A Vincent-blog elköltözött

Ez nektek vicces?

nem felejtünk.jpg

 

 


 

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

FRISSÍTVE!

Itt az újabb történelmi csúcs

A központi költségvetés bruttó adóssága: 2010. május: 19.933,4 Mrd Ft; 2011. május: 21.116,5 Mrd Ft; 2012. május: 21.180,9 Mrd Ft; 2013. május: 21.765,4 Mrd Ft; 2014. október 24.736 Mrd Ft;2015. június 6. 24 847 Mrd F

 

Szűjjé má'!
tumblr_nzd85jlxqr1qd6fjmo1_1280.jpg

 



 

Te már bekövetted?

 

Vincent tumblr Falus.JPG

 


 

Vincenzúra

Troll Vincent.jpg

Figyelem! A Vincent szerzői — főszabályként — maguk moderálják a posztjaikra érkező hozzászólásokat. Panaszaitokkal vagy a mellékhatásokkal a poszt írójához forduljatok!

Köszönettel: Vincent Anomália

Címkék

abszurd (39) áder (5) adózás (11) alkotmány (45) alkotmánybíróság (10) államosítás (7) arcképcsarnok (14) ascher café (24) a létezés magyar minősége (6) bajnai (16) bank (7) bayer (23) bayerzsolt (14) békemenet (7) bkv (7) bloglossza (14) borzalmasvers (156) cigány (7) civilek (5) civil társadalom (8) demokrácia (24) deutsch tamás (6) devizahitelek (9) dogfüggő (10) egyház (10) ellenzék (7) erkölcs (17) érték (19) Érvsebész (11) eu (13) eu elnökség (8) felsőoktatás (15) fidesz (76) fideszdemokrácia (7) film (12) filozófia (13) foci (12) focijós (19) focikvíz (54) focitörténelem (94) fritztamás (6) gasztrowhat (9) gavallérjános (10) gazdaság (8) gengszterkrónikák (14) gyurcsány (27) hangfal (98) heti válasz (19) hétköznapi történetek (32) hétvége (44) hoax (5) hülyék nyelve (16) hülyeország (165) idézet (768) igazságszolgáltatás (6) imf (26) indulatposzt (11) interjú (7) járai (12) jobbik (17) jogállamiság (33) kampány (12) kampányszemle (9) katasztrófa (5) katonalászló (21) kdnp (9) kétharmad (16) költségvetés (21) könyvszemle (9) konzervatív (18) kormányváltás (22) kormányzás (42) kósa (8) kövér (11) kultúra (21) kumin (14) lánczi (5) lázár jános (12) levelező tagozat (12) lmp (8) longtail (10) magánnyugdíj (25) mandiner (15) március 15 (8) matematika (9) matolcsy (44) mdf (5) média (48) melegek (8) mesterházy (7) mnb (5) mosonyigyörgy (7) mszp (32) mta (5) napitahó (7) navracsics (14) nedudgi (15) nekrológ (11) nemigazország (5) nemzeti együttműködés (5) ner (11) nyugdíj (5) oktatás (12) önkormányzatok (6) orbán (46) orbanisztán (15) orbánizmus (101) orbánviktor (65) országgyűlés (6) pártállam (23) politika (14) polt (5) program (9) retró (22) retro (115) rettegünk vincent (14) rogán (9) sajtó (22) sajtószemle (6) schmitt (38) selmeczi (8) semjén (6) simicska (7) sólyom (7) spoof (19) stumpf (5) szász (6) századvég (7) szdsz (9) szijjártó (16) színház (35) szlovákia (5) szszp (5) tarlós (12) társadalom (50) törökgábor modul (8) történelem (5) tudjukkik (22) tudomány (17) tüntetés (17) ügyészség (9) választás (37) vb2010 (19) vendégposzt (68) videó (11) vincent (10) Vincent szülinap (6) voks10 (7) vörösiszap (16) zene (23) Címkefelhő

Nemzeti ügy

2011.06.09. 12:11 | maroz | 13 komment

Címkék: nemigazország nemzeti együttműködés

„Nincsen egy ekkora mi.”
E. P.
 

Nacionalista fejlesztő államot gründol Orbán, megint megvívunk egy hatvan-hetven évvel ezelőtti harcot, ráadásul úgy, hogy a mintaadóktól leginkább a hibákat vesszük át, tekintet nélkül arra, hogy ezek az államok a szóban forgó hibákat azóta már felismerni kényszerültek és a szükséges korrekciók is zajlanak.  Masao Maruyama gondolata a japán nemzeti ügyekről:

Az a logika ugyanis, amely szerint a magántermészetű ügyek erkölcsileg önmagukban nem, hanem mindig csak a nemzeti ügyekkel való azonosulás jegyében igazolhatók, fordított irányú következményekkel is jár: a magánérdekek korlátlanul beszűrődnek a nemzeti ügyekbe.

Nos, ez nálunk abszolválva, a nemzeti ügyek kormánya sikerrel maga alá gyűrt mindent, mondhatni nálunk mára a ló citrompottyantó aktusa is nemzeti üggyé vált. Nézzük a vélhetőleg nem szándékolt következményeket.

Duzzognak az egészségügyben dolgozók. Kevés a fizetés, sok a munka, helyenként siralmasak a munkakörülmények, mondhatni semmi új a nap alatt, évtizedek óta ez van, de az utóbbi pár évben érződött valamiféle csodavárás ha nem is az egészségügyben dolgozók részéről, hanem inkább az őket képviselők, de leginkább az ő nevükben fellépegető izgalmas egzisztenciák megnyilatkozásaiból. Az egészségügyi érdekképviseleti szervezetek az utóbbi pár évben nagyon olyannak tűntek, mint akik kifejezetten lelkesen és meggyőződéssel recitálják a Fidesz nemzeti demagógiáit. Mondjuk, ezt Gyurcsánnyal szemben nem volt nehéz: az egészségügy nemzeti érdek, Gyurcsányék nemzetidegen, sőt, a nemzetre ártó szándékkal rárontó hagyjukmár, egyszerű a képlet, de mi van akkor, ha a Gyurcsány nevű változót Orbánra cseréljük?

Úgyszintén duzzognak a rendvédelmisek. Ugyanaz a mese: Gyurcsány alatt nemzeti érdek volt a [féltucat pozitív jelző] rendőrség (tűzoltóság, etc.) léte és az azt működtetők jóléte, egyszerű képlet, Gyurcsány a nemzeti ügyek ellen, Orbán mellette, if replace („Gyurcsány”,”Orbán”) then we are  pretty fuckin’ happy.

Igen ám, de beállt az, amiről Maruyama beszélt. Heintz Tamás, a nemzeti ügyek pártállamtitkára pörlekedik Cser Ágnessel, ugyanazt a lovat nézik de az egyik szerint ló, a másik meg inkább öszvérnek látja, van ez így, egyik barátom mesélte, hogy a beosztottja a következő mondattal intézett el egy hasonló konfliktust: „Amennyiben azt, hogy te elmondod a saját álláspontodat egyeztetésnek tekintjük, akkor igen, egyeztettünk a kérdéses témában.” Touché. A privát szférában ez legalább elegánsan folyik, ezzel szemben Heintz még a háborgó orvosoknak is beszól egy kevésbé elegánsat:

Az orvosok elvándorlásának kérdéséről szólva a fideszes képviselő azt mondta, nagyon sok embernek az a véleménye, hogy "akik most letették letétbe a felmondásukat, tegyék mellé a diplomájukat is".

Amire — gondolom — az orvosok vállat vonnak: nem tesszük, egyéb kérdés? Heintz úr, ön jön! És akkor még nem szóltam a legszebbről, a nemzeti ügyek frontális balesetéről: ha futotta a kasszából a MOL megvásárlására (ötszáz valami, ha az ember nagyon figyel, akkor tudja, hogy milliárd, de még így is időnként elírja, szóval inkább: ötszáz kurvasok valami), akkor miért nem futotta feleannyi az orvosok tényleg nem túl szívet gyönyörködtető jövedelmének a növelésére? Vagy a pedagógusok bérének az úgyszintén „nemzeti ügy”-kategória emelésére? Vagy… da capo ad libitum.  

Kikötöttünk. Ma már nincs Gyurcsány, nincsenek a komcsik, nincs semmi ármány, minden integrálva lett a nemzeti együtthülyülés rendszerébe, ma már minden ügyünk nemzeti ügy, megvan tehát a közös platform, győzött a tautológia, révbe értünk. Most már akár tovább is léphetnénk, oda, ami a tautológia előtt volt, és aminek utána úgyszintén törvényszerűen el kell jönnie, olyannyira, hogy már meg is érkezett, csak észre kéne végre venni.

A nemzeti ügyeknek inherens részei a nemzeti ellentétek is.

A MOL megvásárlása nemzeti ügy, az egészségügy működtetése nemzeti ügy, a rendőrség nemzeti ügy, az oktatás nemzeti ügy, akik eddig egyik vagy másik érdekében a legvehemensebben harcoltak, elkötelezettei a nemzeti ügyeknek, jöhet a családon belüli erőszak. Szégyenszemre ki fog derülni, hogy a köz alkalmazottainak a bére, jóléte is nemzeti ügy? És ha ez konfliktusba kerül egy másik, úgyszintén nemzeti üggyel, például a MOL megvásárlásával, akkor lesznek nem kevesen a nemzeti ügyek elkötelezettei közül, akik mégiscsak inkább úgy gondolják, hogy az ő bérnövekedésük egy picivel, egy hangyányival nemzetibb ügy, mint a MOL? Ó, ó, ki hitte volna, ugye. Valamint ott van a polgár, aki tele van bizonytalansággal: a rendvédelmi szakszervezetek versus kormány csörtéből ő legszívesebben kimaradna, mert sem nem rendőr, sem nem kormányos, és ha kicsit higgadtabban a dolgok mögé néz, akkor azt látja, hogy ebben a nemzeti ügyben minden félnek van valamennyi igazsága (és persze valamennyi hazugsága is, jóhogy!), így a polgár sokkal inkább szeretné ezt annak látni, ami, jelesül egy mezei, szokványos, hétköznapi érdekkonfliktusnak. Szeretné azt látni, hogy a nemzeti együttműködés rendszere nevű tautológia a nemzeti érdekkonfliktusok rendezésének a rendszere is, mert ha ezt látná, akkor talán el tudna vonatkoztatni attól, hogy a tautológia iránt olyannyira fogékony Hangemberek Kormánya minek hívja. Felőlem akár Dezsőnek is, csak működjön. 

Lesz itt még munkája Szíjjártónak, mert lassan azt kell elmagyaráznia az ő népének, hogy a konyakfogyasztás nemzeti ügy-módija az, amikor a nemes nedűt a nép az ő képviselőin keresztül fogyasztja (nincs régi vicc…), de kutyakemény harc lesz, mert vannak páran a fészekben, akik pontosan ugyanolyan jól elsajátították a hülyék nyelvét, mint Szíjjártó, lásd a másik zenész, Cser-Palkovics Tarlósnak címzett szájkaratéját. Vagy ezeket a fideszes ésszel elképzelhetetlen szörnyűségeket, amikor egy Szamóca vagy egy Koltai lesz áldozata annak a bizonyos családon belüli erőszaknak. Vagy amikor az egyik nemzeti oligarcha gondolja úgy, hogy egy másik nemzeti oligarchánál neki mintha kevesebb jutna a nemzeti ügyek levéből.

Amikor egy országban minden nemzeti ügy, akkor ott valójában nincs egyetlen nemzeti ügy sem. Itt tartunk most, lehet kezdeni mindet elölről, hurrá.

süti beállítások módosítása