Örülünk, Vincent?

Kazahsztán felett száll a dal...

Troll proximity


Orbanisztán Infochart

P/c szerint a világ

  • Hibás feed URL.

Híres utolsó szavak

Rovataink

Viccországban Gengszterkrónikák Gasztrowhat Focitörténelem Borzalmasvers Hülyeország Színház A nap idézete Zene-bona


nem felejtünk.jpg

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

FRISSÍTVE!

Itt az újabb történelmi csúcs

A központi költségvetés bruttó adóssága: 2010. május: 19.933,4 Mrd Ft; 2011. május: 21.116,5 Mrd Ft; 2012. május: 21.180,9 Mrd Ft; 2013. május: 21.765,4 Mrd Ft; 2014. október 24.736 Mrd Ft;2015. június 6. 24 847 Mrd F

 

Szűjjé má'!
tumblr_nzd85jlxqr1qd6fjmo1_1280.jpg

 

 
 

Te már bekövetted?

 

Vincent tumblr Falus.JPG

 


 

Vincenzúra

Troll Vincent.jpg

Figyelem! A Vincent szerzői — főszabályként — maguk moderálják a posztjaikra érkező hozzászólásokat. Panaszaitokkal vagy a mellékhatásokkal a poszt írójához forduljatok!

Köszönettel: Vincent Anomália

Címkék

abszurd (39) áder (5) adózás (11) alkotmány (45) alkotmánybíróság (10) államosítás (7) arcképcsarnok (14) ascher café (24) a létezés magyar minősége (6) bajnai (16) bank (7) bayer (23) bayerzsolt (14) békemenet (7) bkv (7) bloglossza (14) borzalmasvers (156) cigány (7) civilek (5) civil társadalom (8) demokrácia (24) deutsch tamás (6) devizahitelek (9) dogfüggő (10) egyház (10) ellenzék (7) erkölcs (17) érték (19) Érvsebész (11) eu (13) eu elnökség (8) felsőoktatás (15) fidesz (76) fideszdemokrácia (7) film (12) filozófia (13) foci (12) focijós (19) focikvíz (54) focitörténelem (94) fritztamás (6) gasztrowhat (9) gavallérjános (10) gazdaság (8) gengszterkrónikák (14) gyurcsány (27) hangfal (98) heti válasz (19) hétköznapi történetek (32) hétvége (44) hoax (5) hülyék nyelve (16) hülyeország (165) idézet (768) igazságszolgáltatás (6) imf (26) indulatposzt (11) interjú (7) járai (12) jobbik (17) jogállamiság (33) kampány (12) kampányszemle (9) katasztrófa (5) katonalászló (21) kdnp (9) kétharmad (16) költségvetés (21) könyvszemle (9) konzervatív (18) kormányváltás (22) kormányzás (42) kósa (8) kövér (11) kultúra (21) kumin (14) lánczi (5) lázár jános (12) levelező tagozat (12) lmp (8) magánnyugdíj (25) mandiner (15) március 15 (8) matematika (9) matolcsy (44) mdf (5) média (48) melegek (8) mesterházy (7) mnb (5) mosonyigyörgy (7) mszp (32) mta (5) napitahó (7) navracsics (14) nedudgi (15) nekrológ (11) nemigazország (5) nemzeti együttműködés (5) ner (11) nyugdíj (5) oktatás (12) önkormányzatok (6) orbán (46) orbanisztán (15) orbánizmus (101) orbánviktor (65) országgyűlés (6) pártállam (23) politika (14) polt (5) program (9) retró (22) retro (115) rettegünk vincent (14) rogán (9) sajtó (22) sajtószemle (6) schmitt (38) selmeczi (8) semjén (6) simicska (7) sólyom (7) spoof (19) stumpf (5) szász (6) századvég (7) szdsz (9) szijjártó (16) színház (35) szlovákia (5) szszp (5) tarlós (12) társadalom (50) törökgábor modul (8) történelem (5) tudjukkik (22) tudomány (17) tüntetés (17) ügyészség (9) választás (37) vb2010 (19) vendégposzt (68) videó (11) vincent (10) Vincent szülinap (6) voks10 (7) vörösiszap (16) zene (23) Címkefelhő

Így vezesd a vidéki kócerájodat!

2012.06.23. 09:01 | maroz | 22 komment

Címkék: fogyasztóvédelem kormányzás

mottó1: "Két hónapja ott ülök a tárgyalóasztalnál, csak nem jönnek"
a kóceráj hoppmestere

mottó2: "egy normális országban, egy tisztességesen működő kormány a rendet és a biztonságot garantálja az ott élő állampolgárok számára"
valami állat, talán gerlice

Két hónapja itt ülök a tárgyalóasztalnál, csak nem jönnek. Kis rend és biztonsági anomália esődött meg velem, az autómban keletkezett némi kár, károcska, félmillió forintocska, szóra sem érdemes, és bő két hónapja várom, hogy ebben a normális országban a dolgok normális menete szerint idefáradjon hozzám a kár okozója, és tisztességesen a markomba csengessen valami összegecskét, de ugyanúgy nem jönnek, ahogyan Orbánhoz az IMF.

Ez az ügy abban a régebbi, bolond és tisztességtelen országban nagy valószínűséggel ugyanígy rendetlenül és bizonytalanul bonyolódott volna, hiszen valami évszázados, ha nem évezredes erő minket folytonosan arra késztet, hogy az ügyeink intézése során az idő nyolcvan százalékát szopással töltsük el, szóval nincs ám itt olyan komoly felháborodás, teccettünk volna elhúzni ebből a kócerájból, de nem teccettünk, mert kalandorok vagyunk, de azért mégis. Abban a régebbi, bolond és tisztességtelen országban az ilyen ügyekre volt valamiféle rutin, valamiféle kialakult rendszer, és akármennyire is döcögve működött, de mégiscsak működött. No, ebbe trottyantottak bele világ eszéék, és akkor lássuk, hogy mitől lett jobb nekem, az itt élő állampolgárnak.

A kötelező felelősségbiztosítás alól idén január elsejétől az állami üzemeltetésű autók kibújhatnak, azzal a feltétellel, hogy megteremtik a saját kárrendezés ilyen-olyan feltételeit, többek között a jogszabályit is. Úgy különösebben nem jártam utána, hogy ezt mely állami szerv (és én ilyenkor, amikor „szerv”-et írok valamiért mindig a faszra gondolok, de ezt majd megbeszélem a lelki gondozómmal) lépte már meg, és melyik nem, számomra az bír jelentőséggel, hogy az a minisztérium, amelyikben ez a Simicskó nevű gerlice pártállamtitkár bizony meglépte. Azt a szokásos taktikát követték, hogy hoztak egy jogszabályt, egy HM-rendeletet, mert az ilyesmihez ugye olyan túl sok ész nem kell, ahol alkotmányt lehet a nemzetnek adni iPad-on, ott egy HM-rendeletet szerintem a budipapír gurigájára is megírják, egyetlen ülésezés alatt. Gondoljanak bele, hol fáj az a papírnak, ha ilyesmiket ráírnak?

17/2011. (XII. 23.) HM rendelet
(4) Az (1)–(2) bekezdésekben foglalt esetekben a HM KPH köteles a kárrendezéshez nélkülözhetetlen dokumentumok beérkezésétől számított 15 napon belül, de ezek beérkezésének hiányában is legkésőbb a kártérítési igény benyújtásától számított három hónapon belül a károsultnak:
a) kellően megindokolt kártérítési javaslatot tenni azokban az esetekben, amelyekben a felelősség nem vitás és a kárt jogcímenként (beleértve a kamatra vonatkozó tájékoztatást) összegszerűen megállapította, vagy
b) indoklással ellátott választ adni a kárigényben foglalt egyes követelésekre, azokban az esetekben, amikor a felelősséget nem ismeri el, vagy az nem egyértelmű, vagy a teljes kárt összegszerűen nem állapította meg.

Tizenöt nap, mert mi adunk a rendre és a biztonságra ebben a vidéki kócerájban. Joghézagok keresésben járatosabb olvasóim már röhögik is el magukat, szépecsém, de hát te nem látod? Hogyaszongya: "a kárrendezéshez nélkülözhetetlen dokumentumok beérkezésétől számított"! Ez nálunk azt jelenti, hogy lófaszt, mama, nincs itt semmiféle 15 nap, hiszen nem érkezett be egy darab nélkülözhetetlen dokumentum. Hogy milyen dokumentumok szükségesek, azt majd mi mondjuk meg, utólag. Oltási bizonyítvány, és akkor mi van? Szóval ennyit a tizenöt napról. Némi hisztizés és szentségelés árán annyit sikerült elérnem, hogy a HM kijelölt partnere két héttel a baleset után végre felmérje a kárt.

Most pedig ülök, bő két hónapja, és várom őket, mint Orbán az ájemefet.

A régi, bides, ilyen-olyan ántivilágban, amikor még a cipőboltba kellett cipőért menni akkor legalább annyi előnye volt a dolognak, hogy tudtunk kivel beszélni. Volt egy ügyfélszolgálat, egy honlap, egy e-mailcím, időnként még egy telefonszám is. A HM ezt adja meg, mint elérhetőség:

Honvédelmi Minisztérium Közgazdasági és Pénzügyi Hivatala
1885 Budapest, Pf.:25.

Ennyi. Krisztus után 2012-ben ebben a vidéki kócerájban ezt kapja az állam polgára. Postafiók huszonöt. Se egy e-mail, se egy telefon, se egy ügyfélszolgálat, semmi. Írjál levelet, jobbágy, kérdezd meg benne, hogy miért is nem tartják a 15 napos határidőt és majd válaszolnak rá harminc napon belül.

Mondom, a biztosítókkal se volt könnyű, de azokra legalább időnként rá lehetett írni egy mélt. Fel lehetett hívni őket telefonon, és ha már nagyon elege lett az embernek volt egy ügyfélszolgálat, ahová be lehetett menni kellemetlenkedni. Ha nagyon nem mentek a dolgok meg lehetett őket kicsit fenyegetni azzal, hogy az ember a felügyeleti szervhez fordul. Ultima ratio: megírlak benneteket, bazdmeg! Ezzel szemben most mit lehet kezdeni?

Ez a búgógerle, ez a Simicskó 2009 novemberében, a szerencsétlen pécsi lövöldözés hírére (nem tudom, emlékszik-e még a kedves olvasó, egy sajnálatosan megzakkant fiatal futott egy sajnálatos ámokot) azt találta mondani, hogy egy normális országban, egy tisztességesen működő kormány a rendet és a biztonságot garantálja az ott élő állampolgárok számára, mely mondásról eléggé egyértelmű, hogy csak a politikai haszonszerzés motiválta, lásd még: halott szülét a ravatalon is a hatalomért, ezzel szemben ma Simicskó Magyarországon, a működő kormány honvédelmi minisztériumának az államtitkára.

Ez az ember, aki az előző kormánytól elvárta volna, hogy egy ámokfutó lövöldözővel szemben is garantálja a rendet és a biztonságot a kormány az ott élő polgárok számára hatalomra kerülve azt nem volt képes tisztességgel végigvinni, hogy a saját kibaszott minisztériuma károkozásait emberhez, polgárhoz méltóan, írjam le?, leírom: európai módon intézzék. És nem, ezt nem a kamanyistáktól vették át, ezt az egészet ők találták ki, az első betűtől az utolsóig. Végső soron örüljünk, hogy így találták ki, hogy ígérni legalább ígérnek, nagy a padlás, elbírja, hiszen alkothattak volna olyan szabályt is, hogy minden olyan autó, amelyiket honvédségi jármű zúzott meg kap egy Sebesülési Emlékérmet, egy csapatzászlót és egy dedikált cédét Méry Péter Határtalan dal című hősi kornyikájával, és mehet Semjén áldásával.

Ezeknek a honvédségi csúcsfaszoknak Orbán a főnöke. Ő vezeti ezt a kócerájt. Erre büszke, erre veri, erre fel szól be az uniónak és a teljes kerek e világnak. Nekik ez a rend, a konzervatív, az értékelvű, Lánczi legfőbb teológus igehirdetése szerint. Normális ország, tisztességes kormány, rend és biztonság az állam polgárai számára biztosítva. Így. És az a legszomorúbb, hogy a polgárok nem rúgják a Jupiterig ezeket az impertinens barmokat, sem akkor, amikor az anyjukat a ravatalon, lásd Simicskó, sem akkor, amikor nagy pofával leosztják a fél világot, lásd a kóceráj földesurát, de még csak akkor sem, amikor kárt okoznak és azt intenzív tökvakarással igyekeznek kompenzálni.

Még egy utolsó, lényeges gondolat. Igen, kedves ostoba kommentelő, önnek igaza van, ezek mondhatni lényegtelen, pitiáner, egészen aprócska ügyek. De gondolkodjunk már el néhány dolgon. Egyrészt azon, hogy az ember életét nem az tudja igazán megkeseríteni, hogy melyik hangulatos kicsiny faluban állítanak a horthybubunak szobrot, vagy melyik megzakkant főméltóság szív fel egy csíkot nyirőbalambér földi porából, hanem az ilyen hétköznapi bosszúságok, mint amilyen egy kicsikét összetört autó is. Plusz az egyéb ügyek intézése során elszenvedett agyfasz, hasonlóan a kormányzati impotencia által okozva. Másrészt pedig azon, hogy akik ennyire nyilvánvalóan nem képesek három fogaskereket sem összerakni úgy, hogy azok ne darálják le egymást hogy a bánatba lennének alkalmasak arra, hogy egy óceánjárót működtessenek az időnként háborgó tengeren, és akkor már csak a mozdonyhorgonyt kéne valahogyan belezsúfoljam ebbe a pleonazmusba.

Szőnyeg alá söpörni a szart és gagyogni, hogy itt rend lett, majd nagy pofával beszólni a szomszédoknak, az egész utcának, hogy náluk egy kóceráj van, na, ez az, amihez kiválóan értenek. És ugyancsak ez az, ami mifelénk komoly támogatottságot élvez. Hasonló a hasonlónak örül? Ha csak úgy nem... 

A bejegyzés trackback címe:

https://orulunkvincent.blog.hu/api/trackback/id/tr854605561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csubakka Mrozsek · http://orulunkvincent.blog.hu 2012.06.23. 09:58:09

azért ez az egész sztori mennyire hajmeresztő : (((

subtotal 2012.06.23. 10:02:15

Jól esett, vagy csak idegesebb lettél tőle, hogy leírtad?
Egyébként like...amit írsz, természetesen, nem azt, ahogy a dolgok mennek.

maroz 2012.06.23. 10:40:57

@subtotal: Én már többé-kevésbé sikeresen átértékeltem a viszonyulásomat a hatalomhoz. Kerestem néhány pozitív kapaszkodót. Például belegondoltam abba, hogy Szomáliában, ha belém koccan egy katonai autó, akkor ha nem kérek nagyon gyorsan és nagyon meggyőzően elnézést, akkor ott, helyben agyonlőnek. Ehhez képest az Orbán-junta kifejezetten européer.

El kell felejteni azt, hogy itten mi valamiféle polgárok lennénk, akik igényt formálhatnak egy tisztességes, igazságos eljárásra. Jobbágyok vagyunk, akit a kegyúr és a kegyúri hierarchia időnként megbúbol, de örüljünk, mert Szomáliában meg is ennének. Ha az ember kellő határozottsággal átállítja a tudatát, akkor egészen elviselhető.

aronsatie 2012.06.23. 10:46:27

Azt ugye jól gondolom, hogy szándékos tökölés ide vagy oda, de az a minimum, hogy neked kell megelőlegezned a kocsi javítását?

maroz 2012.06.23. 11:13:37

@aronsatie: Amivel nekem nincs is különösebben bajom, elfogadom, hogy ezek az eljárások szükségszerűen bürokratizáltak és az ilyesmi sajnos időigényes. Károsultnak lenni mindig is szopóág, de hát ilyen az élet, ezt el lehet viselni.

Viszont egy bürokratizált eljárást is lehetne tisztességesen csinálni. Egy normális országban. Egy tisztességesen működő kormánnyal.

subtotal 2012.06.23. 11:17:12

@maroz: én meg nem adom fel és gondolom te sem a belenyugvás tudatában írtad ezt a posztot.

dr. Bubó 2012.06.23. 11:18:10

csak nem a fides középkori feudális magyarisztánában esett meg?

óh be csodálkozom... (képmutató vagyok)

aronsatie 2012.06.23. 11:35:07

@maroz: Nem vagyok túlzottan jól értesült, hogy az utóbbi időben hogy megy az ilyesmi egy biztosítónál. De szerintem egyáltalán nem példátlan, hogy a szervízt a károkozó fél biztosítója fizeti. És ez így is lenne rendjén. Viszont ezzel a konzervatív, értékelvű kedvességgel, amivel kormányunk tüntette ki a közt, ez a lehetőség eleve kizárt. Na és ehhez adódik hozzá a szándékos tökölés.

christvhu 2012.06.23. 11:56:46

@maroz: "hogy a bánatba lennének alkalmasak arra, hogy egy óceánjárót működtessenek az időnként háborgó tengeren, és akkor már csak a mozdonyhorgonyt kéne valahogyan belezsúfoljam ebbe a pleonazmusba."
Nem is akartak soha alkalmasak lenni erre. Ezért járnak gyorsnaszáddal!
Ami lássuk be bizonyítja realitás érzéküket.
Amúgy meg, HM, tehát a te anyagias agyad nem éri fel, hogy itten biza a Hon Védelmének nemes ügyében eljáró jármű útjába kerültél, azt akadályoztad, én bizony a helyedben nem hangoskodnék itten, mert hamar lesz egy visszamenőleges hatályú törvény, cselekedeted azonnali felnégyeléssel, várfokra kiszögeléssel büntethetőségéről!!!!!

dr. jenőke (jenőke) 2012.06.23. 13:41:18

@maroz:
Aláíratnak veled egy titoktartási kötelezettséget tartalmazó okiratot, mert mégiscsak honvédség.
Akkor üldögélhetsz majd, és várakozhatsz addig, amíg el nem felejted, hogy mi végre is vagy Te a világon.
Ennyi.

laci0011 2012.06.23. 13:48:32

Szerintem nálad a pont.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2012.06.23. 14:40:16

@maroz: Keríts egy mezőgazdasági vontatót és parkolj bele Simicskó magán terepjárójába, de a boronával. :) A honvédségi károkozónál csak az ismeretlen károkozó által okozott kár rendezése nagyobb szívás.

emberlánya 2012.06.23. 15:24:10

Tegnap láttam az ATV-n Azbej Tristant (szép magyar név egy IKSzesnek, igaz, nem ő tehet róla), Szegény csíra arról papolt, hogy mindenkinek itthon a helye, jöjjön haza Budaörsre meg Tatabányára, majd adnak ők nekik álláskereséshez meg vállalkozás indításához tanácsot (gondolom olyan gyakorlatiasat, mint amit a katolikus papok adnak a házasulandóknak). Többszöri kérdésre sem értette (vagy nem akarta érteni?), miért akar innen minden második fiatal elhúzni. Szóval szépen felmondta a brossúra szöveget, ahogy azt előírják a gazdik. Olvasva maroz-t most arra gondoltam, ha ezt a kis sztorit feltöltöm neki a gyerehaza.org-ra, ebből csak megérti!

Kuviklacz · szemelyesadatok.blog.hu 2012.06.23. 16:53:15

@maroz: Akkor miafnak nem vagy liberális, bm?

Kuviklacz · szemelyesadatok.blog.hu 2012.06.23. 16:58:24

@aronsatie: Velem legotuljára még a patások korában esett meg ilyen, persze maszekkal. Választhattam, hogy megvárom, amíg a károkozü biztosítója ír a szerviznek, hogy fizeti a kárt, vagy elkezdik rendezni a Cascomra, és majd elszámolnak/elszámolunk valahogy. Utóbbi elég bonyolultnak tetszett, ahogy elmindták, és mivel járni tudtam az autóval, megvártam - ami azért nem volt egyszerű, mert papírt kértek (tőlem), hogy a károkozó jogosult volt vezetni a (céges) autót. Viszont kérdésre megmondták, hogy erre vártak, a károkozó cége, illetve akinek tkp. az autót vezetni volt joga, második hívásra elküldte a biztosítónak a levelet.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blog.hu 2012.06.23. 19:15:07

A miaf-t, a bm-et vagy a liberálist nem érted? :-)
Na jó, iróniaszintem a topon van, mert most hozom be hátrányomat az otthoni eseményekből, és gyógyítom ezzel az alacsony vérnyomásomat.
Ha az a véleményed, hogy a hivatalok reménytelenek, akkor talán csökkenteni kellene a hatalmukat...

tellybooksah 2012.06.23. 20:48:42

@Kuviklacz:
"csökkenteni kellene a hatalmukat... "

Hogyúgyvan!
És ez eddig még egyikünknek se jutott eszébe! Sebaj, most már nem halunk meg annyira hülyén!

Megdobbent 2012.06.23. 21:50:39

@tellybooksah: na mondjuk igy mar oke lesz nekem is. Ha korabban tudom meg, ma nem tart itt az orszag :)

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.06.24. 13:46:54

@maroz:

Gondolom, azért hajtott beléd, mert "egyébként is arra állt". :D

aronsatie 2012.06.24. 17:49:29

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: És ebből rendezett Cronenberg filmet.

Dr. No 2012.06.25. 20:11:46

"de ezek beérkezésének hiányában is legkésőbb a kártérítési igény benyújtásától számított három hónapon belül" - csak nekem tűnt fel ez a tagmondat? Más kérdés, hogy az idézetből nem derül ki a HM mulasztásának szankciója.