Híres utolsó szavak

Ez nektek vicces?

nem felejtünk.jpg

 

 


 

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

FRISSÍTVE!

Itt az újabb történelmi csúcs

A központi költségvetés bruttó adóssága: 2010. május: 19.933,4 Mrd Ft; 2011. május: 21.116,5 Mrd Ft; 2012. május: 21.180,9 Mrd Ft; 2013. május: 21.765,4 Mrd Ft; 2014. október 24.736 Mrd Ft;2015. június 6. 24 847 Mrd F

 

Szűjjé má'!
tumblr_nzd85jlxqr1qd6fjmo1_1280.jpg

  

Te már bekövetted?

 

Vincent tumblr Falus.JPG

 


 

Vincenzúra

Troll Vincent.jpg

Figyelem! A Vincent szerzői — főszabályként — maguk moderálják a posztjaikra érkező hozzászólásokat. Panaszaitokkal vagy a mellékhatásokkal a poszt írójához forduljatok!

Köszönettel: Vincent Anomália

Címkék

abszurd (39) áder (5) adózás (11) alkotmány (45) alkotmánybíróság (10) államosítás (7) arcképcsarnok (14) ascher café (24) a létezés magyar minősége (6) bajnai (16) bank (7) bayer (23) bayerzsolt (14) békemenet (7) bkv (7) bloglossza (14) borzalmasvers (156) cigány (7) civilek (5) civil társadalom (8) demokrácia (24) deutsch tamás (6) devizahitelek (9) dogfüggő (10) egyház (10) ellenzék (7) erkölcs (17) érték (19) Érvsebész (11) eu (13) eu elnökség (8) felsőoktatás (15) fidesz (76) fideszdemokrácia (7) film (12) filozófia (13) foci (12) focijós (19) focikvíz (54) focitörténelem (94) fritztamás (6) gasztrowhat (9) gavallérjános (10) gazdaság (8) gengszterkrónikák (14) gyurcsány (27) hangfal (98) heti válasz (19) hétköznapi történetek (32) hétvége (44) hoax (5) hülyék nyelve (16) hülyeország (165) idézet (768) igazságszolgáltatás (6) imf (26) indulatposzt (11) interjú (7) járai (12) jobbik (17) jogállamiság (33) kampány (12) kampányszemle (9) katasztrófa (5) katonalászló (21) kdnp (9) kétharmad (16) költségvetés (21) könyvszemle (9) konzervatív (18) kormányváltás (22) kormányzás (42) kósa (8) kövér (11) kultúra (21) kumin (14) lánczi (5) lázár jános (12) levelező tagozat (12) lmp (8) longtail (10) magánnyugdíj (25) mandiner (15) március 15 (8) matematika (9) matolcsy (44) mdf (5) média (48) melegek (8) mesterházy (7) mnb (5) mosonyigyörgy (7) mszp (32) mta (5) napitahó (7) navracsics (14) nedudgi (15) nekrológ (11) nemigazország (5) nemzeti együttműködés (5) ner (11) nyugdíj (5) oktatás (12) önkormányzatok (6) orbán (46) orbanisztán (15) orbánizmus (101) orbánviktor (65) országgyűlés (6) pártállam (23) politika (14) polt (5) program (9) retró (22) retro (115) rettegünk vincent (14) rogán (9) sajtó (22) sajtószemle (6) schmitt (38) selmeczi (8) semjén (6) simicska (7) sólyom (7) spoof (19) stumpf (5) szász (6) századvég (7) szdsz (9) szijjártó (16) színház (35) szlovákia (5) szszp (5) tarlós (12) társadalom (50) törökgábor modul (8) történelem (5) tudjukkik (22) tudomány (17) tüntetés (17) ügyészség (9) választás (37) vb2010 (19) vendégposzt (68) videó (11) vincent (10) Vincent szülinap (6) voks10 (7) vörösiszap (16) zene (23) Címkefelhő

A Mandiner mesterterv (privátposzt)

2020.06.06. 15:27 | jotunder | 33 komment

 

      A Mandiner folyóirat lapigazgatója, a magát kultúrtörténésznek nevező apparátcsik Szalai Zoltán az orbánista janicsárképző, a Mathias Corvinus Collegium, ügyvezető igazgatója. Éppen most büszkélkedett el azzal, hogy a mandineres nullajulikák jelentős részét is az MCC képezte ki. 

     A Mathias Corvinus Collegiumba egymilliárd dollárt (leírom bolddal: egymilliárd kibaszott dollárt) tolt bele Orbán nemdiktátor. A cél Kárpát-Duna-Nagyhaza rezsimkonform ifjoncainak újabb előnyökhöz jutattása. 

     Azt írja az újság, ahogy egykor Psota "Lujza" Irén mondta Major "Jenő" Tamásnak, hogy mesterterv készült arról, hogyan lehet Nyugat-Kipcsákia Európa motorja. A tanulmány szerzői között van a mandiner-metronómos verőember Oláh Dániel, aki egy nemlétező egyetemen bassza a rezet és György László államtitkár, akinek igen komoly szerepe volt az MTA elleni támadás megideologizálásában, szintén gyakorló hülye, erős mandineres kapcsolatokkal. És persze Parragh Bianka, aki itt most szóviccként szerepel. 

     Matolcsy banángörbéivel szemben, ők mosolygörbéket készítenek (ez nem vicc, tessék megnézni), ha lenne felcsúti abáltszalonna alakú görbe, akkor valószínűleg az lenne a "Hogyan legyünk éllovasok" című nyilván nem teljesen ingyen elkészített ragyogvány főgörbéje.

     Sokaknak kellett ahhoz gázkamrában elpusztulnia, hogy a mandineres fiatalemberek egyetemre járhassanak, hogy egy korábbi mestertervről is essék némi szó, de most már majdnem kész a mű, az alkotó pihenhet, indíthatna mondjuk egy nemzeti konzultációt arról, hogy teljesen kirabolhatja-e az országot, pl. a dugi csokis kekszedet is elvehesse, és tuti hárommillióan küldenék be annak a csokis keksznek a pontos lokációját, ezt szeretjük a legjobban a Bokrétában.

     Gróf Apponyi Albertnek is voltak problematikus gondolatai, de könyörgöm, ő azért a gróf Apponyi Albert volt. Most a gróf Apponyi Albert ez a Szalai nevű kilencedosztályú, a Babits Mihály meg az az agresszív erdélyi vérünk, aki száznegyvenhárom centije magasából akarja eltörni a kritikusai ujját a Petőfi Ottokár Géza Magyarirodalmi Sorsfordítóban és persze Békés testvér a Klebelsberg Kunó, csak már nincs nagyapám, akit eltilthatna az egyetemre járástól. 

    Ez az ország  a középszerűségről még álmodozni sem képes mélytehetségtelenségre akarja építeni a jövőjét. Egymilliárd dollárt ad (az ő szeretett vezetőjén keresztül) arra, hogy a képességnélküliség, a karrierista pöcstudat legyen a norma.

    Mit tehetünk ez ellen? Semmit. A legfontosabb tapasztalatunk a magyar világról az, hogy nem lehet valami annyira rossz, hogy a puszta lehetősége annak, hogy esetleg majd valakinek még rosszabb lesz emiatt, ne lenne elég a rossz elviseléséhez, sőt támogatásához.

    Ha tehetséges fiatal vagy, akkor menj el innét. Nem gázzal, golyóval, akasztófával akarják majd elvenni az életed, hanem azzal, hogy beraknak egy ilyen Szalai alatti Másodszalai alatti Harmadszalai alá és nem leszel az, aki lehetnél. Menekülj, amíg teheted. Ha már idősebb vagy, magamfajta, akkor próbáld a lehető legjobban csinálni azt, amihez értesz. Ennél jobb lázadási lehetőség most nem jut az eszembe. 

TGM, Trianon, Szingapúr és a haranggörbe (szuperclickbaitposzt)

2020.06.02. 17:58 | jotunder | 214 komment

 

      Tamás Gáspár Miklós írt egy érdekes cikket az ÉS-be (harminc egész másodpercig kell hallgatni egy szöveget Závada vagy Bodor Ádám egy kötetéről, aki erre nincs felkészülve, ne is kattintson).

      Szilvay Gergely, aki a poszt egyetlen mondatában fog szerepelni, úgy érezte, hogy ő viszont eléggé felkészült arra, hogy válaszoljon TGM-nek, sok minden másra is felkészültnek érezték magukat a szilvayk az elmúlt száz évben, mely tény a Trianon-történet komikusabb aspektusaira irányítja figyelmünket. Trianontól sem lesz túl sok szó a posztban,  Béndek kolléga elég pontosan leírta azt, amit Trianonról gondolok. 

    TGM azon búslakodik, hogy a magyar értelmiség nem olvas elég Nicolae Iorga-t. Én a cikkéből tudtam meg, hogy Nicolae Iorga  egyáltalán létezett, amire nem vagyok különösebben büszke, ő valóban egy fontos szereplője volt a román történelemnek, mely román történelemről sem tudok semmit. Erről jut eszembe Sina Simon bankár, aki több pénzt adott az Akadémiának, mint Széchenyi, és a tizenkilencedik század egyik legjelentősebb magyarországi mecénása volt. Őt szinte mindenütt görög származásúnak írják le, holott az anyanyelve annyira hasonlított a románra, hogy akár a román egy dialektusának is nevezhetnénk, macedorománoknak vagy arománoknak nevezik őket. Amikor a Haza bölcse az 1868-as nemzetiségi törvény tárgyalásakor az egységes magyar nemzet más ajkú tagjaiként nevezte meg a románokat, Sina pesti házszomszédja, Mocsonyi Sándor a.k.a. Alexandru Mocioni képviselő tüntetően elhagyta az üléstermet, ő is aromán volt (bár ha jól értem, kicsit másképp volt aromán, mint Sina Simon, igen, a román világ is elég komplikált tud lenni). 

     Na, én erről  mind nem tudtam semmit, ahogy Alexandru Cuza fejedelem megpuccsolásáról, Barbu Catargiu román miniszterelnök meggyilkolásáról sem, ahogy egyébként a ciszlajtániai kormányzatról sem, akik számára Ausgleich volt az, amit mi Kiegyezésnek hívunk. Nem tudtam, hogy a cseh egyenjogúsági törekvést személyesen gróf Andrássy fúrta meg, de olvasom Bibót és egyre többet tudok,  persze annyit, amennyivel szignifikánsan beljebb lennék, sohasem fogok tudni. 

   A poszt most kezdődik.   A hétvégén letöltöttem a Pythont és elkezdtem kis programokat írni.  Nemcsak Trianonról nem fogok írni, hanem a programozásról sem, bár egy 4*4-es Sudoku-megoldó programot azért sikerült megírnom, gondolom egy igazán okos  tizenhárom éves programozó gyerek hatszor gyorsabban csinálta volna meg. A Sudoku programot emiatt a poszt miatt írtam. A szingapúri miniszterelnök írt egy 9*9-es Sudoku-megoldó programot, hát a szingapúri miniszterelnökségre sem pályázom. 

     Vasárnap este elkezdtem játszani a Python (teljesen gyerekes leszek az ilyesmitől) véletlenszám generátorával és megnéztem, hogy milyen precízen illusztrálható a centrális határeloszlástétel.

   centr.png

        TGM azért búsong, mert a magyar értelmiség nem olvas Nicolae Iorga-t. Vajon ugyanez az értelmiség tudja-e, hogy pár (well, pármillió) pénzfeldobásból miért alakul ki egy ilyen helyes kis haranggörbe?  Vagy azt egy másik értelmiségnek kellene tudnia?  Vajon az a másik értelmiség érti ezt annyira, mint az egyik értelmiség a Nicolae Iorga-t?  Egyik kérdésre sincs válaszom. Én azt gondolom (nem is gondolom, csak megfordult a fejemben) hogy Trianont sok kis haranggörbe, Python, AI tudná helyrehozni, miközben azért tényleg nem ártana, ha hülyeségbeszélés helyett, néhányan tényleg elolvasnák a Nicolae Iorga-t. Egy kedélyes, és azért többé-kevésbé demokratikus káeurópai Szingapúr talán vonzóbb lenne, mint a TGM által találóan grundsovinisztának nevezett harcihörcsög Kipcsákia. 

Madách Imre: Őszödi beszéd

2020.05.26. 23:45 | jotunder | 125 komment

 

         Az Úr:  A Föld puszta volt és üres,  még tünde lég sem takarta, távulván setét és világos még egybeforrt, s a vizek felett nem volt más csak én. A mélység tükrébe néztem, kétség malomköve lelkem őrölé, de mondám, legyen fény.

                     S lőn fény, egy sápadt csillag pislogása, mit nappalnak neveztem, és éjnek mi rákövetkezett. S lett válaszfal a vizek között, csúszómászó állatok, kabócák, zebrák, hiénák.

                    Tudom, ígértem sárkányt, s lőn is sárkány, de egy égi kő pályája a Földét keresztezé és enyészeté lett mit tervezém. Ám voltak kabócák, zebrák, hiénák, és sokáig tasmán szigetnek tigrise, Dodó madár, s kotyvasztottam volna griffet és turult is, de a csalfa Idő homokszeme a gépezetbe hullt és néhány kerékfogat újítni kellett. 

                    Fontosb lett volna kegymosolyt orcánkról törülve elmondanunk, hogy a nyár tikkasztó heve majd felperzselé a földet,  saroglyáig ér a hó a télben, s oly rövid a hamvas barackot érlelő tavasz, hogy az erszényes toportyán is átalussza? 

                    Elindula-e útjára a  Szent Mária hajósa ha tudja, hogy útjának végén nem kincses Indiát lelé?  A véget feledni kell, és néha még a kezdetet, s mi közte van, de hinni kell, hogy az arasznyi lét értelmet nyer, legott. 

                   Kellett egy fiú, ki megváltá bűnét minden nőnek s férfinak, hogy majd ha a végtelen időben megáll az égnek szívere, a dőre sors elől a lelkek a mennyek magasában helyet nyerének. De nem volt fiú s ezért egy gépezetet alkotám, mely minden évben megünneplé a születést, halált, feltámadást, tudom, őrültség volt, de azért volt benne némi rendszer. 

                    És forgott a gép, de nem pihent az alkotó, reggel, délben és este, hazudnom kellett egy fiút, ki kínhalált halt minden vétekért, s bár a tapasztalás a kétségnek mérgét mará a húsba, a balga hit orvossága megmenté a testet. 

                    S a végek végén, mikor a föld már nem termett zöldelő növényt, s a fák nem érleltek gyümölcsöt, s már nem lett lészen világosság mikoron kérlelém,  s a vizek felett, melynek mélyén örökké megpihent a bárka, csak én lebegtem, a fiú csak álomkép maradt. 

Dominic Cummings sajtótájékoztatójáról (megjegyzésposzt)

2020.05.25. 19:28 | jotunder | 294 komment

 

        Dominic Cummings, Boris Johnson főtanácsadója, a Brexit egyik atyja, a miniszterelnöki hivatal kertjében találkozott újságírókkal és beszámolt arról, hogy egészen pontosan miért és milyen körülmények között utazott Durhamba Londonból március harmincadikán késő este. A BBC élőben közvetítette az eseményt.

         Cummings válaszolt a jobboldali (a Daily Mail alapvetően kormánypárti, de amit Cummings most tőlük kap az nagyjából a 444.hu kontra Bolondkásler szinten van) és baloldali (a Guardian és a Mirror hozta le a sztorit, miszerint Cummings a lockdown közepén, a beteg feleségével, aki ismert jobboldali újságíró, és a négyéves gyerekével Londonból Anglia másik végébe autózott a szüleihez) újságíróknak.  Az újságírók, kivétel nélkül, presszionálták Cummingst, aki minden egyes kérdésre udvariasan és intelligensen válaszolt. 

         Mindenki tette a dolgát.  

         Cummings okos, sőt nagyon okos, és igazából csak a Telegraph-os Anna Mikhailova tudta megfogni a Bernard Castle vizittel. Nem tudom, hogy mi lesz a vége, lehet, hogy a végén le kell mondania, lehet, hogy megússza. Az világos, hogy a Daily Mail nem fog leszállni róla, a Guardian sem, sok függ attól, hogy a tory backbench (a parlamenti frakció kormányon kívüli része), különösen az északi képviselők (és hát az északi tory szavazók), hogyan fognak reagálni. Egy biztos, a brit nemzet ezt várja el az újságíróktól és ezt várja el a politikusoktól és az embereitől. Mert elvárásaik vannak, morális jellegű elvárásaik, és amíg egy népnek elvárásai vannak, addig legalább van remény. 

         

Orbán Viktor erekciójáról (elemzőposzt)

2020.05.22. 12:10 | jotunder | 125 komment

 

     Ma reggel Orbán Viktor magyar miniszterelnök nagy nyilvánosság előtt közölte egy riporterhölggyel, hogy erős, reggeli erekciója van. "Magabiztosabb, fickósabb vagyok most péntek reggel" - mondta. Azt, hogy valaki ekkora hassal, hogyan tudta ellenőrizni a kora reggeli magabiztosságát, azt nem tudom, de azt hiszem a Prof. Dr. Trump által "grab them by the pussy" -nak nevezett jelenséget nőnemű mikrofonállvánnyal szemben, verbálisan nehéz lehet jobban prezentálni.

     A Miniszterelnöki Pénisz  a továbbiakban megjegyezte, hogy ő magyar Magyarországot akar, fajtiszta, kemény, machómagyarországot, amelyik reptében dugja a struccot. Nem tudom, hogy mit akar kompenzálni ez a derék ember, a saját szexuális problematikáját vagy azt, hogy egy bizonyos országnak nagyjából ötszáz éve nem áll fel, legalábbis metaforikus értelemben, és arról, hogy metaforikus értelemben mit csináltak ennek az országnak egy bizonyos részével törökök, habsburgok, oroszok, meg mindenki aki arra járt, inkább nem is értekeznék. 

      Szinte hallom Varga Juditot, amint elmagyarázza a Conservative Women for Eastern European Strongmen című lap elszontyolodott tudósítójának, csak arról van szó, hogy Orbán régimódi úriember, aki megengedheti magának, hogy nevén nevezze a farkát, amit egyébként, és ez hungarikum, egy híres felcsúti abáltszalonnáról nevezett el.

      Orbán amúgy valóban Sugárdaddy, csak boldogult Andyvel szemben, nem a hosszúpuskákat, hanem az egészen rövid szélsőjobboldali újságírókat kedveli, akik valahogy jobban ki tudják elégíteni az érdeklődését, mint a timicilik. Mondjuk pár intim pillanatért ötvenmillió a Csináljuk Meg Ezt a Rüfke Trianont pályázatra, tényleg elég gáláns. 

       Vissza lehet vonni a felhatalmazási törvényt. Orbán már mindenkit megdé a Kárpát-medencében, most már új utakat kell kijelölni az Illiberalizmus Nagy Ejakulátorának a Nemzeti Főkufircnak, aki még a koronavírust is.

 

Keménykedik a Mandiner (heheposzt)

2020.05.21. 12:21 | jotunder | 44 komment

 

 "A szerző szája íze szerint válogatott adatok, hiányos szakirodalmi feldolgozottság, manipulált tárgyévek, az olvasó véleményét befolyásoló, tárgyhoz nem tartozó kommentárok, és összességében lusta és rossz tudományos tevékenység jellemzi a munkát. Az, hogy a kötet magyar és német kiadása egyaránt jó tudományos recenziókat, díjak bezsebelését jelentette a szerző számára, pusztán az átlagolvasó azon benyomását erősítheti, hogy nem bízhat meg a társadalomtudományok művelőinek szakmai véleményében – ez pedig a tudományba vetett hit, a polgári társadalom és a demokrácia egyik pillérjének akaratlan aláásását eredményezi. "  

  Veszprémy "Dandy" Bernát Ph.D hallgató, egykori keményvonalas antiszemita, később arabfaló neokohnos jelentette fel éppen Valuch Tibor professzort egy Németországban megjelent kötetéért.

 Aláássa a demokrácia pillérét... Gyönyörű.

Székelyzsidóposzt (miheztartásvégett)

2020.05.20. 18:26 | jotunder | 94 komment

 

     img_20200515_125819_2.jpg

 Az a derék, katolikus, lófő székely úriember a képen a dédapám. Volt egy Grünfeld Záli dédanyám, és egy Bencsik Rozália dédanyám.  A matematikai nagypapám Shiing-Shen Chern, kínai volt, a matematikai dédapám Wilhelm Blaschke pedig német (és akkora náci, mint ide Lacháza). Lehetne pár identitásom, és gondolom van is. Akár női identitásom is lehetne, a Korridoron egy női arc volt a jelem.

 Olvasom a Nemzeti Szégyenegyetem egyik izéjének keménykedését az állampárt öklén, hogy mit képzelnek a transzok, legközelebb a korukat akarják majd megváltoztatni (azért jó lenne, ha az NKE-s főprofesszori gárda kurvára kerülné a nyugati egyetemeket, még a konferenciabüféket is, I fucking mean it, igen, kedves Hörcher, maga is maradjon a valagán, majd ha egyszer feláll, és azt mondja, hogy, na ezt nem, ezt nem lehet bazmeg, akkor beszélhetünk róla).

  Én a nevem változtattam meg, nem a nemem. Ez valójában jóval a születésem előtt történt, de én mégsem az vagyok aki, legalább is azok egyike, aki lehettem volna, mert ebben az országban még lófő székely dédpapával is gettósíthatják az embert, aztán persze valamelyik komcsi Orbánpapa elveheti a kis boltját, mint a nagymamámnak, aki nemcsak zsidó volt, de még kisburzsoá is (nagyon, nagyon kicsi burzsoá).

   Ebben az országban bármikor lehetsz zsidó, cigány (szerintem elég sok kreolbőrű ember volt a családomban, lehet, hogy befigyelt egy kis vonó is, nemcsak a kaftán, meg a nemjátékmedve), liberális, konzervatív, és gondolom transz is, ha valakinek nagyon kell a kis üvegboltod.

  Székelyzsidó vagyok, szentimentális (rendes kipcsákarcú machoember az ne legyen szentimentális, az a feminin gyengeség jele), és akár paleokonzervatív is, ha éppen azzal tudom valamelyik idiótából kihozni az állatot.

   Ma felmentem a parkba, néztem a tengert. Valahol a távolban ott a sziget, ahová talán nem jutok el idén, ahol a csíkszeredai székely testvér volt a barista a kikötőben, lassan odaszokhatnék, megtanulhatnám a nyelvük (amit persze nem beszél senki, de  minek annyit fecserészni), és lehetnék székelyzsidómanx. Manxot még úgysem gyűlöltek Magyarországon. Majd beletanulnak. 

Székelyek és transzneműek (apróságposzt)

2020.05.20. 00:24 | jotunder | 46 komment

 

       Amikor román politikusok Tricolorullal nyomatnák tele Székelyudvarhelyt június negyedikén, azért teszik, mert úgy gondolják, hogy a szerencsétlen román választópolgárnak legalább lesz egy kis öröme abban, hogy valaki mást basztatnak helyette.

      Amikor magyar politikusok alapvető jogot vesznek el a transzneműektől május tizenkilencedikén, azért teszik, mert úgy gondolják, hogy a szerencsétlen magyar választópolgárnak legalább lesz egy kis öröme abban, hogy valami mást basztatnak helyette.

      Amikor Klaus Iohannisból kikívánkozik a "jonapot Pesede" az pontosan olyan, mint amikor a félbolond Kövérből... hagyjuk mi kívánkozik ki a félbolond Kövérből.

      Magyarország valahogy szereti elvenni a polgárai jogait, zongoráját, kisszekrényét, paplanját, életét, történelmileg alakult így, elfogytak a zsidók, kedves transznemű honfitársaim. Amiről persze eszembe jut, hogy a Völkische Origo kiszerkesztett egy színművészetis diákvezetőt, mert az "szervezkedett a transzneműek mellett", és annyira megszoktuk már, hogy még egy halk kurvaanyádot sem eresztettünk el.

       Igen, a transzok furák. Mondjuk a székelyek is elég furák a nemjáték medvéikkel meg a nemember asszonyaikkal es.  De azért  kíséreljenek már meg annyira furák lenni, mint azok, akik nyolc hete próbálnak végtelen dimenziós tereken hattatni amenábilis csoportokat.  

       Domnulék és atyafiak, kéksárgapirosak és pirosfehérzöldek, dákorománok és szkítakipcsákok, sok kis frusztrált mindenfób, get a fuckin' life.