Híres utolsó szavak

Ez nektek vicces?

nem felejtünk.jpg

 

 


 

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

FRISSÍTVE!

Itt az újabb történelmi csúcs

A központi költségvetés bruttó adóssága: 2010. május: 19.933,4 Mrd Ft; 2011. május: 21.116,5 Mrd Ft; 2012. május: 21.180,9 Mrd Ft; 2013. május: 21.765,4 Mrd Ft; 2014. október 24.736 Mrd Ft;2015. június 6. 24 847 Mrd F

 

Szűjjé má'!
tumblr_nzd85jlxqr1qd6fjmo1_1280.jpg

  

Te már bekövetted?

 

Vincent tumblr Falus.JPG

 


 

Vincenzúra

Troll Vincent.jpg

Figyelem! A Vincent szerzői — főszabályként — maguk moderálják a posztjaikra érkező hozzászólásokat. Panaszaitokkal vagy a mellékhatásokkal a poszt írójához forduljatok!

Köszönettel: Vincent Anomália

Címkék

abszurd (39) áder (5) adózás (11) alkotmány (45) alkotmánybíróság (10) államosítás (7) arcképcsarnok (14) ascher café (24) a létezés magyar minősége (6) bajnai (16) bank (7) bayer (23) bayerzsolt (14) békemenet (7) bkv (7) bloglossza (14) borzalmasvers (156) cigány (7) civilek (5) civil társadalom (8) demokrácia (24) deutsch tamás (6) devizahitelek (9) dogfüggő (10) egyház (10) ellenzék (7) erkölcs (17) érték (19) Érvsebész (11) eu (13) eu elnökség (8) felsőoktatás (15) fidesz (76) fideszdemokrácia (7) film (12) filozófia (13) foci (12) focijós (19) focikvíz (54) focitörténelem (94) fritztamás (6) gasztrowhat (9) gavallérjános (10) gazdaság (8) gengszterkrónikák (14) gyurcsány (27) hangfal (98) heti válasz (19) hétköznapi történetek (32) hétvége (44) hoax (5) hülyék nyelve (16) hülyeország (165) idézet (768) igazságszolgáltatás (6) imf (26) indulatposzt (11) interjú (7) járai (12) jobbik (17) jogállamiság (33) kampány (12) kampányszemle (9) katasztrófa (5) katonalászló (21) kdnp (9) kétharmad (16) költségvetés (21) könyvszemle (9) konzervatív (18) kormányváltás (22) kormányzás (42) kósa (8) kövér (11) kultúra (21) kumin (14) lánczi (5) lázár jános (12) levelező tagozat (12) lmp (8) longtail (10) magánnyugdíj (25) mandiner (15) március 15 (8) matematika (9) matolcsy (44) mdf (5) média (48) melegek (8) mesterházy (7) mnb (5) mosonyigyörgy (7) mszp (32) mta (5) napitahó (7) navracsics (14) nedudgi (15) nekrológ (11) nemigazország (5) nemzeti együttműködés (5) ner (11) nyugdíj (5) oktatás (12) önkormányzatok (6) orbán (46) orbanisztán (15) orbánizmus (101) orbánviktor (65) országgyűlés (6) pártállam (23) politika (14) polt (5) program (9) retró (22) retro (115) rettegünk vincent (14) rogán (9) sajtó (22) sajtószemle (6) schmitt (38) selmeczi (8) semjén (6) simicska (7) sólyom (7) spoof (19) stumpf (5) szász (6) századvég (7) szdsz (9) szijjártó (16) színház (35) szlovákia (5) szszp (5) tarlós (12) társadalom (50) törökgábor modul (8) történelem (5) tudjukkik (22) tudomány (17) tüntetés (17) ügyészség (9) választás (37) vb2010 (19) vendégposzt (68) videó (11) vincent (10) Vincent szülinap (6) voks10 (7) vörösiszap (16) zene (23) Címkefelhő

Boldog szülinapot Vincent!

10 éves a Vincentblog

2019.03.03. 13:41 | szempontpuska | 30 komment

Címkék: Vincent szülinap

Na helló Vincent! Hogy vagy?

Szólt JT, hogy 10 éves lettél. Gondoltam benézek, hogy lássam megvagy-e még… Hogy te mekkorát nőttél mióta elmentem!!! Te jóisten, hány éve is?

koons_2.gif

Fura itt körülnézni… Vajon hányan vannak még itt a régiek közül? Megváltoztál! Nem, nem úgy mondom: jól nézel ki. De tényleg!

Jujj még emlékszem a születésedre. Ott ültünk a Barakában, előttünk a pia, JT valami borzalmas piros sörrel, kakasos már végzett a kupicával, Kettes szelíden meghúzódott a korsója mögött, P/C bólogatott, zsazsun meg vmi hosszú fülbevaló volt.

Emléxem rá, napokig haboztam, hogy bedobjam-e az ötletet, hogy indítsunk egy blogot. Valami miskolci rendőrkapitány cigányozott, amiből jó kis vita kerekedett, akkor ugrott be, hogy mi lenne, ha ezt és az ilyeneket nem csak egymás közt levelezve vitatnánk meg. Két tippem is volt a nevére:

Az egyik, hogy Alacsony a kerítés

a másik meg ez, hogy Örülünk, Vincent?

Amikor egy pillanatra elcsendesett a tér (JT ui. szájához emelte a poharat) akkor bedobtam ezt a blog ötletet. Azonnal igent mondtak :-O, gyorsan amíg tart a lendület, jött a névjavaslatom. Abban is igen gyorsan meglett a döntés. Talán az volt az utolsó eset, hogy mindannyian és ilyen gyorsan egyetértettünk valamiben, ami a Vincenttel kapcsolatos.

Fura idők voltak. Akkoriban zajlott a rendszerváltás utáni történelem legviccesebb epizódja – a miniszterelnök casting. Hát így formálódott a Vincent.

Hobbyblognak indult, csakhogy egy kicsivel nagyobb impaktja lett, mint amilyenre számítottunk. De ez nem változtatott semmin. A Vincentben azt szerettem, hogy itt igazán az lehettél, aki voltál. Magunk között beszélgettünk az igazi énünket adtuk. Nekem rengeteg boldog percet adott, jó volt ide járni, nézni ahogy pörögnek a kommentek, egyszer-egyszer címlapos poszt, amikor a látogatottság egyszerűen kiütötte a plafont. Amit a Vincent adott, az egy igazán nagyszerű közeg, kiváló társaság, rengeteg élmény, olykor mesteri trollok, ismeretlen ismerősök, jó viták, rengeteg cinkelés, sok kuncogás, fájdalmas csalódások, pergő témák.

Azt hiszem abból, amit digitális lábnyomnak nevezünk, eddig a Vincent volt a kedvencem. Jó volt ide járni! Minden reggel elsőként megnyitni az oldalt, ki milyen írást rakott fel és mik az új kommentek. Jó pár évre kitörölhetetlen része lett az életemnek, amiért végtelenül hálás vagyok. És büszke is.

Épp a héten chateltem egy ismert politológussal, akinél szóba került a „Te vincentes vagy?” kérdés. Ilyenkor még – több év távlatából is – dagad a keblem az érzéstől. Jól esik. Te ismered a Vincentet? – Ki ne ismerné! – válaszolta.

Ami fontos, hogy ettől még soha nem vettük túl komolyan magunkat. Ez volt a kulcsa szerintem. A Vincent nem akart társadalomszobrászkodni, nem agitált, nem képzelte magát sajtónak, vagy megmondóblognak. Csak kieresztettük a gőzt, megosztottuk a gondolatainkat és leírtuk az érzéseinket. Elsősorban magunknak írtuk – azt hiszem.

Talán túl sok olvasónk, követőnk is lett. Ilyenkor jöttek a tokok. Amikor fejünkre olvasták, hogy szavazóitok, kikaptok, sajtótok, riválisaitok, célotok. Egyszer még szanyitibor is felszólított bennünket a "felelősségünkre". Dzsízisz! Én tudom, hogy az individualizmus szélsőséges esetben széteséshez, anarchiához vezet, de azért a saját csordaszemléletükből sokan nem tudtak kilépni. Ők nem is érthették meg, mitől vincent a vincent.

Aztán jöttek a sorozatok, Pásztörperc és az ő Borzalmasvers gyűjteménye, az idézet a reggeli kávéhoz (hogy ezen mennyit stresszeltem, hogy a napi betevő minden reggel meglegyen) Kettestől Vincent törvényei, az Önök kérték pártállam, JT megannyi monológja Big JC-vel, vagy volt a Dzsingisz kános, amin szétröhögtem magam. A teljes rettegünk vincent korszak. Vagy ahogy Huth Gergely lyukra futott P/C-vel, és amikor JT Kumin Ferencnek megmutatta, Franciaország Köztársaság. Kakasos azért csak becsempészte az Emerson Lake and Palmer-t és mennyi vidám pillanat, amikre így most hirtelen vissza sem emlékszem.…és hát ne feledkezzünk meg szegény marozról sem… jó pár posztot hozzátett a Vincent történetéhez, nem igaz?

És akkor engedj meg Vincent egy kis visszatekintést a saját kedvenceimből, a legjobb posztokból néhányat:

Amikor a 7végi retróban pillanatok alatt kiderült, hogy Tetteyéknél szellőztetnek :-)

Vagy amikor frankmezőt találtak Makónál. Martonyi lemondásos álhíre a baltás ügy idején. Az egyik fő kedvenc, amikor a Médiatanács betiltotta a Vincentet, ez körbeszaladt a neten, majd rögtön utána, ahogy a Mandiner átvette az irányítást. Rajcsányi abba, hogy beleugrott :-))))

Némelyiken meglepően sokat dolgoztam, ilyen volt pl. a Trianon, amit – ha jól sejtem – jövőre érdemes lesz újra lapozgatni. Kampánytéma lesz majd meglátjátok! Azt hiszem a valaha sikerült legjobb posztom a halottak napi írás volt – az is váratlan fordulatot vett a kommentekben. És hát persze a kihagyhatatlan, legendás focitörténelem, amely új közösséget kovácsolt.

Mennyire szép volt! Köszönöm ezt neked Vincent. És köszönöm nektek vincentre járók. Ha adhatok egy tanácsot: Soha ne haragudjatok senkire a véleményéért… mondom a véleményéért. Csak így maradhat önmaga az ember, lepattintva magáról a rosszindulatot, a gonoszságot, a csúsztatásokat és azt a törekvést, ha a másikat a klaviatúra előtt semmi más nem vezérli, mint bántani téged.  Azzal ne törődjetek! Gondoljatok úgy rá, mint egy arasznyi figura, aki ordibál, de ha ráteszel egy sajtbúrát, nem tud kijönni alóla. Ennyit ér. Nekem bevált.

Mostanra a vincentségem elmúlt. Már nem tudnék hosszú posztokban gondolkodni. Lehet, hogy ezért a tumblr a hibás, ahol egy thread maximum 2-3 kérdésre és viszontválaszra ad lehetőséget, utána követhetetlenné válik az egész. Lerövidültek a gondolataim és a mondanivalóm is. De ami volt, az jó volt. A legjobb. És ezt minden elkövetett hibával vállalom.

Még előfordul manapság is, hogy bekukkantok a blogra, mint exalkoholista a törzskocsmája ablakán. De írni, azt már nem tudnék. Nem jönnek a szavak és nem jönnek a gondolatok sem hozzá.

Jó szelet Vincent! Boldog születésnapot!

 

És most a végén, jöhetnek a kérdések:

Igen? Tessék, te ott a leghátsó sorban!

Nem. Nem írok többet. Máshol sem. Azóta új szerelmem van a neten, de képzeld valaki még évekkel a kilépésem után is reklamált nálam  moderálás ügyben. Észre sem vette, hogy már évek óta nem vagyok

Következő kérdés?...

Alapvetően két dolog miatt: Az egyik az IRL-ezés, a másik az öntörvényű moderálás. Abban nem tudtunk megegyezni. De nem ment a barátság rovására. Manapság is összejárunk sörözni.

Te ott a második sorban!

Igen az egyiket olvastam. Pár évvel később Holger küldte át priviben. Összeszedett néhány lehulló igazságmorzsát az asztalról, a többit meg hozzáköltötte. Legendát gyártott. De ne feledd! Minden legendának van valami igazságmagva :-)

A következő? Parancsolj, mondjad!

A jövőm? Hát a jövőm kétharmad részben már külföldön. És ez elég megnyugtató fölény, mert itt nem mandátumokról beszélünk.

Még egy utolsó kérdésre van időnk:

Hogy mit csinálok azóta? Hát, van egy nyugis kis állásom (kalauz vagyok a felcsúti kisvasúton), a dohányboltjaimból élek, és szabadidőmben stadionokat építek.

Köszönöm, hogy itt voltatok. És most jöjjenek a többiek! Lássuk az ő visszaemlékezéseiket is!

Sziasztok!

szempontpuska

A bejegyzés trackback címe:

https://orulunkvincent.blog.hu/api/trackback/id/tr7414665369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mafi mushkila 2019.03.03. 14:02:38

Hát helló megint :) Jó volt ezt olvasni, sok mindenre így említésből is emlékszem. Az egyik, amit hozzáfűznék, hogy nem úgy nézel ki, mint aki nem tud hosszan írni :) A másik meg, hogy nem tudom, az kihez-kikhez fűződik, de az én kedvenc Vincent-jelenségem az a Kövér László-belépőkártya önálló életre kelése.

És várom a további felszólalókat, nosztalgia rulez! Hoztam pezsgőt én is most már, kölyökpezsi, tízévesnek az dukál.

Érvsebész 2019.03.03. 14:26:42

Hát régen volt, hogy úgy fojtogatott a sírás, mint most.

De nem azért, hogy meghatódtam a poszttól (pedig de, meghatódtam).

Hanem hát minden egyetértés mellett sem könnyű azzal szembesülni, amikor egyre-másra azt hallod-olvasod, hogy a mások jövője felébe-harmadába, vagy egészen külföldre van tervezve (amint te is oda tervezed a saját gyerekeidét), és a jövőkép, ahogy itt valaki a másik posztban írta, hogy komposztországban megesznek a férgek és a földdel lesz egyenlő minden egyéb szempontból is mindaz, amit szabadságról, autonómiáról, embernek való életről hittél.

(@szempontpuska Követlek amúgy a tumblin is, és értem, hogy most annak van itt az ideje, de ez itt sokkal nagyobb hatású volt)

dr Brcskzf Gröőő 2019.03.03. 14:36:36

köszönöm (meg sajnálom) a választ -- és persze a posztot is köszönöm (minden sajnálat nélkül).

itt a remek alkalom újra közzétenni, hogy az én kedvenc Vincentposztom még mindig ez:
orulunkvincent.blog.hu/2011/01/08/ok_we_fucked_it_up

kemény keleti kommentelő 2019.03.03. 14:55:49

Szempontpuska, jó, hogy írtál, mert majdnem beírtam az előző posztba, hogy igazából rád vagyok kíváncsi, hogy mi lett veled annyi év után.
Azt gondoltam, hogy újságíró vagy, esetleg jogász. Az vagy ?
Engem több kitiltásom után megvédtél, amit sose felejtek el. Az igazságérzeted acélos, az irányod világos, és úgy emlékszem, mindig veled értettem egyet a szerteágazó vincentvélemények között.
Most is az örök eltiltásom ellenére vagyok itt, és valszeg ez az utolsó hozzászólásom.
Minden jókat, Simonmondja.

szempontpuska 2019.03.03. 15:00:10

@mafi mushkila: Ohh basszus! Hát az a belépő!!! Classic! Kettes keze munkája. Masterpiece

szempontpuska 2019.03.03. 15:02:33

Köszi a szép szavakat a többieknek is. Jó ismét elmerülni egy pillanatra a régi közegben. Nézegetni a reakciókat. Régi jó ismerősökkel. :-)
@kemény keleti kommentelő:
Jogász, de pályaelhagyó ;-)

kemény keleti kommentelő 2019.03.03. 15:10:53

@szempontpuska: Most a tízévesen épp azon merengtem, hogy akkoriban milyen sok blogot olvastam. Nagy volt még az élet. Meg is néztem, mit csinál Fedor, az egyetlen, aki még lábon áll. Ő szeptemberben ünnepelte a 10-est.
Én nem regiztem azóta sehova. Ami honlapra, blogra jártam, mind kilőtték alólam.
A Vincent az egyetlen túlélő. Hát innen meg, ugye én vagyok, de nem baj.
Már nincs mit mondanom, csak nosztalgiázok egy kicsit a régi kocsmámban.

aritus 2019.03.04. 06:30:46

@szempontpuska: kövér belépője jó nagy trollkodásnak indult, aztán kiderült, hogy az a valóság, már úgy értem, hogy amivé kövér vált (avagy mindig ilyen volt, csak egy ideig eltakarta valami demokratikus máz).
Akkor kettes a legnagyobb vátesz mind ezzel a belépővel, mind a vincent törvényeivel.

Én a gengszter krónikákat is nagyon szerettem. Azokat is te írtad, nem?

christvhu 2019.03.04. 18:45:24

Puska....... dejó. Kösz mindent! Engem Te húztál be ide vagy 9 éve a focitörténelemmel. Ki gondolta akkor, hogy egyszer ez is történelem lesz? A legjobbakat neked. Christvhu

Érvsebész 2019.03.04. 19:53:11

@szempontpuska: te álltál modellt jt jogi képviselőjéhez?

stefan75 2019.03.04. 20:17:08

@szempontpuska: Kevesebb lenne a magyar internet a Vincent nélkül. Jó, hogy van.

Az orulunkvincent tumblr-t azt te csinálod? Mindig csak találgattam, hogy vajon melyikőtöké.

Tetteyéket megkerestem :)
"Ez a Déli Pályaudvar. A felső képen az Alkotás utca 1/A látható jobbra. A '60-as' - '70-es években is a portálok pont ugyanígy néztek ki. A házon ekkor már a LOTTÓ neonja világított. A III. emeleten /valószinűleg a 31-ben, Tetteyéknél/ szellőztetnek."
orulunkvincent.blog.hu/2013/03/30/7vegi_retro_xxxiii

Bkkzol 2019.03.05. 01:23:14

Gondolom, hogy ez a "mindenki" által boldognak és elégedettnek mutatott hozzászólásik is a szűrés (cenzúra) eredménye.
Rendszeresen letiltanak amikor nincsenek érveik a vitában, annak ellenére, hogy semmi személyeskedést vagy trágárságot nem tartalmaz.
Érdekes dolgokat vet fel, de nem bírja a kritikát vagy a beismerést.

A tudomány sosem téved! 2019.03.05. 08:14:52

@Bkkzol: +1
A ballib blogokon/portálokon rendszeres a cenzúra, miközben amiatt ajvékolnak, hogy itt diktatúra van, és nincs szólásszabaccság... wtf?

szempontpuska 2019.03.05. 08:41:26

@aritus: Bizony! Jó kis móka volt!
@Érvsebész: Modellt nem álltam, inkább paparazzi felvétel (karikatúra) lehetett rólam
@stefan75: Nem egyedül csinálom
@Bkkzol: @A tudomány sosem téved!: Ahogy ez a posztból magából is kiderül, vincent és vincent között meglehetősen nagy viták/különbségek voltak a moderálással kapcsolatban. Az egyik véglet az lenne, amit Gerényi tett a polidilivel és a trollok ellehetetlenítették a terepet. A másik pedig az unisono, ami viszont belterjessé teszi az egészet.
Mindenesetre ebben a posztban (eddig) nem láttam törlést, de itt már nem mi vagyunk a landlord. Mi régiek már csak látogatóba ugrottunk be
;-)

velőtanya 2019.03.05. 09:33:23

@Bkkzol: Olyan jó lenne egyszer egy olyan nemzethy érzelműt látni már, ak az írásképe alapján átmenne legalább hármassal egy alapfokú magyar érettségin.

A tudomány sosem téved! 2019.03.05. 09:52:00

@szempontpuska: no igen, csak azok a definíciók...
jobb oldali/fideszes/más véleményű = troll
bal oldali/libsi de kurvaanyázik, mocskoskodik, köpköd = nem troll, értelmes hozzászóló...
aka..:
@velőtanya: egy felsőbbrendű értelmiségi DemoKrata, aki épp tesz a gyűlölet ellen...
ja nem...

ilyen szempontból a folyamatos index címlapon lévő b1blog is jobb lett ennél, mert ugyan folyamatosan hazudnak, de legalább nem törlik a kommenteket, amikben erre rávilágítanak...

Grrr 2019.03.05. 10:00:03

jotunder ezt a kis zugot szeretné nem megosztani a radikális jobboldaliakkal. Az övék az egész ország, az nem elég? Én ezt teljesen megértem, ha nekem blogom lenne, én nagyon erősen moderálnék.

A tudomány sosem téved! 2019.03.05. 10:09:35

@Grrr: az oké, ha egy magát felsőbbrendű liberális demokratának tartó ember moderálja a blogját, nehogy más vélemény oda kerülhessen

de azért az pikáns, amikor ezek a lények folyamatosan diktatúra miatt sivalkodnak, mert éppen nem kedvenc barátaik vannak hatalmon

velőtanya 2019.03.05. 10:24:38

@A tudomány sosem téved!: Jaja, nehéz is annál gyűlöletkeltőbb dolgot elképzelni, mint hogy "de jó lenne, ha a magukat kizárólagos nemzeti akárminek tartó izék le tudnának írni 2-3 bővített mondatot magyar nyelven viszonylag kevés értelemzavaró- illetve helyesírási hiba nélkül". Ez már szinte az AVH kínzókamrája.

Grrr 2019.03.05. 10:43:21

@A tudomány sosem téved!: Nem tudom; te szeretnél békés párbeszédet folytatni, megpróbálni megérteni gondolkodásukat, érzelmeiket? Ha igen, biztosan lesznek emberek, akik hajlandóak lesznek a beszélgetésre. Például én.

9mmPara 2019.03.05. 11:07:16

@Bkkzol: @A tudomány sosem téved!: Figyelmetekbe ajánlom, hogy az ajvékoló ballibsi nemzetrontók általában NEM x.y-nak a privát idejében és saját költségén fenntartott magánblogja miatt szoktak cenzúrát és diktatúrát kiáltani. Hanem a közmédiának nevezett állampárti propagandacsatornák működése okán.

ámbátor 2019.03.05. 11:32:47

"viszonylag kevés értelemzavaró- illetve helyesírási hiba nélkül"
Ezt így hogy?

pannonfunk 2019.03.05. 11:35:37

Boldog Születésnapot!

Hihetetlen, hogy még csak 10 éves ez a blog, mit csináltatok 2006 és 9 között? Tökre olyan, mintha már akkor is lett volna ÖV.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2019.03.05. 14:21:22

@pannonfunk: es valoban volt is, de csak egymasnak irtunk.

pannonfunk 2019.03.05. 14:28:30

@jotunder: De úgy értem, hogy mikor lett publikus? Valamikor, valahol, valahogyan a cukor utcai gyerekek rájöttek, hogy ki vagy IRL, és az olyan, mintha 2009 előtt lett volna. Teljesen összezavarodtak az idősíkok...

Grrr 2019.03.05. 14:36:06

Én is az internettón kezdtem :)

Néha-néha ránéztem a vincentre az elmúlt években, de én egy-egy időszakban (rendszerint) csak egy helyre írtam, hogy legalább valamennyire kordában tudjam tartani ezt a szenvedélyt; így ide nem.

trifid 2019.03.05. 15:52:44

Sziasztok!
Gratulálok a kerek évfordulótokhoz!
Nekem az egyik legemlékezetesebb sztori egy áprilisi tréfátok volt. Valamilyen követhetetlen úton-módon, ismeretlen befektetők megvették a Vincent blogot, ha jól emlékszem, még el is köszöntetek. Persze mindenki tudta, hogy tréfa az egész, de amikor már kb harmadik napja tartott a nagy hallgatás, kezdem egy kicsit bepánikolni, hogy mégis csak igaz, "de hát nem, ez nem lehet, könyörgöm válaszoljatok, hogy nem igaz! ". Emlékszem, kétségbeesve kerestem Kettest, "Kettes! Hol Vagy? ". " Itt vagyok", jött a válasz, de csak ennyi. Akkor még Kettes aktív volt. Szóval jól megszívattatok, de ha nem csal a memóriám, nem egyedül voltam aki bedőlt a tréfának, vagy csak gondolom?
Egy szó, mint száz, jó volt Veletek lenni.
Még egyszer, gratulálok, "bloggol" szülinapot!

Érvsebész 2019.03.06. 15:52:16

Nem tudom, igény volna-e, de alapanyag a reggeli kávé mellé, az volna:

444.hu/2019/03/06/g-fodor-gabor-jo-lenne-csinalni-egy-viktor-jugendet