Híres utolsó szavak

Ez nektek vicces?

nem felejtünk.jpg

 

 


 

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

FRISSÍTVE!

Itt az újabb történelmi csúcs

A központi költségvetés bruttó adóssága: 2010. május: 19.933,4 Mrd Ft; 2011. május: 21.116,5 Mrd Ft; 2012. május: 21.180,9 Mrd Ft; 2013. május: 21.765,4 Mrd Ft; 2014. október 24.736 Mrd Ft;2015. június 6. 24 847 Mrd F

 

Szűjjé má'!
tumblr_nzd85jlxqr1qd6fjmo1_1280.jpg

  

Te már bekövetted?

 

Vincent tumblr Falus.JPG

 


 

Vincenzúra

Troll Vincent.jpg

Figyelem! A Vincent szerzői — főszabályként — maguk moderálják a posztjaikra érkező hozzászólásokat. Panaszaitokkal vagy a mellékhatásokkal a poszt írójához forduljatok!

Köszönettel: Vincent Anomália

Címkék

abszurd (39) áder (5) adózás (11) alkotmány (45) alkotmánybíróság (10) államosítás (7) arcképcsarnok (14) ascher café (24) a létezés magyar minősége (6) bajnai (16) bank (7) bayer (23) bayerzsolt (14) békemenet (7) bkv (7) bloglossza (14) borzalmasvers (156) cigány (7) civilek (5) civil társadalom (8) demokrácia (24) deutsch tamás (6) devizahitelek (9) dogfüggő (10) egyház (10) ellenzék (7) erkölcs (17) érték (19) Érvsebész (11) eu (13) eu elnökség (8) felsőoktatás (15) fidesz (76) fideszdemokrácia (7) film (12) filozófia (13) foci (12) focijós (19) focikvíz (54) focitörténelem (94) fritztamás (6) gasztrowhat (9) gavallérjános (10) gazdaság (8) gengszterkrónikák (14) gyurcsány (27) hangfal (98) heti válasz (19) hétköznapi történetek (32) hétvége (44) hoax (5) hülyék nyelve (16) hülyeország (165) idézet (768) igazságszolgáltatás (6) imf (26) indulatposzt (11) interjú (7) járai (12) jobbik (17) jogállamiság (33) kampány (12) kampányszemle (9) katasztrófa (5) katonalászló (21) kdnp (9) kétharmad (16) költségvetés (21) könyvszemle (9) konzervatív (18) kormányváltás (22) kormányzás (42) kósa (8) kövér (11) kultúra (21) kumin (14) lánczi (5) lázár jános (12) levelező tagozat (12) lmp (8) longtail (10) magánnyugdíj (25) mandiner (15) március 15 (8) matematika (9) matolcsy (44) mdf (5) média (48) melegek (8) mesterházy (7) mnb (5) mosonyigyörgy (7) mszp (32) mta (5) napitahó (7) navracsics (14) nedudgi (15) nekrológ (11) nemigazország (5) nemzeti együttműködés (5) ner (11) nyugdíj (5) oktatás (12) önkormányzatok (6) orbán (46) orbanisztán (15) orbánizmus (101) orbánviktor (65) országgyűlés (6) pártállam (23) politika (14) polt (5) program (9) retró (22) retro (115) rettegünk vincent (14) rogán (9) sajtó (22) sajtószemle (6) schmitt (38) selmeczi (8) semjén (6) simicska (7) sólyom (7) spoof (19) stumpf (5) szász (6) századvég (7) szdsz (9) szijjártó (16) színház (35) szlovákia (5) szszp (5) tarlós (12) társadalom (50) törökgábor modul (8) történelem (5) tudjukkik (22) tudomány (17) tüntetés (17) ügyészség (9) választás (37) vb2010 (19) vendégposzt (68) videó (11) vincent (10) Vincent szülinap (6) voks10 (7) vörösiszap (16) zene (23) Címkefelhő

Bréking nyúz, mondanám, de...

2012.03.31. 08:53 | maroz | 37 komment

Címkék: abszurd magyar narancs szőcs géza

Itt tipródok ezen a felütésen, hogy merjem vagy ne merjem ilyen aszályos, schmittpaliktól sújtott időkben. A kezdőmondat úgy szólna, hogy: Bréking nyúz! Szőcs Géza úgy adott egy kétoldalas interjút, hogy egyszer sem említette a kulturális gps-t!, de emiatt a brékingnyúz miatt bizonytalankodom, félek, hogy becsapnám vele egy kurta pillanat erejéig a kedves olvasót, még azt hinné, hogy valami csoda folytán egy olyan országban ébredt, amelyik nem következmények nélküli ország. Szóval nem, nincs semmi ilyesmi, a bazári majom köszöni, jól elvan a kintornás vállán, ha megdobálják visszadobál, azzal, amivel a majmok szoktak, de ő onnan el nem hessen, akinek nem tetszik talán próbálja meg banánnal lecsalogatni. Tehát figyelmeztetés:

Most inkább Szőcs Géza egyedfejlődésén keresztül szemlélném, elcsépelt panel jön, a magát ki tudja miért jobboldalinak, konzervatívnak gondoló hatalom egyre kevésbé lelkes szekértolóit.

Géza bátyám (francba már ezzel az apakomplexussal, ami minket itten kollektíven többé-kevésbé sújt) időnként interjút ad, amit ő valószínűleg nem olvas el, vagy ha el is olvas, menten elfelejti, mert ha nem így lenne, akkor neki is feltűnne az a roppantul furcsa ív, amit szűk kétévnyi „uralkodása” alatt húzott. Ez az idézőjeles uralkodás most tényleg jogos, ugyanis lassan már Szőcs államtitkár úr (na, ugye, hogy jobb a „Géza bátyám”?) számára is evidens az, amit mi, porbafingó bloggerek a kinevezése óta mondogatunk: dísznek kellett ő ide csupán. Valódi döntési kompetenciát kábé pont annyit kapott, mint az összes többi dísz, illetve még annyit se, mert hát kórháznak, iskolának, tömegközlekedésnek mégiscsak meg kell kelteni a látszatát, a kultúrának viszont nem. Minek? Annak a hiánya csak egy igen szűk réteget zavar, de az se jelent gondot, fél bayerzsolt leugatja őket és a társadalom orbánfüggő része lelkesen tapsol, helyesel, stadiont és wassalbert szobrot, faszomba’ már a kúltúrával.

Ami a döbbenet: az interjú alapján mára ezt Szőcs Géza is szinte fillére pontosan átlátja!

Linkelném az írást, de hát teljesen érthető okokból a Magyar Narancs pénzért adja, így megint csak azt tudom javasolni, hogy vegyék meg a lapot, már pusztán ezért az egy írásért is megéri, és persze egyúttal megesküszöm, hogy egy huncut fillér jutalékot nem kapok tőlük a reklámért, holott lenne rá igény. Na jó, ez egy szar vicc volt, a lényeg, hogy olvassák el az interjút, mert ebből még a Mandiner is posztot fog kreálni, hiszen ilyen ország tényleg nincs is.

Írtam a napokban itt, arrébb egy kis izét arról, hogy a dolgok alakulásához szükségszerűen idő kell. Vannak folyamatok, amelyeket nem lehet felgyorsítani, egy kisdedet akkor is kilenc hónap kihordani, ha erre három nőt allokálunk, tehát bölcsebb, ha beletörődünk ebbe, és türelmesen kivárjuk, amíg megérik a gyümölcs. Tudom, nehéz, hiszen ki a fene szeret egy olyan ostoba országban élni, ahol a köztársasági elnök hetvenéves fejjel szánja rá magát (akkor sem önként, hanem óriási presszióra), hogy végre megkíséreli megérteni, hogy mi fán terem az a tanulás, mi az az egyetem, a tudomány, a tudományos kutatás, mi a szokványos menete egy tudományos fokozat megszerzésének, de lássuk be, ezeken az egyedfejlődési utakon végig kell menni, mert a mi törzsünk csak így bír fejlődni. Ne legyen türelmetlen a kedves olvasó, más népek is így vannak ezzel, acad. dr. ing. Elena Ceausescu is 1967-ben szerzi meg a doktori címet és pikk-pakk, 1989-ben már ki is végzik, szóval 22 év nem a világ, annyit mi is kibírunk. Biztató, hogy Schmitt azért valamivel mégiscsak előrébb lehet, hiszen ő legalább az érettségiig hihetően saját erőből jutott el, a nagy példakép viszont a négy általánost is csak nyögvenyelősen abszolválta.

Na tessék, már megint Schmittről írok, pedig Szőcsről akartam.

Nem nagyon lehet, mondom, döbbenetes az interjú, el kell olvasni, kötelező darab. Van egy atmoszférája. Sötét. A riporter (Csáki Judit) festi, szurokkal, és Szőcs úgy bólogat hozzá, hogy én lassan már féltem a fejét. Le ne essen. Riporter: államtitkár úr, omlik, dől össze minden! Államtitkár: aham, omlik, dől. Riporter: de hát ez szörnyű! Államtitkár: aham, és még szörnyűbb lesz! Riporter: államtitkár úr, itt nem lehet tenni semmit! Államtitkár: hölgyem, az ön optimizmusa indokolatlan! És így tovább. Sír, hogy nincsenek eszközei. Rí, hogy nincs hatalma. Elpanaszolja, hogy lassan már a cipője befűzéséhez sincs elég kompetenciája. Ahol mégis dönthet, abban sincs számára köszönet, hiszen arra is rákenődik az orbánizmus generálszara. No future, szebb jövőt!

Szőcsnek szűk két év kellett a felismeréshez. Ma már látja, hogy minden megy gallyra, hogy ami eddig volt az úgy rombolódik le, hogy még ő sem tud, nem bír hinni abban, hogy helyette épülne  valami, ami nem stadion vagy ócsai kúltúrház (így!). De miben bízik, kérdi a végén a riporter a Nagy Csalódottat. Orbánban, válaszolja ő, abban, hogy őt Orbán mégiscsak szereti, és ezért hátha ő mégiscsak tud tenni a Valamiért valamit, belülről, megalkuvásokkal, önfeladások árán, és ma még elhiteti önmagával, hogy még mindig ő a kisebbik rossz. Lám, a múltkor is kisírt valakiknek másfél milliárdot, pedig akár közéjük is lövethetett volna. Én ezt akár meg is értem, de ha ezt megértem, akkor egy másik dolgot nem tudok megérteni: mégis, mi a jó büdös franc baja volt ennek a Szőcs Gézának anno Ceausescuékkal? Egy magyarázata lehet a dolognak: ez a Szőcs Géza már nem az a Szőcs Géza.

Befejezésként: az opportunizmus hasznáról lenne nekem egy nagyon-nagyon régi történetem, ami könnyen előfordulhat, hogy még csak igaz se volt, de akkor is elmesélem, én így hallottam, oral history, tessék kutatni, ebből írjon Schmitt disszertációt (na tessék, már megint schmittpalizunk!),  ha akar. Szóval a történet.

A romániai Barlangtani Intézet kutatói elkeseredve figyelték, amint egy mészkőbánya egyre közelebb harapdálta a hegyet egy igen különleges barlanghoz, a teljes megsemmisülés már csak idő kérdése volt, és ott is, mint a hazai kultúra esetében teljesen evidens volt, hogy lesz új barlang az elpusztított helyett, csak ki kell várni azt a néhányszázmillió évet, amit ugye guggolva is. Valakinek eszébe jutott, hogy talán a tudományos közélet informális csatornáit használva hátha mégis-mégis megmenthető lenne, és mindenféle kacskaringós csatornákon keresztül eljuttatták a problémájukat a legilletékesebbhez, igen, Acad. Dr. Ing. Elenához. Aki tudóshoz méltó választ adott: Bánjon az építőipar takarékosabban a cementtel, és akkor megmenekül a barlang!

Akkoriban Elena főnökét Nicolae-nak hívták, ma Pál főnökét Viktornak hívják, és nekem már csak az a kérdésem, hogy körülbelül mennyi idő még, amíg Szőcs Géza is rájön, hogy a különbségek  sorolása ezzel úgy nagyjából ki is merült?

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://orulunkvincent.blog.hu/api/trackback/id/tr194351550

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Van-e esélye Schmitt Pálnak egy új PhD-re? 2012.03.31. 17:33:21

Most képzeljük el ennek analógiájára, hogy azt halljuk, hogy a KE most éppen a londoni olimpiára készül vívásból, nem ér rá fogadni az angol nagykövetet! *** Tegnap Schmitt Pál a riportjában nagyon sokmindent mondott, amin szénné röhögték ma...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kzoltana 2012.03.31. 09:29:18

Hagyták a közszolgálati tévé emberei, hogy ez a – seggbenyalós, orálisan szexes, az aktus sajátosságaiból adódóan kölcsönös kielégülést nem nyújtó, de a tévében így mégis mosolygós – duma lemenjen a magyar népnek bele az arcába.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/1979_schmitt_sajto
Holnap is hasonlóan koszos napra ébredünk, mint tegnap?

HaKohen 2012.03.31. 10:29:51

@kzoltana:

ragadós a smittezés? a poszt azért mégsem erről szól, bár nem olyan könnyű észrevenni magamfajta diszlexiásnak

@maroz:

lájk, ha ez mond még valamit. viszont ismerd el, hogy annyi borzalmas amatőr interjúer után végre egy igazi tökös (?csákijudit) kérdező, amilyen még a mancsnál is fehér holló. ha díjat adnék, megosztanám kettőjük (szőcs-csáki) között fifty-fifty arányban

volker 2012.03.31. 12:30:08

hát ja.

viszont, ha már felvetődött, e helyütt is szeretném kívánni a mancsnak, hogy szarjanak sünt, régi kívánságom ez már, kb. egyidős azzal, hogy a határon túl vállaltam munkát.

merthogy így sem veszem meg jobban, mert hogy it -- hahó! -- nem lehet. küldik ki nekem postán, alkalmanként 1800 forintért, és hát ezért inkább többnyire 3 példányonként, bő egy hónap késést implikálva.

ha valaki pénzt akar szedni egy lapért, gondolhatnók, akkor lehetővé teszi hogy az emberek fizetés ellenében olvasgassák a lapot. (lásd kb. a teljes világsajtó.)

faxivan!

art deco arckép (törölt) 2012.03.31. 15:54:06

Lírai alkat.
Eltévedt a való világban. Azt gondolom, hogy egyszerűen rest kiszállni. Könnyebb valami buboréknyi mentséget előadni.
Kár érte.

Szőcs Géza: KAPKODNÁD TE IS FEJED...

Mint mikor fejednek repül
utcán egy sas s te legfelül
tollakat érzel suhogást
integetést simogatást
puha szárnyakat s ez alatt
kinyílik arcod és alul
érzed a csípést-karmolást
s hogy belső arcod szétszakad
mint szerteszaggatott palást
és az ütés továbbrepül
benned – tó-gyűrűk – s legbelül
hol legbelső arcod tükre ül
úgy érzed telibetalál
a céldobást játszó halál
: ilyenkor úgy érzed magad
mint szekrény amelyben a polc
a poharas polc leszakad
Felocsúdsz a törött örömből és
vigyázva nézel szét magad körül
hallják-e benned a csörömpölést

art deco arckép (törölt) 2012.03.31. 16:19:02

@art deco arckép:

Elfelejtettem: Ez egy évtizedekkel korábbi verse. Sajnos.

Honnan ez az optimizmusod Schmitt-tel kapcsolatban?
Nála legfeljebb egyedvisszafejlődést tudok feltételezni.
Ha az erkölcstelenségben egyáltalán van visszább.

Poor Yorick 2012.03.31. 16:33:50

Nem is értem, hogy Szőcs hogyan hagyhatta ezt az interjút ebben a formában megjelenni. Vagy így próbál üzenni a Főnöknek?

biohouse 2012.03.31. 17:45:03

Én teljesen elképedve olvastam az interjút. Mi ez , vicc, hoax?
A Géza teljesen lakonikus volt.

margitt 2012.04.01. 03:49:48

Bocs, de harmadszor futok bele huszonnégy óra alatt: gallyra a madárka lebben, vagy mi, itt helyesen azonban:

korrektor.blog.hu/2007/08/13/gajra_ment_4

Bár a tohonya ex lepráson ez sem segít, talán majd valaki két elemivel bevezeti a megafonkultúrát legalább az új stadionokba, az működtethető ZIL akkumulátorról, de akár a hit erejével is elzakatol, amíg kéznél van a kövér pilóta oldalfegyvere.

BakterHouse 2012.04.01. 04:19:35

@volker: hát az van, h a MaNcs nem igazán tehet arról, h miképpen jut el az emberhez. szoptam én is rendesen a magyar postával/hírlapkézbesítővel, egészen odáig, h nem is hosszabítottam meg az előfizetésem (ezt el is mondtam nekik, elég tehetetlennek tűntek – mármint a MaNcs). én szerencsére meg tudom venni már szerdán, az astoria aluljáróban. küldölfön gondolom akkor lehet majd naprakészen olvasni, ha lesz digitális kiadás.

egyébként én is érdeklődve várom, h szőcs géza mikor hajlandó felismerni, h nem a világ úgy általában szar hely, hanem vannak, akik szarul kormányoznak etc etc. jó utazást...

-bobolysza- · http://globalicum.blog.hu 2012.04.01. 07:48:40

mi a tököm ez a sok törölt poszt?

a határozat nem elég beszédes, indoklás is kéne...

-bobolysza- · http://globalicum.blog.hu 2012.04.01. 07:49:51

upsz, beszoptam!

baszki vincent, lóg a cipőfűződ!

Plexyglas 2012.04.01. 10:10:42

Én is majdnem elhittem, hogy megszűnt a blog és, ha nem április 1-e lenne még meg is ijedtem volna, de komolyan! Bárki tette fel, nagy marha volt és nem is vicces ilyen vérzivataros időkben!

foolproof 2012.04.01. 10:34:49

Puskát kellett volna hozni ehhez a melóhoz, bazdmeg, nem Dr. Szabad-Sajó tuggyukkit. Mea culpa, én is beszoptam! Most tényleg örülök, Vincent.

nandras01 2012.04.01. 10:56:27

nebasszameg, így hajnali 11 óra felé így megijeszteni az embert...

V mint... 2012.04.01. 11:10:52

@hattyú: Nekem is a reggeli indexen ez ütötte meg a szemem.Kezdtem is elővenni a bőröndöt meg csomagolni a fehérnemű+10 kg száraz élelmiszer kombót,aztán bevillan, hogy ez is csak vicc,mint ahogy pali bá nem mond le.

jenőke 2012.04.01. 11:16:04

A hozzászólók figyelmébe ajánlom az ügyszámot!
(a határozatnak egyébként nincs indokolása, ezért sem formailag, sem tartalmilag nem határozat)

rokakutya 2012.04.01. 11:16:58

Nem vicces! Ijesztő! Szellemi táplálékom elvételével kérem a T Szerkesztőket nem humorizélni!

aronsatie 2012.04.01. 11:28:17

Szabad-Sajókám, holnap begyün?
üdv,
Szabad-Hacsek

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2012.04.01. 11:36:32

egy nagyhatalmú, gerinces, és tévedhetetlen vezényló babazsúros nEMZETI testülettel viccőnyi, per és bünti lesz ebből, mindenki megláthassa, jobb ha rákészültök, gaz galádok :D

ketroot 2012.04.01. 11:50:04

@Merész kőszáli kecske:

Tessék elolvasni az aláíró nevét.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.04.01. 12:00:54

vicces szánt áprilisi tréfa akar lenni.....persze.
de szólok.
a dombon ülő vadászkutyát sem érdekli a blog tartalma, nemhogy a médiahatóságot....
de az erőlködés láttatja, mennyire szeretnétek ha foglalkoznának veletek, de nem. fájó dolog ez nektek. szólás és sajtószabadság van.

Scutty 2012.04.01. 12:04:38

@ketroot: Lehet, hogy ez valami atavizmus nálam, de ennek a valakinek a vezetéknevét első rátekintésre SZABAD-SAJTÓ-nak olvastam... vagy télleg április elseje van?

gt_ 2012.04.01. 12:11:07

Na, ezt erre a néhány percre sikerült benyalnom nekem is! A felkészült blogok közül nálam abszolút győztes :)

ketroot 2012.04.01. 12:18:27

@Scutty:

Banyek én is annak olvastam... :D Most látom, hogy Sajó.

Egyébként már van új post.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.01. 12:24:55

@FILTOL:

„a dombon ülő vadászkutyát sem érdekli a blog tartalma, nemhogy a médiahatóságot....”

ezt széles elvtársnak is elmondhatta volna valaki

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.01. 12:35:22

@ketroot:

és az ügyiratszám nem volt gyanús?

zsazsu4 · http://orulunkvincent.blog.hu 2012.04.01. 21:57:37

Csak ma tudtam elolvasni az interjút.
Szőcs Gézának annyi.

Szúrófény 2012.05.12. 05:42:33

Abszurd mese

Hol volt, hol nem volt az állami vagyon. A moszkvai világbirodalmon túl, az átláthatatlan privatizációs üveghegyen innen, a nagy varázslók korában eltűntek a gyárak, üzemek, kastélyok, földek, erdők az állami tulajdonból.
Az elvarázsolt ország, nevesincs királysága (nem király a neve, de a királynál is nagyobb a hatalma) kedvenc, sőt kegyenc miniszterére bízta az állami birtok (f)osztogatását. Kopasztották is az államot, mint Márta asszony a vasárnapi húslevesbe való tyúkot, forró víz nélkül.
Rózsa Sándor és a világ valamennyi, valaha volt útonállója szájtátva bámul ránk, hogy ez lehetséges? Elvenni a vagyont azzal, hogy az Államé, mindnyájunké, kicsit pihentetni, aztán magamévá tenni aprópénzért, mint az olcsó utcalányt. Mindezt a jog, és az állam palástja alatt.
Az útonállás magánvállalkozásban soha nem lenne ennyire „hatékony”. És mindezt a magánvállalkozás elsődlegessége jelszavával! A lényeg: mindent jól összezavarni, akkor lehet igazán sikeresen a zavarosban halászni!
Az ostoba becsületesnek meg: „száraz tónak nedves partján, döglött béka kuruttyol!”

Megjelent a Magyar Fórumban „Nem mese ez gyermek címmel” 1995. 01. 12.

zsazsu4 · http://orulunkvincent.blog.hu 2012.06.13. 09:44:49

"Fantomok járják át kis hazánkat is, fel-alá kísértenek az elmékben, a földeken, a dolgozószobákban. Miközben a nemzet lélekszáma csökken, a gondok és az ellenségek száma növekszik – egyre több jut belőlük egy főre."

Sajnos Géza Bátyám, a fantomizálódás nem kímélte államtitkár urat sem.

tollaszerge (törölt) 2012.06.13. 10:19:36

@sajtohuba: Én se, a temetkezési vállalatok valszeg már hívogatják az állásajánlatokkal.
süti beállítások módosítása