A Vincent-blog elköltözött

Ez nektek vicces?

nem felejtünk.jpg

 

 


 

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

FRISSÍTVE!

Itt az újabb történelmi csúcs

A központi költségvetés bruttó adóssága: 2010. május: 19.933,4 Mrd Ft; 2011. május: 21.116,5 Mrd Ft; 2012. május: 21.180,9 Mrd Ft; 2013. május: 21.765,4 Mrd Ft; 2014. október 24.736 Mrd Ft;2015. június 6. 24 847 Mrd F

 

Szűjjé má'!
tumblr_nzd85jlxqr1qd6fjmo1_1280.jpg

 



 

Te már bekövetted?

 

Vincent tumblr Falus.JPG

 


 

Vincenzúra

Troll Vincent.jpg

Figyelem! A Vincent szerzői — főszabályként — maguk moderálják a posztjaikra érkező hozzászólásokat. Panaszaitokkal vagy a mellékhatásokkal a poszt írójához forduljatok!

Köszönettel: Vincent Anomália

Címkék

abszurd (39) áder (5) adózás (11) alkotmány (45) alkotmánybíróság (10) államosítás (7) arcképcsarnok (14) ascher café (24) a létezés magyar minősége (6) bajnai (16) bank (7) bayer (23) bayerzsolt (14) békemenet (7) bkv (7) bloglossza (14) borzalmasvers (156) cigány (7) civilek (5) civil társadalom (8) demokrácia (24) deutsch tamás (6) devizahitelek (9) dogfüggő (10) egyház (10) ellenzék (7) erkölcs (17) érték (19) Érvsebész (11) eu (13) eu elnökség (8) felsőoktatás (15) fidesz (76) fideszdemokrácia (7) film (12) filozófia (13) foci (12) focijós (19) focikvíz (54) focitörténelem (94) fritztamás (6) gasztrowhat (9) gavallérjános (10) gazdaság (8) gengszterkrónikák (14) gyurcsány (27) hangfal (98) heti válasz (19) hétköznapi történetek (32) hétvége (44) hoax (5) hülyék nyelve (16) hülyeország (165) idézet (768) igazságszolgáltatás (6) imf (26) indulatposzt (11) interjú (7) járai (12) jobbik (17) jogállamiság (33) kampány (12) kampányszemle (9) katasztrófa (5) katonalászló (21) kdnp (9) kétharmad (16) költségvetés (21) könyvszemle (9) konzervatív (18) kormányváltás (22) kormányzás (42) kósa (8) kövér (11) kultúra (21) kumin (14) lánczi (5) lázár jános (12) levelező tagozat (12) lmp (8) longtail (10) magánnyugdíj (25) mandiner (15) március 15 (8) matematika (9) matolcsy (44) mdf (5) média (48) melegek (8) mesterházy (7) mnb (5) mosonyigyörgy (7) mszp (32) mta (5) napitahó (7) navracsics (14) nedudgi (15) nekrológ (11) nemigazország (5) nemzeti együttműködés (5) ner (11) nyugdíj (5) oktatás (12) önkormányzatok (6) orbán (46) orbanisztán (15) orbánizmus (101) orbánviktor (65) országgyűlés (6) pártállam (23) politika (14) polt (5) program (9) retró (22) retro (115) rettegünk vincent (14) rogán (9) sajtó (22) sajtószemle (6) schmitt (38) selmeczi (8) semjén (6) simicska (7) sólyom (7) spoof (19) stumpf (5) szász (6) századvég (7) szdsz (9) szijjártó (16) színház (35) szlovákia (5) szszp (5) tarlós (12) társadalom (50) törökgábor modul (8) történelem (5) tudjukkik (22) tudomány (17) tüntetés (17) ügyészség (9) választás (37) vb2010 (19) vendégposzt (68) videó (11) vincent (10) Vincent szülinap (6) voks10 (7) vörösiszap (16) zene (23) Címkefelhő

Top 5 szavazások eredménye

2010.06.02. 08:00 | szempontpuska | 23 komment

Címkék: vendégposzt focitörténelem

paraj - talán még maga sem tudta mennyire - nagy vállalkozásba kezdett, amikor megszavaztatta a focitörténeti rovat közönségét, a korszak TOP 5-iről. Következzék a nagy munkával elkészített összesítés, eredményhirdetés. Nem csak érdekes, de tanulságos és egyben beszélgetésre serkentő - helyenként újabb viták indítójának sem utolsó summázat!

TOP 5 Kapus

A kapusoknál igazából nem került elő meglepő név, a kor jól ismert cerberusait (…) soroltátok fel, esetleg Kakas és Veréb 1-1 szavazata volt újdonság, no meg az én listámon a debreceni Mező, emlékeim szerint jelentősen alulértékelt kapus volt a maga idejében. Az élen hatalmas küzdelem volt, csak több első helyének köszönhetően lett a legjobb kapus Disztl P. (hogy ezzel én mennyire nem értek egyet …. )
 
 

TOP 5 védő

A hátvédek között elsöprő győzelmet aratott a kor valóban meghatározó hátvédje, Garaba Imre, mögötte óriási csata volt, minimális különbséggel “Rocsó” jött be másodiknak. Még Tóth Jokkát nevezték sokan, de főleg a 3-5 helyeken. Felmerültek olyan játékosok is, mint Lakatos vagy Kovács J.
 
 
 

TOP 5 középpályás

Ahol még kevesebb vita volt, az a középpályások rangsora: Nyíl mint a korszak ikonja simán hozta, ahol véletlenül nem ő nyert, ott bejött Döme is. Aligha lehet vitatni a további sorrend jogosságát. Most átgondolva, talán ezen a poszton voltunk a leggazdagabbak a tárgyidőszakban, az első két helyen ugyebár két Európa-klasszis.
 
 
 
 
 

TOP 5 csatár

A csatárok között meggyőződésem volt, hogy Törő 100%-al hozza – legalább ... – ezt a “meccsét”, de Fazekas azért meg-megelőzte, és Kiss Laci szinte mindenkinél a top 3-ban volt. Kiprich és Esterházy fényévekkel leszakadva a három extraklasszistól… Futottak még (avagy ilyen gazdagok voltunk): Hajszán, Szokolai, Nagy L.
 
 
 

TOP 5 edző

Kiváló edzőink voltak a tárgyidőszakban is, az első hely sorsra nagyon kevésen múlt. De tényleg, nehéz is dönteni a Videotont UEFA kupa döntőig vezető edző és a magyar válogatottat az európai ranglista élére repítő kapitány között. És persze Verebes József csak negyedik helyre volt jó a maga 2 bajnoki arany, 2 ezüst es 1 bronzérmeivel, bagatell. (Baróti Lajost természetesen diszkvalifikáltam, hiszen nem dolgozott itthon ekkoriban).
 

TOP 5 bajnoki mérkőzés

A top bajnoki meccsek közül (hála a youtube-nak is) a többek között két hatalmas kamutizenegyest is felmutató Rába-FTC meccs lett az első, a másik ETO-Fradi derbi a második. Mivel az Újpest drukker kommentelők nem tudták feltörni az email rendszeremet, befutott a 7-1 a harmadik helyre, arról az FTC-Honvéd meccsről meg valaki sürgősen világosítson fel, nekem semmi nem rémlik… Futottak még olyan klasszikusok, mint pl. a Siófok kupadiadala.
 

TOP 5 nemzetközi kupameccs

Ami a nemzetközi kupameccseket illeti, itt a Videoton elsöprő diadalát vártam, és ez alapvetően be is jött, de mivel szinte minden meccse örökre emlékezetes marad, a szavazatok is eloszlottak, és végül így feljutott a dobogóra az egyik utolsó Törő táncbemutató, a nevető harmadik pedig Tutó a Tatabánya lett. Ez egy olyan időszak volt, amikor a Videoton UEFA kupa döntőben a Bernabeuban aratott győzelme nem fért be a top 5-be …
 

TOP 5 válogatott meccs

Megdöbbentő eredményt hozott a top válogatott meccsek listája: úgy látszik, a kommentelőknek a legmeghatározóbb a 82-es kijutás volt, de hogy ezen belül pont a Svájc elleni … A bécsi díszelőadás, a máig is érvényes VB gólcsúcs és a drámai rotterdami meccs (Mit csináltál, atyavilág…Varga … fölé lőtte…) csak emögött jött. És igen, szakértő kommentelőink tudják, érzik, szép volt a brazil siker, de azért nem volt az annyira értékes. Persze, ha utána nem a 0-6 jott volna….Ez megint egy olyan lista, ahova nem fért fel a top 5-be pl., az NSZK és a spanyolok idegenbeli lepofozása.
 

TOP 5 kupameccs csalódás

A kupánvágások kapcsán hatalmas választék volt, végülis úgy tűnik, mindenki a Verebes mágia folytatódását várta a BEK-ben, de aztán … A 70-es, 80-as évek Fradija bőven szolgáltatott okot a csalódásokra, két meccsel is felkerült a top 5-be, és általában is a Fradi 1975 és 1995 közötti nemzetközi kupaszereplésére csak egy jelző van: szánalmas. Nekem is hatalmas csalódás volt anno a kvázi magyar válogatott megdöbbentő elsőfordulós kiesése a svájci szöcskék ellen. Olyan laza pofonok, mint a Honvéd-Steaua vagy a TBSC-Rapid 0-5 már szinte fel sem tűntek … .
 
 

TOP 5 válogatott csalódás

Ami a válogatott csalódásokat illeti, bőséges a választék, de természetesen Irapuato mindent vitt. Máig nem ébredtünk fel az ott kapott pofonokból, ami, tekintettel arra, hogy 24 éve történt, mégiscsak túlzás… Angliának elég volt 13 év és világbajnok lett. Második helyre magabiztosan futott be az utolsó előtti meccsünk, ahol Nyilasi, Torőcsik és Kiss L. a kezdőcsapatban szerepelt (jelentkezzen, aki bármelyik játékostól bármire is emlékszik ezen a meccsen …); igen, az a bizonyos belga-magyar, aki látta, annak beégett az agysejtjeibe, ahogy Ceulemans végigrohan a pályán, bead, a lengyel nevű sután lő és Bubu…. Nem, ezt elmesélni nem lehet, vagy átélte valaki vagy nem. Felfért még a dobogóra a magyar válogatott 1979-es veresége egy nem létező csapattól – emlékeztetőül a gólszerzők: Nanchoff és di Bernardo … Komoly versenyző volt ebben a kategóriában a mexikói francia-magyar (brrr…) is.
 

TOP 5 több volt bennük... 

Több volt bennük….tulajdonképpen irreális kérdés volt ez tőlem, hiszen melyik az a magyar játékos, akiben nem volt több, mint amit produkált… talán a hátvédek listáján nehány névre igaz ez. Mindenesetre Törőcsik András ezt a listát is nagyon magabiztosan vezeti. Érdekes módon mögötte Détári áll, úgy látszik, még ennél is sokkal többet vártak a kommentelők tőle, pedig mennyivel többre vitte, mint pl. Törő. Ez a két játékos sok szavazatot kapott, mögöttük szorosabb a sorrend, felbukkantak olyan, csak ínyenceknek való nevek is, mint pl. Jurácsik, Nyúl vagy éppen Dékány.
 

Nem válogatottak klubja

A korszak szövetségi kapitányainak szánt utólagos, megkésett és már soha helyre nem hozható figyelmeztetés a következő lista, a legtöbb szavazatot a tatabányai Lakatos kapta, mögötte Pogány Laci. Futottak még olyan nevek, mint a Lőrincz, Szeibert, Bogáti vagy Vadász. Ezzel együtt, a magyar válogatott ezekkel a játékosokkal sem vitte volna (sokkal) többre, alighanem ebben megegyezhetünk, de persze az esélyt meg kellett volna adni nekik.
 

TOP 5 gól

Remek gólokban nem volt hiány, szinte felsorolni is nehéz lenne, mindenesetre Döme bécsi gólja és - gondolom - az a tény, hogy ezzel ezerszázalékos lett a kijutásunk, örökre beleégett a kommentelők emlékezetébe. Kiss Laci átemelős gólja szintén felejthetetlen, főleg ahogy ott, a semmiből egyszercsak megfordítottuk a meccset, és pont egy ilyen góllal, egy olyan meccset, amihez addig közunk nem volt. A top 5 gól de még az onnan lemaradtak is (pl. Esterházy rotterdami vagy Nyilasinak a görögök elleni budapesti gólja) a magyar futball klasszikus erényeit hordozzák: technika, ötlet, finesz, az ellenfél pedig meglepetten szedi ki a hálóból a labdát és nem érti, mi is történt pontosan…
 

 

TOP 5 edzői hiba 

A keserű pirulákat sem kerülhetjük el. Mezey György a második olyan szereplő, aki két listát is vezet….de tényleg! Miért is kellett mínusz 10 fokban készülnünk a mexikói 40 fokra, ez ma is érthetetlen. Maradtak volna Tatán vagy ettek volna a játékosok pörköltet fröccsel otthon, ennél minden jobb lett volna.
 
Mészöly Kálmánnak a mai napig nem tudják (tudjuk) megbocsátani, hogy az életük ihletett formájában lévő győrieknek esélyt sem adott azon a VB-n, ahol reálisan évtizedek legjobb eredményét érhettük volna el. Más kérdés, hogy a másik őt ért kritika, nevezetesen az argentinok elleni összeállításon pont a győriek sem segíthettek volna.
 
Egyebekben, Mezeyt sok mindenért lehet kritizálni, de ugyan mit tehet egy edző, ha egy lepattanóból a 2. percben gólt kapunk, a 4. percben meg valaki irtózatos erővel a pipába rúgja a labdát, egy teljesen váratlan szituációban… szerintem fogalma sem volt, mit tegyen, es alighanem a világon minden edző ezt érezte volna. A franciák elleni összeállítással meg, egyéb szavazatokból kiindulva, az lehetett a gond, hogy visszahozta Disztl-t a kapuba… hát igen, talán, esetleg, nem kellett volna. Futottak még: Vincze Géza csikó Fradija és Verebes BEK meccsei.
 

TOP 5 klubcsapat

A korszak legjobb klubcsapata döntő fölénnyel a Videoton lett. Nem hiszem, hogy magyarázgatni kellene az okokat csakúgy, mint a Rába ETO második helyezését. Az Újpestről valoszínűleg mindenkinek a Köln és az Aberdeen elleni meccs ugrik be, ez elég volt ahhoz, hogy a korszakban egyszeres illetve háromszoros (!) bajnokcsapatokat megelőzzön. Futtottak még: DVTK, Tatabánya. 

És most következzék az összesítés:

KAPUSOK

1. Disztl Péter

2. Mészáros Ferenc

3. Szendrei József

4. Katzirz Béla

5. Andrusch József

 

HÁTVÉDEK

1. Garaba Imre

2. Róth Antal

3. Sallai Sándor

4. Tóth József

5. Martos Győző

 

KÖZÉPPÁLYÁSOK

1. Nyilasi Tibor

2. Détári Lajos

3. Hannich Péter

4. Csapó Károly

5. Burcsa Győző

 

CSATÁROK

1. Törőcsik András

2. Kiss László

3. Fazekas László

4. Kiprich József

5. Esterházy Márton

 

EDZŐK

1. Mezey György

2. Kovács Ferenc

3. Mészöly Kálmán

4. Verebes József

5. Temesvári Miklós

 

BAJNOKI VAGY KUPAMECCS

1. Rába ETO-FTC= 3:3 '83

2. FTC-Rába ETO= 3:4 '82

3. FTC-Ú.Dózsa= 7:1 '79

4. FTC-Honvéd= 4:2 '80

5. Rába ETO-Ózd= 9:2 '82

 

NEMZETKÖZI KUPAMECCS

1. Videoton-Manchester United= 1:0

2. Ú.Dózsa-1. FC Köln= 3:1

3. Tatabánya-Real Madrid= 2:1

4. Videoton-Partizan Beograd= 5:0

5. Paris St. Germain-Videoton= 2:4

 

VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉS

1. Magyarország-Svájc= 3:0 (1981)

2. Magyarország-El Salvador= 10:1 (1982)

3. Ausztria-Magyarország= 0:3 (1985)

4. Hollandia-Magyarország= 1:2 (1984)

5. Magyarország-Brazília= 3:0 (1986)

 

NEMZETKÖZI KUPAMECCS - CSALÓDÁS

1. Rába ETO-Standard Liége - 1982

2. FTC-Banik Ostrava - 1981

3. Honvéd-Grasshoppers - 1984

4. Rába ETO- Dinamo Minszk - 1983

5. FTC-FC. Zürich - 1982

 

VÁLOGATOTT CSALÓDÁSOK

1. Szovjetunió-Magyarország - 1986

2. Belgium-Magyarország - 1982

3. Magyarország-USA - 1979

4. Franciaország-Magyarország - 1986

5. Magyarország-Szovjetunió - 1980

 

"TÖBB VOLT BENNÜK"

1. Törőcsik András

2. Détári Lajos

3. Ebedli Zoltán - Nagy Imre

4. Zsinka János - Nyilasi Tibor

5. Kisznyér Sándor - Kovács Kálmán

 

NEM VÁLOGATOTTAK VÁLOGATOTTJA

Mező (Veréb) - Pecha, Lakatos, Mile, Takács - P.Nagy, Szeibert (Koch), Dárdai - Nagy I., Szabó J., Pogány

 

TOP GÓL

1. Détári Lajos Bécs, 1985

2. Kiss László Oslo, 1981

3. Kiprich József Bécs, 1985

4. Csapó Károly Tatabánya, 1981

5. Détári Lajos Rotterdam, 1984

 

EDZŐI HIBÁK

1. Mezey György - Ausztriai edzőtábor 1986

2. Mezey - SZU elleni mérkőzés 1986

3. Mészöly Kálmán - győriek mellőzése 1982

4. Mezey - franciák elleni kezdőcsapat 1986

5. Mészöly - argentínok elleni csapat 1982

 

TOP 5 KLUBCSAPAT

1. Videoton

2. Rába ETO

3. Ú.Dózsa

4. Ferencváros

5. Honvéd

süti beállítások módosítása