Híres utolsó szavak

Ez nektek vicces?

nem felejtünk.jpg

 

 


 

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

FRISSÍTVE!

Itt az újabb történelmi csúcs

A központi költségvetés bruttó adóssága: 2010. május: 19.933,4 Mrd Ft; 2011. május: 21.116,5 Mrd Ft; 2012. május: 21.180,9 Mrd Ft; 2013. május: 21.765,4 Mrd Ft; 2014. október 24.736 Mrd Ft;2015. június 6. 24 847 Mrd F

 

Szűjjé má'!
tumblr_nzd85jlxqr1qd6fjmo1_1280.jpg

  

Te már bekövetted?

 

Vincent tumblr Falus.JPG

 


 

Vincenzúra

Troll Vincent.jpg

Figyelem! A Vincent szerzői — főszabályként — maguk moderálják a posztjaikra érkező hozzászólásokat. Panaszaitokkal vagy a mellékhatásokkal a poszt írójához forduljatok!

Köszönettel: Vincent Anomália

Címkék

abszurd (39) áder (5) adózás (11) alkotmány (45) alkotmánybíróság (10) államosítás (7) arcképcsarnok (14) ascher café (24) a létezés magyar minősége (6) bajnai (16) bank (7) bayer (23) bayerzsolt (14) békemenet (7) bkv (7) bloglossza (14) borzalmasvers (156) cigány (7) civilek (5) civil társadalom (8) demokrácia (24) deutsch tamás (6) devizahitelek (9) dogfüggő (10) egyház (10) ellenzék (7) erkölcs (17) érték (19) Érvsebész (11) eu (13) eu elnökség (8) felsőoktatás (15) fidesz (76) fideszdemokrácia (7) film (12) filozófia (13) foci (12) focijós (19) focikvíz (54) focitörténelem (94) fritztamás (6) gasztrowhat (9) gavallérjános (10) gazdaság (8) gengszterkrónikák (14) gyurcsány (27) hangfal (98) heti válasz (19) hétköznapi történetek (32) hétvége (44) hoax (5) hülyék nyelve (16) hülyeország (165) idézet (768) igazságszolgáltatás (6) imf (26) indulatposzt (11) interjú (7) járai (12) jobbik (17) jogállamiság (33) kampány (12) kampányszemle (9) katasztrófa (5) katonalászló (21) kdnp (9) kétharmad (16) költségvetés (21) könyvszemle (9) konzervatív (18) kormányváltás (22) kormányzás (42) kósa (8) kövér (11) kultúra (21) kumin (14) lánczi (5) lázár jános (12) levelező tagozat (12) lmp (8) longtail (10) magánnyugdíj (25) mandiner (15) március 15 (8) matematika (9) matolcsy (44) mdf (5) média (48) melegek (8) mesterházy (7) mnb (5) mosonyigyörgy (7) mszp (32) mta (5) napitahó (7) navracsics (14) nedudgi (15) nekrológ (11) nemigazország (5) nemzeti együttműködés (5) ner (11) nyugdíj (5) oktatás (12) önkormányzatok (6) orbán (46) orbanisztán (15) orbánizmus (101) orbánviktor (65) országgyűlés (6) pártállam (23) politika (14) polt (5) program (9) retró (22) retro (115) rettegünk vincent (14) rogán (9) sajtó (22) sajtószemle (6) schmitt (38) selmeczi (8) semjén (6) simicska (7) sólyom (7) spoof (19) stumpf (5) szász (6) századvég (7) szdsz (9) szijjártó (16) színház (35) szlovákia (5) szszp (5) tarlós (12) társadalom (50) törökgábor modul (8) történelem (5) tudjukkik (22) tudomány (17) tüntetés (17) ügyészség (9) választás (37) vb2010 (19) vendégposzt (68) videó (11) vincent (10) Vincent szülinap (6) voks10 (7) vörösiszap (16) zene (23) Címkefelhő

Értekezés a módszerről

2012.02.24. 22:15 | maroz | 69 komment

Címkék: kósa kormányzás hülyeország

Ez egy közös vadászat lesz, zsazsu kolléga már becserkészte, sőt, el is ejtette, mégsőtebb: már ki is harapott belőle egy finom falatot, a „közös” erőfeszítéshez én most azzal fogok hozzájárulni, hogy két pofára behabzsolom azt, amit a kolléga otthagyott, és ez teljesen konform lesz mindazzal, amit mi a munka- és egyéb morálról errefelé mostanság gondolunk. Őrizte volna jobban a zsákmányát, ő a hibás.

Mint ahogyan az állampárt megmondói szerint a devizahitelezés elfutásáért Gyurcsányahibás. Meg az elmútnyócév. Meg a kamanyisták. És a…, na, mindegy, ne feszítsük túl. Mindenki hibás, mert az utólagos bölcsesség szerint tudniuk kellett volna, hogy baj lesz, és valakinek (az államnak) közbe kellett volna avatkoznia, tiltólag. Ámde.

Ámde ahogyan az már lenni szokott van az éremnek egy másik oldala is. Kósa a szóban forgó, de nem linkelhető interjúban (Magyar Narancs, tessék megvenni) valami olyasmit mond, hogy hát igen, ilyen az élet, van, amikor nem tud az ember előre kalkulálni, és hát beleszalad a bajba. Nem fogják elhinni, ugyanarról beszél, amiért az állampárt, amelyiknek ő az alelnöke Gyurcsányahibást akár még büntetőjogilag is felelősségre vonná. Érthető, Gyurcsányahibásnak tudnia kellett volna, mert ő egy okos, értelmes, kivételesen előrelátó ember, tőle tehát elvárható a kellő prudencia, ezzel szemben az állampárt önkormányzatokban is érdekelt felsővezetői egytől-egyig síkhülyék, mondhatni diliflepnisek, tehát az, hogy ők sem láttak semmit előre és az orbáni útmutatásra (fejlesszetek látványosat, ha másként nem megy, akkor hitelből, hadd lássa a nép, hogy a fideszhatalom az nem olyan mint a kommerek, nem megszorít, hanem fejleszt, és majd lesz valahogyan) bátran eladósítottak várost, megyét, bármit, ami a kezük alatt volt az szóra sem érdemes. Miszték, előfordul az ilyesmi.

Értik, ugye? Gyurcsányahibás okos, tőle elvárható, Kósa Lajos buta, diliflepnis, tehát ha ő ugyanazt csinálta, amit Gyurcsányahibás azzal semmi baj, Kósa mentesül, mint kisded a bétékában. És ki mondja mindezt? Kósa, az interjúban!

Valamint egyéb érdekességeket is mond. Például azt, hogy egy nagyobb városnak nem akkora probléma ez a tökig eladósodottság, mert lám, Debrecenben sem éri el a vagyonuk 15 százalékát az adósságállomány. Hurrá. Apró nüansz, amit azért még Kósa sem mer teljes mértékben ignorálni, hogy ez a települési vagyon egy 2003 környéki jogszabályi változás miatt tartalmazza mindazokat a vagyoni elemeket is, amelyek finoman szólva sem forgalomképesek. Apróságok ezek, utak, hidak, terek, temetők, izgalmasabb árokpartok, mind-mind olyan dolog, amivel egy hitelező boldogan szaladna, ha bedőlne az adós. Szóval hogy mennyire nincs itt semmi baj, hiszen van vagyon bőséggel, Debrecenben még a forgalomképes is meghaladja az adósságot, hol itt a probléma, károgó akárkik?

Mire az ember fellélegezne, hogy hű, de jó, hogy végső soron mégiscsak minden rendben lenne kapja is a pofájába a következő bekezdést.

Amiben ugyancsak és feltehetőleg ugyanaz a Kósa elmagyarázza nekünk, hogy kerek perec lófaszt sem tudunk semmiről, nincs egy centi adatunk sem, nem tudjuk, hogy mennyire adósodtak el az önkormányzatok, nem tudjuk, hogy milyen a pénzügyi-gazdasági helyzetük, mert nincs rá nyilvántartás, nincsenek róla adataink. Sőt, azt a megnyugtató ingatlanvagyont is baszhatjuk, mert arról sem tudunk semmit. Nem tudjuk, hogy mennyi belőle a forgalomképes, mennyi a képtelen, rendezni kéne a vagyoni nyilvántartással kapcsolatos kérdéseket, de ez hatalmas munka. Hadovál még valamit valami amortizációról, de azt nem igazán értem, és gyanúm szerint ő sem, de ez így is, amortizáció nélkül is teljesen kerek: mi, az önkormányzatok el vagyunk kegyetlenül adósodva, de ezért mi nem vagyunk hibásak, sőt, ez nem is hiba, mert ott van fedezetnek a vagyon, ámde sem azt nem tudjuk, hogy mennyire vagyunk eladósodva, sem azt, hogy mekkora és milyen bontású az a vagyon, valamint igen, lassan már tényleg ideje lenne, hogy az állam rendbe tegye ezeket a nyilvántartási anomáliákat. Ami óriási munka, így érthető, ha az állam inkább átnevez, kettős állampolgárságot osztogat és effélék, hiszen az megvan pár perc alatt. A riporter rá is kérdez, hogy Lajosom, de hát csesszétek alássan, ha ti ezt mind-mind tudjátok, akkor miért is nem csináljátok meg, miért is nem teszitek ezeket a dolgokat rendbe? No, itt jön a kedvenc részem, az, amiért valójában billentyűzetet ragadtam. Kósa Lajos bevillantotta a Fidesz modus operandiját, a módszert, ahogyan ők az ilyen ügyeket kezelik. A következőket mondta, idézem:

Igen, de most a Titanic kapitányát valószínűleg kevésbé foglalkoztatják a főkönyvelő problémái. Most konkrétan az a feladat, hogy ne süllyedjünk el az eurós válságzónában. Ha a kapitány biztos abban, hogy nem süllyed el a hajó, akkor azt mondja, majd gyere vissza, ha kikötöttünk New Yorkban.

Tehát amikor valami konkrétumot kéne felmutatni, ott a konkrét kérdés, hogy a konkrét problémákat, ha már felismerték őket, akkor mi a viharért nem kezelik, akkor az állampárt egy automata megbízhatóságával elkezd mesélni! Hajó, hajóskapitány, kikötő, nyújork, időnként telaviv. Mint egy remekbe szabott bollywoodi filmben: összeáll minden a nagyjelenethez, csúcson a feszkó, csőre töltve a fegyverek, jönnie kellene az igazság pillanatának, ámde akkor hirtelen mindenki elkezd énekelni, egyesek táncolnak is. Kósa arra a kérdésre, hogy mi a bánatért nem csináltak két év alatt semmit elkezd hevesen foxtrottozni! Meg kell adni, ez tényleg unortodox módja az országvezetésnek.

Pedig még a szimbolikus beszéd is sántít, hiszen olyan emberre nem hogy hajót, de tán még egy balatoni lyukas csónakot sem bíznak, aki úgy szeretne eljutni a kikötőbe, hogy fogalma sincs semmiről. Nem tudja hogy állnak a készletekkel,  van-e elég víz, élelem, valamint hogy az üzemanyagvásárlás kimutatásaiba becsúszik-e némi szivar- és pálinkaszámla, meg úgy egyáltalán, ki dézsmál mit, hiszen ha nincs korrekt kimutatás, akkor ugye hiány sincs.  Ha van a parancsnoklásnak, az irányításnak, a kapitányságnak egy ideálishoz közeli módszertana, abban egészen biztosan előkelő helyen van az az elvárás, hogy a legfőbb vezetőnek megbízhatóan ne legyen semmiről semmi információja, hiszen ettől lesznek az ő döntési lehetőségei korlátlanok. Ha pedig jönne az a bizonyos jéghegy, akkor három dolgot tehetnek: legelőször is átnevezik. Eddig jéghegy volt, mától céklás rizottó lesz. Ha ettől nem hatódna meg, el lehet lejteni előtte egy foxtrottot.

És ha még mindig semmi, akkor be lehet vetni a Fideszes csodafegyvert. Az egyetlen dolgot, ami azon a bizonyos magyar Titanicon tényleg remekül működik: a hajókürtöt. Minden gőzt a dudára, ha már mindenképp el kell süllyednünk, akkor legalább hadd szóljon! Na, ez a fideszes módszertan, ezt árulta el nekünk Kósa, nem mintha ne lett volna eddig is nyilvánvaló, de azért egy alelnök szájából mégiscsak más. 

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://orulunkvincent.blog.hu/api/trackback/id/tr24194695

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mit nekünk adósság-rabszolgaság! 2012.02.25. 13:47:09

Ha a haverokról van szó, egy kicsit elodázhatjuk a rabszolga felszabadítását. Ennek egyik ékes példája, ami Harkányban történik. Adott egy város, melynek 2011-es adatok alapján akkora az adóssága, hogy minden polgárára, még a csecsemőkre is, több mint ...

Trackback: Ipiapacs, Te is fizetsz ADÓT! 2012.02.25. 11:14:15

A válságkezelésnek egy újabb tudományos-fantasztikus megoldása született meg Magyarországon. Számítások szerint, már csak a külföldön dolgozó és ott jövedelmet szerző magyar állampolgárok tudnak kibújni az adófizetés jároma alól (természetesen a milliá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jazzboots (törölt) 2012.02.24. 23:09:08

Kósa az ország teljes újjászervezésének egyik legócskább arca.

Agyilag, erkölcsileg mélységes űr, nihil, silányság.
.
" Debrecen ó-kikötő" a Kósa kiskirálykodása alatt és miatt csak iszaposodik.

Hol van már Szabó Magda "Kiálts város"-a?

remiz (törölt) 2012.02.24. 23:33:23

@jazzboots:
az egy önáltatás, hogy a legócskább lenne.
ő a jelenlegi piacon kapható magyar politikusi nagyátlag.
azért nincsenek minőségi magyar politikusok, ezt vegyük észre.

én nem tudom, milyen fikuszok lesznek 20 év múlva, de jelenleg ez a stiklizgetőkamuzgató stílus van jelen lényegében mindenhol, ami mint a tűztől fél a transzparenciától, a pontosságtól és a dialógtól(kritikától).
egy teljesen tisztán leírható valami, jól körülhatárolt helyzetekkel és eredményekkel. ez pörög. látjuk.

jazzboots (törölt) 2012.02.24. 23:48:09

@remiz:
Tudom, hogy nem ritkítja párját.)
De neki volt ideje teljes pompájában megmutatkozni,többszörösen kiteljesedni: képviselőként, alelnökként, polgármesterként.

subtotal 2012.02.24. 23:56:51

Ez hüjeség, komcsi duma, hazudtok...jéghegy? Milyen jéghegy? A naszádunkat körbevették minden oldalról (a flotta többi hajója, akikre eddig lőttünk), üzemanyagot se akarnak adni, csak ha lemegyünk szerelni a gépházba.
Mindenki menti az naszádot, ti meg azt kérdezitek, hol a raktárnapló?

Ha mindez nem lenne elég, Lajosnak a villamosprojekt is becsődölni látszik. Ha az IMF elviszi a stadiont is, akkor Lajos bukott ember Debrecenben.
A nagy probléma az, hogy nincs senki már 10 éve, akiről legalább el lehetne hinni, hogy kompetensen tud Lajos helyére lépni Debrecenben.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.02.25. 00:35:11

@subtotal:

talán lenne, ha lehetne róla olvasni, hallani, vagy megnézni a helyi tévében.

Szabó Zoltán fél évet kapott · http://index.hu/belfold/2012/02/24/iteletet_hirdetnek_a_hunvald-perben/ 2012.02.25. 00:37:46

Ez most a délelőtti hazugságotok átírt változata, vagy egy frissebb hazugság?

bomby 2012.02.25. 00:38:41

Tudni kell, hogy Kósa azért emlegeti a működési költségeket, hogy elterelje a figyelmet a debreceni sok meggondolatlanul monstré,
aránytalan, félbehagyott vagy szükségtelen beruházásról.
Mert nagyokat álmodni.
(A MODEM rezsije;
kellett-e új színház,
kellett-e új villamosvonal? stb)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.02.25. 00:55:09

nocsak, új vincentre szakosodott troll bukkant fel.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.02.25. 07:22:58

Ez a Kósa Lajos nem egy akárki.

Egyetemi diploma nélkül - tudományos munkatárs volt,

- közgazdaságot tanított egyetemen,

hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B3sa_Lajos

Tessenszives elolvasni, mekkora ász ez a fickó, és mi mindent köszönhetünk neki a gazdasági vizsgálatokban és stratégiában 22 hosszú éve.

Kósa nem arc, hanem a jobboldal csúcsintézménye.

Azért nehogymár felmentsük őt is, mint Schmittet, mert hülye szegény.

Ezek mióta élnek, a közvagyonban csibészkednek.
Tornából felmentve.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.02.25. 08:01:06

Szóval a módszer.

Ülnek békésen a kiszes pártajánlott vidéki káderkölykök a csúcs-kollégiumban.
Rágcsálják a kolbászt.

Hallják, hogy Kádárnak vége.

Nosza, átnevezik a KISZT. ....... és új neve - FIDESZ.

Aztán átneveznek mindent és mindenkit és közben ordítanak, mint a fábaszorult ...

...

Ez olyan rettegős kép.

... vagy féltek a sötétben, mert tudták, hogy a képességeik nullák,

vagy attól rettegtek, hogy a hirtelen jött szabadság kipenderíti őket a jó meleg vackukból a pártállam kebelén.

... és hogy semmi se legyen az, ami, új nevet adtak,

és ordítottak és vádaskodtak és támadtak.

És így szeretjük őket... ez valami magyaros gusztus.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.02.25. 08:11:10

Azért mindennel nem volt bajuk a kis suttyóknak.

Többnyire az okosakkal volt bajuk, a maguk lábán megállókkal, meg a tények feltáróival.

hvg.hu/velemeny/20120223_otodik_hadoszlop_seres

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2012.02.25. 08:35:23

kíváncsi leszek, ki visít majd a legjobbat, ha előjönnek a befektetők (hitelezők), hogy ők kérem szépen meg lettek tévesztve, a vagyon értéke nem is akkora, mint amekkora a beszámolóban van, fedezet meg óne. Ez tényleg Büntető törvénykönyves ügy már ...

egyébként szerintem hazánkban nincs olyan önkormányzat, amelynek normális vagyonmérlege lenne. Amelyből kiderülne (feketé-fehéren),
- mi van
- az darabonként mennyit ér
- nyomon követné az értéknövelő beruházásokat
- tartalmazná az értékvesztést is.

Amíg ez nincs, nyugodtan beszélhetünk megtévesztésről: az adófizetők azt hiszik, van még nekik valamijük, a hitelezők azt, hogy van fedezet, a befektetők meg azt, hogy valami jó buliban vannak benne ...

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2012.02.25. 08:39:22

kíváncsi vagyok, mi lesz majd a nagy adósokkal, ha a vagyonból kikerülnek a frissen államosított-államosítandó intézmények ...
érdekesen fognak alakulni a százalékok ... a hitelezők meg csak kapkodhatják a fejüket és visíthatnak a fedezetelvonás miatt

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.02.25. 08:44:52

@morgás joga mindenkit megillet:
" A korrupcióellenes világnap, december 9-e alkalmából Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára a 180 percben elmondta, idén egymilliárd forintot kapott az ügyészség egy korrupcióellenes csoport felállítására, amely már működik, létszáma pedig folyamatosan bővül.

Jövőre további forrásokat, összesen 12 milliárd forintot kap az ügyészség és a bíróság, így a kiemelt ügyek osztályának már Debrecenben, Szegeden, Kaposváron, valamint Győrben is lesz kirendeltsége több munkatárssal.

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2012.02.25. 08:51:50

@Dr. simonmondja.: ez a nagylelkű támogatás hihetetlen örömmel tölt el és biztos vagyok benne, hogy ezentúl minden vakítóan fehér lesz hazánkban, a legkorrupciómentesebb országok közé verekedjük be magunkat és mindenki biztos lehet benne, a jövőben egyetlen politikus sem mer rossz útra tévedni ...

egyébként gubancok a vagyontárgy értékének felmérésénél,valamint a fedezet értékének hirtelen megváltozása szimpla családi ház esetében sima hitelezési csalás + fedezet elvonása ... Eszközbűncselekménynek meg ott az okirathamisítás, stb.

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2012.02.25. 09:02:39

@Dr. simonmondja.: apropó, egy bíró ismerősöm mindig azt mondogatta, olyan korrupciós ügyben, amikor szexuális szolgáltatás történt megvesztegetésként, olyan szívesen megállapítaná (tapasztalati úton), forintosítva mennyit is ért az ...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.02.25. 09:29:10

@morgás joga mindenkit megillet:

Ezért fasza, hogyha a polgármesterek maguknak hoznak törvényeket, maguk közül nevezik ki a számvevőszéket,
maguk választanak ügyészséget,
akiket maguk pénzelnek,

mert akkor már csak Hunvaldot és Hagyót kell vezetőszáron mutogatni,
és kész a korrupciómentes Magyarország.

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2012.02.25. 09:37:19

@Dr. simonmondja.: ha egy rendszerben nincs ellenőrzés és nincs visszacsatolás, előbb-utóbb összedől a kártyavár. A kérdés, ez mennyibe kerül majd és ki fizeti a révészt ... Mert nem az, aki felépítette

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.02.25. 09:38:51

@morgás joga mindenkit megillet:

Hát, végülis a bankok, akik a hozomra pénzt adtak, biztos tudták, hogyan hajtsák be a fideszeseken.

Nekem tuti, hogy olyan ingatlanra adnak csak pénzt, amit megéri lefoglalniuk.

Szóval nem féltem a bankokat.

És fideszéknél minden kotkodácsolás fordított értelmű, mert amit ajvékolnak, azt pont ők csinálják.
Úgyhogy ha a bankok elleni szabadságharc a nagy veszékelés mostanában,
... akkor asszem épp törlesztenek fű alatt.

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2012.02.25. 09:43:57

@Dr. simonmondja.: nem a fideszeseken fogják behajtani, hanem az adófizetőkön ....

és ha már alaptörvényileg készfizető kezesek vagyunk az elhibázott politikusi döntésekért, meddig tart ezt kiterjeszteni az önkormányzatok esetére? majd ilyen-olyan különadókkal fizethetünk, mint a köles, ha akarunk közvilágítást meg hóeltakarítást és hébe-hóba tömegközlekedést ...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.02.25. 09:53:01

@morgás joga mindenkit megillet:

Én is úgy mondom.
Tökük a présben és fizetnek visítva a hitelezőjüknek.
Abból, amijük van.
Van egy országuk, amivel azt csinálnak, amit akarnak.

Belőlünk fizetnek.

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2012.02.25. 09:56:41

mindig jobb más micsodájával verni a csalánt, nem?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.02.25. 10:03:09

@morgás joga mindenkit megillet:
Ahogy elnézem, a hiteleket akkor kezdték kapni a fideszes városok, mikor a bankok már tutira mentek.
Mikor már biztos volt a fideszes győzelem a választásokon.
100 %-ra.
Akkor megdobták őket pénzzel, és a fideszes nem ugrik félre, ha megdobják...

Ezért jó, ha olyan nagyon lehet tudni, hogy ki győz a választásokon.

És ha 20 évig lehet tudni biztosan, akkor még több pénzzel dobják meg őket...

subtotal 2012.02.25. 10:09:53

@mavo: mindezekben igazad van, viszont az egyetlen értelmesebb ember, aki eddig kiállt Kósa ellen az Bazsa volt. Egy Zsíros, aki úgy kezdi a kampányt, hogy az MSzP továbbra is a második legerősebb erő lesz? WTF?

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2012.02.25. 10:11:38

@Dr. simonmondja.: a tendencia az, hogy az eladósodott önkormányzatok tartozását az állam átvállalja - tehát nemcsak a debreceniek fizetnek, hanem az egész ország. És már nem is kell alaptörvényt módosítani, készfizető kezesek vagyunk ...

és ha ez vigasztal: a BKV meg a négyes metró miatt nemcsak Budapest szív majd, és az ötödik kerület nagyszerű státusz-beruházásaiért is fizetheti a cechet az egész ország ...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.02.25. 10:21:59

@morgás joga mindenkit megillet:
Amikor 8 évig hallelujázott az ország a fidesznek és aláírásokat gyüjtögetett és utcabálozott,

akkor meggyőzte a fidesz hitelezőit ezzel,

hogy pulikutya lenne 20 évig, hogy Viktor seggét nyalhassa.

Ez elég jó biztosíték volt a bankoknak.

Az ország adta a kezességet...

JohnHenry 2012.02.25. 10:22:20

volt pár éve egy kiállítás a titanic roncsából felhozott cuccokkal, a belépőjegy utaskártya-"replika" volt, a kijáratnál meg lehetett nézni, hogy az utas, akinek a nevére a kártya szólt, életben maradt-e.

az enyém igen - kiváncsi lennék, hogy lajos meg viktor milyen kártyát kapott.

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2012.02.25. 10:29:16

@JohnHenry: hát van (és gondolom lesz is) a történelemben példa a megbecsült és a kevésbé megbecsült politikusokra is ...
és emlékszem olyanra, aki mire feleszmélt, pár óra alatt már a kártyáját is kilyukasztották, még a nyúlcipőt sem tudta felhúzni ...

Mária 2012.02.25. 10:30:38

Szépen lassan majd megtanulják a Zemberek, hogy nem szabad jó kiállású, nagydumás idiótákra szavazni.

debreceni.blog 2012.02.25. 10:31:00

Kósa az Alföldi betyár...

Ez gyakorlatilag a saját birodalma, nincs felügyelet alá vonva, ha meg az ÁSZ meg mer kritizálni, akkor simán lehülyéz mindenkit. Ahogy szokta.

www.vagy.hu/tartalom/cikk/1749_uzleti_terv_vagyonkezelo

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2012.02.25. 10:31:45

@Dr. simonmondja.: tök mindegy, melyik politikusnak adnak hitelt, a lényeg, milyen teherbíró képességű adófizető-tömeg áll mögötte ...
a mi rókánk már a sokadig bőrnél tart, bár eddig csak kis nyüsszögés hallatszott, kérdés, mikor lesz belőle visítás

4tuna · http://veletlenek.blog.hu/ 2012.02.25. 10:35:47

Én anno egy kis településen próbáltam rendbehozni a vagyonkatesztert.

Fél évig heti 18-20 órán keresztül foglalkoztam vele becsülettel (ifjú titán voltam), de csak még nagyobb lett a káosz.

Aztán alkalmaztam az elődöm módszerét:
Az előző vagyonkataszter (évenként kell frissiteni) okés, és csak az évközbeni változásokat kell ki-bevezetni rá.

Ez több mint 10 éve volt, de még mindig ugyanigy csinálják ott.

Debrecen kb 100x nagyobb település ennél. El lehet képzelni mi lehet...

NYJetsTD 2012.02.25. 10:41:17

Kósa csak egy a Titanic zenészei közül....
Ettől függetlenül, ha megígéri, hogy 2015-ben minden debreceni kap egy szál csabait, simán megválasztják újra... : )

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.02.25. 10:45:28

@morgás joga mindenkit megillet:

A fidesz felmutatta kezesnek a - zelmúltnyolcévben - az egész fiatalságot és a vidéket - tokkal vonóval.
100 % bizonyossággal, hogy a kezesek fizetni fognak, mert szolgáik mind.

Kapott rá sok pénzt.

Amikor december óta megrendült a kezesek hajlandósága,
kiszöknek a határon...

... akkor szorítani kezdte a prést a hitelező.

Akkor a fidesz bemutatta a 400 ezer készfizető kezest - szépen sorbaállítva az Andrássy úton.

Mire az ellenzék azt mondta - ezek öregek, külföldiek, vidékiek - nem fizetőképes kezes.

Ezt a hitelező is így látta, és nem hitelez tovább.

Most itt tartunk.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.02.25. 10:51:21

Ja, nem.
A legújabb eksön már alakul.

A határon kiszökött fiatal kezesek - el lesznek kapva és ki lesz forgatva a zsebük...

... legalábbis ez az új fidesz-törvény, amit lengetnek.

Talán erre kapnak pénzt...

Karipapa01 2012.02.25. 10:56:39

"...valamint hogy az üzemanyagvásárlás kimutatásaiba becsúszik-e némi szivar- és pálinkaszámla..."
Mégis mindenki tudja, hogy a világ legjobb kapitánya Piszkos Fred ! Nélküle nem megy semmi, ezt Fülig Jimmy is igazolhatja, tehát: Hajrá Lalikám! Mindent bele, ne hagyd magad!!! :)

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2012.02.25. 10:56:49

@Dr. simonmondja.: életünket és vérünket ... de a pénzünket azt nem

az ember józan ésszel azt gondolná, ez egy örökérvényű igazság, de sok rajongó van, aki úgy hiszi, ez a kis nyomorúság majd valami extra jólétet fog a későbbiekben eredményezni, a hozzá vezető úton pedig a vezér fogja végigvezetni.

kérdés: a sárga ösvény túlsó vége a Kánaánl van vagy a szakadék, és valójában ez az igazi ösvény, vagy lenne ennél jobb is, illetve a vezető és sameszai tényleg rendelkeznek-e azzal a felhatalmazással, amit hirdetnek.

Zebrateve 2012.02.25. 11:21:22

@kommentek: Az önkormányzatok éppen a jelzett vagyonkataszterek hiányosságai miatt általában nem is ingatlanfedezetű hitelt vesznek föl (merthogy normális bank csak jól felmért forgalomképes vagyonra adna), hanem jövedelemfedezetűt (ahol az állami támogatások jelentik a fedezetet).

Úgyhogy csínján a Btk. emlegetésével.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.02.25. 11:47:54

@morgás joga mindenkit megillet:

Nem tudom, hogy rendelkezik-e.

A Való-Világ előző szavazásán kiesett az igazságharcos és megszégyenült a pornós multjával.

A tegnapi szavazáson kiesett a morális győztes, a gyöngék istápolója, a bűnök meggyónója és elitélője.

Most három közül akar választani a nép egy győztest...

- a sértett és megcsalt szerelmes, a kosarat kapott nő.
- a mindvégig távolságtartó és vihogó kibic, a legkisebb ugrifüles
- a kiközösített manipulátor, a kosarat kapott megtört férfi

Meglátjuk...

maroz 2012.02.25. 11:49:46

Na, most ezt hová tegyem? Kósa is, meg tömegközlekedés is:

nol.hu/gazdasag/kozossegi_kozlekedes__a_polgarmesterek_maskepp_csinalnak

Nem mellékesen én egy kukkot nem értek az egészből. Kósa időnként kitúr ezt-azt az orrából, gyűrögeti-morzsolgatja egy kicsit és ha már szép kerek, akkor boldogan mutatja fel: amortizáció! Nemrég túrta ki a mindenféle engedélyeztetési eljárást, tán nincs egy éve, hogy előállt azzal, miszerint ha az építési engedélyhez nem kell pár szakhatósági állásfoglalás, akkor ezzel százmilliárdokat takaríthatunk meg. No, ez mára már elmúlt neki, most lett ez az amortizáció. Érti valaki, hogy miről beszél?

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2012.02.25. 12:07:54

@Zebrateve: ha a jövedelem-fedezetnél tartunk, marad az egy tollvonással hitelfedezetet eltüntető-adóbevételt átcsoportosító parlament a kollektív felelősséggel. Olyan meg mint tudjuk nincs, csak az alaptörvényben, és ott is erősen egy ellenség-képre specializálva

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.02.25. 12:11:30

@maroz: Azt jelenti, hogy Tarlós nyerésre áll és megkapja a pénzét.

Úgyhogy Kósa, meg a vidék is bepróbálkozik.

Squid 2012.02.25. 12:17:42

@Maroz

Szép szép a cikk, de egy lényeges elem kimaradt!

Kósa papa elkottyantotta, hogy az EU-tól érkező fejlesztési támogatásokat simán az aktuális kiadásokra fordítja az állam.

No ez az igazán hajmeresztő..

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2012.02.25. 12:21:59

@maroz:
- ha régi vackot üzemeltetsz, az már nullára van írva, nem jelentkezik költségnek az amortizáció, a javítás meg más soron van neki (jelen esetben nagyvonalúan eltekint annak horribilis méretétől). Ebben az esetben látszólag olcsóbban üzemeltethető a rendszer (huszadik bőr ugyanarról a rókáról), gyakorlatilag viszont lepukkant, széteső rozsdahalmokkal szállítasz baromi ideges szavazópolgárokat

- ha újakat veszel, azok éves amortizációja jelentős, ez eredménycsökkentő tényező. Ha bérelsz, lízingelsz, a díjban ott is meg kell fizetni (sőt többet, mintha saját beszerzés lenne), csak megint más soron lesz majd a beszámolóban. Az új esetében jelentős költség még a kötelező szerviz, vagy lemond a garanciáról.
plusz az újakban képesek és beépítenek komolyabb elektronikát, légkondit, stb., ezzel is nő az üzemeltetés költsége (miközben a fogyasztása a motoroknak nem csökken jelentősen, hiába modernebbek a járművek).

egyébként keveri a szezont a fazonnal - nem az amortizációnak van hatása a likviditására, hanem a beruházásnak magának (hiteltörlesztés, forráscsökkenés, stb.), és való igaz, a paplannál messzebb nyújtózkodás sokakat tett már a tönk szélére (szükségtelen presztizs-beruházás, stb).
Az amortizáció ugyan csökkenti az eredményt papíron (mivel a beruházás értéke fokozatosan van elszámolva a bevétel terhére), de attól még soha, senki nem ment csődbe ...

dr. Rozek sk. 2012.02.25. 12:29:31

@maroz:
A dolog marha egyszerű.
1 - a rég "0"-ra futott járműparkkal rendelkező cégek költségei között 0 Ft ezen járművek amortizációs költsége;
2 - ha veszel "X" db új buszt, vagy tuját (gy.k. a villamos tisztessége miskolci neve) mondjuk 100 milkáért és 10 év alatt futtatod "0" Ftra - azaz 10 múlva akarod lecserélni, az biza évi 10 millió plusz költség
Nu eddig úgy vélem még ismert a dolog.

Mit ez a két diszbalxxx meg nyefeg az vagy:
1 - a totális másfarkávalacsalánt, ha nem az adott közlekedési cég szerepelteti a költségei között az amortizációt;
2 - a totális hozzá nem értés, ha "sehol" nem szerepelnek az amortizációs költségek.
Egyébként a közösségi közlekedésben volt már ilyen elszámolású időszak, az 1950-es évekbéli államositástól úgy 1980-1989-ig, ez utóbbi időszakban kapták vissza, ilyen olyan arányban a tömegközlekedési cégek az amortizációt, amiből ugye fedezni kéne a jövőbeli új jármű beszerzéseket.
A pályaépités és annak amortizációjának, valamint a járműbeszerzés és annak amortizációjának összekeverése, meg olyan mint a bor és a műtrágyalé összekeverése - ennyit tud ez a két nagyeszű sünmalacka.

Netuddki. 2012.02.25. 12:31:57

"Igen, de most a Titanic kapitányát valószínűleg kevésbé foglalkoztatják a főkönyvelő problémái."

Nagyon buta embereknek tartom azokat akik a saját szavaikkal nem tudnak leírni egy dolgot, és ehelyett mindenféle nyakatekert hasonlatokat hoznak föl. Igen, ezek egy része mint "dakota közmondások" szivárogtak be a köztudatba. Jaj nekünk ha ilyen buta, megélhetési "politikusok" irányítják a településeket és az országot. Minél tovább hagyjuk annál nagyobb a kár...

Netuddki. 2012.02.25. 12:38:36

@kovi1970: Mellesleg nemtom az mennyire tűnt fel, a törpeelefánt Titanikról beszélt. Ezt most vehetjük valami Freudi elszólásnak, hogy a gyorsnaszádból Titanik lett? A patkányok is érzik már, hogy süllyedünk?

dr. Rozek sk. 2012.02.25. 12:49:54

Ami viszont tényleg gond - de ez tök független attól, hogy állami, vagy önkormányzati az adott közlekedési cég - hogy, sok minden mellett, a napi működés finanszirozása is megoldatlan. És valóban kitolna egy olyan jó tulajdonos a közlekedési cégek jelentős részével, aki a huszonéves átlagos járműéletkort mondjuk öt évesre csökkentené pl. egy tőkeemeléssel amit járműbeszerzésre kell forditani, mert az igy megnövekvő amortizációs költségeknek nincs bevétel oldali fedezete (bevétel alatt értve az utas által megfizetett jegyeket és bérleteket, az önkormányzatok által fizetett működési hozzájárulást és az állami pénzt pl. a kedvezményes nyugdijas- és diák bérletek árkiegészitését).

maroz 2012.02.25. 13:11:08

@morgás joga mindenkit megillet: Szóval ha jól értem, akkor Kósa szerint egy unortodox-konform beruházás ma úgy nézne ki, hogy a harmincéves, lepukkant eszközöket harminc éves, lepukkant eszközökre kéne lecserélni? Na, ha csak így nem! :)))))))

röhögő 2012.02.25. 13:25:48

@kovi1970: Igen, tudják süllyednek. Ráadásul a kapitány és kormányosa elsüllyeszthetetlen gyorsnaszádnak híve a hajót, kajakra nekivezették a jéghegynek.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.25. 13:35:55

ez alapjan a cikk alapjan egy tisztesseges orszagban az ugyeszseg hivatalbol emelne vadat...

Hertelendi 2012.02.25. 13:52:37

@röhögő: A kapitány jól van és puszil mindenkit...csak valamiért az ügynöklistát nem akarja nyilvánosságra hozni...fogalmam sincs, hogy miért...

Hertelendi 2012.02.25. 13:55:12

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Sipi! Ez egy tisztességes ország és az ügyészség is figyel a dogokra:::

JohnHenry 2012.02.25. 14:05:36

@4tuna: ne aggódj, minden ismétlődő papírmunka így készül a hivatokban, még a negyedéves anyagigénylés is az előző másolata.

Gizi a laborból 2012.02.25. 14:14:53

Egy másik hír arról szól, Viktor bácsi azt nyilatkozta, miszerint a kormány számítása szerint az EU-s országok között Magyarországon lesz 2013-ban a legalacsonyabb az államháztartási hiány. A kérdés csak az, hogy a kormány számítása az = Gyurci bácsi számításaival? Ha igen, akkor ne vegyünk méget a mi legalacsonyabb államháztartási hiányunkra. Lám, még két hónapnak sem kellett eltelnie 2012-ből és a költségvetést máris módosítani kellett. Akkor mi is lesz 2013-ban? Viktor bácsi, Gyurci bácsi, húzzatok el a büdösbe!

bacillus 40 2012.02.25. 14:37:54

ha már hajó, akkor igazi, tökös legénységgel egyetemben!...
vimeo.com/35011248

nu pagagyí 2012.02.25. 15:09:06

A Fidesz olyan mint egy éjszakai részeg kerékpáros. Homályos tudattal lesi a kétméterre világító imbolygó lámpafényt, hogy elkerülje az útmenti csalánost és e megfeszített koncentrációt igénylő erőfeszítés mellett még harsányan gajdol is, nehogy elüsse egy arra tévedő autó.

brumeszkosz 2012.02.25. 15:11:58

@mavo:
Itt náci terror van.
Aki kinyitja a száját az úgy jár mint a kecskefejes ember.
Nézzük csak meg hányszor lehet megbüntetni?? Még az állatorvost is rá küldték.. Tiszta rákosi módszer.

1kutya 2012.02.25. 17:53:38

"szegény édesapja, ha élne, úgy verné el minden este a szíjjal, hogy csak hason tudna aludni!" by anyósom, akit 4 évig tanított az öreg a kereskedelmi szakközépben...

prof. DR. Igaz Magyar doctor professor 2012.02.25. 18:50:24

@Dr. simonmondja.: "Ülnek békésen a kiszes pártajánlott vidéki káderkölykök a csúcs-kollégiumban.
Rágcsálják a kolbászt.

Hallják, hogy Kádárnak vége.

Nosza, átnevezik a KISZT. ....... és új neve - FIDESZ.

Aztán átneveznek mindent és mindenkit és közben ordítanak, mint a fábaszorult ..."

Bazz tényleg.
Remekül megfogalmaztad a módszerváltásnak ezt az oldalát.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blog.hu 2012.02.25. 20:03:22

@Dr. simonmondja.: Az a baj, hogy ezt a pánzt közvetve a hitelezőiktől lopják el. Azt meg azok nem szeretik (reméljük?).

misimisi 2012.02.25. 20:14:01

Te, Maroz, azért az én régi cimborámat, a my old Piszkost nem kellett volna idekavarni.
Egyfelől, mert alig fordul elő vele, hogy csak egy alma van a zsebében, és ha megkeres, esetleg megforgat benned ezt-azt.
Másfelől, bár tény, hogy az üzemanyag-elszámolásban akadnak néha szivarok, az Öreg még a legvadabb hurrikánon is átviszi a hajóját, és mindig bekommandírozza valamelyik kikötőbe. És még nyer is az úton.

FreeWilly! 2012.02.25. 20:16:10

Nem értelek!
Piszkos Fred is ilyen kapitány volt a Rejtő regényekben, mégis hogy szerettük...