Híres utolsó szavak

Ez nektek vicces?

nem felejtünk.jpg

 

 


 

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

FRISSÍTVE!

Itt az újabb történelmi csúcs

A központi költségvetés bruttó adóssága: 2010. május: 19.933,4 Mrd Ft; 2011. május: 21.116,5 Mrd Ft; 2012. május: 21.180,9 Mrd Ft; 2013. május: 21.765,4 Mrd Ft; 2014. október 24.736 Mrd Ft;2015. június 6. 24 847 Mrd F

 

Szűjjé má'!
tumblr_nzd85jlxqr1qd6fjmo1_1280.jpg

  

Te már bekövetted?

 

Vincent tumblr Falus.JPG

 


 

Vincenzúra

Troll Vincent.jpg

Figyelem! A Vincent szerzői — főszabályként — maguk moderálják a posztjaikra érkező hozzászólásokat. Panaszaitokkal vagy a mellékhatásokkal a poszt írójához forduljatok!

Köszönettel: Vincent Anomália

Címkék

abszurd (39) áder (5) adózás (11) alkotmány (45) alkotmánybíróság (10) államosítás (7) arcképcsarnok (14) ascher café (24) a létezés magyar minősége (6) bajnai (16) bank (7) bayer (23) bayerzsolt (14) békemenet (7) bkv (7) bloglossza (14) borzalmasvers (156) cigány (7) civilek (5) civil társadalom (8) demokrácia (24) deutsch tamás (6) devizahitelek (9) dogfüggő (10) egyház (10) ellenzék (7) erkölcs (17) érték (19) Érvsebész (11) eu (13) eu elnökség (8) felsőoktatás (15) fidesz (76) fideszdemokrácia (7) film (12) filozófia (13) foci (12) focijós (19) focikvíz (54) focitörténelem (94) fritztamás (6) gasztrowhat (9) gavallérjános (10) gazdaság (8) gengszterkrónikák (14) gyurcsány (27) hangfal (98) heti válasz (19) hétköznapi történetek (32) hétvége (44) hoax (5) hülyék nyelve (16) hülyeország (165) idézet (768) igazságszolgáltatás (6) imf (26) indulatposzt (11) interjú (7) járai (12) jobbik (17) jogállamiság (33) kampány (12) kampányszemle (9) katasztrófa (5) katonalászló (21) kdnp (9) kétharmad (16) költségvetés (21) könyvszemle (9) konzervatív (18) kormányváltás (22) kormányzás (42) kósa (8) kövér (11) kultúra (21) kumin (14) lánczi (5) lázár jános (12) levelező tagozat (12) lmp (8) longtail (10) magánnyugdíj (25) mandiner (15) március 15 (8) matematika (9) matolcsy (44) mdf (5) média (48) melegek (8) mesterházy (7) mnb (5) mosonyigyörgy (7) mszp (32) mta (5) napitahó (7) navracsics (14) nedudgi (15) nekrológ (11) nemigazország (5) nemzeti együttműködés (5) ner (11) nyugdíj (5) oktatás (12) önkormányzatok (6) orbán (46) orbanisztán (15) orbánizmus (101) orbánviktor (65) országgyűlés (6) pártállam (23) politika (14) polt (5) program (9) retró (22) retro (115) rettegünk vincent (14) rogán (9) sajtó (22) sajtószemle (6) schmitt (38) selmeczi (8) semjén (6) simicska (7) sólyom (7) spoof (19) stumpf (5) szász (6) századvég (7) szdsz (9) szijjártó (16) színház (35) szlovákia (5) szszp (5) tarlós (12) társadalom (50) törökgábor modul (8) történelem (5) tudjukkik (22) tudomány (17) tüntetés (17) ügyészség (9) választás (37) vb2010 (19) vendégposzt (68) videó (11) vincent (10) Vincent szülinap (6) voks10 (7) vörösiszap (16) zene (23) Címkefelhő

EP kampányszemle V. rész: SZDSZ

2009.06.03. 11:24 | szempontpuska | 38 komment

Címkék: választás szdsz fodor cigány kormányváltás kétharmad holokauszt tagadás kampányszemle

A liberálisoknak sok farkuk van, és mind azokat üldözik. - Henry Louis Mencken

Európába készülő pártjaink kampányszemléjén már jócskán megkopott górcsőnket ezúttal az SZDSZ médiaüzeneteire irányítjuk.

A liberálisok (oppardon: ez már maguk között is mellőzött kifejezés) szabadságszerető emberek pártja - ki tudja hányadszor - úgy tűnik mindent egy lapra tett fel a hátralévő egy év (?) nemzeti vágtájában. A kérdés, meg tudja-e ugrani az előfutamban a szintet ?

Van ebben tapasztalatuk, hiszen nem egyszer rezgett már a léc az elmúlt tíz évben, valahányszor díjugratásra került sor az esedékes referendumon. 2002-ben a parlamenti mandátumok 4,92 %-át, négy éve 8 %-ot, 2006-ban 4,68 %-ot produkáltak, így a Gizella úton pontosan tudják, milyen érzés egy hatalmas huhhh-al távozni a székházból egy választási éjszaka végén, miután tövig rágták a körmüket a kivetítőket bámulva. Nem lesz ez másként most sem, bár a megkönnyebbült sóhaj a végén ezúttal már nem sanszos. Ha megint sikerül megugrani a szintet, Horn Gábor akkorát fog szusszanni, hogy Fodor Gábornak lobog tőle a haja, de ha nem, akkor egy ország (és a HÍRTV kamerái) olvasnak szájról, vajon Gábor szerint ezúttal kit küldtek a zemberek a picsába.... ?

A szadesz ugyanis ugyanolyan önérzetes és eltökélt vesztesnek, mint nyertesnek. Mindkettőre van példánk. A szociálisnak gúnyolt népszavazás egyértelmű vereség volt. Annak az egészségügyi reformnak, amelynek első számú kezdeményezője és hajthatatlan motorja volt az SZDSZ, és amelyhez a maga teszetosza módján a Nagy Testvér (MSZP) legfeljebb puhítással járult hozzá. Ha a szocik nem szólhattak volna bele (nem is tudom melyik lett volna jobb vagy rosszabb) akkor a népszavazás tárgya - öööö... akarom mondani célpontja - csak egy keményebb átalakítás lett volna. A népszavazást csúnyán elbukták - és ahogy az horngáborilag logikus, Gyurcsány lett a hibás. Nem ám az SZDSZ ! Nem ám az utóbb celebbé vált Horváth Ágnes ! Dehogy ! A liberálisok mosták kezeiket, mintha kényszerűségből kellett volna Gyurcsánnyal tartaniuk, ha már annyira akarta ezt a reformizét. Nyilván a Szíjjártó ajkain elhíresült reformterror hallgatag áldozatai ültek kékfehérben, akkoriban.

De van példánk az önérzetes győztesről is: Miután 2008-ban az SZDSZ kiugrott a koalícióból, a liberális párt - ígéretéhez híven - rendkívül kritikusan kezdett viszonyulni a kormánynál hagyott szocialistákhoz, árgus szemekkel figyelve minden lépésüket és szigorú feltételekhez kötve támogatásukat, minden lépésben. Ahogy azt Az ordító egér c. nagysikerű :-) posztomban már írtam, az elmúlt évben a liberális pártnak megannyiszor sikerült hegget csinálni a szájából komolytalan ultimátumokkal, melyek beváltása leginkább a saját fejükre hullott volna vissza. A költségvetés megszavazása, a kormányfőállítás határnapja, megannyi agresszív kismalac-viccbe illő ökölrázás, amelyről nagy lassan még a mulya szocik is megtanulták mennyire (nem) kell komolyan venni őket. Pető Iván például rendkívül öntudatosan képviselte választóinak az érdekeit, akár a szocialistákkal szemben is, legyen az a költségvetés, vagy az új médiatörvény tárgyalása. Azoknak a választóknak az érdekeit, amelyek több mint a felét éppen az MSZP passzolta le neki 2006-ban, hogy önerőből tudjon bejutni a parlamentbe. De ezek az idők elmúltak. Ezúttal Pető is és Horn is, csak a saját voksolókban bízhat immár. Nincs kitől szavazatot lízingelni.

Az SZDSZ tehát egyértelműen és karakterisztikusan ki-ki alapú meccsnek szánja az EP kampányt, amelyben igen sajátos választás elé állítja a két nagy pártból kiábrándult választópolgárokat.

Egy ki-ki meccshez azonban ellenfél kell. Vagy ő - vagy én alapon választani ellenfelet. A piros sarokban adta magát a Jobbik, a kék sarokban meg szinte mindenki akit a szadesz össze tudott gereblyézni.

Ha már elmész szavazni te szerencsétlen állampolgár és nem valamelyik nagynak adod azt a nyomorult ixet, akkor melyikkel tudnál azonosulni :

  • Ijedt szemű védősisakos munkafelügyelő vagy ordítástól pixeles arcú gárdista ?
  • Őszülő szociálpszichológus vagy Tito Ortiz a ketrecharcos ?
  • Világos öltönyös jófiú vagy csuklyás rapper ?

Az SZDSZ plakátkampánya mögül nem lehet nem észrevenni a kétségbeesett sikolyt: Az isten szerelmére csak akad annyi roma-kendermagos-meleg-kisebbségi-értelmiségi aki kihúz bennünket a sz...ból, ugye ???! Csak most még az egyszer ! Lécciléccilécci !

Ausztráliában több, mint hetvenezren vallották magukat Jedi vallásúnak már 2002-ben. talán fel kellett volna venni őket is a vagy-vagy plakátokra:

Ki döntsön Magyarország jövőjéről:

  • Yoda vagy Boba Fett ?
  • Windu mester vagy Palpatine ?

Hetvenezer fénykardossal már biztos megvolna a (harmadik) Erő. Na az legyen veletek ! A reklámfilmben, Horn Gábor csukott szemmel kiemeli az ország X szárnyúját Dagobah gazdasági mocsarából.

A kék sarok ezzel meg is volna. De kell hozzá egy ellenfél. Kapóra jön a Jobbik hozzá ! Ha már 20 év alatt a liberális értékrend nem volt elég ahhoz, hogy érdemben letegyenek az asztalra valami/bármi kézzelfoghatót a kisebbségvédelem, ügynöktörvény, tolerancia, vallásszabadság, roma integráció ügyében, gyűlöletbeszéd ellen. A magyar parlament pl. idén már kereken 20 éve, hogy nem képes a nemzetiségei országgyűlési képviseletét biztosítani a törvényhozásban, amit az EU már akkor szóvá tett... Ha 20 év liberalizmusa nem volt másra jó, mint képernyőt kapni, parttalan vitákat folytatni ezekről a célokról és nem ezekért a célokért, akkor itt bizony nagyon elkél egy ellenfél. Ha mindez nem más, mint egy apropó a másra mutogatáshoz, akkor a liberálisok pártja körbeszalad 200 ezer reménybeli választó előtt azzal az üzenettel: Mi szerettük volna, de tényleg ám! Csak éppen kevesek voltunk hozzá.

Na ilyenkor aztán tényleg kell egy ellenség. Erre van a Jobbik. Még azon az áron is, hogy felhozza, fókuszba állítja ellenségét a szadi. Mert ellenségre, ellenpontra szükség van. Saját vívmányok híján... ez az utolsó esély.

Az SZDSZ kampánya bemutatja, mi az amit a liberálisok a következő években megpróbálnának, ha.... Hogy milyen eséllyel, ahhoz tessék végignézni az elmúlt 20 évet.

Ami a plakátháborút illeti: próbáltunk szétnézni netszerte szellemes photoshop termés után, de "humoros" címszó alatt jobbára megszokott ordenáré klisék és sztereotípiák képi megjelenítését találtuk. Buzi, drogos, pedofil, szakállas tudjukkik. Ennyire telik a szadeszre előszeretettel ugró ún. nemzeti oldal gerilláitól, akik a zs betű nélkül félkarú trollok lennének. Sem  a melegek jogait védő Morvai dr., sem a katolikus egyház nem érezte érintve magát ahhoz, hogy megszólaljon a fenti ügyek bármelyikében. Így hát mi sem tesszük.

A kampányfilm már hatásosabbra sikeredett. Ha nem volna az előélet - megkockáztatom - még szavazatokat is hozna. Így azonban csak egy politikától magát igen távol tartó barátom reflexióját tudom idézni: ja tudom ! az a buzis reklámspot, ugye?

Szóval ennyi jött át... :-/

Hát mit mondjon minderre a górcső ?! Superman legyen a talpán, aki ezt a gebét behozza. Tétre, helyre vagy akár befutóra...

 

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://orulunkvincent.blog.hu/api/trackback/id/tr981160885

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: MALAC NEWS 2009.06.04. 00:16:56

Aki másnak vermet...Na figyusz, énbennem van előítélet, nem tagadom. Ám többet mondok: mindenkiben van előítélet, és majd mindenki tagadja. Ne csodálkozz, mert ezt a legkomolyabban gondolom. Valami bajod van ezzel? Azt mondod, hogy te nem vagy előítélet…

Trackback: MALAC NEWS 2009.06.04. 00:15:30

Ki legyen a harmadik erő?Mottó: Imádom a negatív kampányt, mert vagy valami disznóságot tudok meg belőle, vagy visszájára sülve a mocskolódók fejére hull vissza... (sün!malac, 2009. május 22.)   Horn Gábor a Napkeltében 2009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.06.03. 20:53:23

"A szlovák Választási Bizottság szerint alkotmánysértő az SNS szlogenje, amely szerint "Szlovákia a szlovákoké!"; a testület erről szerda esti ülésén döntött.

Boris Zala Smer-delegált ezzel szemben arról beszélt: a jelmondatot magát kell nézni. Mint mondta, a kisebbségek Szlovákiában ugyanolyan szlovákok, mint bárki, ezért nem támogatja a jogsértés megállapítását."

irrelevant 2009.06.03. 21:37:36

Ki lesz a harmadik erő?

Attól félek, hogy az MSZP...

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2009.06.03. 21:41:52

a magyar erők:

rtl klub
tv2
győzike
barátok közt
stb

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.03. 21:57:32

Szerintem Alien vs Predator lett volna telitalálat.

Ленина · http://szanalmas.hu 2009.06.03. 21:58:49

maga az Antikrisztus. (Valamilyen Antal)
:)

nick_007 2009.06.03. 22:21:24

Szerintem ezekkel a plakátokkal inkább a Jobbikot reklámozták, mint az SZDSZ-t.

Szavazás: Ön jobban örülne a Jobbiknak "harmadik erő"-ként, mint az SZDSZ-nek?
wita.hu/index.php?show=wita&wita=125

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2009.06.03. 22:29:00

magyar erők:

-nyuggerek (sok sok szavazó)
-állami bürökrácia dolgozói (sok szavazó)
-politikusok (semmittevők)
-adóelkerülők (sok sok szavazó)
-segélyesek
és végül és utolsó sorban
-akik rendesen dolgoznak és adóznak

Von 2009.06.03. 22:59:57

ez hülyeség, ha így haladunk, az mszp lesz a harmadik erő, a fidesz meg a jobbik mögött :)

ps: a fenti állítás nem takar semmiféle személyes pártpreferenciát, csupán a tények és a folyamatok elemzéséből való következtetés :)

Pacho · http://pacho.blog.hu 2009.06.03. 23:07:13

A Tito Ortizos plakát az kemény.:D

Múltkor így megyek az utcán, hát komolyan ennyi erővel berakhatták volna a technovikinget is árpádsávosnak. Lol.:)

f3csk3 2009.06.03. 23:33:07

nagyon jó ez a post, szavamra !
grat

Vincenzo90 2009.06.04. 00:37:29

A Magyarország a magyaroké kire nézve sértő? Szerintem az a cigány, aki magyar cigánynak vallja magát, és becsületes ember, az ugyanúgy magyar, mint én. És ez minden más etnikumra is vonatkozik. Teljes jogú tagjai a magyar nemzetnek. Innentől kezdve nincs ebben semmi kirekesztés. Vagy már az is kirekesztő, hogy nem vettük bele a külföldön élő külföldieket? Magyarország a franciaországi franciáké is lenne? Az OVB megint csak azt bizonyította, hogy mennyire antidemokratikus, és mennyire apró kis hazugságokra és csúsztatásokra épül az egész politikai elit hatalma. Olvassa már el a sok idióta barom a Jobbik programját, és ne csak károgjon, hogy rasszisták, mert megírta a hávégé, a szadeszplakát, az indeksz, meg a néphazugság, és ezt harsogja a "magyar" átévé, meg a tetves retekklub...

Zonguldak 2009.06.04. 00:50:28

Amit az szdsz művelt az elmúlt 20, de főleg az utolsó 7 évben, az feljogosítja őket, hogy nagyon sokadik erő legyenek. Remélem, hamarosan 10-12-dik.
Kedves szdsz, köszönöm a tippet: A jobbikra fogok szavazni.

Llychllyn 2009.06.04. 01:00:38

Tudjátok, Fekete Vipera. A hülye-párt.

Aztán vesznek egy gigantikus retket...

CtrlAltDelMedicoImre 2009.06.04. 01:54:02

sikerült ugyanolyan demagógnak lenned, mint a szadi-plakátoknak. nem kis teljesítmény, gratulálok!

abból bármit levezetni, hogy egy "ahelyett, hogy megérdemelten ingyen hazaviheti ezt a csokit, akar Ön fizetni 500 forintot?" c. kérdést a Nép (tetszés szerint: Nemzet) többnyire a nem választ adta, nem vall komoly éleslátásra... pont, mint ahogy a Nép (tetszés szerint: Nemzet) sem erről ismerszik meg...

Teker 2009.06.04. 02:16:08

@nick_007: hehe, 80%-20% a jobbik-szadi állás ezen a szavazáson :D

most vagy csak a nácik neteznek magyaroszágon, vagy a jobbik nem náci, viszont nagyon sok embernek van már tele a töke az mszp-szdsz-fidesz-mdf-vonallal, és szeretnének valami újat.

states 2009.06.04. 06:01:47

@Vincenzo90:
Aztán olyankor mi van, amikor a román azt mondja, hogy Románia románoké, a szlovák meg hogy Szlovákia a Szlovákoké. A Jobbik annyira hülye, hogy sikerült belesétálnia a saját csapdájába. Még az sem igaz, hogy Magyarország a magyar állampolgároké, mert én nem szeretném innen kirekeszteni a határon túli magyarokat. Az ekkora hülyék pártja ne akarjon Brüsszelbe menni, és főleg ne akarjon beülni a parlamentbe...

kranführer 2009.06.04. 06:56:47

@states: "Az sem igaz hogy a Magyarország a magyar állampolgároké"
Valóban. A hitsorsosaid már eladtak szinte mindent.
Tudod van aki angolul tanul, van aki héberül, én lőni tanulok...

states 2009.06.04. 07:18:33

@kranführer:
Kedves führerem, én Erdélyben születtem római katolikusként. Ezért pontosan tudom, hogy mekkora barom az, aki ekkora öngólt lő, mint a Jobbik a Magyarország a magyaroké című egysoros fogyijával. Amúgy pedig, ha lőni tanulsz, ne felejtsd el bekapni a végét, mielőtt meghúzod a ravaszt...

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.04. 07:42:19

"an aki héberül, én lőni tanulok."

Magadtól vagy ilyen hülye, vagy nbh külön prémiumot ad ezért?

Ha magatól, akkor próbálj meg csajozni. Attól megnyugszol....

joungen 2009.06.04. 07:56:07

Kettes írta:
"Boris Zala Smer-delegált ezzel szemben arról beszélt: a jelmondatot magát kell nézni. Mint mondta, a kisebbségek Szlovákiában ugyanolyan szlovákok, mint bárki, ezért nem támogatja a jogsértés megállapítását."

Ha te azt szeretnéd alapul venni amit egy Smeres politikus mond akkor vagy nagyon nem ismered a szlovákiai belpolitikát, vagy ugyanúgy gondolkodsz mint a Smer politikusai. Mindkét esetben ajánlom neked az elmélyülést és az önképzést, sokat segíthet! Ha Magyarországon ugyanaz kell mint amit az SNS és a Smer képvisel Szlovákiában, akkor csak hajrá, legyen. Csak azt ne felejtsd el, hogy Szlovákiát nem ők tették rendbe az elmúlt 3 évben hanem az előző, jobboldali-liberális kormány, amióta az SNS és a Smer van hatalmon újra csak korrupció, fröcsögő nacionalizmus, sovinizmus és demagógia van. Tudod, az okos más kárán a buta a magáén - ha Magyarország 20 év demokrácia után nem tud mások hibáiból tanulni, vagy éppen más országok jól bevállt módszerei szerint fejlődni, akkor pontosan oda fog kerülni ahová jelenleg is tart. És ez szomorú lesz, én abban bízok, hogy a Fidesz tisztában van ezzel. Tudom, most naiv voltam. :D

Psyman 2009.06.04. 08:27:47

FÉNYKARD! Olyan nincs, hogy lézerkard! Egy idióta magyar, aki azt hitte magáról, hogy tud angolul, az kreálta ezt a szót! De direkt végignéztem, semmilyen más nyelven nem fordítják a "light" szót "lézernek". Mindenhol sikerült eltalálni, hogy "fény" :D

szempontpuska 2009.06.04. 08:39:19

@Psyman: olyan sincs, hogy idegenszívű, mégis használják :-)

szempontpuska 2009.06.04. 08:44:02

@Psyman: kijavítottam. Köszönöm az észrevételt

dolphin · http://adlibitum.hu 2009.06.04. 10:48:13

@states:
Asszem a ter-ido-kontinuum anomaliajat elem at... states egy hozzaszolasaval nem, hogy szorol szora egyetertek, de majdnem szoszerint ezt magyaraztam tegnap egy ismerosnek.

dolphin · http://adlibitum.hu 2009.06.04. 10:55:30

@Vincenzo90:
"A Magyarország a magyaroké kire nézve sértő? Szerintem az a cigány, aki magyar cigánynak vallja magát, és becsületes ember, az ugyanúgy magyar, mint én."

Ugyan states mar megfogalmazta egyfelekeppen, de azert reiteralnam: ez ugyanaz az idiota soviniszta nacionalizmus, aminek alapjan a Slotak es a Funarok elmondjak, hogy Szlovakiaban/Romaniaban nem elnek magyarok, csak magyarul beszelo szlovakok/romanok. Ma Mo.-n, reszben az ecceri nepszavazasnak koszonhetoen, durvan osszemosodott a politikai es kulturalis nemzet fogalma. Pedig az ezek kozti kulonbseg folytonos vilagossa tetele kellett volna legyen az a minimum, ami mellett minden Mo.-i part kitart. Ti. ha atvesszuk a kornyezo orszagok, francia mintara ialakitott nemzetfelfogas mintajat, akkor a helybeli nacionalistak kezere jatszunk, a magyar kisebbsegek elleneben. Nem kicsit, nagyon. Es szomoru, hogy ezt ertelmes emberek sokasaga nem hajalndo eszervenni.

szempontpuska 2009.06.04. 11:01:37

@dolphin: persze hogy nem veszik észre, hiszen nem az ő bőrükre megy, hanem a határ túloldalán élő magyar kisebbségekére. Az meg kit érdekel ? már úgy értem ténylegesen...

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.06.04. 11:19:55

@dolphin: Bulgáriában az Ataka, Hollandiában a Szabadságpárt, Franciaországban a Nemzeti Front, Nagy Britanniában a BNP, Csehországban az effektíve náci Nemzeti Párt is az Ubunga-projekttel kampányolt. És lesz mondjuk húsz képviselőjük hétszázharminchatból. Betiltani kissé necces lenne a szélsőjobboldalt (adott ponton, adott országokban esetleg megtehetik), mertszélsőjobboldal és szélsőjobboldal között elég komoly különbségek vannak. A Jobbik Európa egyik leggusztustalanabb újfasiszta pártja, de nem a leggusztustalanabb. És vannak olyan szélsőjobboldali pártok amelyek inkább dühösek mint fasiszták.
A Szlovákia a szlovákoké szlogen szépsége az, hogy a Jobbikos köcsögben egyből kiveri a biztosítékot, ahogy a Magyarország a magyaroké a slotistáknál. Én bízom abban a két pofonban amit Orbán készül kiosztani. Szép nagy teljesen demokratikus, alkotmányügyileg cseppet sem aggályos pofon lesz, hogy a fal adja a másikat :)))

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.06.04. 11:37:07

@szempontpuska: Az igazi kellemetlenségek Romániában várhatóak ahol a prefektusrendszer miatt gyorsan lehet tisztségviselőket, magyar intézményvezetőket leváltani. Ők nem tiltakoznak olyan nagyon amiatt, hogy Orbán székelyföldi autonómiát akar, ők azt mondják Orbán azt mond amit akar, ők meg azt váltanak le akit akarnak. Az autonómiaigény egyáltalán nem ellentétes persze az európai konvenciókkal, de a centralizált vezetési rendszer sem. Az EU-t egy aránylag független tartományokból álló ország és egy szigorú elnöki rendszerű prefektusi rendszerű ország "alapította". Nehéz ügy ez. Az SZDSZ idiotizmusa, hogy hetvenmillióért kampányolt a Jobbiknak más tészta. Superman Zsoltnak viszont mindegy, ő ezzel a kampánnyal is baromira jól jár.

szempontpuska 2009.06.04. 11:42:38

@jotunder: régi gyanúm, hogy a nacionalisták összejátszanak. Elvégre mindegyiküket a feszültségek tartják életben, ez a lételemük. Orbán esztergomi megszólalása is inkább a jobbik szavazóknak szólt, meg Slotáéknak is jól jött...

Supermant nem bántjuk ! Jógyerek :-)

zsazsu4 · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.06.04. 18:46:18

@jotunder: Jógyerek az szerintem is.
Két dolog történhetett: van az a pénz amiért neki is korpásodik a haja, vagy kopaszkodik még mindig egy szalmaszálba az elvei miatt.

molaris 2009.06.06. 08:38:25

Mi a bajotok a "nacionalista" szóval? Nemzethez tartozó, nemzet párti.
Nem s o v i n i s z t a.
Meeecsoda különbség? Mondjuk én még régi íipusú iskolába jártam. Akkoriban még nem regnált Magyar Bálint.

Várom a "patrióta" gyalázását.