A Vincent-blog elköltözött

Ez nektek vicces?

nem felejtünk.jpg

 

 


 

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

FRISSÍTVE!

Itt az újabb történelmi csúcs

A központi költségvetés bruttó adóssága: 2010. május: 19.933,4 Mrd Ft; 2011. május: 21.116,5 Mrd Ft; 2012. május: 21.180,9 Mrd Ft; 2013. május: 21.765,4 Mrd Ft; 2014. október 24.736 Mrd Ft;2015. június 6. 24 847 Mrd F

 

Szűjjé má'!
tumblr_nzd85jlxqr1qd6fjmo1_1280.jpg

 



 

Te már bekövetted?

 

Vincent tumblr Falus.JPG

 


 

Vincenzúra

Troll Vincent.jpg

Figyelem! A Vincent szerzői — főszabályként — maguk moderálják a posztjaikra érkező hozzászólásokat. Panaszaitokkal vagy a mellékhatásokkal a poszt írójához forduljatok!

Köszönettel: Vincent Anomália

Címkék

abszurd (39) áder (5) adózás (11) alkotmány (45) alkotmánybíróság (10) államosítás (7) arcképcsarnok (14) ascher café (24) a létezés magyar minősége (6) bajnai (16) bank (7) bayer (23) bayerzsolt (14) békemenet (7) bkv (7) bloglossza (14) borzalmasvers (156) cigány (7) civilek (5) civil társadalom (8) demokrácia (24) deutsch tamás (6) devizahitelek (9) dogfüggő (10) egyház (10) ellenzék (7) erkölcs (17) érték (19) Érvsebész (11) eu (13) eu elnökség (8) felsőoktatás (15) fidesz (76) fideszdemokrácia (7) film (12) filozófia (13) foci (12) focijós (19) focikvíz (54) focitörténelem (94) fritztamás (6) gasztrowhat (9) gavallérjános (10) gazdaság (8) gengszterkrónikák (14) gyurcsány (27) hangfal (98) heti válasz (19) hétköznapi történetek (32) hétvége (44) hoax (5) hülyék nyelve (16) hülyeország (165) idézet (768) igazságszolgáltatás (6) imf (26) indulatposzt (11) interjú (7) járai (12) jobbik (17) jogállamiság (33) kampány (12) kampányszemle (9) katasztrófa (5) katonalászló (21) kdnp (9) kétharmad (16) költségvetés (21) könyvszemle (9) konzervatív (18) kormányváltás (22) kormányzás (42) kósa (8) kövér (11) kultúra (21) kumin (14) lánczi (5) lázár jános (12) levelező tagozat (12) lmp (8) longtail (10) magánnyugdíj (25) mandiner (15) március 15 (8) matematika (9) matolcsy (44) mdf (5) média (48) melegek (8) mesterházy (7) mnb (5) mosonyigyörgy (7) mszp (32) mta (5) napitahó (7) navracsics (14) nedudgi (15) nekrológ (11) nemigazország (5) nemzeti együttműködés (5) ner (11) nyugdíj (5) oktatás (12) önkormányzatok (6) orbán (46) orbanisztán (15) orbánizmus (101) orbánviktor (65) országgyűlés (6) pártállam (23) politika (14) polt (5) program (9) retró (22) retro (115) rettegünk vincent (14) rogán (9) sajtó (22) sajtószemle (6) schmitt (38) selmeczi (8) semjén (6) simicska (7) sólyom (7) spoof (19) stumpf (5) szász (6) századvég (7) szdsz (9) szijjártó (16) színház (35) szlovákia (5) szszp (5) tarlós (12) társadalom (50) törökgábor modul (8) történelem (5) tudjukkik (22) tudomány (17) tüntetés (17) ügyészség (9) választás (37) vb2010 (19) vendégposzt (68) videó (11) vincent (10) Vincent szülinap (6) voks10 (7) vörösiszap (16) zene (23) Címkefelhő

Az ország teljes újjászervezésének arcai V.

2012.01.24. 09:30 | maroz | 39 komment

Címkék: arcképcsarnok csöbör katalin

Ha valaki érveket keres az egyéni jelöltes választási rendszer ellen menjen Miskolcra. Mi a szöszöm értelme annak, hogy ne csak pártlistára, hanem arcokra is szavazzak? A politika, mint szakma presztízse akkora, hogy az ismerőseim közül (tehát azok közül az emberek közül, akiket ismerek és akikről viszonylag üzembiztosan meg tudom állapítani, hogy mire mennénk velük, ha) senkinek eszébe nem jutna ilyen mélyre süllyedni, így annak az esélye, hogy személyesen is ismerjek egy jelöltet közel nulla. De ha nem ismerem, akkor minek alapján mondjak róla véleményt? Az előélete alapján? Hát, Miskolcon picit gondban lennék.

Van egy mezőgazdasági főiskolát végzett üzemmérnököm, aki gyakorlatilag 1981 óta pártvonalon érvényesül, KISZ, MSZMP, MSZP, szép, kerek munkakönyv. 1988-ban, szezon végén elmegy egy kicsit tanulni, hová, hová, hát a moszkvai Politikai Főiskolára, ahonnan 1990-ben politológusként tér haza. Volt egy rakat ideig képviselő is, de bevallom, bennem nem hogy mélyebb, de semmilyen nyomot sem hagyott.

Van egy elektronikai műszerész technikusunk, aki a forrasztópákáját parlagon hagyva inkább a büdös multi kizsákmányoló Coca Colához szerződött el, árulni a szagosszódát évtizeden keresztül. Kicsit ugyan lassan, de tizenegy év alatt csak rájött, hogy böffentővízzel vigéckedni nem egy olyan pálya, amire egy igaz magyar büszke lehetne élete végén, így jó érzéssel rárepült a kibontakozó konjunktúrára, gárdista lett, majd mivel valószínűleg a Magyar Gárdában nem akadt még egy olyan pályázó, aki egy személyben volt szakértője a lágyforrasztásnak és a Coca Cola értékesítésnek egyből meg is tették megyei kapitánynak.

És végül, de nem utolsó sorban a befutó: Csöbör Katalin. Az ország teljes újjászervezésének a miskolci arca.
 

Egy kis bennfentes infó: egyre combosodó arcképcsarnokomba nem ötletszerűen kerülnek be a kiválasztottak, hanem azért, mert valamivel felhívták magukra a figyelmet. A figyelmemet, hogy megmaradjunk a szubjektív értékelés mellett. Csöbör Katalinra azért kaptam fel a fejem, mert valami ilyesmit mondott:

„A nemzetközi szocializmus semmivel sem különb, mint a nemzetiszocializmus.”

Nyilván az az illető, aki Csöbör Katalinnak a szájába adta a fentieket nagyon is tisztában volt azzal, hogy nem mosható össze a szocializmus azzal, amit mi itt keleten megtapasztalhattunk különböző neveken, úgyismint sztálinizmus, kádárizmus és társai, de neki most a hatalompolitikai érdeke azt kívánja, hogy összemosson, így Csöbör Katalinnak ezt kellett mondania, hülyét kellett csinálnia magából, de hát erre lett ő besorozva, parancs, értettem, lelépni. Nézzük, ki ez a Csöbör Katalin?

1965-ben született, érettségizett, majd nem részletezett okokból a Budapesti Tanítóképző Főiskolával folytatott küzdelmet két év után feladja, a kommunista diktatúra elől 1986-ban Franciaországba menekül. Csöbörből vödörbe, de ne névvel viccelődjünk, szóval megérkezik Franciaországba és mit lát? Hát nem egy nemzetközi szocialista az elnökük éppen? François Mitterrand országában mihez kezd a fiatal Katalin? Állami intézményekben foglalkozik gyerekekkel! És közben hallgat valamit, mert hallgatni valamit az olyan polgári, idézem az életrajzából (a másikból, mert ezekről csak három-négy életrajzból lehet csak összeszedegetni a lényeget):

1991és 1992 között a BAFA Brevet d’Aptitude aux fonctions vacances et loisirs Nanterre Franciaország hallgatója.

Schmitt Pál szintén 1992-ben lett a sporttudományok doktora, ez egy ilyen párt, itt kérem fontos a felsőfokú végzettség. Külön vicces, hogy a parlamenti káderlapján a végzettségét adó intézményt, tehát ahol ő "hallgató" volt így nevezi meg: Direction Departementale De La Jeunesse Et Des Sports Des Hauts- Seine Nanterre. Ugye, hogy jobban cseng, mint a Sorbonne? No, tehát Katalin immáron megszerezte a szükséges OKJ-s képzettséget, így bátran dolgozhat tovább egy szocialista elnök alatt a tanács gyermekvédelmi osztályán, Nanterre-ben. Behálózták a nemzetközi szocialisták, de ő nem hagyja magát, 1994-ben a politikai változások hatására hazaköltözik. Nehéz ezt érteni. Négy év alatt juthatott el hozzá a hír Nanterre-be, hogy lett itthon valamiféle rendszerváltás? Vagy a szocik 1994-es földindulásszerű győzelmére gondol, amikor politikai változásról beszél? Csupa kérdőjel.

Innen jön egy mondhatni szokásos elkenés, tíz évig egy textilipari vállalkozást vezetett, Alsózsolcán. Semmi bővebb, pedig a másik versenyzőnél, a kólásnál is ez lett volna a legérdekesebb. Hogyan építgette a karrierjét? A kólásnál még el tudom képzelni, eleinte csak a Fantát és a Sprite-ot bízták rá, és azt is csak a négyszámjegyű utak mentén árulhatta, de idővel lépkedett felfelé a ranglétrán, két év után már a diétás kóla is hozzá tartozott, öt év múlva pedig kapott egy saját megyét! No, ez érdekelne Katalinnál is, hogy konkrétan mi is volt ez a textilipari vállakozás? Függönyvarrás egy multinak? Menyasszonyiruha-kölcsönző? Haute couture Alsózsolcán és vidékén? Nem kekeckedésből, de olyan jó lenne már látni egy olyan országnagyot, aki még mielőtt felszopta volna magát letett valamit az asztalra. Ő. Kreatívan, ésszel, ötletekkel felépített volna valamit, ami azelőtt nem volt és nincs benne állami pénzek lenyúlása.

Mert az olyan szocialista dolog élni az állam nyakán, akár Nanterre-ben, akár Alsózsolcán. Nem ciki, egyáltalán nem az, na jó, talán Alsózsolcán az, de Nanterre-ben semmiképp. Ott ugyanis tudják, hogy mi a különbség szocializmus és nemzetiszocializmus között. A ciki az, amikor valaki él az állam nyakán, és közben tele pofával szocialistázik. A ciki az, amikor valaki 2010-ben diplomát szerez kulturális antropológiából, miközben egy olyan ember seggét nyalja, aki rá másfél évre egy kora reggeli szeszélyes pillanatában kijelenti, hogy márpedig az ördög szarjon kultúrantropológust, ilyen posztblablákra nekünk nincs szükségünk, menjen mindenki agrárszakembernek.

Csöbör Katalin tehát már 1994-ben, hazatérésekor eldöntötte, hogy ő a politikai tevékenységét számára természetes módon a polgári jobboldalon kezdi. Egy francia állami alkalmazottnak, aki Nanterre-ben a szociális ellátó rendszerben dolgozott természetes módon vezet az útja az alsózsolcai polgári jobboldalba, stimmt. De újfent felmerül a gyanú, hogy Katalinhoz eléggé lassacskán jutnak el a hírek, hiszen a 2002-es önkormányzati választásokon milyen jelöltként nyer mandátumot? FÜGGETLEN!!! Eltartott neki 2005-ig észrevenni, hogy annak, aki diagnoztizálja magában a polgári jobboldal szindrómát hová is kell állnia. Ebben az évben megalakítja a Fideszt Alsózsolcán, és mivel Katalin olyan, mint az elefánt, kissé nehézkesen indul be, de utána megállíthatatlan, így érthető, ha 2008-ban már ő az országgyűlési választókerületi gauleiter, 2010-ben képviselővé választják egyéniben, a poszt elején bemutatott másik két életrajz ellenében, és ősszel behúz még egy alsózsolcai tanácstagi győzelmet is, amitől alpolgármesterré növi ki magát, de lefogadnám, hogy az iskolában az eszemkának is ő az elnöke.

Mintegy teljesen lényegtelen mellékszál, de megemlítem, hogy Csöbör Katalin valamiféle költségtérítéses mutyi során is szóba került, Alsózsolca vélhetőleg csőgazdag önkormányzata megszavazott neki egy szóra sem érdemes mértékű költségátalányt, és ő a magyar polgári jóízlést követve valami olyasmit mondhatott, hogy: ha adni akarnak egy kis pénzt, hát én nem fogok elugrani előle. No, szóval ez az ember szocialistázik, ő igyekszik orbáni megrendelésre összemosni a szocializmust a nemzetiszocializmussal. Engedelmesen, de hát ezért lett ő gauleiter Miskolc 1. számú választókerületében, Orbán Viktor személyes áldásával.

Az Ország Házában semmi különösebben érdekeset nem csinált. Már ugye ha a számára természetes módon választott polgári jobboldali értékek felől nézzük. Mi fűződik a nevéhez? Stágel Bencével közösen benyújtják a Nagy Utcaátnevezési Törvényjavaslatot, egy módosító indítvány formájában, adva a lényegretörésnek, miközben ugye a Haza végveszélyben, támadnak a spekulánsok, meg kell alkotni percenként három sarkalatost, és még csak arra sincs idő, hogy minden törvényjavaslatnak címet adjunk, azokba bármit is beleírjunk, tessék a biankó indítványt megszavazni, és meg is szavazzák. Csöbör Katalin ezen utcaátnevezési hisztériája során tette az ominózus nyilatkozatot, összemosva benne szocialistát, komcsit, nácit, egykutya, mondta, és közben fel sem tűnt neki, hogy könyvet égetni, utcát, teret, intézményt átnevezni, a múlt emlékét eltörölni nem kifejezetten a szocialisták, nem is a polgári jobboldal szokott, hanem a komcsik és a nácik.

Benyújtója még az egyháztörvény kettőpontnullának, de hát annak ki nem, valamint szintén önálló indítványként nyújtja be néhány társával együtt a T/5031-es törvényjavaslatot, „A mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek vonatkozásában a beszállítókkal szemben alkalmazott tisztességtelen forgalmazói magatartás tilalmáról szóló 2009. évi XCV. törvény módosításáról” címmel. Dr. Daherre Pierre-el közösen szignálják, végső soron ki értene jobban a kérdéshez, mint egy orvos és egy kultúrantropológus? Vagy mi értelme lenne annak, hogy egy ilyen törvényjavaslatot az illetékes minisztérium nyújtson be, ahogyan az a jogalkotás logikája alapján elvárható lenne? Nem, ide egyéni indítvány kell, mert ehhez nem a minisztérium ért, hanem egy orvos és egy kultúrantropológus. Az ország teljes újjászervezésének legendás arcai.

Hát, ennyi. Lassanként feltűnik, hogy Orbán előszeretettel veszi magát körül ilyen, hogy is mondjam csak, a politika terén parvenünek tűnő hölgyekkel. Mondják, hogy a nőkkel jobban boldogul egy olyan ember, aki a csapatát szereti finoman kézivezérelni, mert a nők konfliktuskerülőbbek és kisebb eséllyel hívják ki a hóra pöcsöt összemérni. Nem tudom, de legalábbis gyanús. Pelczné, Selmeczi, Bábiné, Csöbör Katalin. Mondják, hogy az a választott vezető, aki az őt támogató grémiumot igyekszik nőkkel feltölteni, magát igyekszik női végrehajtói körrel körülvenni picikét gyanús. Nem tudom mennyire igaz ez Orbánra. 

Az viszont nagyon erős érv az egyéni indulós választási rendszer ellen, ahogyan ezek az arcok működnek. Ki hiszi azt el, hogy Csöbör Katalin egyáltalán elolvasta a T/5031-est? Vagy bármelyik másikat, amelyik nem valami utcaátnevezős-szimbolikus, komcsitempót villantó törvényjavaslat? Szerintem neki még annyit se kötöttek az orrára, hogy hol, kik által készültek azok a törvényjavaslatok, amelyekre ráírták, hogy az az ő egyéni indítványa. Szegény nő, mit fog ez magyarázkodni, amikor az ex-kóladíler kollégája kitalálja, hogy a fidesz is zsidó, és ezek a népnyúzó-hazaáruló törvényjavaslatai valójában valamiféle titkos világszanhedrin titokzatos irodáiban készültek! Mekkorát fognak nézni ezek a Jövő Arcai akkor, ha mégiscsak kisiklik a gyorsnaszád, és pár éven belül egy igazi, vérbő nemzetiszocialista hatalom őket, az ő emléküket igyekszik majd kitörölni a közelmúlt történelméből? Már úgy értem, hogy velük együtt.

Őket nem sajnálnám, meg azt se, aki ezekkel az arcokkal próbálja meg eladni az országjobbítását, hanem az országot sajnálnám. Magunkat. Meg egy kicsit a polgári jobboldalt, azt, amelyik meg se született, és meg se születhet mindaddig, amíg ilyen arcok bábáskodnak fölötte. Sikítva visszatolat inkább az anyjába, hogy ő még, ha lehet maradna egy kicsit. Lehet.

· 3 trackback

süti beállítások módosítása