Örülünk, Vincent?

Kazahsztán felett száll a dal...

Troll proximity


Orbanisztán Infochart

P/c szerint a világ

  • Hibás feed URL.

Híres utolsó szavak

Rovataink

Viccországban Gengszterkrónikák Gasztrowhat Focitörténelem Borzalmasvers Hülyeország Színház A nap idézete Zene-bona


nem felejtünk.jpg

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

FRISSÍTVE!

Itt az újabb történelmi csúcs

A központi költségvetés bruttó adóssága: 2010. május: 19.933,4 Mrd Ft; 2011. május: 21.116,5 Mrd Ft; 2012. május: 21.180,9 Mrd Ft; 2013. május: 21.765,4 Mrd Ft; 2014. október 24.736 Mrd Ft;2015. június 6. 24 847 Mrd F

 

Szűjjé má'!
tumblr_nzd85jlxqr1qd6fjmo1_1280.jpg

 

 
 

Te már bekövetted?

 

Vincent tumblr Falus.JPG

 


 

Vincenzúra

Troll Vincent.jpg

Figyelem! A Vincent szerzői — főszabályként — maguk moderálják a posztjaikra érkező hozzászólásokat. Panaszaitokkal vagy a mellékhatásokkal a poszt írójához forduljatok!

Köszönettel: Vincent Anomália

Címkék

abszurd (39) áder (5) adózás (11) alkotmány (45) alkotmánybíróság (10) államosítás (7) arcképcsarnok (14) ascher café (24) a létezés magyar minősége (6) bajnai (16) bank (7) bayer (23) bayerzsolt (14) békemenet (7) bkv (7) bloglossza (14) borzalmasvers (156) cigány (7) civilek (5) civil társadalom (8) demokrácia (24) deutsch tamás (6) devizahitelek (9) dogfüggő (10) egyház (10) ellenzék (7) erkölcs (17) érték (19) Érvsebész (11) eu (13) eu elnökség (8) felsőoktatás (15) fidesz (76) fideszdemokrácia (7) film (12) filozófia (13) foci (12) focijós (19) focikvíz (54) focitörténelem (94) fritztamás (6) gasztrowhat (9) gavallérjános (10) gazdaság (8) gengszterkrónikák (14) gyurcsány (27) hangfal (98) heti válasz (19) hétköznapi történetek (32) hétvége (44) hoax (5) hülyék nyelve (16) hülyeország (165) idézet (768) igazságszolgáltatás (6) imf (26) indulatposzt (11) interjú (7) járai (12) jobbik (17) jogállamiság (33) kampány (12) kampányszemle (9) katasztrófa (5) katonalászló (21) kdnp (9) kétharmad (16) költségvetés (21) könyvszemle (9) konzervatív (18) kormányváltás (22) kormányzás (42) kósa (8) kövér (11) kultúra (21) kumin (14) lánczi (5) lázár jános (12) levelező tagozat (12) lmp (8) magánnyugdíj (25) mandiner (15) március 15 (8) matematika (9) matolcsy (44) mdf (5) média (48) melegek (8) mesterházy (7) mnb (5) mosonyigyörgy (7) mszp (32) mta (5) napitahó (7) navracsics (14) nedudgi (15) nekrológ (11) nemigazország (5) nemzeti együttműködés (5) ner (11) nyugdíj (5) oktatás (12) önkormányzatok (6) orbán (46) orbanisztán (15) orbánizmus (101) orbánviktor (65) országgyűlés (6) pártállam (23) politika (14) polt (5) program (9) retró (22) retro (115) rettegünk vincent (14) rogán (9) sajtó (22) sajtószemle (6) schmitt (38) selmeczi (8) semjén (6) simicska (7) sólyom (7) spoof (19) stumpf (5) szász (6) századvég (7) szdsz (9) szijjártó (16) színház (35) szlovákia (5) szszp (5) tarlós (12) társadalom (50) törökgábor modul (8) történelem (5) tudjukkik (22) tudomány (17) tüntetés (17) ügyészség (9) választás (37) vb2010 (19) vendégposzt (68) videó (11) vincent (10) Vincent szülinap (6) voks10 (7) vörösiszap (16) zene (23) Címkefelhő

FIFÁZZUNK!

FIFA 13 magyar kiadás

2013.01.13. 15:51 | szempontpuska | 558 komment

Címkék: foci tudjukkik rasszistázás

orulunkvincent FIFA 13.jpg

Mint ismeretes, a héten a FIFA fegyelmi bizottsága megbüntette az MLSZ-t a tavaly augusztus 15-i, Izrael elleni barátságos meccsen a szurkolók rasszista, antiszemita és politikailag provokatív viselkedése miatt.

A novemberben hozott, de csak most kihirdetett határozat értelmében a soron következő világbajnoki selejtezőt, a magyar-románt zárt kapuk mögött kell megrendezni március 22-én. (Mellékbüntetésként 40 ezer eurót is fizetni kell.)

A magyar válogatott Budapesten játszott barátságos mérkőzést Izraellel. Több szurkoló már az izraeli himnuszt is kifütyülte, fújoltak, hátat fordítottak a vendégcsapatnak, majd elhangzott az is, hogy: "Indul a vonat Auschwitzba." Amikor gól rúgott a magyar válogatott, a szurkolótábor egyik része ezt is "mocskos zsidózással" ünnepelte.

A bolgárok is hasonló büntetést kaptak, nekik is zárt kapuk mögött kell lejátszaniuk következő selejtezőt, mivel a Dánia elleni meccsükön a drukkerek két petárdát dobtak a pályára, és a színesbőrű Patrick Mtiligiát minden labdaérintésénél hangosan fütyülték. A bolgár szövetség 35 ezer svájci frankot köteles fizetni.

Nem példátlan a hasonló döntés a nemzeti és nemzetközi futballéletben. Valamennyi szövetség, egyesület hosszú ideje váltakozó sikerrel küzd a futballhuliganizmussal és a pályákra mágnesként vonzott rasszista elemekkel.

A UEFA a közelmúltban egy U21-es szerb-angol Eb-selejtező után zárt kapus büntetést szabott ki a szerb szövetségre, miután egy mérkőzésükön egy rasszista beszólás miatt tömegverekedés tört ki.

A Portónak és a Laziónak is büntetést kellett fizetnie rasszista szurkolói miatt. Nem régiben az AC Milan játékosa, Boateng vonult le a pályáról, miután egy felkészülési mérkőzésen folyamatosan bekiabáltak neki bőrszíne miatt. Hasonló büntetést kapott már a Juventus is korábban, amikor egy kupameccsen az ún. szurkolók sértegették az akkor még az Interben játszó Balotellit.

Mint emlékezetes, a barátságos meccs közvetítése is kisebb botrányt okozott. Akkoriban a Mishpaha blog hívta fel a figyelmet arra, hogy a mérkőzést közvetítő MTVA más képet küldött Izraelbe, és mást láthattak a hazai nézők.

Az Izraelbe továbbított közvetítésben a vendégek himnusza alatt a magyar szurkolótábor kemény magját láthatták a nézők, akik közül többen hátat fordítottak a pályának, vagy rigmusokat skandáltak.  Az MTVA sokáig hárított, végül Böröcz elismerte a felelősségüket.

A büntetés nagy felzúdulást okozott a legkülönbözőbb berkekben: gyorsan tollat ragadtak olyanok is, akiktől igen ritkán olvashatunk a hazai labdarúgás fény- és árnyoldalairól.

A reakciók (a teljesség igénye nélkül) nagyjából az alábbi csoportokba oszthatók:

1. A zsidózás a futballkultúránk része, ez egy hungarikum, amit a FIFÁ-nak is tiszteletben kell tartania.

2. A FIFA is a tudjukkik oldalára állt.

3. Minek kellett nekünk Izraellel barátságos mérkőzést játszani, amikor úgyis ez van belőle?!

4. "Nyomják Krahácsot" — avagy másutt is ugyanez a jellemző, miért pont bennünket büntetnek?

5. A mocskos zsidók antiszemitizmussal vádolnak bennünket.

6. Provokátorok (tudjukkik) csinálták a balhét, hogy aztán az ártatlan, galamblelkű B-közepet beszennyezzék.

7. Kollektív büntetés — néhány tucat (kmmmm... lásd a videót) huligán miatt az összes szurkolót büntetik.

8. A hazai antiszemitizmus erős hátszelet kapott a FIFA büntetésével.

Mit lehet ezekre mondani?

Én magam hosszú évekig fanatikus meccsre járó voltam. Annak, hogy többé nem járok ki meccsekre, a hazai labdarúgás labdarugdosássá válása mellett a másik legfőbb oka éppen az ottani hangnem, a rigmusok, az a stílus, amelyet immár teljesen megszokhattunk, hogy focimeccsen ez a szokás.

Azt a közösségi érzést, amit egy megnyert mérkőzés, egy nagy rangadó, egy emlékezetes meccs adhat az embernek szerettem volna megosztani, átültetni a fiaimba is. De hosszú idő óta se az élmény, se a közeg nem alkalmas arra, hogy ők átéljék a lelátón azt, ami nekem tizenévesként még megadatott.

Azt hiszem, mindannyian(?) egyetérthetünk abban, hogy válogatott mérkőzésen kifütyülni az ellenfél himnuszát tahóság. Ha ilyen megtörténik — márpedig megtörténik máshol is — az bizony legalábbis felháborodást szül, és joggal.

Az augusztusi barátságos meccs ennél jóval tovább ment. Égett a bőr a képemen, hogy egy szektornyi csürhe lejárat minket tőről metszett tahóságával. Erre nincs mentség a világ egyetlen országában sem!

Marad tehát mentegetőzésnek a másra mutogatás. Vajon másutt nem ugyanezt művelik-e a szurkolók?

Nem tudom, és kötve hiszem, hogy volna olyan ember, aki pontosan tudná, melyik válogatott meccsen voltak ehhez hasonló volumenű incidensek. A bolgárok most ugyanezt kapták, azzal, hogy náluk volt petárdadobálás is. Vajon a petárdázás jelentené-e a különbséget a zárt kapuk és a zárt kapuk+pénzbüntetés között??

Ahogy kinéz, a következő selejtezőn le kell mondanunk az oláh cigányozásról. Biztos sokan sajnálkoznak, pedig a kölcsönös tahóskodásban van már némi tapasztalatunk.

adevarul(1).jpg"bocsánat magyarok!"

Egy biztos: A FIFA 2001 óta elkötelezte magát a rasszizmus elleni fellépés mellett. 2011 novemberében pedig figyelmeztette a focivilágot, hogy zéró toleranciát hirdet a jelenséggel szemben (nem kifejezetten focitémában, de zéró toleranciát már itthon is hirdettek egyszer/párszor... az eredmény ismert).

Say-No-to-Racism.jpg

Lehet, hogy a FIFA pont rajtunk kezdi statuálni a példát?

Lehet, hogy a FIFA diszkriminál minket?

A fenti esetek és példák alapján ezt kötve hiszem!

Hogy kollektív büntetést alkalmaz a FIFA a szurkolók ellen? Hogy ettől csak erősödik majd az antiszemitizmus a pályákon? — aggódik Szerető Szabolcs a lapjában.

Nos, azt hiszem a FIFA nagy ívben tesz rá. A labdarúgás a világ legnépszerűbb és legnézettebb sportága. A FIFÁnak egyetlen — nagyon is helyénvaló — célkitűzése az, hogy az égisze alatt lebonyolított mérkőzéseken és tornákon a rasszizmus ne kapjon semmilyen felületet.

Hogy ki hogyan oldja meg ezt a maga portáján, az már az ő saját dolga. A mi dolgunk. Rinyálhatunk, kereshetünk bűnbakot, kifogást, de kereshetünk megoldást is...

A bejegyzés trackback címe:

https://orulunkvincent.blog.hu/api/trackback/id/tr435015586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nandras01 2013.01.13. 16:13:55

olvasva az ugyanebben a témában született más blogbejegyzéseket, csodálkozom, hogy errefelé még nem jelentek a szeretett honi idiótáink.

ja, orbán meg "inkább nem mondanék véleményt" még mindig hallgat.
sokatmondó...

Tempó Vasutas! · http://szegedi.in 2013.01.13. 17:23:05

A facebookon egyelőre nem jött válasz, pedig nagyon érdekel, úgyhogy megkérdezem itt is:
A lenti két szélső kép milyen meccseken készült? És fent a horogkeresztes?

csársz 2013.01.13. 17:33:57

Szerető cikkének helyes linkje: mno.hu/vezercikk/melyutes-1129938?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201301

A MLSZ fellebbez: "Az MLSZ elkötelezett a rasszizmus, illetve a diszkrimináció minden formája elleni küzdelemben, és a jövőben is mindent megtesz azért, hogy a labdarúgás az egymás iránti tiszteletről és megbecsülésről szóljon, a stadionokból mielőbb eltűnjenek a szélsőséges, a civilizált normáktól eltérő hangok."
Mi az a MINDEN?
Mo.-n általában azt hiszik, elég azt írni, "mindent megtesz", és akkor a semmiből valami lesz.

NYJetsTD 2013.01.13. 17:37:23

Mint a doni blogbejegyzésnél, itt is ugyanaz a képlet: mindig más a hibás.

ephart 2013.01.13. 17:45:16

egyik zsidózik a másik magyarozik

Nisa 2013.01.13. 17:52:54

A helyzet csak "javul":
A Jobbik szerint az MSZP és a az LMP is tiltakozzon a FIFÁnál, továbbá a Fidesz szerint nem Bayer uszít gyilkosságra, hanem az MSZP és más tüntetők állnak a gyilkosok mellé.

pezsmapatkánykenguru 2013.01.13. 18:08:39

a legnagyobb probléma a döntéssel az, hogy egy barátságos mérkőzésért egy tétmeccsen szankcionálnak ráadásul a második helyért küzdő, azonos pontszámmal álló két csapat sorsdöntő összecsapásán, ami közvetlen beavatkozást jelent a csoport végkimenetelébe is... a nyári mérkőzés óta volt már 3 hazai meccsünk, ebből egy barátságos, kettő tétmeccs. kicsit érthetetlen az időzítés pont erre a mérkőzésre... a döntés alapvetően elfogadható lenne, de az időzítésben nehéz nem szándékosságot felfedezni... kicsit konkrétabb lenne, ha kizárnának az egész csoportból aszt' jónapot

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.01.13. 18:10:33

Esetleg lehetne érvelni a FIFA-nál azzal, hogy- Deutsch Tominak köszönhetően- a stadionokba telepített beléptetőendszerek eleve kizárják bajkeverő elemek sporteseményekre való bejutását.

pezsmapatkánykenguru 2013.01.13. 18:17:40

@agresszív kismalac: na ja ez most kb. olyan minőségű érv volt, mintha azt mondanám neked, hogy ha nem tetszik az ami ebben az országban folyik nem kötelező itt élned. ez nem megoldás semmire.

Tempó Vasutas! · http://szegedi.in 2013.01.13. 18:21:02

@pezsmapatkánykenguru: az volt a baj a megjegyzéseddel, hogy jogos volt. Kicsit félve írom ezt persze, mert vélhetően ezzel én is a "honi idióták" csoportjához tartozom.:)

busa 2013.01.13. 18:32:20

nos, szerintem sem kellett volna a magyar -izraeli barátságos meccsel "feldobni a labdát" a kemény magnak. a mérkőzésnek amúgy sem volt sok értelme...

kanálwarrior 2013.01.13. 18:38:01

@pezsmapatkánykenguru: Én ezt nem értem. A románok ugyanúgy nem mehetnek be mint a magyarok, akkor mi a baj? De még ha szándékosan ártanak is, azt mondom jól tették. Sőt, ez nem elég súlyos. Ha ez után is előfordulnak majd hasonló incidensek az azt fogja jelezni számomra hogy sokkal súlyosabb szankciókra van szükség.

kanálwarrior 2013.01.13. 18:44:48

@pezsmapatkánykenguru: Ezt viszont értem, csak szerintem nem igaz. Mert egy országba odaszületsz, és muszáj valamelyikben élni. A FIFA meccsein meg senkinek nem muszáj részt venni. Ugyanúgy ahogy ha nekem van egy boltom, nem muszáj vásárolnod nálam, de ha megteszed, akkor elvárom a kulturált viselkedést, nehogy elijeszd a többi vevőmet.

NIPREDIL 2013.01.13. 18:46:07

@busa: Szóval mi alkalmazkodjunk a rasszista csőcselék kényes ízléséhez?

kanálwarrior 2013.01.13. 18:46:17

@kanálwarrior: Közben rájöttem hogy a kommentemben elkövettem ugyanazt a hibát mint amit az ultrák szoktam: azonosítottam a csapatot az őket támogató -esetleg teljesen értéktelen, rosszindulatú, primitív- emberekkel. De a lényeg azt hiszem így is érthető.

CoolBrady 2013.01.13. 18:46:32

@kanálwarrior: "A románok ugyanúgy nem mehetnek be mint a magyarok, akkor mi a baj?" Ha ezt magadtól nem érted, akkor már nem is érdemes neked elmagyarázni.

eleve lehetetlen 2013.01.13. 18:46:40

Végre lesz mire, kire fogni, hogy miért nem sikerült már megint kijutni az aktuális eb-re, vb-re. Még jól is jön.
Szeretett Vezérünk meg olyan lesz majd egymaga a stadionban, mint Bástya elvtárs az uszodában. Legalább nem zavarja majd a sok proli.

pezsmapatkánykenguru 2013.01.13. 18:46:42

@kanálwarrior: így van! reméljük következő alkalommal ott helyszínen agyonlövik őket... az egész szektort. sőt a tudjukkiket is mert ők is ugyanúgy ott voltak. remélem sikerült annyira cinikusnak lennem, mint neked!

emhem 2013.01.13. 18:48:44

@pezsmapatkánykenguru:
a november 20-i döntés óta viszont ez lesz az első meccse a válogatottnak. én a magam részéről nem hiszek az összeesküvés-elméletekben, abban sem vagyok biztos, hogy külföldön bárki is érzékeli, hogy "pont a magyar-románon" nem lehet közönség.
de még ha így is lenne, mi kivetnivaló van abban, ha a fifa tippel egyet, hogy melyik lesz a legnagyobb érdeklődésre számot tartó meccs a következő fél évben, és attól tiltja el a szurkolókat? nem pont az a lényege a büntetésnek, hogy fájjon, hogy elrettentő ereje legyen a későbbiekre?

kanálwarrior 2013.01.13. 18:51:24

@pezsmapatkánykenguru: FIFA meccs, FIFA szabályok. Hol itt a gond? Nekik az az érdekük hogy ezt a fajta magatartást kiirtsák. Miért kellene törődniük bármi mással?

busa 2013.01.13. 18:52:00

@NIPREDIL: Á, dehogy. Csak ha tudom, h elesek, akkor előtte leülök...

Belpo 2013.01.13. 18:52:27

@pezsmapatkánykenguru:
hmm, Fifának nem születik senki, magyarnak annál inkább. a fifából ki lehet lépni, abból hogy magyarnak születsz nem.

ha szándékos a fifa lépése ha nem, ellenük unortodixiával fellépni nem lehet. ez az ítéletük azt jelenti, nincs több dobásunk még egy balhé, és nagyon elmeszelnek

kanálwarrior 2013.01.13. 18:54:36

@CoolBrady: A baj az hogy szerintem te sem érted. Vagy te egyike vagy azoknak akik azt hiszik hogy a szurkolókra szükség van mert nélkülük a csapat nem tud játszani? Hát nem. A játékosok ugyanúgy megvetik az átlag focidrukkert mint mi, "kívülállók".

2013.01.13. 18:58:11

@pezsmapatkánykenguru: Mostanában rendszeresen járok angol meccsekre. Nem ez a hangulat uralkodik. De biztos ők csinálják rosszul.
Amúgy tényleg, miért nem szerves része a footballnak a verekedés? A gyalázkodás? Nem értem!
Szerintem meg az lenne a furcsa, ha a fifa nem tette volna ezt. Miközben transzparensekkel hirdeti az intoleranciát a rasszizmus ellen.
Tényleg, feltetted magadnak azt a kérdést, hogy vajon a csürhének miért nem lehet önmérsékletet tanúsítani?
Ja, értem én, mindig az áldozat provokál.

vidi-master 2013.01.13. 18:58:25

@kanálwarrior: látod, látod, ebben tévedsz: a Magyarország - Izrael mérkőzés nem a FIFA égisze alatt zajlott.

turist 2013.01.13. 18:59:24

@busa: Innen már csak egy lépés kell, hogy eljuss oda: ha nincsenek rasszista megnyilvánulások, nincs büntetés sem..... nem ez lenne a legeslegegyszerűbb?

Tamás Csacsicska 2013.01.13. 18:59:25

Egyáltalán: miért kell szitkozódni egy focimeccsen? És miért éppen egy focimeccsen? Miért nincs szitkozódás egy úszóversenyen, egy kosár-meccsen, vagy amikor teniszeznek?

Nem arról van szó, hogy egy csoport idiótával van baj - és a labdarúgás "nagyjai" (Csányi, Orbán, stb.) ezzel nem tudnak, vagy nem akarnak mit kezdeni? Tényleg nem lehet ráncba szedni pár száz huligánt?

2013.01.13. 19:04:04

@vidi-master: Látom, nem világos. A tudjukkik lezsírozták a fifánál, hogy hívassák meg magukat a magyarokkal, mert kell a magyar föld. A meccsen persze a focisták a pályára futásukkal provokálták a magyar közönséget, tudatosan. Így mi csak vétlen áldozata vagyunk az egésznek, arra megy ki a dolog, hogy a románok jussanak be, ne mi.
Mert az egyértelmű, hogy a szurkolók ütemes szőröstalpú románozása győzelemre vezetné a csapatot.!!!!!!!!

eleve lehetetlen 2013.01.13. 19:10:14

Mivel a foci túlnyomó részben a prolik kedvenc sportága, ezért semmi meglepő nincs abban, hogy ordenáré tahó a b közép. De nem csak nálunk, hanem Izraelben is ugyanúgy, meg a világ minden pontján. Csak ezért valakinek nagyobb sallert adnak, valakinek kisebbet, gondolom attól függően, hogy milyenek az erőviszonyok. Nekünk meg sajnos nincs mire izmozni.

szempontpuska 2013.01.13. 19:10:28

@Tempó Vasutas!: Mittomén! Készülhettek bármelyik UTE-Fradi éves tömegverekedésen, a hírhedt "náci Robi" késelésén, vagy Debrecen-MTK-n is, nem mindegy?
Vagy te a játékot már a boltokban is kerested?
:-)

kanálwarrior 2013.01.13. 19:10:29

@vidi-master: De ha jól tudom a magyar-román ott fog, méghozzá azon feltételek szerint amiket ők szabnak. Furcsa lenne ha máshogy volna.

samot 2013.01.13. 19:16:47

Talàn az se egészen hibàtlan,aki lekötötte a meccsett,ismerve a belpolitikai helyzetet.Sok esze nem volt az biztos,de ez màr csak igy van a felsö vezetök szintjén!

csársz 2013.01.13. 19:17:27

@agresszív kismalac: de hiszen én is erre céloztam (találtam)
Tudom, hogy a Heysel-tragédia szörnyű volt, de utána 17 angol klubot tiltottak ki az összes kupából, a Liverpoolt három évre!
de mielőtt megtették volna, a Vaslady maga kérte a FA-t, hogy vonja vissza az angol nevezéseket
Nyilván nem értett a focihoz.
S tessék, mára megváltozott a helyzet.
(Arról meg ne beszéljünk, hogy épp ésszel nem lehet feltételezni, hogy az olasz szurkolóknak és a brüsszeli stadion biztonsági rendszerének semmi köze nem volt a rettenetes esethez!)

Mackósajt66 2013.01.13. 19:19:08

Én csak egyet nem értek, a FIFÁ-nak miért kellett közel öt hónap, hogy ebben a tök egyértelmű ügyben meghozza a döntését?

2012. november közepén (azaz három hónappal az eset után) volt a magyar-norvég barátságos meccs, miért nem onnan tiltották ki a szurkolókat? (szerintem az lett volna az arányos büntetés)

És ha fellebbez az MLSZ, és nem döntenek másodfokon az ügyben a magyar-románig, akkor sem mehetnek be a szurkolók? Én úgy tudom, ha egy elsőfokú döntést megfellebeznek, akkor azt a jogerős döntésig nem lehet végrehajtani.

9mmPara 2013.01.13. 19:22:11

@vidi-master: "a Magyarország - Izrael mérkőzés nem a FIFA égisze alatt zajlott"

Erről mesélj egy kicsit! Merthogy még a klubcsapatok összes nemzetközi edzőmeccsét is előre le kell jelenteni, ha bármelyik csapat hazai szövetsége tagja a FIFA/UEFA-nak.

9mmPara 2013.01.13. 19:25:00

@Mackósajt66: a FIFA Fegyelmi Bizottságának van egy eljárásrendje. Bekérik az iratokat, nyilatkozatokat, stb. És a legközelebbi rendes ülésen születik döntés.

samot 2013.01.13. 19:27:33

@Mackósajt66: Igy van!A fellebezésre viszont "pillanatok" alatt döntenek!Biztos lehetsz benne!A FIFA sem màs mint egy organizàlt ma...a!

szempontpuska 2013.01.13. 19:27:43

@Mackósajt66: peres eljárásban így van, de hogy a FIFÁnál is így lenne, azt honnan veszed?

csársz 2013.01.13. 19:27:53

@Mackósajt66: és nem lehetne a fellebbezést úgy kezdeni:
"Mélységesen mag vagyunk döbbenve azon, ami a Magyarország-Izrael mákőzésen történt. A videófelvételek alapján megállapítottuk, hogy kik követték el, és ők a következő 12 évben nem léphetnek Magyarországon futballmérkőzés helyszínére..."?

ATCG 2013.01.13. 19:28:29

Lehet, hogy megfosztottuk magunkat egy igazi - régen várt - hatalmas, boldog szurkolás és siker élményétől. Köszönhetjük annak a pár száz zsidózó baromnak. Emlékezik itt közületek valaki a szovjetek elleni népstadionbeli selejtezőmeccsre, Kereki góljára, a lépcsőkön is ültünk,annyian voltunk?
És zengett-zúgott a hajrá magyarok, egy-egy után végig buzdítottuk a csapatot, mert féltünk, hogy az oroszok fordítanak.
Kiegyenlített jó kis meccs volt. Mi győztünk 2:1-re és továbbjutottunk a csoportból.
Fene tudja, talán mindegy, talán már szurkolni is elfelejtettünk.
Győzni is elfelejtettünk.
Marad a nagy üres lelátó és a TV, és a füvön 22 ide-oda szaladgáló játékos, meg a bírók.
Kár.

szempontpuska 2013.01.13. 19:28:29

@samot: 2,.pont :-)
Látom elég teljes volt a mismásoló reakciók csoportosítása

eleve lehetetlen 2013.01.13. 19:29:03

@szempontpuska: Ja, ja, látom én, csak azt ne mondd, hogy nincs benne igazság. Ez a pont azért eléggé kilóg a többi -általad viccesnek vélt és eltúlzott- többi közül.

szempontpuska 2013.01.13. 19:30:01

@9mmPara: persze, hogy a FIFA égisze alatt zajlott.
Attól, hogy barátságos, még hivatalos nemzetközi válogatott mérkőzés volt.

szempontpuska 2013.01.13. 19:31:20

@eleve lehetetlen: szerintem elég gyalázatos lenne ilyesmivel kvázi beismerni, hogy Magyarország nem képes lebonyolítani egy meccset Izrael ellen, mert ilyen csürhénk van :-(

samot 2013.01.13. 19:31:51

@szempontpuska: Igen,korekt!Viszont ebböl következik "tanunsàgként"a 8.pont

Lorp 2013.01.13. 19:31:58

A kollektív büntetés jó dolog. Sokan támogatják. A célcsoport körül vannak viták, de maga az elv nagy támogatásnak örvend.

Rothstein 2013.01.13. 19:32:28

Kifütyülni az ellenfél himnuszát tahóság. Igaz mi ehhez hozzászokhattunk, ha a Pozsonyban, még inkább ha Bukarestben játszunk. Sokkal nagyobb volumenű fütyülések szoktak lenni.
Aztán ott vannak a nyíltan vállalt transzparensek a moldávok meg a Steli elleni mérkőzésekről.
A szlovák rendőrség szurkoló verései.
Ezek sokkal nagyobb tahóságok még a "vonatozásnál" is. Ugyanis ezek nem verbálisak, hanem írottak ill. fizikálisak.
A FIFA/UEFA mégsem tett semmit. Az ember joggal él a gyanúperrel, hogy kettős mérce van. A bolgár meccsen petárdázás volt. A szerb meccsen tömegverekedés! Ezek fizikális agressziók.
A másik dolog, amit a szurkolók szintén joggal kérnek számon:
A döntés mikéntje. Van egy döntés 4 hónappal a meccs után? Ráadásul titkos? Éppen most kellett nyilvánosságra hozni?
Valaki írta, jól tették hogy megvárták míg fontos meccsről lehet eltiltani. Normális vagy? Várni kellene akár 2 évet is amíg lesz egy fontos meccs, csakhogy a magyarokat (elvileg saját fajtád) megbüntessék?
Kb. ez a 2 dolog,, ami módfelett bassza a szurkolók csőrét, még azokét is, akiknek egyébként semmi baja nem lenne a zsidókkal.
A büntetés aránytalan, kettős mércét alkalmazó, a döntés körülményei/mikéntje legalábbis aggályosak (2 hónapig titkolni).
Na ebbe kössetek bele.
Még egyszer hangsúlyozom, bármennyire is sulykoljátok, a szurkolók nem azzal értettek egyet, ami a meccsen történt ...

pezsmapatkánykenguru 2013.01.13. 19:33:03

@Könnyen elkaptuk, uram!: vegyél már vissza barátom, az élő fába is belekötsz vallásos fanatizmusod okán? annyit mondtam, hogy nem tartom korrektnek, hogy egy barátságos meccs miatt fél évvel később szankcionálnak egy sorsdöntő mérkőzésen. A videó fent van már fél éve a neten, mellesleg nem állítottam, hogy bármiféle közösséget tudnék vállalni azzal a csürhével. Ha fröcsögni akarsz keress hozzá más játszótársat...

smartdrive 2013.01.13. 19:35:00

@pezsmapatkánykenguru: barátságos meccsen nem lehet szankcionálni, hiszen annak nincs súlya. míg a nézőtéren történtek függetlenek attól, hogy volt-e a maccsnek tétje

ez tényleg ennyire bonyolult?

szempontpuska 2013.01.13. 19:35:01

@samot: egy lószerszámot következik!

pezsmapatkánykenguru 2013.01.13. 19:37:42

@Rothstein: pár éve Portugáliában (mikor jól megruháztak 3-0-ra) a portugál szurkolók is végigfütyülték úgy 40ezren a magyar himnuszt, következmények nélkül...

szempontpuska 2013.01.13. 19:37:51

@Rothstein: mi a döntésben a titkos?
A fegyelmi bizottsági ülés jegyzőkönyvét szeretnéd olvasni, vagy az indoklását, vagy mit?
Mennyi idő alatt szokott a FIFA hasonló ügyekben dönteni?
Azokhoz képes ez a mostani hosszabb, vagy rövidebb?

Egy bírósági eljáráshoz viszonyítva kifejezetten gyorsnak tartom.

Tempó Vasutas! · http://szegedi.in 2013.01.13. 19:38:00

@szempontpuska: Nem mindegy. Veled szemben én ugyanis járok meccsekre, és így tudom, mennyire manipulatív ez a montázs. A horogkeresztes hol is készült?

Lorp 2013.01.13. 19:38:27

@smartdrive: Hmm...az első őszinte reakció. Megbecsüljük.

9mmPara 2013.01.13. 19:40:03

@szempontpuska: A FIFA-nál a fegyelmi bizottság (Disciplinary Committee) döntése ellen a választottbírósághoz lehet fellebbezni (CAS = Court of Arbitration for Sport), ami szintén FIFA-testület.
Úgy tudom, hogy a tagszövetségek (MLSZ) kötelezik magukat a CAS ítéleteinek elfogadására és végrehajtására, tehát nem jó ötlet a DC-t megfellebbezni, majd a helybenhagyó CAS döntés ellen valami nemzetközi polgári jogi ügyletbe belemenni.

Elolvasva a döntés indoklását a FIFA honlapján, privát véleményem szerint a DC elé menni is legfeljebb akkor volna érdemes, ha bizonyítani tudnánk, hogy az incidenst követően a szervezők tényleg mindent megtettek, hogy ilyen eset ne legyen több.

hackbard.celine 2013.01.13. 19:40:10

@szempontpuska: szerintem vegyünk beléptetőkaput 5 Mrd-ért!
Ja bocs, ez már volt 11 éve. :)

minja konka 2013.01.13. 19:40:35

jaj de buták vagytok bazmeg. nem értitek a szarkazmust. istenem

Tempó Vasutas! · http://szegedi.in 2013.01.13. 19:41:16

@ghue: Ja, Manchesterben? Az már majdnem Magyarország.;)
(amúgy kösz!)

JT_Biopower 2013.01.13. 19:41:34

"Tiszteletet! Bizalmat!" :)

szempontpuska 2013.01.13. 19:41:47

@pezsmapatkánykenguru: és hátat fordítottak és trianonos transzparenseket lobogtattak?

Nem szánalmas ez a másikra mutogatás? Menti ez bármennyire is a "mi csürhénket"?

:-(

pezsmapatkánykenguru 2013.01.13. 19:42:03

@smartdrive: maximum neked bonyolult. egyrészt itt a figyelmeztetés a lényeg, másrészről a Norvégok elleni barátságoson is volt kint vagy 15 ezer néző. Zárt kapuk mellett -30,40 millió bevételkiesés a szövetségnek + a bírság. persze gondolom neked attól lenne keményebb, ha a soron következő 7 mérkőzésünk zártkapus lenne plussz még vagy 5 pontot le is vonnának. Attól tanulna a sok paraszt...

szempontpuska 2013.01.13. 19:42:54

@Tempó Vasutas!: de tök mindegy, mert mindegyikre van példa hazai stadionokban

dr kíváncsivagyok 2013.01.13. 19:45:24

@pezsmapatkánykenguru:
"a legnagyobb probléma a döntéssel az, hogy egy barátságos mérkőzésért egy tétmeccsen szankcionálnak ráadásul a második helyért küzdő, azonos pontszámmal álló két csapat sorsdöntő összecsapásán, ami közvetlen beavatkozást jelent a csoport végkimenetelébe is... 2

Dajcstomit idézve : kiafaszomatérdekel !
NE TESSENEK RASSZISTÁK LENNI ...legalább a "szeretett" sportjuk érdekében !

Muad\\\'Dib 2013.01.13. 19:46:15

Márpedig pont az a baj ezzel a büntetéssel, hogy kollektív. Egy ritka primitív és rossz büntetési forma, tipikus álszent gondolkodást takar. A kollektív büntetés jó, ha a kollektív kirekesztés elleni harcban használom (amolyan himmleres virtus: majd én megmondom ki a zsidó). Az pedig sajnálatos módon szintén tény, hogy a zsidózó ultrák remekül ellesznek a kocsmában, nem őket sújtotta az ítélet igazán. Mondhatni leszarják. A probléma itt van: "...Nos, azt hiszem a FIFA nagy ívben tesz rá..." Egzakt megfogalmazás. A fifa/uefa, mint minden jól működő maffia magasról tesz a módszerei helyességére. A cél szentesíti az eszközt. El kell csalnunk a bl sorsolást, hogy még népszerűbb legyen a foci? Annyi baj legyen, belefér. Olyan országokból kell magas pozícióba ültetni embereket a fifa-ban, ahol a foci lényegében ismeretlen? Belefér, mert kell a hűséges (és megvesztegethető) szavazógép.
Ráadásul még nem beszéltünk arról az álságos gondolkodásról, ahol a huhogás gond, valakinek a qrva anyját és családját emlegetni viszont elfogadható. Na meg arról, hogy állítólagos (tehát nem bizonyított) rasszista beszólás sok meccses eltiltást ér és komoly pénzbüntetést, míg valakinek a lábának szilánkosra törése pár meccses eltiltást és egy cuki ejnye-bejnyét ér.
A fifa valójában nem a rasszizmus ellen harcol, hanem fitogtatja a hatalmát (mint minden maffia), és kiad pár sallert, hogy mindenki érezze hol a helye.

Az pedig szintén tény, hogy a fifa teljesen össze-vissza alkalmazza a szankcióit, amolyan milyen kedvem van ma módszerrel (szintén tipikus maffia módszer).

Nem ez lesz a célravezető módszer annak érdekében, amit el akarnak érni.

csársz 2013.01.13. 19:46:18

@Rothstein: szerintem sem értenek egyet a szurkolók a csürhével
de ha így van, miért nem tett az MLSZ vagy mondjuk a Fradi baráti köre, más szurkolói szervezet valamit rögtön a meccs után?
miért nem állt ki Magyarország miniszterelnöke, miért nem mondta a következő rádióinterjújában, hogy szégyellem magam a szurkolók miatt, vagy csak annyit: "nem kellett volna"?

minja konka 2013.01.13. 19:46:21

tanulság: tessék a San Marino elleni selejtező előtt zsidózni

szempontpuska 2013.01.13. 19:46:37

@samot: Akkor viszont jobb ha hozzászokunk a zárt kapus meccsekhez

Tempó Vasutas! · http://szegedi.in 2013.01.13. 19:47:02

@szempontpuska: Igen, külföldön meg még több... További jó manipulálást!

ghue (törölt) 2013.01.13. 19:47:20

@Tempó Vasutas!: ugye nem gondolod komolyan, h a magyar futballhuligánok jobbak?:))

bár kevesebben vannak, hiszen kisebb ország, és SOKKAL rosszabb a foci.

dr kíváncsivagyok 2013.01.13. 19:47:22

@pezsmapatkánykenguru:
"pár éve Portugáliában (mikor jól megruháztak 3-0-ra) a portugál szurkolók is végigfütyülték úgy 40ezren a magyar himnuszt, következmények nélkül..."

Úgy-e nem vagy annyira tudatlan , hogy ne tudd megkülönböztetni a rasszizmust a zajkeltéstől ?!

dr kíváncsivagyok 2013.01.13. 19:48:12

@minja konka:
"tanulság: tessék a San Marino elleni selejtező előtt zsidózni "

Ez ütős !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4

pezsmapatkánykenguru 2013.01.13. 19:48:14

@szempontpuska: a csürhe mindenhol csürhe. amikor a portugálok 1,5 percen keresztül fütyültek minket azt mondtam remélem ki se jutnak (aztán persze kijutottak de jól le is szerepeltek). Amikor a videót néztem a mi esetünkről ott is kb 20 másodpercig bírtam rosszullét nélkül, majd kinyomtam a videót. A portugálok nem kaptak érte semmit, mi az elmúlt 4-6-8 év legjobban várt meccséről kaptunk kollektív eltiltást. Nem hiszem, hogy itt a trianonos transzparens minősítő eset lenne, hiszen az amúgy is ott van minden válogatott meccsen... Nem tudom mitől lesz nektek jobb ha szünet nélkül korbácsoljátok magatokat és még újabb adagot követeltek. Attól, hogy nem vagyok büszke arra a párszáz suttyóra még nem tartom jogosnak az eljárást. De nem akarok itt közellenség lenni, mivel hogy köztudottan ti a jóistentől kaptátok megkérdőjelezhetetlen tudásotokat, így igazat adok mindenkinek (magamon kívül).

szempontpuska 2013.01.13. 19:50:01

@Muad\\\'Dib: Nem értek ezzel egyet.
A FIFA-UEFA elvárja, megköveteli, hogy a rendezvényein az ilyen jelenségeket kiiktassák.

Az a nemzeti szövetségek dolga, amelyek rengeteg pénzt kapnak azokból a televíziós jogdíjakból és reklámokból, melyet ez a két szervezet összehoz a futballtornákból.

Teljesen jogos - és szerintem helyes - hogy ilyen fair célokat felkarolnak.

A szövetségek nagy része eleget tud tenni ezeknek a következményeknek. Akik meg nem, azok elkezdenek maffiázni, másra mutogatni és öklöt rázni. Magukról állítanak ki bizonyítványt.

sajnos ezek közé tartozunk mi is...

dr kíváncsivagyok 2013.01.13. 19:50:05

@Muad\\\'Dib:
"Nem ez lesz a célravezető módszer annak érdekében, amit el akarnak érni. "

De igen,....nácikám....mert az MLSZ - nek van lehetősége és képessége megoldani ezt a problémát :
Nem beengedni a rasszista csőcseléket a meccsekre !!!!!!!!!!!!!

csársz 2013.01.13. 19:50:18

@Muad\\\'Dib: de ha ezt tudni lehet, miért nem ment elébe a magyar szövetség?
csak ki kellett volna emelni a zsidózókat
tudod, mit? még most is meg lehetne tenni
vagy az MLSZ-nek az volt a célja, hogy rámutasson a FIFA maffia-jellegére?

dr kíváncsivagyok 2013.01.13. 19:51:27

@pezsmapatkánykenguru:
" Attól, hogy nem vagyok büszke arra a párszáz suttyóra még nem tartom jogosnak az eljárást. "

Higgadj le és gondold végig még egyszer...rá fogsz jönni , hogy jogos volt !

kanálwarrior 2013.01.13. 19:51:37

@pezsmapatkánykenguru: Hiába magyarázol, az angliai példán keresztül láthattuk hogy a focihuliganizmus megfékezésében a vasszigor célravezető. Igenis mindenki ennek a nevetségesen enyhe ítéletnek. Én személy szerint azért tartom különösen jónak, mert így nincs lehetősége a sok nácinak arra hogy a múltkorinál is nagyobb botrányt csináljon, így remélhetőleg a magyar válogatottat több hátrány nem éri miattuk, és a nemzetközi sajtóban sem égetik le az országot.

szempontpuska 2013.01.13. 19:51:54

@pezsmapatkánykenguru: és szerinted a portugál füttykoncert felmenti az augusztusi csürhét?

mokkaczuka 2013.01.13. 19:54:39

@pezsmapatkánykenguru: Ki kellett volna zárni Magyarországot, már csak elrettentő példát statuálandó is vele, csak még kaptak egy utolsó esélyt. Reméljük, a románok kivégzik, mint 97-ben a jugoszlávok, nem tesz ennek az országnak jót, ha világversenyen szénné égeti magát.

kanálwarrior 2013.01.13. 19:55:49

@pezsmapatkánykenguru: Mi az hogy nem jogos? A SAJÁT meccsén hadd csináljon már azt a FIFA amihez neki kedve van. MERT nem, ez nem a te meccsed, a meccset megnézni az nem jog. A szervezők dönthetnek úgy hogy beengednek embereket, vagy dönthetnek úgy hogy nem. Esetleg úgy is hogy csak az nézheti meg aki leszopja előtte az apját. Nagyon nagy baj lenne ha máshogy működne a dolog, ugye egyetértünk?

pezsmapatkánykenguru 2013.01.13. 19:56:42

@szempontpuska: ne csináld már értelmesebb vagy te ennél... nem mondtam ilyet. sőt azt mondtam fogadjuk el jogosnak a szankciót, de annak módját és időzítését már vitatom (főleg annak tükrében, hogy más semmit nem kap azért ha velünk csinálja meg ugyanezt). rögtön sikerült is generálnom ezzel vagy 30 kommentet nektek. ha ennyire nem tolerált itt a legenyhébb ellenvélemény se akkor javallott egy előzetes moderáció pl. az "egyvélemény" nevében.

szintetikus 2013.01.13. 19:57:50

Büntetés. Rendben. Hibáztunk? Igen. Mindenki? Az már hazugság.
De, hogy egyes pártok még üdvözlik is a döntést, ez már hazaárulás. Mondjuk vörösbrigád és a libsibolsiknál ez már megszokott. Híveknél szintúgy. :)

9mmPara 2013.01.13. 19:58:28

@mokkaczuka: Ez súlyos tévedés. Minden csapatnak szüksége van arra, hogy amint eléri egy-egy magasabb szintet, az ottani csapatokkal játszhasson. Eleinte persze égni fognak. És? Emlékszel az afrikai fociválogatottak által bejárt útra?

pezsmapatkánykenguru 2013.01.13. 19:58:56

@kanálwarrior: miért reagálsz minden kommentemre, nem veszed észre hogy magaddal vitatkozol? a többiekkel ellentétben téged túlságosan egyszerű kis állatkának tartalak, hogy reagáljak rá. kérlek tartsd ezt tiszteletben és hanyagolj...

mokkaczuka 2013.01.13. 20:00:05

@ATCG: Kipiani fejelte a ruszki gólt. Kinn voltam.

Muad\\\'Dib 2013.01.13. 20:00:45

@szempontpuska:
Szvsz, nincs igazad. Azon helyek, ahol ez meg van oldva (nagyrészt nyugati országok), kategóriákkal előttünk járnak stadion felszereltség, biztonsági berendezések, és szurkolókat kiszűrő eszközök tekintetében is. Ez nem a fifa-nak köszönhető. Ráadásul megvannak a módszerek, hogy kikényszerítsék ezt. Kötelezzék a szövetséget megfelelő beléptető és megfigyelő rendszer kiépítésére határidőre. Ez valóban hasznos és előremutató büntetés lenne, nem egy kollektív büntetési forma. És valóban azt érinteni, aki kezelni tudná ezt a problémát.
A fifa/uefa maffia volta pedig nem új, elég utánaolvasni a rengeteg korrupciós, megvesztegetési, csalás gyanús és egyéb mocsoknak az utóbbi évtizedekből.

Rothstein 2013.01.13. 20:00:57

@szempontpuska:

A döntés körülményei:
4 hónap után, ellenőri jelentés nélkül, a döntést 2 hónap(!) után nyilvánosságra hozva.
Na ezért mondtam hogy titkos volt a döntés.
Ez inkorrekt. Súlyosan.

kanálwarrior 2013.01.13. 20:01:13

@Muad\\\'Dib: " míg valakinek a lábának szilánkosra törése pár meccses eltiltást és egy cuki ejnye-bejnyét ér."
Ha a focistáknak ez nem tetszik, nem kötelező játszani. El is lehet menni dolgozni. Kínában mindig keresnek szénbányászokat. Egyébként meg ne legyünk már puhapöcsök, egy törött csont nem a világ.

Muad\\\'Dib 2013.01.13. 20:01:59

@dr kíváncsivagyok:
Ha megkérhetlek édesanyádat nácizzad. thxalot...
Egyébként meg:
@Muad\\\'Dib:

dr kíváncsivagyok 2013.01.13. 20:02:03

@Rothstein:
" Az ember joggal él a gyanúperrel, hogy kettős mérce van. A bolgár meccsen petárdázás volt. A szerb meccsen tömegverekedés! Ezek fizikális agressziók."

Ebben a kettős mércében igazad lehet,...mert a Bolgároknál súlyosabb büntetést érdemeltünk volna...ott ugyanis csak 2 db petárda esett a pályára és egy színesbőrűt kifütyültek....

kanálwarrior 2013.01.13. 20:02:21

@pezsmapatkánykenguru: Te viszont még egy kommentemre sem reagáltál érdemben. Jó lenne elkezdeni, mert így csak magadat égeted.

9mmPara 2013.01.13. 20:02:37

@pezsmapatkánykenguru: "más semmit nem kap azért ha velünk csinálja meg ugyanezt"
Ha ilyet tapasztalsz, tegyél bejelentést a FIFA-nál. Komolyan mondom. Ha úgy érzed egy meccsen, hogy rasszista megnyilvánulás áldozata a csapatod, tegyél bejelentést, hidd el, foglalkozni fognak vele.

dr kíváncsivagyok 2013.01.13. 20:02:43

@Muad\\\'Dib: Náciznám,...de nem az...ellentétben veled !

biobender 2013.01.13. 20:03:10

@csársz: Ceauseacu kedvenc szovege volt : tegyunk meg mindent....
Tomentelen vicc szuletett rola, meg szatirikus vers.

nagy szellemek talalkoznak.

mokkaczuka 2013.01.13. 20:05:47

@9mmPara: Azt odahaza járták be, és előtte nem voltak kétszeres ezüstérmesek. Kamerun, Nigéria a semmiből jött, és nem égette szarrá magát Irapuatóban.

latin szerelő · https://www.facebook.com/pages/Malacz-vil%C3%A1ga/173965402643571 2013.01.13. 20:06:23

Egy kedves ismerősöm kommentje a magyar-izraeli fociügy kapcsán:

"néhány tucat néző miatt feljelentést tenni, s még lobbizni is az aránytalan és érthetetlen időzítésű szankciók mellett csakis oda vezethet, hogy majd senki sem akarja meghívni az izraeli sportolókat a kockázat miatt. így valójában velük is kiszúrnak, pedig az izraeli élsportra ráférne némi fejlődés. most hirtelen nem ugrik be egyetlen sportág sem, ahol a világ élvonalában lennének."

Ezt végig kéne gondolniuk az izraeli feljelentőknek is

biobender 2013.01.13. 20:06:49

@Muad\\\'Dib: ahhoz, hogy leallitsak a meccset milyen technikai eszkoz kellett volna? Szvsz egy sip.

Na, ezutan majd megtalalja a biro.

pezsmapatkánykenguru 2013.01.13. 20:07:01

@kanálwarrior:
egy olyan embernek, aki ezen a színvonalon gondolkodik nem kívánok még csak köszönni se. akárcsak a B-középben huhogó csőcseléknek. különbözőek vagytok, de emberi minőségetekben nem sokban különböztök:

"A szervezők dönthetnek úgy hogy beengednek embereket, vagy dönthetnek úgy hogy nem. Esetleg úgy is hogy csak az nézheti meg aki leszopja előtte az apját. Nagyon nagy baj lenne ha máshogy működne a dolog, ugye egyetértünk?"

"míg valakinek a lábának szilánkosra törése pár meccses eltiltást és egy cuki ejnye-bejnyét ér."
Ha a focistáknak ez nem tetszik, nem kötelező játszani. El is lehet menni dolgozni. Kínában mindig keresnek szénbányászokat."

kennyking 2013.01.13. 20:08:52

@9mmPara: Példa erre a vizentál.Azonnal foglalkoztak a bejelentésükkel.Régi nagy " futball nemzet" ez a vizentál.Nagy súlya van a szavának.Kiváncsi lennék, ha a Magyar Gárda tenne bejelentést az izraeli pályákon tapasztalt rasszizmus miatt, akkor is ilyen fajsúlyos döntést hozna -e a fimaffia.

Muad\\\'Dib 2013.01.13. 20:09:40

@biobender:
WTF????
A bíró nem magyar volt, hanem szlovák. A bíróhoz semmi köze az mlsz-nek. Ahhoz sincs semmi köze, lefújja e a meccset. Ember, ha ennyire nem értesz hozzá, inkább ne írj semmit.

biobender 2013.01.13. 20:10:16

@latin szerelő: Figyi, nem az a " par" ember a problema, hanem , hogy ment a meccs tovabb mintha mi sem tortent volna. Az meg az MLSZ szegyene. Ezutan meg nem lesz ilyen gyava kussolas, ez meg a FIFA-nak koszonheto. Ennyi.

2013.01.13. 20:10:16

"a drukkerek két petárdát dobtak a pályára, és a színesbőrű Patrick Mtiligiát minden labdaérintésénél hangosan fütyülték."

Húúúha...de durva.

Ti libsik nem érzitek magatokat paródiának, mikor emellett a szólásszabadságról meg a többi semmitmondó lózungról papoltok?

kanálwarrior 2013.01.13. 20:10:22

@pezsmapatkánykenguru: Az az érdekes hogy még mindig nem tudtad egyetlen felvetésemet sem cáfolni, egyetlen ellenérvet sem hoztál.

kennyking 2013.01.13. 20:11:04

@pezsmapatkánykenguru: Eduardo lábát eltörő játékos három meccses eltiltást kapott.Suarez a negrózás miatt nyolc meccset.Hát, bizony, súlyozni kell a bűnöket.AZ osztrák "kurucinfos" kilenc és fél évet kapott.Egy szimpla gyilkos hattal megússza.Bűnözni tudni kell.

Rothstein 2013.01.13. 20:12:05

@dr kíváncsivagyok:

Most hülyéskedsz, vagy ennyire hülye vagy?
Szerinted melyik a súlyosabb:
A., Fizikális agresszió
B., Verbális inzultus, gúnyolás

Ráadásul petárdázásért évek, mondhatnám évtizedek óta létezik eltiltás.
Ilyen súlyos retorzió verbális gúnyolásért merem állítani még nem történt a futball történelemben.

kanálwarrior 2013.01.13. 20:12:07

@libbant: Más sportágaknál miért nem történik ilyen? Vajon? A többi sportrajongó miért ennyivel kulturáltabb szerinted?

9mmPara 2013.01.13. 20:12:32

@mokkaczuka: Akkor a valamikori dicső múltunk miatt most ne induljunk addig EB-VB-Olimpián, amíg legalább tuti négy közé nem jutó csapatunk lesz? Annak idején voltak jó klub- és válogatott csapataink. Most nincsenek, de szerintem sötét fólia alatt tenyésztve nem is lesznek. Ott tartunk, hogy minden apró sikernek örülni kell és kaparni a következőért. Ez van.

biobender 2013.01.13. 20:12:47

@Muad\\\'Dib: Jogos. De valahogy megis azt hiszem, hogy ezutan az MLSZ meg fogja oldani. Tudod, ahogy David Iboöya nem ertett a focihoz amikor zsidoztak a palyan. Most mar minden erintett erteni fig.

Muad\\\'Dib 2013.01.13. 20:13:52

@biobender:
Hát azt aligha oldja meg az mlsz, hogy a bíró lefújja a meccset. Ha igen, akkor azért fogja kapni a valóban jogos fifa büntetést...

9mmPara 2013.01.13. 20:14:55

@kennyking: ezt akkor fogjuk megtudni, ha a Gárda bejelentést tesz. Rajta. Addig csak "bazmeg medve a fűnyíródat" szitu van.

Escobar888 2013.01.13. 20:16:36

Az egészben tényleg az a gusztustalan, hogy mostanra időzítették a büntetést. Illetve az, hogy olyan "nácivadász" szervezetek jelentették akiknek semmi közük ehhez az egészhez.
Izrael a saját háza táján tegyen rendet.. van ott gond bőven és nem szűkölködnek a gaztettekben ők sem. Egy lapon se lehet említeni a zsidózást avval amit ők művelnek...

latin szerelő · https://www.facebook.com/pages/Malacz-vil%C3%A1ga/173965402643571 2013.01.13. 20:16:51

@biobender:

Nem érted, látom: még egy jó pár ilyen bünti és az izraeli válogatottad basznak meghívni. Karanténba zárják saját magukat.

kanálwarrior 2013.01.13. 20:18:45

@Escobar888: Mármint kik? Az izraeli válogatott?

feri.G 2013.01.13. 20:19:41

Nem tudom a kedves posztoló mikor szokott le a rendszeres meccslátogatásról, de a '90-es évekhez képest bizony jelentősen javult a focipálya körüli hangulat. Akkor rendszeresek voltak az összecsapások szurkolótáborok közt, mert még a stadionokon belül is volt rá lehetőség. Akkor még rendszeresen támadták hazafelé a szurkolók a kisebbség által lakott házakat kővel, petárdával. Akkor még rendszeresen támadták a rendőröket is. Akkor még a színesbőrű játékosok labdaérintéseit nagy tömegek huhogták. ...és érzésem szerint akkor durvábban ment az ellentábor szidalmazása is. Nem mondom, hogy ma már nincsenek ilyen esetek, de rendszeres helyett inkább az elvétve a jellemző és ma már a szervezett szurkolótáborok vezetői jobban kordában tartják a kollektív szurkolást.

9mmPara 2013.01.13. 20:19:59

@Escobar888: "olyan "nácivadász" szervezetek jelentették akiknek semmi közük ehhez az egészhez"
No, meg a FARE (Football Against Racism in Europe).

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2013.01.13. 20:20:10

Nagyon tetszik ez a EA játék, végre nem csak CéErrel lehet brillírozni pályán hanem pályán kívül is folyhat a játék...tudjuk már hol lehet előrendelni? :)

A kollektív büntiről meg csak annyit, hogy akkor lenne kollektív hogy akik ki akartak menni nem mehetnek, akik pedig látni nem akarták azoknak ki kell menni...

2013.01.13. 20:21:55

@Escobar888:

Ennél már csak a büntetésnek csápoló "magyarok" gusztustalanabbak.

kennyking 2013.01.13. 20:22:24

@Escobar888: Azért ennek volt előzménye.Két éve folyamatosan a Konrád, Kertes félék gyalázták a hazánkat.Volt foganatja.Egekbe szökött a liberális öröm, sikerült egy övön aluli ütést be vinni a magyaroknak.Ráadásul még több antiszemita lett az országban.Így válik lassan antiszemita országgá Magyarország.Aztán szép lassan minden ország, Izrael meg indulhat az ázsiai selejtezőkön.Ázsiában biztos nem lesz zsidózás a lelátókon.Ez csak a magyarok privilégiuma.Egy irán-izraeli meccs közben egy közös liberális lepkekergetés?

kennyking 2013.01.13. 20:23:15

@9mmPara: Nézz utána " kik" ezek a FARE.Tanulságos.

biobender 2013.01.13. 20:23:46

@latin szerelő: es a magyar valogatott romaniaban, szerbiaban, szlovakiaban. Lattad a fenykepet a poszton? Szerinted hazaarulo volt a roman ujsag, hogy bocsanatot kert? tenyleg erdekel.

Dr. No 2013.01.13. 20:25:38

@nandras01: Persze, hogy nem mond véleményt. Nem ért a focihoz.

biobender 2013.01.13. 20:26:07

@Muad\\\'Dib: Szoval a FIFAnak a birot kellene buntetnie? Valoszinuleg jobban ertenek a focihoz mint en. Az MLSZ miert nem ezzel vedekezik vajon?

Muad\\\'Dib 2013.01.13. 20:29:06

@biobender:
dehogy kellene. Sehol nem írtam ilyet. Te jöttél elő a bíró témával, meg a meccs lefújásával. Jeleztem, hogy a meccs lefújásához a bírón kívül senkinek semmi köze.

biobender 2013.01.13. 20:30:04

@latin szerelő: Taolan valaszolj - amikor a roman ujsag bocsanatot kert helyesen cselekedett -e?

a - igen
b - nem, elarulta romaniat.

nos?

9mmPara 2013.01.13. 20:30:14

@kennyking: "" kik" ezek a FARE"
Segíts ki! Mit kellene észrevennem?

kanálwarrior 2013.01.13. 20:40:58

@libbant: És aki csak simán leszarja a focit? Az is gusztustalan? Vegyétek már észre magatokat. Azért hiszitek azt hogy ez a magyarság elleni támadás, pedig a legtöbb ember teljesen leszarja az egészet. Ti csak egy kisebbség vagytok.

ATCG 2013.01.13. 20:46:44

@mokkaczuka: Látod, én Kipiani nevére nem is emlékszem.
De volt egy hasonló kemény meccsünk a Hagival felálló románokkal szemben is a stadionban. Az öcsém és én Magyarországi magyarok (apám 46-ban szökött át Magyarországra Romániából) és mellettünk legkisebb unokaöcsénk odaátról: Romániából, Erdélyből kiszurkoltuk az 1:0-ás győzelmünket. Unokaöcsénk is nekünk szurkolt, bár bolondult Hagiért. Az utána következő sok-sok év már neki okozott több válogatottbeli fociörömöt (az amerikai világbajnokságon, ott a románok és a bolgárok nagyon jók voltak). Az öcsémmel azon a VB-n mi is a románoknak szurkoltunk, ő kint dolgozott akkor San Franciscoban, egy meccsüket élőben is látta, én itthon a TV előtt ülve szurkoltam nekik. Apukám - pedig nagy focirajongó volt - nem szurkolt nekik, ezen meg is ütődtünk egy kicsit az öcsémmel.
Igaz, nem a mi fogunkat verték ki a román börtönökben, meg nem bennünket vittek a brassóföldvári munkatáborba.
A foci az foci, nem politika. Egyik hozzászólásodból azt olvasom ki, hogy a régi meccsre járós kedved már régen elmúlt, és a sok évtizednyi bosszúság után már csak a románok elleni vereséget kívánod nekünk.
Körülbelül egykorúak vagyunk, én még naiv vagyok és reménykedem.

tlvajferi 2013.01.13. 20:47:09

nem láttam a meccset, ugyanis a focit régóta a huligánok uralják és igazából nem értem, miért jut akkor atámogatás nekik
viszont helyesnek tartom a döntést és szerintem meg is érdemli minden olyan fociválogatott, amely izrael, egyközismerten terrorista , ensz határozatokat magasból lesz*ró ország csapatával bármilyen mérközést járszik
az más kérdés, hoyg a környező országokna a "halál amagyarokra" feliartot lehet olvasni a meccseken, de azt afifa lesz*rja, mint izrael az ensz határozatot :-)

nincs1itt 2013.01.13. 20:48:03

Na most őszintén, nem jobb a magyar "csapatnak", ha a nem látjuk azt a 11 falábú balfaxt, ahogy éppen 5772. alkalommal kap ki? Ki az a félnótás, aki egy árva fillért is költ arra, hogy labdarúgást nézzen... A televízióban is láthatja, aki van annyira perverz.

Kászon Tomi · http://kulturjunkie.blog.hu 2013.01.13. 20:50:16

Szerintem nevetséges a fifa döntése... 100 évvel ezelőtt is voltak rasszista hangok, illetve 100 év múlva is lesz... ezt sajnos nem lehet kiölni az emberekből. Viszont nekünk jogunk van ahhoz, hogy a stadionon belül szurkoljunk a nemzeti tizenegynek.

mokkaczuka 2013.01.13. 20:51:00

@latin szerelő: Kosárban nem rosszak. A sportbeli általános elmaradottságuk annak köszönhető, hogy a sorkatonai szolgálat ügyében fafejűek. Lógós szar jesivabócherek százezrei megússzák a katonaságot, ugyanakkor pár száz élsportolót hagyni kéne békén edzeni szintén, nem pedig két-három évi katonasággal, aminek egy része frontszolgálat, kettétörni a karrierjüket, aztán meg csodálkozni, hogy az egészséges, deltás fiatalságuk miért nem hozza a sportsikereket. Ehhez az egész problémának azonban semmi köze ahhoz, hogy a rasszizmust a FIFA ki fogja dózerolni a meccseiről, azon ok miatt, hogy a foci pénz, és akik befektetnek, nem fogják veszni hagyni moslék nyilas trógerek miatt, akiknek amúgy MINDENKiVEL bajuk van, mindenki cigány, alacsonyrendű stb. És ha egy szövetség nem rúgja őket picsán, akkor ő is picsán lesz rúgva. Némely futballklub nagyobb költségvetéssel dolgozik,mint egyes kisebb országok. Mikor értik már meg az emberek, hogy ez üzlet, és kétféle embernek nem tanácsos az útjába állni: aki baszni és aki pénzt keresni indul?

mokkaczuka 2013.01.13. 20:54:06

@kennyking: Egy gyilkos nem jelent akkora veszélyt egy társadalomra, mint egy náci.

latin szerelő · https://www.facebook.com/pages/Malacz-vil%C3%A1ga/173965402643571 2013.01.13. 20:55:45

@mokkaczuka:

Tudsz vmit arról, h a FIFA 2009-ben miért nem büntette meg a románokat a molinoért? Pedig akkor már érvényben volt a zéró tolerancia. Tudod, milyen molinóról beszélek?

mokkaczuka 2013.01.13. 20:58:05

@9mmPara: A sikerért nem kaparni kell, hanem dolgozni, futni, ez az, ami a futballistáknak büdös, 45 perc után elfogy a szufla, ez egyébként a negyedgázzal futballozó izraeliek ellen is látszott, bár ott egészen a második félidő közepéig bírták. Ha a bipsik komolyan veszik az egészet, hármat rámolnak simán nekik, akkor aztán lett volna ajvékolás a béközépben. Egy nap majd azt is számold ki, hogy az összes ingyenélő, hazáját égető magyar futballista szart mennyi pénzzel támogatja az adófizető, akarata ellenére természetesen.

trecska 2013.01.13. 20:59:40

Sztem elmehet a budos picsaba az, aki ilyen idegenszivu szart kiposztol.

Deres · http://textura.blog.hu 2013.01.13. 21:00:00

Voltak már kommentek az arabgyűlölő szöveget skandáló zsidó szurkolókról? (Youtube)

Blogger, neked mi a véleményed? Nekik szabad?

ATCG 2013.01.13. 21:00:26

@ATCG: Magyarországi: magyarországi

mokkaczuka 2013.01.13. 21:02:24

@latin szerelő: Hogyne, mindenki tudja. Fogalmam sincs, miért nem, több oka lehetett. Először is a látványos bocsánatkérés, aztán a román diplomácia, ami mindig első osztályú volt, aztán a román futball sokkal rangosabb mivolta (Hagiékra jobban emlékeznek ám ma, mint Puskásra), és a fene tudja, mi. Én nagyon megbüntettem volna őket, az biztos. De az biztos, hogy ez az az érv, amivel a FIFA-nál semmire se mész. Nem lehet gyerekeskedni, hogy akkor mérnemugyanaz. Mert nem ugyanaz, kész. Miért? Amiért a magyarokat lassan a világon már mindenki utálja. Ez lesz ötven év múlva a gond, nem az antiszemitizmus.

kanálwarrior 2013.01.13. 21:06:34

@Tomi9046: Mióta van ilyen jog? Hol van ez leírva? Van valami nemzetközi egyezmény?

Pan Modry 2013.01.13. 21:06:38

Szerintem a fifa szabalyai egyertelmuek.
Ha az mlsz fontosnak tartotta volna a rasszizmus elleni harcot, akkor a jegyre kinyomtatta volna hogy a zsidozasert a rendorseg kivezeti a rendbontokat, es utana meg is kelett volna ezt tenni.

Az evek folyaman pedig lehetett volna adatbazist csinalni a nem kivanatos szurkolokrol.

E nem erzem a kettos mercet, amit latok az kovetkezetesseg a fifa reszerol, sajnos a kovetkezetesseget a magyarok nagyresze nem ismeri, ezert is haborog a dontesen.

9mmPara 2013.01.13. 21:08:06

@mokkaczuka: Jó! Legyen neked: akkor _dolgozni_ kell, bár szerintem a kaparni a sikerért épp ezt jelenti, de mindegy.

Fahrenheit451 2013.01.13. 21:08:29

Komolyan mondom az óvodába volt ilyen hogy vki csúnyán beszélt és ment az árulkodás.

trecska 2013.01.13. 21:09:38

Magyar ember h orulhet annak ha a magyart buntetik?

mokkaczuka 2013.01.13. 21:09:43

@ATCG: Hát igen, azóta sokat fordult a világ. Azon a ruszki meccsen voltam vagy 13 éves, és a politikai hangulat miatt is jó volt megverni a szovjeteket. Persze ha tudtam volna, mekkora égés lesz, amikor utána kijutnak Argentínába, pofozógépnek, akkor lehet, hogy nem lelkesedtem volna. De hát pótselejtező Bolíviával, itthon 5:0, kinn voltunk azon is, és hát szegény apám szégyellte magát a huligánok miatt, akik azt üvöltötték, "Bolíviai cigányok, basszátok az anyátok". Ez a rigmus a mai napig megvan, a "bolíviai" bármire behelyettesíthető. Be is helyettesítik.

csárli hárper 2013.01.13. 21:12:32

@feri.G: akkoriban sokkal többen jártak meccsekre, többek között én is, manapság meg...

9mmPara 2013.01.13. 21:13:44

@trecska: magyar ember hogy lehet annyira fafejű, hogy nem képes szembenézni azzal, hogy jogos egy büntetés?

kanálwarrior 2013.01.13. 21:14:39

@trecska: Ha egy magyar gyilkost leültetnek pár évre te annak nem örülsz?

mokkaczuka 2013.01.13. 21:14:41

@9mmPara: Ezek semmit se csinálnak. Lógnak, lődörögnek, kocsmáznak, kurváznak, felveszik a nagy pénzt, aztán ha valakitől kikapnak, megmagyarázzák. Baszd meg, a jugó 0:8 után a Csank Jánost nyilvánosan, fejjel lefelé föl kellett volna akasztani és élve kibelezni. Ehhez képest Csank János a mai napig a magyar futballban egy név. Ugyanúgy, mint Mezey vagy a többi bukovári szemét. Mind megmagyarázta.

nandras01 2013.01.13. 21:15:19

@Muad\\\'Dib: hagyd már ezt a hülye "kollektív büntetés" c. marhaságot!
hogy a rákba lehetne másként büntetni, mint nem kollektívan?
ha egyszer az mlsz nem képes kiszűrni az idiótákat, akkor nem nagyon marad más út az orra koppintásra, mint a fifa által alkalmazott.
teccettek volna emberként viselkedni, akkor most nem kellene rinyálni.

mokkaczuka 2013.01.13. 21:15:49

@trecska: Úgy, hogy a büntetés jogosságáról alkotott felfogásnak nincs köze a nemzeti hovatartozáshoz.

kennyking 2013.01.13. 21:16:49

@9mmPara: Nem segítek.Házi feladat.ha nem tudoid megoldani, liberális vagy.

Muad\\\'Dib 2013.01.13. 21:17:40

@nandras01:
Én ott sem voltam, szóval aligha tetszettem volna máshogy viselkedni.
"... hogy a rákba lehetne másként büntetni, mint nem kollektívan?..."
Hát ez aranyos, erre nem is érdemes válaszolni, esetleg megkérdezném, hogy olvasod e, amit írsz? Vagy a kuruc szerkesztője vagy titokban?
Amúgy meg pl. így:
@Muad\\\'Dib:

feri.G 2013.01.13. 21:19:16

@mokkaczuka: Mit jelent az, hogy a magyarokat lassan a világon már mindenki utálja? Remélem az ellenfélre azért ez nem igaz?!

kennyking 2013.01.13. 21:20:12

@trecska: Magyar ember ennek nem örül.A liberális ember örül.

trecska 2013.01.13. 21:21:29

Es most? Mi lesz? Sztetek nem lesz egy-ket retardalt aki majd folytatja? Ezek utan kovetelem h minden kibaszott palya minden szeke ala tegyenek hangrogzitot es a fifa vegyen fel 10e alkalmazottat, es tegyen le a teves jogdijakbol mert ha kovetkezetesek lesznek akkor bizony itt fel even belul nem lesz meccs amire ki lehet menni... Jartatok valaha foci meccsen? Nem hiszem, fogalmatok sincs milyen, csak jol beleugattok a karosszekbol...

kennyking 2013.01.13. 21:21:57

@mokkaczuka: Túl liberális vagy, ezért nem túl jó az emlékezeted.A jugók ellen volt egy 1-7, kint 0-5.A többivel viszont egyetértek.

szempontpuska 2013.01.13. 21:22:09

@Muad\\\'Dib: Részemről az 1-8. pont típusú picsogásra már többet nem tudok mondani, mint amit a posztban megírtam.

szempontpuska 2013.01.13. 21:23:54

@pezsmapatkánykenguru: valami gondod akadt a moderálással?
Ha velem van kifogásod, csaxólok, hogy jotundernél lehet fellebbezni :-)

Kászon Tomi · http://kulturjunkie.blog.hu 2013.01.13. 21:24:32

Tudod, ha megveszem a jegyet a mérkőzésre, akkor onnantól kezdve elég sok joga van a nézőnek.

szempontpuska 2013.01.13. 21:24:45

nem láttam olyat aki örülne

mokkaczuka 2013.01.13. 21:24:47

@feri.G: Ez a magyarok rossz hírét jelenti a nagyvilágban. Soha nem konkrétumot, csak azt, hogy á, lett ott a Balkánon valami mocsadék kis diktatúrácska és veri magát, egy második Belarusz, ideje fenéken billenteni őket egy kicsit.

Ambiorix 2013.01.13. 21:25:13

Én úgy hallottam, hogy a magyar válogatott hazai mérkőzéseit a jövőben, a fifa ellenkező intézkedéséig kizárólag a Mária kongregáció és a Katolikus Legényegylet tagjai látogathatják. :)

trecska 2013.01.13. 21:25:29

@kennyking: pontosan
Es megint csusztatnak, hiszen nem azt kerdeztem h jogosnak tartom-e, hanem h miert orulnek. Erre gyilkossaghoz hasonlitjak, de ha mar gyilkossagnal tartunk, akkoe azt hiszem rossz peldat hoztatok barataim, mert az alapjan izrael egesz nepe mehetne bortonbe, ha mar kollektiv buntetes van...

szempontpuska 2013.01.13. 21:26:23

@trecska: sztem még egyetlen ilyen dobásod van és tudod: macska esete az ürítéssel

mokkaczuka 2013.01.13. 21:27:33

@kennyking: Oké, 1:7. Na most képzeld el, hogy ugyanez mondjuk az amerikai világbajnokságon történik.

Muad\\\'Dib 2013.01.13. 21:28:09

@szempontpuska:
Tényleg sajnálom, hogy ebben az esetben ezt picsogásnak érzed, pedig szerintem írtam példát is értelmes, és előremutató büntetésre, amivel valóban fel lehetne lépni az ilyen dolgok ellen. Én nem zsidóztam, nem írtam összeesküvésről, mindössze egy rossz és értelmetlen büntetési formáról. By the way a romániai cigányok csoportos francia kiutasítása esetén érdekes mód nem érezték az emberek picsogásnak a kollektív büntetés felvetését.

nandras01 2013.01.13. 21:28:29

@Muad\\\'Dib: egy korrekt beléptetőrendszer valóban nem lenne hiábavaló- erről tessék tompikánál érdeklődni :)
de itt és most nem erről van szó.
egy minősíthetetlenül viselkedő csürhe balhézása kiverte a biztosítékot az illetékeseknél, erre kellett valahogy reagálni, mielőtt végleg eltünne minden határ.
és még valami. talán még ezt a balhét is megúsztuk volna, ha az egészre nem tesz rá még egy lapáttal a közvetítés.
ha még nem hallottál volna róla, a magyar televízió más képet sugárzott belföldre és mást izrael felé.
míg a magyar képen, a himnuszok alatt az illető csapatokat mutatták, az izraelieket a zsidó himnusz alatt a balhézó csőcselékkel szórakoztatták.
és ez nem az agyamputált "szurkolók felelőssége.
ez már nagyon úgy néz ki, hogy állami szinten megy a sunnyogás.
ha másért nem, önmagában ezért megérdemeljük a büntit.

acs63 2013.01.13. 21:29:36

@Tamás Csacsicska: Neked válaszolok, de puskára is haragszom.

Miért nevezik az emberek "szurkolónak" azokat, akik az ellenfelet szidják?
(A komment részben puska már korrektül "csürhének" nevezi őket.)
Szurkolni valami_mellett_és nem valami_ellen_lehet. Egy sportoló biztatást vár, nem az ellenfél szidását.
Volt sportolóként, sportszülőként fel szoktam lépni az ilyen férgek ellen, tegye ezt meg más is! Ha pedig csoportosan történik, akkor a rendezőnek kutya kötelessége kitessékelni az ilyen egyéneket, ha erre képtelen, akkor ne rendezzen...

mokkaczuka 2013.01.13. 21:30:12

@kennyking: Politikai példaképeim Maggie Thatcher, Ronald Reagan, Franz-Josef Strauss, Menáchem Begin. Ha ezek után liberálisnak tartsz, lelked rajta. Valójában libertáriánus vagyok, ami nem pont ugyanaz.

kanálwarrior 2013.01.13. 21:30:33

@trecska: Nem hasonlítottam semmihez. Azt kérdeztem hogy ha valaki disznóságot követ el, akkor te nem örülsz-e ha elnyeri méltó büntetését. Csak azért mert korábban azt írtad hogy magyar nem örülhet annak ha egy "tesó"-t büntetnek, de remélem ezt nem gondolod komolyan, csak nem gondoltad át eléggé.

9mmPara 2013.01.13. 21:30:41

@kennyking: Ha meg tudom oldani, akkor pedig paranoiás? Nem túl sok választási lehetőséget hagysz.

FinderTab 2013.01.13. 21:33:07

@kanálwarrior: hogy jon ide a gyilkossag? Milyen logikat kovessunk, segits kerlek.

kennyking 2013.01.13. 21:33:34

@mokkaczuka: Én meg szabadelvű, és az sem az.A magyarliberalizmus az ideológia legalja.
Nem akartalak megsérteni.

mokkaczuka 2013.01.13. 21:33:53

@Muad\\\'Dib: Pedig szó nem volt róla. A kirakottak nem tudták igazolni, miből élnek. A francia törvények értelmében tehát joggal szabadultak meg tőlük.

ATCG 2013.01.13. 21:34:35

@mokkaczuka: Argentínában csak buták voltunk, nem pofozógépek. Törőcsiket folyamatosan és alattomosan rugdalták a meccsen. Elfogyott a türelme és vissza rúgott. Kiállították. Azután Nyilasit is, mert ő is elégtételt vett. Két ilyen játékos hiányát már nagyon megérezte a válogatott. Baróti - hiába volt jó szakember - már nem tudta átforgatni őket a következő két meccsre (jól emlékszem: a franciák és az olaszok ellenire?). Akkor én vagy tíz évvel idősebb vagyok nálad.
A 82-es vébére való kijutásunk állítólag sokkal nagyobb fegyvertény volt (valaki azt írta valahol, hogy Angliával és Romániával voltunk egy csoportban, erre nem emlékszem). Azon a Vb-n a kapitánynak nem valami jó Mészöly miatt buktunk, aki állandóan azt ordította a pálya
széléről - hangos káromkodások kíséretében - a játékosainak, hogy üsd el. Csak romboltak, meg is lett az eredménye, nem jutottunk tovább.
És jött Mexikó.
Az a csapat nem volt olyan jó, mint a 78-as argentínai, mégis egy ország várta a feltámadást. A bolíviaiak elleni meccsen én is kint voltam. Utoljára a svédek elleni (Gellei kapitánysága alatti) 2:1-re elvesztett meccsen voltam kint a stadionban. Most ki szerettem volna menni a románok ellenire.
Ez van.
Bajnokin utoljára a Fradi pályán voltam egy Fradi-MTK-n. Fradi drukker vagyok de utálkozva és borzadva néztem, ahogy a szurkolótáboruk majdnem fele (közel tízezer ember) egy ütemre a szívére vert, majd fölfelé előrelendített jobbkezével kísérte a "Mocskos zsidók skandálást".
Némi elégtételt éreztem, amikor Illés góljával nyert az MTK.

mokkaczuka 2013.01.13. 21:34:51

@kennyking: Amiről én beszélek, az nem azonos azzal, hogy cigány kardpárbaj hírére kirohanok szónokolni a Moszkva térre.

ATCG 2013.01.13. 21:35:49

@ATCG: Angliával és Romániával voltunk egy selejtezőcsoportban

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.01.13. 21:36:44

Remélem, egy kis reklám elfér a poszt alatt: elindult a FB-on a Magyar Szurkolói Összefogás a Rasszizmus Ellen oldal:

www.facebook.com/hunfansfare

Lájkoljátok, osszátok!

Ne engedjük a rasszisták térnyerését, a futball elsősorban a játékosokra, másodsorban a toleráns szurkolókra tartozik.

Késes Szent Alia 2013.01.13. 21:37:04

@latin szerelő: "csakis oda vezethet, hogy majd senki sem akarja meghívni az izraeli sportolókat a kockázat miatt"

Azt hiszem, van a világnak jó pár országa, ahol nem értenék, hogy miféle kockázatról beszélsz. Az izraeliek meg túl fogják élni, ha kevesebbet járnak a Balkánra a következő cirka ötven évben, amíg a csürhe megtanul viselkedni, vagy az MLSZ csürhét kezelni.

Amúgy a feljelentés kifejezetten pozitív üzenetet hordoz: feltételezik Magyarországról, hogy nem törvényszerű, ami történt. Hogy tudnánk mi másképp is, csak egy kis intés kell, egy kis odafigyelés, és fog ez menni. Ez egy nagyon jóindulatú hozzáállás a panasztevők és a FIFA részéről, az lenne az igazán arcul csapása az országnak, ha *nem* jelentettek volna fel, vagy nem kapnánk büntetést, mint reménytelenül leszakadt perifériája a civilizált világnak, amivel már foglalkozni sem érdemes.

kanálwarrior 2013.01.13. 21:39:03

@FinderTab: Bármi ide jöhet. A barátunk szerint elítélendő ha egy magyar örül annak ha egy másik magyart büntetnek. Ennek megcáfolásához elég belátni hogy van olyan súlyos bűn, és arra válaszként olyan ítélet, aminek jóízlésű emberek örülnek. Hogy a FIFA ítélete ilyen ítélet-e az más kérdés. Szerintem igen, hiszen megakadályozza hogy a magyar-román meccsen a szurkolók összecsapjanak egymással ezzel hatalmas anyagi károkat okozva.

FinderTab 2013.01.13. 21:39:11

Rasszista felhivas?minek? Hol van itt rasszizmus? Alljatok mar le a ragalmasassal! Volt 50-100 szellemi absnicli, ettol meg ninncs rasszizmus, max generalt, hivatasos rettegokkel

mokkaczuka 2013.01.13. 21:39:11

@ATCG: Én azon az MTK-meccsen voltam utoljára, amikor a Fradi talán ötöt kapott - úgy négy éve. És ki is állították vagy három emberüket. Válogatott meccsen nem tudom, mert Irapuato után pénzt már nem adtam értük.

kennyking 2013.01.13. 21:39:19

@mokkaczuka:
" Oké, 1:7. Na most képzeld el, hogy ugyanez mondjuk az amerikai világbajnokságon történik."
Akkor is szívás.Spec Iraputaóban volt egy 0-6.Az sem volt kellemes.Ráadásul akkor az élvonalhoz tartoztunk, a jugók elleni meccs előtti selejtezőn pedig egy meglehetősen komikus finn öngóllal jutottunk el a pótselejtezőig.Kellett a jugóktól a kijózanító pofon, mert így legalább a Sebők Vili-típusú játékosok eltüntek a balfenéken.Azért ma lényegesen " konszolidáltabb" a válogatott, még akkor is , ha Egervárit nem szívlelem különösebben.

mokkaczuka 2013.01.13. 21:41:59

@FinderTab: Nálunk az ejakuláció tízezernél kezdődik, apukám. Ezerért legfeljebb izgatnak.

nandras01 2013.01.13. 21:44:05

@FinderTab: te melyik galaxisban élsz?

mokkaczuka 2013.01.13. 21:45:40

@FinderTab: Nincs hát. Rasszizmus még az auschwitzi rámpán sem volt.

FinderTab 2013.01.13. 21:45:55

@kanálwarrior: barmi nem johet ide. Ha a poszt arrol szol h egy magyar olt kulfoldon es ott el is iteltek, akkor jo lenne a peldad, igy nem az! Es termeszetesen el is itelnem, es azt mondanam rohadjon meg a gyilkos. Ide a roman molinos pelda lenne a jo, amikor a fifa nem lepett az ismert szoveg miatt! De meg en se ereztem 3/2-es bizsergest a latvanytol, hiszen egy foci meccsen lehet par szaz taho, meg megis csak a romanokrol van szo. De nalunk "magyar" emberek rohantak panaszkodni, itt elo magyar allampolgarok. Na en ennek nem tudok orulni. A roman esetnel miert nem rohantak kopni?? Ja h az mas! De akkor irjatok le ezt is.

FinderTab 2013.01.13. 21:46:53

@mokkaczuka: csoda h hufban gondolkodsz

kennyking 2013.01.13. 21:47:43

@ATCG: Jól emlékszel, Franciaországtól 3-1-re kaptunk ki, Zombori rúgott vagy harmincról nagy gólt, ha jól emlékszem az olaszoktól is 3-1-re kaptunk ki, talán tizenegyesből rúgta valamelyik újpesti Tóth a gólt.( talán az András.)
A 82-es selejtezőn, ha szintén jól emlékszem , Bukarestben nyertünk 1-0-ra , fazekas rúgta a gólt.Norvégia, Anglia, Svájc volt talán még a csoportunkban.Kint voltam a Norvégok elleni meccsen, 4-1-re nyertünk, az Angolok elleni meccsen, talán 3-1-re nyertek és Brooking akkor rúgta azt a nagy gólt, ami beakadt a hálótartó vasba.( Azon is kint voltam.Bár nem vagyok biztos benne, hogy ez a meccs ezen a selejtező sorozatban volt.)
Egyébként a spanyol VB-n nem kellett sok, hogy továbbjussunk a csoportból, nem igazán igaz, hogy csak romboltunk.Talán az argentimok elleni meccsre érvényes ez, de ott se sikerült elérni a rombolással eredményt, mert elvertek minket 4-1-re.Viszont Mexiko előtt vezettük az európai ranglistát, illett volna valami komolyabb eredményt elérni.

FinderTab 2013.01.13. 21:48:18

@nandras01: ugy tunik h inkabb ti koricaltatok messzire:))

9mmPara 2013.01.13. 21:50:21

@FinderTab: " Volt 50-100 szellemi absnicli"
Akiket nem kaptak el és nem vágtak ki minden magyar stadionból azonnal és örökre.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2013.01.13. 21:50:22

így nyilatkozni a 2006-os forradalmárokról, bazmeg! nemzetárulás, bazmeg!

egyébként meg nem mi tehetünk róla. megírta az Örülünk, Vincent?...

FinderTab 2013.01.13. 21:50:48

@mokkaczuka: azert az komoly psziches dilemmakat vet fel ha egy ilyen eset soran a naci nemetorszag egyik halaltabora jut az eszedbe:)
Mint a korabbi gyilkosos pelda, igaz azt nem irtad.

9mmPara 2013.01.13. 21:51:52

@kennyking: ez az argentin meccs volt az, amikor 7 védővel próbáltuk meg 0-0-ra hozni az eredményt?

FinderTab 2013.01.13. 21:52:48

@9mmPara: na ez mar jogos, dajcstomi igert 120 eve belepteto rendszert, amikor meg diploma nelkuli minyo volt. Nem lett belole semmi...pedig eleg lett volna par stadionra megoldani...

nandras01 2013.01.13. 21:53:53

@FinderTab: ha majd egyszer ellátogatsz magyarországra, netán elkeveredsz egy jobbik/fidesz röpgyűlésre, elolvasol egy- két magyar blogot, rátévedsz a egyes sajtóipari termékek honlapjára- na, akkor nagyon fogsz csudálkozni.

FinderTab 2013.01.13. 21:57:18

@nandras01: itt elek veletek:) min kellene csudiznom?

9mmPara 2013.01.13. 21:58:28

@FinderTab: Egyébként szerintem a FIFA-nál is ez veri ki a biztosítékot elsősorban. Sajnos, a honlapon a részletes indoklás nincs fenn, ezért csak tippelem (egyéb, elég jól ismert ügyek alapján), hogy a fő nyűgjük nem is maga az incidens, hanem annak a nemkezelése.

kennyking 2013.01.13. 21:59:06

@9mmPara: Arra nem emlékszem, hány védő volt,de arra igen, hogy a nem túl rutinos Sallaira bízták Maradonát.Egyébként nem volt rossz játékos a Sallai, de Maradona sok volt neki.
A 0-0 ra játszás a Csanknak volt a taktikája.Aztán ha kaptunk egy gólt, akkor már csak az volt a kérdés, hogy mennyivel ússzuk meg.Ha rajta múlt volna, tizenegy kapussal állunk fel.
ja, még annyit a spanyol vb-hez, hogy a nyitómeccsen 10-1-re vertük Salvadort, ami azóta is rekord és valószínüleg marad is.

mokkaczuka 2013.01.13. 22:01:15

@FinderTab: Szerinted mégis minek kéne az eszembe jutnia, mikor egy internetes náci dögkúton - ami rendszeresen megkérdőjelezi és egyszersmind beígéri a Holokausztot - az olvasók hetekkel a meccs előtt szervezik a balhét "Halál a zsidókra" meg "Halál Izraelre" jelszóval, és a sporteseményen iráni zászlóval jelennek meg? Miközben maga az iráni válogatott is Magyarországon játszott ugyanakkor! Ha annyira szeretik őket, miért nem arra a meccsre mentek ki, buzdítani őket? És egy pár szót arról is, hogy hátat fordítottak a Hatikva alatt. A felvételek egy részén hallani, amint egymást felszólítgatják, hogy "hátat", "fordulj meg!" stb. Persze tettetheted magad hülyének, és mondhatod, hogy semmilyen törvény nem tiltja, hogy valaki hátat fordítson. Csakhogy, ha nem vetted volna észre, ez a söpredék már húsz éve nem sért törvényt, csak épp az ország egyre fasizálódik és nácul. Ezért nagyon jó a FIFA döntése, itt nincs "játék a joggal", nem lehet mindenből széttárt kezekkel, kimosakodva kijönni és közben a következő ocsmány balhét szervezni. Az pedig, hogy még nyavalyognak is egyesek, hogyan mert az áldozat szólni, na, az mindennek az alja, hát nehogy még a naponta mocskolt, gázkamrázott, lezsidózott embereknek kelljen még szolidárisnak is lenniük ezzel a tetves viceházmester csürhével, és jó képet vágni az ő tombolásukhoz, mert ha nem, akkor nem elég jó magyarok.

kanálwarrior 2013.01.13. 22:01:19

@FinderTab: Egy facebook esemény üzenőfalán (törjünk be a zártkapus meccsre, stb.) láttam egy kommentet, ami azt ítra hogy igen, törjünk be, mert mi baj lehet legfeljebb kizártnak a FIFA-ból. Erre én azt mondtam hogy ne akarjuk már más faszával verni a csalánt, mert lehet hogy téged nem érdekel (megjegyzem engem se, nem nézek focit) de lehet hogy másokat zavarna. Lehet hogy ezek a mások vannak többségben. 10 másodperc alatt szerinted hányan zsidóztak le? Annyit segítek hogy 20-nál többen.

FinderTab 2013.01.13. 22:03:12

@9mmPara: igen, de ne a romanok elleni meccsen szankcionaljanak mar, legyen egy baratsagos meccs zart kapus, vagy egy olyan, ahol 5 ezren lennenek...ettol fuggetlenul a dontes aranytalan, tulzo es mindenkeppen nem kovetkezetes.

kennyking 2013.01.13. 22:04:05

@9mmPara: Állítólag a főbűnök azok voltak, hogy az izraeli himnusz alatt háttal álltak és fütyültek, valamint iráni és palesztin zászlókat lobogtattak.
Alábbi hír a hvg-ről:
" Zavargások törtek ki a zászló miatt
Tizenhat rendőr sérült meg szombaton a belfasti összecsapásokban, amelyek azután folytatódtak, hogy mintegy ezer..."

Szerencsére nyugaton már megoldották....

kennyking 2013.01.13. 22:06:13

@mokkaczuka:
" Csakhogy, ha nem vetted volna észre, ez a söpredék már húsz éve nem sért törvényt, csak épp az ország egyre fasizálódik és nácul."
Én azt veszem észre, hogy az ország húsz éve csak liberalizálódik.Valószínüleg nem ugyanabban az országban lakunk.,

nandras01 2013.01.13. 22:07:01

@mokkaczuka: korrekt.
azt hiszem, a lobotómián átesett kedves barátunkra kár több szót vesztegetni.

mokkaczuka 2013.01.13. 22:07:25

@kennyking: Már nem sokáig lakunk. Az igényszintünk mindenesetre más.

ATCG 2013.01.13. 22:07:42

@kennyking: Én meg úgy emlékszem Brooking egy barátságos meccsen rúgta azt a nagy gólt. Én is láttam. A kapusunk még a kezét sem tudta föltenni. A 82-es Vb-n a belgák elleni meccsre gondoltam a rombolásnál.
Mert Mészöly tartani akarta a sovány egy gólos - tovább jutást érő - eredményt. Pedig még ott is jó csatáraink voltak (pl. Kiss Laci), és előtte 10:1 re vertük Salvadort.
Mexikó előtt mi vezettük az európai ranglistát, jók voltunk, és igazán máig nem mondta el senki mi volt a baj, de a baj előszelét már akkor lehetett érezni, amikor Mezey kihagyta a keretből Nyilasit.

Szilard Kigyo 2013.01.13. 22:09:53

@szempontpuska: persze, hogy nem. Csak akkor miert nem lattam a posztodat a moldavok elleni meccs utan pl?
Mert valamelyik ujsag kiirta, hogy bocs?
Ott miert nem itelkezett a fifa, akit annyira tevedhetetlennek itelsz?

ATCG 2013.01.13. 22:11:13

@9mmPara: Ja, de azért Pölöskei szép gólt rúgott.

mokkaczuka 2013.01.13. 22:11:30

@kanálwarrior: Negyvenen, de különféle variációkban?

FinderTab 2013.01.13. 22:11:32

@mokkaczuka: sztem neked uldozesi maniad van, ami kisertetiesen hasonlo a zsidozokeval, te szelsjobbosokat latsz minden bokorban, masok meg a zsidokat minden mogott...
Te nrm mondtad meg soha h "na ez a hulye kocsog nemet" vagy "mocskos torok kutya"? Az emberek szoktak ilyeneket mondani meg sem locetne halalra oket. Sportoltal vha? Soha nem karomkodtal es szidtal vkit? Biztos volt mar ilyen, nem?

kennyking 2013.01.13. 22:11:38

@mokkaczuka: Minden bizonnyal. Egyébként ahogyan téged lezsidóznak, úgy engem lenáciznak.( Csak mert nem vagyok liberális.)

kennyking 2013.01.13. 22:13:20

@ATCG: Lehet, már nem emlékszem pontosan, régen volt.Azt hiszem a Katzirz Béla volt a kapus.Egyébként a belgák elleni meccs végén Pfaff letarolta Fazekast, amikor kilépett a védők között.Ha ott sikerül...de nem sikerült.

Rothstein 2013.01.13. 22:14:03

Nem emlékszem hogy ezen a blogon született volna poszt a moldávok elleni meccs után, mikor magyart gyalázó FELIRATOKkal operáltak a román szurkolók.
Ja, hogy az OK, a magyart lehet bántani úton útfélen. Magas lett az ingerküszöbünk az elmúlt 90 év sérelmei miatt.
Az viszont elgondolkodtató miért boldog és lelkes valaki, ha minket tiltanak el egy fele olyan súlyú dologért.
2-ős mérce. Valamint lásd korábbi hozzászólásaimat a döntésről és körülményeiről.

mokkaczuka 2013.01.13. 22:14:17

@ATCG: Még Mexikó előtt kihagyta.

9mmPara 2013.01.13. 22:17:18

@FinderTab: a döntésben az áll, hogy a következő, a magyar csapatnak hazai válogatott meccs lesz zártkapus. Most mondhatnám, hogy az MLSZ-es léhűtők gondolkodhattak volna előre, mert azt nem hihették komolyan, hogy nem lesz büntetés. Megjegyzem, miközben sajnáljuk magunkat, képzeljük egy pillanatra magunkat a román szurkerek helyébe. Nekik ehhez frankón semmi közük, és nyilván egy klassz, idegenbeli győzelemre gyúrtak agyilag, aztán majd nézhetik a TV-ben, ahogy majd mégse. Duplacumi.

szempontpuska 2013.01.13. 22:17:32

@mokkaczuka: az idegenszívűzése alapján egy wannabee kardiológus volt, de a diagnózisát nézve max. műtősfiú lehet a proktológián.

Akárhogy is... a Doktor urat nem tartjuk meg konzulensnek :-)

mokkaczuka 2013.01.13. 22:17:38

@Rothstein: Nem lehetséges, hogy azért nem született, mert amikor a moldávok egy része viselkedik tetves disznó módjára, akkor ez az ő gondjuk? Ez az ő keresztjük, nekik kell megoldaniuk, kivesézniük, moldáv blogokon kell megbeszélniük, és levonni a tanulságot, miszerint két lábon járó, magukat embernek tettető véglényekkel nem vállalunk szolidaritást csak azért, mert az is románul beszél. Nem arról van szó, hogy hányas a mérce, hanem arról, hogy mindenkinek bőséggel van mit sepernie a saját háza táján, és fel is kéne lassan nőni.

kanálwarrior 2013.01.13. 22:18:35

@mokkaczuka: Volt aki csak annyit mondott hogy szerinte én örülnék neki ha Magyarország izraeli gyarmat lenne. De igazából nem tudom hogy ez is beleszámít-e, minden esetre amikor legutóbb néztem 8 like-nál tartott ez a komment.

kennyking 2013.01.13. 22:21:05

@9mmPara: Egyébként én is gondoltam rá, hogy mi van, ha így is nyerünk?A pályabezárás miatt nagy hiszti van ( szerintem jogosan), és mindenki elkönyvelte, hogy itt csak veszíthetünk.Mi van, ha mégsem? ( semmi. 3 ponttal több lesz.)

Szilard Kigyo 2013.01.13. 22:22:09

@mokkaczuka: bar nem engem kerdeztel, de szvsz nem. Ugyanis igy az jon le, hogy a posztolo tendenciozusan csak a magyarokat akarja ekezni, ugyanakkor nem haborodik fol a magyarokat ert serelem miatt.
Es ha valaki hianyolja ezt most, meg neki all feljebb.
Igy eveszik a targyilagossaganak meg a latszata is. Hat ezert. Ha valaki megmondoember akar lenni, akkor ne csak egy iranyba csapkodjon, hanem legyen szeles latokoru, objektiv. Te nem igy latod?

szempontpuska 2013.01.13. 22:23:07

@kennyking: erről az időszakról szólt a Vincent focitörténelem sorozata

mokkaczuka 2013.01.13. 22:23:54

@FinderTab: De, volt és van ilyen, pl. magánbeszélgetésben békaevőknek hívom a franciákat vagy rongyfejűeknek az arabokat. Nem mintha erre nagyon büszkének kéne lenni. És nem bírom az oroszokat. Mondjuk ha idejön az orosz válogatott és csinál egy jó cselt, megtapsolom. Te meg büdösruszkizol. Ez a különbség kettőnk közt.

9mmPara 2013.01.13. 22:24:59

@kennyking: @mokkaczuka: Tudjátok, mi az igazán durva? Szerintem mindkettőtöknek igaza van. Párhuzamosan nyomul a náculás és a libera eszetlenebbik verziója.

beebeer 2013.01.13. 22:25:08

@kennyking: annyira hülye helyzet egy olyan nickkel szemben állást foglalnom, aki egy részemről végtelenül tisztelt sportember nevét használja, de... az Anfielden hogyan is oldották meg annak a majmozó egybites barom szurker esetét a Suarez-ügy után?
Kitiltották vazze! Örökre!
Ahogy utána olvasgattam a KOP legnagyobb egyetértésével. És nem azért értettek egyet, mert annyira oly szimpatizáltak volna Evrával, nem. Egyszerűen ártott a CSAPATNAK.

Teljesen felesleges példákat felhozni, hogy másutt is vannak barmok, egyszerűen nem értem, miért a legalja a mérce.

szempontpuska 2013.01.13. 22:25:47

@Szilard Kigyo: az augusztusi meccs után sem írtam posztot.

mokkaczuka 2013.01.13. 22:26:20

@Rothstein: Elmúlt 90 év sérelmei, hogy oda ne rohanjak. Hogy jött pl. a világ ahhoz, hogy egy általunk kirobbantott és elvesztett világháború után nem kitüntetést adott és Európa kulcsát bársonypárnán? Pedig azt kellett volna.

Teljesen el van gurulva az a gyógyszer?

Szilard Kigyo 2013.01.13. 22:26:45

Ezen kivul az is baj a poszttal, hogy a szoban forgo szurkolok joggal gondolhattak, hogy nem lesz kovetkezmenye a dolognak, mert a moldavok sem kaptak semmit, es ok tetmeccsen csinaltak, nem egy himihumi baratsagoson.
Tehat ha mar ez a velemenye, legalabb ismerjen hasonlo eseteket, es minimum koveteljen egyenlo elbanast.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.13. 22:27:17

@kanálwarrior: nézd, ezt teljesen rendben is lenne, hogy a te boltodban te mondod meg, milyen vásárló a kívánatos, csak akkor más is hadd tegyen már így a saját boltjában anélkül, hogy belesüvítenél te vagy a magadfajtákat, hogy mé nem szolgálnak ki orkokat példának okáért.

szempontpuska 2013.01.13. 22:27:57

@ATCG: Óhh nem! Brooking VB selejtezőn varrta be a ficakba a szabadrúgást úgy, hogy beragadt a labda a hálótartó vasba.

A focitörténelem sorozatban ebben a részben írtunk róla:

orulunkvincent.blog.hu/2009/10/15/a_magyar_foci_utolso_nagy_korszaka_v

Szilard Kigyo 2013.01.13. 22:29:37

@szempontpuska: ha akkor meg nem zavart, most se kellett volna oromkodni.

Chrysippos 2013.01.13. 22:29:41

Egy FIFA által szervezet meccsen így szerették az ellenfelet a szurkolók.

www.youtube.com/watch?v=Hnk9_3f2reI

Hallott valaki valami szankciót, büntetést?

9mmPara 2013.01.13. 22:31:32

@kennyking: "Mi van, ha mégsem? ( semmi. 3 ponttal több lesz.)"
Szerintem a jelen román csapatot képesek lehetünk verni. Pláne itthon. És minden győztes meccs fontos, vastagon beleszámít az UEFA/FIFA pénzosztásokba.
Lehet őket maffiának nevezni, de hatékonyan működtetik a nemzetközi focibizniszt. Ahol persze a nagyok szakítanak igazán nagyot, de a kicsiknek is jut, ha megdolgoznak érte. Pl. itthon a Vidi, mint klubcsapat egy vödör pénzt kapott az EB-selejtezőkön játszó focistáiért kompenzációként. És persze kapott a Győr, a Loki, stb. még a Zete is. És ez a pénz deklaráltan a kluboké. Se a játékos, és főképp nem az MLSZ nem nyúlhat le belőle.

szempontpuska 2013.01.13. 22:31:48

@Rothstein: és arra emléxel, hogy mit írtunk a magyar-izraeli meccsről augusztusban?
Naugye!
akkor kvittek vagyunk

mokkaczuka 2013.01.13. 22:32:49

@Szilard Kigyo: Nem, ez nem a BBC, ez egy magánblog. Teljesen másként látom. Egy blognak más a feladata. A kiegyensúlyozott tájékoztatással egyébként nagyon kell vigyázni, amióta épp a BBC a falklandi háborúban nem volt hajlandó kimondani, hogy "csapataink", mert az részrehajlás lett volna, ma pedig egyenlő félként és súllyal kezeli Izraelt és a Hamaszt. Ez kb. olyan, mintha tárgyilagosan közvetítenél a hasnyálmirigyrákról meg az orvosról, aki ellene küzd. De visszatérve a moldáv balhéra, szerintem egy Vincent típusú blognak nem feladata ezzel foglalkozni, ti. pont az érintett moldován köcsög nem olvassa, ezzel a chisineu-i hasonló felfogású blognak kell foglalkoznia. Nyilván van ilyen, nyilván ekézik is az ottani hazafiak, akik szerint a határnak a Volgánál kéne lennie, és Dranszdnyisztria ősi román föld.

nihajuk 2013.01.13. 22:33:57

@szempontpuska: na vegre, kib@sztad mint macskat kakilni?

szempontpuska 2013.01.13. 22:33:57

@Szilard Kigyo: akkor is zavart, most sem örömködtem. Azt hiszem ez nyilvánvaló

szempontpuska 2013.01.13. 22:34:35

@nihajuk: A doktor úr konzultációra a továbbiakban nem tartunk igényt :-)

Rothstein 2013.01.13. 22:35:17

@szempontpuska:

Akkor semmit, most viszont annál inkább kitörő örömmel.
Messze nem vagyunk kvittek. saját szemben a szálkát is, máséban az erdőt sem veszítek észre.
Ez a baja a magyar "baloldalnak".

nihajuk 2013.01.13. 22:37:22

@mokkaczuka:
"De, volt és van ilyen, pl. magánbeszélgetésben békaevőknek hívom a franciákat vagy rongyfejűeknek az arabokat. Nem mintha erre nagyon büszkének kéne lenni. És nem bírom az oroszokat. Mondjuk ha idejön az orosz válogatott és csinál egy jó cselt, megtapsolom. Te meg büdösruszkizol. Ez a különbség kettőnk közt. "
Mi a kulonbseg? Egy szo? A lenyeg nem ugyanaz. Dehogynem...
Probald ki te is tetszeni fog, attol meg semmi bajom veluk, de az indulat jobban kijon

Szilard Kigyo 2013.01.13. 22:37:26

Te egy jelensegrol beszelsz, amit csak targyilagosan erdemes megitelni, nem pedig reszrehajloan. Ha pedig reszrehajlani akarsz, akkor viszont el kell fogadni az ellenvelemenyt is.
Az orvost is hulyenek neznek, ha a vizsgajan nem targyilagos hangnemben beszelne a hasnyalmirigyrakrol, hanem nekiallna dramazni, meg hangulatot kelteni ellene.

szempontpuska 2013.01.13. 22:38:13

@Rothstein: tényleg nem értem miféle örömről beszélsz. De komolyan.
A kardiológus után, most egy pszichiáterrel van dolgunk?

2013.01.13. 22:40:55

@pezsmapatkánykenguru: Már miért vennék vissza?
A döntést november elején hozták, azzal, hogy a következő meccsre érvényes. Nem hat hónappal utána.

mokkaczuka 2013.01.13. 22:43:46

@nihajuk: Nem egy szó. Lenni nagy magyar, nyelvet kicsit se érteni?

9mmPara 2013.01.13. 22:45:35

Őszintén szólva, kezdem unni, amit egyes kommentársak előadnak itt a saját, kis párhuzamos univerzumukból.

Itt van a FIFA Fegyelmi Bizottságának névsora
www.fifa.com/aboutfifa/organisation/bodies/judicialbodies/committee=1882042.html
itt pedig az a két irat, ami az egészet szabályozza
www.fifa.com/mm/Document/AFFederation/Administration/50/02/75/DisCoInhalte.pdf
www.fifa.com/mm/document/affederation/administration/50/02/82/CodeofEthics2012e.pdf

Ha valami nem világos, itt lehet érdeklődni
www.fifa.com/contact/form.html

Tessék bejelentést tenni!

mokkaczuka 2013.01.13. 22:45:46

@szempontpuska: Azért néha visszaengedhetnéd. Lazításként, hogy legyen kit kínozni.

nihajuk 2013.01.13. 22:47:50

@9mmPara: akkor miert olvasod, fekudj le, holnap melo.nektek:)

mokkaczuka 2013.01.13. 22:49:08

@Szilard Kigyo: Az ellenvélemény nem azonos a hazudozással. Ha korrekt akarsz lenni, nem teheted meg pl. a közel-keleti konfliktusban, hogy mindkét félnek kiméred patikamérlegen ugyanazt az adásidőt, mert az egyiknek a deklarált célja, hogy a másikat megsemmisítse, és ha azzal végzett, utána a te civilizációd következik.

nihajuk 2013.01.13. 22:49:12

@mokkaczuka: te is tokos legeny vagy, ugy kinzol ahogy karomkodsz,mi?:) ha ez kinzas, mi lehet ha finom vagy?:))
na jol van legyetek jok! puszi

Késes Szent Alia 2013.01.13. 22:51:33

@Rothstein: Ebben nincs igazad, szempontpuska nem örült a büntetésnek, ami némiképp szűklátókörű magatartás a részéről.

Mert hát mi is történt igazából: az MLSZ segítő kezet kapott ahhoz, hogy kulturáltabb légkört teremtsen a hazai válogatott mérkőzéseken. A kulturáltabb légkörben vissza fognak térni azok a szurkolók, akik azért maradnak távol a meccsektől, mert elriasztotta őket a magából kivetkőzött csürhülés. Ezek a szurkolók hozzák magukkal a kissrácaikat, akik csillogó szemmel nézik majd a sosem látott eseményt: a sportszerű és civilizált közönség előtt játszott magyar focit. Emiatt kedvet kapnak játszani, lesz köztük pár tucat kiugró tehetség, és húsz év múlva a magyar válogatott ismét a Wembley-ben győz 6:3-ra. Aztán megnyerjük a VB-t a németek ellen.

És ezért a döbbenetes, de küszöbön álló fordulatért mindössze annyit kell elviselni, hogy most van egy zárt kapuk mögött zajló mérkőzés. Erre itt szidják a FIFA anyját, meg a zsidókat, mit sem értve...

prandelli 2013.01.13. 22:52:26

@9mmPara: Aha, JUDicialbodies, na ugye!:)

ATCG 2013.01.13. 22:53:41

@kennyking: Magyarország nemesi konzervatív liberális értelmisége és vezetői (köztük báró Eötvös József) a tiszaeszlári per idején európaibbul viselkedett és ítélkezett, mint a franciák tíz évvel később a Dreyfus-perben.
Kár itt egymás fejéhez vagdalnunk szitokszóként a "liberális" és a "nemzeti" szavakat.
Egy tény maradt azok a barmok ott azon a meccsen megfosztottak bennünket egy lehetséges örömtől, a tiszta szurkolás örömétől.
Visszautalnék egy hozzászólásra: ahol az illető a prolik szórakozásának nevezi a focit.
A foci észjáték. Aki tisztességgel szurkol a csapatának az szurkoló,
ebbéli minőségében lehet öreg és fiatal észkombájn és nem észkombájn, de azonnal megérti a jó játékban rejlő varázslatot, kombinációt, furfangot.
Amikor Nyilasi és Törőcsik egymás ellen játszott, mi akik ott ültünk a kettős rangadókon pártállástól, akarom mondani klubszimpátiától függetlenül megtapsoltuk az ellenfél csodajátékosát is, ha szép dolgot csinált, nemcsak a magunkét.
Ezeket a boldog békeidőket vissza kellene hozni.
Mindannyian jobban járnánk,
és csak együtt tudjuk megtenni, akármelyik oldalnak szurkolunk is.
A maszatolás és a másra mutogatás nem segít.
Ami a mi a felelősségünk az a miénk, ami a másé az a másé.
Persze joggal horgad föl néha nagy nemzeti öntudatunk, amikor más népeknél nem tapasztalunk hasonló önvizsgálatot.
Joggal kérdezhetjük, hogy miért csak magyar írta meg a délvidéki események mementójaként a "Hideg napok"-at. és miért nem írta meg egy szerb ugyanezt az utána bekövetkező megtorlás sok tízezer magyar áldozatáról? (Lehet, hogy megírta ott is egy jóérzésű író, de mi nem is tudunk róla, mert mi csak keseregni és mutogatni szeretünk).
Vagy hogy egy.két mai cikkre eseményre utaljak az Indexben.
Jány Gusztávot ki-ki vérmérséklete és családja sorsán keresztül ítélheti meg. De vajon melyik ítéletalkotó honfitársunk vállalta vagy tette volna meg azt, amit ő tett: szembenézést saját magával. Ő a biztonságos németországi menedékhelyről hazajött és bátran a Népbíróság elé állt, pedig sejthette, hogy ezzel a saját halála elé utazott vissza.
És a 2. magyar hadsereg is követett el gazságokat az orosz civilekkel szemben, mint ahogyan az oroszok ennek sokszorosát a front alatt a magyar lakossággal szemben, de ne feledjük: a háború idején ők csak visszaütöttek, először mi támadtuk meg őket.

Rothstein 2013.01.13. 22:58:42

@mokkaczuka:

Ezért sérelmezi sok szurkoló a kettős mércét amit a FIFA alkalmaz.
Ugyanis szelektíven büntet. Valakit kevesebbért nagyon, más meg a többért semmit sem kap.
Valamint a döntést 2 hónappal azután hozza nyilvánosságra hogy megszületett.

mokkaczuka 2013.01.13. 23:00:45

@Rothstein: Igen, szelektíve büntet. Annak idején is pampogtak, hogy az Ajax nem ugyanazt kapta huhogásért, mint a Fradi. Valóban nem. Quod licet iovi, non licet bovi. Akinek nem tetszik, szabadon alakíthat alternatív fifát Lukasenkóval meg Chávezzel.

dobzse.laci 2013.01.13. 23:01:05

@Muad\\\'Dib: De ha kényszerítenék erre az MLSZ-t, akkor az elkezdene pingvinezni, hogy "mibű".
Jőne a nagy megmentő, oszt öntenénk a csiliárdokat ebbe a szarba megint.
Úgyhogy inkább ne kötelezzen.

Én személy szerint remélem, hogy amit most beleölnek állami lóvét a fociba - de akár az egész élsportba-, az a következő 200 évre szól.
Addig semmit.
Ha a szponzorpénzekből, belépőkből, satöbbiből nem jön össze annyi, amennyi kell, akkor irány a libalegelő.

mokkaczuka 2013.01.13. 23:04:07

@ATCG: "Ezeket a boldog békeidőket vissza kellene hozni." Ja, mikor a londoni áruházi tolvajlás után az volt a rigmus, hogy Táncolj, Törő, feleséged betörő...

ATCG 2013.01.13. 23:05:17

@szempontpuska: Köszönöm. Elfelejtettem, hiába öregszem.
Bár azt a lövést még most is látom és hallom a körülöttem ülők és a magam hitetlenkedését, meg az elismerő ciccegéseket, hogy ez aztán lövés volt.

Rothstein 2013.01.13. 23:05:48

@mokkaczuka:

Román, szerb, szlovák mindig összetartott, ha nemzeti érdekeiről volt szó. Velünk ellentétben. Onnan nem fogsz hallani kritikát, ahogy itt valaki megjegyezte, azt várhatod hogy megírják a saját "Hideg Napjukat".
Várhatsz majd arra is, hogy a románok mea culpázzanak a szurkolóik viselkedése miatt, ha azok a magyarokat szidják.
Ilyenkor minden nemzet összezár.
Az meg egyenesen nevetséges hogy az I. vh-t szerinted mi robbantottuk ki. Mind a két fél egyformán sáros volt benne.
A 2. vh meg egyenesen jött az 1.-őt követő rablóbékékből.

pucratlan 2013.01.13. 23:06:33

A szurkolói kultúrában bizony az ellenfelet szokás szidni, mégpedig mindig jól megragadható jellegzetessége mentén szokás szidni. Ha Hollandia az ellenfél, kitalál valamit a fapapucsról, tulipánról, szélmalmokról, ha Svájc, akkor megpróbálhat a lila tehenekről vagy akár a frankárfolyamról viccelődni a rovásukra. Legfeljebb akkor van gondban, ha semmit nem tud az ellenfélről, például egy Litvánia elleni meccsen.

Tetszik, nem tetszik, ez hozzátartozik a szurkoláshoz.

Na most ebben a vitában két dolgot nem kéne. Egyrészt eltagadni a fentieket, azaz úgy tenni, mintha a XXI. században már elvárható lenne, hogy kikopjon a homo sapiensből a törzsi fenekedés ősi ösztöne. Lehet, hogy én meg te meg ő, mi elég civilizáltak vagyunk ahhoz, hogy semmi ingerenciánk ne legyen szurkolás közben szidni az ellenfelet. De a populáció valószínűleg ebben is egy normál eloszlást követ, és attól, hogy mi esetleg csak a hasonszőrűen finom emberekkel érintkezünk, attól még a haranggörbe egésze a realitás. És természetes is. Még az sem túl régi vívmány, hogy csataterek helyett sportpályákon folyik a vetélkedés, és már csak verbálisan gyilkos - úgyhogy csak sose legyen rosszabb!

Másrészt viszont az is egy hazugság, hogy a fentiek miatt naprendre kellene térni az Izrael elleni meccs eseményei miatt is, merthogy ők is csak azt kapták volna a magyar szurkolóktól, ami a lelátókon általában szokásos. Az lehet, hogy némely, amúgy jámbor, de egyszerű szurkolók érzésvilágában tényleg nem más és nem több az auschwitzozás, mint a szokásos ellenfélgyalázás. De még ők is azoknak a hangját erősítik, akiknek viszont a zsidók és Izrael speciálisan a rögeszméjük, sporttól és szurkolástól teljesen függetlenül. És ezúttal ez a hang szólt nagyot, túlságosan nagyot, mindannyiunk szégyenére, nem pedig a megszokott vérszomjas, kihívóan trágár és agresszív szurkolóé a civilizációs haranggörbe alsó végéről.

ATCG 2013.01.13. 23:12:17

@mokkaczuka: pedig nem is az övé,hanem Fazekasé volt a tolvaj feleség.
Meg Bécsben a felirat, hogy "magyar ne lopj".
De: vajon a Burgban őrzött magyar főúri kincsek, hogy kerültek oda, önként odaadták a magyari urak?

kanálwarrior 2013.01.13. 23:12:50

@Rothstein: "Várhatsz majd arra is, hogy a románok mea culpázzanak a szurkolóik viselkedése miatt, ha azok a magyarokat szidják."

Megtették pedig. Címlapon. A kép benne van fent posztban.

Rothstein 2013.01.13. 23:12:57

@mokkaczuka:

Szóval elismered hogy szelektíven büntet. Akkor innentől miről beszélünk? Ez vágta ki a biztosítékot a döntéssel kapcsolatban a szurkolóknál.
A jelek szerint ez még tetszik is neked.
Quod scripsi, scripsi.
Ez a baj itt.

kanálwarrior 2013.01.13. 23:16:18

@Rothstein: Eddig még kollektíven büntetett. Akkor most melyik? És melyik a baj?

mokkaczuka 2013.01.13. 23:17:08

@Rothstein: Nem szerintem robbantottuk ki. Nevezz meg egyetlen korabeli felelős magyar tényezőt, véleményformálót, aki ne azt mondta volna, éljen a háború. És mi az, hogy rablóbéke? Mit kellett volna csinálni a vesztesekkel? Azt tették, ami ilyenkor szokott következni. Háborús bűnös országok ritkán kapnak cvikipuszit.

Na, látod, itt kezdődik. Hogy nem helyezkedünk mártír szerepbe, amikor mi kezdtük az egészet, és nem azzal foglalkozunk, hogy volt-e a szerbeknek ballib írójuk. Az ő bajuk, ha nem volt, majd lesz háromszáz év múlva. A manufaktúráik is akkor alakultak, amikor máshol már zártak be. Ez nem összetartás, hanem sötét elmaradottság, a múlttal való szembenézésre való képtelenség.

Rothstein 2013.01.13. 23:17:28

@kanálwarrior:

Jahh, a következő nap meg leváltották az összes magyar nemzetiségű
prefektust meg járási vezetőt a székely megyékben. :D

mokkaczuka 2013.01.13. 23:18:58

@Rothstein: A francokat ez vágta ki. Ezt utólag magyarázzátok bele. Előre kell gondolkodni. Már akkor tudni lehetett, hogy az egészet a magyar sport fogja megszívni, amikor hetekkel a meccs előtt már arénáztak a kuruttyinfón.

Mystes 2013.01.13. 23:19:06

@kanálwarrior: Az MLSz és az Izraeli szövetség is lejátszotta maga között a meccset, az MLSz bocsánatot kért, stb. Az izraeli szövetség nem tett panaszt, a bíró és a kontroller nem tett panaszt.

De a Wiesenthalék nem hagyták annyiban!

szempontpuska 2013.01.13. 23:22:08

@Mystes: Barátságos meccsen volt FIFA ellenőr?
.-o

mokkaczuka 2013.01.13. 23:23:08

@Rothstein: Nem arról van szó, kinek mi "tetszik". Ennek az egész kibaszott széljobb mocsárnak az a legfőbb baja, hogy hisztizik, mert nem az történt és történik, amit ő elképzel. Ebből fakad az összes beteg dolga, a múlt és a jelen meghamisítása. Értsd meg, ezek adott dolgok. Itt te nem szólsz bele a játékszabályokba, mert nem fektettél be százmilliót. De még akkor se biztos, hogy befolyásolhatod, ha te vagy Abramovics. Ezek tőled független dolgok, sok egyéb mellett, pl. történelem, globalizáció, nemzetközi tőke, a gazdasági-pénzügyi világ szabályai. Ezeken te erőszakot nem teszel, legfeljebb alkalmazkodsz hozzá. Vagy nem alkalmazkodsz, és akkor leszel KNDK.

mokkaczuka 2013.01.13. 23:26:06

@Mystes: Az a dolguk, apukám, hogy ne hagyják. Nem is fogják. Nő az antiszemitizmus? Nőjön. Rázzák csak kinn a zombinyilasok a kerítést és tutuljanak a holdra. Én a fotelben ülve röhögök majd rajtuk.

Rothstein 2013.01.13. 23:26:38

@mokkaczuka:

Tisza István a monarchia vezetői közül egyedül ellenezte a háborút ...
Mellesleg az összes ország éljenezte a háborút. Erre készültek már évtizedek óta.
Mindkét oldalnak megvolt a célja, terve, országonként lebontva.
Az ürügyet végül a szerbek szolgáltatták.
Az egyik oldalon Berlinbe, a másik oldalon Párizsba feliratok voltak a felvirágozott vonatokon.
Szerbia pontosan a Garasanin-féle Nacertanije óta.
Azért volt rablóbéke, mert megszegték a saját maguk által aláírt egyezményeket is (demarkációs vonalak sorozatos átlépése, később Ruhr-vidék megszállása pl.), valamint az általuk deklarált elveket figyelmen kívül hagyva húzták meg a határokat, a nyakukba zúdítva egy újabb világégést, a porig alázott Németországgal és a nem kevésbé porig alázott Magyarországgal és Bulgáriával egyetemben.
Megérdemelték. Sajnos nem sikerült kiigazítani a kárunkra megvont határokat (örülhetsz).
Mellesleg Izraelt illetően sincs igazad. a zsidó bevándorlás az 1890-es évektől kezdődött és fokozatosan szorították ki az arabokat a földjeikről, ahogy azt teszik ma is.
Jöhetsz azzal, hogy az 2000 évvel azelőtt zsidó föld volt, csak akkor gyere azzal is, hogy vissza az Etelközt, meg még amit mostanában divatos szóhasználattal "lenyúltak" tőlünk ...

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.01.13. 23:28:18

Az EU, az IMF, a szomszéd országok...stb. Orbán sunyisága, jellemtelensége, gőgössége, kettős beszéde miatt utál és büntet bennünket.
Most a fociban is megkaptuk a sallert, mert ott is szart kever, helyezkedik, áskálódik, pozíciót akar a nemzetközi labdarúgásban.

Amíg Orbánt le nem váltjuk, szégyen a Hazának és csak a szivatás jön!

Mystes 2013.01.13. 23:28:32

@szempontpuska: Nem tudom, hogy volt-e. Mindenesetre az egész lavinát egy magánfelvétel indította el, amit maguk a rendbontók csináltak, egészen a közepéből a hajcihőnek. Még ezen a magánfelvételen is jelentéktelennek látszott az egész, a játékosokig biztos el sem ért, mert bolhaszarnyiak voltak onnan nézve.

Az biztos, hogy az egész teljesen jelentéktelen volt a szerb/angol vagy bulgár esethez képest. Ezt sikerült aztán elefánt méretűvé felfújni!

Rothstein 2013.01.13. 23:28:41

@mokkaczuka:
"Értsd meg, ezek adott dolgok. Itt te nem szólsz bele a játékszabályokba, mert nem fektettél be százmilliót. De még akkor se biztos, hogy befolyásolhatod, ha te vagy Abramovics. Ezek tőled független dolgok, sok egyéb mellett, pl. történelem, globalizáció, nemzetközi tőke, a gazdasági-pénzügyi világ szabályai. Ezeken te erőszakot nem teszel, legfeljebb alkalmazkodsz hozzá. Vagy nem alkalmazkodsz, és akkor leszel KNDK."
Jól értem ezzel azt akarod mondani, hogy a zsidó-lobbi sokkal erősebbnek bizonyult nálunk?
Van ilyen? Azt hittem ez csak a széljobb agyréme! :)

mokkaczuka 2013.01.13. 23:29:04

@Mystes: Most aztán jól kibasztak velük.

szempontpuska 2013.01.13. 23:29:12

@Mystes: előre tudták? Hát itthon ez elkerülhetetlen velejárója?
Szomorú lenne....

mokkaczuka 2013.01.13. 23:30:25

@Rothstein: Nem, úgy látszik, nem értesz magyarul. Az általam írottak közt nem is szerepel a zsidó vagy a lobbi szó. Szabályokról van szó. Törvényszerűségekről.

szempontpuska 2013.01.13. 23:32:00

@Mystes: azért tettem be a videót (meg az MTVA blamázst is), hogy efféle bagatellizálással ne lehessen elhazudni a történeteket.

Ngayjából egy szektor volt. Úgy emlékeszem a sajtóban is volt visszhangja akkoriban

Mystes 2013.01.13. 23:33:57

@mokkaczuka: Bizony, ki is basztak velük! Az izraeli sport alacsony színvonalú. A saját környezetükben nem játszhatnak, mert mindenkivel össze vannak veszve. Jobb híján Európába járnak. De, ha Wiesenthalék nagyítóval nézik, hogy itt mibe köthetnek bele, akkor ide sem fogják őket meghívni.

Nagy öngólt lőttek.

Rothstein 2013.01.13. 23:35:01

@mokkaczuka:

Elsimerted hogy a FIFA kettős mércét alkalmazott velünk szemben. Eddig már eljutottunk.
Akkor még egyszer megkérdezem hogy miért?
Azt mondod szabályok és törvényszerűségek.
Ezek szerint a magyart lehet bántani, a zsidót meg nem?
Fejtsd már ki légy szíves bővebben.
Mellesleg a bolgárok a petárdázásért+sportszerűtlen szurkolásért kevesebb pénzbüntit kaptak mint mi a "csak" sportszerűtlen szurkolásért.
Még egyszer megkérdem miért? Egy zsidó értékesebb mint egy néger? Az ember meg ha magyar, az teljesen értéktelen?

szempontpuska 2013.01.13. 23:35:17

@Mystes: most meg már aggódsz értük?
:-)

mokkaczuka 2013.01.13. 23:35:26

@Rothstein: Etelközt tudtommal otthagyták... de mekkora nettó marhaságokat írsz össze... Tisza István ellenezte a háborút.Ja, amíg fosott a román hadseregtől, és a németek meg nem ígérték, hogy féken tartják a románokat.

Baszod, ki volt és maradt a hadbalépéskor a miniszterelnök? Jézus L. Krisztus??? Tisza annyira ellenezte, hogy jól belevitte az országot.

ghue (törölt) 2013.01.13. 23:36:45

@Mystes: kurvára sajnálni fogják, hogy nem focizhatnak a magyarokkal.... el nem tudom képzelni hogy bírják majd ki.

Mystes 2013.01.13. 23:36:49

@szempontpuska: Itt hangzott el, hogy már hettekkel előtte ment a kuruttyulás. Azt nem olvassák Wiesenthalék?

Ki az a hülye fasz, aki elutazik egy olyan helyre, ahol nem látják szívesen? Én sem megyek oda!

Vagy: nem kell ilyen szuperérzékenynek lenni, és el kell fogadni, hogy a sportban vannak ilyen jelenségek is. Kordában kell tartani, de szuperérzékenynek nem lehet lenni, mert akkor tényleg bezárhatnánk minden meccset.

Mystes 2013.01.13. 23:38:19

@ghue: Hiába gúnyolódsz. Ezen a FIFA döntésen bizony igencsak elgondolkozott minden szövetség, és nem fogják meghívni az izraeli focistákat.

mokkaczuka 2013.01.13. 23:39:01

@Rothstein: A bolgárok is zárt meccset kaptak. A petárda szurkolási segédeszköz,ideológiai értelemben a fasorban sincs ahhoz képest, hogy valaki iráni zászlót visz be és a valagát mereszti a másik ország himnuszára. A magyarsággal szemben valóban egyre több nemzetközi szinten a csúnya nézés, ezt főként köszönheted Orbánék hároméves ámokfutásának, de annak is, hogy igazán jó hírünk 1956-ot leszámítva nem volt az elmúlt ezer évben. Ez egy ország, amivel csak a baja volt mindenkinek, nem tűnt még fel?

mokkaczuka 2013.01.13. 23:39:42

@Mystes: Te csak tudod... :) Ideírjam az izraeliek következő meccseit?

szempontpuska 2013.01.13. 23:40:04

@Mystes: szerintem ez egyáltalán nem általános jelenség egy válogatott meccsen.
Pótcselekvésnek és rinyálásnak tartom a másra mutogatást.

Tisztában voltam vele, hogy egy ilyen téma trollmadzag, de azért az is sokat mond, hogy mennyit foglalkoznak a minden más körülménnyel és mennyit azzal a csürhével, amelyik miatt most büntiben vagyunk.

mokkaczuka 2013.01.13. 23:40:32

@Mystes: Nem mocskos náci csatornatöltelék dönti el, ki hova utazik. Be is baszna!

Chrysippos 2013.01.13. 23:43:27

@szempontpuska:

"Egy biztos: A FIFA 2001 óta elkötelezte magát a rasszizmus elleni fellépés mellett. 2011 novemberében pedig figyelmeztette a focivilágot, hogy zéró toleranciát hirdet a jelenséggel szemben (nem kifejezetten focitémában, de zéró toleranciát már itthon is hirdettek egyszer/párszor... az eredmény ismert).

Lehet, hogy a FIFA pont rajtunk kezdi statuálni a példát?

Lehet, hogy a FIFA diszkriminál minket?

A fenti esetek és példák alapján ezt kötve hiszem!"

Írtad Te a posztban.
Én belinkeltem egy videót és feltettem egy kérdést.
Azért a meccsért ki és milyen büntetést kapott?

Ha nem volt szankció azért a meccsért, akkor a FIFA rajtunk kezd példát statuálni és diszkriminál minket.

Airgüzü 2013.01.13. 23:44:07

Nagyszerű! Akkor ha a nyilván igaz magyar rendező az antiszemitákat közvetítette Izrael felé, akkor megvannak azok a szurkolóknak nevezett mákvirágok, akik csak a balhé kedvéért járnak meccsekre. Négerezés, zsidózás, a bíró szidása, kis verekedés, nagy verekedés, petárdázás, a himnuszok alatti tiszteletlenkedés és egyéb rendbontás kíséri önfeledt drukkolásukat. Ebből tudnak igazán profitálni a magyar csapatok! S lám, hogy milyen jól szurkolnak, meg is van az eredménye: sikerül Marseilles óta ugyanott toporognunk, esélyt nem érezve, hogy felborítva a papírformát előrébb lépnénk. Horribile dictu bejutnánk egy EB, vagy VB döntőjébe... Mert lehet itt örömködni ilyen-olyan véletlen eredményeken, de egyelőre tartósan jó teljesítményre, megbízható és egyenletesen jó színvonalú játékra képtelenek vagyunk. Majd talán az új és drága stadiokokban, meg a felcsúti akadémiának köszönhetően, igaz?
De visszakanyardva az eredeti témára: digitálisan kinagyítható a zsidózó drukkerek mindahánya, ki lehet vizsgálni, majd ki lehet tiltani őket a stadionokból. És egy kis ejnye-bejnyét a buta rendező is megérdemel, aki ezt kiközvetítette. Nyilván derék hazafi ő is! Előrelátó, alapos, lelkiismeretes szakember, aki örömmel árt lehetőségeinél fogva jobb sorsra érdemes hazájának.
Nem létezik, hogy ezt a fajta szurkolói magatartást ne lehessen egyszer és mindenkorra lerendezni! A becsületes szurkolókat nem zavarná pl., ha vonalkódos és fényképes szurkolói kártyákat kellene kiváltani, s ilyenformán regisztrálva lenne mindenki, aki a leolvasós kapukon belép. Aki rendet bont, attól ezt a kártyát vissza kellene szedni, és eljárás alá vonni, természetesen büntetőjogilag is. De tudom, az emberi jogok, a személyiségi jogok, meg az ombudsman...

szempontpuska 2013.01.13. 23:44:40

relax uraim!
nem a mandineren vagyunk!

mokkaczuka 2013.01.13. 23:45:20

@Rothstein: Mondok egy példát. A bipsik tavasszal játszanak Portugáliában. Na most ott is nagy a munkanélküliség, az elkeseredés, elképzelhető, hogy lesznek antiszemita megnyilvánulások, amiket ráadásul nem is kezelnek megfelelően. Lehetséges, hogy a portugál szövetséget egy ilyenért nem csapják nyakon, csak húszezer euróra, és nem lesz zártkapu sem. Tudod, hogy miért? Azért, mert a portugál fociban nem Eusebio van a hatvanas évekből, hanem azért itt tíz-tizenöt éve folyamatosan jelen van egy pénzmágnes gárda, van egy Ronaldo, van futball, és nem csak az égés, a balhé és a botrány negyven éve. Ezért ők megússzák majd, és lehet üvölteni, hogy kettős a mérce. Az. Ez a világ szigorú, de igazságtalan. Szoktasd magad a gondolathoz.

szempontpuska 2013.01.13. 23:45:24

@Chrysippos: már írtam, hogy az 1-8 pont körébe eső picsogásokról mindent elmondtam a posztban

Unagig 2013.01.13. 23:46:32

@mokkaczuka: szomorú élete lehet ebben az országban, ahol csak szenvednie kell, üldözik magát, és minden magyar apró gonosz szemekkel lesi magát. minek viseli el?

szempontpuska 2013.01.13. 23:46:39

@Mystes: 4. pont
kérem a következőt!

Rothstein 2013.01.13. 23:47:00

@mokkaczuka:

A zsidók is otthagyták Palesztínát tudtommal. Nem éppen önként, ahogy mi sem önként Etelközt. Űztek a besenyők ugyanis, még mielőtt kötözködnél.
Tiszának esze ágában sem volt tartani a román hadseregtől, ami egy mezítlábas horda volt. Szépen ki is picsázták őket a sebtében összerántott ad hoc alakulatok őket, mert csak a rablással törődtek már akkor is.
2 napot álltak a román hadosztályok az egyik hágóban, amíg a határrendőr szakasz mind egy szálig el nem esett az egyenlőtlen küzdelemben.
Tisza már csak azért sem vihette bele az országot, mert magyar miniszterelnök volt. Ha már annyira konkrét neveket akarsz, akkor a közös külügyért meg a vk főnököt okolhatnád, na meg a jó öreg Garasanint, akinek a halott keze meghúzta a ravaszt.

mokkaczuka 2013.01.13. 23:47:48

@Mystes: Nem a győzőknek kell felfogniuk dolgokat, hanem a többszörös veszteseknek, főleg ha a területükön végbemenő fejlesztések 95 %-a a győzők pénzén történik évek óta.

ghue (törölt) 2013.01.13. 23:48:00

@Mystes: mert? szerinted az jó reklám, ha egy szövetség fél attól, hogy a saját stadionjaiban nem tud RENDET teremteni????
aki ilyet nem tud elérni, az nem rendezhet komoly tornákat.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.01.13. 23:48:21

@mokkaczuka:

"[...] ez az az érv, amivel a FIFA-nál semmire se mész. Nem lehet gyerekeskedni, hogy akkor mérnemugyanaz. Mert nem ugyanaz, kész."

Semmi sem szítja a törvény (szabályok) iránti lenézést és megvetést jobban mint az amikor a törvény (szabályok) nem egyenlően vannak alkalmazva.

mokkaczuka 2013.01.13. 23:49:42

@Mystes: 22 March 2013
Israel v Portugal
26 March 2013
Northern Ireland v Israel
6 September 2013
Israel v Azerbaijan
10 September 2013
Russia v Israel
11 October 2013
Portugal v Israel
15 October 2013
Israel v Northern Ireland

mokkaczuka 2013.01.13. 23:50:59

@neoteny: Nem kötelező FIFA-tagnak lenni. De ha Magyarország mondjuk a tizedik lenne a világranglistán, és az EB-n most bronzot szerzett volna, könnyen lehet, hogy más ítélet születik.

mokkaczuka 2013.01.13. 23:52:35

@Rothstein: Jobb, ha nem mész bele történelmi kérdésekbe. Ha a magyar miniszterelnök nemet mondott volna a háborúra, nem lett volna háború, ez nem kérdés. Ausztria a feje tetejére állhatott volna. De hát nem mondott nemet.

Mystes 2013.01.13. 23:53:35

@mokkaczuka: Úgy csináltok, mintha erkölcsi laboratóriumban üldögélnétek! Osztogatjátok az erkölcsi ítéleteket, aztán még katonák sem voltatok... Magyarország Európa közepén van, itt nem lehet nem belefolyni akármilyen háború van.

Most mi a f@sz van? Most nem a világ végén háborúznak a magyar katonák? Pattogunk, amerre mondják nekünk! Próbáld kihúzni magad, nagyokos!

Ezért mondom pl én, hogy nem kellett volna engedni az 56-ból: semleges Magyarország kell, nem NATO-Magyarország.

mokkaczuka 2013.01.13. 23:53:50

@Unagig: Éppen csomagolok! Gyerekem szeptemberben iskolás, és nem szeretném, ha ebben az országban kezdené.

szempontpuska 2013.01.13. 23:54:06

@mokkaczuka: ebben nem vagyok biztos. Annak idején az angolok sem mentek sokra a tekintélyükkel, márpedig a huliganizmusukat ugyanilyen eszközökkel büntette az UEFA

mokkaczuka 2013.01.13. 23:55:28

@Mystes: Köszönd meg a NATO-nak, hogy nem kéri számon a vállalásokat. Mellesleg zsoldoshadsereg van. Miért ne keressenek egy kis pénzt a skacok akárhol? Amíg nem kényszerítik őket oda...

Rothstein 2013.01.13. 23:56:30

@mokkaczuka:

Ha ebbe is belekevered Orbánt, akkor komoly problémáid lehetnek a fejedben. Mondjuk ezen a blogon mindenért ő a hibás(sok mindenért ő különben, na de ezért?). :D
Azt is viccesnek tartom, hogy a FIFA zéró toleranciát hirdet a rasszizmus ellen mondjuk novemberben vagy januárban, aztán visszamenőleg büntet. Ezt nevezem!
Csak azt nem értem, miért vágod az arcomba gőggel, hogy a világ igazságtalan és szokj hozzá, amikor a saját nemzetedet nyomják le.
Esetleg nem vagy magyar érzelmű? Nem gond, csak akkor tisztázzuk. Mert eddig ott tartunk, hogy jól megérdemeltük Trianont, hiszen egyenesen mi, magyarok robbantottuk ki a vh-t, valamint ezt a döntést is jól megérdemeljük, attól függetlenül hogy másokat többért egyáltalán nem, vagy kevésbé büntetnek.

mokkaczuka 2013.01.13. 23:56:48

@mokkaczuka: Előtte voltak Németországgal, Csehországgal meccselni az idén, sehol semmilyen atrocitás nem volt.

Chrysippos 2013.01.13. 23:58:28

@szempontpuska:

Én pedig próbálom felhívni a figyelmed, hogy a 4. pontra írt állításaid gyenge lábakon állnak.
Mondhatnám új körülmények merültek fel az ügyben. Téged viszont ezek az apróságok láthatóan nem zavarnak.
Ezért bátorkodtam picsogni egy kicsit.

Unagig 2013.01.14. 00:00:23

@mokkaczuka: jól teszi, ha ennyire nem érzi jól magát. merre veszi az irányt? a nagy francia gerard depardieu-öt követi az oroszokhoz?

mokkaczuka 2013.01.14. 00:00:58

@Rothstein: Azért,hogy MO hírneve borzalmas? Bizony, hogy Orbán felelős.

A FIFA tíz éve hirdetett zéró toleranciát.

Trianon és a világháború tények. Nem érzelmi kérdés. Mint ahogy Pearl Harbor bombázása. Azt a japcsik megbombázták. Nem tudod utólag megmagyarázni. Magyarország beállt egy vesztes háborúba, ő robbantotta ki. Voltak szövetségesei, azok is megszopták, ki kevésbé, ki jobban. Kell húzni egy vonalat, tanulni belőle és lépni tovább.

Te makacsul azt kérdezgeted, miért van a világ kirúgva Magyarországra, a válaszokat meg nem vagy hajlandó meghallani.

Mystes 2013.01.14. 00:01:25

@mokkaczuka: Miért lett volna "jó hírünk" 56-ban? A nyugatiak be voltak szarva, az amerikaiak meg az oroszokkal karöltve voltak beszarva, hogy most akkor mit is csináljanak velünk! Aztán gyorsan kiegyeztek abban, hogy a piszkos munkát a szovjetekre bízzák, és utána eljátsszák a jóságos nagynénit.

Dehogy volt jó hírünk.

szempontpuska 2013.01.14. 00:01:44

@Chrysippos: Nem. Te itt vársz válaszokat a FIFA helyett.

nem gyenge lábakon állnak, hanem azt mondom, ez egy kanyit nem számít arra vonatkozóan, hogy itthon mi megy a pályákon...

mokkaczuka 2013.01.14. 00:01:45

@Mystes: Ja, az a kemény egy százalék, ami teljesen el van asszimilálva.

Rothstein 2013.01.14. 00:02:46

@mokkaczuka:
Látom felültél a kisantant propagandának, miszerint Magyarorszég a fő felelőse az első vh-nak. Atyaég, és még te beszélsz itt a magas lóról hogy ki ne menjen bele történelmi kérdésekbe.
Tényleg, komolyan, csomagoljatok bátran és lépjetek le innen, ahogy írtad.
Na én leléptem.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.01.14. 00:03:09

@mokkaczuka:

"Nem kötelező FIFA-tagnak lenni."

De a FIFA-nak kötelező egyformán alkalmazni a szabályait a tagjaival szemben.

mokkaczuka 2013.01.14. 00:04:41

@Mystes: De, jó híre volt a szovjetellenes szabadságharcnak, és joggal. Utána meg annak, amikor Hornék kiengedték az NDK-sokat. Azóta viszont... és főleg az utóbbi két-három évben... A külvilág szemével ez egy leromlott, visszataszító ország, egy gusztustalan hely, ahonnan csak rossz hírek érkeznek már jó ideje. És a rasszizmus az egyik legrosszabb, ami érkezhet. Aki ilyesmit nyilvánít ki, állítólagos hazájának árt vele a legtöbbet.

mokkaczuka 2013.01.14. 00:05:54

@neoteny: Nem kötelező. És nem is fogja. Te sem tennéd, ha a spanyol meg a lett szövetség közt vita lenne. Nem kérdés, merre billenne a mérleg.

mokkaczuka 2013.01.14. 00:08:15

@Unagig: Depardieu azért annyira nem hülye, hogy ott is lakjon, Belgiumban kérvényezett állampolgárságot, hála az ostoba markcista seggfej Hollande-nak. De nem csak ő húz el, Jean-Michel Jarre Angliába megy, általában menekül mindenki. Igazuk is van, anyját adóztassa a bolsi fasz.

ATCG 2013.01.14. 00:09:05

@mokkaczuka: Keserűségedben és dühödben igazságtalan vagy:

Nándorfehérvár, Eger, vajon kiket védtünk meg akkor: csak magunkat, önző és mindenkinek bajt okozó népként?

Kit fosztogatott, rabolt, gyilkolt a Habsburg király által Erdélybe küldött Castaldo vezette zsoldos sereg? Az erdélyi népet, vagy a törököket? Castaldoéknak - bár megtehették volna - eszük ágában sem volt Eger megsegítésére vonulni, vagy a szász választófejedelem ugyanekkor Győr mellett táborozó serege csak az időt húzta, és a városon és környékén élősködött. És még annyi katonai érzékük sem volt, hogy az Eger alól elkotródó fázó, éhező, demoralizált török seregre lecsapjanak és szétmorzsolják. Ferdinánd Te Deumot mondatott, mert megmentették maradék országát az egriek, Dobó Istvánt tizenhat évvel később mégis - felségárulás igaztalan vádjával - börtönbe csukatta a következő Habsburg, pedig Dobó egész életében hű maradt a Habsburgokhoz.

Füzesabony kétszer vált lakatlanná: először az 1552-es török hadjáratkor a törökök miatt és az 1600-as végén az Eger felszabadítására vonuló "keresztény" császári hadak miatt.

1848-49. Miért akart Heinén szétfeszülni a német zeke, ha a magyarokra gondolt?

Az NDK menekültek előtti határmegnyitás?
Az öcsém Angliában, Nottingham-ben dolgozott akkor.
Az egyetemen a határnyitás hírére az amúgy híresen tartózkodó angolok sorra siettek gratulálni neki.

Van sarunk bőven, de azért igazak a költő szavai:
"Senkinél sem vagyunk alávalóbbak."

Mystes 2013.01.14. 00:09:53

@mokkaczuka: Istenem, úgy beszélsz, mint valami véreskezű kommunista. Pedig biztos fiatalember vagy.

Honnan ez a düh benned?

Régi időkben kiváló Saint Just lehetett volna belőled...

ghue (törölt) 2013.01.14. 00:10:12

@Rothstein: @Mystes: ti miről beszéltek emberek?
56, kisantant propaganda, szovjetek???
beindultak a pavlovi reflexek?

itt arról van szó, hogy ne legyen rasszizmus a stadionokban. ennyi.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.01.14. 00:12:00

@mokkaczuka:

"Nem kötelező."

Akkor viszont valóban nincs értelme FIFA-tagnak lenni: hiszen nem egy, minden tagjának érdekeit egyformán képviselő szervezet, hanem egy olyan csoportosulás ahol a nehéz fiúk lenyomhatják a kisebbeket... szép magyar szóval egy gang.

Unagig 2013.01.14. 00:12:04

eltűnt egy komment, talán a véletlen műve?

szempontpuska 2013.01.14. 00:17:04

@neoteny: akkor most mi lesz?
nem leszünk futballgyarmat?

:-)

ghue (törölt) 2013.01.14. 00:22:18

@neoteny: és akkor Orbán szted mehetne meccsekre??:))

amúgy nézd már meg, hogy az európai fociba mindig a legnagyobb maffiózók (Abramovicstól Berlusconiig, hogy az ABC elején maradjunk...) döntötték a pénzt, akkor meg min csodálkozol, hogy ez ilyen.
ettől függetlenül ne legyen rasszizmus a stadionokban.

Mystes 2013.01.14. 00:23:28

@mokkaczuka: Istenem! Talán éhen is halnánk az EU nélkül.

Chrysippos 2013.01.14. 00:25:35

@szempontpuska:

Én voltam azon az ominózus augusztusi meccsen, ami miatt a büntetést kaptuk. A himnuszok alatt nem voltam a lelátón, így azt nem láttam.
Ami utána történt az viszont nem volt egy épületes látvány. Volt egy pár begőzölt elmebeteg a stadionban, sőt volt olyan barom akit be sem engedtek a szektorba, mert nem oda szólt a jegye. Így a kerítésen kívülről nyomta a szidalmakat.
Az egyik palesztin zászlós gyereket el is vitték a rendezők.
Nem állíthatja senki, hogy minden magyar szurkoló így viselkedett.
Ami azon a meccsen történt egyáltalán nem általános a magyar pályákon.
Most mégis a mi játékunkat baszták el.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.01.14. 00:25:40

@szempontpuska:

Az lesz ami van: a kisebbek/kevésbé befolyásosak behúzzák a nyakukat és örülnek hogy lyuk van a seggükön.

És ez szépen demonstrálja hogy a FIFA is az erősebb kutya elven operál. Ami pedig a maffiajellegét illeti:

en.wikipedia.org/wiki/Fifa#Allegations_of_corruption_and_legislative_interference

Mystes 2013.01.14. 00:26:39

@ghue: Nyugateurópában sokkal de sokkal komolyabb balhék voltak a múltban a stadionokban, mint Középeurópában.

És, ki tudja, hogy most mi van?

A magyar szurkoló kisnyuszi a külföldiekhez képest! Még a legvéresszájúbb náci is. Mi a náciságot is csak ugatjuk.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.01.14. 00:29:35

@ghue:

"min csodálkozol, hogy ez ilyen"

Nem azon csodálkozom hogy ez ilyen hanem hogy egyesek szerint ez így van jól.

latin szerelő · https://www.facebook.com/pages/Malacz-vil%C3%A1ga/173965402643571 2013.01.14. 00:31:02

@Késes Szent Alia:

Olaszországot, Franciaországot civilizáltnak tartod?
Csak mert ott is van simán 50-100 zsidózó szurkoló egy izraeli meccsen.

ATCG 2013.01.14. 00:39:14

@Mystes: Még szerencse, hogy csak ugatjuk.
@ghue:
"ettől függetlenül ne legyen rasszizmus a stadionokban."

Sehol se legyen, ha kérhetném ezt valakitől, mindannyiunktól:
mert itt a blogon is van belőle bőven, pedig
amúgy csak az elveszett játékunkról kellett volna beszélgetnünk,
kitalálni, hogyan is védhetnénk meg azt.

latin szerelő · https://www.facebook.com/pages/Malacz-vil%C3%A1ga/173965402643571 2013.01.14. 00:39:40

@Késes Szent Alia:

"Ebben nincs igazad, szempontpuska nem örült a büntetésnek, ami némiképp szűklátókörű magatartás a részéről. "

Mondjuk kikapunk a románoktól 1 nyeszlett góllal, és az elveszített 3 pont miatt nem jutunk ki a VB-re, te agyas... Utoljára '86-ban voltunk VB-n, most esélyünk van megint. Ezen a meccsen múlhat és te örülsz a döntésnek?

Ezek után csak azt tudom mondani, egy kis gerinctelen, idegenszívű szarzsák vagyol, aki azt hiszi, okosakat mond, pedig csak a minden magyar nemzeti érzéstől mentes, internáci vagy. Pfujjj

ghue (törölt) 2013.01.14. 00:41:17

@Mystes: én csak a Lazio-t tudom, hogy nekik
a517dogg.blogspot.hu/2008/07/lazio-almost-bought-by-mob.html

igazi olasz nácijaik vannak. de hát az Berlusconi országa, a Boateng is ott vonult le a múlt héten a pályáról.

mindettől függetlenül, ha családi eseményt akarnak faragni a meccsnézésből, akkor ki kell szorítani minden rasszizmust.

szempontpuska 2013.01.14. 00:42:27

@latin szerelő: újabb kardiológus a láthatáron?

Mystes 2013.01.14. 00:42:56

@mokkaczuka: Valahogy azért nemigen izgul a Nyugat, hogy Trianon óta a határon kívüli magyarság száma kb megfeleződött!

Biztos az egyenlő bánásmódnak köszönhetően! (Amit egyébként a szerződések előírnak.)

hopptarisznya 2013.01.14. 00:46:06

Nem kedvelem a zsidókat, de nagyon helyes a bünti.
Remélem, hogy a "kemény mag" ebből tanulni fog. Bár úgyse...

Na de ők legalább balhézni mennek... ezt még megértem. De ki az, aki magyar focit néz??? A tv-t is elkapcsolom, nemhogy ezért még fizessek is. Mintha lassított felvételt látnék.

Kedves poszter! Annyira ne égjen az arcod. Amikor a románok gyalázták a magyarokat, az sem volt olyan nagy ügy. Nem is értettem, hogy miért kérnek bocsánatot. Meccs van. Huligánok vannak. Himnuszgyalázás. Ez hozzá tartozik. Persze nem kötelező elem, de előfordulhat bárkivel. Nálam egy foknyit nem változott emiatt a románok megítélése. Szerintem egy zsidó is csak megnézni, aztán legyint, hogy na itt a B-közép... jó van.

szempontpuska 2013.01.14. 00:51:00

@hopptarisznya: Vajon magyar lapban megjelenhetett volna egy olyan címlap, mint a belinkelt Adevarulé?

dr. Közbiztonság Szilárd 2013.01.14. 01:03:40

Hát emberek, itt az ideje belátni, hogy döntés előtt állunk:

Vagy mocskos zsidózunk, vagy mocskos románozunk a jövőben, de a kettő együtt mostantól már nem mehet.

És amilyen gecik ezek ott a FIFA-nál, lehet, hogy később már egyiket sem engedik majd.

Sőt, még az is megeshet, hogy egy egyszerű Fradi-MTK-n sem lehet majd Auschwitzba indul a vonatozni meg ki nem ugrál, mocskos románozni.

Mert olyan rohadt gecik ezek a FIFA-nál, hogy nem engedik önfeledten szórakozni a kedves magyar drukkereket.

Ez teljesen tűrhetetlen. Pláne hogy már azok a tetű rendőrök is könnygázoznak egy piti Fradi-UTE meccs lőtti metrószétverésért is.

Hát hogy szurkoljon így önfeledten egy magyar focirajongó tetves büdös tahó paraszt, nem igaz?

ATCG 2013.01.14. 01:04:43

@szempontpuska: Sajnos nem biztos, hogy megjelent volna, mert nekünk az ilyen "diplomáciai dolgokhoz" sokkal kevesebb érzékünk van, mint nekik.
Itt hősként ünnepelték a csíkszeredai magyar ifi hokisokat, akik nem voltak hajlandók megtisztelni országuk himnuszát akkor, amikor országuk képviseletében játszottak.

pástétom 2013.01.14. 01:05:35

"Hogy ettől csak erősödik majd az antiszemitizmus a pályákon? — aggódik Szerető Szabolcs a lapjában."

Szabolcsom, semmi gond: akkor minden magyar válogatott mérkőzést üres lelátók előtt játszanak ezentúl.

Mystes 2013.01.14. 01:08:42

@ghue: Kíváncsi lennék, hogy a Fifa mit szólna, ha a román-magyar meccsen levonulnának a magyarok a pályáról, ha csak egy pisszenés is lesz.

ATCG 2013.01.14. 01:17:02

@Mystes: És vajon van annyi önbecsülésünk, hogy ezt megtegyük.
Boateng, Henry és mások megtették. Arra, hogy egy egész csapat levonuljon ilyen miatt, nem nagyon emlékszem.
Csak azután legyünk következetesek hazai pályán is.

ghue (törölt) 2013.01.14. 01:18:23

@Mystes: hogy Platini személyesen vonja vissza Trianont, azt. remélem örülsz:))

Mystes 2013.01.14. 01:22:25

@ATCG: Nyilván nem lehet levonulni, mert azért is minket b@sznának meg.

Mystes 2013.01.14. 01:24:59

@ghue: A franciáktól nem lehet ilyet várni, mert nekik Közép-Európa mindig is az ellensége volt. És lesz is.

De egyszer a franciák ereje is meggyengül...

ATCG 2013.01.14. 01:25:27

@ghue: Mitterrand egy időben pedzegetett valami olyasmit velünk kapcsolatban, hogy igazságtalanul bántak el akkor Magyarországgal.
De mi annyira gyűlöljük a franciákat, hogy ennek nem sok visszhangja volt itthon.
Kicsi az érdekérvényesítő képességünk.
A Benes dekrétumok ügyében sem tudunk semmit elérni.

ATCG 2013.01.14. 01:31:57

@Mystes: De azért a csapatkapitányunk szólhatna a bírónak, a szövetség pedig jelezhetné az illetékes futballnagyuraknak
a gyalázkodást.

ghue (törölt) 2013.01.14. 01:32:20

@Mystes: @ATCG: én azt igazából csak a Mystesnek szántam viccnek.

szóval fogalmam sincs mi lenne, ha levonulnának a magyarok egy román-magyaron. attól függ persze miért. nem tudom hol a határ.

hopptarisznya 2013.01.14. 01:35:01

@ATCG: ha jól tudom megtisztelték az elnyomó románok himnuszát, hisz csöndben voltak közben :-)

@szempontpuska: azért elég sok liberó médiafelület van. Ott biztosan megjelenhetett volna bármilyen bocsánatért esedező szöveg.
De pont azt írtam, hogy semmi értelme, hisz ezzel adnak súlyt pár hülye véleményének.

Mystes 2013.01.14. 01:35:28

@ATCG: A Benes-dekrétumokat azért nem vonják vissza, jóllehet maguk is tudják, hogy tarthatatlanok, mert azok a modern cseh/szlovák állam fundamentumait jelentik.

Mystes 2013.01.14. 01:36:54

@ghue: Blatter már jelezte, hogy levonulni nem korrekt. Még akkor sem, ha sértegetik az embert.

Magyarul: majd a Fifa lép.

ATCG 2013.01.14. 01:38:59

@ghue: Láttam, hogy vicc. Amúgy meg Platini kedvel is egy kicsit bennünket. Blatter is. A határ meg az ilyen feliratok környékén van: "Gyűlölünk benneteket!",
vagy: "Állatok".
Emlékszem egy angol argentin válogatott meccs után az angol sajtó
tele volt az argentinokat állatoknak minősítő jelzővel.

ghue (törölt) 2013.01.14. 01:42:33

@Mystes: hiába, a focibiznisz mindennél előrébb való.

(Orbán is ezt mondja. Szarok a hallgatókba, ha Guardiolával fényképeztethetem magam.)

ATCG 2013.01.14. 01:44:24

@hopptarisznya: Ez jó. Egy unokatestvérem előbb a román, azután a magyar női kézilabda válogatott tagja is volt.
Nem tudom ő mit csinált a román himnusz alatt, majd megkérdezem tőle.

Tamás Csacsicska 2013.01.14. 01:53:15

@Mackósajt66:

A büntetés azért büntetés, hogy fájjon. Hogy aki elszenvedi, az tanuljon belőle. Szerintem a FIFA döntése inkább az MLSZ-nek szól, mintsem a szurkolóknak.

Az MLSZ lenne felelős a rendért a pályákon, de igazából semmit sem tesz. Bajkeverők, csőcselék mindig voltak – meg kell találni a módját, miként lehet fellépni ellenük. Sajna, van kiktől tanulni a kérdésben. Ám az MLSZ semmit sem tett, lövése – de még inkább akarata – sincs a teendőkről.

Ezért fogják elutasítani a fellebbezését: mert még mindig nem érti, hogy nem okoskodni kell („enyhébb büntit kérünk”), hanem azt kellett volna írni, hogy mi mindent fog tenni a jövőben, ha enyhítik a büntetést. De hát az MLSZ élén nem észkombájnok állnak, nekik csak ennyire futotta.

Ami pedig a jogászkodást – mármint a „jogerős” döntést, meg hasonlók – illeti: nem kell botrányt kavarni, szitkozódni, másokat alázni és akkor nem kell a jog sűrű erdejébe merészkedni. Előbb a józan ész – és ha ez nem vezet eredményre, akkor lehet okoskodni. De nem fordítva!

Mystes 2013.01.14. 01:59:59

@Tamás Csacsicska: Ez igaz. Mindamellett az MLSZ és az Izraeli Szövetség megállapodott, az MLSZ bocsánatot kért. Az ügy ad acta lett téve. Eltelt pár hét, és akkor a Wiesenthal elkezdett akciózni.

Még abban sem vagyok biztos, hogy joga volt bármilyen panasszal a Fifához fordulni. Pl ha az én kislányomat eltapossák egy meccsen, akkor a Fifához vagy az Mlsz-hez fordulok panasszal vagy polgári pert indítok? Nyilván az utóbbi.

dr. Közbiztonság Szilárd 2013.01.14. 02:22:09

@kennyking:
"Így válik lassan antiszemita országgá Magyarország."

Szép lassan, mi?

Mintha születtek volna itt valami zsidótörvények úgy nem egész 80 évvel ezelőtt.
Meg mintha megöltek volna vagy 600 ezer (a pontos számokon lehet vitatkozni, lényegtelen, ha csak 100 ezer, az sem kevés, gondolom, ebben egyetértünk) zsidót nem egészen 70 évvel ezelőtt.

Az akkor még biztosan valami kiemelten filoszemita cselekedet volt, nemde, amihez képest mára lassan antiszemitává válik az ország?

Ja, Maradona az 1978-as VB-n nem volt tagja az argentin válogatottnak, úgyhogy Sallai max. a lelátón foghatta volna.

@mokkaczuka:
1-7 volt az a 0-8. Ami szintén nem szép, de azért Illés Béla csak rúgott egyet. Kint meg kaptunk egy sima 5-öst. Összesítésben 1-12.
(Angliában akkor nincs ennyi, amikor a MU egy negyedosztályú csapatot kap a kupában.)

@Tomi9046:
Igen.
Sok mindenre meg nincs joga.

@ATCG:
Na igen, azért egy csoportba kerülni a franciákkal, olaszokkal és argentinokkal, ráadásul utóbbiakkal játszani a nyitómeccset - az azért nem volt semmi, és szerintem ma sem sok csapat kívánná magának (pláne úgy, hogy a hazi pályán játszó argentinokat eléggé tolták is a bírók, és nem csak ellenünk).
Ahhoz képest 3-1 volt a legnagyobb különbség, amire kikaptunk.

A mexikói VB-re kijutott csapatunk volt a legjobb Alberték után, akkor megvertük a spanyolokat is 3-mal Spanyolországban, sokan - külföldiek is - a magyarokat gondolták a leendő világbajnoknak, mi voltunk az elsők az európai ranglistán.

dr. Közbiztonság Szilárd 2013.01.14. 02:30:20

@ATCG:
Ez mikor volt?
Mert az utóbbi 25 évben nem emlékszem arra, hogy bárkit is honosítottunk volna a román kézilabdások közül. Más külföldit is csak egyet: Bojana Radulovicsot (mármint olyat, aki előtte játszott más ország válogatottjában).

Igazából Romániából korábban sem emlékszem ilyenre.
Pedig a kézit eléggé nyomon követem, mert magam is űztem (nem ennyire magas szinten).

vallatas 2013.01.14. 02:33:39

@Mystes:
Hétfőn Orbán találkozott a Fifával, Uefával az aranylabda szavazáson, ott megdumálta, hogy jó lenne a szabadságharcomhoz egy kis balhé...
mi lenne ha kapnánk holnap (kedden) egy ilyen kis büntetést, ami után majd lehet egy új ellenségünk Izrael! :-)
Ez annyira elképzelhetetlen?
Szerintem sajnos nem...
Jól jön ez a Fidesznek mert ellehet terelni a témát sok mindenről, jól jön ez a Jobbiknak, hisz lehet majd az utcára vonulni a meccs alatt, hogy nem leszünk gyarmat, a magyart ne bántsák...

:-)

Mystes 2013.01.14. 03:13:15

@vallatas: A gond inkább az, hogy Orbánnak senki nem szólt, amikor kint volt, hanem jópofiztak vele.

Szerintem ez járt Orbán fejében, amikor azt mondta, hogy inkább nem mond semmit.

Mert legalább annyit mondtak volna, hogy fogd meg a faszom! De nem merték neki mondani.

Szarházi, bürokrata népség.

dr. Közbiztonság Szilárd 2013.01.14. 03:32:44

@FinderTab:
Jaja, vagy lehetne zárt kapus mondjuk egy Mezőkövesd - Kazincbarcika meccs, nem?

Baszd meg, azért büntetés, hogy fájjon, és ezért tanulj belőle.
Ez, mint látható, fáj a sok zsidózó-románozó baromnak, tehát a célja egy részét máris elérte.

Aztán vagy tanulnak belőle, vagy lesz még pár ilyen, amíg az MLSZ meg nem tanul rendet tenni, és ezeket a barmokat örök időkre kitiltani a focistadionokból.

@ATCG:
Miből gondolod, hogy az oroszok a sokszorosát követték el annak, amit a magyarok az orosz lakosság ellen?
Csak mert én nem egészen így tudom.

Elárulom: a török ellen mindenhol elsősorban magunkat védtük, nem Európát. Bármennyire is kevésbé hangzik ez magasztosan.

@Mystes:
Már miért ne hívnák meg őket?
Máshol nem szokás zsidózni focimeccsen. Ez magyar specialitás.

"Magyarország azért lépett be a 2. vh-ba, mert hiába kérte a franciáktól/angoloktól, hogy ne diktátumbéke legyen"
Na ja, meg Horthy azért nyalta Hitler seggét akkor már egy majdnem egy évtizede, nem?

"Talán éhen is halnánk az EU nélkül." - Hát bizony meglehet. Merthogy mi nettó kedvezményezettek vagyunk, és nem kicsit.

@mokkaczuka:
Dehogynem.
Kádárt pl. kifejezetten kedvelték a nyugati vezetők is.
Horn Gyulát meg a németek a mai napig nagy tisztelttel emlegetik.

jános515 2013.01.14. 07:49:46

Ezek a marhák, akik ordítanak hülyeségeket egy Himnusz alatt, minek mennek ki meccsekre ?
Az ilyeneknek a Hortobágyon lenne a helyük kolomppal a nyakukban.
Ott bőghetnének ahogy nekik tettszik.

De nem furcsa, hogy ezek mindig kipécéznek maguknak valakiket. Hol a szlovákokat, hol a románokat, hol az oroszokat.
Most a zsidók voltak soron.
De nem kell csodálkozni majd, ha a magyar focistákat, sportolókat kifütyülik, és különbözőképen sértegetik.

Akkor ismét jön a barmok serege és megmagyarázza, hogy milyen bunkók azok akik a magyar sportolókat szidják és kifütyülik a Himnuszunkat.

Ám ha ezek néha tükörbe nézhetnének és meglátnák hogy ki miatt köpködik a magyarokat külföldön, akkor jó lenne.
Mert a tükör nem hazudik mint a politikus és a valóságot mutatja.
Azt amit nem akarnak látni egyesek--a saját butaságukat és ostobaságukat,azaz önmagukat.

mirigy187 2013.01.14. 07:56:52

@dr. Közbiztonság Szilárd: Jó lenne ha az mlsz magába szállna egy kicsit és nem másokat vádolni meg a sértődöttet játszani. A szerbeket tavaly zárt kapus meccsel valamint 3:0-át ítéltek meg az olaszok javára amiatt amit a szerb szurkolók az olaszoknál műveltek. A bolgárok szintén büntetve lettek. Persze most megint mindenki összefogott ellenünk. Mondjuk jó indok lesz ha a kikapunk neadjisten.

mirigy187 2013.01.14. 07:58:24

@jános515: A B közép nagy része nem az iskolázottságáról híres. Nálunk a legtanultabbnak érettségije van köztük :)

ATCG 2013.01.14. 08:27:54

@dr. Közbiztonság Szilárd: Mátéfi Eszter (lánykori nevén László Eszter)

Mala Suerte 2013.01.14. 08:32:43

Ennyire kellett a címlap, srácok?...

A reakciók listájából amúgy kihagytad a legjellemzőbbet, már ezekben a szimpatikus berkekben: "Nem számít, hogy (maximum) párszáz ember keltette a hangulatot, nem számít, hogy fél éve volt a meccs és az sem, hogy az utóbbi évek számunkra legfontosabb tétmérkőzésének befolyásolják a kimenetelét olyan dolog miatt, aminek legfeljebb közvetve van köze a focihoz. MEGÉRDEMELTÜK. Igen, mindannyian."

Taps. Kommentfogónak persze kitűnő a cikk, ha ez volt a célja, elnézést. Ha nem, akkor gratulálok.

szempontpuska 2013.01.14. 08:34:22

@matthe07: ez nagyjából a 7. pont
Következőt!

ATCG 2013.01.14. 08:38:20

@dr. Közbiztonság Szilárd: Persze, hogy magunkat védtük elsősorban.
De a déli harangszóval még a világ rajtunk kívüli része is elismerte, hogy őket is.

Egy Balassi verssor: ..."Ki kereszténységnek viseled gondját"...

Ha ők kevésbé bántották a civil lakosságot, mint mi, akkor miért kellett bújtatni a fiatal lányokat a front alatt vidéken? És a "malenkij robot"-ra elhurcoltak?
A nagy számok törvénye alapján sem történhetett másképpen,
ők többen voltak.

Illés Béla 2013.01.14. 08:45:31

Mintha eltűnt volna egy hsz...igaz az kilógott a szerzőnek lelkesen alányaló zümmögőkórusból.
Ez azért érdekes mert semmi olyasmi nem volt benne amiért kizárás járna,csupán vitába szált ezzel az álszent polkorrekt maszlaggal.
A gondosan megszűrt propaganda működik...
Remélem a szerző megkapja méltó jutalmát,inkább előbb,mint utóbb.

szempontpuska 2013.01.14. 08:52:41

@Illés Béla: ja már látom. vin dieselnek volt egy hosszú beírása vmikor hajnalban, amely lerántja a leplet a játékról (még nem kapható), betesz egy skór nézőtéri transzparenst( www.youtube.com/watch?v=Hnk9_3f2reI ) , megcáfolja néhány saját állítását, szöget üt a ballib koporsóba és végül szofisztikáltan zsidózik egy picit.
vmelyik szerkesztőtársam visszaadta átdolgozásra :-)

DezInf 2013.01.14. 08:54:34

Mekkora szerencse,hogy a b-közép nem jár Mogyoródra a Forma-1-re.
Lehetne huhogni Hamiltonra,esetleg vonatozni kicsit-EGYSZER !

Szerintetek lenne futam nálunk a következő évben? Akár a következő 20 évben ?

A FIFA tényleg kiscserkészek csapata . Zártkapu,pénzbüntetés.
Minél nagyobb a tét,annál keményebbek a feltételek.

Megérdemeltük a büntetést?

A következő ilyen sztorinál mit fog lépni a FIFA ?

Van akkora reklámbevétel vonzó képessége a mi focinknak,hogy ez szempont legyen?

Arra jók vagyunk,hogy példát statuáljanak,több semmi.
Kis pénz,kis foci..........

ATCG 2013.01.14. 08:58:56

@dr. Közbiztonság Szilárd: 130-szoros román, 58-szoros magyar válogatott: ott világbajnokságon ötödik és negyedik helyezett 1986-ban és 93-ban, itt világbajnokságon ezüstérmes 95-ben és olimpiai bronzérmes 96-ban. Csapatkapitány volt itt is ott is.
És női szövetségi kapitány itthon, sajnos eléggé dicstelen befejezéssel.

DezInf 2013.01.14. 08:59:40

@szempontpuska:

De gonosz vagy !
Ez a dízelgyerek igazi honvéd legenda. Csupa jókedv és humánum. Minden írását élvezettel olvasom. Képes voltál egy ilyen klasszikustól megfosztani minket ?

Te sem vagy különb a FIFA-nál !!!!!!

Dízelt akarunk! Dízelt akarunk!

szempontpuska 2013.01.14. 09:04:11

@DezInf: bocs, már én is csak a kukában találtam az értekezését.

ATCG 2013.01.14. 09:06:28

@ATCG: És róla mondta erdélyi unokaöcsém Eszter testvére (sajnos már nem él:
"Köztársasági elnök bárkiből lehet, de magyar női kézilabda szövetségi kapitány nem mindenkiből. "

DezInf 2013.01.14. 09:07:00

@mokkaczuka:

Ráadásul Gyuláról utcát is neveztek el ezek az eszement németek. Élő magyar politikusról. Azért ez nem kicsit felháborító....de tényleg:)

blah 2013.01.14. 09:08:12

Teljesen egyetértek a posztíróval. Amíg a tahókat nem kényszerítik normális viselkedésre, illetve ha nem megy, tiltják ki a stadionokból addig nem egy közösségi esemény lesz egy focimeccs hanem parasztok gyülekezete. Ezt vagy fel lehet érni ésszel vagy lehet értetlenül pislogni, hogy miért ad eltiltást a fifa vagy éppen miért nem megy ki a kutya sem hazai focimeccsekre...

DezInf 2013.01.14. 09:10:25

@szempontpuska:

Azért reménykedtem észreveszed az iróniát:D
Nagyon ne törd magad a visszaállításával,el tudjuk képzelni a tartalmát.
Szalonképes kivitelben meg nem vinne rá a lélek, hogy végigolvassam

A hozzászólás kitiltás miatt törölve. 2013.01.14. 09:14:44

Kedves poszttoló!
Járhatnál újra meccsekre, most már megint jó az MTK...
:D

szempontpuska 2013.01.14. 09:22:08

@A hozzászólás kitiltás miatt törölve.: ez mellément :-)
ha szereted és érdekel a focitörténeti sorozatunk, abból egyértelműen lejön, hogy a lila-fehérekért dobogott a szívem. Sőt, Kisznyér Sanyival és Kiss Sanyival még interjút is készítettünk!

irógép 2013.01.14. 09:22:32

Hát ritka alkalom, de teljesen egyet értek most ezzel a bloggal!
Nagyon gáz, hogy ilyenek van! És nagyon jó lenne kitalálni valamit, hogy pár száz tahó barom elrontsa sok sok ember örömét!!!
Tényleg kéne már a beléptető rendszer meg a kamera, és az ilyeneket súlyos pénz bírsággal büntetni, és természetesen minden pályáról kitiltani!
Nagyon jó lenne ezt megoldani. Támadják az országot, hol jogosan , hol jogtalanul, nem kéne alapot szolgáltatni erre!!

Mundr 2013.01.14. 09:24:08

Na én az ilyen álszent elvek miatt nem szavazok soha balra.

hetzer87 2013.01.14. 09:27:07

@dr. Közbiztonság Szilárd:

magyar specialitás a zsidózás meccseken?!kérdezzük meg tán' a horvátokat,akik szvasztika alakzatba álltak;

www.thesun.co.uk/sol/homepage/sport/football/66475/.html

jaj a cikkíró szerint ez most másra mutogatás?én kérek elnézést,hogy Moldovában ugyanebben a fogadtatásban részesültünk és ők mégsem kaptak semmilyen büntetést..Albániában kő és minden egyéb (pl. tejföl!?! :D) záporban részesültünk,az egyik szurkolói busznak (miután a rendőri felvezetés "véletlen" a belvárosba vitt) az ablakát törték be mégse rohantunk a Fifának levelet írni..

Izrael amúgy mit keres az Európai selejtezőkön?nem szeretik őket a vademberek mi?..juj ez így most..nem antiarabizmus?

iráni zászlózás ez a tipikus ballib van egy sztorink fűzzünk hozzá még egy rakás faszságot..egészen nevetséges..valaki fejjel lefelé nézte a magyart max

másik ballib tulajdonság,amit imádok ez a hűűű de iszonyú buta mindenki más,én szartam a világooot..meglepődnétek valójában mennyire iskolázott a szurkolói társadalom jelentős része

szempontpuska 2013.01.14. 09:30:15

@hetzer87: szurkolói társadalom? Hol van az már!
Hányan járnak NBI-es meccsekre manapság?

A kollektív büntetés az, hogy a B Közép miatt már lassan két évtizede kiszorítja a szurkolókat a stadionokból... (no meg persze a színvonal... :-( )

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.01.14. 09:33:44

Világos a FIFA üzenete... mi magyarok nem vagyunk emberek! Minket irtani, meglopni, üldözni, fenyegetni szabad...

Egy focimeccsen még csak nem is szólhatunk az ellenfél csapatáról...

Szerintem a követlkező lépés az lesz, hogy megbüntetnek, mert nem az ellenfél csapatának szurkolunk...

hetzer87 2013.01.14. 09:40:03

@szempontpuska: hagyjad már ezt a szart,hogy a nácikokfasisztákok meg a Róth Béla magatartása miatt nem járnak meccsre a családosok meg a "jóérzésű emberek" meg a hikik..

azért nem járnak mert kurva kényelmes otthon a fotelből nézni a barszelónát...a saját városod meg le van szarva magasról (kivétel ha ott játszik valamelyik közeli rokon)

Illés Béla 2013.01.14. 09:41:22

Eddig sötétben tapogatóztam most már belátom,hogy pusztán véletlen 5-hónappal a meccs után,egy sörmeccsen történt pár hülye által elkövetett baromságért(ami a világfutballban példátlan és egyedi jelenség),pont most mikor a válogatott végre kijuthatna a VB-re,kaptuk meg kollektíven a jogos büntetést.
Az külön szerencse hogy ha már Izraeli szövetség nem tett panaszt(nyilván felületesek voltak),volt 3 sasszemű szervezet amely felhívta a figyelmet erre a borzasztó incidensre.
Ebben az országban mindenki náci,ezért szerencse hogy van egy maroknyi felvilágosult csoport akik írásaikkal tesznek ellene ,hogy szép hazánkra ne boruljon teljes sötétség.
Ennek érdekében én is teszek és megyek örömtüzeket gyújtani(úgyis hideg van),meg aztán úgysem jutnánk ki a VB-re,ezért nem is számít hogy közönség előtt égetjük e le magunkat(az hogy perpill csoport másodikak vagyunk engem nem téveszt meg).

hetzer87 2013.01.14. 09:44:26

@blah: meghatódtam magasröptű értekezésedtől..de komolyan,nem látok át könnyeim fátylán

szempontpuska 2013.01.14. 09:44:51

@hetzer87: Én kilencvenes évek második felében elkezdtem újra meccsre járni. Nem azért mintha megint lettek volna olyan eredmények és remények, mint 86 körül, amikor abbahagytam, hanem azért mert szerettem volna ha a srácaim is átélik, megérzik micsoda érzés egy teli lelátón a saját csapatnak szurkolni, egyszerre üvölteni gólt, átélni az izgalmat, felszisszenni egy kihagyott helyzetnél...

Én egy Ú.Dózsa-AEK Athen visszavágón fél napra elvesztettem a hangomat. Úgy gondoltam ez egy olyan élmény, amit át akarok adni nekik.

Ehhez képest amit ott láttam, annak már köze nem volt ehhez és a játék... arról ne is beszéljünk.

Más országokban is lehet nézni Barca meccset, mégis kimennek a saját stadionjaikba :-(

maybach 2013.01.14. 09:47:16

Már csak az a kérdés, hogy az ilyen megnyilvánulásokhoz minek a foci meccs?
Egyik nagyon kedves emlékem egy Újpest vs Fradi meccs utáni verekedés sorozat.
Kisebb újpesti csoportot jól összevert egy nagyobb fradista horda. A széttépett lila-fehér zászlókat trófeaként a nyakukba kötötték.
Majd egy még nagyobb fradista horda őket is jól összeverte.
Amúgy a FIFA ki a fenét büntessen, ha nem egy tag szövetséget.
Nem a magyarok ellen van, mivel ezzel a csürhével nem az egész ország azonosul.

Késes Szent Alia 2013.01.14. 09:47:45

@latin szerelő: "egy kis gerinctelen, idegenszívű szarzsák vagyol, aki azt hiszi, okosakat mond, pedig csak a minden magyar nemzeti érzéstől mentes, internáci vagy. Pfujjj "

Nem idegenszívűség azt kívánni, hogy az MLSZ tartson rendet a lelátókon, hogy ki lehessen menni akár gyerekkel is a meccsre, hogy a foci ne csak ürügy legyen az önmaguk identitásában bizonytalan embereknek, hogy kilencven percig azt higgyék, ordítva köcsögözni a buzi ellenfelet maga a Nemzeti Érzés.

Nem idegenszívűség azt kívánni, hogy az auschwitzozás ellen mindenki összezárjon, és egy büntetést ne a felháborodott magyarázkodás kövessen, hogy de máshol is, meg itt nem is annyira, de különben is megérdemelték, minek jöttek ide. És nem azért, mert a zsidók a szent tehenek, hanem mert egyszerűen nem éri meg Magyarországnak ezzel az európai normával szembemenni. Nem itt kell megmutatni a magyar virtust, mert ezt a meccset nem lehet megnyerni, csak szívunk vele tök fölöslegesen.
És ezt sem azért, mert a mocskos zsidók elintézték, hogy őket ne lehessen szidni, hanem mert a nyugati világban létezik az a konszenzust, hogy bizonyos dolgokat a közösség érdekében szankcionálni kell, és a manifeszt antiszemitizmus ezek közé tartozik. Akkor is, ha nem minden esetben, és nem egyformán szankcionálnak, hanem a félhülye értetlenséggel másokra mutogató csoportokat jobban, mint azokat, akik összességében konformak a nyugati normákkal. Itt nincs mit tenni, mint lenyelni a békát, és igazodni - bármi más csak nekünk rossz, nem az izraelieknek, és nem Európának.

És innen továbblépve: kifogástalanul nemzeti dolog azt kívánni, hogy a nemzeti érzés ne a zsidókkal szemben határozza meg magát, ne az európai normákkal szemben, ne az idegennel szemben. Ne az legyen a magyar álom, hogy minket mindenki hagyjon békén, és az országot háborítatlanul birtokolhassa egyetlen homogén csoport, miután a zavarónak látott másokat elidegenítette magától, elüldözte az országból, vagy elhallgattatta. Ez egy szorongásból táplálkozó vágyálom, ami nem fog megvalósulni, nem is lenne jó, ha megvalósulna, viszont amíg ez az uralkodó magyarságfelfogás, addig gátolja a felszabadult, kreatív, görcsöktől mentes ország kibontakozását.
És momentán minden olyan szankció, ami erre közvetetten felhívja a figyelmet, fájdalmas, de reményteli esemény, mert akár tanulhatnánk is belőle.

esernyősEvezős 2013.01.14. 09:47:55

@latin szerelő: Hehe, hogy legyen egyértelmű: én ugyan nem az vagyok, akit megszólítottál, de képzeld el: hallelujázós módon örvendenék annak, ha ezek a falábú nyomoroncok, ezek a hígagyú bóvlikategóriás senkik nem hogy a vb-re, de még az országon kívülre se nagyon jutnának el.
Minden fillér fáj nekem, amit ezekre és a focira költenek.
Nagyban bírni fogja szimpátiámat minden olyan társulás, párt, személy, aki gátat vet ennek az őrületnek és az ún. "fociból " élőktől mindent, de mindent elvesz, amit évtizedek óta azok összelopnak ebben az országban.
Lehet tovább idegenszívűzni, sat., sat.

hetzer87 2013.01.14. 09:55:14

@szempontpuska: ne várjuk már el,hogy megint 70ezren kimenjenek a stadionba mint régen,amikor nem nagyon volt más szórakozási lehetőség..

Nottinghamben pl. könnyen mennek ki 20ezren az angol másodosztályba a 700ezres városból,ha % arányaiban nézed Győrben is kimennek ugyanannyian 5-6000en a Fradi ellen

jó..nyilván ahhoz h kividd a fiad (megint) meccsre eredmények is kellenek majd,szerintem pedig igenis fejlődik a magyar futball mégha hulla lassan is,egyre több játékosunk van komoly csapatok közelében ha csak a dortmundi Bajnerra vagy a nápolyi Somára gondolok

szempontpuska 2013.01.14. 09:59:42

@hetzer87: Óhhh, hét hetvenezres meccsekről akkoriban sme álmodtam (talán kettő volt ezekből: a magyar-angol 81-ben, amikor Puskás hazajött és a magyar-brazil 3:0)

de azért egy nagy bajnoki rangadón volt 15-20.000 néző egy átlagos bajnokin pedig 3.000 néző kifejezetten kevésnek számított (Rába ETO, DVTK és Nyíregyháza meccseken mindig közel 10.000-en voltak)

maybach 2013.01.14. 10:04:23

@hetzer87:
A németeknél nézd már meg az átlagos nézőszámot.
Igaz ott nincs más szórakozás, csak a foci.
London meg kifejezetten egy kopár sivatag szórakozás tekintetében.

bgp 2013.01.14. 10:13:20

Mivel Viktor királynak szívügye a foci, lehet, hogy még tesz is valamit. Mert ha minden így megy tovább, nem tud több ingyen meccset nézni külföldön.

mirigy187 2013.01.14. 10:15:52

@hetzer87: Látom nemhogy az iráni de még a magyar zászlót sem ismered. Hol van a magyar zászlóban iráni címer?

latin szerelő · https://www.facebook.com/pages/Malacz-vil%C3%A1ga/173965402643571 2013.01.14. 10:16:14

@Késes Szent Alia:

Tipikus primitív csúsztatás az, amit csinálsz! Magyarul: HAZUDSZ!

Minden normális ember örül annak, ha a lelátÓkon rend van, nincs rasszizmus, antiszemitizmus, xenofóbia, nem dobálnak semmivel, stb.... Ezt kívánni üdvös és jó, támogatandó. Az is, ha az MLSZ ennek szerezzen érvényt, de...

...de az, h te örülsz annak, h egy ilyen sorsdöntő meccsen kapunk egy ilyen igen erős büntetést úgy, h ráadásul sem a FIFA játékosellenőr, sem az izraeli labdarúgó szövetség nem mószerolt be minket, az bizony idegenszívűség, magyarellenesség. Ezért vagy szarzsák, de abból legalább a legkiválóbb fajta: szarral teli.

Szebb lelket!

mirigy187 2013.01.14. 10:17:41

@Con Storm: Leírtam már hogy mások is kaptak büntetés. Nem kell sipákolni. egy meccsre szól. Nem tiltották el örökre a válogatottat. Ha meg zártkapunál sem tudnak idehaza nyerni akkor sok keresnivalójuk nincs az EB-n

latin szerelő · https://www.facebook.com/pages/Malacz-vil%C3%A1ga/173965402643571 2013.01.14. 10:21:31

@Evezős:

Te nemcsak idegenszívű vagy, de demagóg és irigy is.

A sportra költött forint (pl. akadémiák) hosszútávon megtérül, mert nemcsak egészségesebbek lesznek a felnövekvők, de jó dolog, ha egy gyerenek sportoló a példaképe nem pedig egy léhűtő celeb. Az akadémiák sok cigány és egyéb szegény gyermeket is kiemelhetnek a nyomorból, integrálhatnak a normálisan megélő társadalomba.

A stadionokra költött pénz jelenleg valóban soknak tűnik, de talán érdemes lenne az UEFA-t is fikkantani, mert ők hozzák egymás után az olyan szabályokat, amiket csak rendkívül sok kiadással lehet finanszírozni. Bizony emlékszem, milyen gáz volt, h mikor a Debrecen BL-ben menetelt, nem játszhatott otthon, mert nem felelt meg a stadion az előírásoknak. Le vagyunk maradva, apafej!

szempontpuska 2013.01.14. 10:26:07

@latin szerelő: 95 óta három csapatnak volt szüksége ilyen stadionra: Az FTC-nek (95-ben), a Debrecennek 2 éve és a Videotonnak idén.

mirigy187 2013.01.14. 10:27:14

@szempontpuska: Nem beszélve. Hogy a csapatok nagy részében légiósok viszik a hátukon a csapatot és nem a híres akadémiák növendékei. Az meg kit érdekel, hogy mi lesz 10 év múlva? Ezt mondták 10 éve is :)

Késes Szent Alia 2013.01.14. 10:32:31

@latin szerelő: Eddig csak gyanítottam, de most már egész biztos, hogy te idegenszívű vagy.
Ezt az egy meccset állítod be hazug módon "sorsdöntőnek", miközben sokkal nagyobb tétek forognak kockán: az MLSZ végre segítséget kapott egy nemzetközi szervezettől, hogy rendet tehessen a lelátókon, és a magyar foci ismét látogatott és népszerű sport legyen, a gyerekek élőben nézhessék a meccseket, legyen kedvük focizni, ami sokkal erősebb magyar focit eredményez majd stb. stb.
Te ezt mind akadályoznád azzal a hamis indokkal, hogy egyetlen meccsen ne legyenek zárt kapuk, mert az a románoknak jó... De miért is a románoknak? Mert a magadfajta idegenszívű szerint a magyar csapat képtelen győzni, ha nincsenek nézők, bezzeg a románok még a szurkolóik nélkül is esélyesebbek.
Tulajdonképp kinek a zsoldjában állsz, és nem szégyelled magad?

JohnHenry 2013.01.14. 10:32:55

@feri.G: költözz ki a 4. kerületbe és próbálj meg pusztán csak biztonságban közlekedni egy fradi-meccs előtt/után.

Borenbukk 2013.01.14. 10:46:29

@latin szerelő: "A sportra költött forint (pl. akadémiák) hosszútávon megtérül, mert nemcsak egészségesebbek lesznek a felnövekvők, de jó dolog, ha egy gyerenek sportoló a példaképe nem pedig egy léhűtő celeb."

Az elsportra koltott minden allami forint penzkidobas. A focira is, bar az itthon nem fer az elobbi kategoriaba.

dr. mesterséges színezék 2013.01.14. 10:51:25

A rasszizmusnak, az antiszemitizmusnak, és általában a nacionalizmusnak igenis helye van a fociban és általában a sportéletben: semmilyen náció ne küzdjön meg semmilyen egyéb náció ellen, sőt a csapatok nemzetiségileg is legyenek homogének a nemzettestek érdekében!

Citius, altius, fortius, azaz magyarul Kitartás!

gazell16 2013.01.14. 10:53:22

CSak a rend kedvéért: a cikk tele van csusztatassal es dilletantizmussal. Igen egyetertek: ha ezert buntetes jar akkor buntessenek midnenekit, de sajnos mindig kilog a lolab. INnen kezdve en nem jatszenek semmifele meccset Izraelle. Nem mellekesen azerbajdzsane s Izrael mit keres az Europa csoportkorben. Koltoi kerdes volt, tudjuk a valaszt.
Ha a kedves cikkiro jart volna eletebn egy kulfoldi derbin: olasz, nemet, svajci !!akkor tudna hogy megy a niggerezes, zsidozas, szerbezes, stb megse tunt fel hogy mondjuk a LAzio zartkapuknal jatszana a meccseit
Es a cikben szereplo slusszpoen:
"Nem régiben az AC Milan játékosa, Boateng vonult le a pályáról, miután egy felkészülési mérkőzésen folyamatosan bekiabáltak neki bőrszíne miatt"
1: Nemrégiben egybe kell írni
2: IGen láttuk, mégsincs büntetés, vagyis van, de más: Boatenget elitelte a FIFA mert nem vonulhat el egy focista a palyarol
NA hogy is van az a csizma az asztalon?

És miert nem buntettek meg minket a köv baratsagos meccsre
( MO-Norvégia, november) mondjuk? Muszaj votl a sorsdonto meccsre igazitani

Es elore rimankodok vegyetek fel majd a bukaresti Roman magyar meccset, en majd leforditom miket orditanak ott, es kivancsian nezzuk kozosen a fifa bunteteset. FOgad a kevdes cikkiro velem egy lada sorben hogy nem lesz buntetes a bozgor-magyarozasert?

hetzer87 2013.01.14. 10:54:46

@maybach: Nottinghamet hoztam fel példának,de Németországban sem laknak kevesebben egy átlagos városban...vonatkoztass el picit mielőtt trollkodsz

szempontpuska 2013.01.14. 10:56:01

@gazell16: abban egyet tudok érteni Veled, hogy büntessenek meg mindenkit de ne másokra mutogassunk, azzal a szándékkal, hogy felmentsük az itthoni csürhét....

hetzer87 2013.01.14. 10:56:35

@mirigy187: máshogy mondom,hogy te is értsd:mutass egy képet ahol iráni zászlót lengetnek a lelátón a magyarok!

köszi

Sir Galahad 2013.01.14. 11:09:16

Ez volt a témában az első normális blogbejegyzés: nemzetközi összefüggésbe helyezte a problémát, ezzel árnyalva azt a képet, hogy csak nálunk volnának primitív futballhuligánok. Nos, vannak mindenütt. Ez azonban nem mentség és nekünk is megvan a magunk tennivalója azért, hogy a szurkolás kulturált legyen.

sga 2013.01.14. 11:26:47

"Lehet, hogy a FIFA pont rajtunk kezdi statuálni a példát?
Lehet, hogy a FIFA diszkriminál minket?
A fenti esetek és példák alapján ezt kötve hiszem!"

Még jó hogy nem. Emlékeztetnék a Heysel stadionra, és az 5 éves eltiltásra. Mikor is? Ha jól emlékszem 28 éve volt. Rajtunk kezdik... Kacagnom kell. Érdekes módon az angoloknak utána sikerült megoldaniuk a futball-huligán problémát. Hogy mik vannak!

buddha 2013.01.14. 11:32:55

ha nem a FIFA és Sepp Blater valamint Platini lennének a legkorruptabb sportvezetők valamint sportszervezet,akkor azt mondom ok,de sajnos, a hátszelet itt is érezni lehetett
Külföldön elég,a holland ,az angol vagy éppen olasz/a többi szerb,bolgár,orosz barbárokról nem is beszélve/szurkolói rendbontásokat és rigmusokat megnézni,milyen elkurvult ott is a helyzet.
Olaszországban állandóan megszurkálnak valakit ,amiben egy 17 éves szurkoló és egy rendőr is halálát lelte nem is olyan régen.Az angolok állandóan balhéznak,ha külföldön vannak,vagy ha a saját stadionjukon kívül,a holland meg a legkeményebb szurkoló tábor/lásd:Feyenoord pl/

buddha 2013.01.14. 11:35:52

@mirigy187: mi a baj az iráni zászlóval vagy éppen a pakisztánival?miért ne lehetne lengetni?vagy ciprusit vagy máltait vagy vatikánit?

szempontpuska 2013.01.14. 11:36:47

@buddha: a döntést a fegyelmi bizottság hozta. A FIFÁt köpködni saját csürhénk felmentésére pótcselekvés

Peppone Botazzi 2013.01.14. 11:38:16

Te barátom soha nem voltál szurkoló, divatnezo vagy. Aki annak szurkol akinek épp megy a szekér.
De ha ilyen erzekeny vagy. Mit kapott izrael a "halál az arabokra" kiírásokért? Mit kaptak a románok a magyarokat sértő kiírásokért?
Miért fél év után kapjuk a büntetést? Ezekre válaszolj.

Na meg arra, hogy ki viseli a felelősséget majd azért ami a zarzkapus meccsel egy időben az utcán lesz?

csársz 2013.01.14. 11:39:08

@buddha: értem tehát azért nem küzd az MLSZ a rasszizmus ellen, mert Platini korrupt?
azért nem próbálta azonosítani a rasszistákat, és kitiltani őket a stadionokból, mert Blatter az elnök?
nem lehetne itt kezdeni az unortodoxiát? az elnyomott Magyarország példát mutat a világnak: itt fellépnek a rasszisták ellen!
Na?

szempontpuska 2013.01.14. 11:43:57

@Peppone Botazzi: ad divatnéző: ajánlom figyelmedbe a focitörténeti sorozatomat.

A többit illetően csak a szokásos terelés, másra mutogatás (vö: 1-8. pont).

Ami az utcán lesz azért a csürhe viseli a felelősséget. Remélem tanultunk az esetből és nem engednek szabad teret ezeknek a tahóknak. Hát nehogy már a csürhe zsaroljon!!!

mirigy187 2013.01.14. 11:44:13

@hetzer87: Na akkor a gyengébbek kedvéért. A blog elején is ott a link de azért én is ideteszem:

mishpaha.weebly.com/1/post/2012/09/vagjunk-jo-kepet.html

Az minden csak nem magyar zászló :)

mirigy187 2013.01.14. 11:44:58

@buddha: Nem tudtam, hogy irán ellen játszottak :) Bírom amikor elkezditek a hülyét játszani. vagy nem :)

gazell16 2013.01.14. 11:46:15

Szempont: igen en is egyetertek ezzel: Amint egy szabaly kivetelektol lesz tele akkor inkabb felejtsuk, nincs annal igazsagtalanabb mint amikor a gazdagra nem ervenyes a torveny. Ezt akar az egesz politikai, gazdasagi , szocialis eletre ertendo. AMig nem kotelezoene rveynes midnenkire es kifogas nelkulmindig es mindenkire addig ezek keplekeny masszak amik erositik a felhaborodaste s hosszu tavon az ellenallast

buddha 2013.01.14. 11:46:28

@szempontpuska: félreértesz!
itt inkább az időzítés és bejelentés az,ami mögött valami sallangot érezhet az ember.
A FIFA "köztudottan"szereti a pénzt, Blatter-ről nem is beszélve,akiről már megannyiszor lehullt a lepel,és a feje fölött lebegett a kard ,a korrupció gyanúja.Platini pedig köztudottam jó kapcsolatot ápol a kelet-európai sportvezetőkkel,akiket igyekszik helyzetbe hozni/2012 EB,lengyel-ukrán pályázat,új Európa -Liga,több ukrán-orosz csapattal/,szóval én azt mondom,ahol a pénz, ott a döntés
és pont románok ellen..

gazell16 2013.01.14. 11:47:25

@sga:
Sikerült? Szerintem nem sikerült...reszben vannak sikerek kitiltasok stb de midnen hulligan jar meccsre kiveve par balfaszt.

buddha 2013.01.14. 11:47:50

@mirigy187: állj le a cuccal te szerencsétlen

röhögő 2013.01.14. 11:48:40

@buddha: Semmi gond vele. Menj ki egy Fradi-Újpest meccsre és lengess Honvéd zászlót! Kíváncsi lennék neked lesz-e gondod! :-)

gazell16 2013.01.14. 11:49:33

Iráni zaszlo téma: se nem oszt se nem szoroz miylen zaszlot viszel be egy meccsre. MInden minsotheto porvokacionake s semmi sem. au Ugandai zaszlo is provokativ lettvolna? ez egy gumiérveles: barmire rahuzhato mert ezer% h talalsz egy kapcsolodasi pontot ami miatt ami eppen rajtad van az provokacio.
EZ esetben valoban uzenet volt Izaraelnek, de ez nem ok a tiltasra. LAttam en amr izraeli zaszlot Vb-n amikor afrikai cspat jatszott megse meszeltek el senkit.
Tiltani rasszizmusert lehet nem politikai felfogasert

röhögő 2013.01.14. 11:50:00

@buddha: De ő cuccal is okosabb annál mint amilyennek te születtél. Ja! És neki elmúlik! :-))

szempontpuska 2013.01.14. 11:50:17

@gazell16: szerintem elég precedens van zárt kapus mérkőzésekre. nem precedens nélküli ez a döntés és nem is egyedüli. A FIFA 2011 novemberében kiadta a figyelmeztetést, az etikai szabályzatot az MLSZ is el kellett hogy fogadja tagszövetségként. A bolgárok is velünk együtt kaptak ugyanilyen büntit, na most lehet hozni a tolómércét, hogy ott volt petárda, de nem volt auschwitz... ez lassan kezd olyan lenni mint a véralgebra.

szempontpuska 2013.01.14. 11:51:34

@buddha: Te mit tudsz arról, hogy mennyi idő alatt szoktak meghozni hasonló fegyelmi döntést?
mert én semmit. Fogalmam sincs, hogy ez most sok vagy átlagos időtartam volt-e

buddha 2013.01.14. 11:51:38

@röhögő: erről beszélek!miért rasszista,ha valaki Izrael ellen iráni vagy éppen pakisztáni zászlót lenget?

buddha 2013.01.14. 11:52:37

@röhögő: ha lenyelnek ,ma a világ több

buddha 2013.01.14. 11:56:26

@szempontpuska:
mondjuk a szerb-angol U21-s meccs volt 2012 októberében,a büntetés napvilágott látott 2012 decemberében,amikor is a szerbek az angol színesbőrű játékosokat először szidták majd verték...
ez azért kicsit komolyabb

gazell16 2013.01.14. 11:57:49

@szempontpuska: Nem precedens nelkuli de nem is tortnik midnen esteben ez a buntetes.
Sot ritkan van ilyemsi evente mondjuk 10 meccs/ év ? mikozben a rasszizmus nagyjabol elojon midnen 2ik meccsen valamikepp elkepzlesem szerint ami tobb ezer evente

Regulazas szaga van

S az is meger egy miset hoyg egy magyarul iro ipse az izralei teven nezi a magyar-izaraeli meccset aztan idejon es keilegulten nyaladzik hogy megerdemeltuk a buntetest. HA ez csak nekem furcsa akkor elnezest

gazell16 2013.01.14. 11:58:21

@buddha: Tenyleg ott mi lett a buntetes: me azert ott szedtek egymast rendesen vagy 20 an

hetzer87 2013.01.14. 11:59:41

@szempontpuska: ebben viszont nem..Pepponénak adnék igazat,a kettős mérce nem másra mutogatás!

egy komplett réteg lecsürhézése meg nem biztos,hogy sokkal különb attól amiért ti vagytok felháborodva

szempontpuska 2013.01.14. 12:00:14

@gazell16: "rasszizmus nagyjabol elojon midnen 2ik meccsen "
nofene!

csársz 2013.01.14. 12:00:35

@buddha: de arra miért nem felesz, hogy azért hagyjuk a rasszizmust, mert P. és B. korrupt?
vagy te egyet értesz a viselkedéssel, amit szankcionáltak?

buddha 2013.01.14. 12:00:38

@gazell16:
Az UEFA fegyelmi bizottsága csütörtökön úgy döntött, hogy két szerb edzőt minden futballal kapcsolatos tevékenységtől eltilt két évre. Andreja Milunovic erőnléti tréner esetében a büntetés második évét, míg Predrag Katic segédedzőnél az utolsó hat hónapját három esztendőre felfüggesztette a testület.

A játékosok sem úszták meg az eltiltást: Goran Causic négy, Ognjen Mudrinski és Filip Malbasic három-három, Nikola Ninkovic pedig két meccsen nem léphet majd pályára. Emellett a szerb szövetségnek 80 000 eurós pénzbírságot is fizetnie kell, továbbá egy U21-es hazai válogatott találkozót zárt kapuk mögött kell megrendeznie.

szempontpuska 2013.01.14. 12:01:08

@hetzer87: már mi a probléma abban, ha a csürhét lecsürhézem??
:-o

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.01.14. 12:02:12

@hetzer87: Engedd már meg, hogy Szempontpuska, én, vagy bárki más jobban tudjuk nálad, miért nem visszük meccsre a gyerekünket úgy, ahogy apám vitt engem anno.

hetzer87 2013.01.14. 12:04:33

@szempontpuska: semmi,csak akkor ne csodálkozz ha szdszesként kezelnek..

hetzer87 2013.01.14. 12:05:38

@agresszív kismalac: bánom is én mit csinálsz,csak akkor ne rinyálj,hogy szar a magyar foci,ha még annyival sem támogatod,hogy kimenj a sajátod meccsére..

szempontpuska 2013.01.14. 12:07:18

@hetzer87: tojok rá. Nekem a csürhe az amelyik csürhe módjára viselkedik.

csársz 2013.01.14. 12:08:32

@hetzer87: támogassa a szar focit?
azzal támogatja, ha csak akkor megy ki, amikor van miért!
különben azt hiszik, a rossz játékuk is érdeke!

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.01.14. 12:12:58

@latin szerelő: Nem érdekel, hogy egy (magántulajdonban lévő) focicsapat stadionja megfelel-e az előírásoknak.
És az emberek ~98%-a ugyanígy van ezzel.

szempontpuska 2013.01.14. 12:14:34

@hetzer87: bocs, de a magam részéről egy idő után nem találtam egyetlen okot sem, hogy miért menjek ki azokra a találkozókra, ahol nevetséges volt a színvonal, borzasztó a hangulat és motiválatlan, komikus teljesítménnyel sétálgattak a játékosok.

Rossz volt nézni. Pedig én sem az aranycsapaton vagy Benééken nőttem fel.

Ami ott folyt, annak valami más nevet kellene találni labdarúgás helyett

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.01.14. 12:16:05

@hetzer87: Nekem úgy tűnik, fordítva ülsz a lovon. Jó harminc éve folyamatosan... hm támogattuk a FŐSPED csapatát. Pedig nem volt egetverő a színvonal.
Ellentétben a hangulattal.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.01.14. 12:19:47

@hetzer87: Még valami. Serdülőkorú játékosként csillió Dózsa-meccsen voltam labdaszedő.
Ma nem engednék ilyet a fiamnak.

szempontpuska 2013.01.14. 12:21:41

@agresszív kismalac: Mondjuk az elmúlt 10-15 évből két kellemes emlékem van a focimeccsre járásból:
Amikor a kisebbik srácom focizott, na azokon a kölyökmeccseken (Pest megyei bajnokság) igazi hangulat volt.

A másik amikor kivittem a srácokat a magyar-olaszra (3:1)

Siri Keeton · http://thedarkenlightenment.blog.hu/ 2013.01.14. 12:46:40

@szempontpuska: Nemzetközi tétmeccsen zártkapus mérkőzésre elég kevés a precedens. Különösen úgy, hogy nem történt semmi olyan rendbontás, amiért állnia kellett volna a játéknak (a petárdadobálás ide tartozik, egyébéknt életveszélyes is). Nem voltak rasszista feliratok (pl. Moldova, szankció nélkül, egyébként úgy rémlik, ott a játéknak is állnia kellett petárdák miatt). Nem volt vendégszurkolókkal szembeni atrocitás (mint pl. az albán-magyaron, ahol a magyar buszt megtámadták), stb.

Elég kifordított világ, ha a fizikai atrocitások kevesebb büntetést érnek, mint egy szöveg. Ugyanis előbbibe bele is halhat valaki, vagy lerokkanhat, vagy megsérülhet, stb., utóbbit meg túléli bárki. Arról nem is beszélve, hogy a fizikai atrocitásokat könnyebb megakadályozni (az albánok egynél több rendőrautót küldhettek volna a három busz kíséretére), ahogy a rasszista feliratokat is (azok látszanak, és már a meccs előtt kirakják őket, van idő leszedetni őket).

Az izraeli szurkolók egyébként nem valami finnyásak, ha rasszizmusról van szó: blog.footballrascal.com/world-football-special-is-%E2%80%9Cdeath-to-arabs%E2%80%9D-just-another-football-chant/

Úgyhogy nyilván nem sértődtek meg túlságosan.

Mindenesetre az egészen bizonyos, hogy válogatott meccsen nem jellemző ekkora szankció, és különösen nem bekiabálások stb. miatt.

maybach 2013.01.14. 12:52:28

@hetzer87:
????
Mi abban a trollkodás, hogy a németek bizony sokan járnak meccsre, a londoniak szintén?

Arra céloztam, hogy nem verik meg a szurkolókat az idióták, bónuszként meg focit nézhetnek.
Ha ez trollkodás, akkor nem ér a nevem, esetleg Te nem értesz valamit.

Itthon egy focinak nem nevezhető vacakot kapok a pénzemért, meg a csürhét.

A fiamat, pedig már rég nem volt karonülő, a magyar vs brazil barátságos meccsre vittem ki először.
Még ott is voltak idióták, pedig gála volt. Nem a magyaroktól.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.01.14. 12:58:18

@Siri Keeton: A... hm... gesztus nem az izraeli szurkolóknak szólt. Hanem.

Mail Undelivered 2013.01.14. 13:00:47

@Siri Keeton: vargamisi a múlt hét végén előadta, hogy ejrópában kezdenek figyelni ránk és a többi. Az aktuális retórzió az odafigyelés ékes bizonyítéka. Unortodoxnak minősíthető. És képzeld mit kaptunk volna akkor, ha a felcsúti hátvéd nem köpködi össze szotyval az ejrópai stadionokat és szövetségi bulikat. Azért többször le lett itt írva, hogy a szart másra kenegetni aztat nagggyonszeressük.
Erre pedig te vagy a bizonyíték!

Siri Keeton · http://thedarkenlightenment.blog.hu/ 2013.01.14. 13:28:22

@agresszív kismalac: Mit akarsz mondani, írd le. Nem szoktam itt kommentelni, nem értelek meg félszavakból.

Siri Keeton · http://thedarkenlightenment.blog.hu/ 2013.01.14. 13:29:51

@Mail Undelivered: Nem kenegettem semmilyen szart. Viszonylag ritkán nézek focit. Nem is kommenteltem volna ide, ha nem olvasom az origo összeállítását arról, hogy milyen büntetések szokásosak. Zártkapus meccset ennél durvább dolgokért sem kaptak a múltban. Nyilván hiába tiltakozunk, de legalább ne szidjuk saját magunkat, hogy mennyire megérdemeltük.

Siri Keeton · http://thedarkenlightenment.blog.hu/ 2013.01.14. 13:34:38

@Mail Undelivered: Egyébként meg vargamisi és a felcsúti hátvéd hogy jönnek ide?

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.01.14. 13:48:18

@Siri Keeton: Lásd "rasszizmus" ill. "zsidózás" címszavaknál.

Siri Keeton · http://thedarkenlightenment.blog.hu/ 2013.01.14. 14:00:00

@agresszív kismalac: Rébuszokban beszélsz. Mit szólnál hozzá, ha leírnád a gondolataidat, mint írtam, nem értelek meg félszavakból.

hetzer87 2013.01.14. 14:05:15

@szempontpuska: @agresszív kismalac: érdekes én ki tudok menni a 30ezres városom meccseire,még akkor is ha nem ők a barszelóna

színvonaltól,hangulattól,2 csepp esőtől meg az éppen aktuális formától is függetlenül..max a meló szól bele

ez az amit nem tudtok felfogni,pedig nagyon egyszerű:kicsit sárga,kicsit savanyú,de a MIENK

esernyősEvezős 2013.01.14. 14:06:37

@latin szerelő: :-)
Valld be, hogy hülyéskedsz.
elképzelhetetlen, hogy felnőtt. ép ésszel bíró ember komolyan gondolja, amit ideírtál.

A sportot kéne támogatni. Az az izé, amit néhány nyomoronc művel foci címen Magyarországon, az nem sport. Akik meg részt vesznek benne, azok nem sportolók.
Remélem, sosem készül el egyetlen stadion sem.Sőt: szurkolok érte, hogy ne legyen mód százmilliárdokat kidobni erre a baromságra.
Helyette olyan sportágakat kéne támogatni, ahol tényleg vannak eredmények, sportolók űzik - nem falábú bájgúnárok - és amit produkálnak, az példaértékű. Még egyszer: példaértékű, nem annak hazudják.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.01.14. 14:07:10

@Siri Keeton: A FIFA azért hozott ilyen súlyos büntetést, mert a rasszizmus, mint olyan ellen lépett fel. Ennek visszaszorítása deklarált célja.
Ez van.

Siri Keeton · http://thedarkenlightenment.blog.hu/ 2013.01.14. 14:13:26

@agresszív kismalac: Mindenesetre velünk kezdték az ennyire szigorú büntetéseket.

Továbbra sem érzem reálisnak, hogy a szurkolók megtámadása, fizikai épségének kockáztatása a rendezők részéről Albániában kisebb súlyú lenne ennél.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.01.14. 14:14:36

@hetzer87: Emlékeztetlek néhány órával ezelőtti hozzászólásomra, milyen kedvvel jártunk a FŐSPED (NBIII-as!) meccseire. Mert a miénk volt.
Ahol zsidóznak, verekednek, balhéznak, oda nem megyek.
Nem az enyém.
Ha nem érted, sajnálom.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.01.14. 14:17:34

@Siri Keeton: Ebben igazad lehet. De: a szurkolók megtámadása inkább büntetőjogi kategória, bár természetesen szankcionálható.

hetzer87 2013.01.14. 14:17:54

@maybach: az hogy nem értelmezed,amit írtam,de akkor neked külön is elmondom NÉMET példával,hogy elmondjam milyen véleményen vagyok

for instance vegyük Frankfurtot "vidéki" város a maga 700ezrével szemben pl Győr 130ezrével ott kimennek 20-30ezren a Bayern ellen itt 5-6ezren a Fradira...arányaiban nincs különbség,egyszerűen kevesebben vagyunk,ennyi

ha még a foci is BL szintű lenne nálunk is dugig lenne a stadion..de az itt nem 70ezret jelent hanem cirka 20at

amúgy meg kint is teli van balhéval hagyjátok már ezt a "nyugaton már megoldották" szar szöveget...nézz körbe Londonban egy West Ham - Millwallon vagy ha már németezel Rostock - St. Pauli..borítékolható mindig a cirkusz

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.01.14. 14:20:59

@Siri Keeton: Élt panasszal az MLSZ az albán mérkőzésen történtek miatt?

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.01.14. 14:23:16

@hetzer87: Ja, és azokon a FŐSPED-meccseken általában tele volt a (mai REAC) stadion.
Hoppá!

szempontpuska 2013.01.14. 14:23:49

@hetzer87: ha neked az szórakozás amit látsz, ám menjél.
Én egyszerűen nem láttam rá elég okot, hogy a szabadidőmet "ezekre" fordítsam. Pedig akartam - egy ideig

hetzer87 2013.01.14. 14:35:33

@agresszív kismalac: riszpekt érte

én voltam egy rakás nb1es meccsen is..rangadókon is,egyik lelátón sem volt sem verekedés sem zsidózás,sem balhé..azt hogy mit csinálnak a belvárosban meg újabban az ustawkákon a mezőn az meg mit érdekel engem?

az meg h izrael ellen zsidóznak..nem tudom,talán ha lerohannánk Romániát 6 nap alatt Bukarestestül,körbefalaznánk őket lehet,hogy ellenünk is prostestálnának itt-ott..de nyilván ez már antiszemitizmus

hetzer87 2013.01.14. 14:38:03

@szempontpuska: szeretem a futballt és kíváncsi vagyok a saját városom csapatára mert azt is szeretem,függetlenül attól,hogy szórakoztató-e..akkor is ha borzalmas a mérkőzés,ennyi

Siri Keeton · http://thedarkenlightenment.blog.hu/ 2013.01.14. 14:44:56

@agresszív kismalac: Az izraeli szövetség itt sem élt panasszal, ha elolvastad a híreket, ez is kiderül.

hetzer87 2013.01.14. 14:45:44

egy kis európai "zsidózós" körkép érdekességképp;

english.al-akhbar.com/node/1178

Siri Keeton · http://thedarkenlightenment.blog.hu/ 2013.01.14. 15:12:05

@agresszív kismalac: Én meg viszont nem értem, hogy jön ide, hogy élt-e panasszal a magyar szövetség.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.01.14. 16:26:44

@Siri Keeton: Mert csak a picsogás van. Tettünk valamit ellene?

Siri Keeton · http://thedarkenlightenment.blog.hu/ 2013.01.14. 16:29:48

@agresszív kismalac: Izrael se tett semmit ellene, a FIFA mégis rájött, mi történt, van ugyanis egy külön ezért fizetett antirasszista gittegyletük. A Moldova-Magyarországon molinók voltak, a magyar nő 9 hónapig tartja magában a szart stb. felirattal, volt pirotechnika is, meg pályára berohanás is, a játék állt is emiatt pár percig. No de azt nem vették észre.

Egyébként meg nincs picsogás, csak annyi van, hogy most minket példastatuálás jelleggel nézői skandálás és fütyülés miatt először büntetnek zártpályás meccsel, miközben eddig ennél súlyosabb dolgok miatt sem volt szokás büntetni.

Legalább mi ne mondjuk már, hogy hú de megérdemeltük, micsoda igazságos ítélet született.

Montefiore 2013.01.14. 16:59:32

@Siri Keeton: "Az izraeli szövetség itt sem élt panasszal..."

Igen, éppen ezzel kapcsolatos az a mozzanat, ami a számomra valamelyest árnyalja az összképet, legalábbis akkor, ha - nagy nehézségek árán - megpróbálok egy markánsan cionista nézetrendszert magamra erőltetni.

Az izraeli válogatott ugyanis egy állam és nem egy kisebbség hivatalos képviseletében jelent meg, mégpedig egy olyan államéban, amelynek az önképe nem elsősorban a szurkolói rigmusok rettegtette sérülékeny üldözötté, akinek az önbecsülése helyreállítására az egyetlen reménye a politikai korrektség nemzetközi letéteményeseinek tevékenysége, hanem ellenkezőleg.

Ennélfogva egy rendes cionista a futballdrukkeri szintű ordenáré verbalitásban semmi különösebb kivetnivalót nem talál, sőt, talán kívülállónak érthetetlen módon megnyugtató a számára az, hogy a saját sorsa és történelme irányítását újra kezébe vett nemzete ilyen pástokon is megvívja a nemzetek szokásos küzdelmeit. A rigmusok antiszemita, tehát a nemzetek vetélkedésének szokásos körén túlmutató irányultságát pedig az érintett közeg retardáltságának és lúzerségének jeleként, de semmiképpen sem fenyegetésként értékeli.

Így aztán az ügynek nem tulajdonít közbeavatkozásra, s pláne a politikai korrektség letéteményeseiként működő nemzetközi szervezetek közbelépésére okot adó jelentőséget, hiszen ezek a szervezetek a létét meghatározó kérdések tekintetében általában ellenségei.

Ellenkezőleg, a diaszpóra ez ügyben megszólaló szervezeteinek tevékenységében valamiféle rövidlátó instrumentalizálást, a helyi érdekű és gyengeséget sugalló jammerolásba való nem kívánatos bevonást hajlamos látni.

Mindez persze inkább megerősíti, mint gyengíti azokat a - legalaposabban talán Késes Szent Alia által összefoglalt - megfontolásokat, amelyek szerint a FIFA döntése a magyar labdarúgás és tágabban a magyar társadalom érdekeit szolgálja. A stadionzár meg persze hogy pont a románok elleni meccsre szól, hisz nyilvánvaló, hogy ott is a futballhoz képest másodlagos történelmi-politikai felhangok indokolta heccelődés lenne várható, arra meg kinek van szüksége....

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.01.14. 17:41:58

@Montefiore: Hát, ja. Churchill fejtegetett valami olyasmit, mikor megkérdezték, hogy náluk miért nincs zsidókérdés, hogy valószínűleg azért, mert ők nem tartják magukat butábbnak náluk.

Siri Keeton · http://thedarkenlightenment.blog.hu/ 2013.01.14. 18:38:58

@Montefiore: "a FIFA döntése a magyar labdarúgás és tágabban a magyar társadalom érdekeit szolgálja"

Lehet, hogy így van, de mindenesetre nem a magyarok segítése volt a célja sem a FIFA-nak, sem pedig a feljelentő szervezeteknek. (Akik közül az egyik egyébként a FIFA saját különbejáratú antirasszista szervezete.)

christvhu 2013.01.14. 19:22:45

@szempontpuska: 1981 ben:
Magyar - Román: 62 000
Magyar - Angol : 68 000
Magyar - Svájc (!!!!!) 65 000
Magyar - Norvég: 68 000

és ez csak '81

Pl. 1985-ben Magyar Osztrák: 75 000))))

Az előtte eltelt években egy egy kettős rangadón is volt min.60 000 ember.

Csak ezt ma már nehéz elképzelni.....

szempontpuska 2013.01.14. 19:25:36

@Siri Keeton: Mi baj azzal, ha fellép a rasszizmus ellen?
szerintem helyes és magasztos cél.
nem lenne feladata, ignorálhatná

szempontpuska 2013.01.14. 19:26:41

@christvhu: ohh pedig a magyar-osztrákon kinn voltam! Ráadásul annál a kapunál ahová mind a négy gól esett

A kettős rangadókra jártam 82-85 között, de max. 20-22.000 néző volt addigra

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.01.14. 19:32:44

@szempontpuska: Kettős rangadó? 20-22000 néző?:-)
kismalac.blog.hu/2012/05/15/az_a_legendas_8_3
Cserébe dobj már valami linket arról a focosorozatról, lécci!

Montefiore 2013.01.14. 19:33:51

@Siri Keeton: "Lehet, hogy így van, de mindenesetre nem a magyarok segítése volt a célja sem a FIFA-nak, sem pedig a feljelentő szervezeteknek."

Hát azt meg honnan tudod?

A magyarokat sokan hajlandóak európai nemzetnek tekinteni, amelynek érdeke a rasszizmus és az otrombaság visszaszorítása, a sport tisztasága, a történelmi viszálykodásra vagy más, sporthoz nem tartozó ügyre hivatkozó heccelődés megakadályozása, és az elismerendő sportteljesítmények elérésére való koncentrálás. Lehet, hogy ezt rosszul látják, de a szándék tisztaságát ez sem kérdőjelezné meg.

Nem beszélve arról, hogy Sepp Blatter valójában le akart vonatni bajnoki pontokat, és így meg ehhez képest a szankció kifejezetten enyhe: csak annyi történt, hogy a meccset a minden valószínűség szerint románozó csőcselék zavarkeltése nélkül lehet lejátszani...tehát a FIFA nemcsak az általános közjó élvezőiként kívánt jót tenni a magyarokkal, hanem a lehetőséghez képest még különösen is...

"FIFA declined to take World Cup qualifying points from either team as its disciplinary code allows, and which would have severely damaged the two teams' chances of advancing to the 2014 tournament in Brazil.

FIFA President Sepp Blatter has said that "sanctions must be a deduction of points or something similar" to uphold the governing body's zero-tolerance stance on racism and discrimination.

FARE welcomes action

"We welcome the action taken to enforce a 'closed doors' sanction on Hungary," FARE executive director Piara Powar said in a statement.

"Although the punishment does not reflect the action the FIFA president suggested should be imposed last week, it is a strong message for a first offence."

S ha mindez nem állna is, mint a cövek, még mindig megmarad a goethei opció:

...Kicsoda vagy tehát?
Az erő része, mely
Örökké rosszra tör, s örökké jót művel

Goethe: Faust
(Jékely Zoltán fordítása)

szempontpuska 2013.01.14. 19:36:28

@agresszív kismalac: ott van a blog tetején rovataink boxban, de az első rész csak most, csak neked :-)

orulunkvincent.blog.hu/2009/10/15/a_magyar_foci_utolso_nagy_korszaka

Ps. 2009 szeptemberében indult és köv. márciusig tartott

christvhu 2013.01.14. 19:40:46

@szempontpuska: Sokat veszítettél(((( Fantasztikus meccsek voltak, fantasztikus hangulattal.
@agresszív kismalac: Ne hagyd ki semmiképpen. A legjobb munka arról a korszakról.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.01.14. 19:51:14

@szempontpuska: Hö... tényleg ott van! Csak kétszázmilliószor görgettem át rajta.:-)
köszi

szempontpuska 2013.01.14. 19:58:11

@agresszív kismalac: scrolloz vissza az első részig (link az előző hsz-emben, mert valamiért a legelső epizódot nem jeleníti meg a blogmotor)

Rengeteg bepótolnivalód van :-)

szempontpuska 2013.01.14. 19:59:01

@christvhu: :-)
azt hiszem nem túlzok ha azt mondom, ez a sorozat hozta meg az ismertséget a Vincentblognak (talán)

JuAn 2013.01.14. 22:06:32

@ATCG: Az eseményektől alig 26,5 órával lemaradva csak annyit fűznék hozzá, hogy szerintem mindenben igazad van egyetlen egyet kivéve, ugyanis azon a meccsen nem volt 1-1, mert 2-0 után szépített a vége előtt pár perccel Kipiani.

Mystes 2013.01.14. 22:35:45

@jános515: Mint ahogy ugye egy tapasztalati kísérlettel kimutatták, a magyarok a pirézeket sem szeretik! Sőt, többen nem szeretik a pirézeket, mint a zsidókat, románokat, szlovákokat, stb együttesen!

Nyugodtan kijelenthetjük tehát, hogy Magyarországon nincs román/szlovák/zsidó/stb ellenesség, hanem pirézellenesség van, másképpen szólva, valamilyen ellenesség mindig van!

Blatter bassza meg, mert ő azt hiszi, hogy zsidóellenesség van. Pedig nem. Egész egyszerűen valami-ellenesség mindig van. És nem merném mondani, hogy ez részben nem természetes dolog.

Keressünk egy olyan népet, ahol semmiféle ellenesség nincs!

Nem fogunk találni!

Még Blatter sem!

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.01.14. 22:37:30

@szempontpuska: Elolvastam.:-) Rémlik, hogy ezt egyszer már megtettem, mikor a 8:3-as posztomhoz gyüjtöttem anyagot, csak akkor még nem voltam véresszájú vincentes.:-) (A többire is sort kerítek.)
Te (esetleg Medvegyev) is úgy tudod, hogy annak a meccsnek a felvétele megsemmisült? Nem semmi volna újból megnézni.
Tóth Zoli távozását nagyon sajnáltam anno. Hatalmas tehetség volt.

Mystes 2013.01.14. 23:02:00

Gyerekek! Betiltással, cenzúrázással nem lehet megoldani a problémákat! Mikor fogjátok már végre ezt megérteni? A helyzet csak rosszabb lesz.

Az efféle gondolkodásmód nemcsak Blatter meg a Vincent (és a hozzá hasonlók) rákfenéje, hanem az egész modern gondolkodásé. Azt hiszik, hogy ha valami be van tiltva, meg van büntetve, akkor azzal meg is van oldva a dolog. Pedig nem.

Organikus dolgokat nem lehet betiltani! Organikus dolgokban csak változást lehet elérni, finoman, szelíden, lassan. Minden organikus, ami az emberhez kapcsolódik.

Én például a múltkor betiltottam a náthámat. Hát nem kijött köhögésben a cudar? Erre megbüntettem! Megérdemelte, mondtam magamban. És még cinikusan röhincséltem is rajta.

Ez folyik itt (meg a világban is) folyton folyvást. És, azt hiszitek, hogy ez a szellemi non plusz ultra...

Szindbad 2013.01.14. 23:04:02

@Mystes: Én meg megkorbácsoltam a betűidet.

Mystes 2013.01.14. 23:13:14

@hetzer87: Mondjuk az kérdés, hogy mennyire érzik magukat megsértve az arabok, hogy az izraeliek nem az ő regionális kupáikban, stb játszanak, hanem állandóan Európába jönnek.

Nem kicsit sértő.

Ezek után miért csodálkozzunk, ha nem tekintik Izraelt helyi országnak, hanem valaminek, amit a nyakukba ültettek. Miközben a hivatalos izraeli politika meg az, hogy márpedig ők annyira echte helyi ország, amennyire csak lehet. Oké. De akkor miéert nem a helyi nemzetközösségi életben vesznek részt?

Mystes 2013.01.14. 23:14:53

@Szindbad: Valahol neked is ki kell adnod az agressziódat! :)

Mystes 2013.01.14. 23:40:14

@szempontpuska: Puska! Nagyon durva ám az a három tejfölösszájú, gimnazista, mosolygós gyerek, aki iráni zászlót tart! :)))

Ne vicceljünk már.

Mystes 2013.01.14. 23:50:53

mishpaha.weebly.com/1/post/2012/09/vagjunk-jo-kepet.html

Puska! Azt mondtad, hogy "egy egész szektor" balhézott. Hát, mit mondjak, innen azért az derül ki, hogy nagyítóval kellett keresni a renitenskedőket.

??

ghue (törölt) 2013.01.14. 23:58:01

@Mystes: de miért itt hisztizel, azt el tudod magyarázni???

Írj egy levelet a FIFA-nak linkekkel, hasonló esetek taglalásával stb.
valaki belinkelte az eljárásrendet, azt kövesd.

ha elég színvonalasra megírod, lehet, hogy még le is közölheted valahol.

Mystes 2013.01.15. 00:13:56

Az eszmecsere egy vitatott döntésről máris "hiszti"? Mi itt csak beszélgetünk.

Nem rohangálunk a Fifához!

De megvan róla a véleményünk.

Üdv

csársz 2013.01.15. 00:31:16

@Mystes: azt mondd meg, csak a FIFA-t utálod, vagy azt a néhány, jó legyen: egyetlen egy rasszistát is?
(de ha olyan kevesen voltak, miért nem lehetett rögtön kiemelni őket?)

ghue (törölt) 2013.01.15. 00:32:11

@Mystes: engem komolyan érdekelne, ha kicsit kutatgatnál, összeállításokat készítenél, olyan középfajsúlyos gyűjtőcikkvázlatot írogatnál össze.

és nem az ún. "véleményed" ugatnád ide 10 percenként "Wiesenthalékról".

azzal akár kezdeni is lehetne valamit.

csársz 2013.01.15. 00:36:36

@Mystes: nem lehet betiltással megoldani, mondod, igazad lehet, de annak az lesz az eredménye, hogy Mo.-t előbb-utóbb kizárják a nemzetközi bajnokságokról,
amit én sajnálnék

ghue (törölt) 2013.01.15. 00:47:52

@Mystes: a középfajsúlyost arra értettem, hogy terjedelemben ne 50 oldalt írj, csak 10-et.

az "ugatás"-t és az ún. "véleményed" arra értettem, hogy amit művelsz, az komolytalan. ehelyett én tuti fekvőtámaszokat nyomnék.

gyűjtsed a futballhuliganizmus eseteit. nagyon kutatják.
pl filmek: www.imdb.com/list/4Xe3NKEM_dg/
pl egy nagyon érdekes feldolgozandó interjú:
www.inaplo.hu/nv/200108/02.html
Duras + Platini!!!

"Duras: Van egy bizonyosfajta prefasizmus, egy ártatlan fasizmus, amely ott lebeg a stadionokban, mint ahogy bizonyára az iskolákban, az egyetemeken, a politikai pártok tagjaiban is.

Platini: Tudja, a legtöbb esetben ilyen szempontból nincs két tábor a stadionban: a Parc des Princes-ben mindenki francia, Londonban mindenki angol.

Duras: De úgy értem, hogy ugyanaz a hangulat, mint ami a rasszizmusnak is az alapja.

Platini: Nem tudom követni a gondolatait; ez olyan terület, amelyről nem sokat tudok."

stb. Írj belőle Pali bácsinak egy PhD-t:))))

Unagig 2013.01.15. 01:09:21

ezen a blogon is beigazolodik a kettos merce: ha egy liberal serteget az jogos, ha te kizarnak, o lehet elvakult hungarofob te meg se probalj maxiumum jobbra helyezkedni, a szent tehet itt is serthetetlen, lehet velemenyed, de nem akarmi. es meg ti feltitek a demokraciat, amikor ket labbal tapossatok azt?
ide jarhatna orwell otleteket meriteni

Mystes 2013.01.15. 01:17:41

@Unagig: Itt a legjobb Szempontpuskának a focisorozata. Hungarofób blog van ennél sokkal jobb!

Harald Blåtand 2013.01.15. 08:06:03

@Mystes: "Ázsiában ugyanúgy ölik egymást a csapatok. Az is rasszizmus! Az is rasszizmus?
Nem, mert ugyanaz a rassz játszik."

Ezt a baromságot komolyan gondoltad? A rasszizmusnak nincs szüksége a valóságra. pl. a japán rasszizmus sem zavartatta magát tőle, amikor egy filippínóra, kínaira vagy vietnamira fajilag alacsonyabbrendűként tekintett. Amúgy mondjuk egy indiai mongol meccsen szerinted mióta játszik ugyanaz a rassz :)

Siri Keeton · http://thedarkenlightenment.blog.hu/ 2013.01.15. 22:55:23

@Montefiore: Én a magam részéről bizonyítást igényelnék azon állításhoz, hogy a magyarokat büntető intézkedés célja, hogy a magyarokkal jót tegyen.

Különös tekintettel arra, hogy a feljelentő szervezetek nem azért léteznek, hogy a magyaroknak segítsenek, és különösebben nem izgatják őket a magyarok, például én ellenbizonyításig felteszem, a Wiesenthal központ alapító okiratában egy szó sincs a magyarokról, egyáltalán nem a magyarok a céljai az egész tevékenységének, és e konkrét cselekménye esetében is nehéz magyarbarát motivációt feltételezni.

Másfelől meg közismert, hogy a FIFA magasról tesz a rasszizmusra. Talán megegyezhetünk abban, hogy a rasszizmusnak nem a stadionbeli hőbörgés a legveszélyesebb változata, hanem amikor mondjuk származási alapon törvénybe iktatott állami diszkrimináció érvényesül, és amikor a Genocide Watch a népirtás 5-6. fokozata között ingadozik a jelentéseiben. Namost, pontosan egy ilyen országban, a Dél-Afrikai Köztársaságban rendezték meg a 2010-es vb-t mindössze két és fél évvel ezelőtt, ugyanennek a zérótoleráncs Blatternek az égisze alatt.

Ez alapján nyilvánvalónak tekinthetjük, hogy a FIFA szarik a rasszizmusra, és legfeljebb valamiféle politikailag korrekt ideológiának való felszínes megfelelés jegyében hozza intézkedéseit. A korrupt gittegyletei is valamiféle "antirasszista" hevület jegyében tevékenykednek, és csak valami olyan perverz értelemben a magyarok érdekében, mint ahogy az inkvizítor is az áldozatok lelkei érdekében tevékenykedett. A zsidó szervezet célja meg - azt hiszem, nem erős feltételezés - a vélt vagy valós zsidó érdekek képviselete, és nem a magyarság jobbítása.

Ha van is valami egybeesés valamiféle magyar érdekekkel, amit egyébként én személy szerint kétlek, akkor is legfeljebb csak véletlenszerű lehet ez az egybeesés. Legalábbis erre utalt előző kommentem, de örömmel várom a cáfolatot.

Siri Keeton · http://thedarkenlightenment.blog.hu/ 2013.01.15. 22:56:15

@Harald Blåtand: A vietnami, a filippinó, meg a japán, az eléggé távol áll egymástól. A japán és a koreai elég közeli rokonok, a koreai-ellenességnek nincs komoly genetikai alapja.

incze 2013.01.16. 01:38:57

@Siri Keeton: "Másfelől meg közismert, hogy a FIFA magasról tesz a rasszizmusra, és legfeljebb valamiféle politikailag korrekt ideológiának való felszínes megfelelés jegyében hozza intézkedéseit."

A FIFA programjába iktatta a rasszizmus elleni küzdelmet, a szabályok és büntetések is le vannak írva. Nincsen semmi meglepetés. www.fifa.com/aboutfifa/socialresponsibility/antiracism/index.html

Személy szerint te, meg bárki kételkedhetsz ennek a dolognak az őszinteségében, pártatlanságában, a választott eszközök alkalmasságában, hasznosságában, mindenfélében, de ez a dolog ismert, létezik. Lehet hőbörögni, ha egy általad tudottan korrupt zsaru téged egy szabálysértéskor megbírságol, de hogy szabály van, meg bírság, az egy ismert és kalkulálható dolog.

incze 2013.01.16. 01:49:54

@Siri Keeton: "Ha van is valami egybeesés valamiféle magyar érdekekkel"

Ja, és ez. Én azt hiszem ezek a szabályok nagyon kozmopoliták, lévén globális szervezetről szó, mint az ENSZ, vagy a római katolikus egyház. Ezek a szervezetek minden deklarációjukban univerzális emberire hivatkoznak, missziójuk szerint tehát ezek magyar érdekek is, lévén a magyarok is emberek. A FIFA itten amúgy önálló deklarációval nem él, igazából ez egy ENSZ deklarációkból levezethető doktrína, ha az antirasszizmussal elvi problémád van, akkor inkább az ENSZ-szel érdemes vitatkozni. Ha a FIFA gyakorlati szankcionálásával van bajod (az elvet nem vitatva), akkor persze a FIFÁ-val.

Siri Keeton · http://thedarkenlightenment.blog.hu/ 2013.01.16. 16:34:19

@incze: Nem kételkedem az őszinteségében, hanem TUDOM, hogy nem őszinte.

Ugyanis a rasszizmus legveszélyesebb formája nem a stadionbeli szóbeli hőbörgés, hanem ennél sokkal veszélyesebb az államilag bátorított propaganda, ahol az államelnök énekli a faji alapú gyilkosságra buzdító dalokat, ahol törvénybe iktatott faji alapú diszkrimináció zajlik, valamint ahol tömegesen zajlik az erőszak, olyannyira, hogy a Genocide Watch 5-6. szint között ingadozik, amiből a 6. szint már a népirtás küszöbének tekinthető. Ennél rosszabb már csak a tényleges népirtás lenne, bár az illető kisebbség hosszú távú megmaradási esélyei ennek ellenére több mint kérdésesek.

Akinek valóban őszintén problémája van a rasszizmussal, aki elvi alapon ítéli el a rasszizmust, az lehetetlen, hogy sokkal súlyosabban ítélje meg előbbit, mint utóbbit. Márpedig a FIFA ezt teszi: a Dél-Afrikai Köztársaságban vb-t rendezett, miközben a magyarokat bírságolja. Mintha mondjuk 1938-ban az olimpiai bizottság megbünttete volna az USA-t a szegregáció miatt, miközben a hitleri Berlinben probléma nélkül olimpiát rendezett két évvel korábban. De még durvább a különbség, mivel itt holmi stadionbeli hőbörgés miatt bírságolnak.

Úgyhogy én nagyon pontosan tudom, hogy a FIFA-nak semmilyen elvi problémája nincs a rasszizmussal.

A következő dolog a joggyakorlat, a rendbontás súlyossága (be kell-e fejezni idő előtt a meccset, áll-e a játék akár percekre, veszélybe került-e emberélet vagy testi épség, és csak a sor legvégén jön a durva, de veszélytelen bekiabálás) abszolút nem áll arányban azzal, hogy az elmúlt években ennél súlyosabb (testi épségre veszélyes pirotechnikát, pirotechnika miatt álló meccset, szurkolók elleni támadást stb.) sem büntettek ennyire súlyosan.

Siri Keeton · http://thedarkenlightenment.blog.hu/ 2013.01.16. 16:40:13

@incze: Látom, nem nagyon megy neked az érdekek értelmezése. Hátha egy példa megvilágítja.

Nekem, mint embernek, érdekem, hogy sose vezessek részegen (hiszen veszélyes). Az egész közösségnek érdeke, hogy senki se vezessen részegen (hiszen másokra se veszélyes). Ezért az egész közösségnek érdeke, közte nekem is, hogy ha valaki részegen vezet, akkor az kapjon súlyos büntetést.

Ellenben, ha most megállított a rendőr, és részeg vagyok, akkor az az érdekem, hogy valahogy elkerüljem a büntetést. Sőt ez az érdeke a családomnak is. Pedig én is és a családom is a közösség része.

Na, akkor most már látod, hogyan különbözhet egy részcsoport érdeke az összes közérdektől.

Egyébként a szelektív antirasszizmus szerintem nem is közérdek, csak a szelektív védelem alá esé csoportoknak (feketék, zsidók, stb.) érdeke, a védelem alá nem eső csoportoknak (fehérek - lásd dél-afrikai vb) egyáltalán nem érdeke.

JuAn 2013.01.17. 11:24:58

@christvhu: @szempontpuska:
85-ben nem volt magyar-osztrák. A 84-esen lehettünk kb. harmincezren úgy, hogy a diákok ingyen mehettek be.
Az a 75000 a magyar-hollandon lehetett, ami után elmaradt az ünneplés, tüntetés volt helyette.

És még mindig nem jutottam a végére, így nem tudom, ez előkerült-e már:
www.rte.ie/sport/soccer/irish/2009/0807/252978-stpatricksathletic/

szempontpuska 2013.01.17. 11:47:50

@JuAn: Ohh igen,a VB selejtező lesz az, köszönöm!
:-)

christvhu 2013.01.17. 15:55:55

@JuAn: Igazad van, '84 szeptember volt. És tényleg a hollandok ellen volt vagy 75 (egyes források szerint, pl akkori népsport 80 000) ezer ember. De csak egy kis részük - viszont kétségkívül hangos - tüntetett! Az a szektor, ahol mi voltunk végigénekelte és ünnepelt!