A Vincent-blog elköltözött

Ez nektek vicces?

nem felejtünk.jpg

 

 


 

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

FRISSÍTVE!

Itt az újabb történelmi csúcs

A központi költségvetés bruttó adóssága: 2010. május: 19.933,4 Mrd Ft; 2011. május: 21.116,5 Mrd Ft; 2012. május: 21.180,9 Mrd Ft; 2013. május: 21.765,4 Mrd Ft; 2014. október 24.736 Mrd Ft;2015. június 6. 24 847 Mrd F

 

Szűjjé má'!
tumblr_nzd85jlxqr1qd6fjmo1_1280.jpg

 



 

Te már bekövetted?

 

Vincent tumblr Falus.JPG

 


 

Vincenzúra

Troll Vincent.jpg

Figyelem! A Vincent szerzői — főszabályként — maguk moderálják a posztjaikra érkező hozzászólásokat. Panaszaitokkal vagy a mellékhatásokkal a poszt írójához forduljatok!

Köszönettel: Vincent Anomália

Címkék

abszurd (39) áder (5) adózás (11) alkotmány (45) alkotmánybíróság (10) államosítás (7) arcképcsarnok (14) ascher café (24) a létezés magyar minősége (6) bajnai (16) bank (7) bayer (23) bayerzsolt (14) békemenet (7) bkv (7) bloglossza (14) borzalmasvers (156) cigány (7) civilek (5) civil társadalom (8) demokrácia (24) deutsch tamás (6) devizahitelek (9) dogfüggő (10) egyház (10) ellenzék (7) erkölcs (17) érték (19) Érvsebész (11) eu (13) eu elnökség (8) felsőoktatás (15) fidesz (76) fideszdemokrácia (7) film (12) filozófia (13) foci (12) focijós (19) focikvíz (54) focitörténelem (94) fritztamás (6) gasztrowhat (9) gavallérjános (10) gazdaság (8) gengszterkrónikák (14) gyurcsány (27) hangfal (98) heti válasz (19) hétköznapi történetek (32) hétvége (44) hoax (5) hülyék nyelve (16) hülyeország (165) idézet (768) igazságszolgáltatás (6) imf (26) indulatposzt (11) interjú (7) járai (12) jobbik (17) jogállamiság (33) kampány (12) kampányszemle (9) katasztrófa (5) katonalászló (21) kdnp (9) kétharmad (16) költségvetés (21) könyvszemle (9) konzervatív (18) kormányváltás (22) kormányzás (42) kósa (8) kövér (11) kultúra (21) kumin (14) lánczi (5) lázár jános (12) levelező tagozat (12) lmp (8) longtail (10) magánnyugdíj (25) mandiner (15) március 15 (8) matematika (9) matolcsy (44) mdf (5) média (48) melegek (8) mesterházy (7) mnb (5) mosonyigyörgy (7) mszp (32) mta (5) napitahó (7) navracsics (14) nedudgi (15) nekrológ (11) nemigazország (5) nemzeti együttműködés (5) ner (11) nyugdíj (5) oktatás (12) önkormányzatok (6) orbán (46) orbanisztán (15) orbánizmus (101) orbánviktor (65) országgyűlés (6) pártállam (23) politika (14) polt (5) program (9) retró (22) retro (115) rettegünk vincent (14) rogán (9) sajtó (22) sajtószemle (6) schmitt (38) selmeczi (8) semjén (6) simicska (7) sólyom (7) spoof (19) stumpf (5) szász (6) századvég (7) szdsz (9) szijjártó (16) színház (35) szlovákia (5) szszp (5) tarlós (12) társadalom (50) törökgábor modul (8) történelem (5) tudjukkik (22) tudomány (17) tüntetés (17) ügyészség (9) választás (37) vb2010 (19) vendégposzt (68) videó (11) vincent (10) Vincent szülinap (6) voks10 (7) vörösiszap (16) zene (23) Címkefelhő

EP Kampányszemle II. rész: MDF

2009.05.25. 15:49 | szempontpuska | 10 komment

Címkék: politika választás mdf program kampányszemle

Napóleon hazatérésekor az újságcikkek:
- A korzikai szörnyeteg partra szállt a Juan-öbölben!
- Az emberevő Grasse felé nyomul!
- A trónbitorló bevonult Grenoble-ba!
- Bonaparte elfoglalta Lyont!
- Napóleon Fontainebleauhoz közeledik!
- Ő császári felségét holnap fogadja hű Párizsa!

Kampányszemlénk második részében a nagyobbik rendszerváltópárt, az MDF üzeneteit vesszük ama bizonyos górcső alá.

A jobboldal renitensgyereke, a dafke önálló minipárt, amely mindhalálig kitart az egy-a- tábor-egy-a-zászló kisgömböcével szemben, mára elveszített szinte mindent. ("Borzalmas") tagságát elvitte a Fidesz, riválisát a szocik, papjait a KDNP, frakcióját pedig a vakondokok. Ezek után nem is maradt számukra más, minthogy az MDF, EP kampányát a  celebekre építi.

 

Javukra szóljon, hogy VV Akárki, BB Bárki és VV Valaki helyett, a lakitelki csapatok utóvédei olyan húzónevekre építenek, akiknek - ha Magyarországon a személy és nem a párt számítana - minden esélyük meglehetne rá, hogy választott pozícióba kerüljenek saját renoméjuk jogán. Ha valamilyen nyomdahiba miatt mondjuk lemaradnának a pártok a szavazócetlikről, gondoljunk csak bele, ki jönne ki győztesen egy Bokros-Pelczné, Dávid-Gurmai, vagy Habsburg-Morvay párbajból ? Ugye nem kérdés ?!

De ez az ország nem az az ország, ahol az számít mit beszélnek, hanem régóta az, hogy ki beszél. AZ MDF számára évek óta közhely, hogy minden megmérettetés élet-halál harc. Ha megbukik vége van, bekerül a zombiek közé a formalinba, ott ahol az egykori KDNP, a vagy a sok kisgazdapárt áll a vitrinben, megélhetést legfeljebb néhány secondhand piacon visszamaradt politikusának nyújtva, akik életútjában több párt és frakció szerepel, mint felszólalás. Nade hagyjuk ezt !

Az MDF az egyetlen párt, amely idejekorán felemelte a szavát az esztelen osztogatás 100 lépései ellen, mégis nekik kell küzdeniük a megmaradásért az egymásra licitáló ígértekofák között. Nincs igazság a Földön :-) Ennyi erővel Dávid Ibolyáék is követelhettek volna még több pénzt a zembereknek.

Az első celeb, az EP-lista zászlóshajója Bokros Lajos. Van valami furcsa bája annak, hogy az Embert, Kinek Csomagja Első Volt a Csomagok Között, ma az az MDF húzná be a közéletbe, amely tudatos népírtással vádolta jó tíz évvel ezelőtt...

Bokros Lajos igazi szaktekintély. Nézeteivel, tetteivel és eredményeivel lehet vitatkozni, lehet vitatni, de Ő az egyik azon két személy közül, akik képesek lennének Orbán Viktort megszorongatni. Tudják ezt a jobboldalon is. Hacsak néhány napra is, de portálokon, írott és elektronikus sajtóban, mértékadónak szánt blogokban végiszaladt a Bokros-frász, amikor úgy tűnt, a Bajusz akár miniszterelnök is lehet. Aztán a kérdés lekerült a napirendről, az ellenzék vezető ereje hátradőlve libázott és illegitimezett tovább, Bokrosnak megmaradt az EP lista. Vígaszágon.

Dupla vagy semmi. Ez a kérdés. Nem Bokrosnak, hanem az MDF-nek. Bokros kampányarca pedig már-már bohókás, gyermekjátékos, vicceskedő. Mintha éppen egy elmegyógyintézetben kapta volna le a szemfüles paparazzo, a képen azt üzenve: Én vagyok az, aki a mögöttem álló hülyéket kivezetné a szarból... 

Lajos az észre apellál. Na ezt nem kéne ! Magyarországon az ilyennek nincsen történelmi beágyazottsága. Bokros Lajos lenne a plakáton, maga az Agy. Dr. Agy. A puszta megjelenése azt sugallja: Ért hozzá. A mögötte idétlenkedőké pedig: Segítsen doktor úr !! Jajj ezt ne ! Ilyet mi nem kérünk ! Nem tudom a tisztítószerek eladási listáján hányadik lehet éppen az Intelligens mosópor, de Bokros a legokosabb nézésével sem szállhat ringbe a nemesen egyszerű Elég-el, vagy az Újult erővel micsodát szlogennel szemben. A Harmadik Erőről meg hát... na azt majd a következő részben inkább.

Nade itt van celeb kettő. Habsburg György. Pikáns húzás a maga módján az biztos. Ha az egykori ősellenség a lista vezetője lehet - tizenkilencre lapot húzva - mit mondana vajon II. Rákóczi Ferenc manapság, hogy Habsburgot küldünk a magyar érdekek képviseletére Európába ?! Talán ugyanazt, amit törökverő Mátyás királyunk szólna be egy olyannak, aki a törökökhöz emigrált. Aztán bele is fulladt a Rodostóba, mi ?! Kompország és az ő nagyjai.... khmmm.

A szerzőben még élénken él az a közhangulat, amikor a rendszerváltás némileg eufórikus hangulatában a közember élénken ecsetelgette, ki is mi lenne jó Köztársasági Elnöknek. Akkoriban Habsburg Ottó neve gyakran elhangzott buszon, villamoson és kávézóban. egyesek pedig odáig mentek, vissza kéne állítani az Úniót Ausztriával, mintha előre sejtették volna, nekünk ez magunktól nem megy. Bármennyire megejtően naív elképzelés is volt, így 20 év távlatából azt kell hogy mondjam, azért volt benne valami.

Nade ne álmodozzunk új birodalomról, se perszonálúnióról (annál is inkább mert Ausztriában máig persona non grata-nak számítanak) a Habsburg csupán egy üresen csengő tölteléknév az MDF listán, amelynek további plakátjain dementia gyanús pózokban integetnek aranyos öregemberek, vélhetően korlátozottan cselekvőképessé nyilvánítva - miként a pártjuk is.

Ha Bokros nyer, az MDF megerősödik. Újra lendületet kaphatnak. Egyfajta one man party, ahol Bokrost nem tolja, nem kötelezi és nem fogja a párt. Az MDF bújik be a bajusz és a szemüveg mögé. AZ MDF-nek jobban szüksége van Bokrosra, mint Bokrosnak az MDF-re. Aztán ha Lajos bejut a listán, a kisgömböc médiája sokat fog még róla beszélni. Mert az MSZP-SZDSZ-MDF kiszavazó-showban komolyan megerősödik az ázsiója. Talán rossz lesz nekünk, de Orbánnak még rosszabb. És ez kéremszépen, manapság már többet ér Magyarországon, mint egy program.

süti beállítások módosítása