A Vincent-blog elköltözött

Ez nektek vicces?

nem felejtünk.jpg

 

 


 

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

FRISSÍTVE!

Itt az újabb történelmi csúcs

A központi költségvetés bruttó adóssága: 2010. május: 19.933,4 Mrd Ft; 2011. május: 21.116,5 Mrd Ft; 2012. május: 21.180,9 Mrd Ft; 2013. május: 21.765,4 Mrd Ft; 2014. október 24.736 Mrd Ft;2015. június 6. 24 847 Mrd F

 

Szűjjé má'!
tumblr_nzd85jlxqr1qd6fjmo1_1280.jpg

 



 

Te már bekövetted?

 

Vincent tumblr Falus.JPG

 


 

Vincenzúra

Troll Vincent.jpg

Figyelem! A Vincent szerzői — főszabályként — maguk moderálják a posztjaikra érkező hozzászólásokat. Panaszaitokkal vagy a mellékhatásokkal a poszt írójához forduljatok!

Köszönettel: Vincent Anomália

Címkék

abszurd (39) áder (5) adózás (11) alkotmány (45) alkotmánybíróság (10) államosítás (7) arcképcsarnok (14) ascher café (24) a létezés magyar minősége (6) bajnai (16) bank (7) bayer (23) bayerzsolt (14) békemenet (7) bkv (7) bloglossza (14) borzalmasvers (156) cigány (7) civilek (5) civil társadalom (8) demokrácia (24) deutsch tamás (6) devizahitelek (9) dogfüggő (10) egyház (10) ellenzék (7) erkölcs (17) érték (19) Érvsebész (11) eu (13) eu elnökség (8) felsőoktatás (15) fidesz (76) fideszdemokrácia (7) film (12) filozófia (13) foci (12) focijós (19) focikvíz (54) focitörténelem (94) fritztamás (6) gasztrowhat (9) gavallérjános (10) gazdaság (8) gengszterkrónikák (14) gyurcsány (27) hangfal (98) heti válasz (19) hétköznapi történetek (32) hétvége (44) hoax (5) hülyék nyelve (16) hülyeország (165) idézet (768) igazságszolgáltatás (6) imf (26) indulatposzt (11) interjú (7) járai (12) jobbik (17) jogállamiság (33) kampány (12) kampányszemle (9) katasztrófa (5) katonalászló (21) kdnp (9) kétharmad (16) költségvetés (21) könyvszemle (9) konzervatív (18) kormányváltás (22) kormányzás (42) kósa (8) kövér (11) kultúra (21) kumin (14) lánczi (5) lázár jános (12) levelező tagozat (12) lmp (8) longtail (10) magánnyugdíj (25) mandiner (15) március 15 (8) matematika (9) matolcsy (44) mdf (5) média (48) melegek (8) mesterházy (7) mnb (5) mosonyigyörgy (7) mszp (32) mta (5) napitahó (7) navracsics (14) nedudgi (15) nekrológ (11) nemigazország (5) nemzeti együttműködés (5) ner (11) nyugdíj (5) oktatás (12) önkormányzatok (6) orbán (46) orbanisztán (15) orbánizmus (101) orbánviktor (65) országgyűlés (6) pártállam (23) politika (14) polt (5) program (9) retro (115) retró (22) rettegünk vincent (14) rogán (9) sajtó (22) sajtószemle (6) schmitt (38) selmeczi (8) semjén (6) simicska (7) sólyom (7) spoof (19) stumpf (5) szász (6) századvég (7) szdsz (9) szijjártó (16) színház (35) szlovákia (5) szszp (5) tarlós (12) társadalom (50) törökgábor modul (8) történelem (5) tudjukkik (22) tudomány (17) tüntetés (17) ügyészség (9) választás (37) vb2010 (19) vendégposzt (68) videó (11) vincent (10) Vincent szülinap (6) voks10 (7) vörösiszap (16) zene (23) Címkefelhő

Boldog szülinapot Vincent!

10 éves a Vincentblog

2019.03.03. 13:41 | szempontpuska | 30 komment

Címkék: Vincent szülinap

Na helló Vincent! Hogy vagy?

Szólt JT, hogy 10 éves lettél. Gondoltam benézek, hogy lássam megvagy-e még… Hogy te mekkorát nőttél mióta elmentem!!! Te jóisten, hány éve is?

koons_2.gif

Fura itt körülnézni… Vajon hányan vannak még itt a régiek közül? Megváltoztál! Nem, nem úgy mondom: jól nézel ki. De tényleg!

Jujj még emlékszem a születésedre. Ott ültünk a Barakában, előttünk a pia, JT valami borzalmas piros sörrel, kakasos már végzett a kupicával, Kettes szelíden meghúzódott a korsója mögött, P/C bólogatott, zsazsun meg vmi hosszú fülbevaló volt.

Emléxem rá, napokig haboztam, hogy bedobjam-e az ötletet, hogy indítsunk egy blogot. Valami miskolci rendőrkapitány cigányozott, amiből jó kis vita kerekedett, akkor ugrott be, hogy mi lenne, ha ezt és az ilyeneket nem csak egymás közt levelezve vitatnánk meg. Két tippem is volt a nevére:

Az egyik, hogy Alacsony a kerítés

a másik meg ez, hogy Örülünk, Vincent?

Amikor egy pillanatra elcsendesett a tér (JT ui. szájához emelte a poharat) akkor bedobtam ezt a blog ötletet. Azonnal igent mondtak :-O, gyorsan amíg tart a lendület, jött a névjavaslatom. Abban is igen gyorsan meglett a döntés. Talán az volt az utolsó eset, hogy mindannyian és ilyen gyorsan egyetértettünk valamiben, ami a Vincenttel kapcsolatos.

Fura idők voltak. Akkoriban zajlott a rendszerváltás utáni történelem legviccesebb epizódja – a miniszterelnök casting. Hát így formálódott a Vincent.

Hobbyblognak indult, csakhogy egy kicsivel nagyobb impaktja lett, mint amilyenre számítottunk. De ez nem változtatott semmin. A Vincentben azt szerettem, hogy itt igazán az lehettél, aki voltál. Magunk között beszélgettünk az igazi énünket adtuk. Nekem rengeteg boldog percet adott, jó volt ide járni, nézni ahogy pörögnek a kommentek, egyszer-egyszer címlapos poszt, amikor a látogatottság egyszerűen kiütötte a plafont. Amit a Vincent adott, az egy igazán nagyszerű közeg, kiváló társaság, rengeteg élmény, olykor mesteri trollok, ismeretlen ismerősök, jó viták, rengeteg cinkelés, sok kuncogás, fájdalmas csalódások, pergő témák.

Azt hiszem abból, amit digitális lábnyomnak nevezünk, eddig a Vincent volt a kedvencem. Jó volt ide járni! Minden reggel elsőként megnyitni az oldalt, ki milyen írást rakott fel és mik az új kommentek. Jó pár évre kitörölhetetlen része lett az életemnek, amiért végtelenül hálás vagyok. És büszke is.

Épp a héten chateltem egy ismert politológussal, akinél szóba került a „Te vincentes vagy?” kérdés. Ilyenkor még – több év távlatából is – dagad a keblem az érzéstől. Jól esik. Te ismered a Vincentet? – Ki ne ismerné! – válaszolta.

Ami fontos, hogy ettől még soha nem vettük túl komolyan magunkat. Ez volt a kulcsa szerintem. A Vincent nem akart társadalomszobrászkodni, nem agitált, nem képzelte magát sajtónak, vagy megmondóblognak. Csak kieresztettük a gőzt, megosztottuk a gondolatainkat és leírtuk az érzéseinket. Elsősorban magunknak írtuk – azt hiszem.

Talán túl sok olvasónk, követőnk is lett. Ilyenkor jöttek a tokok. Amikor fejünkre olvasták, hogy szavazóitok, kikaptok, sajtótok, riválisaitok, célotok. Egyszer még szanyitibor is felszólított bennünket a "felelősségünkre". Dzsízisz! Én tudom, hogy az individualizmus szélsőséges esetben széteséshez, anarchiához vezet, de azért a saját csordaszemléletükből sokan nem tudtak kilépni. Ők nem is érthették meg, mitől vincent a vincent.

Aztán jöttek a sorozatok, Pásztörperc és az ő Borzalmasvers gyűjteménye, az idézet a reggeli kávéhoz (hogy ezen mennyit stresszeltem, hogy a napi betevő minden reggel meglegyen) Kettestől Vincent törvényei, az Önök kérték pártállam, JT megannyi monológja Big JC-vel, vagy volt a Dzsingisz kános, amin szétröhögtem magam. A teljes rettegünk vincent korszak. Vagy ahogy Huth Gergely lyukra futott P/C-vel, és amikor JT Kumin Ferencnek megmutatta, Franciaország Köztársaság. Kakasos azért csak becsempészte az Emerson Lake and Palmer-t és mennyi vidám pillanat, amikre így most hirtelen vissza sem emlékszem.…és hát ne feledkezzünk meg szegény marozról sem… jó pár posztot hozzátett a Vincent történetéhez, nem igaz?

És akkor engedj meg Vincent egy kis visszatekintést a saját kedvenceimből, a legjobb posztokból néhányat:

Amikor a 7végi retróban pillanatok alatt kiderült, hogy Tetteyéknél szellőztetnek :-)

Vagy amikor frankmezőt találtak Makónál. Martonyi lemondásos álhíre a baltás ügy idején. Az egyik fő kedvenc, amikor a Médiatanács betiltotta a Vincentet, ez körbeszaladt a neten, majd rögtön utána, ahogy a Mandiner átvette az irányítást. Rajcsányi abba, hogy beleugrott :-))))

Némelyiken meglepően sokat dolgoztam, ilyen volt pl. a Trianon, amit – ha jól sejtem – jövőre érdemes lesz újra lapozgatni. Kampánytéma lesz majd meglátjátok! Azt hiszem a valaha sikerült legjobb posztom a halottak napi írás volt – az is váratlan fordulatot vett a kommentekben. És hát persze a kihagyhatatlan, legendás focitörténelem, amely új közösséget kovácsolt.

Mennyire szép volt! Köszönöm ezt neked Vincent. És köszönöm nektek vincentre járók. Ha adhatok egy tanácsot: Soha ne haragudjatok senkire a véleményéért… mondom a véleményéért. Csak így maradhat önmaga az ember, lepattintva magáról a rosszindulatot, a gonoszságot, a csúsztatásokat és azt a törekvést, ha a másikat a klaviatúra előtt semmi más nem vezérli, mint bántani téged.  Azzal ne törődjetek! Gondoljatok úgy rá, mint egy arasznyi figura, aki ordibál, de ha ráteszel egy sajtbúrát, nem tud kijönni alóla. Ennyit ér. Nekem bevált.

Mostanra a vincentségem elmúlt. Már nem tudnék hosszú posztokban gondolkodni. Lehet, hogy ezért a tumblr a hibás, ahol egy thread maximum 2-3 kérdésre és viszontválaszra ad lehetőséget, utána követhetetlenné válik az egész. Lerövidültek a gondolataim és a mondanivalóm is. De ami volt, az jó volt. A legjobb. És ezt minden elkövetett hibával vállalom.

Még előfordul manapság is, hogy bekukkantok a blogra, mint exalkoholista a törzskocsmája ablakán. De írni, azt már nem tudnék. Nem jönnek a szavak és nem jönnek a gondolatok sem hozzá.

Jó szelet Vincent! Boldog születésnapot!

 

És most a végén, jöhetnek a kérdések:

Igen? Tessék, te ott a leghátsó sorban!

Nem. Nem írok többet. Máshol sem. Azóta új szerelmem van a neten, de képzeld valaki még évekkel a kilépésem után is reklamált nálam  moderálás ügyben. Észre sem vette, hogy már évek óta nem vagyok

Következő kérdés?...

Alapvetően két dolog miatt: Az egyik az IRL-ezés, a másik az öntörvényű moderálás. Abban nem tudtunk megegyezni. De nem ment a barátság rovására. Manapság is összejárunk sörözni.

Te ott a második sorban!

Igen az egyiket olvastam. Pár évvel később Holger küldte át priviben. Összeszedett néhány lehulló igazságmorzsát az asztalról, a többit meg hozzáköltötte. Legendát gyártott. De ne feledd! Minden legendának van valami igazságmagva :-)

A következő? Parancsolj, mondjad!

A jövőm? Hát a jövőm kétharmad részben már külföldön. És ez elég megnyugtató fölény, mert itt nem mandátumokról beszélünk.

Még egy utolsó kérdésre van időnk:

Hogy mit csinálok azóta? Hát, van egy nyugis kis állásom (kalauz vagyok a felcsúti kisvasúton), a dohányboltjaimból élek, és szabadidőmben stadionokat építek.

Köszönöm, hogy itt voltatok. És most jöjjenek a többiek! Lássuk az ő visszaemlékezéseiket is!

Sziasztok!

szempontpuska

süti beállítások módosítása