Híres utolsó szavak

Ez nektek vicces?

nem felejtünk.jpg

 

 


 

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

FRISSÍTVE!

Itt az újabb történelmi csúcs

A központi költségvetés bruttó adóssága: 2010. május: 19.933,4 Mrd Ft; 2011. május: 21.116,5 Mrd Ft; 2012. május: 21.180,9 Mrd Ft; 2013. május: 21.765,4 Mrd Ft; 2014. október 24.736 Mrd Ft;2015. június 6. 24 847 Mrd F

 

Szűjjé má'!
tumblr_nzd85jlxqr1qd6fjmo1_1280.jpg

  

Te már bekövetted?

 

Vincent tumblr Falus.JPG

 


 

Vincenzúra

Troll Vincent.jpg

Figyelem! A Vincent szerzői — főszabályként — maguk moderálják a posztjaikra érkező hozzászólásokat. Panaszaitokkal vagy a mellékhatásokkal a poszt írójához forduljatok!

Köszönettel: Vincent Anomália

Címkék

abszurd (39) áder (5) adózás (11) alkotmány (45) alkotmánybíróság (10) államosítás (7) arcképcsarnok (14) ascher café (24) a létezés magyar minősége (6) bajnai (16) bank (7) bayer (23) bayerzsolt (14) békemenet (7) bkv (7) bloglossza (14) borzalmasvers (156) cigány (7) civilek (5) civil társadalom (8) demokrácia (24) deutsch tamás (6) devizahitelek (9) dogfüggő (10) egyház (10) ellenzék (7) erkölcs (17) érték (19) Érvsebész (11) eu (13) eu elnökség (8) felsőoktatás (15) fidesz (76) fideszdemokrácia (7) film (12) filozófia (13) foci (12) focijós (19) focikvíz (54) focitörténelem (94) fritztamás (6) gasztrowhat (9) gavallérjános (10) gazdaság (8) gengszterkrónikák (14) gyurcsány (27) hangfal (98) heti válasz (19) hétköznapi történetek (32) hétvége (44) hoax (5) hülyék nyelve (16) hülyeország (165) idézet (768) igazságszolgáltatás (6) imf (26) indulatposzt (11) interjú (7) járai (12) jobbik (17) jogállamiság (33) kampány (12) kampányszemle (9) katasztrófa (5) katonalászló (21) kdnp (9) kétharmad (16) költségvetés (21) könyvszemle (9) konzervatív (18) kormányváltás (22) kormányzás (42) kósa (8) kövér (11) kultúra (21) kumin (14) lánczi (5) lázár jános (12) levelező tagozat (12) lmp (8) longtail (10) magánnyugdíj (25) mandiner (15) március 15 (8) matematika (9) matolcsy (44) mdf (5) média (48) melegek (8) mesterházy (7) mnb (5) mosonyigyörgy (7) mszp (32) mta (5) napitahó (7) navracsics (14) nedudgi (15) nekrológ (11) nemigazország (5) nemzeti együttműködés (5) ner (11) nyugdíj (5) oktatás (12) önkormányzatok (6) orbán (46) orbanisztán (15) orbánizmus (101) orbánviktor (65) országgyűlés (6) pártállam (23) politika (14) polt (5) program (9) retró (22) retro (115) rettegünk vincent (14) rogán (9) sajtó (22) sajtószemle (6) schmitt (38) selmeczi (8) semjén (6) simicska (7) sólyom (7) spoof (19) stumpf (5) szász (6) századvég (7) szdsz (9) szijjártó (16) színház (35) szlovákia (5) szszp (5) tarlós (12) társadalom (50) törökgábor modul (8) történelem (5) tudjukkik (22) tudomány (17) tüntetés (17) ügyészség (9) választás (37) vb2010 (19) vendégposzt (68) videó (11) vincent (10) Vincent szülinap (6) voks10 (7) vörösiszap (16) zene (23) Címkefelhő

EP kampányszemle VI. rész: FIDESZ

2009.06.05. 10:40 | szempontpuska | 61 komment

Címkék: választás fidesz konzervatív kampányszemle

Fiatal koromban nem mertem radikális lenni, mert az teszi az embert öreg korára konzervatívvá. - Robert Frost

 Sorozatunk befejező részében a tuti nyertes Fidesz kampányüzeneteit vesszük szemügyre. Nincs könnyű dolgunk, merthogy az ún. fiatal demokratáknak gyakorlatilag nincs üzenetük, sem kampányuk. Beküldték a mezüket a pályára és ez is elég lesz. Aki mond valamit, azzal lehetne vitatkozni. Erre meg most mi szükség ha úgyis nekik áll a zászló ?!

Mióta Magyarország örökös miniszterelnöke elvesztette bársonyszékét, az általa vezetett jobboldal folyamatos értelmezési- és harci lázban ég. Nincs ez másként idén sem. Ennek értelme, hogy az előttü(n)k álló megmérettetések, "fennforgások" mindig olyan értelmezést kapnak, amelyek csak kreatív logikával hozhatók összefüggésbe azzal, ami a szavazólapra írva vagyon.

A rendszerváltás óta, minden kormány alól szinte azonnal kicsúszott a talaj, alighogy elfoglalhatta jól megérdemelt helyét a minisztériumok élén. Gondoljuk csak végig ! Az Antall kormánynak ott volt a taxisblokád, Hornéknak (igaz ez csak ciklus közepén) a Tocsik botrány, Orbánéknak a Kaya Ibrahim - Josip Tot, Medgyessynek a D-209, Gyurcsánynak pedig az öszödi beszéd. Innentől mindegyiküknek széllel szemben kellett gyertyát tartaniuk. Mostani posztunk szempontjából csak a 2002 utáni időszak érdemleges.

2002-ben al-kot-má-nyos-vál-ság volt (+ elcsalt választás), 2004-ben illegitim kormány (+lottóötös), 2006-ban pedig az önkormányzati választás volt harmadik, az igazi forduló. Itt most ugorjuk át a Nemzeti Konzultációt és a Nemzeti Petíciót, melyeknek - utóbb láthattuk - nem voltak megmérettetések. Nekik a 2008-as szociális népszavazás sem arról szólt, amit az urnákba dobtak, kórházi napidíjról, vizitdíjról és tandíjról. Mert hát ki az a hülye aki még el is megy szavazni, hogy igen én fizetni akarok 300 Ft-ot ? A patikák monopóliuma már nem volt ilyen tuti, így aztán valahogy le is maradt a referendumról.

Ne legyünk tehát naívak, a rendszerváltás óta a Fidesz számára minden választás valójában Orbán Viktorról szól. Az Ő győzelméről, vagy az ő fennmaradásáról. Nem kétséges, ezúttal az első esetnek nézünk elébe.

Győzelem után egyedül

 

 a kudarc közös

Személyes tapasztalatom volt megismerni jónéhányat ezek közül a srácok közül, még akkor amikor a Fidesz meg sem született. Némelyiküket az egyetemről, másikat pedig még a katonaságból. Így egészen közelről láthattam, hogyan váltak a fiatal farkasokból öreg elefántokká. Velük együtt nézeteik és elveik. Nem feltétlenül pejoratív értelemben tökéletes macchiavellistákká váltak, pontosan olyanokká, akik ellen engesztelhetetlenül küzdöttek 2 évvel ezelőtt. A konzervatívok nem engedik megváltoztatni azt, amiért a liberálisok egy generációval ezelőtt küzdöttek - tartja a mondás és tökéletesen igaza van. A mai Fidesznek esélye nem volna az olyan fiatal farkasokkal szemben, mint amilyenek ők maguk voltak akkoriban. Nagy szerencséjük, hogy közel távol nincs olyan, aki most a tápláléklánc csúcsára törne közéletünk kicsiny vadrezervátumában, mert egy korabeli Fidesszel szemben azonnal elbuknának.

Orbán Viktor mára bizonyosan beírta magát az ország történelmébe. Tudjuk hogy lesz utca, tér elnevezve róla, a konzervatívok nagy alakjai közt tartják majd számon, lovasszobrát pedig ő maga építette meg. Ez az építés egyszer váratlanul megszakadt, kilógott a lóláb az alapzatról, de a munkálatok lendületesen tovább folynak.

A rendszerváltás után két olyan ember volt, akinek megvoltak a kvalitásai, hogy csináljon valamit ebből az országból. Az egyik Orbán, a másik Gyurcsány. Az utóbbit megette a saját pártja és koalíciós partnere, az előbbit pedig saját nimbusza. Mindkettejük drámája az, hogy hiányzott az életükből egy nagy pofáraesés tapasztalata. És ennek hiányára ráment-rámegy egy egész ország.

 

A fenti kitérőt muszáj volt megtenni ahhoz, hogy megértsük, mennyire logikus, miért olyan nyilvánvaló, hogy a Fidesz EP kampánya nem szól semmiről. Legfőképpen Európáról nem.

A 10 éve még ellenzékén konstruktivitást számonkérő párt mára leplezetlenül és szégyentelenül destruktívvá vált. Sőt ! még büszke is rá. A Fidesz már régen túl van azon a dilemmán, ha úgy alakul, hogy a párt és az ország érdeke nem esik egybe, melyik élvez prioritást. És ez nem csak arról szól, hogy karácsonykor másfél ezer hülyekérdéssel bombázzuk az államaparátust, vagy Európaszerte kiteregessük a szennyest, amiről annak idején ők maguk listát vezetgettek. A pankráció áldozatául esett a regió rendszer kialakítása, a médiatörvény, az Alkotmány, a nagy elosztórendszerek átalakítása és szinte minden, ami meghaladja egy feles kormánytöbbség törvényhozási lehetőségeit. Hogy az a párt szaladgál körbe államcsőddel, amely még  2 éve is százmilliárdokat osztogatott volna ( A jövő évi költségvetésben legalább 200-250 milliárd forint elkölthető pluszpénz van, amit érdemes lenne vagy adócsökkentésre vagy támogatásokra fordítani - mondta Matolcsy György, a Fidesz gazdaságpolitikusa.). Hogy aztán ki kit hibáztat és miért, az már csak technika. Prolishow. Ennek a tagadáspolitikának, az együttműködés zsigeri (mikor-miért) elutasításának a sikere egyetlen szlogenben egyesül most: ELÉG.

ELÉG ????

5 évvel ezelőtt a Fidesz nyerte az EP választást. És most nekik van elegük ?

Hát ez elég meglepő volna.... Miért kell az ilyet plakátokra kitenni ?

Vagy ezt nem így kell érteni ?

Akkor hát hogyan ? Mégis mi ég el ?

  

Az egykori függetlenségét megható szertartáson feláldozó Schmitt Pál ? vagy Pelczné Gál Ildikó ? (Ja Ő végül mégsem került a listára bocs) Vagy az önkéntes száműzetésbe vonuló Áder, az emlékszünk-e rá KDNP-s Surján, az élénk sajtómunkás Hankiss Ágnes avagy afelelősségrevonhatatlan Deutsch ? Mi ez itt ? Valami politikai garderobe vagy mi ? És az EP lenne a Vörös Kereszt ahová a megunt ruhákat jótékony céllal leadjuk.... ?

RicheliEU ?

Nesze neked Európa, nesze neked Néppárt. Addig sincsenek itthon.

Amíg a többi pártnál azt láthatjuk, hogy sokszor - akár pártszakadást kockáztatóan - vérre menő küzdelem zajlik az európai mandátumokért, a Fidesz EP listája viszont a 35 év felettiek számára még ismerős Érdemei elismerései mellett, saját kérésére .... címet viselhetné.

Persze ez a választás nem róluk szól. Nem is nekik kell megküzdeni ezért. Majd elég ha győztesen villognak és felülnek a repülőre. Viszlát négy év múlva...

Ahogy hallom nagyjából ez megy Európában mindenhol. Legalább ebben EUkomformak vagyunk. Ezekből és ilyen emberekből áll össze az az Európa, amelyre mutogatunk, ha rosszak a makrogazdasági mutatók. (Ha éppen javulnak, akkor a makrók le vannak szarva, a zemberek pénze a fontos).

Mivel a választásnak a Fidesz számára gyakorlatilag nincsen tétje, és ennek tökéletesen megfelel a kampánya is. És még a kreatívokra sem kellett költeniük. A 7 évnyi szoclib kormányzás reménytelenséget szült. És a reménytelenség olyan hogy vágyakat szül. Erre pedig ideális jelölt a Fidesz. Ez a hinni akarás egyetlen szóban csúcsosodik ki, az Elég(el)ésben. Egyetlen kérdés marad tehát nyitva. Egészen az eredményhirdetésig:

2004-ben a Fidesz 1.457.750 szavazatot kapott.

Mennyit kap most vasárnap ? Ez jobban megmutatja, mint bármely gallup, hogy csak az ellenfél szavazói fordultak el, vagy hányan látnak kiutat egy elégésben...

 

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://orulunkvincent.blog.hu/api/trackback/id/tr581165088

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fideszfigyelő 2009.06.05. 21:05:21

Itt az új, kibővített Fidesz-kormányA Fideszfigyelő kormánylistáját olvasói javaslatok alapján két kihagyhatatlan szakemberrel bővítettük. Nyakunkon az EP-választás. Ha figyeltünk Orbán Viktorra, akkor tudjuk, hogy ez a negyedik előrehozott választásnak…

Trackback: Konzervatórium 2009.06.05. 20:36:49

Hogyan manipulálnak pártjaink kampányfilmei? - kampányelemzésEgy választást megelőző időszak vagy politikai kampányidőszak minden esetben figyelemreméltó médiatermékeket produkál. Nevezhetnénk őket politikai reklámnak is, ha minőségük elérné a reklámsz…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.06.05. 19:55:51

A Deutsch-kép ütős. :-) Számomra Deutsch jeleníti meg a Fidesz lényegét: semmirekellő, erőszakos, megjátszós, fogalmatlan, handabandázó, elvtelen és cinikus gazember.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.06.05. 20:39:29

@Kettes: Kicsit link, de végtelenül kedves gyerek volt. Én nem hiszem, hogy ő bármilyen értelemben gazember tudna lenni. Nem rettentően okos igen, kicsit félreizélős igen, de gazember nem.

Win Elen 2009.06.05. 20:59:14

O csak olyen ize. Az iras nagyon jo volt, nagyabol ugyanigy velekedek a fidesz jelen es unios politikajanak allapotarol.

TREX · http://polarmacko.blog.hu 2009.06.05. 21:07:59

Azért kivonni egymásból két számot nem olyan nehéz.
2004 négy éve volt.

szemtanú 2009.06.05. 21:24:18

Ok, a Fideszesek dekstruktivak (ritka az alkotó ellenzék)nem progreszszívek úgy mint a ballibek.
A fideszeseket csak a hatalom érdekli, nem a köz szolgálata, mint a ballibeket.
A fideszesek mind sunyi gazemberek, nem tiszta szívűek mint a ballibek.
A fideszeseknek fingjuk nincs a gazdasághoz, nem úgy mint a szakértő ballibeknek.
De, könyörgöm, akkor hogy jutottunk idáig, miért lett tömegese nakkora az elégedetlenség, hogy már a Jobbik is megelőzheti a liberális pártot.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.06.05. 21:27:40

@szemtanú: A Fidesz az osztogatás okozta problémákat további osztogatással akarja orvosolni. Hálás program, és szinte lehetetlen vele választást veszíteni. Kormányozni kicsit nehezebb lesz, de roppant szórakoztató.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.06.05. 21:29:32

@jotunder: Lássuk, működik-e. Semmirekellő, erőszakos, megjátszós, fogalmatlan, handabandázó, elvtelen és cinikus - de nem gazember. Ez így plusz két méter egérutat jelent. :)

szemtanú 2009.06.05. 21:43:55

@Kettes: Mondod te. Majd kiderül, de nem ez volt a kérdésem!

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.06.05. 21:49:46

@szemtanú: Lehet, hogy elkerülte valami a figyelmemet. Melyik párt nyomul adócsökkentéssel és a szociális kiadások fenntartásával?

Páneurópai Harci Kos 2009.06.05. 21:51:44

Nos, szvsz az egyik kutya másik eb elv érvényesül.
Nem lehet megmondani melyik bandában több a csirkefogó, most a fidesz szeretne lopni, mutyizni, adót csalni, halalommal visszaélni, stb hát olyan nagy bűn ez? O:)
Viszont Josiph Tot, meg kaya Ibrahim esete még mindig érdekelne. Ja meg szeretném, hogy Princz Gábor-t lesitteljék 20 évre.

NORBERT · http://norbert.blog.hu 2009.06.05. 21:59:15

Most azthiszed, hogy irtál egy jó posztot. Pedig telis teli van hibákkal, és nem a helyesirásira gondolok. Ha valaki politikai elemzésbe kezd, legalább annyi igénye legyen, hogy pontra tegye magát a politikával. Példaként: egy képviselői mandátum az EP-ben NEM NÉGY, hanem ÖT éves.
Persze a véleményed irtad le, ez igy helyes, csak akkor ne legyen az a hudemegmondom feelingje.
Mindenesetre bátran tovább, csak kicsit figyelmesebben

terszim 2009.06.05. 22:10:28

"...két olyan ember volt, akinek megvoltak a kvalitásai, hogy csináljon valamit ebből az országból. Az egyik Orbán, a másik Gyurcsány. Az utóbbit megette a saját pártja és koalíciós partnere..."

Bocsánat, véleményem szerint Gyurcsánynak nincsenek meg erre a kvalitásai. Ő egy fantasztikus kommunikátor volt, de abszolút képtelen volt bármit is elvégezni. Ő lényegében nem alkotott semmit, csak mindig világmegváltó tervekkel állt elő, amúgy rendkívül lelkesítő stílusban. Így is csoda, hogy több, mint négy évig fenn tudta tartani magáról ezt a lendületes, örökmozgó, tevékeny képet (kommunikátori tehetségét dícséri ez is). Csak hát a végére már nagyon szűk kör maradt, aki hitt neki, így távozni kényszerült...

Remélem, miniszterelnökként vagy más fontos pozícióban már nem fogjuk őt látni, és nem akar majd a nép mégegyszer ilyen jellegű kommunikátort a vezetőjének!

szemtanú 2009.06.05. 22:12:05

@Kettes: Meg gazdaságélénkítéssel, ami fedezetet adhat ezekre. Az ördög a megvalósítás részleteiben van. Ezért mondom, hogy, majd meglátjuk, ennél többet te sem tudhatsz, hacsak nem egy vátesz vagy.
De, még mindig nem kaptam választ a kérdésemre, sorry.
@Páneurópai Harci Kos: Hát, eddig bizonyíthatóan több van a ballibaknél a Kajánál és Josipnál, plusz Országimázs, Happy Endnél. Ahhoz, hogy a fiuk átvegyék a vezetést nagyon keményen kell dolgozniuk, majd és még úgy is necces.

borovi 2009.06.05. 22:20:13

Tom(p)ika jó gyerek, a darab szarral is, ni, milyen szépen eljátszik. Hát hadd menjen már ki Brüsszelbe, mi rosszat csinálhatna ott?
Na, szépen vagyunk...

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.06.05. 22:24:00

@szemtanú: A Fidesz az előző ciklusában hiány növelésből próbált gazdaságot élénkíteni, mérsékelt sikerrel. Az USA és az EU kormányai is ilyesmivel próbálkoznak most.

Nagyjából mindenki számára evidens, hogy Magyarország számára viszont ez most nem járható út a magas eladósodottság miatt. A Fidesz szerint viszont járható, mert Gyurcsányék adósították el az országot, és az nem ér.

Körülbelül erről beszélnek. Hogy _csinálni_ mit fognak, azt már többször is nosztradáltam ebben a blogban, nézd meg az orbánviktor tag-et.

Netuddki. 2009.06.05. 22:31:56

Nem rossz összefoglaló. Annyit tennék még hozzá, hogy '98-ban én úgy láttam nagyon meglepődtek a fijjugg amikor megnyerték a választást. Annyira, hogy az improvizáció a kormányzás terén nem igazán sikerült.
De nálam az tette be a kaput végleg, amikor 2002-ben az ország többsége (kicsivel ugyan, de mégiscsak a többség) azt mondta köszöni szépen, de nem kér belőlük többet elkezdtek vergődni, hogy a kormányzás az bizony nekik jár. Ja, demokráciából egyes.
Aztán 2006-ban demokrácia pótvizsga szintén karó. Itt már több vesztenivalójuk volt, mert óriási hitelt vettek fel a kampányra. Amit sajnos mi adófizetők fogunk visszafizetni, ha jövőre nyernek. De szerintem lesznek még itt meglepetések.

Netuddki. 2009.06.05. 22:35:57

@kovi1970: Ja és igen. 2/3-os többségre készülnek. Csodálkoznék ha az egyszerű többség összejönne.
Lehet felhördülni, de emlékezzetek majd erre jövőre. :)

szempontpuska 2009.06.05. 23:42:22

@TREX: köszi, mindjárt javítom

szempontpuska 2009.06.05. 23:42:56

@jotunder: pedig se szex, sem szdsz :-)

szempontpuska 2009.06.05. 23:43:54

@szemtanú: EP kampányszemle I. rész, vmint az összes mszp tag.... Jó olvasást !

szempontpuska 2009.06.05. 23:45:05

@NORBERT: a lektorálás Kettes dolga. A központozás Tundéré

szempontpuska 2009.06.05. 23:46:10

@terszim: ezen már túlvagyunk. Ebből nem lehet továbblépni

davkedav 2009.06.06. 06:24:11

Csak ismételni tudom, amit előttem már sokan elmondtak: ilyen demográfiai tendenciák mellett vétek egy ekkora szaporodási potenciállal rendelkező tenyészcsődőrt Brüsszelbe száműzni, mint Deutsch.

Fogyik a magyar?
D'Artagnan-unk szószaporítás helyett - csütörtököt még sosem mondó, kivont harci pallosával a tettek mezejére lépve - inkább gyermekei számát gyarapítja.

Igaz, a Guinness rekordra már neki sincs esélye:

index.hu/bulvar/hirek/2009/05/31/29_eves_apa_21_gyereke_11_anyatol/

Lajos bacsi 2009.06.06. 07:36:05

@szempontpuska:

Tudod, Puska, ez ilyen vircsaft-jellegű dolog.

Pár nyugat- és középdunántúli ifjonc bekerül a 80-as években a pesti egyetemekre.

Vidéki fiúk a főváros entellektüel dzsungelében, jó hangosan kiabálnak, részint, hogy ne féljenek, részint hogy észrevegyék őket.

Jön a rendszerváltás, kinyíik a pálya, eltelik 2, Balaton-szerűen hullámzó évtized.

Most megvalósíthatják minden álmukat, megteremthetik azt a képükre gyúrt országot, melynek aztán semmi, de tényleg semmi köze a szakkollégium hajdani névadójához.

Bibó magányos volt-ők sikeresek.

Oszt jó napot...

Lajos bácsi

molaris 2009.06.06. 07:42:17

@Kettes:
Ez a széles látókör jellemzi az életed? Mert az igaz, hogy Tomi nem menő, de, hogy megtestesítené az egész Fideszt? De!- ha már így állsz a dolgokhoz, javaslom párhuzamos tanulmányozásra Gusztos urat.

molaris 2009.06.06. 07:43:31

Ps.: Gusztisnak mikorra lesz diplomája, ha mégoly hinta is?

szempontpuska 2009.06.06. 08:47:32

@molaris: tanulmányozni csak párhuzamosan, szépen, ahogy disznó halad a jégen :-)

szempontpuska 2009.06.06. 09:18:03

@Lajos bacsi: azért a nyolcvanas években - amikor kezdték - még kellett bátorság ahhoz amit csináltak. A rendszerváltás csak utólag evidencia...

Lajos bacsi 2009.06.06. 09:33:06

@szempontpuska:
Fene tudja, Puska, elég későn kezdték, amikor kezdték.
Annyira nem üldözték némelyiket.

Kövér pl. társ-alelnöke volt 1988-ban Gyurcsánynak a Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsában-elnök nem volt, tudod, kollektív vezetés.

Orbán meg 87-től cirka másfél évet a Mez. Gazd. Minisztérium vezetőképzőjében dolgozhatott....

Vénembernek már csak a memóriája hosszú...)

Lajos bácsi

*rich bitch*, texasi ecstasy gyáros 2009.06.06. 09:50:14

ketteske!
péntek este bulizni szokás
nem tudtad? :PPP

CSÉ 2009.06.06. 09:58:46

Magyarország örökös miniszterelnöke, mert aki egyszer már az volt, annak élete végéig jár a ez a titulus. Kis barátom, jobban kellene figyelned a Pártkeltét, amikor Horn vagy Boros a vendég!

Lajos bacsi 2009.06.06. 09:59:32

@szempontpuska: Látod, csak tévedek, azért volt a MISZOT-nak egy elnöke, több nem, itt egy jó kis videó, hátha akadnak ismerősök...

www.youtube.com/watch?v=R0Mx5w8yPlg&feature=related

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.06.06. 11:02:51

A FIDESZ-hez legközelebb álló valódi ellenzéki Bence György volt. Sokkal de sokkal komolyabb ember volt mint bárki aki ma a FIDESZ körül nyüzsög.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.06.06. 11:04:36

@molaris: Miért gondolod azt, hogy Gusztost itt bárki komolyan veszi ? Én gyakorlatilag senkit sem veszek komolyan akinek köze van a politikához.

TREX · http://polarmacko.blog.hu 2009.06.06. 13:34:15

@szempontpuska: Nincs mit. (Tegnap kicsit komor hangulatomban voltam.)

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.06.06. 14:13:21

@molaris: A Fideszt egy jobban sikerült blöffnek tartom. Amit gazdaságpolitikáról ma mondanak, az üres handabandázás, és gyanítom, hogy a többi területen is jobbára csak blöffölnek.

A többi jelző is megállja a helyét, mind Deutschra, mind a Fideszre. Na jó, egy dologban tökéletlen: Deutsch egy romantikus macsó, a Fidesz meg inkább hímsoviniszta, ha van érzéked a nüanszokhoz.

szempontpuska 2009.06.07. 19:12:44

@CSÉ: fiatal vagy még, valszeg ezért nem érted a kifejezés mögött rejlő iróniát. 7 éve még hátulgombolós voltál ?

szempontpuska 2009.06.07. 22:42:40

Az utolsó kérdésre megkaptam a választ: A Fidesz 1.629.684 szavazatot kapott ez azt jelenti, hogy 170 ezerrel bővültek 5 év alatt...

molaris 2009.06.07. 23:58:09

@Kettes:
Hát ez a blöff nagyot szólt.
@szempontpuska:
Tavaszra még többet kap. Arányosan.

szempontpuska 2009.06.08. 00:45:56

@molaris: gondolod ? Honnan vesz többet ? talán most nem mobilizált eléggé ?

molaris 2009.06.08. 09:31:20

@szempontpuska:
Addig a kormányzó párt szorgosan dolgozni fog.:)

szempontpuska 2009.06.08. 10:23:58

@molaris: szóval a távolmaradókban meg a mostani félmillió szoci szavazóban úgy gondolod van tartaléka a Fidesznek ? Hmmmm :-D

1116001 2009.06.08. 13:59:12

Messzemenő következtetést én nem vonnék le ebből a választásból, mivel a szavazók 65%a el se ment. Biztos vagyok benne hogy mikor tétje lesz a választásnak más eredmény lesz. Alapból lenne szerintem +10-15%-a az mszpnek. (megfelelő propagálva az adóintézkedéseket és OV-val, Jobbikkal való riogatást akár +20%) Az szdsz pedig békanyálon fog becsúszni a parlamentbe.
Fidesznek biztos lesz a győzelme, többség is meglesz. De a 2/3-os biztosan nem.
Jobbik meg biztosan nem fog kapni 10%ot, de az 5 biztosan meglesz. Ha csak nem tőrténik valami botrány körülöttük. De erre biztosan ügyelni fognak.
Az mdf számomra talány. Most az alacsony részvételnek köszönhetik az eredményt. Ha itt sem mennének az állandó belső csatározások, gond nékül meg lenne a limit.

molaris 2009.06.08. 14:38:24

@szempontpuska:
Úgy kb. bő egy millió!
A következő lesz tavaszra:
Fidesz 60%.
Jobbik 15%
Civil Mozgalom 15%.
MSZP 10%.

Majd vissza lehet nézni.

dolphin · http://adlibitum.hu 2009.06.08. 14:38:34

@szempontpuska:
Ez nem fair ebben a formaban, hiszen egy szorosabb versenyben siman a Fidesz gyujtotte volna be jo nehany tizezer szavazatat a Jobbiknak. Bar a legendas ketmillio valszleg meg akkor is hibazna... ;-))

@1116001:
Az SZDSZ-nek tenyszerun vege, mar csak az a kerdes, hogy jatszak le a vegjatekot. Pl. lesznek-e olyanok, akik a szombati OT ules utan visszalepnek a kepviselosegtol, stb. Nem nagyon latok olyan szcenariot, amivel lenne eselyuk. Egy-ket arcuk (Gulyas, vagy Szent-Ivanyi) egy ciklust kihagyva meg visszakerulhet a politikaba, persze ez fugg attol is, hogy mi jatszodik le a ballib oldalon partberkekben. Nagy kerdes, hogy az LMP-nel belatjak-e, hogy a honlapjukon Evo Moralesrol dicshimnuszt zengo Humanistakkal valo osszebutorozas rovid tavon sok lelkes, kopogtatocedula gyujtot jelentett, de hosszu tavon imidzsproblemakat vet fel. Ha piacbaratabb vizekre eveznek, akkor szvsz osszejohet az 5%.
A Jobbik max akkor nem lesz 10% korul, ha Orban megint ugy dont, hogy ez a celcsoport konnyebben megnyerheto szamara, mint a kozepen levo, partnelkuliek. Es meg ebben az esetben is szukseg lesz Morvai osszes hulyesegere.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.06.08. 15:05:41

@molaris: Vagy nem. De azert nem mondanam, hogy lehetetlen.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.06.08. 15:15:33

Hallgatom ezt a Mesterhazy nevut, es eszembe jut a Verebes. A fociedzo Verebes. Mar nem emlekszem, hogy a valogatott edzojekent vagy az MTK edzojekent magyarazta el egy borzalmas veres utan, hogy ez tulajdonkeppen gyozelemmel er fel, mert rakenyszeritettek az akaratukat az ellenfelre, ami a sokkal jobb szogletaranyban nyilvanult meg.

szempontpuska 2009.06.08. 15:39:53

@molaris: Jah hát ilyeneket én is tudok mondani, csak nincs értelme.
előállni valami tökéletesen logikátlannal és illúzórikussal "oszt majd meglátjuk" alapon teljesen komolytalan. Arra pl. van valami ésszerű elképzelésed, hogy az a + 1 millió szavazó MOST miért nem ment el a Fideszre szavazni ?

szempontpuska 2009.06.08. 15:41:14

@dolphin: szerintem az SZDSZ jövőjéről elmélkedni teljesen felesleges. Ők megkapták a horngábori választ, és most már nincs kire kenniük.

dolphin · http://adlibitum.hu 2009.06.08. 16:06:58

@szempontpuska:
Nem is az SZDSZ jovojen merengek, hanem a magyar liberalizmusen.

szempontpuska 2009.06.08. 16:28:09

@dolphin: azon meg már régóta merenghetsz :-) ha érted mire gondolok...

dolphin · http://adlibitum.hu 2009.06.08. 16:54:33

@szempontpuska:
Nem is most kezdtem ;-). Az elso lepes megtortent, a kezdeti hibas epitmeny visszabontasa az alapokig. De nem latom az uj epitobrigadot ...

molaris 2009.06.09. 10:29:59

@szempontpuska:
Ha eddig nem tűnt volna fel, az EU választás mindig és mindenütt jóval kisebb tömeget mozgat meg. Az OGY.- n a maszop is össze fog kapni 700- 750000 szavazatot még így is. Itt a Civil Mozgalom fog bekavarni. Most is más lenne a helyzet, ha nem golyózzák ki őket. Rengeteg szavazót visznek el a maszoptól, a 2006- os 2,3 millióból így nem marad több, mint amit írtam. A szadesz, madöf meg emlékké válik. Most sem lenne bent Bokros ha ott a CM. A fidesz meg összeszedi a 2,3- 2,4 millát. A jobbik- CM kb 1- 1 millát.

És ha jól csinálják a dolgukat, 2014- re a maszop is becsukja a kaput.

szempontpuska 2009.06.09. 11:34:58

@molaris: Civil mozgalomról szóló és a nosztalgikus egypártrendszerbe hajló fantazmagóriáidról nincs mit beszélni. Ilyen vágyálmok tucatszám kreálhatók, komolytalanok. Megfelelő ujjamat a megfelelő testnyílásomba dugva magam is tudnék kreálni ilyeneket tucatszám. Többet nem ér meg a dolog :-)

szempontpuska 2009.06.09. 11:39:57

@dolphin: nem csoda, hogy nem látod. Nincs is. Node ki építene egy sittlerakó helyébe wellnessfürdőt ?

dolphin · http://adlibitum.hu 2009.06.09. 14:41:50

@szempontpuska:
Ha a sittlerako prime real-estate-n van, akkor egy ugyes bizniszmen. (Az megvan, hogy a san franciscoi obol partjan levo St Quentin borton bezarast leginkabb propagalo state senator _republikanus_, mert az uzlet, az uzlet (www.cnn.com/2009/US/03/31/oceanfront.prison/index.html)?) Az MDF osszeomlasa ota nem volt akkora ur a magyar politikai palettan mint ami most keletkezoben van. Es az, akkor, akkora asset volt, hogy bizonyos Fidesz egesz vilagnezetet sutbav etette erte - nem feltetlenul erdemenytelenul...

dolphin · http://adlibitum.hu 2009.06.09. 14:43:51

(Bocs, a fenti cnn link vegerol a ".html" utani karaktereket ki kell torolni az olvasashoz.)

molaris 2009.06.09. 17:37:09

@szempontpuska:
Meglátjuk, majd meglátjuk. De nem én fogok sírdogálni.:)
Rögvest itt a tavasz, viszont feledékeny lévén az oldalt lementem, hogy tudjalak emlékeztetni.
Shalom!

szempontpuska 2009.06.09. 17:42:47

@molaris: ezt már ismerem. Vannak olyanok aki évezredekig várják a messiást. Ők is azt mondták: majd meglátjuk.
Hasta la vista baby :-)