Híres utolsó szavak

Ez nektek vicces?

nem felejtünk.jpg

 

 


 

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

FRISSÍTVE!

Itt az újabb történelmi csúcs

A központi költségvetés bruttó adóssága: 2010. május: 19.933,4 Mrd Ft; 2011. május: 21.116,5 Mrd Ft; 2012. május: 21.180,9 Mrd Ft; 2013. május: 21.765,4 Mrd Ft; 2014. október 24.736 Mrd Ft;2015. június 6. 24 847 Mrd F

 

Szűjjé má'!
tumblr_nzd85jlxqr1qd6fjmo1_1280.jpg

  

Te már bekövetted?

 

Vincent tumblr Falus.JPG

 


 

Vincenzúra

Troll Vincent.jpg

Figyelem! A Vincent szerzői — főszabályként — maguk moderálják a posztjaikra érkező hozzászólásokat. Panaszaitokkal vagy a mellékhatásokkal a poszt írójához forduljatok!

Köszönettel: Vincent Anomália

Címkék

abszurd (39) áder (5) adózás (11) alkotmány (45) alkotmánybíróság (10) államosítás (7) arcképcsarnok (14) ascher café (24) a létezés magyar minősége (6) bajnai (16) bank (7) bayer (23) bayerzsolt (14) békemenet (7) bkv (7) bloglossza (14) borzalmasvers (156) cigány (7) civilek (5) civil társadalom (8) demokrácia (24) deutsch tamás (6) devizahitelek (9) dogfüggő (10) egyház (10) ellenzék (7) erkölcs (17) érték (19) Érvsebész (11) eu (13) eu elnökség (8) felsőoktatás (15) fidesz (76) fideszdemokrácia (7) film (12) filozófia (13) foci (12) focijós (19) focikvíz (54) focitörténelem (94) fritztamás (6) gasztrowhat (9) gavallérjános (10) gazdaság (8) gengszterkrónikák (14) gyurcsány (27) hangfal (98) heti válasz (19) hétköznapi történetek (32) hétvége (44) hoax (5) hülyék nyelve (16) hülyeország (165) idézet (768) igazságszolgáltatás (6) imf (26) indulatposzt (11) interjú (7) járai (12) jobbik (17) jogállamiság (33) kampány (12) kampányszemle (9) katasztrófa (5) katonalászló (21) kdnp (9) kétharmad (16) költségvetés (21) könyvszemle (9) konzervatív (18) kormányváltás (22) kormányzás (42) kósa (8) kövér (11) kultúra (21) kumin (14) lánczi (5) lázár jános (12) levelező tagozat (12) lmp (8) longtail (10) magánnyugdíj (25) mandiner (15) március 15 (8) matematika (9) matolcsy (44) mdf (5) média (48) melegek (8) mesterházy (7) mnb (5) mosonyigyörgy (7) mszp (32) mta (5) napitahó (7) navracsics (14) nedudgi (15) nekrológ (11) nemigazország (5) nemzeti együttműködés (5) ner (11) nyugdíj (5) oktatás (12) önkormányzatok (6) orbán (46) orbanisztán (15) orbánizmus (101) orbánviktor (65) országgyűlés (6) pártállam (23) politika (14) polt (5) program (9) retró (22) retro (115) rettegünk vincent (14) rogán (9) sajtó (22) sajtószemle (6) schmitt (38) selmeczi (8) semjén (6) simicska (7) sólyom (7) spoof (19) stumpf (5) szász (6) századvég (7) szdsz (9) szijjártó (16) színház (35) szlovákia (5) szszp (5) tarlós (12) társadalom (50) törökgábor modul (8) történelem (5) tudjukkik (22) tudomány (17) tüntetés (17) ügyészség (9) választás (37) vb2010 (19) vendégposzt (68) videó (11) vincent (10) Vincent szülinap (6) voks10 (7) vörösiszap (16) zene (23) Címkefelhő

Túlélőkészlet választások utánra

2014.04.07. 09:00 | szempontpuska | 282 komment

Címkék: választás választás 2014

szarnap.jpg

Most hogy indul a Második Négyéves Terv, a Vincentblog fontosnak tartja, hogy hasznos életvezetési tanácsokkal lássa el a tegnapi eredmények iránt azért nem annyira lelkes olvasóit.

Lássuk be, nem lehettek olyan vérmes reményeid, de ha mégis elmulasztottál felkészülni, a Vincent most segítségedre siet az alábbi túlélőkészlettel*.

Mi lesz így az országgal?

Biztos vagy benne, hogy a fidesznyikek tévednek és nem te élsz valami virtuális valóságban?

Jó-jó, csak vicceltünk! :-)

de most őszintén!

Nem mindegy már annak? Komolyan abban reménykedtél, hogy jön egy új csapat és elkezdi rendbe tenni a dolgokat? Vagy inkább káoszba fordulna az ország, ahogy azzal Kövér László befenyített?

Gondolj csak bele, mire mehetne egy ellenzékből alakult kormány az állampárt hátrahagyott

  • ügyészségével,
  • Alkotmánybíróságával,
  • Számvevőszékével,
  • Médiatanácsával,
  • ombudsmanaival,
  • OBH elnökével,
  • Költségvetési Tanácsával,
  • MNB elnökével,
  • Nemzeti Választási Irodájával
  • Köztársasági elnökével
  • közmédiájával
  • és az ő stadionokon megvett székházvédő futballhuligánjaival...

A jó hír az, hogy egy ilyen rendszernek össze kell dőlnie. A rossz hír az, hogy Te is alatta állsz.

Az ún. tisztítótűz-elmélet szerint, egy erdő akkor maradhat egészséges, ha időről-időre kitör benne a tűz, amely elpusztítja az élősködő fagyöngyöket, az aljnövényzetet, a gyenge vagy kiöregedett fákat és csak a legerősebb, legnagyobb példányok maradnak életben. A hamu pedig termékeny talajjá lesz és a pusztulás nyomában friss, életerős hajtások nőnek ki a földből. Ezt nem azért írjuk, hogy megvigasztaljunk, hanem azért, hogy lehetőleg ne maradj a bokrok között!

 

Most akkor majd jönnek a trollok és az arcomba röhögnek, hogy győztek?

Légy azért egy kicsit megértő! Magyarországon valamiért történelmileg úgy alakult, hogy a jobboldal számára minden választás élet-halál kérdése. A jó és a rossz küzdelme. A győzelem olyan érzés, mint visszatérni a halál torkából. Megmenekülni a nemzethaláltól. Nem kell sírni a Millenárison. Jó! Tényleg van benne egy kis drukkermentalitás, de ez azért más, mint amikor Fradi legyőzi mittomén az MTK-t.

ORBÁN VÁLASZTÁST NYERT.gif

A megváltójuk most megint győzelmet aratott. A végsőt. Ha jól számolom abból is legalább a harmadikat. De majd elmúlik ez is, mint a rezsicsökkentés :-)

 

Jó, akkor most hagyjuk az országot egy pillanatra, de mi lesz velem?

Jótanács: Hagyd most az ország gondjait magára és próbálj meg egyéni túlélési technikát kidolgozni! Magyarország döntött, az ország sorsát vedd le a vállaidról, abba úgysem szólhatsz bele most pár évig. Inkább foglalkozz a saját túléléseddel - éppen elég nagy feladat az is. További részleteket, majd az utolsó pontban találsz. Ami a közügyeket érinti, dőlj hátra és nézd a showt.

A humor az ember szkafanderje a Földön - mondták egy stand upban, ehhez tartsd magad, mert aki nem tud nevetni magán, az meghagyja ezt a feladatot másoknak.

 

Ha ez a többség akarata, én tényleg hazaáruló vagyok?

Minél többszínűbb, színesebb, változatosabb egy ország, annál erősebb, de vannak olyanok, akiknek már a Fidesz a hazájuk. Az ő szemükben persze hazaáruló maradsz. Erre viszont van gyógyszer:

leszarom tabletta.jpg

 

Miért volt ilyen tehetségtelen az ellenzék?

Az egyik terápia erre a pásztörpercista frusztrációs technika, mely szerint minden lehetséges kimenetel közül a legrosszabb lett volna, ha Orbán nem marad hatalmon és átveszi a helyét a mesterházygyurcsánybajnai. Ha ez nem nyújt elég vigaszt neked, akkor gondolj bele: vajon azért nyert-e az állampárt, mert azok tehetségesebbek?

Felsorolok néhány nevet: Matolcsy, Selmeczi, Kerényi, Kumin, Matolcsy, Lázár, Hoppál, Zsigó, Fekete Gyé, Matolcsy, Szíjjártó, Harrach, Deutsch, Matolcsy, Schmitt, Áder, Menczer, Matolcsy, Cser-Palkovics, Kocsis Máté, Matolcsy,  Wittner Mária, Rogán, Simicskó, Rezsibiztos Szilárd vagy éppen Matolcsy.

Komolyan azt gondolod, hogy ezek azért nyertek most, mert a fentiek tehetségesebbek Szanyinál, Töröknél, Szekeresnél vagy a többieknél???

Elmondok valamit - bár sokra nem mész vele: Egy egészséges társadalomban az sosem jelent veszélyt a demokratikus berendezkedésre, ha valamelyik párt kétharmaddal nyer. Ott politikai verseny van és amelyik versenyző nem tud megújulni az lemarad. Olyan ez mint az evolúció. Ha valamelyik nem bírja az iramot kiesik, de sebaj, majd a helyére lép egy másik.

Az, hogy az Összefogás nem bizonyult versenyképesnek, maradjon az ő bajuk.

Az azonban, hogy nem lehet tisztességes politikai verseny, na az már a mi bajunk is.

A magyar demokráciának legyengült az immunrendszere. Minden válságban lévő társadalomban felerősödnek a szélsőségek és a diktatórikus erők. Ahol jólét van és rendben működik a szervezet, ott ezek elhalnak, vegetálnak, nincs táptalajuk. De ahol baj van, ott felerősödnek.

A mi demokráciánk legyengült immunrendszerét jelentik a fékek és ellensúlyok romjai, a gúzsba kötött ellenzéki pártok, a nyilvánosság hiánya, a meghackelt választási rendszer stb. A vírust pedig a Jobbik és Orbán, akik e gyengeséget kihasználva felszámolnák a plurális társadalmat.

Oké, az immunrendszer gáz, de a szervezetet mégiscsak a vírus pusztítja.

 

Akkor miért nem bukott bele a Kormány a sorozatos mutyikba?

Azért mert a Fidesz egy fundamentalista párt, fundamentalista hívőkkel. Az ő szavazóikat az ilyen ügyek nem ingatják meg, az ellenzékét igen.

 

Most akkor hozzá kell szoknom, hogy pártállamban élek?

Már eddig is voltak olyan szabályok, amiket a saját jól felfogott érdekedben be kellett tartani. Tanulj meg a sorok közt olvasni, vedd le a polcról a régi kremlinológusok könyveit. Párttagság az előmenetel feltétele. Ha közalkalmazott vagy, ne lájkolj semmit a facebookon, ne jelenj meg flashmobon, ne lássanak a kezedben (táskádban stb.) ballibsi újságot, küldd vissza a vonalkódodat a nemzeti konzultálónak, ha pedagógus vagy, töltsd ki szépen a portfóliódat, ha házmester vagy, rakd ki a rezsiértesítőt, de legfőképpen ne lépj a nagyok tyúkszemére, ha milliárdos ÁFA-csalást veszel észre, vagy rájössz, hogy lehallgat az UD Zrt. mert a végén még rendőrautóba ültetnek és...

 

Levehetem végre a NENYIt az iroda faláról?

Nem, azt még nem veheted le.

 

Honnan tájékozódhatok?

Orbán már volt Kínában, előkészületben van Törökország, Észak-Korea még véleményes. Amíg Magyarországon még hozzáférhető, addig Facebook, Twitter, blogok, utána minden másra ott van Obersovszky.

 

Mit jelent az, hogy "Folytatjuk"?

Mostantól majd megtudod, de az valószínűnek tűnik, hogy a legközelebbi választásokra már regisztrálnod kell. Néhány kulcsfontosságú mandátum indokolatlanul korán lejár. A Médiatanács és az NMHH elnöki periódusa például éppen a most kezdődő ciklus vége után egy-két évvel. Ugye megérted, hogy ez nem maradhat így?

 

Lesz még fair választás Magyarországon?

Pártokra 2018-ban is szavazhatunk. A Kormányzó úrra nem. Ő majd cserélgeti a miniszterelnököket. Ha akkor külföldön élsz, akkor teljesítened kell a hétpróbát, a boszorkánypróbát és parázson kell járni az urna előtt. Minden idők legkaotikusabb/komikusabb választása után viszont várhatóan kivezetik a kamupárt futtatás szabályait. Ja! és a pártfinanszírozást is... de az neked nem fog fájni.

parázson járás.jpg2018: Külföldön élő választók az urna elé járulnak

Nincs olyan eleme a magyar választási rendszernek, amely ne lenne meg valamely más országéban!

Ugyanígy készült Dr. Frankenstein kreatúrája...

 

Mi legyen a gyerekeimmel? Milyen jövő áll előttük?

A kormány keletre tart, a kivándorlók meg nyugatra. Van kérdés?

 

Dehát én már külföldön dolgozom. Mit tehetek?

Először is töröld le azt az önelégült vigyort az arcodról. Kezdetnek ez is megteszi... :-)

 

Hogyan alakul a külpolitika? Milyen lesz Magyarország külföldi megítélése?

Ami korábban szégyenpad volt és lejáratta az országot, az 4 éve nemzeti büszkeség és virtus dolga. Bizonyára akad még néhány obskurus keleti diktátor, akivel nem jattoltunk le, de ezt most majd bepótoljuk.

 

Maradunk EU tagok?

Don't panic! Amíg az EU pénzekből finanszírozzák a saját oligarchiákat, egyszerűen nem éri meg kilépni. Lázár ráült az NFÜ-re, egy szaunában bekövetkezett infarktus után pedig a pártállam már rendelkezik a forráskóddal is. Ma Magyarországon az állami beruházások 95-97%-ában van EU-s pénz.

Kevés annyira kiszámítható dolog van az új uralkodó osztály működésében, mint az, hogy a pénz mozgatja a NER-t. (Gondolj bele! Ha egyszer valakik kokaint kevernének egy közbeszerzésbe.... másnap itt az egész kormány be lenne tépve.)

Nincs az a baltás gyilkos, akiért többet adnának, mint amit a Kohéziós Alapból húznak.

 

Mire számítsak a következő négy évben?

A rezsicsökkentés mámorának immár vége. Az államadósság történelmi csúcson, a vállalkozásokat fojtogatják az adók, kereslet semmi, a forint meg hát.... szóval új ellenségekre van szükség.

Volt már az államadósság, az IMF, az EU, a kommunisták, a tudjukkik, az árvíz, a multik, az egyetemisták, a külföldre szerződő orvosok, a romkocsmákban mélázó értelmiségiek, a hajléktalanok, a közös képviselők, a bankok, a közműcégek, az imperialisták amcsik, az egyetemek, a kórházak, a filozófusok, a sajtó, a FIFA, a románok, az oroszok, a szlovákok és az osztrák gazdák.

Hétről hétre újabb háborúk. Machiavelli szerint a fejedelemnek minden népszerűtlen, kegyetlen és kemény lépést uralkodása kezdetén kell meglépnie.

Mire kell akkor számítanod? Nyilván lehet még egy kicsit emelni az adókon, a járulékokon, esetleg az ÁFA rekord is javul tovább. Aztán ott van az EVA és még huszonvalahány kis adó, ki tudja mennyi lesz belőlük és mekkorára nőnek?! Lehet, hogy új formátumra kell cserélned az útleveled, a rendszámodat, vagy a személyi igazolványodat - alkalmanként egy újonnan bevezetett okmány is koponyánként 5.000 Ft illetékkel gazdagítja az államkasszát - ez igazán nem több, mint amit évente minden cég letejel Parraghéknak a semmiért.

Ja! és hozd le az orosz nyelvkönyveidet a padlásról!

Mire lehet még számítani?

Nyilván lesznek nemzeti italboltok meg miegymás, úgyhogy kisboltok indításában most ne gondolkozz, de azért jó lenne ha nem foglalkoznál földműveléssel, nem indulnál közbeszerzésen, nem dolgoznál tervezőcégnél, rendezvényszervezőnél, nyelviskolánál, az állampárttól független médiában, reklámcégnél, tankönyvkiadónál, a szerencsejáték iparban, vagy Welt 2000 Kft-hez hasonló vállalatnál, MAL-nál, MALÉVnél és hasonlónál, jó lenne ha nem nőne a vállalkozásod más szemében kívánatosan nagyra és úgy általában: ha nem élnél ebben az országban.

Minden húzásukat persze nem tudjuk itt előre megírni (még megvádolnál, hogy mi adtuk nekik az ötleteket), de ha nagyvonalakban kíváncsi vagy rá, merre visz az utunk, a továbbiakra ott van Venezuela. Ők ugyanabból a kottából játszanak, csak néhány szonettel előrébb járnak.

  pofon vége0.gif

 

És a végén kérlek szavazz:

 

 

 

*(E poszt két héttel a választások előtt íródott. Ha véletlenül kormányváltás lett, akkor elnézést kérünk)

· 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://orulunkvincent.blog.hu/api/trackback/id/tr505875708

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A megerősítés megerősítve 2014.04.08. 10:44:55

Az eredmény politikailag egyértelmű. Azt sem tartanám fontosnak kiemelni, hogy a Fidesz szavazókat veszített, mert hiszen kormányon volt, ami megosztóbb szerep, természetes dolog támogatók lemorzsolódása.Valószínűleg lesz eredményvitatás is, esetleg vá...

Trackback: Országgyűlési választás 2014 2014.04.08. 08:35:55

Azzal foglalkoztak, hogy matekban meglegyen a választás, de azt nem tették rendbe, ami miatt elküldték őket. Piszok nagy hiba volt, mert tegnap kiderült, hogy az emberek még adósnak tartják őket a múltjukkal való szembenézéssel.

Trackback: Jó választási eredmények 2014.04.07. 09:25:47

A választási eredmények, a várakozásokhoz híven, jók, apróbb meglepetésekkel. A ballib erők megérdemelten vesztettek, ez jó mind a baloldal, mind a liberálisok, mind az ország szempontjából. Remélhetőleg most megindul a szerveződés mind a liberális, m...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2014.04.07. 09:05:22

Dráma van. A galamusosok, akik nagyrészt összeduruzsolták az összefogást, el vannak keseredve. Nekik ajánlom ezt a posztot. :-)

www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/372429_gyonyorkodjunk

n0ri60 2014.04.07. 09:20:12

Ó, összefogás! Jó lenne, ha a baloldali véleményformálók leülnének, és elgondolkodnának, vajon értik-e, mi van ebben az országban!

Deepblue Noir (törölt) 2014.04.07. 09:23:43

@n0ri60:

és kizárólag a népet szidja mihancsik.
de ha valaki azt mondaná, hogy bajnai, de pláne gyurcsány, legyen csak gyurcsány, nélkül minimum a kétharmadot meg lehetett volna akadályozni, jó eséllyel még durvább lenne a hangnem.

az index cigányozós topicjába benéztem, a (néha az illető kisebbség kipusztításáról értekező) cigányozók is szomorúak, mert rosszul szerepelt a jobbik és maradt a fidesz-kétharmad.

9mmPara 2014.04.07. 09:25:06

@poszt: az ország sorsát egyelőre nem nagyon lehet levetni a vállakról. Még lesz egy EP és egy önkormányzati választás.

én már a fény gyermeke vagyok 2014.04.07. 09:31:03

@9mmPara:

Le kell vetni.

Semmi szükség képviselőkre, ha az eu ellen harcolunk Putyin oldalán.

Semmi szükség önkormányzatra, ha mindenről a fidesz dönt.

Aniela Kowalik 2014.04.07. 10:06:13

Már éppen kerestem a kék "Tetszik" téglalapot, amikor olvasom hogy "ne lájkolj semmit a facebookon", de nagyon köszi ezekért a sorokért!

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.04.07. 10:11:20

@n0ri60: Minek? Látni, hogy nem értik. Ebből nem nekik kell konzekvenciákat levonniuk, hanem azoknak, akik eddig hallgattak rájuk. Akik látható harc nélkül besorolódtak az Összefogás-Kormányváltásba, akik befogott orral mégis odaszavaztak, azok lássák meg, hogy ebben nincs több szufla; a 2010-es landslide-nál valóban többet érnek, de erre még a sokan voltunk, de nem elegen sem igaz.

Semmi különbség nincs az Orbánnak tulajdonított "ha valami nem megy elsőre, próbáljuk ugyanúgy, de kétszeres erővel" elv és a Mihancsik-cikk alapállása, az MSZP vezette összefogás erőltetése és az abba való beterelés nyomása között.

S hát ott a példa, ott a Fidesz, hogy mit kell csinálni. Szorosra fonni a kapcsolatot a lokális közösségekkel. Neadj'isten nyitott közösséggé válni. Helyi hatalmi bázisokat építgetni, szerezni, ha lehet, teremteni, ha nem.

Mackósajt 2014.04.07. 10:26:51

Hm., az sem látszik jó ötletnek, ha valaki hozzászól a Vincenten, és nem határolja el magát az oldaltól. :/

Elsőre azt mondaná az ember, hogy nem mennek utána a kisembereknek, de rögtön eszembe jut, hogy már eddig is utánuk mentek, csak legfeljebb nem volt kapacitásuk mindenkinek utána menni.

Lasombra 2014.04.07. 10:27:43

@Counter: "Ebből nem nekik kell konzekvenciákat levonniuk, hanem azoknak, akik eddig hallgattak rájuk...akik befogott orral mégis odaszavaztak"

és mi volna az a konzekvencia?
most komolyan.
legközelebb ha kormányváltást akarunk, akkor nem szavazunk a legnagyobb ellenzéki pártra, mert bénák, hanem a kormányzópártra vagy a nácikra, és akkor abból majd biztosan tanulnak?
vagy most mit nem értek? :)

@poszt:
"Minél többszínűbb, színesebb, változatosabb egy ország, annál erősebb, de vannak olyanok, akiknek már a Fidesz a hazájuk."

kedvenc mondat.
a hazájuk, a hitük, a kenyerük és még a szexuális fantáziájuk is.

szerencsétlen hülyék.
de legalább boldog hülyék.
egyetlen hangot sem szeretnék hallani, ha elvesznek tőlük valamit, ha napszámban kell dolgozniuk a kegyelmes úr szöllejében, ha át kell költözniük Ócsára, ha csak indiánszökdelésben lehet bemenniük a (köz)munkába, vagy bármilyen más forradalmi intézkedés miatt, amit ma még elképzelni sem tudunk/merünk.

ezeket önök kérték. mert önök ezeket szeretik.
hát tessék, itt van. tiszta karácsony, bazmeg.
mosolyogni!

én már a fény gyermeke vagyok 2014.04.07. 10:28:06

@Counter:

Szuper ötlet. Nyitott közösségek a kormány örömére.

Sztahanovista munkaverseny és brigádnapló.

FOUREY · http://baloldaliliberalis.blog.hu/ 2014.04.07. 10:28:11

@Deepblue Noir: mivel teljesen szabadon azt lehet mondani, ami csak eszébe jut az embernek, én inkább arra tippelnék, bajnaival lényegesen jobb lett volna a választási eredmény. de az történt, hogy az "előválasztáson" az mszp erőforrásai többet értek. persze megértem a szocikat. 2012 őszén azt hitték, hogy nyerésre állnak, bajnai meg, aki nem küzdötte velük 2010-et és azóta a nehéz időket, a "készbe" akar beülni. értékes hónapok és értékes erőforrások pazarlódtak el bajnaiék bedarálására és mire az mszp és vele mesterházy egyértelmű győztes lett az "előválasztáson", addigra a fidesz már elindult felfelé. az ironikus az, hogy ha bajnai egy évvel később lép színre, amikor már látszott az mszp tehetetlensége, mindenki jobban járhatott volna, mert a szociknak sem lett volna már annyira büdös egy külsős, egy "megváltó". győzelemre, úgy képzelem, az se lett volna elég, de tisztes vereségre alighanem igen. de persze hosszabb távon egyik párt sem úszhatja meg, az lmp sem, a baloldal sem, hogy bázist építsen, közel menjen a zemberekhez. anélkül nem fog menni, nyilván.

tarackos 2014.04.07. 10:28:28

Mindenesetre fincsi lesz amikor ezek a finnyás ballerek felesküsznek az orbán-rendszerre :D

én már a fény gyermeke vagyok 2014.04.07. 10:33:09

@tarackos:

Azt nem kéne.

Meg kell tagadni, és lemondani testületileg.

...

Ezt a bolhacirkuszt soha nem szabadna hitelesíteniük.

Én, mint ellenzék, nem kívánom, hogy a nevemben vécépapírt gyártsanak négy évig.

Menjenek békével, amíg még nem viszik őket.

FOUREY · http://baloldaliliberalis.blog.hu/ 2014.04.07. 10:34:06

@Lasombra: "és mi volna az a konzekvencia?
most komolyan." szerintem az a konzekvencia, hogy minél több értelmes embernek el kellene mennie politikusnak: az ellenzéki pártokba és az önkormányzatokba. ki kellene tanulniuk a szakmát (mert szakma ez is) és jobban csinálniuk a mostaniaknál (amit, úgy tippelem, a 2010 és 2014-es országos, 2006-os, 2010-es önkormányzati baloldali vereségek alapján, igenis lehetne jobban csinálni). nem feltétlenül a pártokat kell lecserélni, de komoly vérfrissítés kellene a politikusoknál. az önkormányzatokba még mindig rengeteg ember kell és az sem oké, hogy a baloldali pártszervezetek fokozatosan dezorganizálódnak országszerte. nem elég szavazni, attól tartok. és tüntetni sem elég.

TCmATIC 2014.04.07. 10:36:48

Azt hittem mostantól 4 éven át a vincent melódiakoktélt sugároz, vagy angol kabarét streamel, erre máris van egy poszt arról, hogy Orbán hazudik...
Ehh, nem segítitek a túlélésemet mégsem.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2014.04.07. 10:40:03

@tarackos: A radikálisabbak majd merev középső ujjal esküsznek, és nem az alaptörvényre, hanem a Tőkére. :)

Nagyon szomorú lennék, ha nem lenne meg simán, csalással a kétharmad, és Viktor kénytelen lenne megvenni valamelyikőjüket, mondjuk Schiffert még egyszer.

ámbátor 2014.04.07. 10:40:46

@FOUREY: Nekem speciel van szakmám, amit szeretek csinálni. Eszemben sincs elmenni politikusnak. Akkor inkább innen...

weasel 2014.04.07. 10:59:14

@FOUREY: A Fidesz "jobban" csinálja?

Nem hiszem, egyszerűen csak jobb az identitásképzésük. De a "magyar" identitás már foglalt, és jó ideig az is marad - kérdés, hogy milyen identitást lehet még kitalálni. AZ "európait"? Talán.

Lasombra 2014.04.07. 11:14:29

@ámbátor: az igazán sikeres politikusokat még nem fertőzte meg a piacon történő munkavégzés, meg szakma, meg egyéb ilyen zavaró pótcselekvések.
a Pocakos Próféta példáját követve megőrzik a munkapiaci szüzességüket, úgy adják át maguk a Felekezetnek.

tarackos 2014.04.07. 11:21:16

@én már a fény gyermeke vagyok: Akkor lenne értelme ha az egész ellenzék lemondana az meg ki van zárva. Jobb az orbán-rendszer fizetett ellenzékének lenni, mint a régi szép időkben belülről bomlasztani.

tarackos 2014.04.07. 11:23:32

@Kettes: Senkit sem kellene megvenni, a jobbik konstruktív ellenzék lesz :)

én már a fény gyermeke vagyok 2014.04.07. 11:29:45

@tarackos:

Aki nem mond le, az Orbán házicselédje.

Akármelyik pártban is ül a parlamentben.

A 12 év kormányzás, és 8 év totális diktatúra... akinek még elmegy,

az nem politikus, hanem udvaribohóc.

Az egész parlament szégyellheti magát, hogy egy ilyen egyszemélyi hatalomhoz szó nélkül aszisztál.

közösperonos átszállás 2014.04.07. 11:59:48

Azért egy ilyen Spider-kínzással indítani egy posztot...

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.04.07. 12:09:48

@Lasombra: Nem csak egységsugarú szavazók hallgattak rájuk, ha visszaemlékszünk a tavalyi év eseményeire.

@én már a fény gyermeke vagyok: Nyitott = képes, hajlandó, sőt törekszik bővülni, gyarapodni. Integratív, hogy szépen mondjam.

Amint azt a kormányváltás-összefogás kialakulásának története során láthattuk, ez egy olyan közösség volt, ami a hozzá nem tartozókkal kimondottan ellenségesen bánt. Gyakorlatilag fél év kampány során nem szerzett mérhető számú többletszavazót.
Ami hatékony stratégia – akkor, ha történetesen a legnagyobb közösség alkalmazza (akkor se szép, de legalább működik).
Ha egy középsúlyú teszi azt, főleg úgy, hogy a legnagyobbat akarja legyőzni, akkor viszont öngyilkosság.

@FOUREY: Tanulságos, hogy mind Bajnainak, mind az MSZP-nek mennyire nem jött be az először választott hosszútávú stratégia feladása.
A konzekvenciát illetően egyetértek. Lehet irgalmatlan nyomást gyakorolni a sajtóban, hogy minden áron össze kell fogni mindegy, kivel, s hogy előbb kell nyerni a választáson, utána megdolgozni érte – de az pont erre jó és erre lesz jó 4 év múlva is.

a 17 éves Parker Schnabel 2014.04.07. 12:21:41

@Counter:

A Fidesz is egy erősen zárt közösség.
Egészen pontosan 25 éve ugyanaz a kollégiumi szoba vezeti és csak beleszületni lehet.

Ha a baloldal nyitott pártokat csinál, akkor az olyan, mint a Schiffer története.
Beszállnak lelkes újak, és aztán kiderül, hogy nem azt akarják és nem úgy és még a Schiffer barátját, az Orbánviktort is le akarják váltani.

Vagy csak simán fideszesek, akik azért mennek a pártba, mint Wels, hogy leleplező felvételeket csináljanak, vagy csalásokat kövessenek el,
amiket majd a fidesz jól bemutathat a hiradójában....

Ez lett volna, ne is gondold, hogy nem.

Egy ennyire totális hatalom ennyire elszánt és aljas emberei ellen csak a tömegek lázadhatnak föl,
nem pedig az utcáról besétáló jószándékú közösségek.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.04.07. 12:51:39

@a 17 éves Parker Schnabel: Nem, a Fidesz nem zárt közösség; csak a legbelső csoport az (de az se egészen, Habony pl. jóval később érkezett oda).

A Fidesz tömegbázisa, holdudvara viszont 20 éve tudatosan és fegyelmezetten – nyitott bárki számára. Ezért nincsenek már 5%-on. Ezért igazolhattak át 2010-et követően a szoci holdudvarból zökkenő nélkül többen is.

Egyébként éppen rólad lehet megmintázni a zártság szobrát. Amikor olyasmikről fantáziálsz, hogy bárhova lősz, fideszest találsz el, bárhová dobsz féltéglát, fideszest dobsz meg, akkor deklarálod, hogy számodra minden csoporton kívüli: ellenség.
Nehéz egy közösségnek úgy növekednie, hogy mindenkire lő, akit meglát és elér.

közösperonos átszállás 2014.04.07. 13:57:43

@Counter: "Gyakorlatilag fél év kampány során nem szerzett mérhető számú többletszavazót. "

Itt lesz amúgy a félreértés, Lasombra szerintem azt mondja, hogy nem szavazót kell szerezni, hanem parlamenti helyet. Külön indulásnál a jelenlegi eredménynél valamivel rosszabb lett volna kábé az elméleti maximum, mert eleve lemondanak arról, hogy egyéniben körzetet nyerjenek.

a 17 éves Parker Schnabel 2014.04.07. 14:04:33

@Counter: Dehát én nem vagyok közösség és nem növekedek.

Mit akarsz tőlem ?

A fidesz egy zárt rendszer, mert sosem csinálhat senki egyebet benne, mint amit az elefántcsonttoronyban élő kollégiumi szoba elhatározott.

Mindenki, aki csatlakozik hozzájuk, csak az alkalmazottjuk.

....

Ha innen nézed, akkor csak a cselédeknek pálya az, hogy belépnek a fideszbe.
Én nem nézem le a cselédeket, csak szeretném, ha ez az ország a szabad embereknek is országa lenne,
nem csak egy cselédsor, ahol alamizsnáért őrzik a pasák nyugalmát.

Yorik 2014.04.07. 14:04:48

@Kettes: A másik posztban még az volt Schiffer-ügynök megbízatása, hogy közel 5%-os eredménnyel essen ki a parlamentből. Van kalap, nincs kalap.

Bocs, de elkeserítő pont egy értékes blog szerzőjétől ilyen bárgyú összeesküvés-elméleteket olvasni.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2014.04.07. 14:12:32

@Yorik: mindenesetre, ha ez volt a megbízatása, akkor borzasztóan elkúrta :)))) nem, nem volt ez a megbízatása, kettes csak viccelt.

fuhur 2014.04.07. 14:28:57

@FOUREY: "szerintem az a konzekvencia, hogy minél több értelmes embernek el kellene mennie politikusnak"

Aki értelmes és tudja, hogy ha elmegy a jelenlegi helyzetben akkor nem csak a saját de az összes családtagjának az egzisztenciáját is veszélyezteti. Minimum unokatestvér szintig. És persze már elértünk oda, hogyha sokat tudsz és nem akarsz együttműködni akkor egy rendőrautó hátsó ülésén megtett tízperces autókázás is lehet végzetes. Szóval értelmes ember csak hosszú megfontolás után tegyen ilyesmit.

fuhur 2014.04.07. 14:31:53

@én már a fény gyermeke vagyok: "Az egész parlament szégyellheti magát, hogy egy ilyen egyszemélyi hatalomhoz szó nélkül aszisztál. "

Fele harmada még Kádár alatt kezdte az asszisztálást menni fog nekik.

labrys 2014.04.07. 15:01:54

@FOUREY: igazad van. Sokkal okosabb politikusok kellenének, és akkor jóval jobb helyzetben lenne az ország.

Mert a „nép” mindig az okosabb politikusokra szavaz.
Ja.

.

(Szvsz egyetlen megoldás létezik: a tanítás. A gyerekeké. Iskolákban. – Hátrányai: 1, rohadt hosszú időbe telik [következmény: nekünk személy szerint meszeltek] 2, a jelenlegi, tudatosan szétrombolt oktatási rendszerben még sokkal hosszabb időbe telik [következmény: még a majdan itt élő unokáinknak is meszeltek].)

a 17 éves Parker Schnabel 2014.04.07. 15:25:21

@fuhur:

Kádár alatt se volt semmi értelme a sok fejőnőnek és bajszos bácsinak a parlamentben,

de most ezekre már tényleg semmi szükség.

Én a teljes ellenzéket támogattam abban, hogy váltsa le ezt a zsarnok rokonyokat,

de abban nem támogatom, hogy most 4 évig nyomogassák a - nem - gombokat teljesen hiába.

Egy...... diktatúrában nincs szükség ellenzékre, ... ahogy Orbán meg is mondta már 1998-ban, amikor először odaszart a pulpitusra.

Nem kell.

Mondjanak le, hagyják abba.

Menjenek a dolgukra.

Hagyják az egész díszes palotát a picsába.

Nincs kormányváltás. Pont. Ők sincsenek többé. Pont.

Ahogy lesz, úgy lesz.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2014.04.07. 15:28:43

@Yorik: Figyelj, kicsit utálom Schiffert. :)

Andráska8 2014.04.07. 15:38:00

Sajnos, tudtam, hogy ez a legsötétebb nép Európában. :(

trombitagomba 2014.04.07. 15:41:14

@Kettes: Az sajnos nem elég. Ha csatlakozni akarsz a mozgalomhoz, nagyon utálnod kell a Schiffert:)

ámbátor 2014.04.07. 15:58:24

@trombitagomba: Jó, akkor adj egy csomag fókaorrt !

maxval bircaman fȍszerkesztȍhelyettes · http://bircahang.org 2014.04.07. 16:17:54

@Yorik:

"Schiffer-ügynök"

Ettöl a tény az megmarad. Schiffer ugyanis ügynök.

maxval bircaman fȍszerkesztȍhelyettes · http://bircahang.org 2014.04.07. 16:22:54

@Counter:

"A Fidesz tömegbázisa, holdudvara viszont 20 éve tudatosan..."

A fidesz az a koleszos-kiscimborák szük köre, mindenki más csak alattvaló szolga.

christvhu 2014.04.07. 16:46:42

A vége szavazás nem ér! Csak egyszer tudtam szavazni!

szempontpuska 2014.04.07. 16:49:24

@christvhu: A szavazók erről már döntöttek, nem érdemes róla tovább beszélni :-)

ámbátor 2014.04.07. 17:05:58

@szempontpuska: Asszem erre definiálok egy gyorsbillentyűt.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.04.07. 17:08:26

@Svájc kiadta a szökésben lévő elítélt expolitikust: Kérdés, hogy kinek használsz a valóság torzításával.

2002 előtt egyszer jól meg lett mondva, hogy a koleszos szobatársak. Valóban. Akkor hasznos megmondás volt. Azóta meg mást tapasztal a politikailag aktív közönség, mást tapasztalnak a Fidesszel leboltoló oligarchák, polgármesterek stb. A csúcson továbbra is a koleszos srácok vannak (de az sem hermetikusan elzárt, lásd Habony), de sokakat beengedtek a Fideszbe. Ettől lettek sokan, s ettől van valóságos hátterük.

Talán kellene egy új megmondás.

S talán el lehetne gondolkodni, hogy miféle (pláne tartós!) szimpatizáns-növekedést lehet elérni a baloldalon, ha az alapállás az, hogy mindenkire lőni kell, aki a szekérváron kívül megmozdul.

De persze az is lehet, hogy én tévedek, s a kormányváltás mindent a lehető legjobban csinált. Ez a sima és súlyos vereség is a mesterterv része, csak még nem értem.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.04.07. 17:12:54

@labrys: "(Szvsz egyetlen megoldás létezik: a tanítás. A gyerekeké. Iskolákban. – Hátrányai: 1, rohadt hosszú időbe telik [következmény: nekünk személy szerint meszeltek] 2, a jelenlegi, tudatosan szétrombolt oktatási rendszerben még sokkal hosszabb időbe telik [következmény: még a majdan itt élő unokáinknak is meszeltek].) "

Hát ugye, majd' minden mérsékelt égövi, valamelyes letelepedett nép ős-kultúrkincsében ott van a példázat az öregemberről, aki eldönti, akarjon-e fát ültetni, ha ő maga aligha fogja már élvezni az árnyékát/gyümölcsét...

Úgy gondolom, hogy egy értelmes társadalom magvainak elvetése is lehet olyan alkotó, felemelő tevékenység, mint az esetleg már létező értelmes társadalom adta előnyök élvezete (meg hát ugye a már létezőt is fenn kell tartani, sose lehet hátradőlni).

esernyősEvezős 2014.04.07. 17:43:25

@Counter:
Ettől még Habony, meg a többiek ugyancsak szolgák. Cserélhetők. Cserélve is lesznek, ha úgy hozza a sors.
A fidesz tényleg a koleszos szobatársak.
És ezen nem lehet sehogy túllépni.

a 17 éves Parker Schnabel 2014.04.07. 17:54:07

@Evezős: Hagyjad.

Szegény azt hiszi, hogy ő egy párttag. Pedig csak egy takarító.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.04.07. 18:30:08

@a 17 éves Parker Schnabel: "Eltér a véleménye, tehát fideszes párttag!"

Fel se tűnik, hogy mennyire igazolod az álláspontomat? Hogy egy olyan ellenséges, agresszív attitűdű közösség, mint amilyet te tanúsítasz, _képtelen_ a növekedésre? S ha a növekedés elmaradtával a tanulság az, hogy az irány jó, csak legközelebb kétszeres erővel kell próbálni...

a 17 éves Parker Schnabel 2014.04.07. 18:35:20

@Counter: Nem tér el a véleményed a fidesztől.

Most mondom neked megint, mert kicsit nehéz a felfogásod, mint a többinek is...

Nem vagyok egy közösség. ...Nem növekedek már.

Nem is akarok növekedni, se tanulsággal, se iránnyal, se kétszeres erővel.

Ezt még egy párszor leírhatom neked, ha még mindig nem ment át, mert látom, hogy érdeklődő kis fideszes vagy.

Mala Suerte 2014.04.07. 18:59:51

"A nyilvánosság hiánya" - Óriási, fiúk. Tényleg, grat.
Ez Mesterházy Attis vendégposztja álnéven, vagy nektek sem tűnik fel, hogy az MNO-t meg a k****.infót leszámítva az online média minden sarkából kizárólag a balos-libsi "értékek" özönlenek?

A kormány tehát egyértelműen keletre tart. Ti vagytok a bölcs nyugat? Oké. Akkor most üljetek be csendben a sarokba egy időre, és gondolkodjatok el, vajon egy nyugati országban mit tenne a hozzátok hasonló blogger, miután nem az ő kedvenc csapata nyer. Bedurcizik, csalásról, Venezueláról, diktatúráról és egyéb ostobaságokról szónokol (azoknak, akit még érdekel), "hú de szar világ jön most, csak figyeljetek", és stb.? Vagy esetleg elgondolkodna azon, mi és hol romlott el.

Két dologban segítek:
1. Nem a Fidesz a hibás. (Tudom, nehéz ezt most felfognotok, de így van.)
2. Az ilyesmi "mindenki hülye, csak mi nem"-jellegű posztjaitokkal sokat tesztek azért, hogy 2018-ban is hasonló eredmény szülessen. (Vagy ez is egy újabb agymosósdi, ami mögött Ötödik Iktor király áll?)

Moderáljatok ki nyugodtan. Hozzá kell szoknunk lassan úgyis az ilyesmihez, nem? ;)

zsazsu4 · http://orulunkvincent.blog.hu 2014.04.07. 19:05:58

@Malo Rodríguez: Nyuszifül, ha valamire, akkor pont a te segítségedre nincs itt szükség. Örüljél.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2014.04.07. 19:08:57

@Mala Suerte:

Az "online média minden sarka" a magyar választók kb. 10%-át éri el. Az offline és az elektronikus média minden sarkából, viszont fideszes-komcsi "értékek" özönlenek.

Igen, mi vagyunk a bölcs nyugat.

Egy nyugati országban egy hozzánk hasonló blogger hozzánk hasonlóan csalásól, Venezueláról és diktatúráról beszélne. Mi a fenéről kéne beszélnünk, talán hogy Rogánné ügyesen furulyázik? Erről nincs személyes tapasztalatunk.

Én is segítek neked két dologban:
1. A Fidesz a hibás.
2. Nem hülye mindenki, de te nagyon. A mi posztjaink a világon nem befolyásolnak semmit.

zsazsu4 · http://orulunkvincent.blog.hu 2014.04.07. 19:27:33

Tudja valaki lent a gépházban, hogy hogy lett Malo Rodrigezből hirtelen Mala Suerte?
A lényegen- miszerint nyimnyámnyimnyám- nem változtat, csak úgy kérdem.

szempontpuska 2014.04.07. 19:29:33

@Mala Suerte: Látom szíven ütött egy pár mondatom. Bár nem az olyanoknak írtam a posztot, mint te azért ennek őszintén örülök :-)

2014.04.07. 19:30:28

Egy bölcs nyugati reakció az elbukott szavazásra:

www.youtube.com/watch?v=OlkaWpyjWDU

Deepblue Noir (törölt) 2014.04.07. 19:35:30

kelet-magyarországon (Dunától keletre) a második erő a jobbik.

a dunántúlon csak harmadik, de jobban szerepelt ott is, mint 10-ben.

van esély arra, hogy a teljes magyar vidéken a jobbik legyen a második erő a fidesz után...

esernyősEvezős 2014.04.07. 19:40:12

@a 17 éves Parker Schnabel:
Ezt a fideszben sokan hiszik (mármint, hogy ők párttagok és nélkülözhetetlenek, meg cölöpök és hasonló okosságok), aztán bármi van, mindig kiderül, hogy ezek hárman vannak:Orbán, Kövér, Simicska.
Passz.
A többi csak jelenthet.

Lasombra 2014.04.07. 19:43:53

@Deepblue Noir: ha már lúd, legyen kövér. csak úgy simán tönkremenni / banánköztársasággá vagy szovjet tagállammá válni snassz lenne. esetleg valami háborús cselekménnyel még feldobhatnánk ezt a századot. akár polgár- is lehet. annak is van pontértéke.
további biztató jel a totális csődhöz, hogy Mesterházynak esze ágában sincs lemondania. szerinte ők mindent jól csináltak, csak hát most így jött ki. megesik a legjobb családban is.

esernyősEvezős 2014.04.07. 19:48:56

@Lasombra:

"Képtelen voltam megszólítani és elfogadható alternatívát nyújtani a Fidesz politikájából és arrogáns hangvételéből kiábrándult magyar embereknek, ezért a felelősséget vállalom és lemondok minden pártbeli tisztségemről. Bebizonyosodott, hogy vezetésemmel nem tud a párt megújulni és négy év múlva méltó ellenfele lenni a Fidesznek. Új emberek és új célok kellenek".

sajnos, Hírcsárda ....
:-(

Deepblue Noir (törölt) 2014.04.07. 19:50:36

@Lasombra:

hát igen. mesterházy+ gyurcsány mindent jól csinált, folytatják.
ma már talán az egész vidéken, de különösen keleten, a jobbik a második erő. ha így folytatják, ez tartósan így is maradhat, sőt, tovább erősödhet.
és én keleten élek, látom mi van itt.
nem tudom, mi a megoldás

a 17 éves Parker Schnabel 2014.04.07. 19:53:16

@Deepblue Noir: Szerintem követeljétek a jobbiktól, hogy újuljon meg.

Garantáltan összeakad a lábuk.

labrabbit 2014.04.07. 20:26:03

Magyarország tényleg nem Venezuela.

Mo.
0-14 years: 14.8%
15-24 years: 11.9%
Median age total: 40.8 years
Birth rate 9.37 births/1,000 population (2013 est.)
Death rate 12.71 deaths/1,000 population (2013 est.)

Venezuela:
0-14 years: 28.6%
15-24 years: 18.8%
total: 26.6 years
Birth rate 19.66 births/1,000 population (2013 est.)
Death rate 5.23 deaths/1,000 population (2013 est.)

Szerintem nagy hiba, hogy a politika, foleg az oreg partok (a fidesz is az) tesznek a fiatalokra Gondolom, nincsenek elegen. Ha mégis prbálták megszólítani oket, hát nem jott ossze. Pedig nekik kellene ottmaradni, kulonben szegény Selmeczi hiába védte meg a nyugdíjakat.
Magyarországon a jovohoz való viszony pont olyan beteges es hazug, mint minden más.

szempontpuska 2014.04.07. 20:34:06

@Kettes: te, ez nem lehet hogy valami kamupártnak nézte a Vincentet, vagy vmi?
Lehet, hogy valamelyik szavazólapon volt egy Vincentpárt vagy ilyesmi?

szempontpuska 2014.04.07. 20:35:00

@labrabbit: Lájk!
Engedelmeddel ez megy idézetnek a vincent tumblr-re

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.04.07. 20:38:30

@Deepblue Noir: Könnyen összehoznak ezek egy lengyel modellt, ha sokáig veregetik egymás vállát (illetve veregettetik a sajátjukat), hogy az elvi alapoktól kezdve a kommunikáción át a személyi kérdésekig minden rendben, csak a gyalázatos szavazók nem jöttek össze, mert fasiszták mind.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2014.04.07. 21:05:39

Két orrfújás között egy kis filmkvíz: ki hány időutazós filmet talál ki. Nekem 10/12 lett, szóval könnyű.

www.buzzfeed.com/danmeth/how-well-do-you-know-time-travel-movies

ijontichy 2014.04.07. 22:48:52

@poszt /m: Nincs kérdés!
(De az egyik szemem azért sír egy picit :-( )

Deepblue Noir (törölt) 2014.04.07. 22:48:58

@Counter:

"Önkritikus volt a pártelnök, szerinte a kampányban is hibáztak, nem vették komolyan a "közmédia agymosását", a közösségi médiát és az ajtótól ajtóig folyó kampányolásban.Hiba volt az is, hogy a Jobbikkal nem vitatkoztak, Mesterházy szerint az a hozzáállás, hogy antidemokratikus párttal nem ülnek le vitázni, "szélárnyékot" biztosított a szélsőségeseknek. Mesterházy szerint "őszöd, a Simon-ügy, a Zuschlag-ügy" is sokkal jobban beleégett az emberek fejébe, mint ahogy azt korábban gondolták."

Psyman 2014.04.07. 22:49:19

Baromi érdekes... A cikk lényegében nem csinál mást, mint folyton azt mondja, hogy a Fidesz faszitszakommunistanácihorthysta állampárt. Ja és mellesleg lebalfaszozza a szavazók 45%-át. Azért ahhoz már pofa kell, hogy a választási vereséget azzal magyarázzák, hogy "az emberek hülyék" :D
Ha hülyék, akkor manipulálhatóak. ha manipulálhatóak, akkor nem csak az egyik oldal képes őket manipulálni. Ha nem csak az egyik oldal képes őket manipulálni, akkor az Összefogásnak rohadtul el kellene gondolkodnia, hogy ők miért nem voltak erre képesek. És az nem indok, hogy "azért mert a Fidesz ígymegúgy". Ez olyan, mint, amikor a rossz tanuló magyarázza a bizonyítványt.
Volt lehetőségük pártrendezvényeket tartani? Van nekik is pártmédiájuk? (Népszabit valaki?) Felszólalhattak ők is a parlamentben? Nyilatkoztak ők is mindenféle médiának? Mégis annyi szavazót is alig sikerült összehozni, hogy lenyomják a Jobbikot? Akkor tessék bizalommal a fal felé fordulni és elgondolkodni, hol tetszettek elbaltázni!

félázsiai nagymagyar 2014.04.07. 22:56:58

Az íráshoz (ami tudom, h korábban készült, de kis javítás kell):
A Welt 2000 még nem az államé:
444.hu/2014/04/02/meg-mindig-nem-az-allame-a-welt-2000/

Egyébként erőltetetten laza kis írás. Jó fütyülni őt a sötétben, de azért félek. Rosszul alszom. Állandóan az jár a fejemben, amit a 4 év alatt végig éreztem: "azt azért mégsem csinálják meg.. DE" , meg "na B+, ma mi fog történni?"

félázsiai nagymagyar 2014.04.07. 23:00:30

@Evezős: "A többi csak jelenthet..."

Megvan már a terminológia a fiúkra és a rendszerükre: maffiaállam. Ez a lehető legpontosabb leírás. Ha a Don majd elgyengül, ott állnak az utódok készen. Addig egyetlen emberüket, ki jól szolgált, sem hagyják ott, akármekkora szart is kavart.

labrys 2014.04.07. 23:19:59

@Psyman: …mert a szavazók nem lehetnek balfaszok? Vagy nem ennyien? Max. a szavazók hány százalékára mondható – bármilyen esetben –, hogy balfaszok? 2%-ára? 5-10%-ára? Legfeljebb 11,47%-ára?

Hogyan lehetséges, hogy a zömükben nem balfasz szavazók már évtizedek óta ezeket a gazember politikusokat választják meg? (_Egyéni_ listákon is.) Mindig elhiszik a politikusok gonosz hazugságait, és amiket azok állítanak magukról? Aztán pedig megdöbbenve látják, hogy ismét sikerült balfasz politikusokat megválasztaniuk, pedig ők (mármint a szavazók) túlnyomó többségükben nem balfaszok?

És akkor szomorúan, kiábrándultan csóválják a fejüket: ’Hogyan eshetett meg ismét ilyen csúfság? Hiszen mi, szavazók, többségünkben okos, értelmes, tájékozott – tehát hangsúlyozottan nem balfasz – emberek vagyunk, mégis újfent túljártak az eszünkön ezek a balfasz politikusok.
Immár legkevesebb hatodjára, huszonöt év alatt!
Érthetetlen… Pedig mi – és ezt nem győzzük ismételni – többségünkben milyen okosak, értelmesek és tájékozottak vagyunk! (Csak az ellentábor, azok idióták.)’

Psyman 2014.04.07. 23:23:48

@labrys: Nem azt mondom, hogy a szavazók nem manipulálhatóak. csak azt, hogy a cikk - meg a régi-új ellenzéki politikusok két dologra akarják kenni a vereségüket:
1) A Fidesz rosszgonosz és ellenük nem lehet nyerni.
2) A szavazók hülyék, mert hagyják, hogy a Fidesz manipulálja őket, de azt nem, hogy a DK/MSZP/Együtt tegye ugyanezt.
Azt meg teljesen kihagyják az egyenletből, hogy ha mindenki szembe jön az autópályán, akkor lehet, hogy ők egyedül a hülyék és nem az összes többi...

félázsiai nagymagyar 2014.04.07. 23:24:59

A fidass 2 milla szavazója mutatja, h nagy a sötétség a fejekben. A szarabbik 20%-ja még nagyobb sötétséget mutat.

Amikor a maffia kitalálta a szavazási színjátékot, azonnal bojkottot szerettem volna látni. Gyurcsányon, TGM-en, Bartuson és további 1-2 emberen kívül más nem emelt szót ezért, az elutasítók élén az MSZP volt. Látszott, h az MSZP-vel semmi esély semmire. Hogy Bajnai mégis miért állt oda. Ki tudja? Úgy gondolom, h a fidass dúlási rátáját látva mindenki pánikszerűen 2014-ben akarta megoldani valahogy a helyzetet, amíg nem válik _hosszú időre_ lehetetlenné. Azt mondjátok Orbánra omlik a rendszere, magától. Lehet. De ebben az egyben igen kreatívak: hogyan tartsák meg _minden áron_ a hatalmat. Ki fognak még ezek találni _bármit_. Ha x hónap múlva az kell, hát az IMF a mi bankunk, és lesz az a pénz... Szóval a fő kérdés az időfaktor. Ha Orbánék jól lavíroznak, avval a mérhetetlen pénzzel, befolyással, demagógiával, propagandával, rezsiduruzsorással, maffiamódszerekkel bármely tiszta kezdeményezést letörnek, a szükséges embereket megveszik, a többieket kábítják, vagy reménytelen, függő szolgasorsban tartják, az agiliseket külföldre taszítják. Marad egy torzó, ami nekik jó, a maffiacsaládnak. A nyugatnak meg ellejtik a pávatáncot, mint eddig.
Biztos lesz egyszer változás, mindig van. Nem mindegy mikor. Nekünk, akik itt és most élünk ez az egy életünk van - itt és most.

félázsiai nagymagyar 2014.04.07. 23:36:49

@Psyman: Aki azt állítja, h a fiadass és az mszp/együtt/dk ugyanaz pepitában és hogy az ellenzéknek "csak" jobban kellett volna csinálnia, az mintha nem itt élne. Sándor Gyuri toranórája jut mindig eszembe: egyenlő pályák, egyenlő esélyek - én kerékpárral megyek.
A bal pont azért tűnik szerencsétlennek, mert az ellenfél _végtelenül_ gátlástalan. Rövid távon ez totál nyerő stratégia.

Szeretnék egyszer tiszta szívvel, megalkuvástól mentesen szavazni, de ha nincs kire, akkor legalább el akarom kerülni a maffiát. Azt épeszű ember el nem fogadhatja, h a megvadult lovakkal szakadék felé száguldó szekéren a lovak közé dobja a gyeplőt, mert az illem szerint zsebkendőbe kell fújnia éppen az orrát. Inkább beltörlöm az ingujjba és kapaszkodok...

labrys 2014.04.07. 23:52:29

@Psyman: ha a hasonlatodnál maradunk, akkor a választási eredmények alapján az autópályán 2 135 960 narancsszínű autó jön szembe, és 2 483 865 (azaz jó 300 000-rel _több_) haladna velük ellentétes irányban (illetve összevissza, de biztosan nem arra, amerre a narancssárgák).

Emellett abban persze egyetértünk, hogy a „baloldali összefogás” politikusai (is) elcseszték.

incze 2014.04.08. 00:11:17

@közösperonos átszállás: az én "privát elméleti maximumom" a közös egyéni jelölt, külön lista lett volna azzal a megállapodással, hogy mindenki kampányol a közös jelölt mellett, és senki sem szidja a partnert. (még azt is el tudom képzelni, hogy ebben az lemp is partner lett volna, azt még egy schifferrel is talán föl lehet dolgoztatni, hogy x személy mellett kampányoljon a lemp.)

mindez persze nagyon teoretikus dolog, ez a választás (szép hosszú sorban a negyedik 02-06-10-14) kizárólag a részvételről szólt. arról a tendenciáról, ahogyan kikopnak ebből a részvételi formából a zemberek, méghozzá érdektelenségi koefficienssel fölszorzott népességfogyással, többen halnak, mint ahányan választókorba lépnek, és a belépő generáció nem vevő a toplikra, süket a mainstram politikai diskurzusra (okkal, az közvetlenül szinte semmiről sem szól, márpedig a tömegdemokrácia választója nem az absztrakt eszmefuttatások publikuma). nem lennék meglepve, ha a választók átlagéletkora négyévente egy pár évvel nőtt volna).

a standard magyar liberális-demokrata politikai diskurzus teljesen elaggott (amellett, hogy lapos, unalmas). ha megnézzük, mennyi MUNKÁT fektettek (és fektetnek) abba például a cöfnerek, hogy gyf-et kicsinálják (sajtóval, jogászhaddal, cöfner háttér-entellektüelekkel, lepénzeléssel, reklám-szakemberekkel és reklámokkal), és persze százmilliárdokat, akkor igazán kár a dolgot annak a néhány (mondom: lapos, unalmas) entellektüelnek fölróni, akire amúgy is csak néhány ugyanolyan mint jómaga figyel.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2014.04.08. 07:10:13

@Psyman: "Ha nem csak az egyik oldal képes őket manipulálni, akkor az Összefogásnak rohadtul el kellene gondolkodnia, hogy ők miért nem voltak erre képesek. ... Volt lehetőségük pártrendezvényeket tartani? Van nekik is pártmédiájuk? (Népszabit valaki?) Felszólalhattak ők is a parlamentben? Nyilatkoztak ők is mindenféle médiának?"

Ha az elmúlt négy évet nem egy szatyorban töltötted, akkor fel kellett volna hogy tűnjön, hogy az írott sajtó és a kereskedelmi média szinte teljes egésze, beleértve azt MTI-t és a közszolgálati médiumokat, a Fidesz pártsajtójává züllött. A Népszabadság a maga ötvenezer példányával össze sem vethető a Fidesz pártmédia többmilliós elérésével.

Az én választókerületemben az a Rogán Antal nyert, akinek csak a bevallott vagyona minimum 300 millió forinttal gyarapodott megmagyarázhatatlanul, mióta polgármester. Erről a független és ellenzéki média nagy terjedelemben beszámolt. Az én pénzemből eltartott MTI még csak az ellenzék sajtótájékoztatóiról sem volt hajlandó tudósítani. Az emberek nem hülyék. Az embereket a Fidesz egy kommunikációs búra alá zárta, hogy csak a saját üzeneteik juthassanak el hozzá. És te is egy gyönyörű példája vagy a sötétségben és tudatlanságban tartott fideszjobbágynak. Isten hozott a szabad világban.

Psyman 2014.04.08. 08:07:47

@Kettes: Nem látod hogy ugyanazokat a köröket futod? Megint csak a Fideszre mutogatsz... Pedig a választási rendszer nem antidemokratikusabb mint Indiában vagy Nagy-Britanniában. Érdekes módon ott senki nem mondja hogy mennyire lejt a pálya. Vagy hozzuk az USA-t példának ahol a gerrymanderingnek ma is hatalmas hagyományai vannak? Mégse sír senki.... Ezek a szabályok, az hogy a baloldal nem tud hozzájuk alkalmazkodni az ő bajuk. Amúgy èpp Angliában történt asszem hogy a jobboldal egyszer magára szabta a választási rendszert. A kövi választásokon a baloldal szétnyerte az agyát. Erről ennyit.

Ja és akkor szerinted a cél szentesíti az eszközt és bárkire szavaznál, hogy "ezek" eltakarodjanak? Mert akkor a te pártod a Jobbik, a ballib sarokban ugyanis szintén "ezek" űlnek csak a váltógazdaságban most épp ők vannak a szopóágon.

szempontpuska 2014.04.08. 08:16:20

@Psyman: úgy látom eddig nem hagytam ki semmit a posztból. Most a Frankeinsteines kérdésnél jársz éppen... :-)

labrabbit 2014.04.08. 08:22:54

@Psyman:
Nem tudom sírjak vagy nevessek mikor valaki Nagy-Britanniával példálózik.
(Amúgy is hanyatlik, még fel se tápászkodott a válság után, míg Mo hasít. Nem fogadták meg OV demográfiára, gazdaságélénkítésre stb. adott tanácsait. Csak néhány példa: tobbkulcsos adó, tanszabadság, humor...)

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2014.04.08. 08:43:13

@Psyman: Ahogy máshol mondtam: Nagy-Britanniában a Fidesz nem hogy kormányt nem alakíthatna, hanem már a börtönben ülne szervezet bűnözésért és az alkotmányos rend megdöntésének kísérletéért. Esetleg kirobbantották volna alóluk az Audit. Én a helyedben nem példálóznék Nagy-Britanniával.

Itt nem csak a többségi választási rendszerrel van a baj, sőt nem elsősorban azzal.

Nagy-Birtanniában nincs 90%-os kormánypárti médiatúlsúly. Független a BBC és függetlenek a hírügynökségek. Nem pártnyaloncok döntik el, hogy a köztévé tudósíthat-e az ellenzék sajtótájékoztatóiról. És de igen, ha egy politikai erő gerrymanderinggel próbálkozna, akkor mindenki üvöltene, mint a sakál. Mert ez a normális, és nem az, hogy belebújunk az egypárt seggébe és onnan magyarázzuk, hogy milyen isteni illatok vannak.

Te egy rossz Kumin-klón vagy a rossz helyen. :)

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2014.04.08. 08:54:17

@Psyman:

"Amúgy èpp Angliában történt asszem hogy a jobboldal egyszer magára szabta a választási rendszert. A kövi választásokon a baloldal szétnyerte az agyát. Erről ennyit."

Mikor? Miről beszélsz?

fda 2014.04.08. 08:55:29

Ó, ezt az írást lehet, hogy még tanítani fogják, olyan szép összefoglalása a sok-sok ostobaságnak és hazugságnak.

OK eddig azért hazudtatok, hogy hátha valaki benyeli és ezért többen szavaznak rátok. Ugye az összes bukott ballib vezető a választás előtti napon is azt állította, hogy ők bizony akármerre járnak, kormányváltó hangulatot éreznek, mérnek, de a média, a közvéleménykutatók (az összes persze) hazudik, téved. Mocskolták a kormányt és a kormányfőt, ahogy csak tudták, ha már észérveket nem tudtak mondani.
Mert itt van például ez a keletre tartás. Mit is jelent ez? Egy orosz szerződést, ez a keletre tartás? Vagy hogy a SZOMSZÉDainkkal jóban akarunk lenni? Vagy hogy Orbán Viktor Kínában tárgyal? Akinek Kínával baja van, az észrevette már, hogy a világ legerősebb gazdaságú országáról beszélünk? Hogy minden harmadik tartós fogyasztási termék, amit vásárolsz, kínai?
De most kiderült, azért sok ember az az országban, aki érti a körülötte álló világot és nem a sokszorosan bukott bandákból álló csapatra szavazott. Ami azóta szét is széledt 5-felé. Ezekre akartátok a kormányzást bízni?

Sebaj, ti is jobban jártatok így, mégha nem is akarjátok elismerni vagy elhinni.

fda 2014.04.08. 09:00:32

@labrabbit: szerintem sírj, hiszen nem érted, hogy mennyi féle választási rendszer van.

Egyébként ahelyett, hogy azt szajkózod, hogy lejt a pálya, ugyan magyarázd már el itt nekünk, hogyan jöhetett ki, hogy budapesten kívül 2 darab választókörzet van, ahol nem a fideszre szavaztak a legtöbben.

Írd már ide konkrétan, hogyan kellene ezt máshogy értelmezni, minthogy az elsöprő akaratnak kell érvényesülnie. Te pontosan milyen algoritmus szerint számolnád össze a szavazatokat, hogy végül valamelyik bukott baloldali képződmény nyerjen? A válasz előtt nézz rá a térképre újra, és figyeld meg, térségenként (=szavazókör) kit akartak a legtöbben.

zsazsu4 · http://orulunkvincent.blog.hu 2014.04.08. 09:00:53

@jotunder: Össze-vissza beszél. Hullára nyerte magát és a szopóágon lévőket rugdalja. Ő is hisz a szeretett és az összefogás erejében.

zseketto · http://azeletstmoritzban.blog.hu/ 2014.04.08. 09:02:22

hatalmas cikk, made my day :D

bár lehet, csak azért érzékeltem a tömény iróniát sima viccnek, mert 2006 óta külföldön élek...

labrabbit 2014.04.08. 09:06:58

@fda:
'... sok ember az az országban, aki érti a körülötte álló világot ...'

Igen, abban a korben, amit úgy hívsz 'mi' Te a krémhez tartozol. Ezt abból gondolom, hogy nem használsz random nagybetuket.

kalandfereg 2014.04.08. 09:07:23

Istenem, posztíró!! A Fidesz azért nem bukott bele a mutyikba, mert az ő híveit a vakhit vezeti, az ellenzékét pedig a tömény intelligencia? :D :D
Röhögnöm kell!
Az MSZP sem bukott bele soha semmibe az égegyadta világon.
Sőt, nálunk még az ellenzékből lett új kormány se pattog soha az előzők klientúrájának viselt dolgai miatt. És ennek megvan az oka. Pedig igen tenyérbemászó dolgokat művelnek, bármelyik párt is ül aktuálisan a mézesbögre közelében.
Magyarország egy ilyen ország.
Nem alakultak ki a demokratikus reflexek. Azért volt olyan könnyű leépíteni azt a kis intézményesített demokrácia-maradékot 2010-ben.

én már a fény gyermeke vagyok 2014.04.08. 09:10:56

@zsazsu4:

Dehogyis.

Csak az érvelőkártya-órán tanulták ezt a brites mondatot, és mind ebből mondja föl a leckét.

Orbán is, hogy mást ne mondjak...

index.hu/belfold/2014/04/04/elnezest_kertek_az_ellenzektol_a_fideszes_ervelokartyak_miatt/

szempontpuska 2014.04.08. 09:12:44

@kalandfereg: te meg miért vicsorogsz, ahelyett hogy elolvasnád ami a posztban van?

labrabbit 2014.04.08. 09:13:17

@fda:
Te mondtad, hogy érted a világot, én folyton tanulok.
Tévedsz (már ha ez egyáltalán lehetséges) mikor azt hiszed nekem van csapatom, pártom, pláne vezérem. Nincs. A politikusok az alkalmazottaim. El kellene számolniuk, a pénzemmel is.
Nem vonom kétségbe, hogy a fidesz megnyerte a választásokat. Nem mondom, hogy rosszul kormányoznak, tevékenységuket nem nevezném kormányzásnak; de folytathatják. Engem eddig se leptek meg - na jó, néha igen - eztán se fogok csodálkozni.

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2014.04.08. 09:19:58

Drága, nyugodt, balliberálisok! Gyorsan lefut még az EP-kampány, aztán valami ilyesmi fog történni :)

"Brian: – Ti vagytok a Demokratikus Koalíció?
Ati: – A jó édes anyád!
Brian: – Mi?
Ati: – Méghogy Demokratikus Koalíció! Mi az MSZP vagyunk! Méghogy Demokratikus Koalíció! (nevet)
Brian: – Én is... csatlakozhatnék?
Ati: – Nem, kopj le!
Brian: – Nem akarok ilyet árulni, ez csak egy meló. Ugyanúgy utálom az Orbánt, mint bárki más!
Ildikó: – Ez biztos?
Brian: – Ó, holtbiztos! Régóta utálom az Orbánt.
Ati: – Figyelj! Ha csatlakozni akarsz a mozgalomhoz, tényleg utálnod kell az Orbánt.
Brian: – Utálom!
Ati: – Igen, és mennyire?
Brian: – Nagyon!
Ati: – Fel vagy véve. Figyelj! Egy valamit utálunk jobban az Orbánnál, azt a büdös Demokratikus Koalíciót!
Tibor: – És az Együtt 2014-et is!
Imre: – És az MSZP-t. Az MSZP-t. Köpködők!
Ati: – Mi vagyunk az MSZP!
Imre: – Ó. Azt hittem, mi az MLP vagyunk.
Ati: – MSZP!
Tibor: – És mi van most az MLP-vel, Ati?
Ati: – Ott ücsörög"

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2014.04.08. 09:21:27

@fda:

Vincent alapfokú oktatás hülyéknek, mert a szívünkön viseljük az agyhalottak szellemi épülését is:

Keleti nyitás = a baltás gyilkos kiadása - a semmiért, 10 milliárd eurós orosz gigahitel huszonegy éves lejáratra - a semmiért, diplomáciai smúzolás obskúrus kaukázusi és közel-keleti diktatúrákkal - a semmiért, tibeti tüntetők vegzálása - a semmiért, szabadságharc Brüsszel ellen - a semmiért, nyugati multik vegzálása - a semmiért. A Keleti nyitás az Orbán-rezsim válasza arra, hogy a nyugati demokráciákban egy kellemetlen szagú ázsiai féldiktatúraként bánnak vele.

Gera 2014.04.08. 09:22:34

Tetszett a túlélőkészlet, a nagy részét osztom is, de a baloldallal tényleg valami egészen nagy gáz van, hogy én azért ennek ellenére is valahogy megnyugtatónak találom, hogy nem ők győztek (persze a győzelmükre csak egészen hülyék láttak esélyt).

ParaZita2 2014.04.08. 09:26:33

Most még jó ez így. A megoldás körvonalazódik, csak még nincs
nekTEK vállról indítható..., amivel TEKarítani lehet, közép-jobb-bal, ganz egal.

én már a fény gyermeke vagyok 2014.04.08. 09:36:13

@Gera:

Csak azok láttak esélyt, akik a magyart egy szabadságszerető, büszke,

öntudatos, gerinces, magabíró felnőtt népnek látták,

amelyik képes meglátni

egy nokiás doboz mögött egy ... hazalopott stadiont.

De tévedtünk.

A határon túliaknak is megmutatták, milyen a 95 %-os Csauseszku -szavazás.

Psyman 2014.04.08. 09:40:13

@jotunder: A múlt század közepefelé volt és lehet hogy Franciaorstágban... Csak az esetre emlékszem mert az egyetemen anno ez volt a példa hogy még az elvileg valakit favorizáló választási rendszer sem jelent automatikus győzelmet. Ha akarod munka után otthon megkeresem a jegyzeteim közt a pontos esetet :)

hipokrita parazita 2014.04.08. 09:40:49

@Kettes: nagyon fontos a példálózásod Angliával: "Nagy-Britanniában a Fidesz nem hogy kormányt nem alakíthatna, hanem már a börtönben ülne szervezet bűnözésért és az alkotmányos rend megdöntésének kísérletéért. Esetleg kirobbantották volna alóluk az Audit." Hát, igen, az Összefogás bukásának ez a fő oka, ennek állandó napirenden tartására kellett volna politikájukat alapozni és nem utólag sopánkodni, hogy nem kellett volna asszisztálni a durva választási csaláshoz. Hogy ezt miért nem tették és miért nem fogják, arról szól ez a figyelemre méltó blog: bukottnemzetek.blog.hu/2014/03/27/udvozlunk_a_blog_hu-n_27342

Kowalski, helyzetjelentést! 2014.04.08. 09:41:44

@Kettes:

Na ezzel maximálisan egyetértek.

Nem értem viszont, mit jelent az, hogy "galamusosok". Úgy hangzik, mint a tudjukkik. Konkrét értelemben a Galamus olyan csoportblogszerűség, mint a Vincent, a fő tartalma a csoport tagjainak véleménycikkei (az, hogy újságambíciói vannak és szerkesztik is, ebből a szempontból lényegtelen különbség). Maroknyi liberális-baloldali értelmiségi, akik közül többen érveltek az ellenzéki szövetség mellett, de hogy ők "duruzsolták" volna össze, az durva torzítás (vagy legalábbis teljesen bizonyítatlan állítás). Ha pedig általánosító értelemben nevezed "galamusosoknak" a ballib értelmiségnek azt a részét, amely pont attól lenne "galamusos", hogy az ellenzéki szövetséget látta a relatíve legjobb megoldásnak, az roppant pontatlan, minthogy azt sugallja, volt valamiféle nyomásgyakorló csoport, sőt, ennek a Galamus lett volna a központja - holott Occam borotvájának értelmében sem ilyen nyomásgyakorló erőt nincs ok feltételezni sem a szerzőkről, sem ebben a szélesebb értelemben vett, önkényesen így elnevezett halmazáról az értelmiségnek. Jóval indokoltabb lenne csak annyit mondani, hogy Bajnaiék-Mesterházyék a Szigetvári-féle (agyalágyult) stratégiát követték, azután, látva a DK és Gyurcsány népszerűségének növekedését, változtattak rajta. Az, hogy ezt a folyamatot kritikus elemzésekkel kísérte végig egyebek mellett a Galamus, aligha elegendő indok annak kijelentéséhez, hogy valakik "összeduruzsolták" a szövetséget.

triumphator · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2014.04.08. 09:44:05

ez és a hozzá hasonló blogok is sokat tettek azért, hogy ilyen fos legyen az ellenzék, illetve orbán hatalmon maradjon. nem szemellenzősök vagytok, hanem magatok vagytok a szemellenző azoknak, akik tényleg és kritika nélkül elhitték az általatok osztott maszlagot. létrehoztatok egy olyan sajátos szubkultúrát, ami első sorban ezekből a blogokból tájékozódik és amikor a valóság pofán vágja, akkor értetlenkedik és/vagy diktatúráról beszél. pedig csak ki kellene lépni a virtuális teretekből, a saját komfortzónátokból és beszélgetésbe elegyedni olyanokkal, akiknek az internet úri huncutság, űrtechnika.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2014.04.08. 09:47:46

@Psyman: Pázmány? Károli? ZSKF? jézusmária.

Gera 2014.04.08. 09:48:45

@én már a fény gyermeke vagyok: Perszepersze. Maradjunk a tényeknél: mindenféle idióta vizionált ilyen rejtőzködő szavazókat, na, ők jól beégtek, ez persze nem akadályozza őket abban, hogy tovább osszák az észt.

De ez nem érdekes. Azon kéne elgondolkodni, hogy mi lehet a gáz a baloldallal, hogy például én, aki mondom, hogy világosan látom a fentebb vázolt problémákat, örülök, hogy a hatalom közelébe se jutottak.

Nem a fideszre szavaztam amúgy, azt azért nem, hanem az lmpre, nem mintha különösebben egyetértenék velük bármiben, csak gondoltam kár lenne értük :) Sőt, egyéniben az összeomlás jelöltjére szavaztam, mert édesanyám biztosított róla, hogy személyesen ismeri és tisztességes, nagyon értelmes ember, így meg akár egy jobbikosra is szavaznék.

én már a fény gyermeke vagyok 2014.04.08. 09:49:36

@triumphator:

- Szájbergyerek kérjél bocsánatot, mer nem mutatom meg a kacsámat ott ...-

www.youtube.com/watch?v=ksZW8mE1lug

...jó az avatarod.

Psyman 2014.04.08. 09:49:57

@Kettes: Játszunk! Olvasd el akár a magyar akár az angol Btk-t, majd bizonyítékokkal (a jogszabály által bizonyítéknak minősített anyagokkal!) alapozd meg hogy a Fidesz megvalósította az "alkotmányos rend megdöntése" tényállását. Sőt, kőnnyítésül használhatod a 2008-ban hatályos törvényszöveget, hogy ne mondhasd hogy A Fidesz átírta a törvényt! Ha sikerrel jársz megigérem hogy ezentül csak Fletóra szavazok! Addig viszont kénytelen vagyok azt feltételezni hogy magnetofon módjára ismételgeted csak amit a politikusok a szádba adnak, és fogalmad nincs mit beszélsz...

Amúgy érdekesek vagytok ti Összefogásosok... Ha valaki fel meri hívni a figyelmet hogy szeretett politikusaitoknak is nem elhanyagolható része van a vereségben, az illetőt azonnal fidesznyiknek nevezitek, akkor is ha fogalmatok nincs a pártállásáról, és szemére vetitek, hogy nem hajlandó szembe nézni "a pártja" hibáival. Érzed az iróniát? :)

Psyman 2014.04.08. 09:51:32

@jotunder: ELTE ÁJK ami azt illeti :)

én már a fény gyermeke vagyok 2014.04.08. 09:52:27

@Gera:

Hogy örülsz a Viktor totális hatalmának,

abban ne hibáztass másokat.

Lehet, hogy születési hibád a szolgalelkűség...

labrabbit 2014.04.08. 09:53:32

@triumphator:
Sztem ez és a hozzá hasonló blogok azért jók, mert pont nem kell, mondhatnám nem illik, kritika nélkül elhinni semmit. Ez afféle anti-hitkozség.

okoskodó fórumlakó 2014.04.08. 09:56:05

@Kettes: hogyan alakította ki a Fidesz a saját médiáját? Kurva nagy munkát feccölt bele. 2002-ben kaptak egy pofont - rájöttek, hogy párt- és médiaszervezés terén sehol sincsenek. El kell fogadnotok, hogy ma már nem a kommunizmus futtatott véleményvezéreinek (pl. Bolgár György) a hangja tölti be Magyarországot. Könnyű volt nekik: a rendszerváltás előtti pozícióik erősek voltak, bejáratott nevük volt. Ezt a helyzeti előnyét a baloldal hosszú-hosszú évek alatt leamortizálta, Orbánék pedig pontosan tudták, hogy mi a túlélés módszere.

És ezt még mindig nem fogjátok fel. A politikusaitok sem. Nem tudtok semmit, semmiről. A baloldal mostani állapotához ez a blog is hozzátette a maga kis tégláját. Tapsoljátok meg magatokat, megérdemlitek - aztán keseregjetek még egy picit. Egyszer hátha megértitek, miért küldtek el benneteket a büdös francba.

zsazsu4 · http://orulunkvincent.blog.hu 2014.04.08. 09:56:54

@Psyman: Múlt század közepe és nem is UK, hanem Fro.
Lesz ebből mindjárt jereváni rádiójelentés
:-D

Kowalski, helyzetjelentést! 2014.04.08. 10:01:18

@én már a fény gyermeke vagyok:

"avatarod"

Ha jól látom, az ott kollégám, a Kapitány maga.

szempontpuska 2014.04.08. 10:04:54

@Psyman: Kettes meg az Összefogás???
Tovább nem is érdemes olvasni :-)

Pink Petsch 2014.04.08. 10:05:01

"Dehát én már külföldön dolgozom. Mit tehetek?
Először is töröld le azt az önelégült vigyort az arcodról. Kezdetnek ez is megteszi... :-)"

Ok, letöröltem ... ha ezzel segítek ;). Pedig vigyorogni jó! :)

labrabbit 2014.04.08. 10:08:51

Fura ez a valóság-izé, nem? Mindenki azt lát amit tud/akar. Én pl. úgy látom, a fidesz az osszes szavazásra jogosult polgár 27%-át gyozte meg. Ezt ostobaság lenne elsopro gyozelemnek vagy példátlan felhatalmazásnak venni. A tobbiek még ennyit se kaptak és nem tudom mennyi volt az érvénytelen (f.sz stb).
A részvétel nagyon alacsony, fiatalok nagyon passzívak.

Amennyiben a magyar politikai fake-elit egyáltalán érezne politikai, vagy inkább emberi felelosséget az ország iránt akkor szépen átengednék a terepet az újaknak. Mert a tobbseg nem ker egyikbol sem, megha befogott orral szavaznak is egyesek. Nincs kobe vésve, hogy jobb-bal, lib-konz mentén kell felállni. Nem muszáj mszp nevu pártnak létezni. Fidesznek se muszáj, de még maradnak. Arra pont jók, hogy ellenukben felnojon egy új generáció, úgyis csak akkor tudnak megmaradni ha kapnak társadalmi támogatást.

szempontpuska 2014.04.08. 10:11:00

@okoskodó fórumlakó: Tudod a médiabirodalom kiépítése másra is jó párhuzam.

A kurva nagy munka mellett az is előfeltétel volt, hogy egy rengeteg hibával küszködő - de még paritásos - médiarendszer lehetővé tette, hogy ellenzéki pozícióból indíthatnak HÍRTV-t, ECHO TV-t, Lánchíd rádiót, lehetett a közszolgálati rádió élén Kondor, majd Such, a Duna TV-nél Cselényi, a médiahatóság pedig nem kizárólag a pártállam ülnökeiből állt, hanem minden frakció delegálhatott tagokat (A Fidesz részéről benne volt Tirts és Szalay), akiknek a szavazatai egálban voltak a kormánypárti tagokkal.

Ma ez elképzelhetetlen, nem mintha egy effajta nyaloncmédia kellene a baloldalnak, de ez már másik téma.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2014.04.08. 10:11:01

@labrabbit: itt mostantól egy elit van. az orbáné. akik ragaszkodni fognak a kiváltságaikhoz.

szempontpuska 2014.04.08. 10:14:05

@triumphator: Rólad is van szó a posztban. Kösz az illusztrációt :-D

Fotelrocker2 · http://budapest.blog.hu 2014.04.08. 10:15:52

"A humor az ember szkafanderje a Földön - mondták egy stand upban, ehhez tartsd magad, mert aki nem tud nevetni magán, az meghagyja ezt a feladatot másoknak" - ezért a mondatért érdemes volt elolvasni.

Amúgy meg nem kell nyafogni, én pl. lelkes koménista vagyok, de feltételezem, hogy a Fidesz-, sőt a Jobbik-szavazók is ugyanolyan elmeroggyant, de jószándékú magyarok, mint amilyen én is vagyok.

(Egy régi LMP-s haverom pl. rendszeresen MIÉP-es arcokkal ment madáreleséget kitenni az erdőbe. Végigröhögték mindig az útat.)

szempontpuska 2014.04.08. 10:17:28

@Mityu "aljanép" MG: Akkor te nem vagy fundamentalista :-)

high up! 2014.04.08. 10:18:02

Annyira szép nézni, hogy generációk jönnek, generációk mennek, de az orruknál fogva megvezetett Átlaghülyemagyarok aránya kitart 80%-on.

Orbanescu és fidiótái végleg átvették az országrohasztó komcsik szerepét a ballibtől és immáron ez a pirosfehérzöld matyóba öltöztetett népség repíti tovább az országot a Kádári rezsicsökkentett válságvilágba.

FOLYTASSUK!

labrabbit 2014.04.08. 10:23:00

@jotunder:
kiváltság (lat. privilegium): I. a polgári jogban előjog és különös megtiszteltetés, az uralkodó jótéteménye, melyben a közönséges jog ellenében részesített valakit. /Kat. lexikon/

Ja, vágom.

Dour ®.. 2014.04.08. 10:29:50

Jajjj..., ezek a fránya számok.
Ha a szavazni "elmenők" közül 45% szavazott a fityeszre, akkor 55% nem.
Tehát többen nem kíváncsiak rájuk.

2014.04.08. 10:31:59

@Kettes:

Ezek java része butaság.
1. A keleti nyitás nem válasz arra, ahogyan szerinted nyugaton bánnak az Orbán-rezsimmel, ugyanis már a 2010-es kormányprogramban benne van. Akkor még nem lett volna mire válaszolni.
2. Nyugati multik vegzálása alatt nem tudom, mit értesz, én csak a különadókra tudok gondolni. Egyrészt ez nyilvánvalóan nem a semmiért történik, hanem magyar forintért, másrészt semmi köze ahhoz, hogy a multi nyugati vagy keleti. Nem hiszem, hogy a kínai vagy orosz tulajdonú bankokra más adózási szabályok vonatkoznának. Mivel a multijaink leginkább nyugatiak, a multikra kivetett adók logikusan a nyugati multikat sújtják.
3. A "szabadságharc" Brüsszel ellen egy nagy kamu, amit szívesen elhisznek balról is és jobbról is. Balról azért, mert így szemére lehet hányni a kormánynak, hogy mennyire ajrópaiatlan, jobbról meg azért, mert lehet büszkének lenni, hogy a mi kormányunk mindenkivel szemben megvéd minket. A helyzet viszont az, hogy az Unió valamennyi ránk nézve kötelező határozatát végrehajtottuk, sokszor a Bizottság jelzésére már azelőtt módosítottuk a jogszabályainkat, hogy bármilyen hivatalos eljárás indult volna. Semmilyen, az Unióban felmerült kérdésben nem folytatunk a többiek egységes véleményével szembe menő, különutas politikát.
4. Az orosz hitelt először is nem a semmiért vesszük fel, atomerőművet építünk a hitelből. Másrészt ennek sincs sok köze a keleti nyitáshoz, mivel a meglévő erőművünk orosz, logikusnak tűnik, hogy az oroszok bővítsék akár keleten vannak, akár nyugaton.
5. A többi valóban a keleti nyitás része, amitől azt várják, hogy sikerül jó kapcsolatokat kialakítani, aminek egyszer majd gazdasági haszna lehet.

Amúgy erről az egész "keleti nyitás" körüli hisztériáról mindig az jut eszembe, hogy 2002-ben a kampányban Medgyessy Péter tartott egy fórumot vagy mit az ELTE-n, ahol a keleti nyitás szükségességéről beszélt, mire egy csomó jobbikos tüntetőleg kivonult a teremből.

Sátán meg a Jocó 2014.04.08. 10:32:52

tehát ha egy kormány, amelyet demokratikusan választottak meg, él a lehetőséggel, hogy az intézményrendszert átalakítsa, és nem a szájatok íze szerint teszi, az már mucsaifaszta :))

nyugodjaotk bele, ismét nem Ti mondjátok meg, mi a jó, annyit tehettek mindösszesen, hogy ezen a blogon morogtok egymás között...

ja, meg az EU-nál mehettek sírni, meg fúrni az országot Redingnél :DD

Hajrá! :)))

Gera 2014.04.08. 10:34:14

@én már a fény gyermeke vagyok: Te szerencsétlen, olvasni se tudsz? Pedig szerintem elég világosan fogalmaztam. Én nem Viktornak örülök, őt igazából a pokolba kívánom, hanem annak, hogy nem jön vissza a másik oldal, akiket még inkább. Négy év alatt nemhogy valami megújulásig nem jutottak el, hanem azt se értették meg, mit kúrtak el és most már szemmel látható, hogy kb így is akarnak maradni és kivárják, amíg Viktor magától bukik meg, hogy aztán megint elkúrhassák ugyanazokkal az arcokkal, semmit és semmihez nem értve.

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2014.04.08. 10:36:21

Nekem igazán tetszik, hogy 3,9 éven át azon megy a röhögés, hogy a kormánypárti közmédia nézettsége százalékban nem mérhetően alacsony, aztán a pofáraesett választás után a fő ok a vereségre, hogy a közmédiában túlsúlya van a kormánypártoknak.

labrabbit 2014.04.08. 10:38:50

Akik 'értik a korulottunk álló világot' azt hiszik
1. a keleti nyitáshoz nyugati zárás kell,
2. politikai eszkozokkel gazdasági elonyokhoz lehet jutni.

esetleg 3. óriásplakátokból és társadalmi célú hirdetésekbol sokoldalúan lehet tájékozódni.

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2014.04.08. 10:39:32

Egyébkét hajrá újabb 4 évre ugyanigy tovább nektek, lehet még ennél kevesebb mandátumot is szerezni ha változtatás nélkül folytatátok ugyanebben a stílusban és mondanivalóval a permanens kampányt.

szempontpuska 2014.04.08. 10:39:41

@Sátán meg a Jocó: be kellett volna számoznom a kérdéseket, de mivel nem tettem meg, most magadnak kell kikeresni a rád vonatkozó pontot

Fotelrocker2 · http://budapest.blog.hu 2014.04.08. 10:42:03

@szempontpuska: Nem hát, én csak egy zenész vagyok.

Viszont annyira örülnék, ha az észérvekkel jövőket - pl. Psyman néhányszor - nem sértegetnétek. Mi értelme van annak? A humoros fordulataitok jobban bejönnek.

szempontpuska 2014.04.08. 10:42:12

@eßemfaßom meg áll: A Vincent nem indult a választásokon.

dr kíváncsivagyok 2014.04.08. 10:46:31

Asszem igaza volt Kolláth Gyorgynek....
Na nem abban , hogy bojkottálni kellett volna a választást,...hanem abban , hogy akár tuntetésekkel , akár sztrájkokkal KI KELLETT VOLNA KÉNYSZERÍTENI A KORREKT , KONSZENZUSOS VÁLASZTÁSI RENDSZERT !!!!!

dr kíváncsivagyok 2014.04.08. 10:51:44

@Gera:
"Én nem Viktornak örülök, őt igazából a pokolba kívánom, "

Sikerult a poklok poklára kuldened...

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2014.04.08. 10:56:19

@Kowalski, helyzetjelentést!: A Galamus nálam nincs beállítva a hírgyűjtőben. Néha rákattintottam és mindig azon siránkoztak, hogy miért nem veszik be a Gyurcsányt az összefogásba. Aztán ott van Konrád György, aki ugyan nem galamusos, de tényleg a háttérben nagybőgőzött. :)

hvg.hu/velemeny/20140109_Elkurtuk_elkurjuk_el_fogjuk_kurni

@Psyman:
Igazad van, fogalmam sincs a pártállásodról, és pusztán a politikai véleményed alapján, elhamarkodottan ítéltelek fidesznyiknek. No akkor most tisztázhatod magad: kire szavaztál? :-)

@grundigg:
"Mi magyarok egyszerre vagyunk Európa részei és a Kelet határa, érdemes ezért élnünk mindkét gazdasági övezet, kultúra előnyeivel. Új világgazdasági nyitásra van szükségünk, ami a Kelet felé való nyitást is jelenti, megtartva az Európai Unió tagjaiként élvezett előnyeinket. Kína, Oroszország, India és a többi kelet-ázsiai gazdaság gyors fejlődésére is rá kell kapcsolni a magyar exportgazdaságot." (Nemzeti Ügyek Politikája, 2010)

A magyar exportgazdaság "rákapcsolása" helyett hitelért tarhálták körbe a keletet, majd amikor Kína és Oroszország lepattintotta őket, folytatták a turnét a kaukázusi és az iszlám diktatúrák között. Orbán egész konkrétan azzal a politikai előnyünkkel seftel, aminek a megszerzéséért kurva keveset tett, viszont naponta leköpdösi: az európai uniós tagságunkkal. Például állampolgárságot árul off-shore cégeken keresztül a kínai és a maláj maffiának.

A különadókon alapuló hiánycsökkentés egy matolcsysta tévút. Ezzel nem lehet stabilizálni a hiányt, de stabilizálni fogják az alacsony növekedést.

Orosz hitelből orosz atomerőművet építeni, szakmai viták, választói felhatalmazás és pályáztatás nélkül? Vannak országok, ahol az ilyenért kötél jár...

szanalmas 2014.04.08. 10:57:02

Bírom a "nagyonokosokat" és a "nagyonnéplenézőket", hogy rácsodálkoznak a választási eredményekre négyévente. Vazze, ebből főzünk, sem az alapanyag nem ehető, sem a kukták, kár lenne reménykedni, hogy majd most meglendül az ország átlagos intelligenciaszintje. És a legnagyobb hiba tényleg azt hinni, hogy bármilyen verziójú eredmény segítene ezen a csődtömegen itt Közép-Keleten!

szempontpuska 2014.04.08. 10:58:32

@eßemfaßom meg áll: én legalább 12 tényezővel példálóztam...

vidéki suzukis 2014.04.08. 10:59:32

Ti komcsik olyanok vagytok, mint a Bourbon-ház: semmit sem tanultatok, és semmit sem felejtettetek.

De biztos jó érzés a történelem pöcegödrében tartózkodni, a világért ki ne másszatok onnét.

szempontpuska 2014.04.08. 11:03:18

@vidéki suzukis: Putyin nem fog ezért a komcsizásért megharagudni? :-)
Esetleg a kínai elvtársak?

Gera 2014.04.08. 11:04:36

@dr kíváncsivagyok: Megmondtam, kire szavaztam, nem? Nem Orbánra, hanem az ellenzékre. Elveszett a szavazatom? Nem. Akkor egy kurva szavad nem lehet ellene, nem? Mi is a problémád? Baszki már az is csoda, hogy leküzdöttem az undorom és elmentem szavazni.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2014.04.08. 11:06:01

@szempontpuska: pozsgay és szűrös elvtársakról, meg a teljes cöfről mit sem szólva. :))

szempontpuska 2014.04.08. 11:07:34

@jotunder: Említettem volna még a központosítást, a járásrendszert, a pártállamot, a házmesterországot stb, node ezeknek???
:-)

bat4 2014.04.08. 11:07:46

Újból pófáraesett a magyargyűlölő gennyes vicent horda. Újból pofáraesett a liberálbolsevista gennyhorda.

Mercel 2014.04.08. 11:10:04

"*(E poszt két héttel a választások előtt íródott. Ha véletlenül kormányváltás lett, akkor elnézést kérünk)"

Na ezen konkrétan felröhögtem:D

"Frigyes"

szempontpuska 2014.04.08. 11:11:06

@bat4: A poldaddy szerint az olvasók kétharmadának tetszik a poszt. És ez nem mandátum-, hanem szavazatarány :-P

IKDFA 2014.04.08. 11:12:35

Ez a permananes és meglehetősen kontraproduktív Orbánozás már a második bukott választást eredményezi baloldalt, de ti tényleg nem tanultok semmiből.

szempontpuska 2014.04.08. 11:13:58

@IKDFA: Túlbecsülöd a Vincentblog jelentőségét, de azért jól esik :-)

Gera 2014.04.08. 11:15:46

@IKDFA: Nem az Orbánozással van a gond, hanem azzal, hogy azon kívül semmi nincs. De sajna így is lehet azért választást nyerni, elvégre Orbánnak is sikerült. Csak ki kell várni, amíg a másik oldal tönkrevágja az országot.

Exploiter 2014.04.08. 11:17:50

@triumphator:

Ebben egyébként igazad van.
De akinek az internet úri huncutság és űrtechnika, az ne szavazzon, b+, menjen kapálni.

kormányváltó Trabanttal 2014.04.08. 11:33:24

Újabb 4 év zorbánozás, és 2018-ban is biztos a Cifrafosás.

Semmiből nem tanultok, és semmit nem felejtetek.

Egy a szerencse, hogy valóra válni látszik az, amiről a Zorbán a Nagy Imre-újratemetésen beszélt.

Ti. hogy akkor lesz itt szabadság, ha a magatokfajták ha akarnak sem tudnak újra rárontani az országra.

triumphator · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2014.04.08. 11:41:10

@Exploiter:

mások viszont nem voltak restek legalább a kampányidőszakban letalpalni a nagyon vidékre (a "kapálókhoz") és onnan meríteni szavazókat. ha ez a baloldalnak derogál, az bizony az ő bajuk. mert a kapás szavazata is pont annyit ér, mint a bloggeré.

Psyman 2014.04.08. 11:50:05

@Kettes: LMP. Számomra a Fidesz leszerepelt, az Összefogás töketlen és a múlttal való makacs szembe nem nézés miatt elfogadhatatlan, a Jobbik pedig rasszizmusa és EU-ellenessége miatt vállalhatatlan. Plusz szerintem kell egy zöld párt a parlamentbe és tetszik, hogy Schifferék megtartották a gerincüket és nem törleszkedtek oda egyik nagy párthoz sem.

a 17 éves Parker Schnabel 2014.04.08. 11:51:37

@triumphator:

Körbejárták a fideszes földesurak a saját földjeiket.

Én is körbejárom néha.

ggiza 2014.04.08. 11:52:44

Istenem, oly jó olvasni ezeket a blogokat! :))))))) Én csak azt nem értem, hogyan is lehetett bármelyik ballib olyan ostoba, hogy fikarcnyi esélyt is látott ezekben az összefogásos bohócokban! :))))))) Hogy megnyugodtak, mikor bejelentették a nagy összefogást... csillogó szemek, feléledő remények, túláradó optimizmus, szarházi már arra készült, hogy a választások után a fidesz a vereség miatt utcára viszi az embereket, de őőőőő máááááá ki isss talátta, hogy fogja dééémokrátikusan rendezni majd eztetaaaa konyfliktyust! :)))))))
VÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁHÁHÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, ostoba pojácák! :))))))))))))

a 17 éves Parker Schnabel 2014.04.08. 11:54:25

@Psyman:

Ezt az érvelőkártyát már többen fölmondták.
Uncsi vagy fideszes.

triumphator · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2014.04.08. 11:59:05

@a 17 éves Parker Schnabel:

helyes. ennyiben is különb vagy azoknál, akik erre sem hajlandók.

Smirr 2014.04.08. 12:03:01

@jobbdemokrata: Nem tudom, hogy amit Te irtal jobb-e vagy maga a poszt :D De mindenesetre sirva röhögök :D (pedig nem is vicces az egész

Lasombra 2014.04.08. 12:03:28

@ggiza: látod, ez egy ilyen vidám blog. neked vicces olvasni a bejegyzéseket, nekem vicces olvasni a hozzászólókat.

igazán kedves tőled, hogy külön kiemelned a caps lock meg szmájli hegyekkel, hogy retardált vagy, de nem szükséges súgni. elég, ha simán leírod, amit mondani szeretnél.

dr. mesterséges színezék 2014.04.08. 12:05:23

@weasel: "Nem hiszem, egyszerűen csak jobb az identitásképzésük."

A képzés kreatív tevékenység, rájuk alkalmazhatatlan (legfeljebb ha szóalkotásról van szó, de ott is okkal léphetnének fel a Magyar Kommunista Párt jogutódjai szellemi tulajdon megsértésével kapcsolatos vádakkal) - a Fidesz esetében a -kisajátítás utótag használata indokolt. Identitásé, bolté, földé... fojtatásunk következik...

szempontpuska 2014.04.08. 12:07:22

@ggiza: azt vágod ami a poszt utolsó sorában van, vagy az apróbetűs részhez neked szemüveg kell?

szanalmas 2014.04.08. 12:07:56

@kormányváltó Trabanttal:

Van abban valami jegesen félelmetes képzavar, ahogy Viktor (tetszőleges politikus nevével helyettesíthető) megteremti a nagy szabadságot! Annyi mindent teremtettek már nekünk, hogy azt mondanám, elég már, hé!

a 17 éves Parker Schnabel 2014.04.08. 12:10:18

@Lasombra:

Akkor voltak ilyen hisztérikus állapotban még,

amikor 2008-ban megbuktatták a Gyurcsány-koalíciót a 300 forintos népszavazással.

Meg amikor leomlott a World Trade Center.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.04.08. 12:24:18

A legnagyobb probléma a választásokkal a média egyensúlytalansága volt. A közmédia elfogultsága nem új dolog, viszont a mértéke már feltűnő. A köztéri plakátok többségét korábban is Simicska cége kezelte, ez sem újdonság. A balos újságok és hírportálok aránya csökkent, de erre csak annyit mondok, hogy talán hülyeség volt a csődtömeg Népszavát és Népszabadságot pénzelni és hagyni, hogy az Indexet jobboldali üzletemberek vegyék meg... Ha pártot akarnék építeni, én is a médiát venném meg, a 2002-2010 közötti időszakot a médiabirodalom kiépítésére szánta a Fidesz, mert belátták, hogy a nyomasztó balliberális médiafölénnyel szemben nehéz nyerni. Közben baloldalon csak a nyavajgás ment...

labrabbit 2014.04.08. 12:36:17

@kormányváltó Trabanttal:
Zorbán+szabadság? hehe

Most be kéne írnom pár H. Rózsa, Kerényi, Bogár, Balog idézetet, de nem. Miért? Csak.

zobod 2014.04.08. 12:46:17

Nem értem a parát... ha a Megyó-Gyurcsány korszak mocskát egy IMF-féle sokkterápia takarította volna el, és most nem fél, hanem egymillió magyar dolgozna a határokon kívül, nem három hanem ötmillió ember lenne szegény, ha nem lenne egymillió európai szinten élő ember sem hanem csak százezer szoclib rezsimtibi, cserében viszont nem lenne a bankoknak különadó, kapnánk vállon veregetést a nyugati gazdáktól, és a jobboldali entellektüelleknél semmivel sem értékesebb liberális entellektüellek tologatnák a lila felhőket a köztévében, az miért lenne jobb?

PeZe 2014.04.08. 12:49:03

Kedves úgynevezett Baloldaliak!

Semmivel nem vagytok jobbak, mint az úgynevezett jobboldal. Miattatok kaptak Orbánék 2/3-ot és kaptak teret a jobbikos fasisztoidok. Szánalmasan gyengén szerepeltetek a választáson, és ez nem csak a Fidesz miatt van, hanem ti magatok tettétek rosszul a dolgotokat. A 2010 előtti szellemi közeg ugyanolyan nehéz volt, csak másképp bűzlött, mint a mostani. Én miattatok mentem külföldre, és a mostaniak miatt maradok. Mindenesetre további kellemes fürdőzést kívánok abban a vak gondolatrendszerben, hogy ti képviselitek a demokratikus gondolkozást, és ti vagytok a letéteményese Magyarország (a.k.a. Magyar Köztársaság) jövőjének.

Üdv a pálmafák alól! és kösz a halakat!

Mészáros Laci 2014.04.08. 12:49:12

"Az ő szavazóikat az ilyen ügyek nem ingatják meg, az ellenzékét igen." - lásd 2006, például :-)

nice try, vincent.

DFK 2014.04.08. 12:54:21

A baloldallal az a baj, hogy meg akarta takarítani azt a nagyon fárasztó munkát, amit a fidesz viszont elvégzet 2002-2010 között.
Sorolom:
- pénzt költeni a saját média háttér kialakítására
- közösséget biztosítani a velünk szimpatizálóknak
- ha kell, házról-házra, ajtóról-ajtóra járni kampányban
- az embereket meghallgatni a házról-házra járás közben, ha kérnek valamit, abban segíteni (akár a tüzifát felvágni, ha azt kérik!)

És van egy alapvetző különbség a Fidesz vezetője és baloldal vezetői között. Orbán kemény munkával a semmiből rakta össze a fideszt, míg a baloldal vezetői már a készbe ültek bele pártvezetőként. Ezért van az, hogy Orbán pozicióját, vezető szerepét és tekintélyét (mert van neki) nem kérdőjelezik meg a fideszben, ezért nem hagyták magára a bukások után sem. Mesterházy, Bajnai, Gyurcsány egy már létező infrastruktúrába ült bele, azt nem fejlesztették. Ők olyanok, mint a csúcsmanagerek, akik ott vannak egy cégnél, míg megy a szekér. Ha gond van, simán céget váltanak. Ezért nem is megy úgy utánuk a tábor.

labrabbit 2014.04.08. 12:55:39

@zobod:
www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/imf-a-legszegenyebbeket-sujtja-a-szell-kalman-terv-352575

'A legsérülékenyebb, legszegényebb rétegeket érinti majd nagyon súlyosan a Széll Kálmán-terv, és ez olyan kockázatokat hordoz, amelyek az egész terv megvalósíthatóságát alááshatják - mondta a Hírszerzőnek adott interjújában Irina Ivascsenko. Az IMF magyarországi vezetője szerint az állami munkahelyteremtés maximum átmeneti megoldás lehet.'

A liberálfasisztabolsevik blogokon anno kiveséztuk a SZKT1-2-t. Ekozben ment a nincs mexoritás, mindenki jobban jár stb.

Megértem, hogy szereted a fideszt, sot Viktort. Ez elfogadható. Az érvelésed nem az.

labrabbit 2014.04.08. 12:58:50

@DFK:
Igazad van. A gond csak az, hogy nem egy sikeres csapatot kell építeni, hanem egy egész országot elfogadhatóan mukodtetni. Másszóval: kormányozni. Na, erre talán Horn idejében volt peda utoljára (en is csodálkozom, hogy ezt mondom...)

Grifter 2014.04.08. 13:00:32

Venezuelában volt (van) kőolaj.

szempontpuska 2014.04.08. 13:03:49

@DFK: engem ez az Orbánkép inkább egy leválthatatlan pártfőtitkárra emlékeztet azt meg kösz, de nem kérek!

dr. mesterséges színezék 2014.04.08. 13:05:11

@PeZe: "Kedves úgynevezett Baloldaliak!

Semmivel nem vagytok jobbak, mint az úgynevezett jobboldal. "

Sajnos. Tölgyessy minapi írása szerint itt nem lehet belgának lenni. Téved, lehet, olykor muszáj, csak nagyon szar.

szempontpuska 2014.04.08. 13:07:28

@PeZe: egyszerűen túldimenzionálod a vincentblog hatását. Ne tedd, még elbízzuk magunkat!

PeZe 2014.04.08. 13:09:22

@szempontpuska: Úgy általában szóltam a baloldaliakhoz, hidd el, a vincent blog szerepét marginálisnak sem tartom, habár időnként érdekes kérdéseket vet fel, és a fenti post ironikus hangvétele, humora alapvetően tetszett.

vidéki suzukis 2014.04.08. 13:10:14

@szempontpuska:

Nem tudom, hogy Putyin megharagszik-e azért, mert a komcsikat lekomcsizom, de nem is érdekel.

ggiza 2014.04.08. 13:17:37

Nyugodjon le mindegyik, a ballib oldal sorsa megpecsételődött. Tök felesleges itt létező, vagy nem létező problémáknak esetleg porblémáknak az " elemzése" polemizálgatás, mint a kofák a piacon...
Pfúúj, malacok! Aztán meg, itt van az a divatos, sokat hangoztatott kijelentés, hogy " eeeevándorlokk a Londonba"! Most akkor vándorolnak, vagy nem vándorolnak? Annyi mosogatói állás van a Londonbaaa, vagy takarítás, segédmunkák, stb.
Ezek mind ideális állások, a magasan (kommunikáció, bölcsész, humánerőforrás meeeee-neddzzsser, stb.) képzett ballib fiataloknak.
Csak nem önmaguk ellyenségii? Épíccsék karrierjük a Londonba!

labrys 2014.04.08. 13:19:15

@szempontpuska: honnan került ide ez a sok agykárosult ilyen hirtelen? Megint címlaposak lettetek valahol?

dr. mesterséges színezék 2014.04.08. 13:22:05

@DFK: "Ha gond van, simán céget váltanak. Ezért nem is megy úgy utánuk a tábor."

A zemberek nem is menedzsernél szoktak dolgozni, hanem cégnél, és a saját érdekükben. Ahogy pártra pedig, mint érdekérvényesítő szerveződésre meg szavazni. Már ahol a párt tényleg érdekérvényesítő szerveződés (a bal bal, a jobb jobb, és az árnyalatok) és nem szakrális csoport. Szakrális csoporttal ui. bármit lehet csinálni: egyeseket kiátkozni, szent hadjáratot hirdetni, a gyerekét dugni - az egyigazhit békekatonáinak ez mind rohadtul megfelel.

zobod 2014.04.08. 13:29:45

@labrabbit: akkor kivesézésbe több forrást kellene bevonni. A nem éppen fidesz-közeli bloomberg, economywatch rendszeresen írt/ír a görög válságkezelés következményeiről, a szegényebb rétegek nyomorba csúszásáról, az alsó-középosztály elszegényedéséről. Ráadásul eredménye sincsen, még annyi sem mint a magyar unortodox stabilizációnak, a most kibocsátani tervezett pár milliárd dollárnyi papír - ha valóban piaci szereplők jegyzik majd le - nem siker a problémák méretéhez képest. Semmi nem támasztja alá, hogy az EU/IMF konform válságkezelés jobban működne, vagy akár sikeresebben tudná a problémákat szőnyeg alá söpörni. Megértem az konformisták fidesz elleni gyűlöletét, mert bebizonyosodott, hogy a megkérdőjelezhetetlen dogmák ignorálása mellett sem történik összeomlás, sőt, a dolog működik és ez nyilván bátorítóan hat máshol is (pl. manyupokhoz való hozzányúlás már nem tabu, a portugálok a manyup alapokat átrakták az államiba, a spanyolok átcsatornázták az egészet az állampapírjaikba, a lengyelek is kezdenek letérni az ortodox irányról).

Továbbra sem értem, hogy miért kell ennyire parázni.

dr. mesterséges színezék 2014.04.08. 13:31:31

@ggiza: "Most akkor vándorolnak, vagy nem vándorolnak? "

Befejezett folyamatos jelenben történik a dolog.
Annyira, hogy Vikid azt se tudja, hogy mikor tagadja, és mikor állítsa be úgy, hogy pont így akarta, pont így szokott leszállni a bringáról - illetve hogyan nehezítse a voksolásukat.

De onnan biztosan nem így látszik.

Huncutkukac (törölt) 2014.04.08. 13:38:28

"Ha ez a többség akarata, én tényleg hazaáruló vagyok?"

Ezt azért gondold át újra!
44,54% az hol többség?

Na igen.
Ez az az ország, ahol a 44,54% a matematikai alaptörvényeket is felülírva lesz 67%.
Hiába, ebből (is) látszik, hogy Orbánisztánban vagyunk!

Egyébként innen is gratulálok az agyatlan rezsiharcosok tömegeinek!

dr. mesterséges színezék 2014.04.08. 13:41:36

@vidéki suzukis: Ne is gondolj utána annak, hogy mikor mit beszélsz! Paradox módon gondolat nélkül lehetsz ideális duplagondolós katonája a NER-nek.
Mitiszó?

DFK 2014.04.08. 13:41:59

@labrabbit: Ahhoz, hogy sikeresen kormányozhass egy országot, előbb egy sikeres csapaptot kell mögéd/köréd építened. megjegyzem Horn ormányzása abból állt, hogy eladták, ami még megvolt...

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2014.04.08. 13:44:51

mindenki hibás és felelős, kivéve az elcseszett messiás banda..
Fletó, Atesz, Bajnai Fodorbonus és Kuncze..Vadai és Szanyi.

sok sikert 2018ra

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2014.04.08. 13:45:14

@szempontpuska: szép napot, kéretik frissíteni, és le sem moshatod, hogy te ötletelsz nekik ;)

Mit keres a kormány Észak-Koreában?

Észak-koreai forrásból kellett megtudnunk, hogy magyar külügyi delegátus érkezett Phenjanba.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkulfold%2F2014%2F04%2F08%2Fmit_keres_a_kormany_eszak-koreaban%2F

zobod 2014.04.08. 13:47:53

@Huncutkukac: 44% országos lista + választókerületek 90% -a, erről elfeledkeztél. Tegnap a washington post onlineon Gáti is ezzel próbált manipulálni, nem sok sikerrel.

Lasombra 2014.04.08. 13:49:30

@labrys: pedig már húzódik vissza az ár. reggel 300 fölött volt a trolldetektor.

szempontpuska 2014.04.08. 13:49:51

@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nabazm! Esküszöm hogy jó két hete megírtam ezt a posztot!!!

dr. mesterséges színezék 2014.04.08. 13:50:21

@Huncutkukac: "Egyébként innen is gratulálok az agyatlan rezsiharcosok tömegeinek!"

A fentebb említett belgaként jegyzem meg: ha Magyarország a világrekorder hiperinfláción kévül még valamivel be fog kerülni gazdasági szakkönyvbe, az a mikroökonómaiai csoda lesz, ahogyan 12 év alatt 19000, 300 és megint párezer forint irányt tudott szabni az országnak.

Nehéz a soruk a magyar anyáknak, nehéz - elviselni ezt a sok családon belüli szexuális erőszakot...

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2014.04.08. 13:51:17

@Huncutkukac:

1994-ben (a régi, jó, "demokratikusabb" választási rendszerben) az MSZP/SZDSZ duó a szavazatok 49%-val a mandátumok 72%-át gyűjtötte be! :)

Annyira jó látni, hogy erőlködtök! :)

Lasombra 2014.04.08. 13:52:37

@zobod: "+ választókerületek 90% -a"

ami szintén nem egyenlő a 90%-os támogatottsággal.
remélem, ezt te is tudod.
vagy szerinted, ha egy párt- ad absurdum - minden vk-t megnyer 1 szavazattal, akkor annak 100%-os a támogatottsága az országban?

most komolyan, ennyire nem lehet nehéz ez a Támogatottság vs Mandátum rejtvény.

DFK 2014.04.08. 13:53:03

@dr. mesterseges szinezek: Inkább az a gond, hogy ez azt jelenti, hogy az adott pártvezető sem elég elkötelezett a párt iránt. Így aztán a mezei tagoktól, akitől a sok önkéntes munkát várnák, sem tudsz elkötelezettséget várni. Mert azok a tagok az utcán az arcukat adják ám a párthoz; az ismerősök, szomszédok, kisebb településen a munkaadója tudni fogják, melyik párthoz tartozik. Adot esetben el kell viselniük, hogy az emberek beszólnak nekik. De miért is tennék meg olyan vezetőkért, akik, holnap, lehet, már másik pártot csinálnak?

quendelapo 2014.04.08. 13:54:36

Szégyelljétek magatokat, beszariak!

"Most akkor hozzá kell szoknom, hogy pártállamban élek?

Már eddig is voltak olyan szabályok, amiket a saját jól felfogott érdekedben be kellett tartani. Tanulj meg a sorok közt olvasni, vedd le a polcról a régi kremlinológusok könyveit. Párttagság az előmenetel feltétele. Ha közalkalmazott vagy, ne lájkolj semmit a facebookon, ne jelenj meg flashmobon, ne lássanak a kezedben (táskádban stb.) ballibsi újságot, küldd vissza a vonalkódodat a nemzeti konzultálónak, ha pedagógus vagy, töltsd ki szépen a portfóliódat, ha házmester vagy, rakd ki a rezsiértesítőt, de legfőképpen ne lépj a nagyok tyúkszemére, ha milliárdos ÁFA-csalást veszel észre, vagy rájössz, hogy lehallgat az UD Zrt. mert a végén még rendőrautóba ültetnek és..."
EZ HÜLYESÉG, így mindannyiaunkat egyenként levadásznak és megetetnek a kutyáikkal!

A demokrácia immunrendszere csak attól erősödhet meg, ha mindenki elmondja a véleményét!

labrabbit 2014.04.08. 13:57:01

@zobod:
A Fidesz semmit, de semmit nem csinált, amit elozoleg mások/máshol nem csináltak volna. Nem parázok, kulonben is már 'Londonban mosogatok', úgyhogy nem vagyok a sikerek részese.
Szomorú azért lehetek egy kicsit? Elsosorban azért, amit az emberi méltóság ellen folytatólagosan elkovetnek. Lehetett volna egyuttmukodés, rendszer, akár nemzetileg is. Meg lehetett volna lépni a szukséges mexoritásokat, bezárasokat, elvonásokat; szóval egy korrekt struktúraváltást tisztességesen is. Most csak és kizárólag az állam, boics, az Állam nyert. Amit egy zRt. rendszerben mukodtetnek, az egész olyan teokratikus államkapitalizmus-szeru.
Nincs ortodox irány. Vannak viszont prioritások.
Ja, de mégis parázok. Kovér azt mondta, minden magyar állampolgárra gondjuk lesz, bárhol is éljen. Ezt az erdélyiek biztos értékelik, én kicsit megijedtem. Tegyuk hozzá, ebben a ciklusban fogják megoldani a demográfiai problémákat is...

ggiza 2014.04.08. 13:57:31

@dr. mesterseges szinezek:

Teljesen optimális a Londobaa csicskaként harmad bérért kuliizni, két pakival meg három román cigánnyal élni 20 m2-en. Csodás szabad világ!

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2014.04.08. 13:58:59

@szempontpuska: nooo para, kicsit finomodik idővel, úgy fideszesen :D

Update: Nem az Észak-Korea-Magyarország közös határszakaszról tárgyalt a magyar küldöttség a diktatúrában, hanem Csaba Gábor új szöuli nagykövet, aki kezeli a észak-koreai ügyeket is, adta át megbízó levelét Phenjanban.

444.hu/2014/04/08/magyar-diplomata-erkezett-eszak-koreaba-eldurvult-a-keleti-nyitas/

azééé szép ez:

Megírta a Pravda, hogy Orbán Viktor jó srác

A magyarok szeretik, ha Brüsszeltől független miniszterelnök irányítja a hazájuk kormányát, olvasom a legendás újságban.

cink.hu/megirta-a-pravda-hogy-orban-viktor-jo-srac-1560686410

dr. mesterséges színezék 2014.04.08. 13:59:35

@DFK: Ez a választó önérzetén kívül az aktivista önérzetét is jelzi.
Megint csak: a fideszben megmerítkezettet nem érdekli semmi: tény, vélemény, hitel, világ, stádium -- csak mondja és hiszi a magáét.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2014.04.08. 14:08:05

@jobbdemokrata: "1994-ben (a régi, jó, "demokratikusabb" választási rendszerben) az MSZP/SZDSZ duó a szavazatok 49%-val a mandátumok 72%-át gyűjtötte be! :)"

Annak az volt az oka, hogy a listás szavazatok 16.3%-át olyan pártokra adták le, amelyek nem érték el a bejutási küszöböt. Most ez az arány 3.7%. Ha 1994-ben is csak 3.7% lett volna az elveszett szavazat, a kormánypártoknak nem lett volna kétharmados többségük. Illetve, ha most is 16.3% lett volna az elveszett szavazatok aránya, akkor a Fidesznek csont nélkül 70% felett lenne a mandátumaránya. Bocs, hogy megzavartam a gondolatmenetedet.

Ma Baker 2014.04.08. 14:11:53

Látod Vinszent most az egyszer igazad van. Pont a tisztítótűz elmélet miatt ilyen termékeny most a talaj a Fidesz számára. Mert a te általad demokratának gondolt oldal így rágyújtotta az erdőt az országra.
Amúgy elég viicces pártállami poénokat szórni arra a pártra, amelyik tevékenyen szüntette meg annó a pártállamot és most a pártállam jogutódja a kihívója.

labrabbit 2014.04.08. 14:14:06

@DFK:
A sikeres csapat szerinted mit jelent? Selmeczi? Rogán? Kósa? Semjén? Harrach? Inkább mondjuk azt, a fidesz felépítette OV-t, meg o magát is. Van karizmaja (sokakra hat), es van csapata, akiknek mukodését az legitimálja, hogy hozzá tartoznak. Emlékszel a molinora a békemeneten, Némethné, Lázár, Balog stb képével? 'Ok értunk, mi értuk!'

Sikeres csapat, ja. Majd az ido igazolja oket, Pl. ezt:
'Nem arról van szó, hogy 2011 szeptemberétől lesújt a hóhér bárdja, hanem terveink szerint 2014-ben az egyetemek és főiskolák kapuin a mostaniaknál sokkalta jobban felkészült diákok sétálnak majd be.' /H.R./

nál 2014.04.08. 14:16:28

@Ma Baker:
Ezt te őszintén hiszed?

szempontpuska 2014.04.08. 14:18:42

@Ma Baker: de facto a pártállam kiépítője. A rendszerváltás óta nem állt olyan közel az ország a pártállamhoz, mint most.

PeZe 2014.04.08. 14:20:14

@Kettes: Értem én a gondolatmenetedet, de a szavazatarányok vs parlamentimandátum-arányok közötti különbség természetes egy olyan választási rendszerben ahol a mandátumok felét listáról, másik felét pedig egyéni jelöltekből generálják. Ha csak egyéni mandátumok lennének, akkor most kb. 90% Fidesz, 10% MSZP/Baloldal lenne, a Jobbik be sem jutna, az LMP meg el sem indult volna talán. Egyébként pedig ne felejtkezzünk el arról a tényről, hogy az MSZP/DK/Együtt-PM/Liberálisok és a nyakában lihegő Jobbik összesen alig tudott több szavazatot szerezni, mint a Fidesz. Tételezzük fel, hogy a Fidesz szerez 44% parlamenti helyet, a "Kormányváltók" 26%-ot, a Jobbik 20-21-et, az LMP pedig a maradékot. Akkor mi történne? A baloldal akkor sem rúgna labdába, a Fidesz megvásárolna pár Jobbikost/LMP-st/"Kormányváltót" és ugyanúgy nem váltanának kormányt, max instabil lenne a kormányzás. A Baloldal ilyen arcokkal egyszerűen nem szexi, nem nyerő, az emberek nagy többsége továbbra sem kiváncsi rájuk, sokkal többen újráztatták a Fideszt, mint ahányan a baloldal régi arcait akarták volna újra látni. Ennyi.

szanalmas 2014.04.08. 14:20:52

@Lasombra:

Szerintem nem erre célzott. De teljesen mindegy az arány, akkor is megdöbbentő és elgondolkodtató, hogy egy program nélküli párt szarrá nyeri magát a választókerületekben. Még akkor is, ha a többi is elképzelések nélkül indult, ahogy szokott. Nézegettem a jegyzőkönyveket, a legtöbb helyen magasan vertek mindenkit, ahol meg kikaptak, ott épphogy. Én ezt sosem fogom megérteni, de mentségemre szolgáljon, nem is érdekel! A többiek úgyis mindig sokkal többen vannak, mint én!

dr. mesterséges színezék 2014.04.08. 14:24:11

@ggiza: Lehet, hogy felmosóvödörnél szofisztikáltabb termelőeszközt nem láttál még, és én nem azért létezem, hogy pótoljam neked, amit az életben elmulasztottál, de azért annyit segítek, hogy tanulatlan teddideteddodának lenni mindenhol szar, főleg ha nem is érted, hogy mit kéne ideodázni. De a világ nem csak ennyiből áll, még ha Viktorék veled el is hitették, hogy ha nem fej, akkor írás.

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2014.04.08. 14:29:37

@Kettes:

Na, mi van, 1994-gyel kapcsolatban elemezgetünk, most meg csak annyit böfög minden ballib az éterbe, hogy "dehogylehetséges44%kalkétharmadotelérni"????????

Nem zavartad meg a gondolatmenetemet, mert a részletek a mondanivaló tekintetében másodlagosak :) Maradjatok még jó sokáig abban, hogy "fújpatásorbán" és "nincsdemokráciaáájróóópaseggíccs!", és utána csodálkozzatok ,ha 2018-ban csak a Szent Korona megtekintésekor tudnak a ballib politikusok a Parlamentbe jutni...

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2014.04.08. 14:30:39

@PeZe: Félreértesz: én nem nyígtam a szavazatarány/mandátumarány aránytalanságon. Itt foglaltam össze, hogy mi a bajom az új választási rendszerrel:

orulunkvincent.blog.hu/2014/02/18/lejt_a_palya

és amint látszik, a többségi rendszerről nem volt egy rossz szavam sem.

PeZe 2014.04.08. 14:32:42

@Kettes: Ezesetben mea culpa :)

zobod 2014.04.08. 14:35:11

@Lasombra: szalmaszálba kapaszkodsz. Nem igaz, hogy az egyéni nyertes mindent visz. Az egyéniben leadott szavazatok nem vesznek el, viszik tovább országos listára, így van bent a Parlamentben az LMP.

@labrabbit: a poszt hangulata nem bosszús, vagy szomorkás, sokkal inkább parás. Ezen vagyok fennakadva. Azt meg ne várd el, hogy választott politikusok népnyúzáshoz asszisztálnak, ha van alternatíva. Teljesen irreális elvárás, hogy valami ideológiai hűség jegyében EU-t, világnézetet akármit előnyben részesítenének a szavazóikhoz képest ha van más lehetőség. Főleg úgy nem, hogy az ortodox válságkezelő programok nem sikeresek, az unortodox pénzpumpák miatt van mozgásban a nyugati típusú gazdaságok és társadalmak (ez messzire vezet, ugyanis ebből lassan következhetne egy egészen másfajta társadalmi rendszer is, hiszen szemmel láthatóan nem az erőforrásokkal hanem a status quoval van a baj de ezt most hagyjuk, nem mi magyarok fogjuk ezt a váltást beindítani. Az FT alpahville -on jelent meg erről nagyon érdekes cikksorozat még tavaly). A lényeg, hogy a szoclibek sem jókedvükben IMF-eztek, viszont legalább ők töketlenkedték össze azokat a körülményeket ami miatt rákényszerültek. Meg is van az eredménye, máig nem kis részben azért büntetik őket. Ugyan miért dobta volna el magától a fidesz az esélyt népszerűségének megőrzésére? Hogy úgy járjon, mint Antallék?

szempontpuska 2014.04.08. 14:42:10

@zobod: te teljesen félreérted a poszt hangulatát. Most már csak azt kell tisztázni, hogy szándékosan-e

labrabbit 2014.04.08. 14:46:58

@zobod:
'Teljesen irreális elvárás, hogy valami ideológiai hűség jegyében EU-t, világnézetet akármit előnyben részesítenének a szavazóikhoz képest ha van más lehetőség'

Dehát ezt csinálták! A piac bzalma meg ilyenek mire epult? Látták, hogy százmilliárdokat vonnak ki az oktatásból, eubol, szociális szférából, adókat emelnek minden gazdasági csoportban. Ettol hitelképes lett a fidesz zRt. +bónusz, amíg marad a hiánycél addig azt csinálnak a ktsg-vetessel amit akarnak. És mit akarnak?

Lasombra 2014.04.08. 14:49:18

@zobod: "Nem igaz, hogy az egyéni nyertes mindent visz."

nem hát. még szerencse, hogy nem is írtam ilyet.

elnézést, ha tévedek, de a jelek szerint azt hiszed te is, hogy én a választás eredményét vitatom, vagy azt akarom kozmetikázni a baloldali összefogás fiaskóját kisebbítendő.
biztosíthatlak, semmi ilyen szándékom nincs.

Magyarország meg lett kérdezve, nyilatkozott (vagy a faszát verte otthon, ez most mindegy), Magyarország a fideszkdnp-t kérte, hát használja őket Magyarország egészséggel. vagy inkább fordítva, de ez a fanokat ez ugyanúgy boldoggá teszi, szóval no problémó.
ez így működik, ezt elfogadom magam is.
sőt. ha az Összefogók be sem jutottak volna, akkor is kb ugyanitt lennénk. a fidesz ugyanúgy vinne mindent, nyomi Mesterházy meg ugyanúgy nem mondana le.

tényleg csak a mandátum - felhatalmazás keverést szeretném helyretenni, mert már sokadszor hallom szinonim kifejezésekként használni őket.

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2014.04.08. 14:49:47

Csak egy szubjektív vélemény: Átfutottam az utolsó 1-2 óra termését. A sok ideszabadult agyhalott jobbos beröfögés következtében a színvonal beesett a wc (pottyantós) aljára. Van abban valami, "hogy virágozzék 100 virág", no de ha büdösek azok a virágok...? Gyakorlatilag semmi érdekeset, érvényeset, igazat nem tudnak mondani a jobberek - nem véletlenül azok, amik. Persze egy idő után eltűnnek, de addig is, teljesen komolytalanná tették az eszmecserét. Ez nem valami jó...

labrys 2014.04.08. 14:52:46

@Ma Baker: de hát nertárs, _az_ a Fidesz, amelyik a rendszerváltás környékén sürgölődött (bár hogy az „szüntette volna meg tevékenyen a pártállamot”, kissé, nos, hazugság, mert hát az akkori SZDSZ-hez és MDF-hez képest a korai Fidesz lényegtelen kis párt volt), tehát ez a Fodor Gáboros, Ungár Klárás, „térdre, csuhások!”-féle Kövéres Fidesz még egy undorító liberális csökevény volt! Egy… egy… förtelem! Hosszú hajú ifjak gusztustalan gyülekezete, akikből később biztosan szakállas bácsik lettek volna! (Igen, Ungár Klárából is.)

Egy igaz, narancsszín szívű hazaffy ilyen liberális bagázs tetteire nem hivatkozik. Már Putyin elvtárs, keleti szövetségesünk is megmondta: 'Komrad Vitya, baszd őket pofán, ha sokat ugrálnak! Még hogy pártállam!'

Huncutkukac (törölt) 2014.04.08. 14:55:12

@zobod:

"44% országos lista + választókerületek 90% -a, erről elfeledkeztél. Tegnap a washington post onlineon Gáti is ezzel próbált manipulálni, nem sok sikerrel."

Ennek fuss neki még egyszer, mert Te sem tudsz számolni!
Az egyéni mandátumok számát tekintve még a 44,54%-nál is kevesebb, pontosan 44,2%-ot kapott a Fidesz!
Tehát ez sem éri/érte el az 50%-ot!

index.hu/belfold/2014/04/08/szavazat/

Azaz a "rezsicsökkentés" narancsszínű ködében nem látod át, hogy a 45% csakis itt, Orbánisztánban lehet 67%.

Érvsebész 2014.04.08. 15:01:55

@labrys: ej, nem figyelsz. Már rég megmondták, hogy ezután minden másképpen volt.

zobod 2014.04.08. 15:03:44

@szempontpuska: nem direkt, de ha nem jött át, akkor sry.

@labrabbit: a hiánycél tartása az EU/IMF távol tartásának eszköze, szerintem ha lesz valami biztos pont a következő négy évre, az a hiánycél 3% alatt tartása. Szerintem a fidesz stratégiája jó, Magyarország egy középkategóriás fejlődő ország, mindig is az volt, a mi helyzetünkhöz az ő elképzeléseik jobban illenek mint a Nagykörúton túlra ritkán merészkedő baloldali-liberális értelmiség fantáziálásai. Ami meg a kötvénypiacot illeti, a tőke azért jött mert 1) szinte bármi ami pozitív hozamokat kínál az manapság vonzó, 2) Magyarország esetében a fizetésképtelenség már régen lekerült a napirendről, mert a GDP 3-4%-a körüli fizetési mérleg többlettel, a GDP kb. 40%-át kitevő, az idén lejáró adósságot több mint duplán lefedő devizatartalékokkal nem megy csődbe egy ország sem.

labrys 2014.04.08. 15:06:10

@Érvsebész: :) á, csak szórakozom (munka helyett bármit). Ezekkel beszélgetni persze nem lehet, de ilyesmire kiválóak.

dr. mesterséges színezék 2014.04.08. 15:09:47

@labrabbit: "A Fidesz semmit, de semmit nem csinált, amit elozoleg mások/máshol nem csináltak volna."

Minden kormány írt a sleppnek lyukacsos törvényeket, de személyre szabottakkal, pláne esemény utáni tablettaként még nem próbálkoztak.
Fazonigazított alkotmányról meg szó sem eshetett, csak Horn idején, de akkora gentleman volt, hogy hozzá képest még Szájer is izomagy.

Ha Kuncze életművéből a "megélhetési bűnözésen" kívül nem sok is marad, a "jogi gengszterizmus" term tech telitalálat.

DFK 2014.04.08. 15:10:15

@ipartelep: nem értitek, hogy ez a nagyképű, lenéző hozzállás az, ami tönkrevágta a baloldalt.

Lasombra 2014.04.08. 15:10:58

@szanalmas: én legutóbb akkor döbbentem meg, amikor Bobby Ewing kilépett a fürdőszobából a Dallas 9. szezonjában.
a választás eredményén még a szemöldököm sem vontam fel.
ez egy ilyen hely, na. :)

incze 2014.04.08. 15:18:27

@jobbdemokrata: a kétfordulós rendszer nem hasonlítható az egyfordulóshoz, a másodlagos (alapvetőbb) preferenciákat is számbaveszi.

az akkori választáson az első fordulóban egyébként a szavazópolgárok 34.4%-a szavazott az szdsz-re VAGY az mszp-re (elsődleges preferenciáből), most a cöfnerre 26.7%, a második fordulóban 73.6%-ot szerzett együtt a már koalícióra lépett két párt. ez az összes szavazópolgár 40.6%-a, tehát eléggé túlnyomóan megerősítették a koalíciót, sőt az is látható, hogy a parlamenten kívülrekedtek is inkább ezt a formációt támogatták másodlagos prefenreciából.

ha csak annyit akarsz mondani, hogy az a választási szisztéma is aránytalan volt, azzal senki sem vitatkozik. ha azt vitatod, hogy ez mostani jóval aránytalanabb, akkor nyilvánvaló ostobaságot beszélsz.

én egyébként korábban sem szerettem ezt a "kormányozhatósági" aránytalanítást, egy kiforratlan politikai rendzserben jobban járnak a népek szerintem, ha könnyebben és gyakrabban cserélhető a hatalom, és az nem jut olyan nyilvánvaló túlerőhöz, amelyben a szabályokat a saját maga bebetonozására fordítja (mint erre most figyelemreméltó kísérlet történik). egy darabig legalábbi rázósabb úton, de a népek jajszavát nehezebben negligálva zötyög olyankor a szekér.

ingyenebed 2014.04.08. 15:24:00

@DFK:

az vágta tönkre, hogy a narancsok gátlástalan hazudozásait a jónép mélytorkossal szpja be.
tudod avval nem lehet mit tenni, hogy minket a 300 ft-ért elküldtek a fenébe, orbánnak a manyupot, biztosítási adót, +2%áfát, bankadó áthárítást, anyámkínját vígan kifizetik, még meg is köszönik.
avval se lehet mit tenni, hogy 2004dec5-ről orbán 6 évig hazudott (nem kapnak szavazati jogot), azzal semmi gond, de gyurcsány a rohadthazug. közben neki lett igaza.
a magyar egy gerinctelen, csúszómászó, szolgalelkű társaság, ezért nézzük le.

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2014.04.08. 15:24:05

@DFK: Nem, nem az...
De: 1. A magam nevében beszéltem. Én nézlek le, és tartalak ostobának benneteket. A többiek azt gondolnak, amit akarnak.
2. Elég jól, pontosan lehet tudni, hogy miért veszített a baloldal. Én pl. már unom is, hogy azzal foglalkozzam. (Tovább kell nézni.)
3. Azért ne örülj, ez a h.sz. kivétel volt. Annyira érdektelenek vagytok számomra, annyira nem tudtok semmi újat, érdekeset, okosat mondani, hogy továbbra sem fogok veletek szóba állni.
Sajnos, vagy nem, evvan.

dr. mesterséges színezék 2014.04.08. 15:24:23

@DFK: "ez a nagyképű, lenéző hozzállás az,"

Ezt csak úgy értheted, hogy nem eléggé nagyképű és lenéző, lévén a Fidesz szervezetileg és egyenként pökhendiségben verhetetlen - vagy legalább szívlapáttal verendő - , oszt tök jól prosperál vele.
Megvan erre a vásárlóközönsége. Persze ahol még a fociultrák is megbecsült békemenettársak, ott nem lehet finnyás az ember.

Deepblue Noir (törölt) 2014.04.08. 15:27:08

@dr. mesterseges szinezek:

ez meg egy átgondolatlan hülyeség, nem mindegy, ki mikor kit és hogyan néz le, hát evvan, hogy a fentebbihez hasonlóan zárjam:) rövid sorom.

christvhu 2014.04.08. 15:30:15

@Psyman: "Addig viszont kénytelen vagyok azt feltételezni hogy magnetofon módjára ismételgeted csak amit a politikusok a szádba adnak, és fogalmad nincs mit beszélsz..."
Ezt így, ketteskének, hát behaltam. Szerintem ő is. Ott sirdogál valami sarokban és azt motyogja, lebuktam, végem van, kiderült, hogy én csak ismételgetem, amit a poli..hüphüp tikusok a számba adnak,hüphüp.

Ember, azon kívül, hogy megnevettettél, még azt bizonyítottad be, hogy idegen vagy errefelé. Ami nem baj. Ugorj be máskor is.
Én jól szórakoztam.

ingyenebed 2014.04.08. 15:30:33

@vidéki suzukis:

ti vagytok a pöcegödörben, nem mi.
a jobboldal mindig katasztrófába vitte ezt a országot, a haladást, ha éppen volt, a liberálisok képviselték.
most is ez lesz.

ingyenebed 2014.04.08. 15:32:54

@dr. mesterseges szinezek:

na ja. ez meg a másik. még mi vagyunk a lenézők...

christvhu 2014.04.08. 15:33:48

Nincs itt valami gondnok, vagy ilyesmi? Kezd elviselhetetlen lenni a zaj.

zsazsu4 · http://orulunkvincent.blog.hu 2014.04.08. 16:00:54

@DFK: Kit nem kéne lenézni? A jogerősen elítélt gyilkost,(ja bocs, önkéntes) aki a huszonéves lányt bespeedezett tekintettel cipeli ki a Lendvai utcából?
Na, hagyjál lógva, Vászka!

labrabbit 2014.04.08. 16:49:30

@zobod:
Kár, hogy nekem, mint embernek, állampolgárnak semmit sem tud kínálni. Azt ígéri megmondja mit hogyan mikor mennyiért. Nekem csak szót kell fogadnom.
A GDP egy szám, engem nem hat meg. Jobban érdekel, hogy oszlik el.
Hát, azt meg látom.

Undorít a hitványságuk.

dr. mesterséges színezék 2014.04.08. 17:20:47

@Deepblue Noir: Legfeljebb te nem gondolod át, mert az nehéz és kényelmetlen. Deazmásozni meg könnyű (nagyjából az ovi középsőjétől profin űzhető).

fda 2014.04.08. 18:34:19

@Kettes: Ostoba, de fellengzős hozzászólásodból egyetlen dolgot emelnék ki:

"orosz gigahitel huszonegy éves lejáratra - a semmiért"

Tudod-e, hogy az a "semmi" áramot fog termelni? Tudod-e, hogy mire megépül, nem sokkal később le kell majd zárni Paks jelenlegi blokkjait?
Ha olyan okos vagy, te mennyire becsülöd az ország energiaigényét 2040-ben és te mivel oldanád meg?
Gyanítom, olyan dologról mondtál véleményt, amiről csak annyit tudsz, hogy nem szimpatikus, aki aláírta a szerződést. Biztos azt se tudod, hogy hosszú évek óta mentek a tárgyalások, mikor még ők voltak hatalmon, akkor még mszp-s vezetőkkel. Most meg aláírtak egy szerződést, amiből az átlagember annyit ért, hogy hú de drága.
Én nem mondtam, hogy ez a szerződés előnyös, hiszen nem értek az erőműépítéshez, és a szerződést sem ismerem. Te hoztad szóba. És azt sugalltad, mint a volt szovjetbarát bukott szoci banda, hogy ez az egész egy rossz dolog, hiszen az "Orbán keletre megy", mivel ezt az oroszokkal fogjuk megcsináltatni. A kutyát nem érdekli ezek mellett, hogy az oroszok világszínvonalú csúcstechnológiát képviselnek az atomerőművek terén.

közösperonos átszállás 2014.04.08. 18:46:00

@fda: "és a szerződést sem ismerem"

Ez mondjuk már egy jó indok arra, hogy gondod legyen vele, nem?

Amúgy ami kiderült róla eddig, az alapján érthető lenne az is, ha ismernéd, csak letagadnád. :-)

Egyébként a hivatalos megtérülési számítások nyilvánosak? Mert a nemhivatalosak alapján ja, áramot fog termelni, drágábban, mint az a piacról vehető. Ehhez tényleg érdemes ilyen kedvezőtlen feltételekkel hitelt felvenni, jaja. :-)

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2014.04.08. 19:41:49

@fda: Halvány fogalmam sincs, hogy mennyi lesz az ország energiaigénye 2040-ben. Nagyobb baj, hogy a magyar kormánynak sincs. Ezért kellett volna szakértői vitát folytatni. Nem velem és nem veled, és főleg nem neked velem.

Nem folyt itt semmiféle tárgyalás "hosszú évek óta", ez közönséges hazugság, mint ahogy az is, hogy a parlament felhatalmazta volna Orbánékat a szerződés aláírására. A döntés-előkészítésre kapott felhatalmazást a kormány - de arról pont semmit sem lehet tudni. Gyaníthatóan semmiféle döntés-előkészítés nem folyt, hanem Orbán lepacsizta Putyinnal az "évszázad üzletét".

Én azt sugalltam, hogy fejest ugrani egy hosszú távú szerződésbe alapos elemzés nélkül, titokban, összevissza hazudozva a feltételekről, mindezt egy olyan országgal, amelyik épp most rohanta le a szomszédját... nos aki ilyet csinál, az vagy idióta vagy hazaáruló. És akkor még semmit sem tudsz arról, hogy mi a véleményem az atomenergiáról.

fda 2014.04.08. 20:08:01

@Kettes: Az átlagember egy lakáshitelszerződést sem képes értelmezni, lásd devizahiteles balhé.
Nagyon kevés ember van az országban, aki egy atomerőmű építés szerződését értelmezni, majd tapasztalatai alapján kritizálni tudja. Az ellenzék tagjai természetesen e szűk körbe tartoznak, mert aki politikus, az ezeket a dolgokat érti. Mint ahogy a pénzügyeket is. Itt a kommentezők fele például simán tisztában van azzal, hogy 20 évre 10 milliárd eurót honnan, milyen feltételekkel tudna felvenni az ország, ehhez képest a tapasztalatlan kormány rosszul döntött.

fda 2014.04.08. 20:15:25

@Kettes: "Nem folyt itt semmiféle tárgyalás "hosszú évek óta", ez közönséges hazugság,"
Ja ha ezt valamelyik bukott szoci politikustól hallottad, akkor az úgy van.

Mert azok igazat beszélnek. Szombaton például még azt szajkózták, hogy mindenféle fidesz-barát média-hazugsággal szemben az országban kormányváltó hangulat van, és ők másnap nagy fölénnyel legyőzik a diktatúrát.

Egyébként tényleg elhiszed a hazug bukott baloldali bandának, hogy Orbán Viktor hirtelen ötlettől vezérelve két hete repülőre ült, leszállt Moszkvában, és ott egy politikus (!) kollégájával egy kellemes ebéd alatt aláírt egy több évtizedes, vagyonokba kerülő építkezésről és a hozzá kapcsolódó hitelről egy szerződést?

BKV reszelő 2014.04.08. 20:24:27

@kormányváltó Trabanttal: Vedd észre, hogy orbán az a "magatok fajta", amitől félsz....vagy...ne vedd észre, majd az unokád leköp...ha tanult lesz, ha tanít még valamit az iskola a hittanon és a KDNP-s erkölcstanon kívül - ti. úr előtt süveget le!.

Lasombra 2014.04.08. 20:29:14

@fda: "Az átlagember egy lakáshitelszerződést sem képes értelmezni, lásd devizahiteles balhé. "

az hagyján, de még egy kommentet sem, lásd eme a válaszod Kettesnek.

zsazsu4 · http://orulunkvincent.blog.hu 2014.04.08. 20:29:41

@fda: "Egyébként tényleg elhiszed a hazug bukott baloldali bandának, hogy Orbán Viktor hirtelen ötlettől vezérelve két hete repülőre ült, leszállt Moszkvában, és ott egy politikus (!) kollégájával egy kellemes ebéd alatt aláírt egy több évtizedes, vagyonokba kerülő építkezésről és a hozzá kapcsolódó hitelről egy szerződést?"

Nem a hazug bukott baloldalnak, nem két hete, és nem hiszem.
Tudom.

beavereater 2014.04.08. 20:35:17

@fda: Te egy mekkora hülye fasz vagy. Kiakurvaisten írta ezen a blogon, hogy az ellenzék ért az atomhoz? Vannak erre emberek, csak ők értenek is ehhez( egyáltalán valamihez) vitya meg a Gazsi fija. A"nektek coki, én vagyok itt a halljakend" vityamentalitástól kapnak szerintem akut agyfaszt normális emberek, de hát aki két (narancssárga) farpofa közt él, annak ez aztán magyarázható :-)

Forza Putyin!

beavereater 2014.04.08. 20:36:35

@beavereater: *NEM a vitya meg a Gazsi fija*

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2014.04.08. 20:45:14

@fda: Egy átlagember nagyon is tud értelmezni egy lakáshitel-szerződést. A devizahiteles balhét lásd a pénzügyi kultúra címszó alatt.

A paksi hitelszerződést szerény becslésem szerint úgy 30-100 ezer ember tudná értelmezni ebben az országban, és ezek könnyedén elmondhatják a véleményüket az ellenzéknek, a sajtónak, a nyilvánosságnak, de még neked is (csak neked felesleges).

Az itt kommentezők fele például simán felmenne az ÁKK honlapjára és megállapítaná, hogy a húszéves lejáratú államkötvények lebegő kamatozásúak és az inflációhoz vannak kötve. Orbán fix (nem inflációhoz kötött) és emelkedő kamatozású hitelszerződést kötött az oroszokkal, a törlesztés ütemezése független az erőmű üzembe helyezésétől. Mi baj lehet, ugye?

"Egyébként tényleg elhiszed a hazug bukott baloldali bandának, hogy Orbán Viktor hirtelen ötlettől vezérelve két hete repülőre ült, leszállt Moszkvában, és ott egy politikus (!) kollégájával egy kellemes ebéd alatt aláírt egy több évtizedes, vagyonokba kerülő építkezésről és a hozzá kapcsolódó hitelről egy szerződést?"

Simán. És ha talpon akarsz maradni Orbanisztánban, akkor jobban teszed, ha te is hozzászoksz ehhez az ügymenethez.

Pelso.. 2014.04.08. 20:58:03

@Kettes: Értelmezni?, haha.
Ebben az országban anno tüntetés volt a Provident ellen, mondván, szegény adósok nem tudták értelmezni/nem volt idejük a hitelszerződést aláírás előtt. - valójában reménykedtek, hogy jó kis cirkusz lesz s nekik nem kell törleszteni.

szempontpuska 2014.04.08. 21:14:03

@DFK: nagyképűt és pökhendit mondtál?

"Levelet írt Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár a norvég kormány fejlesztésekért felelős tagjának – tudta meg portálunk.
“Szeretnék, ha nem politikához vagy politikai pártokhoz köthető szervezetek lennének a pénzosztó szervezetek Magyarországon, hanem olyan közintézmények, amelyek valóban rendelkeznek társadalmi, választói legitimitással.”
”Elfogadhatatlan, hogy ez egy politikai párthoz kötődő civil szervezet által történjen, amely azt hangoztatja magáról, hogy civil, miközben nem az.”

(nyilván nem a CÖFről van szó)

Pelso.. 2014.04.08. 21:15:58

@fda: "Áramot termel" - nagyszerű.
Addig is szeretnék látni egy auditált havi ill akár éves költségvetés tervezetet Paks2-re.

labrabbit 2014.04.08. 21:30:02

@szempontpuska:
Én tok biztos voltam, hogy a pártok is rendelkeznek társadalmi támogatottsággal.

Meg, hogy a civil szféra lényege, hogy nem állami kozintézmény. Van itt jogász? Segítségre szorulok.

ingyenebed 2014.04.09. 00:10:53

@fda:

nem az atommal, meg az önmagában az orosz színvonallal van a probléma te brom.
hanem hogy nem olyan típusú blokkot építenek, amilyenre az országnak szüksége lenne, és harmadával többért mint lehetne.

netukki 2014.04.09. 00:25:56

@szempontpuska:

"Közpénzeket magánszervezetek nem oszthatnak Magyarországon, hiszen ilyenkor a közérdekű forrásfelhasználás kérdőjeleződik meg. Amennyiben Norvégia nem partner ebben a kérdésben, az akár értelmezhető úgy is, hogy a norvég kormány kvázi belpolitikai beavatkozást eszközöl - jelentette ki [Csepreghy Nándor, a miniszterelnökség helyettes államtitkára]"
www.narancsjuice.hu/cikk/csepreghy-kozpenzeket-maganszervezetek-nem-oszthatnak-magyarorszagon

Minden közpénzt a Közgépnek! Norvégia meg vigyázzon magára, mert ha továbbra is beavatkozik Mária országának a belügyeibe, majd megtanulja, milyen az a magyar atom!

"kvázi belpolitikai beavatkozást eszközöl" -- nem hiába alakult meg a nyelvstratégiai intézet, máris hatalmas nyelvcsapást mért a kormány az ellenségre!

trombitagomba 2014.04.09. 08:37:18

@netukki: @szempontpuska: Azért azt rögzítsük, mert szerintem a közmédiából nem fog kiderülni, hogy itt NORVÉG közpénz osztásáról van szó. Tényleg az ember esze megáll, hogy miközben komplett gazdasági ágazatokat lopnak el, még a hajléktalantól is el akarják venni a parizeres zsömléjét...

fda 2014.04.09. 09:33:03

@ingyenebed: Kultúrálatlan stílusod ellenére szóba állok veled.

"nem olyan típusú blokkot építenek, amilyenre az országnak szüksége lenne, és harmadával többért mint lehetne"

Ja értem. Látom, nagyon tájékozott vagy az atomerőmű-piacon, tudod hogy pontosan milyet kell építeni, és hogy mennyiért adják. Te például mennyiért vállalnád? Amit te ajánlasz, az is alkalmas lesz Paks mostani blokkjainak legolcsóbb lecserélésére, pár évvel azután, hogy az új megépül?

zsazsu4 · http://orulunkvincent.blog.hu 2014.04.09. 10:34:26

@Kettes: Ne bántsd már. Hisz megmondták, azért vesztett az ellenzék, mert lenézi a zembereket.

christvhu 2014.04.09. 14:22:28

@zsazsu4: @Kettes: "játszani is engedd szép, komoly fiadat"
Szó nincs arról, hogy, ha hülye kicsit, akkor ne!

zzsuzsici 2014.04.12. 10:28:42

Szia!

Élvezettel olvastam bár fidesz szavazó vagyok! (ja és mostantól LMP-s is)
Szóval a kérdésem a következő: tényleg, most komolyan: miért érzem azt, hogy te úgy érzed, hogy a Kádár rezsim, a bolsevizmus, és a szovjet időkkel kellene párhuzamot vonniuk a fidesszel kapcsolatban azoknak akik a kommunista utódpárt szimpatizánsai, szavazói? Nincs ebben valami extrém életérzés? Valahogyan olyan mintha egy vak szalamandra sokszorozódott volna meg bennetek. Nem provokálni jöttem, de tényleg érdekelne, hogy miért gyűlölitek ennyire Orbán Viktort? (hozzáteszem jogotok van hozzá, tegyétek nyugodtan) Mert itt a gyűlöletnek és az okádásnak egy nagyon intenzíven magas fokáról van szó, ami nem indokolt. Ugyanis sem zsidókat nem irt, sem senkit nem csuk politikai okok miatt börtönbe, de a rendőrség fegyveres tagozatát sem vetette be még egyszer sem az utcákon. Ellentétben 2006-tal. 2006 kapcsán viszont egy másik név merül fel. A Ferié. Azt viszont indokoltnak érzem, hogy igen magas gyűlölet van vele szemben. Embereknek lövette ki a szemét konkrétan.
Amit mondani akarok az az: Azt megérteném, ha OV-t egyszerűen csak nem szeretnétek, nem lenne szimpatikus, idegesítő lenne, szörnyű, stb.....de hogy fasiszta, meg most újabban kommunista és vele együtt mi is fidesz szavazók....figyuszka, ezt NEM ÉRTEM!

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2014.04.12. 10:42:56

@zzsuzsici: " Nem provokálni jöttem, de tényleg érdekelne, hogy miért gyűlölitek ennyire Orbán Viktort?"

Ez a blog több mint öt éve keresi a választ erre a kérdésre.

Ami a szemkilövetést illeti: Feri (akit a blog szerzőinek többsége finoman szólva sem kedvel) senkinek nem lövette ki a szemét. De, Orbán politikai okok miatt küld embereket börtönbe (végtelenített előzetes letartóztatásba), embereket foszt meg a törvényesen szerzett vagyonuktól, embereket üldöz el az országból a náci haverjai közreműködésével. Gyurcsánnyal ellentétben, aki nem adott utasítást senki szemének a kilövésére, Orbán utasításokat ad a fentiekre.

És végül: mi nem állítjuk, hogy Orbán kommunista vagy fasiszta lenne. Bolseviknek, tolvajnak és elmebeteg despotának tartjuk. Ezt érted?

zzsuzsici 2014.04.12. 10:55:55

Nem, sajnos nem értem. Orbàn kiket is dugott végtelenített előzetesbe?
Feri nem lövetett? Ez tényleg furcsa. Miniszterelnökként? Látom nem lehet veled kommunikàlni mert indulatban vagy és megint Orbán a végszó. Nem is csodálkozom minekutána ez folyik a csöveteken éjjel nappal Èn ezt a beszédet nem értem nem is fogom. Sajnos nem győztél meg. Most kérlek mondj le a személyem sértegetéséről a válaszodban. Léptem.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.04.12. 10:57:20

@zzsuzsici:
1) A magam részéről úgy gondolom, hogy egy párt jogutódlása nem olyan egyszerű, mint egy kft.-é. Egy párt nem csak jogi személy; egy párt személyi kapcsolatok kusza hálózata, értékrend és magatartásminták együttese is.
Ilyen értelemben a mai Fidesz kemény munka árán az egykori '70-es és '80-as évekbeli állampárt örökösévé vált. A közjogi nézetei azonosak, a hatalomgyakorlás módszerei hasonlatosak, s a személyi kontinuitás is jelentékeny.

2) Ha valahol Feri imádatát szeretnéd látni, az nem ez a blog, hanem a galamus (mondjuk). Óvakodj a "ti" meg nem határozható körre vonatkoztatásától, mert nem csak igaztalan és sértő másokkal szemben, de káros saját magadra nézve is: megfosztod magad a valóságtól.

szempontpuska 2014.04.12. 11:05:58

@zzsuzsici:
Sok mindent nem értesz, kezdve mindjárt hogy miről szól a poszt, dehát, aki nem alszik, azt nem lehet felébreszteni :-)

giacomo gesso 2014.04.12. 11:40:30

@netukki: Még abban sem vagyok biztos, hogy az norvég KÖZpénz, lehet mindenféle jótékonysági gyűjtésből is. De ha igen, akkor is mi a f@sz köze van a magyar államhatalomnak a _norvég_ pénzekhez? Afrikai segélyezéseknél sem véletlenül viszik házhoz a konkrét élelmiszersegélyt a rászorultaknak, hanem azért, mert rájöttek, ha pénzt adnak, akkor az garantáltan nem jut el, hanem a helyi politika lenyúlja.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2014.04.13. 09:25:23

@szempontpuska: Idejön, bekiabálja a trollindulót a kulcslyukon, aztán elszalad. Mennyivel kéne ezeknek nyerniük, hogy legyen elég önbizalmuk legalább választ kivárni? :-)

Érvsebész 2018.04.06. 13:28:02

Ezt most gondoltam felidézni

ámbátor 2018.04.06. 16:11:42

@Érvsebész: Nekem is már be volt készítve, de csak hétföre. De most se rossz.

Érvsebész 2018.04.06. 16:46:02

@ámbátor: És ezt a posztot, valamint a kommentfolyamot is barátsággal ajánlom mindazoknak, akik ma délutánra érfelvágást terveztek, de még nem kellően elszántak:

orulunkvincent.blog.hu/2014/04/06/a_jo_erzesek_korszaka

stefan75 2020.03.04. 11:26:16

2020. Még mindig nincsenek nemzeti italboltok. Ezt hagyták utoljára.