A Vincent-blog elköltözött

Ez nektek vicces?

nem felejtünk.jpg

 

 


 

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

FRISSÍTVE!

Itt az újabb történelmi csúcs

A központi költségvetés bruttó adóssága: 2010. május: 19.933,4 Mrd Ft; 2011. május: 21.116,5 Mrd Ft; 2012. május: 21.180,9 Mrd Ft; 2013. május: 21.765,4 Mrd Ft; 2014. október 24.736 Mrd Ft;2015. június 6. 24 847 Mrd F

 

Szűjjé má'!
tumblr_nzd85jlxqr1qd6fjmo1_1280.jpg

 



 

Te már bekövetted?

 

Vincent tumblr Falus.JPG

 


 

Vincenzúra

Troll Vincent.jpg

Figyelem! A Vincent szerzői — főszabályként — maguk moderálják a posztjaikra érkező hozzászólásokat. Panaszaitokkal vagy a mellékhatásokkal a poszt írójához forduljatok!

Köszönettel: Vincent Anomália

Címkék

abszurd (39) áder (5) adózás (11) alkotmány (45) alkotmánybíróság (10) államosítás (7) arcképcsarnok (14) ascher café (24) a létezés magyar minősége (6) bajnai (16) bank (7) bayer (23) bayerzsolt (14) békemenet (7) bkv (7) bloglossza (14) borzalmasvers (156) cigány (7) civilek (5) civil társadalom (8) demokrácia (24) deutsch tamás (6) devizahitelek (9) dogfüggő (10) egyház (10) ellenzék (7) erkölcs (17) érték (19) Érvsebész (11) eu (13) eu elnökség (8) felsőoktatás (15) fidesz (76) fideszdemokrácia (7) film (12) filozófia (13) foci (12) focijós (19) focikvíz (54) focitörténelem (94) fritztamás (6) gasztrowhat (9) gavallérjános (10) gazdaság (8) gengszterkrónikák (14) gyurcsány (27) hangfal (98) heti válasz (19) hétköznapi történetek (32) hétvége (44) hoax (5) hülyék nyelve (16) hülyeország (165) idézet (768) igazságszolgáltatás (6) imf (26) indulatposzt (11) interjú (7) járai (12) jobbik (17) jogállamiság (33) kampány (12) kampányszemle (9) katasztrófa (5) katonalászló (21) kdnp (9) kétharmad (16) költségvetés (21) könyvszemle (9) konzervatív (18) kormányváltás (22) kormányzás (42) kósa (8) kövér (11) kultúra (21) kumin (14) lánczi (5) lázár jános (12) levelező tagozat (12) lmp (8) longtail (10) magánnyugdíj (25) mandiner (15) március 15 (8) matematika (9) matolcsy (44) mdf (5) média (48) melegek (8) mesterházy (7) mnb (5) mosonyigyörgy (7) mszp (32) mta (5) napitahó (7) navracsics (14) nedudgi (15) nekrológ (11) nemigazország (5) nemzeti együttműködés (5) ner (11) nyugdíj (5) oktatás (12) önkormányzatok (6) orbán (46) orbanisztán (15) orbánizmus (101) orbánviktor (65) országgyűlés (6) pártállam (23) politika (14) polt (5) program (9) retró (22) retro (115) rettegünk vincent (14) rogán (9) sajtó (22) sajtószemle (6) schmitt (38) selmeczi (8) semjén (6) simicska (7) sólyom (7) spoof (19) stumpf (5) szász (6) századvég (7) szdsz (9) szijjártó (16) színház (35) szlovákia (5) szszp (5) tarlós (12) társadalom (50) törökgábor modul (8) történelem (5) tudjukkik (22) tudomány (17) tüntetés (17) ügyészség (9) választás (37) vb2010 (19) vendégposzt (68) videó (11) vincent (10) Vincent szülinap (6) voks10 (7) vörösiszap (16) zene (23) Címkefelhő

A hosszú nyelvek éjszakája

2010.04.25. 19:00 | szempontpuska | 6 komment

Címkék: voks10 rettegünk vincent

Válogatás a polgári erők visszatérését üdvözlő írásokból. Idézetek, kommentár nélkül.

"Mert a haza nem lehet ellenzékben".

Legyünk hálásak az isteni gondviselésnek, hogy ennyi szenvedés és megaláztatás után ismét magához térhet a keresztény, békés és dolgos, jövőt építő Magyarország, Szent István országa.

Szentmihályi Szabó Péter Magyar Hírlap

 

Csoda, hogy a második Orbán-kormány feje, akire annyi mocskot szórtak, mint az elmúlt húsz évben senki másra, elviselte, túlélte a kendepéterek, avarjánosok, gréczyzsoltok, bauertamások, gyurcsányferencek, paullendvaik, georg-mayerek meg a többi gazember megfontoltan aljas rágalmait, és lelkileg-szellemileg készen áll az ország irányítására. Csoda, hogy túléltük. Hogy élünk, és közös akarattal, elszánással újrakezdhetjük.

Gereben Ágnes

 

Egyértelműen látszik tehát, hogy a győztes párt vezetése és hívei egyaránt úgy ítélik meg: a kiütött ellenfélen való rugózás energiáját inkább az ország újjáépítésére érdemes fordítani.

Forró Péter

 

Hát, jó reggelt, Magyarország! Április 12-én hétfőn egy másik országban ébredtünk. A nemzet éveken át letargiában volt, a hangulatunk, az életesélyeink csapnivalóan kedvezőtlenek voltak. De megvolt bennünk a változtatás szándéka, eluntuk a szocialisták elavult és hazug propagandahíreit a gazdasági stabilizációról és az életszínvonalunk emelkedéséről. Változásokra vártunk, és a változások most elkezdődhetnek. A magyar családokban a remény újra felcsillan a Fidesz átütő választási eredménye fényében. A családfőnek újra lesz munkája, az édesanya ismét kiszámítható biztonságban nevelheti a gyermekeit, a nagyszülők jó színvonalú egészségügyi ellátást kapnak, nem csökken a nyugdíjuk vásárlóértéke, a gyerekek iskoláit pedig nem zárják be. A mezőgazdaságban dolgozók jövedelmét nem nyeli el a multinacionális áruházlánc, a munkásokat nem teszik utcára, az értelmiséginek lesz újra hivatása, olyan, amelyből meg tud élni. Az önkormányzatok nem mennek csődbe, az állam pedig meg tudja védeni a polgárait. Ezt vártuk már régen. A remény most megadatott. És végre reális alapokon nyugszik. Ezzel a választási győzelemmel olyan lelki megerősítést kaptunk, mint amilyennel a háború poklában küzdő katonákat lehet a túlélésre lelkesíteni, amivel az élet pártján lehet őket tartani. Magyarországon az emberek mertek szavazni, és a változás mellett voksoltak. Újra megvan bennünk az erő, hogy változtassunk a sorsunkon. És újra van vezető, aki a változás élére állhat, aki a változás élére tud állni. Egy ember napjainak bearanyozásához egy „jó reggelt”, egy kedves köszöntés, egy őszinte gesztus már elég. A vietnami háború poklában egy bátorító szó is felért a megváltással. Felébredtek a katonák, tehát életben voltak, túléltek egy újabb napot. Mi nemcsak túléltünk nyolc évet, hanem újra is akarjuk építeni a gazdaságunkat, a társadalmunkat. Azt akarjuk, hogy a családok megerősödjenek, és mindezek együttes hatására országunk új lendületet kapjon. Olyat, amellyel a határon túli testvéreinket is a szárnyaink alá tudjuk fogadni.

A sikerhez az első feltétel, a politikai támogatottság, megteremtődött. A választópolgárok már döntöttek. A labda most az új parlamentnél és főleg az új kormánynál lesz. Az államigazgatásnál. Ha jó szakmai döntések születnek, az állampolgárok maguk is tevékeny részesei lesznek az újjáépítésnek. Ám Orbán Viktor szavaival élve, a győzelmet, a kormányzat lehetőségét nagy alázattal kell fogadni.

Alázattal, a tavasz, a feltámadás időszakában is. Az ország magára találása szimbolikusan jelenthet egy új feltámadást. A nemzet megerősödését. Mert ha a feltámadás üzenetét megértjük, akkor felismerjük, hogy az ég a föld felett nincsen egészen bezárva – XVI. Benedek pápa bíboroskorában írt szavaival élve. Isten fényéből valamennyi, ha még félénken is, de beszüremkedik az életünkbe. Hatására felserken bennünk az öröm, és mindenki, akibe ebből az örömből valamicske besugárzik, a maga módján ugyancsak egy kicsiny réssé lehet, amelyen keresztül az ég a földre letekint, és le is száll hozzá.

Isten segítségét kérve kell kormányozni, mert Magyarországon a korrupció, a romlottság olyan, hogy ezen csak a Teremtő erejével lehet valamit is változtatni. És az Ószövetség tanítása szerint jaj legyen azoknak, akik megvesztegetésért igaznak mondják a bűnöst, és az igazak igazát elvitatják. Ezért gerjedt haragra a nép az eddigi kormányzás ellen Magyarországon. Ezért várja a megtisztulást. És ezért kellenek újabb próféták, akik felmutatják a lehetséges kiutat. Ehhez kérjük Isten segítségét: aranyozza be minden reggelünket, minden nappalunkat. Ezt kívánom magunknak!

Lentner Csaba - Magyar Hírlap

 

– Most kapnak a honfitársak egy újabb lehetőséget – szólt Jézus.

– Figyeljük, hogy mire mennek vele – lelkesedett Szent István. – Azért nem ártana a kétharmad, erre odahathatnál, Uram.

Jézus csak mosolygott.

– A Szentlélekkel együtt nekünk is meglenne a kétharmadunk. De azért sosem felejtjük el, hogy a világmindenséget az Atya kormányozza.

Ungváry Zsolt Magyar Hírlap

 

Mi az tehát, amit a társadalom a Fidesztől és elsősorban Orbán Viktortól vár? Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy ez már többször, többféleképpen is megfogalmazódott. Három szó: Rend, Újjáépítés, Jólét. Ezek ugyanis magasabb rendű fogalmak, mint a Bosszú vagy a Túlélés. Tartalmazzák a bűnös politikusok elleni számonkérést, a cigányok által is elkövetett bűnök megakadályozását, de ennél messze többet, egy jól és igazságosan működő államot.

Az újjáépítés vágya ott lebeg a levegőben, ez százezreket tudna mozgósítani, csak ki kéne mondani, hogy gyertek és segítsetek. A jólét eljövetelét pedig ma egyetlen politikai erőnek hiszi el a társadalom, csak egy tudja hitelesen megígérni, a Fidesz.

Orbán Viktornak meg kellene szólalnia. Nem felolvasva, hanem szabadon beszélve, megszólítani még időben azt a hatalmas tábort, a polgári körök népét, akiknek évekkel ezelőtt azt mondta, várjanak, mert majd szól, amikor eljön az idő, hogy „együtt mozduljunk, ha mozdulni kell.” Meg kellene szólítani Magyarország népét is.

Hogy mit mondjon? Kossuth Lajos Cegléden nem arról beszélt, hogy hány százalékos lesz a reálbér-növekedés, hanem azt kiáltotta, veszélyben a haza! És az emberek megértették, hogy itt az idő, vagy most, vagy soha. A mai kampány háború. szabadságharc Magyarországért. Ellenségünk a bűn, a gonoszság és a gyűlölet.

Bencsik András Demokrata

 

Ma a Krisztus utáni 2010. esztendő április havának 10. napját írjuk. Kampánycsendet szab ránk a törvény, aktuálpolitizálás tehát kizárva.

Mi tagadás, tudtuk előre, hogy ez lesz. Akkor tudtuk, amikor az esztendő hajnalán nekifogtunk ennek a sorozatnak. Erre vártunk, a mai napért írtuk a korábbi tizennégy darabot.

A mai nap arra volna hivatott, hogy minden egyes választó külső indíttatás nélkül mérlegelje mindazt, amit a kampányban fölszedett elméjébe. Kéretik nem elsummantani a meggondolás erkölcsi kötelességét!

Egyetlen dolog biztos. Magyarország holnap megint jövőt választ magának. És minden út göröngyös lesz.

És ez nem baj. Ez az élet rendje. Mindenki szenvedésben születik, és meghalni sem könnyű. Annak örüljünk, hogy a Jó Isten feladatokat ád, próbákat, amelyeken megállva kiérdemelhetjük a dicsőség koszorúját. Ezért éljünk – mert csak ezért érdemes élni. Hajnalodik, föl hát munkára, véreim!

Nyiri János Gondola.hu

 

Különvélemény. Nyelvi síkon új élet kezdődik. Ismét kézzelfogható közelségben a rendszerváltozáskor elpuskázott nagy lehetőség, a valóság rehabilitálása.

Más szavakkal azt is mondhatnánk, hogy „megnyertük a választást”. Ez pedig a felelős újságírás halála.

Némi benső büszkeséggel éltük a magunk petőfis farkasvilágát itt a neten, immár sok-sok éve, és erre puff, elsöprő többséget kapunk Nyelvi síkon új élet kezdődik. Ez az új élet új távlatokat nyit, előttünk is. Ismét kézzelfogható közelségben a rendszerváltozáskor elpuskázott nagy lehetőség, a valóság rehabilitálása.

Ebből készülünk kivenni a részünket. Hogy a régi és az új politikai erők közül melyekhez „esünk közelebb” a jövőben, az – paradox módon – sokkal inkább múlik rajtuk, mint rajtunk.

Nyiri János gondola.hu

 

Feltehetőleg Orbán Viktor csakugyan élete legnagyobb feladata előtt áll.

Ám nem egyedül van ezzel így. Ugyanis mindnyájan ugyanabban a hajóban utazunk, amelynek a kapitánya lett most a Fidesz elnöke. Remélhető sikere ebben az értelemben a mi sikerünk lesz, esetleges kudarca a mi kudarcunk is. Hisz a páratlanul nagy felhatalmazás nemcsak azt jelenti, hogy Orbán Viktor nem menekülhet a felelősség elől, hanem azt is biztosítja, hogy ha ő gyengén muzsikál, akkor azért mi magunkat okolhatjuk majd, mondván, miért adtunk ilyen mértékű felhatalmazást neki.

Magyarország és a Fidesz, valaminek elnökének sorsa, vagyis jövendő történeleme így most szorosan összekapcsolódott.

Horkay Höcher Ferenc Heti Válasz

 

Orbán teljesítményét az teszi még inkább figyelemre méltóvá, hogy sokáig a magyar közélet legmegosztóbb egyéniségeként tartották számon Erre nem csak az a józan megfontolás vezethette, amely megkülönbözteti a Fideszt a radikálisok kocsmapolitizálásától, hanem az az önképe is, amely - csakúgy mint Antall József esetében is - a nemzet egészét megjelenítő miniszterelnöki önértelmezésre épül.

Horkay Höcher Ferenc Heti Válasz

 

A valaha szebb napokat látott lakásban antik bútorok és korunk technikai vívmányaiból néhány tárgy, ami megkönnyíti a mindennapokat, előre kidobozolt élelmiszer melegíthető edényben. A mama a sarokban sápadtan, csöndesen fekve. Mint megtudtuk, már évek óta. Tettük a dolgunkat szavazólapok átadása, jegyzék aláíratás, stb.

Tapintatosan kijöttünk a szobából, de még annyit hallottunk:

-Tudod mama, ahogy megbeszéltük!

Várakozás közben egy antik vitrinre lettem figyelmes. Az volt benne amit általában az emberek ilyen helyen tartanak. Néhány porcelán, régi és újabb családi kép... és középen, a legfelső polcon fényképtartóban Orbán Viktor mosolygós képe.

Így tudtam meg akaratomtól függetlenül, hogy kire szavazhatott két élete alkonyán lévő, nehéz sorsú ember...

Mozgó urna és megható történet fidesz.hu

 

Ehhez képest a választások első fordulójának eredményhirdetése után Orbán Viktor hajadonfőtt (glória, korona, sapka, kalap, fejkendő, diadém stb. nélkül) lépett összesereglett hívei elé, s minden uralkodói allűr nélkül pont úgy viselkedett, mint egy polgári demokrácia frissen megválasztott miniszterelnöke.

Nem a győzelem mértéke történelmi … hanem a benne rejlő lehetőség. A gazdaság rendbetételén túl esély mutatkozik azon emocionális alapok megújítására is, amelyek meghatározzák a nemzet benső szolidaritását, kohézióját, egészséges öntudatát, életerejét.

Ugró Miklós MNO

 

Eszter! Láttátok a Demokrata és a Heti Válasz címlapját? Ugyanaz a gyönyörű fotó kettőjükről.... amúgy az azonos címlap nem lenne szerencsés, de ebben az estben azt mutatja, hogy remek a fotó és még szebb, amit látunk rajta: egy emberpár, akik valóban szeretik egymást, és jóban-rosszban támogatják egymást.

Isten áldása legyen rajtuk!!! rajongó a facebookról az Éljen Lévai Anikó topicban

 

Orbán Viktor kordonok nélküli országot fog vezetni és Tarlós Istvánnak sem lesz szüksége esernyőkre. Új időszámítás kezdődik….

A győztes pilóta pezsgőt bont, a győztes nemzet kordont.

Pilhál György Magyar Nemzet

 

Többször jártam Erdélyben azalatt a négy év alatt, amikor meghívták Orbán Viktort egy-egy templom-szentelésre, vagy épp kollégium-avatóra. Mindig nagy ovációval (állva, óriási tapssal) fogadták! Én erre is emlékszem, emberek!!! S hogy április 11-én milyen nagy a tét, mutatja, hogy több sms-t kaptam a Fidesztől és magától Orbán Viktortól is.

F. Ágnes - Tornado

 

Az első forduló előtt néhány nappal baráti társaságban arról beszélgettünk, mit lehetne még hozzátenni a közös ügyekhez. Addigra már sok mindent elvégeztünk: talán nem tűnik szerénytelenségnek, de a munkából a Magyar Hírlap is kivette a részét. Én már akkor is azt mondtam, és most is tartom, hogy egyetlen dolog maradt hátra: az imádság. Lehetetlen dolog, hogy ha a választás előtti este több millió magyar a maga istenéhez imádkozik, ne legyen meg az a győzelem.

Szentesi Zöldi László

 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása