A Vincent-blog elköltözött

Ez nektek vicces?

nem felejtünk.jpg

 

 


 

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

FRISSÍTVE!

Itt az újabb történelmi csúcs

A központi költségvetés bruttó adóssága: 2010. május: 19.933,4 Mrd Ft; 2011. május: 21.116,5 Mrd Ft; 2012. május: 21.180,9 Mrd Ft; 2013. május: 21.765,4 Mrd Ft; 2014. október 24.736 Mrd Ft;2015. június 6. 24 847 Mrd F

 

Szűjjé má'!
tumblr_nzd85jlxqr1qd6fjmo1_1280.jpg

 



 

Te már bekövetted?

 

Vincent tumblr Falus.JPG

 


 

Vincenzúra

Troll Vincent.jpg

Figyelem! A Vincent szerzői — főszabályként — maguk moderálják a posztjaikra érkező hozzászólásokat. Panaszaitokkal vagy a mellékhatásokkal a poszt írójához forduljatok!

Köszönettel: Vincent Anomália

Címkék

abszurd (39) áder (5) adózás (11) alkotmány (45) alkotmánybíróság (10) államosítás (7) arcképcsarnok (14) ascher café (24) a létezés magyar minősége (6) bajnai (16) bank (7) bayer (23) bayerzsolt (14) békemenet (7) bkv (7) bloglossza (14) borzalmasvers (156) cigány (7) civilek (5) civil társadalom (8) demokrácia (24) deutsch tamás (6) devizahitelek (9) dogfüggő (10) egyház (10) ellenzék (7) erkölcs (17) érték (19) Érvsebész (11) eu (13) eu elnökség (8) felsőoktatás (15) fidesz (76) fideszdemokrácia (7) film (12) filozófia (13) foci (12) focijós (19) focikvíz (54) focitörténelem (94) fritztamás (6) gasztrowhat (9) gavallérjános (10) gazdaság (8) gengszterkrónikák (14) gyurcsány (27) hangfal (98) heti válasz (19) hétköznapi történetek (32) hétvége (44) hoax (5) hülyék nyelve (16) hülyeország (165) idézet (768) igazságszolgáltatás (6) imf (26) indulatposzt (11) interjú (7) járai (12) jobbik (17) jogállamiság (33) kampány (12) kampányszemle (9) katasztrófa (5) katonalászló (21) kdnp (9) kétharmad (16) költségvetés (21) könyvszemle (9) konzervatív (18) kormányváltás (22) kormányzás (42) kósa (8) kövér (11) kultúra (21) kumin (14) lánczi (5) lázár jános (12) levelező tagozat (12) lmp (8) longtail (10) magánnyugdíj (25) mandiner (15) március 15 (8) matematika (9) matolcsy (44) mdf (5) média (48) melegek (8) mesterházy (7) mnb (5) mosonyigyörgy (7) mszp (32) mta (5) napitahó (7) navracsics (14) nedudgi (15) nekrológ (11) nemigazország (5) nemzeti együttműködés (5) ner (11) nyugdíj (5) oktatás (12) önkormányzatok (6) orbán (46) orbanisztán (15) orbánizmus (101) orbánviktor (65) országgyűlés (6) pártállam (23) politika (14) polt (5) program (9) retro (115) retró (22) rettegünk vincent (14) rogán (9) sajtó (22) sajtószemle (6) schmitt (38) selmeczi (8) semjén (6) simicska (7) sólyom (7) spoof (19) stumpf (5) szász (6) századvég (7) szdsz (9) szijjártó (16) színház (35) szlovákia (5) szszp (5) tarlós (12) társadalom (50) törökgábor modul (8) történelem (5) tudjukkik (22) tudomány (17) tüntetés (17) ügyészség (9) választás (37) vb2010 (19) vendégposzt (68) videó (11) vincent (10) Vincent szülinap (6) voks10 (7) vörösiszap (16) zene (23) Címkefelhő

A ballib egyetemi megmondóértelmiségről (bajomleszebbőlposzt)

2022.04.10. 18:21 | jotunder | komment

 

    Vásárhelyi Mária tudományos kutatóként és liberális orákulumként nyilvánult meg egy szép fontosat. Elmagyarázta, hogyan hekkelte meg a FIDESZ az előválasztást.

    Tekintsünk el attól a ténytől, hogy a FIDESZ nem hekkelte meg az előválasztást, koncentráljunk a következő mondatra

  "Legalább 40 éve foglalkozom közvéleménykutatással, figyelemmel kísérem a nemzetközi trendeket és más országok választási kutatásait is, de olyat még soha sehol nem láttam, hogy két választási forduló között a semmiből előkerül csaknem kétszázezer, döntő többségében középosztálybeli fiatal, aki az első fordulóban nem szavazott, most viszont boldogan odaállt a sorba, hogy MZP-re adhassa voksát. "

  Az mtmt.hu-n általában a jelentős konzervativ professzorokat szoktam megnézni, most kivételt tettem. Mária asszony egyetlen nemzetközi "tudományos" publikációja, a figyelemmelkisérés (nincs hosszu i) negyven éve alatt a Paul Lendvai házi újságában jelent meg, az utóbbi 15 évben magyar "tudományos" publikációit a Mozgó Világban közölte. Itt most befejezem a máriázást. A magyar ballib egyetemi megmondóértelmiség harminc éve mondja ugyanazt, harminc éve publikálják az életművüket a Moving Worldben, és harminc éve kell nekem szellemi világitótoronyként nézni rájuk.

Én értem, hogy Lánczi és társai sokkal kártékonyabbak, a megadjáik még náluk is vállalhatatlanabbak, de mindennek van határa. (ha minden jól megy holnap már újvincent)

Kit fenyeget Orbán kedvenc kommunista titkosszolgája?

2022.04.09. 17:09 | jotunder | komment

 

   Az egykori kádárista titkosszolga Földi László elvtárs a Magyar Nemzet vezércikkében fenyegette meg azokat a fideszeseket, akik nem totális putyinista szarházik.

   Fogalmam sincs kikról lehet szó.

   Kedves kommentelőnk hivta fel a cikkre a figyelmem és elsőre azt hittem, hogy hülyéskedik.

*************************************

  " Nem, nincs vége, még akkor sem, ha a normalitás eszméje és az azt támogató politikai erőtér lélegzethez jutott, miközben a vesztes agresszor még a döbbenet hatása alatt lábadozik. De kétségünk ne legyen, újra erőt gyűjt, arról győzködve az „eltévedt sokaságot”, mennyivel élhetőbb világ a globális centralizmus, a nemek kavalkádja, a gender, miközben újra elindul megrontani gyerekeinket az „érzékenyítés áldásával”. "

 

 " Az Orbán-kormány választási eredménye, a kétharmados parlamenti többség tűpontos találat az ármány testén (halálkomoly nem viccelek, JT megj.)

 "A belső elhajlókkal akkor is le kell számolni, ha azok „megtértek” a győzelem árnyékában. Minderre azért van szükség, mert az ellenség harcmodort fog váltani. Ismét az operatív, inkább rejtőzködő, konspirált módszereket fogja előtérbe állítani."

 "Mondhatnánk, hogy akkor oda nem megyünk utánuk, és nem ott ütközünk meg, de ez képtelenség, hisz a teljes földgolyó harci terület. "

 "S ha eldöntetett a folytatás, legfontosabb a saját sorok megtisztítása, ezzel is erősítve a védelmet. Nem szabad elnézni a botlásokat, vagyis a kollaborációt, mondván, nehéz idők voltak, és még a ló is megbotlik, pedig négy lába van. A lónak szabad. "

  ****************************************************

 

A magyar értelmiségi elit avagy miért győzött Orbán (rövidposzt)

2022.04.09. 14:14 | jotunder | komment

 

     Dolgoznom kell. Nem, valójában nem kell dolgoznom, de most nagyon szeretnék dolgozni valamin. Olvasom a magyar értelmiségi elit egyik reprezentánsát arról, hogy miért győzött Orbán, matematikus-pszichológus, mindenki tudja, hogy kiről van szó, nem bántom, nem akar ő rosszat, but seriously, mihez ért ez az ember?

     Természetesen nem irok (nincs hosszú i, és hétfőig nem akarok a blogra irni, nem akarok elszúrni a beállitasaim, bocs, bonyolult) arról, hogy miért győzött Orbán, évtizedeket töltöttem azzal, hogy a világ egy nagyon -nagyon szűk szegmensét valamennyire megértsem, és az valami  egészen másról szól.

      A magyar értelmiségi elit, és nem magyarázom el részletesen, hogyan definiálom a MEE-t, kurvára nem tette be azt húszezer órát (háromezret sem) abba, amibe bele kellett volna tennie és ez kurvára látszik is rajta. A konzi elit és a baloldali liberális elit szinte versenyzett abban, hogy melyik tudja jobban megúszni teljesitmény nélkül.  És most csak jön belőlük az okosság, és böködnek az ujjukkal, harminc éve tudják jobban.

     Egy Natalia Mamonova nevű orosz származású svéd társadalomtudós cikkét olvasom a vidék és az állampopulizmus viszonyáról (Understanding the silent majority...), Czibere Ibolya és Kovách Imre (ők beletették a munkát, nem is ők osztják az észt a facebookon, quelle surprise) cikkét is elolvastam valamennyire, ők használták Mamonova terminológiáját. Ezt jó lenne másoknak is elolvasni, kicsit többet lehet belőle tanulni, mint a MEE random hőzönségeiből.

    Szomorú egy országocska a Bokréta, középszerű, nagypofájú országocska, és nem fogom azt mondani a tehetséges magyar fiataloknak, hogy - srácok maradjatok, el fog múlni. Egyáltalán nem biztos, hogy el fog múlni, és az még kevésbé biztos, hogy valami sokkal vállalhatóbb jön az elmúlás után. Nem csak a rezsim érdekelt abban, hogy a tehetséges magyar fiatalok ne tudják kifutni magukat, hanem a MEE jelentős része, mely MEE  végigalibizte az elmúlt három évtizedet, tisztelet a rendkivül csekély számú kivételnek.

     Hat napot baszarintottam el az életemből (jó, nekem most volt mentségem, de ha nem lett volna, akkor is elbaszarintottam volna, érzem), ti is hagyjátok abba szépen a siránkozást és csináljatok valami értelmeset.

   

Az egyetemi rangsorokról

2022.04.08. 14:56 | jotunder | komment

 

 A rezsimlapok óriási magyar sikerként beszélnek arról, hogy nincs magyar egyetem egyetlen szakterületen sem a legjobb százban a világon.

 Van egy bécsi egyetem, amelyik öt területen van a legjobb százban.  És politikatudományból huszonnegyedik lett. Amúgy közgazdaságtudományból, az igen kicsi tanszék, a legjobb kétszázban van. Persze lehetne magyar ez az egyetem, de valahogy másképp alakult.

Az 1939-es választásról meg úgy általában

2022.04.05. 09:45 | jotunder | komment

 

A horthysta állampárt, a Magyar Élet Pártja 50.76 százaléknyi szavazattal szerezte meg a mandátumok több mint kétharmadát. Ez akkor 1.8 millió szavazatot jelentett.

A Nyilaskeresztes Párt több mint félmillió szavazatot kapott. Az Egyesült Nemzeti Szocialista Párt hetvennyolcezret, a Keresztény Nemzeti Szocialista Front nyolcvanhétezret, a Rajniss-féle Nemzeti Front hatvanötezret, a Magyar Nemzeti Szocialista Földmunkás és Munkáspárt harminchatezret, a Magyar Nemzeti Szocialista Párt csak tízezret és ők kiestek.

Utána öt évvel rabolta ki a derék vidéki magyar lakosság a házainkat. És most nekem el kellene mondanom a mantrát, hogy, meg kellene tanulnom az ő nyelvükön beszélni. Hát egy faszt akarok az ő nyelvükön beszélni. Élek kisebbségben, ahogy a szerencsétlen fajtám élt, amíg élni hagyták őket, és tudom, hogy itt olyasmi nem lesz, mint 44-ben volt.

Nem, nem gondolom, hogy a magyar vidék egységesen putyinista és azt sem gondolom, hogy amíg világ a világ ez így lesz, ha a Nyugat megüti az orbánista állampártot, a dolgok változhatnak.

Nem, azt sem gondolom, hogy a budapesti baloldali-liberális réteget a Jóisten arra teremtette, hogy ezt az országot vezesse, hát kurvára nem így van.

Nem, nem gondolom, hogy az a Karácsony Gergely és az a Pulai András, akik benéztek 800000 szavazót bármihez is értenének, hogy a fenti baloldali-liberális réteg elitje, nem lenne ijesztően nagy részben olyan féltudású, mint ők. Persze a konzervatív elit eggyel még alul tudja múlni őket.

Nem, nem vagyok elkeseredve, mert beépített pesszimizmusom miatt nem vártam ennél sokkal jobbat (de azért valamivel) és a Kicsi-Magyarországban még tudok hinni, a Minipannóniában, amelyik még él és nem lesz azt olyan könnyű elpusztítani.

De látom a Horthy-lightot és Szálasi-lightot, és nem tollas a hátam.

 

Druzsba kötve táncevaty

2022.04.01. 14:10 | jotunder | komment

Kedves fajtársak, fajtársnők, daragíje drúzja!

Ha nem mü, akkor ők, ha nem ja, akkor más, ha szivódnya lehet valamit, csak úgy licencija, pjecsét nélkül, akkor závtra mjident lehet, búgyet káosz, búgyet transzdzsender, nye búgyet rjezsicsökkentés, bozsemój, nye búgyet körmöspacal csak zsidóvegetarián köleskolbasza.

Szvoboda az jó, csak nem jó. Mert szvobodosság lesz belőle, mjindenki szkázalja a mjagájét, sok hangú, sok pofázású nyép gyjenge nyép, férfinép, szép heteronormjatív fehérturáni fajnép, egységes hanggal, erős nép, ezt már Pervij Sztyepán a nagyvenger király és protopópa is megmondta Alekszij kisfejedelemnek, hogy bugyet miheztartás.

A nagy venger poettel Alexandr Petroviccsal szólva: Rabok legyünk! Nemszabadok! Mert azt egyrészt megszoktuk, másrészt meg tyíse, én govorít, te kussolsz, málenkij megosztása a rabótnak. Valakinek ki kell adni az ukázt valakinek? Ja búgyet valaki, tü búgyes valaki, van ennél nagyobb egyenlőség? Na, ugye.

Európa érti a hangunk, mi tjámogatjuk az ukrjanciket, ha mírt akarnak, mert mírt akarnának háborút, nem? Szépen leteszik a fegyvert, nekije adják a Ráhelkának a Zakarpacka Oblasztyot, aztán mehetnek isten hírével vagont rakodni Düsseldorfba. Mü nem tjámogatjuk Putyin elvtársat, mert fél méter mélyen a sjeggében, kak mü tudnánk tjámogatni, kurvára elesne. Mü tolka hótyim mira, de kraszívaján hangzik bazmeg, Hollikkám pisaty fel a noteszbe, ezt elsütöm a trafikátadáson Középcsútdobozon, ez annyira a nép nyelve. Szeretem a nép nyelvét, főleg ha meleg.

Mi demokrácia vagyunk, és mivel a démosz én vagyok, te meg örülsz ha ljuk van a sjeggeden, gyorsan posztolsz egyet a fjészbukra, hogy tolka fjigyesz, tolja vengrija, tolka Putyin, az utóbbit csak a zárt csoportnak, mert még félreértenék. Vaszkriszenje elmész szépen, szavazol arra, hogy a gyerekednek jobb legyen Birminghamben, én még maradok húsz évig, mert kik vagytok ti nélkülem drúzja? Kik vagytok ti nélkülem?

Az egész magyar sajtó félrefordította a lengyel elnököt?

2022.03.27. 11:50 | jotunder | komment

 

   

Mandiner: A lengyel elnök odáig ment, hogy Orbán Viktor tette függővé Magyarországot az orosz energiától.

HVG : Nehezen értem a helyzetet. Orbán volt az, aki függővé tette Magyarországot az orosz energiától. 

Megnéztem pár újságot. Nem beszélek lengyelül, ezért a legjobb fordítóba tettem több lap cikkét.

"Az elnök elismerte, megértette, hogy Orbán számára továbbra is Magyarország a fő hivatkozási pont. Felhívta a figyelmet Budapest Moszkvától való energiafüggőségére is, amelyet a jelenlegi miniszterelnök elődjei vezettek. "Orbán nehéz helyzetben van" - értékelt."

"Bár - mint hozzátette - Orbán maga "nehéz helyzetben van". – Hiszen nem ő vezette oda a magyar államot, hogy gyakorlatilag teljesen Oroszországtól függ – mondta az elnök.

 

Ezt adta ki a fordítóprogram. Duda erősen bírálta Orbánt, de nem azért mert őt okolja a gázfüggésért.

Choć - jak dodał - sam Orban "jest w trudnej sytuacji". - Przecież nie on doprowadził państwo węgierskie do tego, że jest praktycznie całkowicie uzależnione od Rosji - stwierdził prezydent. węgierskie do tego, że jest praktycznie całkowicie uzależnione od Rosji - stwierdził prezydent." - ez volt az eredeti szöveg a TVN24-en. Hát ez nagyon, nagyon úgy tűnik, hogy nem azt jelenti, amit a magyar sajtó ír.

Ez nagyon furcsa. Nagyon.

Hogyan legyünk világhírű filozófusok Magyarországon?

2022.03.10. 16:27 | jotunder | komment

 

 .............................................................................................  

Foglyul ejtették az egyetemeket – Peter Boghossian a Mandinernek

Nem vagyok konzervatív, de vallom, hogy szellemi sokszínűségre van szükség a felsőoktatásban – mondja a világhírű filozófus. Interjú szólásszabadságról és magyarországi tapasztalatairól.

 

 

.................................................................

Tudom, tudom, nem szabad Mandinert olvasni, de a posztban csak a világhírű filozófusozásról lesz szó, nyugi.

 Peter Boghossian a Portlandi Állami Egyetem (nincs benne a Quacquarelly Symonds listán az első ezerben) non-tenured (óraadónak mondanám, mindenesetre nem véglegesített)  assistant professor volt ötvenhat éves korában. Szókratészi pedagógiával foglalkozott, különös tekintettel a börtönökben folytatott oktatási tevékenységre. Őt világhírű filozófusnak nevezni annyira Mandiner, hogy itt be is lehetne fejezni a posztot, de nem fogom.

 Boghossiant kiszekálták a Portlandi Állami Egyetemről miután egy vincentkompatibilis tréfa keretében, társszerzőivel összesen húsz paródiát küldött el társadalomtudományi folyóiratokba és a húszból hetet el is fogadtak. Ebből persze hatalmas botrány lett, így akár világhírű botrányhősnek is nevezhetnénk, aki valamennyire filozófus, de azért nem viszi túlzásba. 

 Itt szeretnék tenni egy megjegyzést. Boghossianék hoax-a nem olyan kifinomult, intelligens és elegáns poén, mint Alan Sokalé volt. Mindazonáltal, sikerült nekik a tudományterületi rangsorokban aránylag magasan értékelt lapokban is elfogadtatni orbitális baromságot. Nem predatory lapokban, hanem olyan folyóiratokban, amelyek komolyan veszik magukat. Az nem egészen világos, hogy miért sikerült elfogadtatni a cikkeket, azért mert egyáltalán nem veszik komolyan a peer review-t vagy azért, mert a progresszív ideológia ennyire túltolta a biciklit. Vélhetően mindkét faktornak volt szerepe Boghossianék sikerében. Ez pedig igenis elgondolkoztató.

 Boghossian militáns ateista, aki egyáltalán nem jobboldali, de miután az egyeteme nem védte meg (sőt, eljárást indítottak ellene) eljött az MCC-re hercigeskedni Rod Dreherrel és társaival. Ezért aránylag sok pénzt és világhírű filozófusi kinevezést kapott. Lelke rajta. 

 Megjegyzem, a  "foglyul ejtették az egyetemeket" nem hangzik túl jól egy olyan országban, amelyben szinte minden állami egyetemet Orbán híveinek játszottak át. Boghossian úr nem szólt arról, hogy a Mandiner rendszeresen jelent fel egyetemi oktatókat "rendszerellenes" tevékenység miatt.  De ha ez kell a világhírű filozófussághoz Magyarországon...

. Magyarországon  nincsenek világhírű filozófusok. Egyetlen egy sincs. Egy azért volt, akit a Mandiner és a mögötte álló rezsim üldözött el Magyarországról (Tim Crane, CEU).  A rezsimpártoi filozófiaprofesszorok a Kommentárba írnak, soha egyszer nem mérették meg magukat, soha egyetlen egyszer sem. Nincs is rá szükségük, hiszen a Mandiner őket is bármikor világhírűsíti. Lent van ez az ország, nagyon lent. 

süti beállítások módosítása