Örülünk, Vincent?

Kazahsztán felett száll a dal...

Troll proximity


Orbanisztán Infochart

P/c szerint a világ

  • Hibás feed URL.

Híres utolsó szavak

Rovataink

Viccországban Gengszterkrónikák Gasztrowhat Focitörténelem Borzalmasvers Hülyeország Színház A nap idézete Zene-bona


nem felejtünk.jpg

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

FRISSÍTVE!

Itt az újabb történelmi csúcs

A központi költségvetés bruttó adóssága: 2010. május: 19.933,4 Mrd Ft; 2011. május: 21.116,5 Mrd Ft; 2012. május: 21.180,9 Mrd Ft; 2013. május: 21.765,4 Mrd Ft; 2014. október 24.736 Mrd Ft;2015. június 6. 24 847 Mrd F

 

Szűjjé má'!
tumblr_nzd85jlxqr1qd6fjmo1_1280.jpg

 

 
 

Te már bekövetted?

 

Vincent tumblr Falus.JPG

 


 

Vincenzúra

Troll Vincent.jpg

Figyelem! A Vincent szerzői — főszabályként — maguk moderálják a posztjaikra érkező hozzászólásokat. Panaszaitokkal vagy a mellékhatásokkal a poszt írójához forduljatok!

Köszönettel: Vincent Anomália

Címkék

abszurd (39) áder (5) adózás (11) alkotmány (45) alkotmánybíróság (10) államosítás (7) arcképcsarnok (14) ascher café (24) a létezés magyar minősége (6) bajnai (16) bank (7) bayer (23) bayerzsolt (14) békemenet (7) bkv (7) bloglossza (14) borzalmasvers (156) cigány (7) civilek (5) civil társadalom (8) demokrácia (24) deutsch tamás (6) devizahitelek (9) dogfüggő (10) egyház (10) ellenzék (7) erkölcs (17) érték (19) Érvsebész (11) eu (13) eu elnökség (8) felsőoktatás (15) fidesz (76) fideszdemokrácia (7) film (12) filozófia (13) foci (12) focijós (19) focikvíz (54) focitörténelem (94) fritztamás (6) gasztrowhat (9) gavallérjános (10) gazdaság (8) gengszterkrónikák (14) gyurcsány (27) hangfal (98) heti válasz (19) hétköznapi történetek (32) hétvége (44) hoax (5) hülyék nyelve (16) hülyeország (165) idézet (768) igazságszolgáltatás (6) imf (26) indulatposzt (11) interjú (7) járai (12) jobbik (17) jogállamiság (33) kampány (12) kampányszemle (9) katasztrófa (5) katonalászló (21) kdnp (9) kétharmad (16) költségvetés (21) könyvszemle (9) konzervatív (18) kormányváltás (22) kormányzás (42) kósa (8) kövér (11) kultúra (21) kumin (14) lánczi (5) lázár jános (12) levelező tagozat (12) lmp (8) magánnyugdíj (25) mandiner (15) március 15 (8) matematika (9) matolcsy (44) mdf (5) média (48) melegek (8) mesterházy (7) mnb (5) mosonyigyörgy (7) mszp (32) mta (5) napitahó (7) navracsics (14) nedudgi (15) nekrológ (11) nemigazország (5) nemzeti együttműködés (5) ner (11) nyugdíj (5) oktatás (12) önkormányzatok (6) orbán (46) orbanisztán (15) orbánizmus (101) orbánviktor (65) országgyűlés (6) pártállam (23) politika (14) polt (5) program (9) retró (22) retro (115) rettegünk vincent (14) rogán (9) sajtó (22) sajtószemle (6) schmitt (38) selmeczi (8) semjén (6) simicska (7) sólyom (7) spoof (19) stumpf (5) szász (6) századvég (7) szdsz (9) szijjártó (16) színház (35) szlovákia (5) szszp (5) tarlós (12) társadalom (50) törökgábor modul (8) történelem (5) tudjukkik (22) tudomány (17) tüntetés (17) ügyészség (9) választás (37) vb2010 (19) vendégposzt (68) videó (11) vincent (10) voks10 (7) vörösiszap (16) zene (23) Címkefelhő

Szükség van az Akadémiára?

2019.02.20. 14:25 | jotunder | 37 komment

 

    Szükség van a katolikus egyházra?  Szükség van a kézilabdára? Szükség van a képzőművészetre?

    A magyar állam az adófizetők pénzéből finanszírozza a katolikus egyházat, a kézilabdát és a képzőművészetet, és becsszó most vettem észre, hogy alliteráltam egyet, mintha vonzódnék a szekszárdi színésznőkért (tudom, tudom, de így jobban hangzik).

    Mi az, hogy szükség van valamire? Meglennénk képzőművészet nélkül? Az átlagmagyar, ha egyáltalán létezne átlagmagyar, találna örömet El Kazovszkij képeiben? Egy vallástalan embernek mi szüksége van a római katolikus egyházra? Hány magyar tudja, mit jelent az, hogy beálló?

    Nincs kézilabda, katolikus egyházi és képzőművészeti szükséglet, nincs is értelme, és igen, a libertartiánusok máshogy vélekednek az állam kézilabdában betöltött szerepéről, mint a konzervatívok. Térjünk el egy kicsit az alliterációtól, Orbán futballjáról is beszélhetünk, amely orbáni futball szép sikereket érhetett volna el Andorra ellen, ha Dzsudzsák megfelelőbb pillanatban csinált volna egy lövőcselt.

    A Magyar Tudományos Akadémia mást jelentett 1827-ben, 1936-ban, 1953-ban és 2019-ben.  A rendszerváltás előtt az MTA volt minden magyar kutatási tevékenység motorja, egy akkora kémiai kutatóintézettel, aminek a világon kevés párja volt. Ma az MTA a teljes magyar GDP párezrelékét jelenti, és a kutatási-fejlesztési tevékenység töredékét.

    Szükség van-e az Akadémiára? Mit jelent a kérdés? Ha nem lenne Akadémia, akkor alapítanánk-e egy mostanihoz hasonlót? Nem, nem tennénk ilyet, ugyanis akkor egy másik létező struktúrát kellene totálisan átalakítani, óriási költséggel. Az Akadémia egyik nagyon fontos tulajdonsága, hogy van, vanik, vanzásban van.

    Szükség van-e az Akadémiára? Lehet, hogy kétszer akkora Akadémiára lenne szükség? Esetleg feleakkorára? Az Akadémia jelenlegi helyzete egy egyensúlyi helyzet, amelynek a kialakítása komoly emberi munka volt, mindenféle felek részéről, és nem Birkner Zolika nagykanizsai docens fogja ezt áttekinteni, vagy ha igen, akkor tessék gyorsan beleavatkozni a katolikus egyházba és a kézilabdába is a Birkner Zolikának.

    A valódi kérdés az, hogy szükség van-e Magyarországnak tudományos alapkutatásra. Gázszerelők és csempedílerek szerint vélhetően nem. Érdekes módon Széchenyi, Sina és Batthyány nem voltak gázszerelők illetve csempedílerek, ahogy Apponyi Albert sem volt az, de még a nem annyira tökéletes emlékű Király István sem. Magyarországon kizárólag ma van véleményük csempedílereknek, ez a csempedílerek és gázszerelők kora, eszem a reakciós, arisztokratikus konzervatívok zúzáját.

   Magyarországon százhúsz éve, talán több, vannak iskolák, szó szerinti és képletes értelemben egyaránt, amely iskolákból olyan emberek kerülnek ki, akik valahogy láthatóan felülrepülik ezt az országot. Jobb lett volna a világegésznek, ha John von Neumann, Neumann Jánosként akadémikus egy olyan Magyarországon, amelyiket egy magyar Bruno Kreisky vagy Urho Kekkonen vezet, aki időnként meglátogatja a svábhegyi villájában az agg Horthy Miklóst, aki bátran szembeszállt a nácikkal, mielőtt demokratizálta volna az országot?  Lehet, hogy nem lett volna jobb, Magyarországnak lett volna sokkal jobb. Sok mindent meg tudott volna csinálni Neumann Magyarországon is, Teller is, Szilárd is, Wigner is, talán nem egészen úgy, mint Amerikában. Az egy másik ország lett volna, abban az országban a gázszerelőket azért becsülték volna mert kiválóan szerelik a gázt, a csempedílereket pedig azért, mert esztétikusan dílelik a csempét. Van néhány száz nagyon tehetséges ember, akik az MTA miatt keresnek ötöde annyit, mint Amerikában tennék. Nem megadják, békésmártonok, lecsoffant sutyerákok, hanem a legtehetségesebb emberek a korosztályaikban.

   Az Akadémia a magyar tudomány egyik legfontosabb katalizátora. Tökéletesen működik?  A tökéletes működésű intézményeiről híres ez az ország III. Béla óta. A Magyar Művészeti Akadémia tökéletesen működik? It's my bad, sorry, hát a Művészeti Akadémiát nem a magyar adófizetők tartják el, hanem az izlandiak. Igaz, hogy a legjobb magyar művészeket nem vették fel, de azok között ugye széles spektrumú nózigörbület is van (bizony, Makovecz manifeszt antiszemita volt, az egész kultúrharc egyik alapzata a urbánus-népies szar volt, ahol persze Esterházy gróf is zsidónak számított, kicsire nem adtak). Most persze nem, dehogyse, jaj, ki mondana ilyet. Én.

    Az Akadémia és a CEU rakta fel Magyarországot a tudomány térképére, és onnan egy egykori KISZ-titkár fogja leradírozni gondosan. És ezt megtehetnék a katolikus egyházzal is, ha azok egy kicsit is több jézusi szeretetet mutatnának bármi iránt, ami nem egy Mercedes vagy egy, khmm, ministráns, de semmiképpen nem egy migráns, hehe, the day of alliteration. Azt megnézném, hogy a Mezőkövesd-Kisvárda-Puskás Akadémia tengelyt leradírozza valaki, azért mindennek van határa.

   Itt az a kérdés, hogy milyen Magyarországra van szükség. Nyugat-tádzsikra vagy kelet-osztrákra. Mert mindig ez volt a kérdés Magyarországon.

  

Palkovics hazudozása a szabadalmakról (megjegyzésposzt)

2019.02.18. 19:16 | jotunder | 232 komment

 

 Magyarország a nemzetközi rangsorok szerint ma még jelentősen elmarad az innovációs teljesítményben a vezető európai országoktól. Az akadémiai kutatóintézetek elmúlt években beadott szabadalmainak száma elenyésző, miközben évente 17 milliárd forintos támogatást kapnak az államtól. A bővülő források hatékonyabb és eredményesebb felhasználása érdekében ideje áttérni a teljesítményalapú finanszírozásra. (Palkovics legújabb őrültsége)

 

 Palkovics korábban azt nyilatkozta, hogy

 1. Szét kell választani az alapkutatás és az innováció finanszírozását. Mondjuk eddig is eléggé szét volt választva, de majd most jobban. Ezért kellett pl. a Birkner Zolikát kinevezni a Pálinkás József helyére, felkészül Megadja Gábor.

 2. Az alapkutatásra túlságosan KEVESET költ a magyar állam. Mégegyszer KEVESET, nem túl sokat, KEVESET. Ott van a diasorozaton.

 Szabadalmak, közvetlen módon, nem keletkeznek, nem keletkezhetnek, alapkutatásból. Igen, innováció sem keletkezik alapkutatásból. És hátúszásvilágcsúcs sem.  Ha valamit publikálnak, abból nem lehet szabadalom. Az egy másik világ. És bizony a komoly alkalmazott kutatással foglalkozó intézmények esetében, mint a mostanában emlegetett UCLA és a Max Planck is JELENTÉKTELEN a szabadalmi bevételek aránya. Tudtommal George Grünernek, Palkovics amerikai-magyar tanácsadójának amerikai professzorok hívták fel a figyelmét, hogy, finoman szólva, nem egészen okos dolgokat nyilatkozott az újfasiszta Mandinernek a szabadalmakról. A magyar alapkutatás egészen jelentéktelen része a teljes K+F-nek, ha esetleg nem tűnt volna fel. 

 Orbán tönkre akarja tenni a független magyar tudományt, el akarja üldözni Magyarország legtehetségesebb kutatóit és el akarja rabolni az MTA tulajdonát. Ez a Király annyira meztelen, annyira egy szál faszban áll, hogy még egy olyan terebélyes fügefalevél, mint a Palkovics László sem tudja eltakarni.

 Teljes mértékben egyetértek Pálinkás Józseffel, a magyar értelmiség jelentős része becsicskult. És nem érdekel, hogy Pálinkásnak mi volt a véleménye évekkel ezelőtt a Ságvári Endréről, kurvára nem érdekelnek ezek a pitiánerségek, amikor amúgy éppen arról akar meggyőzni a Heller Ági néni, hogy exnácikra szavazzak. Persze nem érdekel a Jobbik sem, az érdekel, hogy pszichopaták éppen kivégzik a magyar tudományt. Világos?

Valentine’s day post (vendégszerzőnktől)

2019.02.16. 16:07 | jotunder | 101 komment

Valentine’s day post

Focihasonlatok...hm, nekem itt, a legszebb férfikor alkonyán valami egészen más
jutott eszembe.

Az ember rögtön érzi, hogy ez nem fog menni. Gyengéd, sármos pick-up line,
"mindannyian a magyar tudomány és a magyar emberek javát keressük”,
néhány jól időzített sikamlós tréfa, és a legjobb úton vagyunk. Aztán a
legfelelőségteljesebb pillanatban az, ami mindig működött, nem fog működni. "Gravitáció" --
gondolod majd-- "ezt is ezek a tojásfejűek találták ki", és nem lesz
igazad.

A probléma az, hogy neked nincs mivel. Gondolhatod persze, hogy valakit
megalázol azzal, hogy egy nagykanizsai főiskola portása fogja megmondani
Szentgyörgyi Albertnek, hogy mit kutathat, de a valóságban ez csak
téged minősít. Elfogytak mellőled azok, akik valami értékelhetőt tudtak
felmutatni, és ezek maradtak.

Ez, egyébként, törvényszerű. Minden önkényurami rendszernek ilyen a
sorsa: előbb-utóbb csak közönséges bűnözők és komplett idióták
maradnak a csapatban. Ezek egészen jól használhatók bizonyos
kellemetlen problémák megoldására, de erre a feladatra teljesen alkalmatlanok.

Egyrészt, ugyanis, itt nincs mit lopni. Felmerült egy percre a Lenstra-Lenstra-Rogán
algoritmus ötlete, de aztán kiderült, hogy a Palkovics csak viccelt.
(Igen, ezt használják a GPS-ben, amivel a Németh Szilárd meg a Gulyás megtalálják a Parlamentet.)

Másrészt pedig … mint mondtam, ez nem fog működni. Persze előveheted a
baseball ütőt, és azzal ... de ennek az élvezeti értéke sokkal kisebb lesz,
ezt te is beláthatod.

Szánalmas ezt a "vak futballhuligánok a Herendi boltban" show-t nézni. Sajnálom.
Nem tudom, mit is tanácsoljak neked ... az okos könyvek azt mondják,
hogy ilyenkor nem kell erőltetni a dolgot, és akkor talán magától rendbe jön minden.

 

 

A Waffen-SS-t dicsőíti a FIDESZ (merttehetikposzt)

2019.02.13. 16:24 | jotunder | 61 komment

 

 Trombitás Kristóf Keresztély Jenő Samu Géza egyszerűen FIDESZ-ből van. Nemcsak tehetségtelen barom, de az apja Trombitás "Trombi" Zoltán, a FIDESZ alelnöke volt, anyja pedig Orbán volt államtitkára, Pécs money-woman-je, Mikes Éva.

 Ő találta azt mondani, hogy Hitler katonái, akik elfoglalták Magyarországot, és akik nélkül a trombitások nem küldhettek volna halálba hatszázezer magyar zsidót, Európát védték. Karl Pfeffer-Wildenbruch SS-Obergruppenführer pedig hős volt.

 Fel persze nem háborodnék, mert ahhoz azért az állatvilágtól jelentősen el kellene mozdulnia egy ilyen izének, de bevallom, még mindig meg tudnak lepni. Az Oláh Gellért nevű idiótát páros lábbal rúgták ki pár napja a 888.hu-tól mert hercigeskedésből karlendített egyet ezen a videón (rendes kis belső leszámolás lehetett, mert ember nem látja ezt, csak aki tudja, hogy mit kell keresnie). Oláhnak nem FIDESZ-vezetők voltak a szülei, így járt.

Az Orbán-rezsim esete a fajvédelemmel (anyádposzt)

2019.02.13. 12:59 | jotunder | 103 komment

 

 Parragh László : Abban nagyjából közmegegyezés van Magyarországon, hogy keresztény gyökerű és fehér bőrű munkaerőpótlást keresünk. Lehet, ez egyszerűsítés, sokat is szidtak emiatt a mondat miatt.

Azonnali: A keresztény fehér emberek jobban dolgoznak?

Parragh László: Más a kultúránk. Amikor a tizenhat éves kislányom megkérdezi, hogy hol látom a különbséget mondjuk egy nigériai, nem keresztény fiúban, azt mondom: az, hogy ő nem enged előre az ajtóban. (azonnali.hu)

        Őexcellenciája Mrs. Eniola Olaitan Ajay, Nigéria budapesti nagykövete, bizonyára örömmel fogja ezt olvasni. Még nagyobb örömmel fogja olvasni az Egyesült Királyág belügyminisztere, Mr. Sajid Javid, aki konkrétan egy muszlim gyökerű, nem igazán fehér bőrű ember, a legelegánsabb brit politikus, aki szemben a magyar kormány tagjaival, európai. A magyarországi romák is gondolom érdeklődve nézik, hogyan hull a meglehetősen barna  árnyalatú rozs Parragh gyepütestvér szájából.

       Kedves Magyar Nép, amikor a Kölcsey Franci azt találta mondani, hogy Önök már szíveskedtek megbűnhődni a múltat s, s, s, s, s, jövendőt, akkor csak viccelt.  Kurvára el sem kezdődött még az a bűnhődés.

Az Orbán-rezsim éppen bevallja, hogy fel akarja számolni az alapkutatást Magyarországon

2019.02.12. 17:26 | jotunder | 33 komment

 

   Parragh László főrezsimszolga, iparkamarai elnök interjút adott az azonnali.hu-nak. Én most nem arról fogok írni, hogy milyen csinos fajvédelmi tézist rakott le az asztalra ez az izé, pedig az sem ártana. Az alapkutatásokról mondta el a kormányzati véleményt.

Parragh: Nem véletlen, hogy az MTA-ban mindig csábulnak az alapkutatás irányába. Ott nem a kutatási eredmény fizikai megvalósítása a cél, hanem valami nagy dolog felfedezése, amire meg mint ország vagyunk picik.

 azonnali.hu: Eszerint támogatja Palkovics László innovációügyi minisztert az MTA kutatóintézeteinek megszüntetésében?

 Parragh: Messzemenőkig.

   Nem véletlen...Ez egy elmebeteg. Igazi elmebeteg.

        Parragh: Például a japánok mostanában minimálisan foglalkoznak alapkutatással, mert azokat megveszik. 

   A japánok a teljes K+F kiadásuknak kisebb részét költik alapkutatása, mint az Egyesült Államok az alapkutatási szuperhatalom. Ott 19 százalék az alapkutatás aránya, Japánban meg 13 százalék. Igenám, de a Japán K+F kiadás a harmadik a világon, csak az amerikaiak és a kínaiak előzik meg őket, a GDP-jük 3.15 százalékát költik K+F-re. Igen, a japán tudósok panaszkodnak, hogy relatíve kevesebbet költ rájuk a kormányzat, de azért összességében igen sokat, és az elitjük félelmetesen erős. Minimálisan foglalkoznak..... Kifejezetten természettudományból a ARWU listán a nyolcadik a University of Tokyo és a  huszonegyedik a University of Kyoto. A legelső húszban nem-amerikai egyetem összesen öt van.

Miközben ez a retardált csempedíler az alapkutatás felszámolásáról álmodozik, Orbán levelet ír a Lendületes kutatóknak, hogy ne aggódjanak -nem bánt a bácsi, ha nem csábultok el az alapkutatás irányába.

P.S. Palkovics ma azt merte mondani, hogy az a baj az MTA-val, hogy csekély a szabadalmakból származó bevétele. A Stanford Egyetem éves bevétele szabadalmakból kb. 45 millió dollár. Igenám, de a kamatozó magánvagyona 26.5 milliárd dollár, tehát a szabadalmi bevétel hatszázszorosa. A Stanford 2018-ban csak ajándékba kapott 1 milliárd dollárt, és a teljes költségvetése majdnem 6 milliárd dollár, tehát a szabadalmi bevétel százszorosánál is több. És a Stanford az egyik leginkább innovatív egyetem Amerikában, a Szilícium-völgyben.

"Bár többen kétlik, hogy szükséges önálló matematikai intézet"

2019.02.12. 13:00 | jotunder | 60 komment

 

 "Bár többen kétlik, hogy szükséges önálló matematikai intézet"

 A címben szereplő mondat Palkovics Lászlótól származik. Ott van a híres 52 perces telefonbeszélgetés leiratában. Az MTA matematikai intézete a CEU és a KOKI mellett a legsikeresebb ERC pályázó volt. Kilenc ERC grant-et nyert el.  Többet, mint bármelyik magyar egyetem. Igen, az ELTE, vagy az SZTE összes kara és tanszéke kevesebb grant-et szerzett meg. Kik kétlik azt, hogy szükség van rá?  Nem kérdi meg senki? 

Palkovics most gründol egy intézetet Prőhle Gergelynek. Akivel persze semmi különösebb bajom sincs.  Önálló Prőhle Gergely Intézetre nyilván szükség van.A doktori.hu szerint Prőhle 2007 óta doktorandusz az Andrássy Egyetemen, Andreas Oplatka-nál, a doktori cselekmény befejezésének határidejénél 2020. június elseje van feltüntetve. Egy doktorandusz intézetére szükség van, arra az intézetre, ahol Erdős, Turán, Szemerédi dolgozott és most nyerte el az első matematikai Synergy Grant-et a történelemben, arra többek szerint nincs szükség. Nem lehet, hogy a kurvaanyjukat? Csak kérdem. 

 

 

Egy tanszék halálára (privátposzt)

2019.02.08. 09:34 | jotunder | 283 komment

 

  Megszűnik a CEU-matematika doktori képzése. Ez egy amerikai akkreditációjú képzés volt és nem tudják kivinni Bécsbe. Évekig tanítottam ott funkcionálanalízist. Az MTA matematikai intézete állt a tanszék mögött.  Az az intézet, amelyet einstandolni akarnak az Akadémiától. Mert tehetik. 

  Ebben az országban értelmetlen pusztítás folyik. Értelmetlen pusztítás.