Örülünk, Vincent?

Kazahsztán felett száll a dal...

Troll proximity


Orbanisztán Infochart

P/c szerint a világ

  • Hibás feed URL.

Rovataink

Viccországban Gengszterkrónikák Gasztrowhat Focitörténelem Borzalmasvers Hülyeország Színház A nap idézete Zene-bona


nem felejtünk.jpg

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

FRISSÍTVE!

Itt az újabb történelmi csúcs

A központi költségvetés bruttó adóssága: 2010. május: 19.933,4 Mrd Ft; 2011. május: 21.116,5 Mrd Ft; 2012. május: 21.180,9 Mrd Ft; 2013. május: 21.765,4 Mrd Ft; 2014. október 24.736 Mrd Ft;2015. június 6. 24 847 Mrd F

 

Szűjjé má'!
tumblr_nzd85jlxqr1qd6fjmo1_1280.jpg

 

Híres utolsó szavak

 
 

Te már bekövetted?

 

Vincent tumblr Falus.JPG

 


 

Vincenzúra

Troll Vincent.jpg

Figyelem! A Vincent szerzői — főszabályként — maguk moderálják a posztjaikra érkező hozzászólásokat. Panaszaitokkal vagy a mellékhatásokkal a poszt írójához forduljatok!

Köszönettel: Vincent Anomália

Címkék

abszurd (39) áder (5) adózás (11) alkotmány (45) alkotmánybíróság (10) államosítás (7) arcképcsarnok (14) ascher café (24) a létezés magyar minősége (6) bajnai (16) bank (7) bayer (23) bayerzsolt (14) békemenet (7) bkv (7) bloglossza (14) borzalmasvers (156) cigány (7) civilek (5) civil társadalom (8) demokrácia (24) deutsch tamás (6) devizahitelek (9) dogfüggő (10) egyház (10) ellenzék (7) erkölcs (17) érték (19) Érvsebész (11) eu (13) eu elnökség (8) felsőoktatás (15) fidesz (76) fideszdemokrácia (7) film (12) filozófia (13) foci (12) focijós (19) focikvíz (54) focitörténelem (94) fritztamás (6) gasztrowhat (9) gavallérjános (10) gazdaság (8) gengszterkrónikák (14) gyurcsány (27) hangfal (98) heti válasz (19) hétköznapi történetek (32) hétvége (44) hoax (5) hülyék nyelve (16) hülyeország (165) idézet (768) igazságszolgáltatás (6) imf (26) indulatposzt (11) interjú (7) járai (12) jobbik (17) jogállamiság (33) kampány (12) kampányszemle (9) katasztrófa (5) katonalászló (21) kdnp (9) kétharmad (16) költségvetés (21) könyvszemle (9) konzervatív (18) kormányváltás (22) kormányzás (42) kósa (8) kövér (11) kultúra (21) kumin (14) lánczi (5) lázár jános (12) levelező tagozat (12) lmp (8) magánnyugdíj (25) mandiner (15) március 15 (8) matematika (9) matolcsy (44) mdf (5) média (48) melegek (8) mesterházy (7) mnb (5) mosonyigyörgy (7) mszp (32) mta (5) napitahó (7) navracsics (14) nedudgi (15) nekrológ (11) nemigazország (5) nemzeti együttműködés (5) ner (11) nyugdíj (5) oktatás (12) önkormányzatok (6) orbán (46) orbanisztán (15) orbánizmus (101) orbánviktor (65) országgyűlés (6) pártállam (23) politika (14) polt (5) program (9) retró (22) retro (115) rettegünk vincent (14) rogán (9) sajtó (22) sajtószemle (6) schmitt (38) selmeczi (8) semjén (6) simicska (7) sólyom (7) spoof (19) stumpf (5) szász (6) századvég (7) szdsz (9) szijjártó (16) színház (35) szlovákia (5) szszp (5) tarlós (12) társadalom (50) törökgábor modul (8) történelem (5) tudjukkik (22) tudomány (17) tüntetés (17) ügyészség (9) választás (37) vb2010 (19) vendégposzt (68) videó (11) vincent (10) voks10 (7) vörösiszap (16) zene (23) Címkefelhő

Orbán Viktor kultúraeszménye (jézusmáriaposzt)

2018.07.18. 00:44 | jotunder | 83 komment

 

"Méltánytalannak tartják, hogy noha ők végtelenül lojálisak Orbán Viktor rendszeréhez és osztják a kultúraeszményét, a támogatások egy része nem hozzájuk, hanem a kormánnyal ellenséges szerzőkhöz kerül." (Szőcs Géza)

Orbán Viktor kultúraeszményének lényege az, hogy ha elfutunk a balösszekötő helyén és felíveljük a labdát a tizenhatos jobboldalán helyezkedő Slezák III-nak, akkor a lehetséges hosszú keresztlabdára számítva  meg kell próbálnunk lefedezni az ellenfél védekező középpályását. Orbán Viktor emlékeim szerint egy roppant sikertelen futballakadémiát alapított és nem balettintézetet.

Kierkegaard tulajdonképpen arról is híres lehetett volna, hogy a koppenhágai Jorgensen söröző felső szintjéről telibe tudta vizelni a kocsibejáró előtt álló nyárfát, de a Sors másképp akarta. Orbán Viktor a fehérvári huszárok deflorációs tevékenységét méltató műdal sajátos interpretációjával írta be nevét a magyar kultúra aranykönyvébe, ez az ő kultúraeszménye, és persze nem lepődnék meg ha az amúgy Szálasi Ferenctől enyhén jobbra elhelyezkedő többszörösen kitüntetett Takaró testvér vagy Tóthgyélászló ezt osztaná.

 Igen, pár fasiszta alkesz szeretne egy kicsit több zsét, persze ha közben zsidók fejét lehet ütni az még jobb lenne, de roppant toleráns módon ők inkább most csak pár tízmillió forintot szeretnének.  Erről fognak majd disszertációkat írni a rejkjaviki félázsia-kutatók? 

  L.Simon ex-kultúrpápa most magyarázta el (Stumpf András, igen, a Stumpf András röhögte ezt a majmot úgy pofán, mintha a vincenten tanulta volna a majompofánröhögést), hogy igenis a Békés Márton (még egyszer meghallom ennek a felfújható műpénisznek a nevét, komolyan elszomorodom) joggal kritizálhatja az Esterházyt, hiszen ..... na itt egy kicsit megállt, és fújtatott mint egy inkontinenciától szenvedő víziló. 

 A mandineren valamelyik megadja meg elmondta, hogy most már tényleg dekolonizálni (bélamputáció?) fogják magukat a jobberkék, mert valahogy minél több szavazatot kap egy fideszes tolvaj Taktaharkányban, ők annál tehetségesebbek lesznek. 

 Amiről eszembe jut, hogy Mao-Ce-Tung negyven mangót ajándékozott a kínai munkásosztálynak a kulturális forradalmat ünneplendő, és a kínai munkásosztály annak rendje és módja szerint eltette a mangókat formaldehidbe, állítólag még ma is van belőlük. Na, vajon. 

Szilvay rezsimszolga tetézi...

2018.07.16. 21:12 | jotunder | 62 komment

 

   Most azt írja ez az izé...

   "Az Angliába költözött magyar nem lesz angol, akárhogy erőlködik. Ha gyermeke Angliában születik és nő fel, akkor ő valószínűleg angol-magyar kettős identitással fog rendelkezni, de szerintem valahol joggal mondanák rá az angolok, hogy igazából nem angol. "

       Ha valaki egy elegáns brit public schoolba (értsd magániskola) járt, aztán valamelyik oxfordi college-ban tanulmányozta a klasszikusokat és olyan tight az upper lip-je, mint valamilyen hetvenes évekbeli BBC tévésorozatban Lady Ashton-Percynek, és képes fél órán keresztül úgy az időjárásról beszélni, hogy közben kitér arra, hogy a cream tea scone-ra először a dzsemet kell rátenni vagy a clotted cream-et, akkor az, hogy tud nem brit lenni?   A british value nem egyszerű dolog, de csak nagyon súlyos fasiszták gondolják, hogy ennek része a fehér bőr.

      A Brit Konzervatív Párt képviselői közül Helen Grant apja nigériai, Sam Gyimah szülei ghanaiak, akárcsak Kwagi Kwartengnek, Sajid Javid szülei pakisztániak, akárcsak Rehman Chistinek, és Nush Ghaninak, Adam Afriyie apja ghanai, ő egyébként Windsor képviselője, Kemi Badenoch szülei nigériaiak, Bim Afolami apja nigériai, Alan Mak szülei kínaiak, Seema Kennedy apja iráni, Nadhim Zahawi Bagdadban született iraki kurd szülőktől. Priti Patelnek pedig indiaiak voltak a szülei, akik ráadásul Ugandából jöttek Angliába. Nem soroltam fel az összes konzervatívot, akiknek külföldi szülei voltak, főleg a nem-pinkeket. Van azért Lengyelországban született konzervatív képviselő, Daniel Kawcyznski. 

      Ezeket a valódi konzervatívokat köpte le ez a kisztitkárlelkű kis senki, annyira hányok.

     

      

Szilvay úr esete a feketékkel

2018.07.16. 11:02 | jotunder | 47 komment

 

  "De azért valahogy mindig is zavaró volt, ha egy ország, egy nemzet nem saját magából (az országban őshonos népekből) állítja össze válogatottja legjavát. (Szilvay Gergely)"

   

        Kylian Mbappé édesanyja algériai származású, apja kameruni. Algériát 1830-ban gyarmatosították a franciák, Kamerunt az első világháború után vették el a franciák a németektől. Mbappé francia. A francia emberek egy részének fekete a bőre, a magyar emberek egy részének, egyre nagyobb részének, pedig nem egészen pink a bőrszíne, deal with it. Az NBA-ben alig játszik pink bőrszínű játékos, noha az Egyesült Államokat a pinkek alapították, sőt, a pinkek alkotmányában volt is egy szolid mondat a nempinkek csereberéléséről. 

       Őshonos-e Sajid Javid belügyminiszter, akit sokan Theresa May utódjának tartanak? BTW, őshonos-e az új Brexit-ügyi miniszter Dominic Raab, akinek egy cseh bevándorló volt az apukája, vagy csak a nempinkek esetében fontos az Őshon? I. György alig tudott angolul, még a fia is Hanoverben született és mintha az ő leszármazottja lenne Őfelsége a Királynő, aki egyébként ugyanúgy alattvalójának tartja Harry Kane-t, mint Jesse Lingardot, akik ennek megfelelően ugyanúgy éneklik a God Save the Queen-t. 

        Nem vagyok őshonos ebben az országban. Felmenőim többsége nagyjából ugyanúgy érkezett Magyarország területére, történelmileg belátható időtávban, mint Kylian Mbappé apukája. Azt hiszem az ükszüleim nagy része nem is beszélt magyarul. Nagyanyám a lágerből hazaérkezvén vált viccesen nacionalistává, kiment a szobából, ha tizenegyest rúgott a magyar válogatott. Magyarságom szelektív, pontosan ugyanolyan idegen számomra egy Szilvay, mint egy Marine Le Pen vagy egy Tommy Robinson, és egyáltalán nem dobban meg a szívem ha mangalica kolbászt formázó kötelékben úsznak el felettem a Gripenek. 

         Neumann János, Teller Ede, Szilárd Leó, Kármán Tódor és Wigner Jenő, akiket egy bizonyos futballokos nép a szilvaykra cserélt, nem voltak őshonosok. Az ugari kecskekényeztető fajvédő Szilvay az őshonos, az örök doktorandusz, aki ma Szilvay elvtárs lenne és egy megyei pártaktivát készítené elő, ha nem zuttyan szét a Szovjetunió. Ebben az országban a szilvayk végignézték, ahogy elviszik a nemőshonosokat, egy részük beléjük is rúgott, nagyobb részük csak honosította a nemőshonos zongorákat és ezüstneműket. Akkor sokan azt gondolták, hogy magyar nyelven  a "számodra is zavaró a nemőshonos néptest, ugye  Rotyis testvér?"  mondat többet már nem fog elhangozni. 

          Kylian Mbappé  több mint százmillió eurót ér majd valamelyik európai nagycsapatnak, Szilvay pedig pontosan annyit ér, amely a súlyával megegyező krokodileleség mindenkori ára. Ez a lényeg, minden más mellékszál. 

1952 reloaded, avagy ezek teljesen megőrültek (idézetposzt)

2018.07.16. 09:45 | jotunder | 35 komment

 

   Az orbánista janicsárképző vezetője, a Mandiner lapigazgatója felszólította a magyar értelmiséget. Az alábbiak szó szerinti idézetek. Révai elvtárs ne sírjon, tetszettek volna kreatívabbak lenni. 

   1. "Van ugyanis egy egyedi, nemzetközileg is értelmezhető, a világ folyamatai által alátámasztott, nemzeti szuverenitáson nyugvó magyar gondolati alapvetés."

    2.  "Ez a kiterjedt szellemi tér azonban – meglátásom szerint – nagyrészt nem a magyar értelmiségtől, hanem a magyar politikából ered. " 

    3.   "A (jobboldali) értelmiség jelentős része az elmúlt években azzal volt elfoglalva, hogy patikamérlegen kimérje, mi az, ami elfogadható a fent leírt jobboldali politikából, és mi az, ami vállalhatatlan számára. Az élet, a folyamatosan alakuló világfolyamatok azonban a legfontosabb kérdésekben sorra igazat adtak a politikának."

    4. " Nem vette észre az értelmiség egy jelentős része, hogy stílusvitává degradálta azt a fontos feladatot, amely mindig is a szellem embereinek a kihívása volt: a világ nemzeti szempontból történő elemzése, értelmezése, a folyamatok széles körű leírása és új önálló gondolatok sokaságának bemutatása."

    5.  "A magyar értelmiség és az ország érdeke egybevág: a politikum által elindított irányból további gondolatok százait és ezreit kell megalkotni, hogy a politika is új magyar szempontú elképzelések tömegéből és sűrűségéből táplálkozzon. "

     6. " El kell fogadni, hogy ami Magyarországon megszületett, az – nemzetközi mércével is – érdekesebb és értékesebb, mint ami korábban volt."

     7. " El kell ismerni a politika nemzetközi mércével is mérhető sikereit, és a retorikai vitákat fel kell váltania szellemi teljesítményen alapuló együttműködésnek. Ez különösen igaz a jobboldali, de ugyanúgy a baloldali értelmiségre is."

     8.  Használjuk ki a politikum által megnyitott, nemzetközi szintű láthatóságot a közös kiteljesedés és presztízs növelésére. Mert nem szabad elfelejtenünk: a végcél – és ebben viszont csak egy vélemény létezhet – nem lehet más, mint a magyar nemzet és a magyar emberek sikere és boldogulása."

     

  

A házmesterértelmiség feljelent

2018.07.14. 19:04 | jotunder | 53 komment

 

      Csinos levélben jelentették fel  Prőhle Gergelyt Orbán Viktornál. Az aláírók között találjuk Apáti Bencét, Bayer Zsoltot,  Bencsik Andrást, Döbrentei Kornélt, Huth Gergelyt, Pozsonyi Ádámot, Fricz Tamást, Nagy Ervint, Raffay Ernőt, Tóth Gy. Lászlót, Takaró Mihályt, a magyar házmesterértelmiség színe-javát. 

       Orbán Kötcsén vérengzést ígért a szörnyetegeinek. Megkapják. 

       A Magyar Időkben nem csak Prőhlét, hanem Baán Lászlót a Szépművészeti Múzeum igazgatóját is támadják, aki Frida Kahlo-kiállítást rendezett ohlordjezus, Fabényi Júliát a Ludwig Múzeum vezetőjét, Gulyás Gábort a Ferenczy Múzeum igazgatóját. A nyilaskák végre  kijöttek a fényre.

      Ássuk a lódögöt itten kollektíven és időnként megkérdezzük, hogy - Hölderlin ist ihnen unbekannt? Mellézuhanunk, átfordul a testünk. Kis férfias szivatásból, szinte barátilag kikötnek meztelenül az orosz télben, Rotyis Péter tartalékos főtörzsőrmester pedig rágyújt egy szivarkára, ezzel a zsidóval sem lesz már baj.

    Mi csak ülünk a kis szigeteinken, amelyek lassan alámerülnek, várjuk a következő Pravdát, az aláírásokat, és a végén a rádióbemondó baritonját, hogy az ítéletet végrehajtották. 

    A házmesterértelmiséginek nincs szüksége a zsidózongorára, a kuláksifonérra, nem magának kell, hanem a magyar népnek, ő csak használná, és csakis addig, amíg  Édeserdélyt vissza nem vesszük a szabadkőművesektől. A házmesterértelmiségi nem azért turkál levetkeztetett, vagonokra váró öregasszonyok nemi szervében vélelmezett arany nyakláncért mert szeretné azt a naccsosasszony nyakában látni, hanem a Szent Koronáért, annak is a tanáért, mosolyáért. A házmesterértelmiségi csak egy filmet szeretne csinálni Trianonról, esetleg kettőt, ő lenne az operatőr, csak azt a nagyobb darab izét nem szeretné cipelni, meg a hülye gombokat nyomogatni rajta, ő ezt már meghaladta, a kétharmad, a tizenkéttizenharmad nem is igényli a hülye gombok nyomogatását, csak egy kedves moziművet szeretne látni, amelyben felakasztanak pár zsidót, buzeráncsot, dzsendert, miközben lesz még Kassa, Pozsony, Eperjes és áll a magyar honvéd a Hargitán, mint az alligátor fasza. A házmesterértelmiségi aláír, mert a Prőhle az obligát malomtulajdonos kulák szeretője volt, mert szamizdatba csomagolta a tízóraiját, mert a luxemburgi rádióban hallgatta a mikdzsegert, hát kurvaélet van, akkor pedig alá kell írni, az áfás számlát is, mert Krisztus koporsóját sem őrizték ugye ingyen, itt pedig azért el is kell néha lopni ennek a szakállas zsidó felforgatónak a koporsóját. 

   Prőhlét majd szépen kirúgják, és azért ez a Petőfi is egy titokbolsevik volt, ja, szeptember végén, tudjuk ám mi van szeptember végén, hát a rós hásáná, a kis rafinált, de minket nem ver át, lesz majd Kun Páter Irodalmi Múzeum és Akaszda. 

   Szép kis háromszázötvenhárom évnek nézünk elejbe. 

Békés Márton esete (megjegyzésposzt)

2018.07.12. 16:58 | jotunder | 131 komment

 

      Interjút adott a Klubrádiónak Békés Márton a Terrorháza "kutatási" igazgatója, a Kommentár szerkesztőségi főmunkatársa. Csak tizenhét perc, érdemes meghallgatni, segít megérteni a mai Magyarországot. 

      Békés nem egy böllérbicskás huthgergely, nem valamilyen agresszív kis utcai bűnöző, mint a rezsimlapok átlagos szerzője, és próbálja is elhatárolni magát ezektől a fasiszta majmoktól. Leginkább L.Simon László környékére  pozicionálja magát, fontosnak tartja megemlíteni a teljesen elállatiasodott prostisrácokkal való szembenállását pl. a melegek ügyében, elmondja, hogy bizony közelebb áll a szívéhez a rezsimsajtó által lekommunistázott Kassák Lajos, mint gróf Wass Albert, méltatja Antonio Gramscit, sőt Heller Ágnesről is van egy majdnem jó szava. 

      Békés írt egy cikket a Magyar Időkbe, ezt próbálja megmagyarázni drága Bolgár úrnak.

"Mindezt nehezíti a művelődési intézmények (MTA, egyetemek, színházak, könyvkiadás, zenei élet, galériák) gyarmatosítása és a kereskedelmi célú „kultúra” meghonosodása, amely lépten-nyomon együtt jár a cinizmus és a közömbösség terjedésével. A legnagyobb online hírportálokat például ma is egy olyan gonzó-szubkultúra határozza meg, amelynek kódjai, utalásai és metanyelve a többségi társadalomtól teljesen idegen. A nyilvánosságnak ezek az enklávéi tekinthetők a liberális kurzust nyomokban még fenntartó „médiaelit” utolsó valamirevaló citadelláinak. A konzervatív kulturális dekolonizáció elsődleges feladata a művelődési és média-intézményrendszer átalakítása."

  "A mi szovjet irodalmunk nem fél a tendenciózusság vádjától" - mondhatta volna Békés Alekszej Alekszandrovics Zsdanovot citálva.  Békés  nem a Nagy Honvédő Háborút, hanem a józsefvárosi választást használja hivatkozási alapként, ami talán a kontextusok közötti különbségről is elárul egyet s mást. 

   Békés Márton egy senki. Ezt józan pillanataiban valószínűleg maga is elismeri. Az ún. navracsicskák, Böszörményi Nagy Gergelytől (ő lett Gorka Sebestyén társszerzője húszéves korában, és ezen felbuzdulva, most elmagyarázta a tudomány helyzetét), Megadja Gáborig, Szilvay Gergelytől Békés Mártonig először is senkik és csak utána izék. Szorgalmas (már amelyik) de szinte bizarr módon képesség nélküli fiatalemberek. Ők már húszévesen is kiválóan hozták a kiégett Komócsin-korszakbeli karrieristát, pontosan tudták, hogy előrejutásukban  leginkább az számít, hogy  milyen gyorsan hozzák ki Princess Ráhelnek a tojássalátát, ha egyáltalán a közelébe tudtak kerülni Princess Ráhelnek, és nem csak Lánczi András cipőjéről törölhették le a galambszart. Most múlik... Most jön  korszakváltás, amikor Békés Márton átveheti a hatalmat a kulturális élet felett. Több mint három évvel idősebb, mint Sebastian Kurz, pontosan annyi idős, mint Orbán volt, amikor először választották miniszterelnöknek. 

   Békés tudja, hogy a középszerűség szintje elérhetetlen magasságban van számára, és azt is tudja, hogy ez nem számít. Birkner docens lesz az innováció felelőse, ő a kultúráé. Majd megveregeti a vállát Aschernak a szünetben, nincs ezzel a darabbal semmi baj, mondjuk arra a karakterre a második felvonásban nincs szükség, és kicsit húzni kell a monológból, de alapvetően rendben van, elmagyarázza, hogy kell az a film  a pozsonyi csatáról, ahol Jutocsa leleplezte Derridát és Foucault-t, nem nekem kell Andy, nekik, de tudod, és Andy tudni fogja, mert ki tudná, ha nem ő, és  talán még a Magyar Tudományos Akadémia helyén működő kisebb, de barátságosabb testület éves közgyűlésén is mesélhet anekdotákat a neokonzervatív amerikai gyeplabdáról. Farmakológia -mondja majd magában, milyen hülye szó, de mi nem szólunk bele a tudomány dolgaiba.

  Lesz ő még a kisebbik rossz. 

Pálinkás utódjáról (megjegyzésposzt)

2018.07.11. 11:05 | jotunder | 85 komment

 

  A rezsimsajtó szerint Birkner Zoltán lesz Pálinkás József utóda. Kiemelik, hogy Birkner tizennyolc éven keresztül vezette a Pannon Egyetem nagykanizsai kampuszát. Palkovicsot idézik:

„Ehhez olyan vezetőre van szükség, aki maga is érti azt, hogy mit jelent a vállalati innováció vagy a start up vállalkozás, továbbá ismeri a vállalatok és az egyetemek kapcsolatát, amellett, hogy kutatói tevékenységet is folytatott”

 Birkner Zoltán 2010-ben doktorált a veszprémi egyetemen disszertációjának címe:

 Zala megyében is az innováció a siker motorja? 

 Valóban voltak vállalati kapcsolatai, hiszem a nagykanizsai Hidrofilt Kft-vel közösen létrehozta az egyetemen a Soós Ernő Kutató-Fejlesztő Központot. Birkner Zoltán egyébként publikált is közösen néhai Soós Ernővel a Technikatörténeti Szemlében. 

 A világon semmi bajom sincs Nagykanizsával, a Hidrofilt Kft-vel és nem tudom megválaszolni az alapkérdést, vajon Zala megyében is az innováció a siker motorja, csak próbáltam utánanézni Pálinkás utódjának. 

UPDATE:    Kommentelőnk vette észre, hogy Birkner Zoltán doktori disszertációjának 44.oldalán javasolta a felsőoktatás és az akadémiai intézethálózat KEMÉNYKEZŰ reformját.  Ami után már szinte kínzóan megválaszolatlan a kérdés, hogy Zala megyében is az innováció a siker motorja?

 

Az orbáni szuperreformról (megjegyzésposzt)

2018.07.10. 13:37 | jotunder | 74 komment

 

     A 444.hu-n találtam meg a Magyar Nemzeti Bank 10 éves reformtervét.  Ez sok mindent megmagyarázhatna. Ha ezt Matolcsy Orbán orra elé merte dugni, ha nem félt attól, hogy a helyszínen filézik ki, akkor ezek ezt az egészet, legalábbis részben, komolyan gondolják.

    Itt ugye arról beszélnek, hogy Magyarország tíz éven belül éri el az osztrák fejlettség és az osztrák bérszínvonal nyolcvan százalékát. A kulcsmondat: ki kell lépni a közepes fejlettség csapdájából.

    Példa a tervből: Legyen magyar egyetem az első ötvenben Európában, és még egy másik a legjobb százban, és még kettő a legjobb kétszázban.  Tény: Olyan rangsor, amelyben ma egy magyar állami egyetem a legjobb kétszázban van (overall ranking) nem nagyon van. A bécsi egyetem nincs a legjobb ötven közelében. Mégis mire gondolhatnak? Az, amit konkrét teendőként leírnak az egy vicc, nem nagyon jó vicc, de vicc. (az "öntsünk bele kurvára sok pénzt a felsőoktatásba" mondat nélkül minden ilyen terv csak egy vicc)

E sorok írója egyszer elviccelődött azon, hogy simán bejuttathatnának egy magyar egyetemet a legjobb százba, talán a legjobb ötvenbe is, ha a Magyar Tudományos Akadémia intézetrendszerét adminisztratív módon bekönyvelnék egy budapesti csúcsegyetembe. It was a  joke Gyurikám, just a fucking joke!!  A voluntarista hagymáz egészen komikus példája a Matolcsy Terv, de nem kizárt, hogy ezek tényleg készülnek valamire.

    Az, hogy Matolcsy leírhat olyat, hogy "kötelező természettudományos tárgy az érettségin ( a matematikán kívül)" valamivel a Top50 egyetem terve felett van, ugyanis ebben a pillanatban a természettudományos tárgyak oktatása van veszélyben a krónikus tanárhiány miatt. Igenis, lehetséges, hogy valakik egy szuperreformról álmodoznak. Az biztos, volt merszük egészen őszintén megnyilatkozni a jelenlegi állapotokról. 

    Voltak már zsarnokok a világban, akik felhoztak egy országot, lásd Pak Csong Hi, Lee Kuan Yew és bizonyos értelemben Augusto Pinochet tábornok. Olyan zsarnokok azonban, akik tehetségtelen nyaloncokra építve hozták fel az országukat  még a fikciós műfajban sem nagyon léteztek. Nem, nem lehet megadjákra Szingapúrt építeni.