A Vincent-blog elköltözött

Ez nektek vicces?

nem felejtünk.jpg

 

 


 

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

FRISSÍTVE!

Itt az újabb történelmi csúcs

A központi költségvetés bruttó adóssága: 2010. május: 19.933,4 Mrd Ft; 2011. május: 21.116,5 Mrd Ft; 2012. május: 21.180,9 Mrd Ft; 2013. május: 21.765,4 Mrd Ft; 2014. október 24.736 Mrd Ft;2015. június 6. 24 847 Mrd F

 

Szűjjé má'!
tumblr_nzd85jlxqr1qd6fjmo1_1280.jpg

 



 

Te már bekövetted?

 

Vincent tumblr Falus.JPG

 


 

Vincenzúra

Troll Vincent.jpg

Figyelem! A Vincent szerzői — főszabályként — maguk moderálják a posztjaikra érkező hozzászólásokat. Panaszaitokkal vagy a mellékhatásokkal a poszt írójához forduljatok!

Köszönettel: Vincent Anomália

Címkék

abszurd (39) áder (5) adózás (11) alkotmány (45) alkotmánybíróság (10) államosítás (7) arcképcsarnok (14) ascher café (24) a létezés magyar minősége (6) bajnai (16) bank (7) bayer (23) bayerzsolt (14) békemenet (7) bkv (7) bloglossza (14) borzalmasvers (156) cigány (7) civilek (5) civil társadalom (8) demokrácia (24) deutsch tamás (6) devizahitelek (9) dogfüggő (10) egyház (10) ellenzék (7) erkölcs (17) érték (19) Érvsebész (11) eu (13) eu elnökség (8) felsőoktatás (15) fidesz (76) fideszdemokrácia (7) film (12) filozófia (13) foci (12) focijós (19) focikvíz (54) focitörténelem (94) fritztamás (6) gasztrowhat (9) gavallérjános (10) gazdaság (8) gengszterkrónikák (14) gyurcsány (27) hangfal (98) heti válasz (19) hétköznapi történetek (32) hétvége (44) hoax (5) hülyék nyelve (16) hülyeország (165) idézet (768) igazságszolgáltatás (6) imf (26) indulatposzt (11) interjú (7) járai (12) jobbik (17) jogállamiság (33) kampány (12) kampányszemle (9) katasztrófa (5) katonalászló (21) kdnp (9) kétharmad (16) költségvetés (21) könyvszemle (9) konzervatív (18) kormányváltás (22) kormányzás (42) kósa (8) kövér (11) kultúra (21) kumin (14) lánczi (5) lázár jános (12) levelező tagozat (12) lmp (8) longtail (10) magánnyugdíj (25) mandiner (15) március 15 (8) matematika (9) matolcsy (44) mdf (5) média (48) melegek (8) mesterházy (7) mnb (5) mosonyigyörgy (7) mszp (32) mta (5) napitahó (7) navracsics (14) nedudgi (15) nekrológ (11) nemigazország (5) nemzeti együttműködés (5) ner (11) nyugdíj (5) oktatás (12) önkormányzatok (6) orbán (46) orbanisztán (15) orbánizmus (101) orbánviktor (65) országgyűlés (6) pártállam (23) politika (14) polt (5) program (9) retró (22) retro (115) rettegünk vincent (14) rogán (9) sajtó (22) sajtószemle (6) schmitt (38) selmeczi (8) semjén (6) simicska (7) sólyom (7) spoof (19) stumpf (5) szász (6) századvég (7) szdsz (9) szijjártó (16) színház (35) szlovákia (5) szszp (5) tarlós (12) társadalom (50) törökgábor modul (8) történelem (5) tudjukkik (22) tudomány (17) tüntetés (17) ügyészség (9) választás (37) vb2010 (19) vendégposzt (68) videó (11) vincent (10) Vincent szülinap (6) voks10 (7) vörösiszap (16) zene (23) Címkefelhő

Túlélőkészlet választások utánra

2014.04.07. 09:00 | szempontpuska | 282 komment

Címkék: választás választás 2014

szarnap.jpg

Most hogy indul a Második Négyéves Terv, a Vincentblog fontosnak tartja, hogy hasznos életvezetési tanácsokkal lássa el a tegnapi eredmények iránt azért nem annyira lelkes olvasóit.

Lássuk be, nem lehettek olyan vérmes reményeid, de ha mégis elmulasztottál felkészülni, a Vincent most segítségedre siet az alábbi túlélőkészlettel*.

Mi lesz így az országgal?

Biztos vagy benne, hogy a fidesznyikek tévednek és nem te élsz valami virtuális valóságban?

Jó-jó, csak vicceltünk! :-)

de most őszintén!

Nem mindegy már annak? Komolyan abban reménykedtél, hogy jön egy új csapat és elkezdi rendbe tenni a dolgokat? Vagy inkább káoszba fordulna az ország, ahogy azzal Kövér László befenyített?

Gondolj csak bele, mire mehetne egy ellenzékből alakult kormány az állampárt hátrahagyott

  • ügyészségével,
  • Alkotmánybíróságával,
  • Számvevőszékével,
  • Médiatanácsával,
  • ombudsmanaival,
  • OBH elnökével,
  • Költségvetési Tanácsával,
  • MNB elnökével,
  • Nemzeti Választási Irodájával
  • Köztársasági elnökével
  • közmédiájával
  • és az ő stadionokon megvett székházvédő futballhuligánjaival...

A jó hír az, hogy egy ilyen rendszernek össze kell dőlnie. A rossz hír az, hogy Te is alatta állsz.

Az ún. tisztítótűz-elmélet szerint, egy erdő akkor maradhat egészséges, ha időről-időre kitör benne a tűz, amely elpusztítja az élősködő fagyöngyöket, az aljnövényzetet, a gyenge vagy kiöregedett fákat és csak a legerősebb, legnagyobb példányok maradnak életben. A hamu pedig termékeny talajjá lesz és a pusztulás nyomában friss, életerős hajtások nőnek ki a földből. Ezt nem azért írjuk, hogy megvigasztaljunk, hanem azért, hogy lehetőleg ne maradj a bokrok között!

 

Most akkor majd jönnek a trollok és az arcomba röhögnek, hogy győztek?

Légy azért egy kicsit megértő! Magyarországon valamiért történelmileg úgy alakult, hogy a jobboldal számára minden választás élet-halál kérdése. A jó és a rossz küzdelme. A győzelem olyan érzés, mint visszatérni a halál torkából. Megmenekülni a nemzethaláltól. Nem kell sírni a Millenárison. Jó! Tényleg van benne egy kis drukkermentalitás, de ez azért más, mint amikor Fradi legyőzi mittomén az MTK-t.

ORBÁN VÁLASZTÁST NYERT.gif

A megváltójuk most megint győzelmet aratott. A végsőt. Ha jól számolom abból is legalább a harmadikat. De majd elmúlik ez is, mint a rezsicsökkentés :-)

 

Jó, akkor most hagyjuk az országot egy pillanatra, de mi lesz velem?

Jótanács: Hagyd most az ország gondjait magára és próbálj meg egyéni túlélési technikát kidolgozni! Magyarország döntött, az ország sorsát vedd le a vállaidról, abba úgysem szólhatsz bele most pár évig. Inkább foglalkozz a saját túléléseddel - éppen elég nagy feladat az is. További részleteket, majd az utolsó pontban találsz. Ami a közügyeket érinti, dőlj hátra és nézd a showt.

A humor az ember szkafanderje a Földön - mondták egy stand upban, ehhez tartsd magad, mert aki nem tud nevetni magán, az meghagyja ezt a feladatot másoknak.

 

Ha ez a többség akarata, én tényleg hazaáruló vagyok?

Minél többszínűbb, színesebb, változatosabb egy ország, annál erősebb, de vannak olyanok, akiknek már a Fidesz a hazájuk. Az ő szemükben persze hazaáruló maradsz. Erre viszont van gyógyszer:

leszarom tabletta.jpg

 

Miért volt ilyen tehetségtelen az ellenzék?

Az egyik terápia erre a pásztörpercista frusztrációs technika, mely szerint minden lehetséges kimenetel közül a legrosszabb lett volna, ha Orbán nem marad hatalmon és átveszi a helyét a mesterházygyurcsánybajnai. Ha ez nem nyújt elég vigaszt neked, akkor gondolj bele: vajon azért nyert-e az állampárt, mert azok tehetségesebbek?

Felsorolok néhány nevet: Matolcsy, Selmeczi, Kerényi, Kumin, Matolcsy, Lázár, Hoppál, Zsigó, Fekete Gyé, Matolcsy, Szíjjártó, Harrach, Deutsch, Matolcsy, Schmitt, Áder, Menczer, Matolcsy, Cser-Palkovics, Kocsis Máté, Matolcsy,  Wittner Mária, Rogán, Simicskó, Rezsibiztos Szilárd vagy éppen Matolcsy.

Komolyan azt gondolod, hogy ezek azért nyertek most, mert a fentiek tehetségesebbek Szanyinál, Töröknél, Szekeresnél vagy a többieknél???

Elmondok valamit - bár sokra nem mész vele: Egy egészséges társadalomban az sosem jelent veszélyt a demokratikus berendezkedésre, ha valamelyik párt kétharmaddal nyer. Ott politikai verseny van és amelyik versenyző nem tud megújulni az lemarad. Olyan ez mint az evolúció. Ha valamelyik nem bírja az iramot kiesik, de sebaj, majd a helyére lép egy másik.

Az, hogy az Összefogás nem bizonyult versenyképesnek, maradjon az ő bajuk.

Az azonban, hogy nem lehet tisztességes politikai verseny, na az már a mi bajunk is.

A magyar demokráciának legyengült az immunrendszere. Minden válságban lévő társadalomban felerősödnek a szélsőségek és a diktatórikus erők. Ahol jólét van és rendben működik a szervezet, ott ezek elhalnak, vegetálnak, nincs táptalajuk. De ahol baj van, ott felerősödnek.

A mi demokráciánk legyengült immunrendszerét jelentik a fékek és ellensúlyok romjai, a gúzsba kötött ellenzéki pártok, a nyilvánosság hiánya, a meghackelt választási rendszer stb. A vírust pedig a Jobbik és Orbán, akik e gyengeséget kihasználva felszámolnák a plurális társadalmat.

Oké, az immunrendszer gáz, de a szervezetet mégiscsak a vírus pusztítja.

 

Akkor miért nem bukott bele a Kormány a sorozatos mutyikba?

Azért mert a Fidesz egy fundamentalista párt, fundamentalista hívőkkel. Az ő szavazóikat az ilyen ügyek nem ingatják meg, az ellenzékét igen.

 

Most akkor hozzá kell szoknom, hogy pártállamban élek?

Már eddig is voltak olyan szabályok, amiket a saját jól felfogott érdekedben be kellett tartani. Tanulj meg a sorok közt olvasni, vedd le a polcról a régi kremlinológusok könyveit. Párttagság az előmenetel feltétele. Ha közalkalmazott vagy, ne lájkolj semmit a facebookon, ne jelenj meg flashmobon, ne lássanak a kezedben (táskádban stb.) ballibsi újságot, küldd vissza a vonalkódodat a nemzeti konzultálónak, ha pedagógus vagy, töltsd ki szépen a portfóliódat, ha házmester vagy, rakd ki a rezsiértesítőt, de legfőképpen ne lépj a nagyok tyúkszemére, ha milliárdos ÁFA-csalást veszel észre, vagy rájössz, hogy lehallgat az UD Zrt. mert a végén még rendőrautóba ültetnek és...

 

Levehetem végre a NENYIt az iroda faláról?

Nem, azt még nem veheted le.

 

Honnan tájékozódhatok?

Orbán már volt Kínában, előkészületben van Törökország, Észak-Korea még véleményes. Amíg Magyarországon még hozzáférhető, addig Facebook, Twitter, blogok, utána minden másra ott van Obersovszky.

 

Mit jelent az, hogy "Folytatjuk"?

Mostantól majd megtudod, de az valószínűnek tűnik, hogy a legközelebbi választásokra már regisztrálnod kell. Néhány kulcsfontosságú mandátum indokolatlanul korán lejár. A Médiatanács és az NMHH elnöki periódusa például éppen a most kezdődő ciklus vége után egy-két évvel. Ugye megérted, hogy ez nem maradhat így?

 

Lesz még fair választás Magyarországon?

Pártokra 2018-ban is szavazhatunk. A Kormányzó úrra nem. Ő majd cserélgeti a miniszterelnököket. Ha akkor külföldön élsz, akkor teljesítened kell a hétpróbát, a boszorkánypróbát és parázson kell járni az urna előtt. Minden idők legkaotikusabb/komikusabb választása után viszont várhatóan kivezetik a kamupárt futtatás szabályait. Ja! és a pártfinanszírozást is... de az neked nem fog fájni.

parázson járás.jpg2018: Külföldön élő választók az urna elé járulnak

Nincs olyan eleme a magyar választási rendszernek, amely ne lenne meg valamely más országéban!

Ugyanígy készült Dr. Frankenstein kreatúrája...

 

Mi legyen a gyerekeimmel? Milyen jövő áll előttük?

A kormány keletre tart, a kivándorlók meg nyugatra. Van kérdés?

 

Dehát én már külföldön dolgozom. Mit tehetek?

Először is töröld le azt az önelégült vigyort az arcodról. Kezdetnek ez is megteszi... :-)

 

Hogyan alakul a külpolitika? Milyen lesz Magyarország külföldi megítélése?

Ami korábban szégyenpad volt és lejáratta az országot, az 4 éve nemzeti büszkeség és virtus dolga. Bizonyára akad még néhány obskurus keleti diktátor, akivel nem jattoltunk le, de ezt most majd bepótoljuk.

 

Maradunk EU tagok?

Don't panic! Amíg az EU pénzekből finanszírozzák a saját oligarchiákat, egyszerűen nem éri meg kilépni. Lázár ráült az NFÜ-re, egy szaunában bekövetkezett infarktus után pedig a pártállam már rendelkezik a forráskóddal is. Ma Magyarországon az állami beruházások 95-97%-ában van EU-s pénz.

Kevés annyira kiszámítható dolog van az új uralkodó osztály működésében, mint az, hogy a pénz mozgatja a NER-t. (Gondolj bele! Ha egyszer valakik kokaint kevernének egy közbeszerzésbe.... másnap itt az egész kormány be lenne tépve.)

Nincs az a baltás gyilkos, akiért többet adnának, mint amit a Kohéziós Alapból húznak.

 

Mire számítsak a következő négy évben?

A rezsicsökkentés mámorának immár vége. Az államadósság történelmi csúcson, a vállalkozásokat fojtogatják az adók, kereslet semmi, a forint meg hát.... szóval új ellenségekre van szükség.

Volt már az államadósság, az IMF, az EU, a kommunisták, a tudjukkik, az árvíz, a multik, az egyetemisták, a külföldre szerződő orvosok, a romkocsmákban mélázó értelmiségiek, a hajléktalanok, a közös képviselők, a bankok, a közműcégek, az imperialisták amcsik, az egyetemek, a kórházak, a filozófusok, a sajtó, a FIFA, a románok, az oroszok, a szlovákok és az osztrák gazdák.

Hétről hétre újabb háborúk. Machiavelli szerint a fejedelemnek minden népszerűtlen, kegyetlen és kemény lépést uralkodása kezdetén kell meglépnie.

Mire kell akkor számítanod? Nyilván lehet még egy kicsit emelni az adókon, a járulékokon, esetleg az ÁFA rekord is javul tovább. Aztán ott van az EVA és még huszonvalahány kis adó, ki tudja mennyi lesz belőlük és mekkorára nőnek?! Lehet, hogy új formátumra kell cserélned az útleveled, a rendszámodat, vagy a személyi igazolványodat - alkalmanként egy újonnan bevezetett okmány is koponyánként 5.000 Ft illetékkel gazdagítja az államkasszát - ez igazán nem több, mint amit évente minden cég letejel Parraghéknak a semmiért.

Ja! és hozd le az orosz nyelvkönyveidet a padlásról!

Mire lehet még számítani?

Nyilván lesznek nemzeti italboltok meg miegymás, úgyhogy kisboltok indításában most ne gondolkozz, de azért jó lenne ha nem foglalkoznál földműveléssel, nem indulnál közbeszerzésen, nem dolgoznál tervezőcégnél, rendezvényszervezőnél, nyelviskolánál, az állampárttól független médiában, reklámcégnél, tankönyvkiadónál, a szerencsejáték iparban, vagy Welt 2000 Kft-hez hasonló vállalatnál, MAL-nál, MALÉVnél és hasonlónál, jó lenne ha nem nőne a vállalkozásod más szemében kívánatosan nagyra és úgy általában: ha nem élnél ebben az országban.

Minden húzásukat persze nem tudjuk itt előre megírni (még megvádolnál, hogy mi adtuk nekik az ötleteket), de ha nagyvonalakban kíváncsi vagy rá, merre visz az utunk, a továbbiakra ott van Venezuela. Ők ugyanabból a kottából játszanak, csak néhány szonettel előrébb járnak.

  pofon vége0.gif

 

És a végén kérlek szavazz:

 

 

 

*(E poszt két héttel a választások előtt íródott. Ha véletlenül kormányváltás lett, akkor elnézést kérünk)

· 3 trackback

süti beállítások módosítása