A Vincent-blog elköltözött

Ez nektek vicces?

nem felejtünk.jpg

 

 


 

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

FRISSÍTVE!

Itt az újabb történelmi csúcs

A központi költségvetés bruttó adóssága: 2010. május: 19.933,4 Mrd Ft; 2011. május: 21.116,5 Mrd Ft; 2012. május: 21.180,9 Mrd Ft; 2013. május: 21.765,4 Mrd Ft; 2014. október 24.736 Mrd Ft;2015. június 6. 24 847 Mrd F

 

Szűjjé má'!
tumblr_nzd85jlxqr1qd6fjmo1_1280.jpg

 



 

Te már bekövetted?

 

Vincent tumblr Falus.JPG

 


 

Vincenzúra

Troll Vincent.jpg

Figyelem! A Vincent szerzői — főszabályként — maguk moderálják a posztjaikra érkező hozzászólásokat. Panaszaitokkal vagy a mellékhatásokkal a poszt írójához forduljatok!

Köszönettel: Vincent Anomália

Címkék

abszurd (39) áder (5) adózás (11) alkotmány (45) alkotmánybíróság (10) államosítás (7) arcképcsarnok (14) ascher café (24) a létezés magyar minősége (6) bajnai (16) bank (7) bayer (23) bayerzsolt (14) békemenet (7) bkv (7) bloglossza (14) borzalmasvers (156) cigány (7) civilek (5) civil társadalom (8) demokrácia (24) deutsch tamás (6) devizahitelek (9) dogfüggő (10) egyház (10) ellenzék (7) erkölcs (17) érték (19) Érvsebész (11) eu (13) eu elnökség (8) felsőoktatás (15) fidesz (76) fideszdemokrácia (7) film (12) filozófia (13) foci (12) focijós (19) focikvíz (54) focitörténelem (94) fritztamás (6) gasztrowhat (9) gavallérjános (10) gazdaság (8) gengszterkrónikák (14) gyurcsány (27) hangfal (98) heti válasz (19) hétköznapi történetek (32) hétvége (44) hoax (5) hülyék nyelve (16) hülyeország (165) idézet (768) igazságszolgáltatás (6) imf (26) indulatposzt (11) interjú (7) járai (12) jobbik (17) jogállamiság (33) kampány (12) kampányszemle (9) katasztrófa (5) katonalászló (21) kdnp (9) kétharmad (16) költségvetés (21) könyvszemle (9) konzervatív (18) kormányváltás (22) kormányzás (42) kósa (8) kövér (11) kultúra (21) kumin (14) lánczi (5) lázár jános (12) levelező tagozat (12) lmp (8) longtail (10) magánnyugdíj (25) mandiner (15) március 15 (8) matematika (9) matolcsy (44) mdf (5) média (48) melegek (8) mesterházy (7) mnb (5) mosonyigyörgy (7) mszp (32) mta (5) napitahó (7) navracsics (14) nedudgi (15) nekrológ (11) nemigazország (5) nemzeti együttműködés (5) ner (11) nyugdíj (5) oktatás (12) önkormányzatok (6) orbán (46) orbanisztán (15) orbánizmus (101) orbánviktor (65) országgyűlés (6) pártállam (23) politika (14) polt (5) program (9) retró (22) retro (115) rettegünk vincent (14) rogán (9) sajtó (22) sajtószemle (6) schmitt (38) selmeczi (8) semjén (6) simicska (7) sólyom (7) spoof (19) stumpf (5) szász (6) századvég (7) szdsz (9) szijjártó (16) színház (35) szlovákia (5) szszp (5) tarlós (12) társadalom (50) törökgábor modul (8) történelem (5) tudjukkik (22) tudomány (17) tüntetés (17) ügyészség (9) választás (37) vb2010 (19) vendégposzt (68) videó (11) vincent (10) Vincent szülinap (6) voks10 (7) vörösiszap (16) zene (23) Címkefelhő

Oszt' jónapot?

2010.04.14. 19:31 | szempontpuska | 8 komment

Címkék: ügyészség

 

"Úgy tűnik, mintha mentenék a Fideszhez kötődő disznóságokat, másrészt meg időnként azt a gyanút keltik, hogy részrehajlóan eljárás alá vonják, büntetik a Fidesz ellenfeleihez tartozókat vagy annak vélteket." Gyurcsány Ferenc

 "...a leköszönő miniszterelnöknek, az MSZP kongresszusán a bíróságokra tett sértő kijelentéseit nem tudja értelmezni. (Azokat) Visszautasítja és kommentálni nem kívánja". - Ujkéry Csaba, az OIT szóvivője

Elutasította az ügyészség a Kubatov-videóval kapcsolatos MSZP-s feljelentéseket - tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

Fazekas Géza hangsúlyozta: nem azt vizsgálták, hogy ki van a felvételen, hanem hogy a feljelentésekben foglaltak alapján megállapítható-e bűncselekmény. Az ügyészség álláspontja szerint a Puch László és Lendvai Ildikó feljelentéseiben foglaltak nem valósítanak meg bűncselekményt - tette hozzá.

A Központi Nyomozó Főügyészséghez múlt csütörtökön érkezett meg Puch László MSZP-s pártigazgató feljelentése, amelyet eredetileg a legfőbb ügyésznek címzett, és átiratban a főügyészségnek is megküldött. A feljelentésben nem konkrét személy szerepelt, azt ismeretlen tettes ellen tették a választás rendje elleni bűncselekmény és személyes adatokkal való visszaélés miatt.

Fazekas Géza a főügyészségi döntést ismertetve elmondta: a személyes adattal visszaélés úgynevezett eredménybűncselekmény, vagyis jelentős érdeksérelemnek kell hozzá bekövetkeznie (nem a nyomozás feladata ezt kideríteni?). A főügyészség álláspontja szerint erre utaló adat nem merült fel (honnan tudják, ha nem is nyomoznak?) , továbbá a feljelentés sem tartalmaz olyan konkrét adatot, tényt, amely megjelölné, hogy kinek és milyen hátránya keletkezett (Namost ezt a feljelentőnek kell kinyomoznia, vagy az ügyészségnek?!).

Hangsúlyozta: önmagában az érdeksérelem veszélye nem elegendő a bűncselekmény megállapítására. Kitért arra is, hogy ez nem csak a főügyészség álláspontja, más, személyes adattal visszaélés miatt indult bírósági eljárás során egy megyei bíróság is kimondta már ezt.

A választás rendje elleni bűncselekmény kapcsán szintén azt hangsúlyozta, hogy nem merült fel olyan büntetőjogilag értékelhető adat, amely erre utalna (Legalábbis - ha jólértem - amíg Kubatov vonakodik írásban megerősíteni szavait :-)).

Az interneten múlt szerdán jelentek meg hírek arról, hogy a YouTube videomegosztóra felkerült titkos hangfelvételen "állítólag" Kubatov Gábor pártigazgató tart előadást a Fidesz kampánymódszereiről, többi között arról, hogy a 2009-es pécsi időközi választásokon ismerték a 38 ezer Fidesz-szavazó nevét, korát, telefonszámát, mobilszámát, e-mail címét, és még azt is, milyen erős támogatói a Fidesznek.

Múlt csütörtökön új részlet került nyilvánosságra a beszédből, amelyben a pécsi választások kapcsán az hangzott el: "volt olyan párt, aki összeszedte például Szili Katalin szórólapját, és beszórta a postaládákba vasárnap. Majd fölhívta az aktivistáját és a következő dolgot kérdezte: te, Jóska, nem mennél le megnézni a postaládákat, állítólag turkáltak (...). Jóska lement, és láss csodát, megtalálta a szórólapokat. Visszatelefonált, hogy itt van egy szórólap a postaládában, tele van a lépcsőház szórólappal, tegnap ürítettem ki, hát tegnap még nem volt ott. Jóska, akkor menj el, aztán jelentsd be a bizottságnak. És bejelentette. Ezekre a dolgokra kell törekedni".

A főügyészséghez múlt pénteken érkezett meg az MSZP-nek az újabb videórészlet miatt tett feljelentése. Erről Lendvai Ildikó pártelnök beszélt aznapi sajtótájékoztatóján. A politikus a Kubatov-videóval kapcsolatban "pécsi választási csalást" emlegetett. A feljelentésről szóló dokumentumot a sajtótájékoztatón írta alá Lendvai Ildikó, aki kijelentette: "a disznóság" választójogi értelemben elévült, de büntetőjogi értelemben nem. Erkölcsi értelemben pedig nem évül el soha - tette hozzá.

Fazekas Géza ezzel kapcsolatban szerdán az MTI-nek azt mondta: ebben az esetben sem azt vizsgálták, hogy a felvételen ki szerepel, hanem, hogy az ott elhangzottak alapján történt-e bűncselekmény.

A választás rendje elleni bűncselekménnyel összefüggésben a szóvivő kifejtette: az különböző módon követhető el, például ha a választópolgárt akadályozzák abban, hogy a választójogát gyakorolja, ilyen azonban nem történt. Szintén megállapítható a bűncselekmény, ha erőszakkal, fenyegetéssel vagy megtévesztéssel történik a választópolgár befolyásolása. Az ügyészség álláspontja szerint a vizsgált esetben csak az utóbbi merülhetne fel, de a feljelentő nem jelölt meg olyan konkrét adatot, tényt, körülményt, amely arra utalna, hogy valamely konkrét személyt a szavazatának leadásában befolyásoltak volna.

Döbbent szocialisták. Nyakó István szerint "enyhe kifejezés", hogy az MSZP megdöbbent a Központi Nyomozó Főügyészség döntésén. Az MSZP szóvivője ezt azzal indokolta szerdán az MTI-nek, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség válaszának lényege az: bár a felvételen Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója bűncselekmények és választási csalás elkövetésével "vádolja önmagát és a pártját", a főügyészség szerint bűncselekményre utaló körülmény nem merült fel.

Kicsit olyan ez, mintha a főügyészség azt mondaná: nem valószínű, hogy a háromszög háromszög, hiszen megszámoltuk, és csak három sarka van - fogalmazott a szocialista politikus, hozzátéve, hogy az MSZP az ügyben csütörtökön bejelentést tesz.

 MTI-Inforádió

  

Sértőnek és méltánytalannak tartja Kovács Tamás legfőbb ügyész, hogy Gyurcsány Ferenc kormányfő az MSZP kongresszusán politikai részrehajlással vádolta meg az ügyészséget és a bíróságokat.  

Folytatás következik. De előbb egy kis ungabunga!

 

 

 

· 2 trackback

süti beállítások módosítása