a konjunktúra látszik-e már a fasorban, szóval kellett valamiféle tudományosnak kinéző pár oldal, mert mit tudom én, az olyan trendi. A pályázat meghívásos volt, a hivatal úgy gondolta, hogy a három potenciális legjobb versenyző a hazai mezőnyből a Századvég Gazdaságkutató Zrt., a Századvég Politikai Iskola Alapítvány és a jónevű valamint méltán híres tudományos műhely, az Összstratégiai Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság. A pályázatot és ezzel a 25 milliós szerződést a végén a zéerté nyerte el, gondolom hogy az elbírálók autóskártyája szerint a zéerté veri a káeftét és az alapítványt pedig duplán, így a döntés indokolt, pont.

Az eredeti posztban kicsit lamentáltam efölött az Összstratégiai káefté fölött, Melinda út 13, első emelet egy, nem igazán értettem, hogy hogyan is kerülődött ő itten képbe, miért éppen pont őket hívta meg harmadik versenyzőnek a hivatal. A házi feladatot elvégezve megtudtam, hogy a káeftét egy Bartha Dániel nevű ember tisztviseli, akiről azt írja az újság  hogy a Corvinuson végzett 2006-ban és hogy jelenleg a Nemzetközi Demokratikus Átalakulásért Intézet fejlesztési igazgatója.

Eddig mondhatni egy szokványos történet, 25 millió forintért lehet jelentkezni, cserébe kérünk majd valamit, ennyi, páran megírtuk, páran elolvasták, méltatlankodtunk kicsit rutinból, majd jól el is felejtettük az egészet. Ekkor jött egy levél, mint derült égből a műhold, a feladóját nem ismertem addig, Gyarmati István, na, ez meg ki lehet. És ugyan, vajon mit is akarhat?

A leveléből ez nem igazán derült ki, azt írta, hogy a Melinda út, satöbbi posztomra szeretne reagálni, esetleg a bíróságon is, és kérte, hogy adjuk meg az elérhetőséget. Ügyfélszolgálatban világbajnokok vagyunk, egyből válaszoltunk is neki, elküldtük a blogbejegyzés elérhetőségét, és még azt is elmondtuk neki, hogy hogyan tud arra reagálni, regisztrál és kommentben minden további nélkül megteheti, valamint jeleztük, hogy ha a bíróságon van szabadon hozzáférhető wifi, akkor akár még ott is megteheti ezt a reagálást.

Második levélváltásra aztán kiderült, hogy a bíróságra nem azért akar menni, mert ott olyan hűdemilyen jó és ingyenes a wifi, hanem valamiféle becsületsértésre és rágalmazásra szeretne reagálni.

Komolyan mondom, meghatódtam. Asszony, hozzad gyorsan az ünneplő szemüvegemet, kurjantottam, mert azért ez már valami. Írogat az ember, reszelgeti csöndben a körmeit és egy Gyarmati István ilyesmivel kínálja pofán. Hogy engem esetleg becsületsértésért és rágalmazásért. Aztajókurva, sztár leszek, feltörtem, mint síron a jegenye, jövőre én fogok fellépni a szüreti fesztiválon Pataki Attila helyett! Igen ám, de ki is akkor ez a jóember? Elolvastam a szóban forgó posztot, hát, nekem nagyon úgy tűnik, hogy abban egy szem Gyarmati István nem sok, annyi sincs. Nem nagyon foglalkoztam vele tovább, majd csak idetalál, és elmondja, ha fáj valamije, én szándékosan jogot sérteni nem nagyon szeretek, sőt, mondhatni hogy jogfetisiszta  lennék, a becsületet úgyszintén egy komoly értéknek gondolom és l’art pour l’art azt se nagyon sértegetném, mondjuk azt, hogy az én lelkiismeretem magam előtt ezt az ügyet illetően tisztának tűnik. Szóval haggyuk, legyintsünk, majd lesz valahogy.

Ebbe tenyerelt bele az Origo egyik, a Wikileaks kiszivárogtatásait feldolgozó írása

Egyből összeállt a kép. Gyarmati István a Nemzetközi Demokratikus Átalakulásért Intézet presidentje. Hoppá. De hát ez ugyanaz az intézet, amelyiknek Bartha Dániel a fejlesztési igazgatója! Nocsak, nocsak. Tán csak nem Bartha úr lett itten megsértődve, becsületéből kifolyólag? És ugyan miért? Mert meg mertem kérdezni, hogy ki a csuda (kültelkiesen szólva hú dö fákk íz) az a Bartha Dániel, akit ez a mi mostani hatalmunk jónak talált egy 25 milliós közpénzkupac potenciális elköltőjeként? De hát ha így lenne, akkor miért nem ő írt, miért nem mondta el pár közepesen bővített mondatban például azt, hogy öreg, én az a csuda (kültelkiesen szólva: hú dö fákk íz) vagyok, aki itt és itt szereztem a tudásomat, íme a tudományos fokozatom, az eddigi munkásságom, a publikációs listám, szóval bármi, amivel legalábbis valószínűsíteni lehet, hogy őt igenis a szakmai-tudományos kvalitásai miatt hívta meg a hivatal pályázni. Még visszakérdeztem volna párat, például azt, hogy ha már pályázott, akkor miért is nem a Nemzetközi Demokratikus Átalakulásért Intézet nevében tette, ha már egyszer annak a fejlesztési igazgatója, de ismétlem, a jog mindenekelőtt, így ha a válaszaival valamelyest el tudta volna oszlatni a kételyeimet, akkor vicces animgifes posztban kértem volna tőle bocsánatot, mert a becsület az szent dolog. Higgyék el, én örülnék a legjobban, ha lenne rá okom, hogy bocsánatot kérjek ezért a kültelkies húdöfákkízért. Nekem is vannak gyerekeim, és örömmel töltene el, ha kiderülne, hogy alig pár évvel a diploma után tényleg lehetséges tisztességes, becsületes úton is ilyen remek állásba kerülni. Szóval hajrá, uraim, itt a poszt alatt a komment-ablak, abba kell beleírni, nem kapásból bírósággal fenyegetőzni, ez már az a bizonyos sokat hájpolt webkettő, jó reggelt!

Ettől a wikileaks-kiderüléstől sajnos bennem továbbra is csak és egyre inkább fogalmazódnak a kérdések. Olvasom, hogy ezekben a vérzivataros költségvetési időkben a fent említett intézet százmilliókat kap a köz pénzéből, és hogy ennek nem elenyésző hányadát a néhány alkalmazott, valamint a vezetők bérezésére fordítják. Na, ilyenkor törne elő belőlem a kültelki énem: cukifalat, ha te a mi, tehát az adófizetők zsebéből cseresznyézel vastagon, akkor mire is ez a nagy arc? Nagyanyám süldői között is mindig volt olyan, amelyik annyira hisztérikus volt, hogy még a mama keze után is oda-odakapott etetéskor, már ugye egyszer-kétszer, mert az a rém egyszerű parasztasszony tudta ám a megoldást: pofán verte kétszer a moslékkeverő fával, egyből megtanulta a barma tisztelni azt a kezet, amelyik eteti!

Törne, de nem tör, mert egyrészt izék lennénk, na, olyan kultúrlények, vagy mi a tököm, másrészt pedig hiányzik a francnak a bíróságra járogatás, van nekem dolgom éppen elég így is. Sokan összekeverik ezt a blogolást az újságírással, minket, szerzőket pedig valamiért újságírónak gondolnak, de szerintem ez nem igazán van így. Éppen ezért nem hinném, hogy nekem oknyomoznom kéne, felmászni kukkerrel egy fára a Melinda út tizenhárommal szembe és lesni, hogy becsönget-e Roubini az első emelet egybe, nem. Ez a részemről inkább olyan, mint amikor az ember egy kávézóban egy eszpresszó mellett elmondja a barátainak, hogy miket gondol a világról. Én azt gondolom, hogy ez a történet nem teljesen kerek. Gondolhatom-e azt az Országgyűlés Hivataláról, hogy csalik, lopik, hazudik, amint hogy azt az országgyűlést benépesítő, és az Országgyűlés Hivataláért politikai-erkölcsi felelősséget viselő képviselőinkről, politikai elitünkről en gros gondolom? És ha már gondolom, akkor elmondhatom-e szabadon másoknak is, akár egy kávé mellett, akár egy blogon, akár a Kossuth téren – ja, ott most nem, mert megint lezárták. Szerintem elmondhatom. Még.

A Nemzetközi Demokratikus Átalakulásért Intézethez, az Egyesült Államok nagy barátjához sokkal jobban illene az, ha nem ilyen obskúrus módon, bírósággal fenyegetőzve próbálná meg megakadályozni azt, hogy én egy szinte garantáltan obskúrus dologról azt gondoljam, hogy ez egy obskúrus dolog, hanem inkább válaszokat, magyarázatokat adna a felmerült kérdéseimre, ahogyan azt egy már átalakult demokráciában, például az Egyesült Államokban szokás. Vajon miért nem ezt teszik? Ennyire lassan menne nálunk az az átalakulás?

Majd legfeljebb politikai menedékjogot kérek az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetségén: ti finanszíroztátok, ti futtattátok ezt a jóembert, hát most védjetek is meg tőle! Vajon mekkorát néznének ha beállítanék ezzel a történettel hozzájuk?

süti beállítások módosítása