A Vincent-blog elköltözött

Ez nektek vicces?

nem felejtünk.jpg

 

 


 

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

FRISSÍTVE!

Itt az újabb történelmi csúcs

A központi költségvetés bruttó adóssága: 2010. május: 19.933,4 Mrd Ft; 2011. május: 21.116,5 Mrd Ft; 2012. május: 21.180,9 Mrd Ft; 2013. május: 21.765,4 Mrd Ft; 2014. október 24.736 Mrd Ft;2015. június 6. 24 847 Mrd F

 

Szűjjé má'!
tumblr_nzd85jlxqr1qd6fjmo1_1280.jpg

  

Te már bekövetted?

 

Vincent tumblr Falus.JPG

 


 

Vincenzúra

Troll Vincent.jpg

Figyelem! A Vincent szerzői — főszabályként — maguk moderálják a posztjaikra érkező hozzászólásokat. Panaszaitokkal vagy a mellékhatásokkal a poszt írójához forduljatok!

Köszönettel: Vincent Anomália

Címkék

abszurd (39) áder (5) adózás (11) alkotmány (45) alkotmánybíróság (10) államosítás (7) arcképcsarnok (14) ascher café (24) a létezés magyar minősége (6) bajnai (16) bank (7) bayer (23) bayerzsolt (14) békemenet (7) bkv (7) bloglossza (14) borzalmasvers (156) cigány (7) civilek (5) civil társadalom (8) demokrácia (24) deutsch tamás (6) devizahitelek (9) dogfüggő (10) egyház (10) ellenzék (7) erkölcs (17) érték (19) Érvsebész (11) eu (13) eu elnökség (8) felsőoktatás (15) fidesz (76) fideszdemokrácia (7) film (12) filozófia (13) foci (12) focijós (19) focikvíz (54) focitörténelem (94) fritztamás (6) gasztrowhat (9) gavallérjános (10) gazdaság (8) gengszterkrónikák (14) gyurcsány (27) hangfal (98) heti válasz (19) hétköznapi történetek (32) hétvége (44) hoax (5) hülyék nyelve (16) hülyeország (165) idézet (768) igazságszolgáltatás (6) imf (26) indulatposzt (11) interjú (7) járai (12) jobbik (17) jogállamiság (33) kampány (12) kampányszemle (9) katasztrófa (5) katonalászló (21) kdnp (9) kétharmad (16) költségvetés (21) könyvszemle (9) konzervatív (18) kormányváltás (22) kormányzás (42) kósa (8) kövér (11) kultúra (21) kumin (14) lánczi (5) lázár jános (12) levelező tagozat (12) lmp (8) longtail (10) magánnyugdíj (25) mandiner (15) március 15 (8) matematika (9) matolcsy (44) mdf (5) média (48) melegek (8) mesterházy (7) mnb (5) mosonyigyörgy (7) mszp (32) mta (5) napitahó (7) navracsics (14) nedudgi (15) nekrológ (11) nemigazország (5) nemzeti együttműködés (5) ner (11) nyugdíj (5) oktatás (12) önkormányzatok (6) orbán (46) orbanisztán (15) orbánizmus (101) orbánviktor (65) országgyűlés (6) pártállam (23) politika (14) polt (5) program (9) retró (22) retro (115) rettegünk vincent (14) rogán (9) sajtó (22) sajtószemle (6) schmitt (38) selmeczi (8) semjén (6) simicska (7) sólyom (7) spoof (19) stumpf (5) szász (6) századvég (7) szdsz (9) szijjártó (16) színház (35) szlovákia (5) szszp (5) tarlós (12) társadalom (50) törökgábor modul (8) történelem (5) tudjukkik (22) tudomány (17) tüntetés (17) ügyészség (9) választás (37) vb2010 (19) vendégposzt (68) videó (11) vincent (10) Vincent szülinap (6) voks10 (7) vörösiszap (16) zene (23) Címkefelhő

Orbán Viktor undorítóan viselkedik

2022.01.14. 17:07 | jotunder |

 

  

Orbán szerint nagy vita van arról, hogy elvezet-e a homoszexualitás a pedofíliához. Mivel nincsenek pontos statisztikák a meleg arányáról a társadalomban és a családon belüli pedofília nevű szörnyűségről alig tudunk valamit, ez társadalomtudományi értelemben valójában értelmezhetetlen.

Annak sincs értelme, hogy korrelál-e a melegség a pedofíliával. A kérdés pont olyan, minthogy korrelál-e a bűnözési hajlam valamilyen etnikumhoz, rasszhoz való tartozással. Ez az ergodicitás problémája. A pedofil katolikus papok (akinek az arányát vélhetően erősen felülbecsülik, de azért az egy mérhető jelenség) áldozatai nagyon gyakran fiatal fiúk (hát nem feltétlenül 14 év alattiak, de fiatal fiúk). Képzeljük el amikor valaki arról értekezik a Kossuth rádióban, hogy korrelál-e a katolikus papi lét a pedofíliával.

Olyasmit vizsgáltak, hogy a börtönökben lévő szexuális bűnözők között mi a helyzet, és volt olyan kutatás (pl.K. Freund, J. Watson, 1992) ami azt hozta ki, hogy szerintük 11:1 a heteroszexuálisok és a melegek aránya a pedofil szexuális bűnözők között, miközben ők 20:1-es arányt kalkuláltak a társadalomban. Ez lenne az "elvezetés". Kurvaanyád, mondanák erre azok, akiknek kisebb volt a gyerekszobájuk.

Amit Orbán csinál az a homofób gyűlöletkeltésnek olyan formája, ami már tolerálhatatlan. Az az ország, ami tolerálja szomorú sorsnak néz elébe. Holnap ugyanis majd más népszerűtlen társadalmi csoportokat fognak fals módon korreláltatni bűncselekményekkel. Én tudom, hogy Magyarország tolerálja, csak azt kérem, hogy ezért hadd ne tapsoljak már örömömben. Ciki, végtelenül ciki ez az egész, és amikor Schmidt Mária főtanácsad Orbánnak, miközben a fia harcol (és akárki akármit mond, igen becsületesen harcol és talán mellé kellene állni és támogatni hölgyeim és uraim) ez ellen a dúvadság ellen, az felfoghatatlan számomra. Undorító ez az egész, undorító.

Dodóra várva

2022.01.14. 00:50 | jotunder |

 

ESTRAGON (pirburgra gondol párkáppal) Most akkor mi van?
VLADIMIR ( mintha Zakariás prófétától olvasna fel kisdedeknek) Mindig egy olyan világban akartam élni, csak mondom magamban, ahol csirkefarhát van, de mint a tenger, annyi csirkefarhát, és persze normalitás, de abból is mint a tenger, nyilván. Két tenger.
ESTRAGON Gondolod?
VLADIMIR Kurvára gondolom Estragon, két tenger.
ESTRAGON Én is. Mondjuk, ha a preudence-iak és a mochateux-k eltakarodnának, akkor lenne három tenger.
VLADIMIR Az négy tenger, mert preudence-ek és mochateux-k az kettő, kettő tenger.
ESTRAGON (ingerülten) Csak három tenger. A preudence-ek és a mochateux-k azok csak egy tenger.
Csönd
VLADIMIR (sértődötten, hűvösen) És a pitburg és párkáp?
ESTRAGON Az nem tenger.
VLADIMIR (továbbra sem enyhül) Három tenger.
ESTRAGON (emlékezetében nugát után kutakodva) Majd, talán.
VLADIMIR (mintha belenyugodna, de azért szeretne egy bálnatudományi múzeumot Kistarcsán, pont a régi bálnatudományi múzeum helyére) De azért ez a legjobb, nem?
ESTRAGON Dehogynem. A legjobb. Nem nagyon a legjobb, de azért a legjobb.
VLADIMIR Miért régen legjobbabb volt?
ESTRAGON (dúdolgat magában, ismeretlen költő versét) Tobb volt a pitburg, és bizonyos tekintetben a párkáp is, és kevesebb volt a preudence-i és a mochateux, nem voltak ennyire szem előtt.
VLADIMIR (valamelyest elmélázva, de mégis feszülten) De a normalitás, küzdve volt érte? A sétatéren mindent lehetett?
ESTRAGON (mint egy breton paraszt, aki rádöbben, hogy régen lőtt kazahot a fenyvesben) Elfeledett nyáréjszakák illatát éreztem a komód mögött, megnyugtatott.
VLADIMIR (hirtelen gondolatoktól távol tartva magát) A normalitás legyen normalitás. A csirkefarhát pedig legyen csirkefarhát vagy fordítva?
ESTRAGON (egyre inkább belelovalva magát) Mindig volt pacsmag a kisboltban, doboza húsz.
VLADIMIR (mint akit kihagytak egy padlóváza közbeszerzéséből) Ma minden hullámosabb és több a derékszög.
Estragon hirtelen somlekvárt vesz elő a kabátkája zsebéből.
Mit művelsz?
ESTRAGON Somlekvárt vettem elő a kabátkám zsebéből. Veled ez még soha nem
fordult elő?
VLADIMIR (gyanakodva, mint szkinhed a flódnizóban) Ebben a kontextusban? Nem mondanám (és valóban nem mondja).
ESTRAGON (bátortalanul rézsútosan elfordítva felsőtestét) Hoppá.
VLADIMIR Méghogy.
ESTRAGON Nem állítom, hogy mindig hoppá.
VLADIMIR (indulatosan) De én úgy éreztem, hogy mindig hoppá, vajon ez normalitásnak minősíthető, így késő délután?
ESTRAGON (mint akit Vincent olvasáson kaptak a Magyarságtudományi Intézet lovardájában) Nem szeretném, ha félreértenél.
VLADIMIR ( habozás nélkül) Félre? Amikor két tenger már nem is elég?
ESTRAGON (sündörgően biggyesztve alsófickándját) Elég, hogyne lenne elég. Normalitás és csirkefarhát, pont elég.
VLADIMIR (belelapozva a napi jelentésekbe) Majd meglátjuk Estragon, majd meglátjuk.

Márki-Zay esete a zsidózással

2022.01.12. 00:12 | jotunder |

Amikor Schmidt Mária antiszemita őrjöngés közepette mocskolta Kis Jánost és az azóta elhunyt Kornai professzort, a matyik és oszik nagyokat kussoltak, amikor Bayer Zsolt harminckét részes cikksorozatban taglalta, hogy a zsidók miatt vesztett a magyar sereg Mohácsnál, az egész magyar " jobboldal" kussolt, amikor néhai Lovas István az egész életét az antiszemitizmusnak szentelte, akkor már nem is bírtak kussolni, annyira imádták. Kurvaanyátokat, mondanám, de sokkal finomabb ember vagyok én annál.

Márki-Zay kitalálta, hogy kontroverzális ügyek emlegetésével próbálja provokálni a fideszsajtót. Fogalmam sincs, hogy jó ötlet-e vagy sem, nem vagyok kampánytanácsadó. Most azon viccelődött, hogy a FIDESZ-ben is vannak zsidók, csak vélhetően nem túl sokan és emiatt még pár újságíró tartalomelőállító is előadta a deénmekkoraegymorálislényvagyok című magánszámot.

Apám családját derék magyar köztisztviselők deportálták, éppen amikor a FIDESZ hőse Wass Albert éppen a Patkányokról értekezett egy fasiszta lapban, de már nem élt a FIDESZ hőse Prohászka Ottokár, aki annyira gyűlölte a zsidókat, hogy már attól síkideg lett ha ránk gondolt, de mint tudjuk ez nem zsidózás, hogy is lenne az, ha a FIDESZ hőse Szakály Sándor szerint a halálba toloncolt zsidók ügye idegenrendészeti eljárás volt. Az a zsidózás, ha MZP viccelődik.

Hát nem.

Az, hogy miért ezt csinálja az MZP, miért nem valami mást, hogy miért azok az emberei akik, és miért nem mások, hogy miért nem állnak ki mellette azok, akik általában ki szoktak állni mindenki mellett, az egy másik kérdés. Arról írjon valaki más, aki szeret ilyesmiről írni. Én erről sem szeretek írni.

A matyik és oszik a halottainkból élnek, a helyükre tolakodnak a tehetségtelenségükkel, a gátlástalanságukkal, és most rettegnek attól, hogy ezermilliárd forintból is sikerül elveszíteniük egy választást (nem, annyiból még én sem tudnám elveszíteni). Éppen csináltak egy tíz százalékos hiányt a választási pénzszórás előtt, ami persze egészen más, mint ami 2005-2006-ban történt, de erről nem szabad beszélni a matyiknak és az osziknak. Éppen kazah tüntetők tömeges meggyilkolását támogatja a magyar kormány de erről sem szabad beszélni annak a matyinak, aki élete filmélményének nevezte Kálomista nyalatát, és férfikönnyeinek hullásáról írt.

Magyarország különösen undorító heteknek néz elébe, amely hetek végén lesz egy "free but not fair" választás, a világsajtó majd néz furán, hogy ezt lehet? Úgy tűnik, lehet. Talán lesz egy kis glasznoszty, mert a húrt nem lehet már sokáig feszíteni, talán valahogy vége is lesz az egésznek, ha nem is úgy, ahogy a kedves Olvasó szeretné, de még nagyon sokáig nem érezhetjük magunkat tisztának.

És most kellene ugye az a frappáns befejezés a zsidókról, de ez a történet nem rólunk szól, nem kevesen vagyunk a FIDESZ-ben, hanem már régen nem is létezünk, az én zsidóságomból is csak egy árnyék maradt, mely árnyék, mint minden rendes árnyék, követ amerre megyek.

Minden rendben!!!!!

2022.01.11. 16:23 | jotunder |

 

 Reméljük. 

 

Probléma megoldva !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2022.01.10. 12:29 | jotunder |

 

  Működik!

A pszichológia professzor esete a Vincenttel

2022.01.07. 22:33 | jotunder |

Prof. Dr. Mérő László kicsit durcizott a Facebookon, mert meglátta egy nyári posztom, amelyikben viccelődtem azon, hogy 1984 óta nem volt igazi tudományos publikációja. A viccelődés leginkább arra vonatkozott, hogy mintha eltulajdonitotta volna (a hosszu i nem megy most, bocs) Nassim Taleb Extremistan és Mediocristan metaforáit.

Azt irta a Face-en, hogy ő azóta pszichológus és pszichológiáról ir. Én megnéztem a Scopust és nem, nem igazán irt pszichológiáról, ellenben megjelent nemrég egy könyve, amelynek az absztraktjában a következők vannak irva.

"We live in a much more turbulent world than we like to think, but the science we use to analyze economic, financial, and statistical events mostly disregards the world's essentially chaotic nature. We need to get used to the idea that wildly improbable events are actually part of the natural order. The renowned Hungarian mathematician and psychologist László Méro explains how the wild and mild worlds (which he names Wildovia and Mildovia) coexist, and that different laws apply to each. Even if we live in an ultimately wild universe, he argues, we're better off pretending that it obeys Mildovian laws. "

Szeretném megjegyezni, hogy továbbra is úgy érzem, hogy Wildovia az pont Extremistan, Mildovia pedig Mediocristan, és szerintem Nassim Taleb is igy gondolná...A renowned mathematician-t egy olyan ember esetében, aki ifjú korában publikált pár cikket keresőalgoritmusokról és ezekre összesen hetvenvalahány idézetet kapott, kicsit bátornak tartom, de ezen tényleg nem fogunk összeveszni., A renowned psychologist azért renowned, mert ezt a könyvet irta, ami egy tetszetős, bár külső szemlélő számára kissé cirkulárisnak ható érvelés.

Az elmúlt időszakban olvasgattam olyasmit, ami a pszichológia elmefilozófiai megközelitése, Jerry Fodort és Tony Chemero-t. Ez az ún. Ég és Föld, a totálisan cognitivist-computationalist illetve a radical embodied megközelités, és annyira érdekes az egész. Napokig tudok gondolkodni ezeken a dolgokon. Egy sajnálatosan fiatalon elhunyt filozófus, Susan Hurley, gondolatát értettem meg, többször is elolvasva egy bekezdést, az action-perception egységéről és olyan érzés volt, mint amikor egy matematika cikkben hirtelen megértem a lényeget.

Egy igazi pszichológus könyvét is nézegettem, Eleanor Rosch-ét, aki Evan Thompson filozófussal és a chilei guru Francesco Varelával irt egy olyan könyvet, ami látszólag mindennel szembefordul, amit az ember alapból elfogad. Tehát azzal, hogy azért az agy, ha nem is pontosan úgy működik mint egy számitógép, de azért szimbolikusan kalkulál ezerrel. Én persze azt gondolom, hogy szimbolikusan kalkulál ezerrel, csak nyilván nagyon furán. Searle kinai szobáját is elolvastam, aki azért kicsit megijedt a szimbolikus kalkulációktól. mert az, hogy valahol el van kódolva neuronálisan a Jennifer Aniston, erről Quiroga et. al. irt egy cikket, az egy dolog, de hol van elkódolva az a szabad valtozo, ami minden formalis logikai számitás elengedhetetlen fej, hol van X, a dolog, ami bármi lehet, vicces kérdés.) Beleolvastam Gibson környezefilozófiájába (Chemero-t nem lehet máshogy megérteni), de még Piaget és a dinamikus rendszerek problematikája is megérintett. Szóval, nem lehet mondani, hogy hidegen hagy a pszichológia.

Nagyon tréfás lett volna a befejezés, a bevezetés és a tárgyalás után, de jogi képviselőnk kérésére inkább kihagytam.

Restart 2022

2022.01.05. 23:14 | jotunder |

 

    

Pesten színházba jártam, filozófiát olvastam és egy matematikai problémán gondolkoztam. Nem volt energiám felháborodni azon, hogy X.Y. azt mondta, hogy.

A Katonában láttam a Mesterembereket a dán Line Knutzontól. Még a Mártha-féle Új Színházban játszották Knutzontól a Közeleg az idő-t Rudolf Péterrel és Gáspár Sándorral, olyan nyugati, kozmopolita, liberális darab volt, amit a Vidnyánszky nagyon utálna. De akkor még egy kicsit más volt a helyzet, mert azt az előadást a Vidnyánszky rendezte.

Szükségem lett volna egy igazán jó darabra a Katonában, lelki szükségletem, úgyhogy jó darabnak appercipiáltam a Mesterembereket, ami el akart nekem valamit mondani, valami nagyon fontosat a világról, hogy valami talán bűzlik Dániában, meg úgy általában. Nem tudom, lehet, hogy Máté Gábor azt mondaná, hogy ő csak egyszerűen bohózatnak akarta rendezni a Mesterembereket és nem látott benne semmit, csak azt, hogy Keresztes Tamás és Szirtes Ági szörnyen viccesek lennének benne, mindazonáltal, mert szeretném az évet mindazonáltallal kezdeni, jogom van belelátni valamit, amit mások nem látnak bele. Ráadásul Keresztes Tamás és Szirtes Ági valóban szörnyen viccesek voltak benne. Mintha arról szólna a darab, hogy a nyugati középosztálybeli morális érzékének vannak bizonyos határai és ezek a határok mintha nem lennének távol a középosztálybeliségének vélelmezett határaitól. Nem feltétlenül verné agyon a középosztálybeli baltával azt, aki a középosztálybeliségének nem adja meg a kellő tiszteletet, de előfordulhat. Például itt és most. Szinte hallom Line Knutzont: "Túlgondolja Uram, csak szerettem volna egy nyaralót Fjördensében, és pont kijött a jogdíjból, ráadásul régen foglalkoztatott az, hogy néz ki a színpadon, amikor lengyelül hadováló tahók szétvernek egy hegedűt. " Hátha téved, mindenki tévedhet nem? Hátha jót írt, csak nem vette észre.

Majd írok politikai szarról, ami kurvára nem érdekel, OK? Csak még nem ma.

Alkalmas-e Novák Katalin köztársasági elnöknek (hülyekérdésposzt)

2021.12.22. 16:08 | jotunder |

Novák Katalin egészen biztosan az átlagot messze meghaladó intellektuális képességekkel rendelkezik. Láthatóan nagyon komolyan vette a magyar és a francia tanulmányait, nem hiszem, hogy ő "alkalmatlanabb" lenne, mint Dobrev Klára, aki szintén komolyan vette a tanulmányait és lényegesen jobb képességű az ismert magyar tartalomelőállítóknál (akiknek az elődeit újságíróknak hívták), akik majd elemezni fogják Novák Katalin jelölését.

Karikó Katalin viszont Nobel-díj aspiráns, tehát ha nőt jelölnénk köztársasági elnöknek, ezen az alapon őt kellene jelölni, mert ő aztán minden szinten alkalmasabbnak tűnik Nováknál. Persze hülyeség lenne, fel sem merülne, hogy elvállalná, és hát nem is felelne meg bizonyos NER-kontextusú követelményeknek.

Novák Katalin a szó bizonyos értelmében tökéletesen alkalmas köztársasági elnöknek. Másfelől ő Orbán Viktor egyik házi bérgyilkosa, egy végsőkig lojális, bármilyen szélsőjobboldali idiótával szívesen puszikálódó izé. Lehet, hogy otthon négy fal között lemosta magáról azt, ami Salviniből ráragadt, és időnként mesél arról, hogy mekkora egy idiótának tartja Bayer Zsocit vagy a teljes Megafon-kollektívát, de az én világreprezentációmban ő egy nyilaskeresztes mosónő szerepét játssza. És nem érdekel, hogy valójában kicsoda és milyen jó beszél angolul, németül és főleg franciául.

Könyörgöm, mi most arról beszélünk, hogy esetleg feles törvényekkel kellene alaptörvényt módosítani (ezzel én nem tudok mit kezdeni, sem elfogadni, sem elutasítani nem tudom), hogy gyakorlatilag törvények feletti vészhelyzet állt elő Magyarországon Orbánék hataloméhsége következtében.

Tegnap szavaztam arról (nemmel) a Katonában, hogy elítéljék-e tömeggyilkosságért a Kovács Lehelt (ez a Terror című dráma, a háborús bűnös Baldur von Schirach sztárügyvéd unokája írta, talán nem igazán jó művészileg, de egy morálfilozófiai kulcsdráma Philippa Foot (nő) és Judith Jarvis Thompson (nő) "trolley car" dilemmájáról). Abban a drámában emlegették a törvények feletti vészhelyzet jelenségét, ami miatt esetleg egy alkotmánybírósági döntés ellenére elfogadható, hogy valaki egy levegő-levegő rakétával kioltja százvalahány (amúgy lényegében halálraítélt) ember életét, azért, hogy tízezrek életét mentse meg.

Törvények feletti vészhelyzetben nem lehet elnökjelöltek alkalmasságáról beszélni. Amennyiben elfogadjuk, hogy ha nem is pont úgy, mint Schirach drámájában a vadászpilóta, de törvények feletti vészhelyzetben találtuk magunkat, akkor hagyjuk ezt az alkalmassági játékot, jó hogy nem arról vitatkozunk, hogy kinyerje a Punci és Fütyi című TV2-es rögvalóságshow-t.

Csak és kizárólag az a kérdés, hogy elfogadjuk-e valamilyen értelemben, hogy országunk törvények feletti vészhelyzetbe került (és ezt, lásd fent, sem elfogadni, sem elutasítani nem tudom), minden egyéb másodlagos.

süti beállítások módosítása