A Vincent-blog elköltözött

Ez nektek vicces?

nem felejtünk.jpg

 

 


 

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

FRISSÍTVE!

Itt az újabb történelmi csúcs

A központi költségvetés bruttó adóssága: 2010. május: 19.933,4 Mrd Ft; 2011. május: 21.116,5 Mrd Ft; 2012. május: 21.180,9 Mrd Ft; 2013. május: 21.765,4 Mrd Ft; 2014. október 24.736 Mrd Ft;2015. június 6. 24 847 Mrd F

 

Szűjjé má'!
tumblr_nzd85jlxqr1qd6fjmo1_1280.jpg

 



 

Te már bekövetted?

 

Vincent tumblr Falus.JPG

 


 

Vincenzúra

Troll Vincent.jpg

Figyelem! A Vincent szerzői — főszabályként — maguk moderálják a posztjaikra érkező hozzászólásokat. Panaszaitokkal vagy a mellékhatásokkal a poszt írójához forduljatok!

Köszönettel: Vincent Anomália

Címkék

abszurd (39) áder (5) adózás (11) alkotmány (45) alkotmánybíróság (10) államosítás (7) arcképcsarnok (14) ascher café (24) a létezés magyar minősége (6) bajnai (16) bank (7) bayer (23) bayerzsolt (14) békemenet (7) bkv (7) bloglossza (14) borzalmasvers (156) cigány (7) civilek (5) civil társadalom (8) demokrácia (24) deutsch tamás (6) devizahitelek (9) dogfüggő (10) egyház (10) ellenzék (7) erkölcs (17) érték (19) Érvsebész (11) eu (13) eu elnökség (8) felsőoktatás (15) fidesz (76) fideszdemokrácia (7) film (12) filozófia (13) foci (12) focijós (19) focikvíz (54) focitörténelem (94) fritztamás (6) gasztrowhat (9) gavallérjános (10) gazdaság (8) gengszterkrónikák (14) gyurcsány (27) hangfal (98) heti válasz (19) hétköznapi történetek (32) hétvége (44) hoax (5) hülyék nyelve (16) hülyeország (165) idézet (768) igazságszolgáltatás (6) imf (26) indulatposzt (11) interjú (7) járai (12) jobbik (17) jogállamiság (33) kampány (12) kampányszemle (9) katasztrófa (5) katonalászló (21) kdnp (9) kétharmad (16) költségvetés (21) könyvszemle (9) konzervatív (18) kormányváltás (22) kormányzás (42) kósa (8) kövér (11) kultúra (21) kumin (14) lánczi (5) lázár jános (12) levelező tagozat (12) lmp (8) longtail (10) magánnyugdíj (25) mandiner (15) március 15 (8) matematika (9) matolcsy (44) mdf (5) média (48) melegek (8) mesterházy (7) mnb (5) mosonyigyörgy (7) mszp (32) mta (5) napitahó (7) navracsics (14) nedudgi (15) nekrológ (11) nemigazország (5) nemzeti együttműködés (5) ner (11) nyugdíj (5) oktatás (12) önkormányzatok (6) orbán (46) orbanisztán (15) orbánizmus (101) orbánviktor (65) országgyűlés (6) pártállam (23) politika (14) polt (5) program (9) retró (22) retro (115) rettegünk vincent (14) rogán (9) sajtó (22) sajtószemle (6) schmitt (38) selmeczi (8) semjén (6) simicska (7) sólyom (7) spoof (19) stumpf (5) szász (6) századvég (7) szdsz (9) szijjártó (16) színház (35) szlovákia (5) szszp (5) tarlós (12) társadalom (50) törökgábor modul (8) történelem (5) tudjukkik (22) tudomány (17) tüntetés (17) ügyészség (9) választás (37) vb2010 (19) vendégposzt (68) videó (11) vincent (10) Vincent szülinap (6) voks10 (7) vörösiszap (16) zene (23) Címkefelhő

A Fidesz nem kommentál bírósági ítéleteket

2009.07.06. 14:00 | szempontpuska | 6 komment

Címkék: fidesz bíróság jobbik szijjártó gárda

A Fidesz a törvényesség és a rend pártja. A Fidesz - politikai szervezetként - eddig sem kommentált és a jövőben sem kíván kommentálni bírósági ítéleteket  - az elégtelenül polgárosodott hallgatónak, meglepetésében még a vörös csillag is kiesik a kezéből a nyilatkozat hallatán.
 

A Fidesz nem kommentál bírósági ítéleteket

A Fidesz nem kívánja kommentálni, hogy a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön kihirdetett ítéletében jogerősen feloszlatta a Magyar Gárda Hagyományőrző és Kulturális Egyesületet - olvasható a Fidesz sajtóosztályának közleményében.

Ugyanez egy Cavinton után már nem tűnik ilyen következetesnek. A kíváncsi ember, homályos emlékezete felfrissítése érdekében rákeres a fidesz.hu-n a perekre, vagy dr. Google-hoz fordul konkrétumokért és hamar rájön, Szíjjártó ismét füllentett. A Fidesz ugyanis korántsem arról híres, hogy kommentár nélkül hagyná a bírósági ítéleteket. Miért próbálnak most akkor így tenni, amikor a Gárda betiltásáról kéne (kéne ?) valamit mondani. Nemlétező - és könnyen cáfolható - gyakorlatra hivatkozva bújik ki a viszonyulás terhe alól. Nehogy véletlenül elcsámborogjanak a gárda-közeli választók.

A Fidesz és egyes illusztris tagjai így is ezer szállal kötődnek a gárdához és alapítójához a Jobbikhoz. Mára halkan dobták korábbi összeesküvéselméleteiket a jobbik háterréről (Kövér László szerint MSZP kreáció a Jobbik , Hankiss Ágnes: a Jobbik manipulációs termék   stb.) tudván, a szervilis szavazók néhány hét különbséggel is fenntartás nélkül hisznek ugyanannak és az ellenkezőjének is.

Bár nem tudjuk, hogy A Jobbik nem barátja, nem szövetségese a Fidesznek állítás éppen ma délelőtt még érvényesnek tekinthető-e, az látszik, hogy a Wittner, Bencsik, Pörzse, Für, no meg természetesen a Szövetség a Nemzetért Polgári Kör tagjaként egykor jegyzett Vona Gábor aktív közreműködésével létrehozott Gárda betiltását, Orbán és csapata érezhetően Vonakodik minősíteni.

Közös gyökerek, egy polgári körben

Node nézzünk át néhány példát, hol szaggat Szíjjártó memóriája, azaz mikor nem kommentált bírósági ítéleteket a Fidesz:

Íme az első eset, amikor a fidesz.hu a gárdabetiltásra adott lakónikus közleménynél még kissé bőbeszédűbbnek tűnt:

Bukott per: a Pénzügyminisztérium Oszkó volt cégének is fizethet

( http://fidesz.hu/index.php?Cikk=132617 )

A magyar állam keresetét Oszkó volt cégével és még két másik könyvvizsgálóval szemben nem találta megalapozottnak a bíróság. A Fővárosi Ítélőtábla pénteken helyben hagyta az első fokú ítéletet. Ráadásul az állam ahelyett, hogy több milliárdos kártérítést kapna, most több százmillió forint perköltséget is fizethet.

Az ítélet indoklásából kiderül: a Pénzügyminisztérium nem terjesztette a bíróság elé a bizonyítékokat, így azt az igazságszolgáltatás nem tudta érdemben elbírálni. A tárca ugyanis csupán egy magánszakvéleményt nyújtott be, ami nem minősül igazságügyi szakvéleménynek.

A hazai joggyakorlatban egyedülálló kártérítési pert nemzetközi minták alapján 2000-ben, az Orbán-kormány idején indította a magyar állam a Postabank három könyvvizsgáló cége ellen. Az alperes a Deloitte Könyvvizsgáló és Tanácsadó Kft., az Arthur Andersen Kft. és a Prudentia Kft. lett. Mindannyian úgy nyilatkoztak, hogy szabályszerűen végezték munkájukat, és nem miattuk dőlt be Postabank.

Emlékezetes, hogy a tönkretett és azóta meg is szüntetett Postabank vezérigazgatóját, Princz Gábort tízéves eljárás után nemrégiben 3 és fél millió forint pénzbüntetésre ítélte a Legfelsőbb Bíróság hanyag kezelés címén.

 Most nézzük Mikolát, amint éppen nem kommentál bírósági ítéletet:

Pert vesztett az Egészségügyi Minisztérium

Mikola István, az Országgyűlés egészségügyi bizottságának alelnöke és Domokos László fideszes országgyűlési képviselő, a Békés megyei közgyűlés elnöke mai sajtótájékoztatón ismertették, hogy a Legfelsőbb Bíróság jogerős döntésével megbukott a minisztérium ágyszám-rendelete.

 

Mikola István, a Fidesz szakpolitikusa ezzel kapcsolatban azt mondta, ez a bírósági döntés is bebizonyította: nem lehet körzővel meghatározni az egészségügyi ellátást, továbbá emlékeztetett arra, hogy a Fidesz a kezdetektől ellenezte az ilyenfajta struktúraátalakítást az egészségügyben. Véleménye szerint csak népegészségügyi adatokra alapozva lehet az ellátást megszervezni, kijelölni a szükséges kapacitásokat, és ezekhez kell rendelni a finanszírozást.

 Ha éppen (nem Jobbikos) ellenfelek pervesztése a téma, szintén közlékenyebbek voltak:

 Ingatlanmutyi: pert vesztett a szocialista expolgármester

(http://fidesz.hu/index.php?Cikk=122208)

Jogerősen pert veszített Walter Dezső, Sopron volt szocialista polgármestere abban a polgári peres eljárásban, amelyet családi cégének ingatlanvásárlása ügyében indított a város önkormányzata - közölte Rádonyi László, az önkormányzat Fidesz-KDNP frakciójának vezetője csütörtökön sajtótájékoztatón.

 

A jogerős ítélet az önkormányzatot megerősíti abban, hogy minden körülmények között próbálja meg visszaszerezni a város elherdált vagyonát, a soproni adófizetők pénzét - mondta Rádonyi László. Firtl Mátyás, a Fidesz választókerületi elnöke a sajtótájékoztatón kijelentette: a Fidesz elkötelezett abban, hogy a visszásságokra fényt derítsen Sopronban és másutt is az országban.

Melyik volna az a párt, amely kihagyná egy ilyen ítélet kommentálását ?!

 

Ártatlanul sározták be a Fidesz frakcióvezetőjét

(http://fidesz.hu/index.php?Cikk=135374)

A Tatabányai Városi Bíróság bűncselekmény hiányában első fokon felmentette Bereznai Csabát, a városi közgyűlés polgári frakciójának vezetőjét. A Fidesz helyi elnöksége bocsánatkérésre szólítja fel a szocialistákat és a rágalmazó médiumokat.

 

A Fidesz tatabányai szervezete nevében bocsánatkérésre szólítjuk fel a Szocialista Pártot, s annak szóvivőjét, Nyakó Istvánt, valamint a rágalmazó cikkeket megjelentető sajtóorgánumokat! Arra kérjük a szocialistákat, hogy hagyjanak fel politikai riválisaik alaptalan besározásával, inkább söprögessenek saját házuk táján. Úgy tűnik, van ott bőven tennivaló, hiszen épp a napokban zárolta a bíróság első fokon a sikkasztással és hűtlen kezeléssel gyanúsított Orbán Istvánnak, az MSZP korábbi megyei alelnökének vagyonát, a tatai edzőtáborban felmerült visszaélésekkel kapcsolatosan.
 

És most egy kis színes. Két egymásnak jócskán ellentmondó megnyilvánulás, tessék figyelni a dátumokat !

Tragikomédia

2009. június 17., 07:24

Magyarországon nem működik az igazságszolgáltatás. A jogszolgáltatás is csak akadozva, felháborító lassúsággal és elfogadhatatlan kilengésekkel. Ez minden jel szerint így is lesz még egy darabig, hiszen a hétfőn kibontakozó politikai bohózat következményeként jó megoldás már nem születhet. Legalábbis - Sólyom Lászlót idézve - "ilyen parlamenttel" már nem.

Megvádolt igazságszolgáltatás

2009. június 11., 09:34

Újabb politikai támadás indult az igazságszolgáltatás ellen. Sólyom László köztársasági elnöknek a Legfőbb Ügyészségen tett keddi kijelentései erre figyelmeztetnek. Az államfő azt mondta: a bíróságot és az ügyészséget ki kell hagyni a politikai csatározásokból.

 A turul-ügyben mi sem állt távolabb a fidesz habitusától, minthogy kommentár nélkül hagyjon egy ítéletet:

A turult nem adjuk!- jelentette ki Pokorni Zoltán Fidesz-alelnök, Budapest XII. kerületének polgármestere a Fidesz szombati kongresszusán

http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=135164

Még egy közlendőm lenne. Többen megállítottak itt a teremben, hogy ők nagyon szívesen, bármikor, akár holnap is, vagy amikor az ideje eljön, szeretném nekik elmondani, hogy a turult nem adjuk. Tudom, hogy sokan ácsingóznak rá, szeretnének látni a kertjükben vagy a polgármesteri hivatal előtt egy ilyen emlékművet. Ez a miénk, a mi halottainké. Nekik állít emléket.

 

http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=135490

Felháborítónak és elfogadhatatlannak tartom, hogy bárki rasszistának, fasisztának vagy kirekesztőnek tituláljon engem, az elődömet, vagy bárkit a Turul megvédése miatt. Ez hasonló ahhoz, ami az árpádsávos zászlóval, vagy általában nemzeti szimbólumokkal kapcsolatban is történik - mondta a Demokratának Pokorni Zoltán, a budapesti XII. kerület polgármestere, akivel a Fővárosi Bíróság a turulszobor lebontását elrendelő ítélete után beszélgett a Demokrata.

 Na és persze Sas József ítélete ! Hát van az a teflonarc, amely mögül rezzenéstelenül összevethető a két hozzáállás ?

 Fidesz: Sas a városvezetéssel együtt távozzon!
http://www.mno.hu/portal/644100

 Csomós Miklós (Fidesz) a szerdai bírósági ítélet kapcsán az MTI-nek kijelentette: a legtermészetesebb az lenne, ha önként távozna posztjáról

http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=125653

Szijjártó Péter ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy "a bíróság 2008. június 3-án első fokon, majd 2008. december 3-án jogerős ítéletével a következőt mondta ki: meghallgatták azt a bizonyos magnófelvételt, amelyet az MDF-es képviselőjelölt titokban készített, és ez alapján a bíróság megállapította, hogy ebből beszélgetésből semmifajta módon nem következik minden kétséget kizáróan, hogy a (...) vissza nem lépés esetén bármilyen negatív következmény lenne az MDF-es képviselőjelölt vonatkozásában". Hozzátette, azt írja a bíróság, hogy a való tényekből - azaz a felperes, így Bagó Zoltán rögzített mondataiból - ez egy önkényesen levont következtetés, melyre sem az egyes szavak értelme, sem a mondatrészek, a párbeszéd által közölt tartalom nem ad alapot.

Csomós Miklós (Fidesz) a szerdai bírósági ítélet kapcsán az MTI-nek kijelentette: a legtermészetesebb az lenne, ha önként távozna posztjáról az adócsalásért

És végül a jól ismert "tiszteletben tartja" típusú kommentár, nem, nem a turullal kapcsolatban:

 

A Fidesz tiszteletben tartja a Szigetvári Városi Bíróság elsőfokú ítéletét (http://www.fideszfrakcio.pecs.hu/index.php?modules=news&bid=67) , amely szerint a bíróság kimondta, hogy dr. Toller László cselekvőképtelen. Úgy véljük, ez az ítélet nem csak a családdal szemben méltányos és tisztességes, hanem azokkal a választókkal szemben is, akik Toller László balesete óta politikai képviselet nélkül maradtak Kertvárosban. Üdvözöljük azt, hogy a szekszárdi gyámhivatal jelezte, nem kíván fellebbezni a döntés ellen, és reméljük, a volt polgármester családja, jogi képviselők is ezt teszik majd – azaz nem élnek fellebbezéssel. Megjegyezzük azonban, hogy méltányosabb lett volna, ha az MSZP bírósági ítélet nélkül is felismeri, hogy a Baranya 3-as választókerület polgárainak is joga van a képviselethez és tekintettel a sajnálatos körülményekre – felszabadítja a képviselői széket - és így lehetőséget ad az időközi választás kiírására.

És a Szíjjártót cáfoló példák sora folytatható a végtelenségig. Mi lehet a konklúzió ?

A választókat hülyére venni megérős dolog. Úgysem emlékeznek.

Azt hiszem Leninnek tulajdonítják azt a mondást: Egy hazugság, ha elég sokszor mondogatják, igazzá válik.

...és úgy látszik, ez működik!

· 1 trackback

süti beállítások módosítása