A Vincent-blog elköltözött

Ez nektek vicces?

nem felejtünk.jpg

 

 


 

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

FRISSÍTVE!

Itt az újabb történelmi csúcs

A központi költségvetés bruttó adóssága: 2010. május: 19.933,4 Mrd Ft; 2011. május: 21.116,5 Mrd Ft; 2012. május: 21.180,9 Mrd Ft; 2013. május: 21.765,4 Mrd Ft; 2014. október 24.736 Mrd Ft;2015. június 6. 24 847 Mrd F

 

Szűjjé má'!
tumblr_nzd85jlxqr1qd6fjmo1_1280.jpg

 



 

Te már bekövetted?

 

Vincent tumblr Falus.JPG

 


 

Vincenzúra

Troll Vincent.jpg

Figyelem! A Vincent szerzői — főszabályként — maguk moderálják a posztjaikra érkező hozzászólásokat. Panaszaitokkal vagy a mellékhatásokkal a poszt írójához forduljatok!

Köszönettel: Vincent Anomália

Címkék

abszurd (39) áder (5) adózás (11) alkotmány (45) alkotmánybíróság (10) államosítás (7) arcképcsarnok (14) ascher café (24) a létezés magyar minősége (6) bajnai (16) bank (7) bayer (23) bayerzsolt (14) békemenet (7) bkv (7) bloglossza (14) borzalmasvers (156) cigány (7) civilek (5) civil társadalom (8) demokrácia (24) deutsch tamás (6) devizahitelek (9) dogfüggő (10) egyház (10) ellenzék (7) erkölcs (17) érték (19) Érvsebész (11) eu (13) eu elnökség (8) felsőoktatás (15) fidesz (76) fideszdemokrácia (7) film (12) filozófia (13) foci (12) focijós (19) focikvíz (54) focitörténelem (94) fritztamás (6) gasztrowhat (9) gavallérjános (10) gazdaság (8) gengszterkrónikák (14) gyurcsány (27) hangfal (98) heti válasz (19) hétköznapi történetek (32) hétvége (44) hoax (5) hülyék nyelve (16) hülyeország (165) idézet (768) igazságszolgáltatás (6) imf (26) indulatposzt (11) interjú (7) járai (12) jobbik (17) jogállamiság (33) kampány (12) kampányszemle (9) katasztrófa (5) katonalászló (21) kdnp (9) kétharmad (16) költségvetés (21) könyvszemle (9) konzervatív (18) kormányváltás (22) kormányzás (42) kósa (8) kövér (11) kultúra (21) kumin (14) lánczi (5) lázár jános (12) levelező tagozat (12) lmp (8) longtail (10) magánnyugdíj (25) mandiner (15) március 15 (8) matematika (9) matolcsy (44) mdf (5) média (48) melegek (8) mesterházy (7) mnb (5) mosonyigyörgy (7) mszp (32) mta (5) napitahó (7) navracsics (14) nedudgi (15) nekrológ (11) nemigazország (5) nemzeti együttműködés (5) ner (11) nyugdíj (5) oktatás (12) önkormányzatok (6) orbán (46) orbanisztán (15) orbánizmus (101) orbánviktor (65) országgyűlés (6) pártállam (23) politika (14) polt (5) program (9) retró (22) retro (115) rettegünk vincent (14) rogán (9) sajtó (22) sajtószemle (6) schmitt (38) selmeczi (8) semjén (6) simicska (7) sólyom (7) spoof (19) stumpf (5) szász (6) századvég (7) szdsz (9) szijjártó (16) színház (35) szlovákia (5) szszp (5) tarlós (12) társadalom (50) törökgábor modul (8) történelem (5) tudjukkik (22) tudomány (17) tüntetés (17) ügyészség (9) választás (37) vb2010 (19) vendégposzt (68) videó (11) vincent (10) Vincent szülinap (6) voks10 (7) vörösiszap (16) zene (23) Címkefelhő

Hülyeadó

2012.03.10. 10:47 | maroz | 49 komment

Címkék: parragh kamarai tagság dunai péter

Kezdem hülyeországot megszokni. Nem nagy ügy, erre számítottam, ugyanis ez lenne a dolgok normális menete. Miért is lenne, miért is lehetne másként? Lennének nekünk valamiféle fundamentális értékeink, amelyek annyira drágák a mi szívünknek, hogy akár máglyára el is miattuk? Lenne nekünk valamiféle kialakult rutinunk a közbeszélgetésre, a dolgaink közös vitelére, beleértve valamiféle legalább alapszinten működni tudó köznyelvet? Én nem nagyon látom ilyesminek a nyomát, illetve egészen pontosan csak a nyomát látom, ahogyan az a rántotthúskonzerv dobozára is írva vagyon: nyomokban mogyorót tartalmazhat!

A hazai közélet nyomokban demokráciát is tartalmazhat. A kockázatok és mellékhatások tekintetében kérdezze meg… ööö, mégse. Ne kérdezzen semmit, abban nincs kockázat, és ha mégis lenne mellékhatása ön azokat könnyebben tudja majd kimagyarázni, mint ha mégiscsak inkább kérdezett volna.

Mint ahogyan az a – és ide most kéne valami vizuális elem, egy ács, mondjuk, amint a két tenyerét egymás felé fordítva mutatja, hogy: körülbelül egy ekkora darab pallót vágj le, Jocó – körülbelül 750 ezer (a tűrést az ácsiparban úgy kell elmutogatni, hogy a két, tenyérrel szembefordított kezünket finoman közelítjük-távolítjuk egymástól) vállalkozás se mert nem hogy kérdezni, de még pisszeni se, akikre rálőcsölték ezt az ötezer forintos hülyeadót. Ezt másnak  nevezni nem lehet, ez hülyeadó a javából. Albán vírus: „Üdvözlöm, mi albán hekkerek vagyunk, de annyira csórók, hogy programírásra nekünk már nem fussa, ezért önt kérjük meg arra, hogy a levél elolvasása után törölje a merevlemeze teljes tartalmát.” És a magyar vállalkozások fele engedelmesen törli is! Na, ezért kell ezt az országot, mint ország leírni. Hely, ahol emberek vannak, dolgok történnek, néha még élni is lehet, ahonnan el lehet menni (még), de amire úgy gondolni mint ország egyre értelmetlenebb. Megszokható, de nem mint ország, hanem csak mint hülyeország. 

Az egész bulinak persze van lényege és értelme, mégpedig a következő: a Kerekedelmi és Iparkamara, mint olyan egy külföldön is jól hangzó név, és eléggé közelfogadott az, hogy a vállalkozások nevében, érdekében az ilyen korporációk szólaljanak meg. Orbánnak érdeke, hogy itthon  külföld felé is legitimnek látszó szervezetek nyilatkozzanak, és lehetőleg őt dicsőítve. Kereskedelmi és Iparkamaránk van, a vezetője, Parragh László körülbelül bokáig benne Orbán seggében, így teljesen érthető és várható fordulat az, ami bekövetkezett. Mondjuk engem inkább az lep meg, hogy nem lett egyből kötelező kamarai tagság, állítólag azért nem, mert túl sokan vannak benne bokáig, és nem tudtak megegyezni az osztozáson. Orbánt meg már izgathatta a sok mocorgás, nesztek, giliszták, kaptok egy évi 3,5-4 milliárdos védelmi pénzt, csak csihadjatok már egy kicsit, mert túlzásba viszitek ezt a nyüzsgést. Irritáltok.

A dolog működik, a vállalkozások (hét-nyolcszázezer, de hogy pontosan mennyi, azt nem tudni) fele regisztrált, és valószínűleg fizetni is fogják ezt az évi ötezer forintos hülyeadót.

Azon, hogy „csak” a vállalkozók fele regisztrált, azon nem kell ám kiakadni, ez nem valamiféle tudatos truccolás egy idióta törvénnyel szemben, nem. Nálunk ez a jogkövetés normális, hétköznapi menete. A többiek is regisztrálni fognak szó nélkül, csak őket majd még kell egy kicsikét noszogatni, de lássuk be, ha a 3,5-4 milliárdos várható összbevételből elmegy erre a noszogatásra egymilliárd még mindig marad annyi, amennyiből kiváló vezetőink bőszen konyakozhatnak a nevünkben és helyettünk egész évben. Vicces, de más magyarázatot még maga a Kamara sem talál erre az ötezer forintos hülyeadóra. Pedig az örökös főtitkár, Dunai „húdöfakkíz” Péter megpróbálta:

[Dunai Péter]… a kötelezettséget a társadalombiztosításhoz hasonlította, amit „mindenki fizet, ha beteg, ha nem.”

Stimmt, az Orbán-kormány unortodoxiája tényleg új értelmezést adott a „biztosítás” fogalmunknak is, fizetsz, mert ha nem elvesszük, és cserébe majd mi megmondjuk, hogy mit kapsz. Újfent lássuk be, ez a regisztrációs díj nevű hülyeadó teljesen passzentosan illeszkedik az orbánizmus logikájába, és nem csak a beszedési oldalon, hanem az elköltésin is. A Mohos família négyszáz éves dicsősége süt át az utód alábbi, iszonyatosan precíz és még magát az orbánizmust is szinte teljesen hézagmentesen leíró megmondásába:

„Olyan ez, mint a közlekedőedény, mindenki azonos módon rak be, és különböző módon vesz ki.”

Na, ez az, ami országtalanít egy országot. Ez, hogy ezt a fenti rendezőelvet nem csak a mintegy 7-800 ezer vállalkozás fogadja el, hanem az egész ország, a maga hülyeadóit illetően. És nincs remény. Mondják, hogy ha a békát forró vízbe dobjuk, akkor menten kiugrik, ámde ha hidegbe és csak fokozatosan melegítjük, akkor akár megfőzni is hagyja magát. Nem tudom, hogy ez igaz-e a békákra, de az elvet a kevésbé értelmes „ember” nevű fajon belül már többször is igazolták, lásd példának a Milgram-kísérlet néven elhíresült rettenetet. Ahol egy ötezres teljesen evidens lenyúlás ellen nem tiltakozik úgy nagyjából senki, ott lehet bátran szintet ugrani, lehet jövőre tízezret kérni még ennél is pofátlanabb indoklással, majd két év múlva harmincat, és akkor már indokolni se kell.

Örömteli hír lehet ez Dunai „dzsentritempó” Péternek, hiszen számára új távlatokat nyit a Mohos család nemes hagyományainak az ápolásában, amit a pofáját kicsit sem szégyellve a kamarai elérhetőségein (pdunai@mkik.hu, fax: (06-1) 474-5123, levélcím: MKIK 1055 Budapest, Kossuth L. tér 6-8.),  keresztül szervezi, a kamara infrastruktúráját használva bonyolítja (helyszín: Budapest, MGYOSZ-MTESZ-Kamara székház, Budapest V., Kossuth L. tér 6-8. (metróállomás feletti épület). A nagy jelentkezési létszámra való tekintettel a VII. emeleti rendezvényterem helyett az előadások az I. emeleti színházteremben lesznek megtartva!), és tán még Schmitt Pál is besegít, de erre csak közvetett bizonyítékaim vannak, lásd a következő nyelvi leleményt a zabálás "vonatkozásában": „Az ebéd vonatkozásában három menüből lehet választani:”. Közlekedőedény, mindenki azonos módon rak bele és különböző módon vesz ki. Probléma?

És nem, nincs polgári engedetlenség, nincs az, hogy állj, ennyi és ne tovább, basszátok meg az úrhatnámságotokat, akadjon a torkotokon a kutyabőr, mi ezt a kibaszott hülyeadót bizony meg nem fizetjük, enkezűleg magunkat semmiféle védelmi pénzeket szedő sóhivatalba be nem regisztráljuk, és ha törvény, akkor meg pláne, hogy leszarjuk, mert nevezé ezt a leszarást az úr polgári engedetlenségnek jobb helyeken, és látá azt, hogy ez jó. Itt is jó lenne, mert mitől kellene félni? Hogy jönnek, és elveszik? 7-800 ezer embertől, ha közel senki se lenne hajlandó fizetni??? Na nem már.

Kis, egzotikus hülyeország, meg lehet szokni, lehet benne éldegélni, de azért lassan már nem árt figyelni, időnként vetni egy-egy pillantást a hőmérőre, mert eljöhet az a pillanat, amikor érdemes kiugrani a fazékból, már ugye azoknak, akik nem szeretnének egy kiadós békalevesnek a részesei lenni. Nem, rosszul írtam, nem a részesei, ide valami más szó kéne, melyik is? Megvan! Részei! 

süti beállítások módosítása