A Vincent-blog elköltözött

Ez nektek vicces?

nem felejtünk.jpg

 

 


 

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

FRISSÍTVE!

Itt az újabb történelmi csúcs

A központi költségvetés bruttó adóssága: 2010. május: 19.933,4 Mrd Ft; 2011. május: 21.116,5 Mrd Ft; 2012. május: 21.180,9 Mrd Ft; 2013. május: 21.765,4 Mrd Ft; 2014. október 24.736 Mrd Ft;2015. június 6. 24 847 Mrd F

 

Szűjjé má'!
tumblr_nzd85jlxqr1qd6fjmo1_1280.jpg

 



 

Te már bekövetted?

 

Vincent tumblr Falus.JPG

 


 

Vincenzúra

Troll Vincent.jpg

Figyelem! A Vincent szerzői — főszabályként — maguk moderálják a posztjaikra érkező hozzászólásokat. Panaszaitokkal vagy a mellékhatásokkal a poszt írójához forduljatok!

Köszönettel: Vincent Anomália

Címkék

abszurd (39) áder (5) adózás (11) alkotmány (45) alkotmánybíróság (10) államosítás (7) arcképcsarnok (14) ascher café (24) a létezés magyar minősége (6) bajnai (16) bank (7) bayer (23) bayerzsolt (14) békemenet (7) bkv (7) bloglossza (14) borzalmasvers (156) cigány (7) civilek (5) civil társadalom (8) demokrácia (24) deutsch tamás (6) devizahitelek (9) dogfüggő (10) egyház (10) ellenzék (7) erkölcs (17) érték (19) Érvsebész (11) eu (13) eu elnökség (8) felsőoktatás (15) fidesz (76) fideszdemokrácia (7) film (12) filozófia (13) foci (12) focijós (19) focikvíz (54) focitörténelem (94) fritztamás (6) gasztrowhat (9) gavallérjános (10) gazdaság (8) gengszterkrónikák (14) gyurcsány (27) hangfal (98) heti válasz (19) hétköznapi történetek (32) hétvége (44) hoax (5) hülyék nyelve (16) hülyeország (165) idézet (768) igazságszolgáltatás (6) imf (26) indulatposzt (11) interjú (7) járai (12) jobbik (17) jogállamiság (33) kampány (12) kampányszemle (9) katasztrófa (5) katonalászló (21) kdnp (9) kétharmad (16) költségvetés (21) könyvszemle (9) konzervatív (18) kormányváltás (22) kormányzás (42) kósa (8) kövér (11) kultúra (21) kumin (14) lánczi (5) lázár jános (12) levelező tagozat (12) lmp (8) longtail (10) magánnyugdíj (25) mandiner (15) március 15 (8) matematika (9) matolcsy (44) mdf (5) média (48) melegek (8) mesterházy (7) mnb (5) mosonyigyörgy (7) mszp (32) mta (5) napitahó (7) navracsics (14) nedudgi (15) nekrológ (11) nemigazország (5) nemzeti együttműködés (5) ner (11) nyugdíj (5) oktatás (12) önkormányzatok (6) orbán (46) orbanisztán (15) orbánizmus (101) orbánviktor (65) országgyűlés (6) pártállam (23) politika (14) polt (5) program (9) retró (22) retro (115) rettegünk vincent (14) rogán (9) sajtó (22) sajtószemle (6) schmitt (38) selmeczi (8) semjén (6) simicska (7) sólyom (7) spoof (19) stumpf (5) szász (6) századvég (7) szdsz (9) szijjártó (16) színház (35) szlovákia (5) szszp (5) tarlós (12) társadalom (50) törökgábor modul (8) történelem (5) tudjukkik (22) tudomány (17) tüntetés (17) ügyészség (9) választás (37) vb2010 (19) vendégposzt (68) videó (11) vincent (10) Vincent szülinap (6) voks10 (7) vörösiszap (16) zene (23) Címkefelhő

Még egy szót a regisztrációról

Az ország teljes újjászervezésének arcai XI.

2012.08.17. 08:09 | maroz | 126 komment

Címkék: választás arcképcsarnok orbánizmus

Azoknak, akik eddig befőttesüvegben éltek: a fidesz be akarja... ööö, nyelvbotlás, elnézést, szóval Orbán be akarja vezetni a választópolgárok előzetes regisztrációjának az intézményét. Ezt úgy nagyjából azzal magyarázza (már ugye túl azon, hogy: kétharmad!), illetve magyarázzák a lelkes apologétái, hogy ez az intézkedés a felelősebb választói magatartást ösztönözné azzal, hogy kiküszöbölné a rendszerből azokat a választópolgárokat, akik hirtelen felindulásból, a mindenféle pillanatnyi propagandák és kampányok hatására mennének el felelőtlenül és megfontolatlanul szavazni. Gondoljuk ezt tovább. 

Tehát ki a fid... 'sszameg, még mindig elkúrom időnként, na, vissza a kályhához, tehát ki Orbán szerint a "jó", az üdvözlendő, a kitenyésztendő választópolgár? Az, aki figyeli a közügyeinket, átgondol, megfontol és felelősen szavaz. Csak ugye ehhez elengedhetetlen az információ is, hiszen végső soron a választópolgár kell valahonnan szerezze az ismereteit, és hová fordulhatna a leghitelesebb tájékoztatásért, ha nem a tiszta forráshoz? A választott képviselőihez, igen. Úgy döntöttem, hogy a sorozatom ászaként bemutatok egy olyan képviselőt, aki kommunikál a választópolgárokkal. Fogadják szeretettel mai vendégünket, Nyírbátor fideszes önkormányzati képviselőjét, Tóth Imrét!

tothimre.jpg

Tóth Imre, FIDESZ

Azt is  eldöntöttem, hogy mégsem szeretnék Tóth úr női ivarú lovak iránt tanúsított nagyfokú érdeklődésével foglalkozni, legyen ez a pszichológusa baja, engem sokkal jobban leköt az, hogy ez az alázatos szolgája a köznek kommunikál velünk. Van neki képviselői honlapja. Most tekintsünk el attól, hogy milyen ez a honlap, bár nem szívesen tekintek el, mert azért lenne mit szóvá tenni, de a silányságot és az ocsmányságot lassan megtanulom a NER-kompatibilisság kritériumaként elfogadni, lépjünk túl, koncentráljunk arra, hogy a képviselő kommunikál. Illetve publikál is, ott a honlapján a fül: publikációk, de lépjünk ezen is túl, lássuk a legfrissebb szösszenetét.

Rögtön a lap tetején a műfaj:

Hírek  

Ez az, ez kell a felelős választópolgárnak, a hír! Ami szent, ami alapján majd a polgár szépen okosan kialakítja a maga felelős véleményét. A képviselő úr azzal kezdi az önéletrajzát, hogy "1975-ben születtem, értelmiségi családban", tehát elvileg tudnia kéne mi az a hír, de ha nem otthonról azzal sincs semmi baj, ezt az iskolában is  tanítják, és a képviselő úr járt iskolába, saját bevallása szerint.

Kanca kavar címmel bele is vág a legújabb hírbe:

A testületi ülés a napirendek ismertetésével kezdődik, elfogadását követően kezdődik igazán a képviselő testületi munka. A nyírbátori testületre jellemző, hogy a polgármester csak mondja és mondja végeláthatatlanul, ha valamelyik FIDESZ-KDNP-és képviselő meri venni a bátorságot, hogy kérdez, hozzászól, javasol egyből beindul a megalázás, leszólás, odamondás. A kardinális kérdésekben, ha a FIDESZ-KDNP nem szavazza meg az előterjesztést -az esetek döntő többségében a polgári oldal akarata érvényesül- beindul azonnal a polgármesteri kanca kavar és mint tudjuk azt a történelemből a bugyi háborúknak jó vége nincsen.

Ez az első bekezdés. Ismétlem, a műfaj: hír. Egy teljes bekezdés, és nem derül ki, hogy miről is akar beszélni, miről szeretne tudósítani, hírt adni. Már ugye ha félretesszük azt az ésszerűen kínálkozó magyarázatot, hogy ő itt valamiféle furcsa szexuális irányultságot ír ki magából, kancák, bugyik, tényleg izgalmas, de tényleg tegyük félre. No, szóval eddig semmit nem tudtunk meg, olvassunk tovább:

Nézzünk erre két példát:

Cirkusz a kulturális központban. Sok igazság kiderült ennek ellenére a könyvvizsgáló nővel kavarva ellehetetlenítették a 2011-es évi pénzügyi beszámolójának az elfogadását. Nyomoz a rendőrség, ügyészség, állami számvevőszék, Apeh… ja, és a kavar miatt a közfelügyelet is, aki a könyvvizsgáló tevékenységét vizsgálja törvényességi szempontból.

Így kell hírt írni. "Cirkusz", ami ugye nem egy minősítés, hanem egy tényszerű, informatív tájékoztatás. Cirkusz van a kulturális központban. Sárló kancákat idomítanak arra, hogy zeneszó mellett bugyit cseréljenek, de a buta lovak egymás között is, innen a cím: kanca kavar. Minden világos. 

Igazgatóválasztás az általános iskolában. Öt évre szóló pályázatát a jelenlegi igazgatónak nem fogadta el testület. A polgármester nem szavaztatta a testületet a 138/92-es kormányrendeletnek megfelelően a helyettesítésről, ehelyett két hét múlva törvénytelenül újra napirendre vette az igazgatóválasztást. A képviselő testület öt évre ekkor sem szavazta meg a jelenlegi igazgatót. A feszült körülmények közepette, az egy évre szóló igazgatói kinevezést megszavazta a testület.

Ezt akár még érteni is lehetne, volt valamikor egy iskolaválasztás, hír, haladjunk.

A testületi ülésre berendelt pribékek élükön az iskola jelenlegi gazdasági vezetőjével –előidézve ismételten a kanca kavart- hangosan szidta az édesanyjukat a képviselőknek és többször bemutatott nekik. Mindenki tudja jelenleg az iskolában a fej az igazgató és a gazdasági vezető a nyak. A nyak nagyon beizgult annak tudatában, hogy esetleg a pénzügyi bizottság is beleláthat a pénzes kártyáiba.

A hír szerint a nyírbátori testületi ülésre pribékeket rendelnek be. A pribékek gondolom pisszegnek, köhécselnek, zörögnek a cukorkás zacskókkal, amitől a cirkuszi lovak nem csak a bugyijaikat csereberélik összevissza, hanem a melltartóikat is, hiszen a hír szerint újból beáll az a bizonyos kanca kavar. Pszichológus olvasóink ínyencet csettintenek erre a "nagyon beizgul" szófordulatra, igen, jó nyomon járnak, aki egy hírben ennyire tuszkolja az ilyen kifejezéseket arra tényleg érdemes vetni egy-egy alaposabb szakmai tekintetet is. 

Ennek ellenére felháborító, hogy ilyen viselkedést egy nyírbátori intézmény vezetője megenged magának. A történteket követően a kormányhivatal vizsgálja az igazgató választás szabályosságát, törvényességét…

Tényleg felháborító, hogy vezetők ilyesmiket megengednek maguknak. Nyilván, a hír, mint műfaj szigorúan megköveteli az ilyen summázatokat is, ha hiányozna belőle a levont következtetés még összetévesztené valaki a véleménnyel.

No, tehát ez volt Tóth Imre, ezek voltak a nyírbátori fideszes képviselő hírei. 

Foglaljuk össze: Orbán túsza, a fidesz azért akarja átverni ezt a regisztráció nevű izét, hogy több legyen a felelősen döntő választópolgár és ugyanakkor ugyanő ilyen tóthimrei szinten adja meg a felelős döntéshez elengedhetetlen tájékoztatást. Kemény csapat: benzint iszik és rápisál a tábortűzre. Felmerül az emberben a kérdés, hogy ha Orbánnak, vagy a fidesznek, ha még egyáltalán kimutatható ilyen önálló entitás tényleg a felelős, megfontoltan dönteni tudó választópolgár lenne a fontos, akkor mi a kanca bugyogója miatt nem arra törekszik, hogy a köz ügyeiről zajló beszéd, a köz választott szolgálóinak a tájékoztatásai, meg úgy egyáltalán, a köznyelv váljék alkalmasabbá a felelős választópolgári attitűd alakítására? 

Ez egy vélemény-írás, ezért én bátran megengedhetem magamnak, hogy meg is válaszoljam a kérdést: azért, mert hazudik. Ha tényleg a választói felelősség lenne a számára a fontos, akkor odafigyelne a közbeszéd minőségére, de amit tesz, az pont ennek az ellenkezője: ellehetetleníti azt. És közben a regisztrációt forszérozza, mert majd attól! Áll a trambulinon, prédikál arról, hogy csúnya dolog a vízbe pisálni, miközben onnan fentről rajzolja bele a vizesnyolcasait. És ami a legborzasztóbb, szoronganak az emberek a medencében és úgy tesznek, mint akik komolyan veszik a prédikációt, miközben próbálják elkerülni a fejükre hulló permetet. Tessék lazára venni, tessék mindösszesen csak annyit ellenérvelni erre a regisztrációra, hogy: Tóth Imre!

Ha ez nem lenne elég, felkészül Szíjjártó.

· 7 trackback

süti beállítások módosítása