Híres utolsó szavak

Ez nektek vicces?

nem felejtünk.jpg

 

 


 

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

FRISSÍTVE!

Itt az újabb történelmi csúcs

A központi költségvetés bruttó adóssága: 2010. május: 19.933,4 Mrd Ft; 2011. május: 21.116,5 Mrd Ft; 2012. május: 21.180,9 Mrd Ft; 2013. május: 21.765,4 Mrd Ft; 2014. október 24.736 Mrd Ft;2015. június 6. 24 847 Mrd F

 

Szűjjé má'!
tumblr_nzd85jlxqr1qd6fjmo1_1280.jpg

 



 

Te már bekövetted?

 

Vincent tumblr Falus.JPG

 


 

Vincenzúra

Troll Vincent.jpg

Figyelem! A Vincent szerzői — főszabályként — maguk moderálják a posztjaikra érkező hozzászólásokat. Panaszaitokkal vagy a mellékhatásokkal a poszt írójához forduljatok!

Köszönettel: Vincent Anomália

Címkék

abszurd (39) áder (5) adózás (11) alkotmány (45) alkotmánybíróság (10) államosítás (7) arcképcsarnok (14) ascher café (24) a létezés magyar minősége (6) bajnai (16) bank (7) bayer (23) bayerzsolt (14) békemenet (7) bkv (7) bloglossza (14) borzalmasvers (156) cigány (7) civilek (5) civil társadalom (8) demokrácia (24) deutsch tamás (6) devizahitelek (9) dogfüggő (10) egyház (10) ellenzék (7) erkölcs (17) érték (19) Érvsebész (11) eu (13) eu elnökség (8) felsőoktatás (15) fidesz (76) fideszdemokrácia (7) film (12) filozófia (13) foci (12) focijós (19) focikvíz (54) focitörténelem (94) fritztamás (6) gasztrowhat (9) gavallérjános (10) gazdaság (8) gengszterkrónikák (14) gyurcsány (27) hangfal (98) heti válasz (19) hétköznapi történetek (32) hétvége (44) hoax (5) hülyék nyelve (16) hülyeország (165) idézet (768) igazságszolgáltatás (6) imf (26) indulatposzt (11) interjú (7) járai (12) jobbik (17) jogállamiság (33) kampány (12) kampányszemle (9) katasztrófa (5) katonalászló (21) kdnp (9) kétharmad (16) költségvetés (21) könyvszemle (9) konzervatív (18) kormányváltás (22) kormányzás (42) kósa (8) kövér (11) kultúra (21) kumin (14) lánczi (5) lázár jános (12) levelező tagozat (12) lmp (8) longtail (10) magánnyugdíj (25) mandiner (15) március 15 (8) matematika (9) matolcsy (44) mdf (5) média (48) melegek (8) mesterházy (7) mnb (5) mosonyigyörgy (7) mszp (32) mta (5) napitahó (7) navracsics (14) nedudgi (15) nekrológ (11) nemigazország (5) nemzeti együttműködés (5) ner (11) nyugdíj (5) oktatás (12) önkormányzatok (6) orbán (46) orbanisztán (15) orbánizmus (101) orbánviktor (65) országgyűlés (6) pártállam (23) politika (14) polt (5) program (9) retró (22) retro (115) rettegünk vincent (14) rogán (9) sajtó (22) sajtószemle (6) schmitt (38) selmeczi (8) semjén (6) simicska (7) sólyom (7) spoof (19) stumpf (5) szász (6) századvég (7) szdsz (9) szijjártó (16) színház (35) szlovákia (5) szszp (5) tarlós (12) társadalom (50) törökgábor modul (8) történelem (5) tudjukkik (22) tudomány (17) tüntetés (17) ügyészség (9) választás (37) vb2010 (19) vendégposzt (68) videó (11) vincent (10) Vincent szülinap (6) voks10 (7) vörösiszap (16) zene (23) Címkefelhő

Salát Gergő és a Kína szindróma

2011.07.13. 15:59 | szempontpuska | 149 komment

Címkék: kína sajtó tibet

Néhány éve a Fidesz még a tibeti autonómia, a kínai sajtószabadság és az emberi jogok zászlója alatt vonult Kína ellen. Mára a Free Tibet blog a fidesz.hu-ról teljesen eltűnt.

 

Salát Gergő, miután kioszt néhány kokit a nyugati - jellemzően liberális - sajtónak, amiért Kínáról mindig csak az emberi jogok jutnak eszébe, alig egy éve még sallergyanúsnak számító esszében magyarázza el, meddig jutott Önnön relativitáselméletének határain.

Salát nem esik a nyugati liberális demokráciák hibájába, hogy a farka után definiálja az elefántot. Nem!

Kínának négyezer éves, rendkívül gazdag és sűrű saját hagyományrendszere van, ráadásul csak az utóbbi másfél száz évben került kapcsolatba a Nyugattal. Saláttól megtudjuk, hogy az emberi jogok fontosságát Kína is elismeri, csak e jogokat másként értelmezi. (Ismerős, mi? Én is másképp értelmeztem egy éve pl. a magánnyugdíjpénzek megvédését..node hagyjuk)

Árnyalatokra szokatlanul érzékeny írásából megtudjuk, hogy a nyugati értelemben vett egyéni szabadságjogokat ugyan megsértik, de ha folyamatában (vö: dialektikusan) nézzük a dolgot, azt látjuk, hogy a kínai elvtársinknál bizony jelentős előrelépések történtek.

Harminc éve gyakorlatilag nem létezett magántulajdon, a vállalkozásokat kevesebb korlátozás sújtja, mint Magyarországon (nem lesz ebből bajod Gergő?), a magántulajdont az alkotmány védi (hmmmm...)

Méltánytalan és buta dolog ezt nem figyelembe venni - zárja sorait Salát.

Most pedig nézzük az elefánt farkát - dialektikusan, ahogy a Heti Válasz publicistája javasolja. Nem, nem megyünk vissza tíz-húsz, harminc évet, maximum hármat, amikor Salát, úgy tűnik még egy szatyorban élt, mert erről nem hallott semmit.

"A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség aggodalmát fejezi ki a Tibetben történt és emberi életekbe is kerülő súlyos jogsértések miatt. Fontosnak tartjuk a magyar-kínai kapcsolatokat és elismerjük Kína elmúlt évtizedekben elért gazdasági teljesítményét. Ugyanakkor elvárjuk, hogy az emberi jogok egyetemes értékei terén Kína további erőfeszítéseket tegyen és ne térjen le a nyitás politikájáról. Éppen ezért elfogadhatatlan, ha a központi hatóságok bármilyen formában megsértik a tibeti népnek jogát identitásához, a vallásszabadsághoz és a szabad vélemény-nyilvánításhoz. Felkérjük a magyar kormányt, hogy diplomáciai úton kérjen tájékoztatást a Lhászában és más tibeti városokban, illetve kolostorokban történt eseményekről és fejezze ki aggodalmát."
Németh Zsolt
A Fidesz Külügyi Kabinetjének vezetője
2008. március 15.

 

"Kövér László: - Sajnálatosnak tartom, hogy Tibet ügyét először éppen az a Kóka János vetette fel, aki ezzel a gesztusával próbálta elterelni a figyelmet a saját hitelességi válságáról. Annál is inkább, mert ő azon politikusok közé tartozik, akiket Kínában tett, magánjellegű pihenéssel is kiegészített hivatalos látogatásaikkor nem zavart az emberi jogok megsértése. Kicsit bánt, hogy az Európai Unió általam nagyra becsült politikusai is csak most jutottak el oda, hogy szóvá tegyék a kommunista diktatúra jogsértéseit. Semmiképpen nem az a megoldás, hogy tönkretegyünk egy újabb olimpiát a moszkvai és a Los Angeles-i után. Inkább az, hogy a jövőben ne fordulhasson elő, hogy egy olyan ország kaphassa meg az olimpia megrendezésének lehetőségét, ahol a legalapvetőbb emberi jogokat sem tartják tiszteletben, ahol egész népeket tartanak elnyomás alatt, fenyegetnek a kultúrájuk, a nemzeti önazonosságuk szétzilálásával. Kínában a kommunizmus a mai napig állami ideológia, embereket lehet eltüntetni, koncentrációs táborba zárni, kivégezni. Tibetet nem tegnap szállta meg a kínai rezsim, amelynek az emberi jogokhoz fűződő viszonyára sem ma derült fény. Az EU emberi jogokat érintő politikája csak akkor hiteles, ha minden országgal szemben, minden helyzetben azonos mércével mér, a pillanatnyi geopolitikai, gazdasági vagy egyéb érdekektől függetlenül. "
2008. április 5.

 

 "A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Országos Választmánya határozottan elítéli a kínai kommunista rezsim tibeti megtorló akcióit, és a szabad világ felhívásához csatlakozva követeli azok azonnali beszüntetését. Magát demokratának valló politikai erő nem tűrheti el az emberi és kisebbségi jogok Peking által demonstrált tömeges sárba tiprását, a tibeti lakosság és a Dalai Láma megfélemlítését - húzza alá a párt Országos Választmánya. "
2008. márc. 29.

 

"Szükségesnek tartjuk, hogy az országgyűlés Tibet érdekében állást foglaljon. 1956-ban a szabadságáért küzdő magyar nép is várta, és a világ sok országától meg is kapta azt a szolidaritást, amely erőt adott harcához. Miután elnyertük függetlenségünket, nekünk is kötelességünk nyilvánvalóvá tenni együttérzésünket és megértésünket egy  szabadságáért küzdő másik nép iránt." (Balog Zoltán, Semjén Zsolt, Fodor Gábor, Herényi Károly)

2008. április 30.

 

"...Magyarországnak erkölcsi kötelessége kiállni Tibetért, és az az indítvány, melyet a Parlamenttel el akarnak fogadtatni nem Kína ellen, hanem Tibet mellett foglal állást. Az emberi jogok tekintetében nincs alku, mindenki erkölcsi kötelessége a kiállás - húzta alá [Semjén Zsolt], aki szerint Kína demokratizálódási folyamatának szempontjából is fontos lenne ez az állásfoglalás. Semjén Zsolt Gyurcsány Ferenc időpont eltolási felvetését hiteltelennek nevezte. Magyarázatképpen hozzátette, már egy esztendővel ezelőtt közösen benyújtottak egy hasonló indítványt, melyet végül a szocialista beterjesztő meg sem szavazott. "Donáth László az aláírás előtt gyáván kisunnyogott" - emlékeztetett a kereszténydemokrata képviselő, kiemelve: egy hónappal korábban a DunaTV-ben ötpárti megállapodás született erről a kérdésről, ám Donáth László szocialista politikus ismét kihátrált az ügy mögül. Véleménye szerint mindenképpen el kell fogadni a Tibet melletti állásfoglalást, hogy a jövőben ne a "politikai turizmus" határozhassa meg Magyarország külpolitikáját."
2008. május 22.

 

"[Balog Zoltán] elmondta: a javaslatban azt kérik, hogy a magyar Országgyűlés szólítsa fel a Kínai Népköztársaságot, hogy tartsa tiszteletben az emberi jogokat, a lelkiismereti és a vallásszabadságot, a tájékoztatáshoz való jogot és a sajtószabadságot Tibetben és a Kínai Népköztársaság területén. Továbbá arra is felkérik őket, hogy kezdjenek tárgyalásokat Tibet státuszáról a tibeti nép képviselőivel - tette hozzá.

Mint mondta, erre többfajta okuk is van, Balog a személyes szimpátián túl történelmi párhuzamokat említett. Így példaként az 1959-es tibeti felkelést hozta fel, amely, mint kifejtette, nagyon hasonlított az 1956-os magyar forradalomhoz, valamint Kőrösi Csoma Sándort. "A negatív dolgok pedig: az etnikai arányoknak a betelepítéssel való megváltoztatása, az autonómiának az elutasítása, amelyek mind a magyar közösségnek is fontos politikai követelései a határon túli magyar közösségek tekintetében. Tehát ilyen sajátos okaink is vannak arra, hogy felszólaljuk ebben az ügyben"- tette hozzá.

Kiemelte: bíznak abban, hogy az Országgyűlés ezt a határozati javaslatot elfogadja. "Ha azok a politikai a pártok, amelyeknek a képviselői támogatták ezt a javaslatot, a szavazataikkal is támogatni fogják az Országgyűlésben, akkor mégiscsak végre (...) megszólalhatunk mi is, ahogy megszólalhatott az Európai Parlament is, és ugyanezekben az ügyekben felszólította Kínának a kormányát, hogy tegye meg a szükséges intézkedéseket" - mondta el.

A tájékoztatón Balog Zoltán a tibeti nép iránti személyes szimpátiájának kifejezéseként meglengette a tibeti zászlót.

Kérdésre válaszolva kifejtette: bízik benne, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Budapesten tárgyaló kínai delegáció vezetőjével folytatott négyszemközti megbeszélésén rákérdez a tibeti helyzetre, ahogyan tette ezt a közelmúltban Angela Merkel német kancellár is. "
2008. május 8.

 

"Free Tibet Blog: Mit szól ahhoz, hogy legutóbb Kína megtagadta az együttműködést az ENSZ kínzásellenes bizottságával?

Ékes József: Ez az a tipikus kettős politika, ami kifelé és befelé is más. Itt kellene mindenkinek felemelni a szavát, hogy bár a világ egyre jobban elismeri Kína gazdasági fejlődését, de emberi jogi téren az ország óriási deficittel rendelkezik. Ezt a deficitet egyfajta, nyomással napirenden kell tartani és értésére juttatni Pekingnek, hogy akkor válhatnak a világ minden részén elfogadott állammá, ha ezeket a problémákat orvosolják.2008. november 25.

 

"[Németh Zsolt] kiemelte: aggodalomra ad okot a tibeti helyzet, épp ezért nagyon fontos, hogy látványos elmozdulás történjen a közeljövőben, különösen a vallásszabadság biztosítása és a körülbelül hatezer politikai fogoly szabadon bocsátása területén. Remélhetőleg a Kína és a nemzetközi közösség között kialakuló globális párbeszéd hangsúlyt fektet arra, hogy Tibet valódi autonómiája nem gyengíti, hanem erősíti Kínát. Ez erősítheti a nemzetközi együttműködést is - tette hozzá. Németh Zsolt kiemelte: bízik abban, hogy a dalai láma Magyarországra látogat majd."
2009. április 7.

 

"Fölszólítjuk a Magyar Országgyűlést és a Magyar Kormányt, hogy amikor jó kapcsolatokra törekszik a Kínai Népköztársasággal (amit támogatunk), közben ne áldozza föl ennek az együttműködésnek az oltárán az emberi jogokat. Sem a tibetiekét, sem a magyarokét. Akkor sem, ha a gyülekezés szabadságáról van szó egy tibeti megemlékezésen. A minket körbevevő kordonok, a kínai nagykövetség megközelíthetetlensége mutatja, hogy a Rendőrség kordonépítésből Budapesten már nagy gyakorlatra tett szert. Van ebben valami jelképes, hogy ide szorítottak bennünket egy templom és egy iskola elé." (Balog Zoltán beszéde a tibeti felkelés 50. évfordulóján)
2009. március 11.

 

"Balog Zoltán tájékoztatása szerint a Fidesz-frakció emberi jogi munkacsoportja "megdöbbenését fejezi ki a kínai Ürümcsiban elkövetett ujgurokkal szembeni hatósági erőszak ügyében".

Fölszólítjuk a magyar kormányt, hogy befolyását latba vetve lépjen föl az Európai Unió megfelelő fórumain annak érdekében, hogy Kínában megszűnjön az etnikai alapú erőszak - hangsúlyozta a politikus.

Mint hozzátette, furcsának tartják, "hogy miközben a Külügyminisztérium nemzetközi téren azért tesz erőfeszítéseket, hogy Budapesten jöjjön létre egy "Népirtás és Tömeges Erőszak Megelőzési Központ", aközben mind a tibeti, mind az ujgurok elleni tömeges erőszak ügyében a magyar kormány hallgat és megakadályozza, hogy az Országgyűlés elítélje a Kínában dúló etnikai alapú erőszakot."
2009. július 10.

 

"A dalai láma az Országház felsőházi termében hétfőn arról beszélt, hogy mindig csodálta a magyar népet 1956-os hősi szabadságharca miatt. A tibeti vallási vezető felidézte: kínai kommunista "barátai" annak idején figyelmeztették, hogy "ha nem viselkedik jól", népe úgy járhat, mint a magyarok.  Előadásának végén Tendzin Gyaco megajándékozta Dr. Nyitrai Zsoltot egy fehér sállal, ami a tibeti vallási hagyomány szerint egyfajta áldás. "
2010. szeptember 22.

 

"...A Kínai Népköztársaság és Magyaroszág szövetségesei lettek egymásnak. Ehhez erős alapokra van szükség, de ezek az alapok már léteznek a két ország közt. Az elmúlt hatvan év  és az, hogy hasonlóan gondolkodunk a jövőről, csak megerősítette ezeket."

Orbán Viktor, 2011. június 25.

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://orulunkvincent.blog.hu/api/trackback/id/tr953063064

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A szálkás káposztás-tészta 2011.07.14. 18:58:24

 Bevallom, hogy van egy nagyon rossz szokásom. Délután, mikor hazaérkezek a munkából és nekiállok ebédelni (mivel egyedül eszem) mindig magam elé veszem a helyi Kanászkürtöt (megyei napilap) és falatozás közben olvasgatok. Így történt ez ma is. Am...

Trackback: A sárga úton 2011.07.14. 00:26:50

A pályázat alapvető célja: a Nagy Varázsló országának lízingszerződés keretében történő üzemeltetése.A meghívandó pályázók körének meghatározása: a haldokló nyugat letűnt elveivel azonosulni nem kívánó piros cipős keleti népgazdaságok.A pályázat tartal...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.07.13. 22:31:01

@Szolgálati Füldugó: A fia pedig a Magyar Hírlapban képviseli ugyanezt az álláspontot Máté T. Gyula néven. :)))

tanarseged ur 2011.07.13. 22:35:46

@szempontpuska: Salát _nem_ publicista, és nem is újságíró, hanem sinológus, aki olykor publicisztikát is közöl, és szerepel a médiában mint Kína-szakértő.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.07.13. 22:40:52

Jó lenne, ha nem csak Salát csaja, hanem a mamája és fodrásza is hozzászólna, hogy milyen fasza gyerek és de szar ez a blog, ha már címlap.

szerénységem 2011.07.13. 22:52:31

@Kettes: És különben is jól főz, szereti az állatokat és szelektíven gyűjti a szemetet. Nem értem,mi baj van vele... :-)

zsazsu4 · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.07.13. 23:03:33

@Kettes:
Na most, ugye kényszerítésről szó sincs. Én sosem beszéltem kényszerítésről. Hogy Kínán emberi jogokat számon kérni :,,type mismatch error,, azt mondd inkább Balog Zoltánnak. Meg annak aki a freetibet.blogot három évente cseréli a pártja honlapján.
Viszont felettébb qrvára érdekes, hogy ha érdekünk fűződik számon kérni (pl.Szerbia, Horvátország) akkor kérjük, ha meg az az érdek, hogy elnézzük, akkor meg elnézzük. Tudom, politika.
Csak meg ne sértődjenek már azok a macskajancsik, akiknek ezt az orra alá dörgölik- azok akik olvasnak és gondolkodnak. De a rezsimpatkányoknak ez biohazard övezet. És itt erről van szó.
Egyébként, ha valakik, akkor mondjuk pl. én is tudom, hogy Tibetnek annyi. Ha idejönne egy kínai és azt mondaná, hogy százszoros áron megveszi a lakásomat- hülye lennék nem eladni neki. De az átadás- átvételkor nem dugnám el a tibeti zászlót. Mert a vételár nem változtatta át a gerincvelőmet takonnyá.

valójábannemberci 2011.07.13. 23:05:30

Ma hallottam valami hírtévés jólmegmondást.
"Kínai típusú demokrácia", ez hangzott el.
Az olyasmi, mint a "szaúdi típusú nemi esélyegyenlőség"?

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.07.13. 23:05:44

Tegyük fel, hogy Hitler 1944-ben békét köt a Nyugattal, lassan felszámolja a haláltáborokat majd 1963-ban meghal. Utódja Dönitz admirális lesz, aki aláírja de Gaulle-lal barátsági és megnemtámadási szerződést. 1977-ben az utolsó német katona is elhagyja Csehszlovákiát.
A német gazdaság a bojkott ellenére dinamikusan fejlődik, és 1989-ben ifjabb Göbbels és a konzervatív európai elnök Jean Paul Sartre megkötik a párizsi kereskedelmi egyezményt. 2011 nyarán a német kancellár, a reformnáci Franz Beckenbauer Magyarországra utazik. Kiszel Tünde magyar miniszterelnökasszony kijelenti, hogy Németország Magyarország szövetségese. A liberális ellenzék vezetője Horthy István tiltakozásul kivonul a Parlamentből. Salát Gergely az ELTE Goethe Intézetének munkatársa szerint a német emberi jogi helyzetet nem lehet úgy kezelni mint az olyan európai államokét mint Marokkó vagy Kanada. Tudomásul kell venni az eltérő fejlődést. Az Örülünkhelmut.blog kritikus posztot közöl Salát írásáról. Jótündér nem született meg, így nem tudja törölni az idióta kommenteket.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.07.13. 23:13:31

@baranowicze: adjunktusi mivoltában semmiféle kritika nem érte. szempontpuska egyetnemértését jelezte egy Heti Válasz publikációjával kapcsolatban. ettől SG még lehet tetszőlegesen jó sinológus, nagyapa és gyephoki játékos.

halbikvera 2011.07.13. 23:16:04

Ha Gergő cikkének tartalmát illeti kritika az egy dolog. Szerencsére még szólásszabadság van, s csúnya is lenne, ha mindenki egyetértene mindenben. Ez idáig teljesen oké.
De miért kellett belemosni a Fideszt? Gergő nem politikus, semmi köze nincs a Fidesz pálfordulásához, s 3 éve is hasonló megnyilvánulásai voltak mint ma.
A két különböző dolog kombósítása zavar, s értelmét továbbra sem látom.

valójábannemberci 2011.07.13. 23:17:11

@jotunder: Ez az egész ott borul, hogy Kiszel Tünde. :D

Panzer 2011.07.13. 23:17:20

En S.G.-nek szegrol-vegrol kollegaja vagyok.
Baranowicze-nek igaza van, S.G. tenyleg rengeteg tud Kinarol, raadasul valodi insider-kent, amit kevesen mondhatnak el magukrol.

Szvsz jo a hivatkozott Salat-cikk is, jo a blogbejegyzes mogottes szandeka is (tenyleg agyrem a Fidesz palfordulasa Kina-ugyben), de a ketto parositasa nagyon nem sikerult jol.

Megpedig azert, mert S.G. nem arrol irt, hogy jo-e vagy rossz-e a kinai emberi jogi felfogas - hanem arrol, hogy tenyszeruen milyen, es miben ter el a nyugatitol. (Olvassa ujra, aki nem hiszi.)
A blogbejegyzes viszont ugy tamadja S.G.-t, mintha S.G. vedte volna a kinai allaspontot, holott o csak leirta azt.

Summa: a "hamis dilemma" tipikus esete - mert nem csak ket valasztas van (vedem VAGY tamadom a kinai allaspontot), hanem azt is lehet, amit S.G. csinalt, hogy elemzo modon leirja.

Nem tudom, volt-e vele konkret cel, vagy csak igy sikerult - de mindenkeppe kar, mert ez gyengiti a fo, egyebkent abszolut tamogathato mondanivalot a Fidesz allaspontjanak 180 fokos valtozasarol.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.07.13. 23:23:54

@Panzer: Kevesen ?? 1.3 milliárd ember van aki sokkal insiderebb mint ő :)))))

nomad · http://szkaresz.blog.hu/ 2011.07.13. 23:24:25

Száz éve mi európaiak akartuk Kínát a saját képünkre formálni
falanszter.blog.hu/2011/01/19/az_osztrak_magyar_monarchia_kinai_gyarmata
Akkor jól kiröhögtek minket, most meg ők fognak átnevelni minket :)
Kína egy fogalom, ami végtelen energiával bír, a mongolok is Kínát építették, amikor Pekingben uralkodtak.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.07.13. 23:37:18

@szerénységem: azt se felejtsük ki, hogy előszeretettel készít művészi fotókat/videókat Fletóról, illetve egyéb szoci szeánszoktól ... úgy tűnik ott a nagy, távoli Kínában megszerette a megfigyelésekkel egybekötött dokumentációt :)

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.07.13. 23:38:19

@Panzer: Aha. Senki sem állította, hogy Hu Jintao rendszere olyan mint Mao Zedong-é. A nyugati sajtó sem állítja, hogy Kínában nem sokkal jobb a helyzet mint a kulturális forradalom vagy akár Tienamen idején. Egyszerűen beszélnek arról, hogy továbbra is súlyos jogsértések történnek és vannak aggasztó jelenségek. És Salát néz körbe, hogyan lehet erről beszélni és liberálisozik egyet.

baranowicze 2011.07.13. 23:43:33

@jotunder: pedig itt ennek szerepe van, hiszen sinológus mivoltából hajlik Kína felé, nem pedig attól, hogy Fidesz-szavazó esetleg...

Panzer 2011.07.13. 23:52:29

@jotunder:

Azt hiszem, itt a "liberalis" szot S.G. a "nyugati" szinonimajakent hasznalhatta. (Legalábbis a "a nyugati liberális demokrácia" szókapcsolat nekem - mint nagyjabol szakmabelinek - ezt jelzi.)
Emberi jogi ertelmeben igaza is van: a mervado nyugati sajtoban nem talalsz olyan lapot, ami relativizalna az emberi jogok fontossagat.

Inkabb felreertesrol lehet szo, nem? Szerintem S.G.-nek iras kozben eszebe sem jutott, hogy ezt a leirast specifikusan a magyar viszonyokra ertelmezi esetleg az olvaso. O itt a nyugati szemleletrol altalanossagban irt, arrol a nyugati Kina-felfogasrol, ami z emberi jogi kritikajat tekintve meglepoen hasonlo az USA-tol nagyjabol Nemetorszagig.

Abban egyetertek a kritikaddal, hogy ha az ember magyar napi- vagy hetilapnak ir kulpolitikai temarol, akkor erosen celszeru mindig vegiggondolni a belpolitikai kontextust is. Lehet, hogy ezt S.G. nem tette meg - ez nyilvan hiba.
Azt azonban nem hiszem, hogy szandekosan a Fidesz allaspontjat kivanta volna vedeni.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.07.13. 23:59:28

@baranowicze: néztem a posztot, nem volt szó arról, hogy ő FIDESZ szavazó lenne. ha a ruszkik ajánlottak volna fel nekünk pár koszos milliárdot (valójában a kínaiak sem tették), és hirtelen ők lesznek az örök szövetségeseink és Krausz Tamás ír valami érdekeset, akkor róla kellene írnia szempontpuskának. azt gondolom, hogy Salát Gergelyt kb. ezerszer könnyebben tudnám mentegetni mint Orbán Viktort. amit ő leírt az egy blogviccelődés témája lehet, amit Orbán mondott az sokkal súlyosabb.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.07.14. 00:02:32

@Panzer: nem Fidesz álláspontot véd ő, hanem a saját érdekeit.

e két, a demokratikus értékek mentén végtelenül elkötelezett kormány közeledése folytán biztos csurran-cseppen némi pozitív externália az interface közelében. (most próbáltam nem túl konkrét lenni :) ...manapság már nem lehet tudni mit hoz a holnap) hülye lenne, ha ezt a folyamatot nem segítené elő a keleti partner szappanozásával

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.07.14. 00:03:40

@Panzer: én sem hiszem, hogy ő most tudatosan védeni akarná a FIDESZ álláspontját.

Panzer 2011.07.14. 00:13:29

@.Pierre Bezuhov.:

Ebben alapvetoen egyetertunk.
(Amennyire tudom egyebkent, azok a bizonyos externaliak mar par evvel korabban elkezdtek ide csepegni. Annak viszont meg ki kell derulnie, hogy tenyleg erosodni fog-e ez a csopoges, vagy nem lesz erdemi tartalom a mostani hangzatos bejelentesek mogott.)

S.G.-re visszaterve: azt nem tudom, hogy ez mennyire tervezett tevekenyseg reszerol, es mennyire a szocializaciojabol es/vagy a sinologus mivoltabol, ha ugy tetszik, identitasabol eredhet.
(Es ezt tenyleg nem tudom, mert bar sok helyen tanultam kulfoldon hosszabb-rovidebb ideig, de az alapveto szocializaciom teljesen magyarorszagi - azaz nincs olyan tapasztalatom, hogy az ilyen "vegyes" identitas hogyan hat a kutatoi objektivitasra.)

Panzer 2011.07.14. 00:14:50

Viszont most elteszem magam holnapra, mert nagyon hosszu napom volt.

Koszonom a vitat!

tanarseged ur 2011.07.14. 00:21:03

A poszttal nem az a baj, hogy kritizálja S.G. álláspontját, hanem hogy a beollózott Fidesz-nyilatkozatokkal azt a látszatot kelti, hogy S.G. is részes a Fidesz köpönyegfordításában - miközben legalább két itteni blogger pontosan tudta, hogy ez nem igaz, mert S.G. korábban is így gondolkodott. Szempontpuska nem tudta. Most már tudja, köszönhetjük az ismételt indiszkréciót egy fentebb kommentelőnek. Persze az nem lesz innen kimoderálva, mert itt simán meg lehet írni a vincenteknek ellenszenves nickekről, hogy a valódi életben kicsodák, ugye? (És ez vajon ki lesz? Risz-risz. :-))))

Legyünk már következetesek: ha fontosak a procedurális elvek (amelyeket a Fidesz oly előszeretettel rúg fel), akkor legyenek fontosak az adatvédelemben is. A nicknév személyes adat, valódi névvel egyedül a használója kapcsolhatja össze. Ha egy nicknév ízléstelenséget ír, ki lehet moderálni, vagy ha nem a te blogodon teszi, lehet őt mint nicket kritizálni kommentben vagy ellen-posztban. Jogsértés gyanúja esetén lehet rendőrséghez vagy bírósághoz fordulni. Ha S.G.-t egy álnéven írt jogsértő cikkéért beperlik az "áldozatai", az OK. Ha valaki akár az igazságérzetétől fűtve valódi nevet nicknévvel kapcsol össze, az nem OK.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.07.14. 03:30:55

Gyerekek baszus, ez mi? Komolyan nem sikerül elismerni azt, hogy valaki másként gondolkozik? Salát Gergő szerintetek a Fidesz Kína mostani kína politikájának nyalt be évekkel ezelött? vagy most mi van? Nem gondolkodhat így kínáról? vagy mi a gond? Más véleménye van tehát hülye?

Pelso.. 2011.07.14. 05:56:08

@weisz manfréd huba: Nem a másként gondolkodásán a szeplő.
Valamint, kíváncsi vagyok, ha nem jött volna a kínai pénz, megjelent-e volna esszé. Meg persze, csak épp másik frissen barátunkká vált országra vonatkoztatva.
Különben, vess egy pillantást az utolsó mondatra; méltánytalan és buta, aki nem úgy gondolkozik, ahogy ő.

szempontpuska 2011.07.14. 07:00:50

@weisz manfréd huba: @baranowicze: @Panzer: @halbikvera: Salát Gergő sinológiai tudását a cikkében én is elismerem, "csak másképp értelmezem" :-))

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.07.14. 07:04:33

@weisz manfréd huba: segítek az értelmezésben

mikor 3 évvel ezelőtt az akkori ellenzék habzó szájjal kommenistázta Kínát, és elhatárolódásra szólította fel a kormányt, addig Salát "kínaexpert' elvtárs lapított mint az a bizonyos a fűben (vagy éppen a szocikat videózta)

most hogy a jelenleg ellenzék felemelte szavát a csontig benyalás ellen, szakértőnk előállt, és a maga megszokott stílusában kioktatta a "liberálisokat", hogy hogyan is kell rugalmasan értelmezni a demokráciát/ az emberi jogokat keleten

a költői kérdés, hogy miért csak most :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.07.14. 07:44:34

@.Pierre Bezuhov.:

pontosan erről van szó, de ez a postban is végig ott van, mint motívum: salát ugyanezt a cikket egy-két évvel ezelőtt nem közölhette volna le a heti válaszban. valószínűleg le is köpték volna egy ilyen cikkért.

igazából két eset lehetséges. salát vagy tudta, hogy miért pont most és pont a heti válasz kéri fel egy ilyen cikk megírására, vagy nem. ha tudta, és mégis megírta, akkor talán ne foglalkozzunk vele többet, és ne is csodálkozzunk, ha lesz még pár tucat szakértése különböző pártlapokban. ha nem tudta, akkor meg nagyon sajnálom szegényt, és remélem, még valamennyire szobatiszta, és megismeri a környezetét - legalább telefonos segítséggel.

egyébként meg írjuk át a kezdő mondatát, és képzeljük bele egy 1950-es antikommunista hetilapba:

"Amikor a Szovjetunió a figyelem középpontjába kerül, a nyugati - jellemzően liberális - sajtónak mindig az emberi jogok helyzete jut az eszébe."

tessenek továbbhaladni, nincs itt semmi látnivaló.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.07.14. 07:45:07

@zsazsu: ebben igazad van, csak ez nem Salát sara, hanem a Fideszé.
@tanársegéd úr: ne galoppírozd el magad, nem történt irl-adatsértés. Most egy olyan rezsim jön, ahol Salát feljelentő cikke nem egyszerűen neki hozhat karrierelőnyt, de fizikailag tönkretehet vele másokat. Ez már nem a vícces ballibfikázás kategória.

tcom 2011.07.14. 08:17:51

"Felkérjük a magyar kormányt, hogy diplomáciai úton kérjen tájékoztatást a Lhászában és más tibeti városokban, illetve kolostorokban történt eseményekről és fejezze ki aggodalmát."

Kedves Németh Zsolt! Hogyan is állaz ügy? Esetleg nem tetszett személyesen megkérdezni a kínai min.elnököt ittjártában?

Fidesz-féle politika. 180 fokos fordulat jellemzi majd minden tekintetben a Fidsez politikáját. A választások előtt a szórólapon még azt olvasom, hogy a Fidesz megvédi a mag.nyugdíjakat. Igaz 2007-ben még az Alkotmánybíróság döntései is szentek, megkérdőjelezhetetlenek voltak.

Ez az egyenes, tisztességes, erkölcsös politika? A Baloldal ehhez képest kis zsebtolvaj.

Kedves Zsolt, hogy is van ez a Tibet ügy? Nem mindenki hülye!

serwer 2011.07.14. 08:23:29

Gratulálok a poszthoz, ilyenek kellenek.
Persze sok arcpírt nem fog okozni a retkeknek, de még egy tabutéma, amire vigyázniuk kell. :D

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.07.14. 08:50:41

@.Pierre Bezuhov.: @Pelso..: www.google.hu/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=sal%C3%A1t+gergely

Neki ez a foglakozása apa. Ő 2 éve is ezt a cikket írta volna és kérlek írd már le hol osztja ki a hazai balibeket, én megtudnám mutatni pár ilyen cikket van olyan is amitől hányok de azokat másnéven közli, és nem ezen.

Hol a fenében van ebben a cikkben, hogy nem fontosak az emberi jogok? A csávó ezt tanítja, ezzel foglakozik ez a szakmája, és mint szakértő ír erről. Nem azért elfogult ( a mi szemünkből), mert Fideszes, hanem mert kicsit Kínai. Váháháháh.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.07.14. 09:02:19

Gyerekek nézzétek már meg milyen képet raktatok a cikkhez komolyan. Ez a cikk arról szól, hogy Salát Orbán Viktor legjobb katonájaként védi Kínát. Pedig maximum kína legjobb katonájaként védhetné Orbán Viktort.

tanarseged ur 2011.07.14. 09:51:42

@Kettes: Nicknév és IRL név nyilvános összekapcsolása történt meg. Nem hiszem, hogy tényleg el kellene magyaráznom, ezzel mi is a baj.

Amire utalsz, nem feljelentő cikk volt - egészen abszurdnak tűnik nekem, hogy annak tartjátok. Az a cikk néhány ember alpári kigúnyolása volt, és közben önparodisztikus módon az alpári boszorkányüldözés kigúnyolása is (csak ez utóbbi már sokkal kevesebbeknek tűnt fel). Nevetséges még a gondolat is, hogy egy ilyen pitiáner cikk bárkit is tönkretehessen, a szerzőjének meg előnyt hozzon. Kb. az a szint, mint amikor az indexesek dominának nevezték Vásárhelyit.

Terézágyú 2011.07.14. 09:52:02

"Árnyalatokra szokatlanul érzékeny írásából megtudjuk, hogy a nyugati értelemben vett egyéni szabadságjogokat ugyan megsértik, de ha folyamatában (vö: dialektikusan) nézzük a dolgot, azt látjuk, hogy ... bizony jelentős előrelépések történtek.

Harminc éve gyakorlatilag nem létezett magántulajdon, a vállalkozásokat kevesebb korlátozás sújtja, mint Magyarországon .... a magántulajdont az alkotmány védi ..."

Mint ahogy a Kádár-Magyarországon is. Rákosi alatt nem volt magántulajdon, Kádár meg támogatta, hogy a dógozóknak háztájjuk legyen, kocsijuk, nyaralójuk... na igaz, a "nyugati értelemben vett szabadságjogok" sérültek, de ...

Akkor Salát most a Kádár-rendszert is dicséri?

tanarseged ur 2011.07.14. 09:53:20

És a fenébe is, jótündérnek nem az egyetlen ilyen akciója volt, hanem csak az egyik a legalább négy közül.

csárli hárper 2011.07.14. 10:55:59

ezt a salátot meg az összes senkit aki a posztban szerepel magasról leszarom, de az utolsó kép az ökölbe szorított kezekkel a vezérről tiszta csaucseszku!

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.07.14. 10:56:51

@tanarseged ur: nagyon komoly önkorlátozásnak tartom, hogy nem válaszolok. de azért ez most így lesz. pedig annyira kikívánkozna valami. :)) na pá.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.07.14. 11:03:55

@csárli hárper: salát az egyetlen a cikkben, aki nem számításból írta amit írt. kifejezetten kakukktojás. mondjuk amikor Krausz Tamás fogalmazott, hogy úgy mondjam sajátosan a Szovjetúnióval kapcsolatban akkor volt ő minden csak cukimókus nem (és amúgy némileg jogosan), a Kínai Népköztársaságban vélhetően öltek meg annyi embert a jelenleg is istenként tisztelt Mao parancsára mint Sztálin idején.

csárli hárper 2011.07.14. 11:11:24

@jotunder: jó akkor salátot kihagyom de az összes többi senki maradhat?:)
de a kép az nagyon ott van, hol lehet ilyen kincseket találni?

szempontpuska 2011.07.14. 12:08:56

@weisz manfréd huba: Sem a cikkben, sem a kommentben amire válaszolsz nincs olyan, hogy Salátnak nem fontosak az emberi jogok (innentől pedig már magad állításával vitatkozol) csupán annyi, hogy - idézem - "Kína másképp értelmezi őket".

Ez pedig benne van. Mind a cikkben, mind a posztban...

A többit már magadtól is érted

szempontpuska 2011.07.14. 12:12:53

@csárli hárper: A vincentblog kimeríthetetlen kincsestárában :-)

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.07.14. 12:15:27

@szempontpuska: Hát, ha úgy írsz posztot, hogy tök véletlenül sugalsz valakiről ilyesmit az elég szégyenteljes. Nézd már meg mi a leaded, és mik a képek és az idézetek, mivel kapcsolod össze Salát írását.

Persze ha szimplán csak Szijjártó Péter nyomdokaiba akarsz lépni, akkor érthető a posztod.

fuhur 2011.07.14. 12:20:16

@zsazsu4: "De az átadás- átvételkor nem dugnám el a tibeti zászlót. Mert a vételár nem változtatta át a gerincvelőmet takonnyá."

De pártunk vezéreinek mindig is takony volt ott. :-)

Ovi a liberálisból klerikális, és ugye a Shitt Pál. Ahogy Hofi mondta: "Ezekhez képest a házatlan csiga, gerincoszlop":-)

szempontpuska 2011.07.14. 12:25:02

@weisz manfréd huba: A saját képzeteiddel magadnak kell megküzdened, ehhez én nem kellek. Amit Salátról gondolok az benne van a posztban

nerángass 2011.07.14. 12:29:38

Egy insider :

Poet fled 'to tell China's story'

fuhur 2011.07.14. 12:35:11

@jotunder: Ez engem a Spíró Feleségversenyére emlékeztet :-)

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.07.14. 12:37:02

@weisz manfréd huba: OFF ON az nagyon vicces, hogy úgy beszélünk SG-ről mint valami komoly szaktudósról. egyetlen egy érintőlegesen komoly szakfolyóiratban sincs cikke. nem komolyban, hanem érintőlegesen komolyban, a legcsekélyebb értelemben is minősíthetőben. ez csak egy apróság. Magyarországon a "szaktudós" már ilyen. OFF OFF

a FIDESZ lapja lehozott egy írást, amelyben vélhetően nem szándékosan de ideológiai alapokat kínál valaki Orbán Viktor komolytalan majomságaihoz. erről írt egy vicces posztot a kolléga. nem biztos, hogy a gyakorlatilag civilnek tekinthető SG címben való felsorolása ideális lépés volt. és most nem fogok másról beszélni, más dolgokról, ahol mások voltak megnevezve képes posztokban...

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.07.14. 12:38:23

@szempontpuska: "Amit Salátról gondolok az benne van a posztban"

Az biztos igaz, hogy amit én gondolok róla, az nincs benne :))))))))

szempontpuska 2011.07.14. 12:53:43

@jotunder: Abszolút ideális lépésnek tartom. Salát írta a ( relativizáló)eszmefuttatást.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.07.14. 12:56:09

@szempontpuska: A keretezés nevű dolgot, és a kontextus fogalmát nem én találtam ki, ha nincs felelősségtudatod ne írj, ha van akkor meg gondolkodj.

@jotunder: Off on majd ha a tudósok nem érzik magukat publicistának, a tanárok tudósnak, és a publicisták tanárnak, akkor elválik a szar a májtól, de sajnos mi ehhez kicsi ország vagyunk (nem, nem arra gondolok, hogy egy tudós ne írjon közéletről) off off

Az a Helleres poszt egy hányás volt de a szerző emlékeim szerint ha korlátozott módon is, de bocsánatot kért.

A Fidesz lapjánál meg akkor tisztázunk egy alapozó kérdést, a népszabi a szocik lapja?

És pontosan az is a gond, hogy a nicknév mögé bujás nem feltétlenül geciség, vagy becsapás. De ezt ti tudjátok a legjobban.

szempontpuska 2011.07.14. 12:59:42

@weisz manfréd huba: Az a problémád, hogy te is a farka után akarod megítélni az elefántot - már ha érted...

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.07.14. 13:06:29

@szempontpuska: Jó majd leveszem a rákosi köttetett a polcról, hogy végre a nagy egészről kaphassak képet.

kanbatu 2011.07.14. 13:14:39

Jobb tudni valamit Kínáról. Amikor Mao a legnagyobb őrjöngésében a királyi palotát is vörösre mázoltatta a Mennyei Béke terén, akkor azok, akik festettek szigorúan vigyáztak arra, hogy lemosható festéket használjanak, mert tudták, hogy a legvéresebb kezű diktátor is kimúlik egyszer. A festéket azóta letisztították az épületekről, de az ottani diktatúra még mindig őrjöng, és gyilkol. Biztos sok vízfestékkel takart érték kerül még elő, amikor majd a mostaniak is eltávoznak.
Mire akarok kilyukadni? Arra, hogy aki ezekkel köt szövetséget, az a levegőbe épít várat és úgy elsodorják majd, mint egy madártollat, mert az elmúlt hatvan év résztvevőit is el fogják sodorni, hiszen a kínaiak se hülyék, se nem érzelem nélküli robotok.

Bloodscalp 2011.07.14. 13:20:33

@szempontpuska: elismerésem-a hazugság hazugság, a képmutatás képmutatás, ha nem vagyok lusta magam csinálom meg ezt a válogatást

tanarseged ur 2011.07.14. 13:24:22

@jotunder: Önkorlátozásod bölcs időtakarékosság. :-) Kiismertem már a sértegetési és gúnyolódási repertoárodat, és több oldalnyi nekem címzett jótündéres tartalmat generálhatok, tehát ne pazarold erre az időd. :-)

Most viszont komoly leszek:

Tudni akartam, hogy egy potenciálisan jó nick, akit egy időben becsültem is (már amennyire egy nicket becsülni lehet), és akinek az IRL-je szakmájában igencsak tiszteletre méltó valaki (de akiről ennyit és ne többet, mert az IRL-jét egyedül neki van joga összekapcsolni a nickjével) hogyan követhet el ennyire (szvsz) megvetésre méltó dolgokat. Kíváncsi voltam arra is, hogy mit válaszol, ha ezzel szembesítik.

Nagyjából megtudtam. Az is világos, hogy nem fogjuk egymást meggyőzni. Van még valami? Nekem pár óra múlva mennem kell, és akkor pár napig nem leszek, de aztán még visszanézek. "Tanársegéd urat" pedig nagyon unom már (nyilván ti is :-)), hamarosan törlöm ezt a nicket.

Bloodscalp 2011.07.14. 13:33:33

@weisz manfréd huba: nem fogom védeni a vincentet, de mi a nyafogásod tárgya? salát csak egy báb. Hogy neki vagy a fidesznek van kína szindrómája teljesen azonos

tollaszerge (törölt) 2011.07.14. 13:41:03

@RoFä: A kapitalizmushoz kellene a szerződésre-írott jogra épülő gazdasági szerkezet, az pedig a kínaiaknál (egyelőre) nagyon nincs meg. A kapitalizmus több, mint pusztán a piaci mechanizmus.

Kína amúgy tényleg fantasztikus hely, és tényleg sokat profitálhat az az ország amelyik okosan közeledik hozzá, csak ehhez abszolút nem kell az a parádé amit OV lenyomott Budapesten. Más kellene, az meg eléggé hiányzott.

zsazsu4 · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.07.14. 13:48:28

@weisz manfréd huba: ,,A Fidesz lapjánál meg akkor tisztázunk egy alapozó kérdést, a népszabi a szocik lapja?,,

Nem, a Népszabi nem a szocik lapja. És a Népszabinak nem volt és nincs is volt kormányszóvivő főszerkesztője.
A Népszabi nem kapott az alapítására 1 milliárdot a költségvetésből.

Zöld?

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.07.14. 13:57:40

@Bloodscalp: Pontosan ez a nyávogásom tárgya amit írsz, mert vannak olyan buta emberek mint te akik azt képzelik, valószínűleg önmaguktól kiindulva, hogy az általa nem szeretett politikai oldalon, mindenki egy identitás nélküli bohóc. Salát pedig elég sokszor bizonyította, hogy nem az.

Például ha ebben a mondatodban olyan biztos vagy, nézz utána Salát mit mondott a médiatörvényről az AB jogkörcsökkentéséről stb. Tudod muci nagyot esne a pofád. Ettől persze radikálisan mást gondolok mint Salát, de lehet vele beszélni.

Nah, szempontpuska erre a beállításra gondoltam ami miatt a mélyen tisztelt olvasok így fogják fel Salát cikkét.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.07.14. 14:03:20

@zsazsu4: Piros!
Szabad sajtó alapítvány megvan? Aminek 28% tulajdona van a népszabiban? Annyit segítek az alapítványt az MSZP hozta létre és mind a mai napig az MSZP ellenőrzi.
De ha már kormányszóvivőknél tartunk, akkor egy Gál Zoltánra emlékezeteznélek, szerintem érdemes átfutni az életrajzát.

zsazsu4 · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.07.14. 14:13:39

@weisz manfréd huba: Áhhá.
Tudod mit csinálhat egy kisebbségi tulajdonos egy főrészvényes Ringier-vel egy közgyűlésen?...
Hagyjuk, nem fogom neked elkezdeni magyarázni az alapoktól.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.07.14. 14:18:11

@tanársegéd úr: rákérdezhetek? Adjunktus úr? :-)

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.07.14. 14:23:34

@zsazsu4: Egyrészt én csupán arra válaszoltam a Népszabi a szocik lapja-e, igen az közvetve az ő tulajdonukban is van, másrészt pedig ez nem Oroszország ahol a többségi tulajdonos kicsalja a pénzt a cégből, csak mert 51%-nyi tulajdonrésze van, természetes, hogy van beleszólása a kisebbségi tulajdonosnak a lap irányításába.

Harmadrészt pedig érdemes lenne beszerezni pár népszabis ismerőst és megkérdezni pl miért nem mehetett 2 éve riport a kőbányai kilakoltatásokról, hová tünt a JNSZ megyei EU-s támogatások elnyerőinek családi kötödéseit firtató cikk és folytathatnánk a sort... vagy hogy a választási kampányok alatt miért lesz a belföld rovat cikkeinek 20%-nál a szerző megjelölése, munkatársunktól, de a lényeg ne hidd azt, hogy a szocik nem szólnak bele a népszabi szerkesztésébe mert kiröhögteted magad erősen.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.07.14. 14:25:44

@weisz manfréd huba: SG nem idióta báb. Veled értek egyet. És amit a HV-ban leírt az nem is gusztustalan, csak vitatható. Ez történik itt, lehet, hogy irónikus formában, de mégis.

A Heti Válasz elég rendesen a FIDESZ ökle, tudatosan próbáltak bemocskolni embereket. A Népszabadság nem volt ilyen durva formában az MSZP ökle. Azt nem állítom, hogy nincsenek baloldali újságírók akik nem szeretnének maguknak ökölstátuszt.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.07.14. 14:37:11

@jotunder: Fele-fele a HV pl DCD-ről a balos médiának nem sikerült olyan korrekt cikket írnia mint a HV-nek, de a heller balhé közben is ott jelentek meg a normális arcok. A szervillis magyar médiában nekem a HV még elfogadható, bár utálok a sorok között olvasni.

off: Legutoljára még a régi konzis időkben írtam ennyi kommentet, amikor még 2 napig lehetett arról vitatkozni, marx náci volt-e :D Régi szép idők :D

Bloodscalp 2011.07.14. 14:45:08

@weisz manfréd huba: én azt mondtam báb, nem azt hogy bohóc, azok a túloldalon vannak tudod:) valamivel magasabb szellemi szinten van mint egy-két tsa a mandineren-de ez nem nagy teljesítmény:)

mellesleg mint bohóc is szépen teljesít, KKTT-n nevén, ha szoktad olvasni..nem a médiat. és az AB a lényeg, kilóg a lóláb hogy felsőbb utasításra kell igazolnia a fidesz megváltozott elképzeléseit Kínáról, nem azért mert kicsit is komolyan gondolja-mandineres&heti válasz>>> ergo pártmunkás azt mondja amit a szájába adnak, nem azt ami az igaz

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.07.14. 14:51:46

@weisz manfréd huba: Nincsenek illúzióim az országommal kapcsolatban. Elég furcsa lenne, ha Magyarországon a baloldal vagy a liberálisok hirtelen különbek lennének annál mint maga az ország. Ellenszenvesebbnek tartom azt amit most a FIDESZ és a kutyái csinálnak annál mint amit Gyurcsány és az ebei tettek, de ez nem jelenti azt, hogy
a legcsekélyebb bizodalmam lenne bárkiben. Bárkiben. Nincs egyetlen egy olyan ember a politika környékén, akire akárcsak srévizavé tudnék nézni, nemhogy felirányban.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.07.14. 14:52:50

@Bloodscalp: Szerintem ilyenkor amikor kommentel az ember érdemes elolvasni a kommentsort és akkor tudnád, hogy az úriembernek Kína a szakmája, és 5 éve is ezt írta amikor a Fidesz még nem gondolta ezt.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.07.14. 14:56:42

@Bloodscalp: érdekes lesz amint megvédem SG-t... teljesen kizárt, hogy pártutasításra írta amit írt. ő elég sokat írt már a témában és nem változott a véleménye. inkább csak arról van szó, hogy a HV-nek most kellett egy ilyen vélemény. ugyan miért lenne pártmunkás. dehogy az. vana ki az, de ő pont nem. néha elég ronda dolgokat írt le, néha (falleológiai tanszék) írtó vicceseket. az, hogy valaki elkötelezett valami mellett vagy inkább ellen, az nem jelenti azt, hogy pártmunkás. van aki az, nem írom le a nevét, de ez a fazon miért lenne az ??

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.07.14. 15:06:45

@Bloodscalp: nem biztos, hogy jó ötlet volt lehozni a fazon fényképét Orbán mellett. nyilván nem lesz semmi baja belőle, de valóban félreinterpretálható a dolog. nem akarok blogháborút. nem mintha nekem már nem lenne teljesen mindegy, de valahogy nem tartanám morálisan elfogadhatónak.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.07.14. 15:08:11

@jotunder:

"teljesen kizárt, hogy pártutasításra írta amit írt. ő elég sokat írt már a témában és nem változott a véleménye"

ez tök rendben van, de azért én a helyében legalább egy pillanatra elgondolkodtam volna, hogy van az, hogy a hv miért pont most kér tőle egy pont ilyen cikket, míg eddig kábé egyszer valaki kérdezett tőle fél mondatot, és annyi. attól nem lesz valaki konkrét pártkatona, hogy egyszer egy ilyen felkérésnek eleget tesz, de egy kis foltocska már ott van.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.07.14. 15:11:54

@weisz manfréd huba:

"Nah, szempontpuska erre a beállításra gondoltam ami miatt a mélyen tisztelt olvasok így fogják fel Salát cikkét. "

ebben igazat kell neked adnom, ez a kép hamis.

Bloodscalp 2011.07.14. 15:15:33

és 5 éve is ezt írta amikor a Fidesz még nem gondolta ezt.

ez a dolog lényege, a párt irányt vált és előkap valakit akinek a "munkája" egybeesik az elképzeléseikkel-most kína kapcsán
az hogy 3-5 éve ő már megmondta....ezért most kapja a vállveregetéseket?igen, gondolom a karrierje beindul

@jotunder: <<<és ezért pártember

sokkal durvábbnak tartom hogy a nép kormánya:) szemmel láthatóan képtelen kezelni egy olyan országot mint Kína, ami a világ 1-5 legfontosabbja közt van, persze nemrég itthon tele lett sírva az ország hogy micsoda diplo siker volt az EU elnökség..

tanarseged ur 2011.07.14. 15:17:35

@Kettes: Időközben az is lettem, de nem ezen múlik. "Adjunktus úr" nickem nem lesz, "tanársegéd úr" nick működését pedig tavaly karácsonykor már egyszer beszüntettem, aztán párszor (nem sokszor) még reaktiváltam, de most már tényleg elegem van belőle. :-)

@jotunder: "Nincs egyetlen egy olyan ember a politika környékén, akire akárcsak srévizavé tudnék nézni, nemhogy felirányban."
- Na, csak leírtál valamit, amivel teljesen egyetértek. :-)

Most pedig mennem kell, ha közben válaszol valaki, azt már csak néhány nap múlva látom. Üdv.

zsazsu4 · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.07.14. 15:24:12

@weisz manfréd huba: Nincs beleszólása. A főszerkesztő kinevezésébe VOLT beleszólása. Ez az idént szűnt meg, mert a svájci tulajdonos úgy találta jónak, hogy három egymás követő évben veszteséges lett a Zrt- ami elvonta a kisebbségi tulajdonos beleszólási jogát a kinevezésbe.
Érdemes lenne olvasnod is a lapot, nem csak azt sorolni, hogy mit hiányolsz belőle, akkor tudnád, hogy ideiglenes főszerk. van, pályázaton hirdetik meg a posztot. Most. Te röhögteted ki magad azzal, hogy azt hiszed a szocik beleszólHATNAK a lap szerkesztésébe. Ha megtennék, még ennél is kisebb lenne a pld.szám. De hagyjuk a Népszabit.
Ebben a posztban egy Fidesz kormány által alapított és ktgvetési pénzből kistafírozott hetilapban megjelent publiról van szó. Mely lap főszerkesztője a korábbi Fidesz kormány szóvivője.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.07.14. 15:32:24

@zsazsu4: Én nem szeretnélek nagyon megingatni a pici világodban, de
Beleszólnak szocik
Előfizetője vagyok a lapnak
a 3 veszteséges év tavaly májusban jött el
Nem a kisebbségi tulajdonos döntését vonták el hanem a lap autionomiját, tudniillik eddig a főszerkesztöt a lap munkatársai választották
De igazad van az alábbi szavakban: egy, és, az

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.07.14. 15:46:51

@zsazsu4: Nesze neked vérehullató Index cikk:
index.hu/kultur/media/2011/06/20/uj_foszerkeszto_a_nepszabadsag_elen/
"Tóth Leventét már a szerkesztőség megkérdezése nélkül nevezte ki a többségi tulajdonos Ringier, mivel az alapszabály szerint tavaly az aranyrészvényeket birtokló szerkesztőség még a főszerkesztő kinevezésének vétójogát is elvesztette, miután 2008 óta három egymást követő évben veszteséges volt a cég."

De te náluk is biztosan mindent jobban tudsz, egyébként gugli jó barát mielőtt hülyeségeket kommentelsz.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.07.14. 16:00:50

@Bloodscalp: igen, de pár nappal később meg előkapták Horkay Hörchert aki meg mást mondott.

Bloodscalp 2011.07.14. 16:23:17

@jotunder: hetivalasz.hu/jegyzet/kina-es-amerika-39231

jaj ne már....

Így az itthoni antikommunista retorikával nehezen békíthető össze a kínai kommunistákkal való egyezkedés, s Orbán minden szónoki ügyességére szükség van, hogy a nemzeti érdek szlogenjére támaszkodva próbálja eladni hívei számára a Medgyessy-Gyurcsány páros által kezdeményezett és a Fidesz által továbbépített kínai kapcsolatot.

nem pont ez teszik?a média ki van építve...és orbán szónoki képességeit csodálhatjuk 0-24h, és mindez igazolva azzal hogy "8év,szükség van rá, inkább kína mint a Valutaalap"

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.07.14. 17:24:28

@Bloodscalp: amit Horkay Horcher mond az teljesen rendben van. amit Salat Gergely az sem veszes. a veszes amit Orban csinalt. (az sem nagyon veszes, inkabb kinos)

szempontpuska 2011.07.14. 17:42:33

@weisz manfréd huba: Óvatosan a komcsizással! A kínai elvtársak még meg találnak haragudni :-)

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.07.14. 17:46:12

@weisz manfréd huba: biztos vagy benne, hogy ezt akartad irni ??? altalaban masok anyjarol szoktak ezt irni az emberek, nem a sajatjukrol. mondjuk en nem tudok kinaiul, lehet, hogy ez a korrekt forma.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.07.14. 17:46:20

@jotunder:

horkay hörcher nagyon is rendben van, nem véletlenül esett neki a csőcselék a mandineren.

szempontpuska 2011.07.14. 17:56:45

@weisz manfréd huba: Nagyságrendekkel többet tud nálad, de ezt ne feszegessük IRLileg...

Egyébként ez is pont azt támasztja alá, amit Zsazsu írt.

OFF Mikor volt kisGál a Népszabi főszerkesztője?
(Ha volt) akkor olyan messze kell visszanyúlni, hogy a fidesz jó eséllyel még liberális volt :-)
ON

Most akkor maradt valami amitől a NSZ a szocik lapja?
:-)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.07.14. 18:00:07

@Bloodscalp:

ha valóban (hangsúlyozom, ha valóban) fennáll az azonosság, akkor nem lehet mondani, hogy ő személy szerint köpönyeget forgat, már két éve kábé ugyanezt írta a mandineren, amikor a fidi még javában frítibetezett

szempontpuska 2011.07.14. 18:00:49

@mavo: Rémlik valami, hogy Hörkay Hörrhörr visszavoult az újségírástól úgy egy éve???

Bloodscalp 2011.07.14. 19:16:56

@jotunder: mit értesz az alatt h kínos? a kínai látogatás?

@mavo: én máshogy értem, nem az a lényeg hogy igaza van e, vagy már ő megmondta anno.., a párt (és szent istván országának) érdeke azt kívánta hogy most előkapják és megsüvegeljék(kit is?tudod azt a salátgyereket, az szakértő ám!)-5 év múlva megint lehet kicsit háttérbe szorul mert akkor az oroszok seggét fogjuk nyalni, mert kína visszahanyatlik pl

Rusalka 2011.07.14. 23:01:04

Most mit kell ezen így kiakadni? M.O. mindig oda nyalt, ahonnan a pénz/hatalom jött. Kis ország, ha nem helyezkedsz eltaposnak. Nem vagyunk aranybánya se, mint Svájc, hogy semlegesek tudjunk maradni. Amikor az amcsiknál volt a pénz, az amcsiknak nyalt a kormány. Most Kína az a hatalom, ami kurvagyorsan le fogja alázni Amerikát gazdaságilag, úgyhogy nem árt vele puszipajtásnak lenni. A kormány az inkább vele mint az útjában elvet vallja, és őszintén? Nem tudom érte hibáztatni. Hiába nagy az arcunk, meg a nemzeti öntudatunk, a zsebünk kurvára üres és politikai erőviszonyban olyanok vagyunk, mint a vézna csávó Bud Spencer ellen: esélytelenek. Ennek fényében most mit hőbörög itt mindenki, hogy Orbánék hirtelen nagy Kína-pártiak lettek? A politika úgy vátlozik, ahogy a szél fúj. És Salát G sis mikor írkáljon Kínáról pozitívat, ha nem most, amikor fertile hozzá a talaj? :)

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.07.15. 00:26:11

@Bloodscalp: a kínai kormányfő látogatásával semmi baj sincs. a hatvan éves szövetség, és a többi teljesen értelmetlen baromság, a tibetiekkel szembeni adminisztratív fellépés a gáz. olyan mintha a mandineres kommentpszichopaták lennének a célcsoport az ügyeihez.

Bloodscalp 2011.07.15. 00:52:28

mandineres kommentpszichopaták lennének a célcsoport az ügyeihez.

LOL xD

Bloodscalp 2011.07.15. 01:10:45

@jotunder: hoppla, most láttam Panzer hsz-ét, most már ha a saját szövegét mondja kínáról-ami szakszerű és igaz is az a fidesz igaza is-és mki más helikopter...én is kb ezt mondtam, a fidesz felhasználta őt, és nem hinném hogy különösebben bánja, valszeg felkínáltak neki pár helyet $$$ stb...a jövőre nézve

sok-sok 2011.07.17. 11:34:45

Salát speciel Kínához ért...nem is mond hülyeségeket, csak éppen két éve, Gyurcsány pekingi látogatása kapcsán a kínai magyar kapcsolatok fejlesztését a hazaárulás retorikában vezette elő...Ez nagyon ciki.

Amit meg KKTT nicken művel a Mandineren az szánalmas.

Arról nem is beszélve, hogy mint a Konfuciusz intézet munkatársa lényegében a kommenyista Kínaból kapja a fizetését. Ez nem feltétlenül baj, de azért lehetne egy kicsit önreflexívebb a csávó.