Örülünk, Vincent?

Kazahsztán felett száll a dal...

Troll proximity


Orbanisztán Infochart

P/c szerint a világ

  • Hibás feed URL.

Híres utolsó szavak

Rovataink

Viccországban Gengszterkrónikák Gasztrowhat Focitörténelem Borzalmasvers Hülyeország Színház A nap idézete Zene-bona


nem felejtünk.jpg

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

FRISSÍTVE!

Itt az újabb történelmi csúcs

A központi költségvetés bruttó adóssága: 2010. május: 19.933,4 Mrd Ft; 2011. május: 21.116,5 Mrd Ft; 2012. május: 21.180,9 Mrd Ft; 2013. május: 21.765,4 Mrd Ft; 2014. október 24.736 Mrd Ft;2015. június 6. 24 847 Mrd F

 

Szűjjé má'!
tumblr_nzd85jlxqr1qd6fjmo1_1280.jpg

 

 
 

Te már bekövetted?

 

Vincent tumblr Falus.JPG

 


 

Vincenzúra

Troll Vincent.jpg

Figyelem! A Vincent szerzői — főszabályként — maguk moderálják a posztjaikra érkező hozzászólásokat. Panaszaitokkal vagy a mellékhatásokkal a poszt írójához forduljatok!

Köszönettel: Vincent Anomália

Címkék

abszurd (39) áder (5) adózás (11) alkotmány (45) alkotmánybíróság (10) államosítás (7) arcképcsarnok (14) ascher café (24) a létezés magyar minősége (6) bajnai (16) bank (7) bayer (23) bayerzsolt (14) békemenet (7) bkv (7) bloglossza (14) borzalmasvers (156) cigány (7) civilek (5) civil társadalom (8) demokrácia (24) deutsch tamás (6) devizahitelek (9) dogfüggő (10) egyház (10) ellenzék (7) erkölcs (17) érték (19) Érvsebész (11) eu (13) eu elnökség (8) felsőoktatás (15) fidesz (76) fideszdemokrácia (7) film (12) filozófia (13) foci (12) focijós (19) focikvíz (54) focitörténelem (94) fritztamás (6) gasztrowhat (9) gavallérjános (10) gazdaság (8) gengszterkrónikák (14) gyurcsány (27) hangfal (98) heti válasz (19) hétköznapi történetek (32) hétvége (44) hoax (5) hülyék nyelve (16) hülyeország (165) idézet (768) igazságszolgáltatás (6) imf (26) indulatposzt (11) interjú (7) járai (12) jobbik (17) jogállamiság (33) kampány (12) kampányszemle (9) katasztrófa (5) katonalászló (21) kdnp (9) kétharmad (16) költségvetés (21) könyvszemle (9) konzervatív (18) kormányváltás (22) kormányzás (42) kósa (8) kövér (11) kultúra (21) kumin (14) lánczi (5) lázár jános (12) levelező tagozat (12) lmp (8) magánnyugdíj (25) mandiner (15) március 15 (8) matematika (9) matolcsy (44) mdf (5) média (48) melegek (8) mesterházy (7) mnb (5) mosonyigyörgy (7) mszp (32) mta (5) napitahó (7) navracsics (14) nedudgi (15) nekrológ (11) nemigazország (5) nemzeti együttműködés (5) ner (11) nyugdíj (5) oktatás (12) önkormányzatok (6) orbán (46) orbanisztán (15) orbánizmus (101) orbánviktor (65) országgyűlés (6) pártállam (23) politika (14) polt (5) program (9) retró (22) retro (115) rettegünk vincent (14) rogán (9) sajtó (22) sajtószemle (6) schmitt (38) selmeczi (8) semjén (6) simicska (7) sólyom (7) spoof (19) stumpf (5) szász (6) századvég (7) szdsz (9) szijjártó (16) színház (35) szlovákia (5) szszp (5) tarlós (12) társadalom (50) törökgábor modul (8) történelem (5) tudjukkik (22) tudomány (17) tüntetés (17) ügyészség (9) választás (37) vb2010 (19) vendégposzt (68) videó (11) vincent (10) Vincent szülinap (6) voks10 (7) vörösiszap (16) zene (23) Címkefelhő

Nyomjuk a biznyákot

2012.04.07. 07:19 | maroz | 96 komment

Címkék: bürokrácia századvég hülyeország

Egyre több boltban, szolgáltatónál, benzinkúton látom kirakva jól látható helyre a szokványos hazai igényességgel készített feliratot, mely szerint:

Az árak magyar forintban* értendőek és tartalmazzák az áfát!

*Helyenként „forintba”, de ki nem unja már halálosan a smittpalizást, ezt az aspektust most mellőzném.

Első tippem az volt, hogy ez egy valós tömegigény, a vásárlók tényleg elvárják a tájékoztatást… na jó, ez nem igaz, tudom, hogy ez egy bürokratikus ostobaság, és röpke, ámde egyáltalán nem reprezentatív kutatásom alapján azért írják ki, mert különben a fogyasztóvédelmi hatósági ember halálra cseszegeti őket. No, én ebben a dologban üzletet szimatolok!

A napokban olvastam azt a még hazai viszonylatban is csúcsközeli ökörséget, miszerint ha ezt Százalék zéerté nevű rezsimszolgát kistafírozzuk három milliárd közpénzzel, akkor ő ebből (vesd össze: Tud úszni? Nem! És ha megfizetem???) olyan iszonyatosan okos államszervezési és irányítási écákat fog kikutatni, hogy ez lesz a mi legfőbb exportcikkünk, a magyar olaj, gáz, ritkaföldfém, vagy valami hasonló. Tudásexport! Én ebbe a biznyákba beszállnék! Mi lenne, ha rögtön ezzel az értelem csúcsa intézkedéssel kezdenénk? Arra gondoltam, hogy átültethetnénk mi, a Vincent blog, szerzők és olvasók együtt a fenti hasznos és szükséges figyelmeztetést az összes uniós nyelvre, és felkínálnánk exportra a Százalék zéertének? Hogy ezt mennyire komolyan gondolom azt igazolja az is, hogy a számlát is mellékelem, kereken 25 millióra gondoltam, magyar forintban és tartalmazza az áfát is, hiszen ha a Összstratégiai Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság (Melinda út 13, félemelet, balra) arcpirulás nélkül pályázhatott ennyire, akkor mi is.

Nem véletlenül írtam átültetést és nem fordítást, én tényleg tartok attól, hogy a figyelmeztetés szó szerinti fordítását az elmaradott európai népek nem értenék. Ők többé-kevésbé másként gondolkoznak, például már rögtön azt sem értenék, hogy ha egy országban mondhatni 99,99%-os többségben vannak azok a boltok, ahol az árat a dolgok természetes menete szerint is forintban írják ki, akkor mi a répáért nem a fennmaradó, egész értékre kerekítve 0%-nyi olyan boltot köteleznek az ellenkező kiírására, akik teszem azt mongol tugrikban kérik a túrórudi ellenértékét. Vagy euróban. Egyedül a magyar polgárról tudom elképzelni (ez egy költői túlzás, vicc, ma már ezt is rá kell írni, de erről mindjárt), hogy csak otthon csap a fejére, basszameg, hát nem kifizettem a damilos szegélynyíróért a gazdabótba' a 9999 eurót! Valamint azt is gyanítom, hogy felnőttebbként kezelt polgárságú országban körülbelül az első vevőig tudná megcsinálni azt egy bolt, hogy a pénztárnál 27%-kal többet blokkol a lábujjközes szandálért, mint amennyi ki volt írva, mert a sorban mögötte álló másik négy vevővel cuzámenárbájtban egy ilyen hatására kábé a sárga földig amortizálná vissza az adott boltot a magát teljes joggal átvertnek érző vásárlóközönség.    

Tehát nem fordítás, hanem átültetés európai uniós nyelvekre. Mi elvégezzük a munkát, a szóban forgó intézet pedig ígéretéhez híven jó pénzért exportálja, majd a busás hasznon osztozunk. Szerény 25 milliót kérünk, amit viszont mi osztunk meg tisztességesen önökkel. Elkezdem, kommentekben kérem az önök hozzájárulását. Ország betűjele, plusz az adott nyelvre átültetett üzenet. Gugli fordító nem ér, azzal már bukott meg köztársasági elnök is, ja, nem smittpalizunk, pardon, akkor gugli is ér.


BG (български): Ние сме пълни идиоти!

CS (čeština):  Jsme úplný cvoci!!

DA (dansk):

DE (Deutsch): Wir sind Vollidioten! 

ET (eesti):

EL (ελληνικά):

EN (english): We are damned idiots!

ES (español): Somos imbeciles! 

FR (français): Nous sommes totalement idiots!

GA (Gaeilge):

IT (italiano): Siamo totalmente idioti!

LT (lietuvių):

LV (latviešu): Mēs esam idioti!

MT (Malti):

NL (Nederlands): We zijn totaal idioten!

PL (polski): Jestesmy idiotami!

PT (português): Somos parvos!

RO (română): Suntem complet idioţi!

SK (slovenčina):

SL (slovenščina):

FI (suomi): Me olemme idiootteja!

SV (svenska): Vi är inte riktigt kloka!

És akkor a számla, de maradjanak velünk, a reklám után még visszajövünk!

Tehát itt tartanánk. Sipítozhatnék egy sort, hogy ennél lejjebb, ésatöbbi, de minek. Nincs ebben semmi kirívó. Ugyanúgy hihető, hogy a vastagon kistafírozott rezsimszolga mindenféle társadalomtudományi kutatásokat fog exportálni (a quod erathoz lásd Mráz Ágoston Sámuelt, aki a legcsekélyebb arcpirulás nélkül képes volt azt nyilatkozni, hogy a köz véleményének a megkutatása teljesen szakmaiatlan mindaddig, ameddig azt a kellő intenzitással olyanra nem alakították, amilyen eredményt a kitartójuk elvár), valamint az is teljesen hihető, hogy majd most, majd miután két (nem írok csúnya szót, de ha írnék, akkor úgy kezdődne, hogy: elb...) év után végre a hárommilliárd (aprót nem számoljuk) forint közpénzből kibélelt kutatóintézet tudományosan megalapozott kutatásai segítségével eszméletlen módon fogják itten csökkenteni a bürokráciát. Ahogyan azt megígérték. Abban az országban, ahol a hivatalnak benyújtott másolatra rá kell írni, hogy: másolat. Az nem elég, hogy a hatóság másolatot kért, a hivatal egy átlagmagyarból nem nézi ki, hogy képes ezt a kérést bravúrral teljesíteni, nem, rá kell írni. Hogy a Hatósági Ember meg ne tévedődjön, gondolom hogy amennyiben nem lenne ráírva, hogy "ez egy másolat" még azt hinné, hogy tangóharmonika vagy újrafutózott traktorgumi. Neki rá kell írni, és ezt fogja tudományosan kutatni a Százalék zéerté. Már nem azt, hogy miért kell ilyesmikkel irritálni a polgárt, hanem azt, hogy hogyan lehet mindezt fideszkonform módon megideologizálni. Tudományosan, exportképesen. Mint ezt az "árak forintban értendők"-dolgot. Vagy mint amire már feljebb is utaltam, hogy lassan a viccre is rá kell írni, hogy vicc, az iróniára is, hogy irónia, és a teljesen evidens ugratásra is, hogy teljesen evidens átverés. Hozzáhülyülünk mi az államunkhoz, sebaj, de legalább tegyük exportképesen. Tudásexportképesen. 

Nixon ellen vetettek be egy nem kifejezetten guszta, de azért eléggé találó plakátot a választási kampányban. Venne-e ön ettől az embertől használtautót, volt a kérdés, és ezt mi is feltehetnénk. Venne-e ön, vagy bárki épeszű ember, széles e hazán bévűl avagy kívül ezektől tudást, vagy bármit. Használttudást. Ha önnek kedve támad megválaszolni, most nincs szavazó box, nem itt kell kipipálni, hanem majd 2014-ben, a megfelelő helyen.

Az utóbbi két gyönyörűséges év tapasztalata azt mondatja velem, hogy ez már megint nem egy pozitív valami lesz, nem a jó és a jobb közül kényszerülünk választani, hanem.

Hanem lesz két opció:

1. Amorális, tehetségtelen faszok, akik 100%-os megosztásban lopják ki a szemünket, nem hagynak élni és prédikálnak.

2. Amorális, tehetségtelen faszok, akik 70%-30% megosztásban lopják ki a szemünket, időnként hagynak élni és nem prédikálnak.

Sajnos a másolatra a továbbiakban is rá kell majd írni, hogy másolat, és jó eséllyel a kreatív energiáink zömét is a vég nélküli, teljesen értelmetlen bürokratikus idiotizmusok kijátszására fogjuk elpocsékolni, de ha legalább abba a ma már paradicsomi állapotba vissza bírnánk kecmeregni, amikor legalább a viccre nem kellett ráírni, hogy vicc... 

És ha ezt elérjük, sokan nyugodtan hátradőlnek, mondván, hogy: adtunk a progressziónak!

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://orulunkvincent.blog.hu/api/trackback/id/tr854368331

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A húsvéti nyúl visszavonul 2012.04.07. 10:15:46

Szülők és gyerekek aggodalommal telve várják az idei húsvétot, miután a húsvéti nyúl a mai napon bejelentette visszavonulását. Az Elvarázsolt Kastély munkatársai, akik elsőként értesültek a húsvéti nyúl döntéséről, megkísérlik a lehetetlent és megpróbá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Entejómit Ijők 2012.04.07. 08:15:26

Félig-meddig offként az az Örkény-álhír jutott eszembe, amelyben a Budapestre látogató amerikás magyar egy kazalnyi "A lift működik!" táblát lop össze, és ezt azzal indokolja, hogy gyűjti a kuriózumokat.

Pelso.. 2012.04.07. 08:43:39

Az alsó képet majd óriásplakátra, országszerte.

CSENDES 2012.04.07. 09:18:44

Már csak azért is érdekes a legelső felvetés, mert az Alaptörvény Alapvetések fejezet K) cikke így szól:
"Magyarország hivatalos pénzneme a forint."

Plexyglas 2012.04.07. 10:06:12

Na jó, de nem mindenki ismeri az Alaptörvényt!
Ez úgy tűnik egy olyan ország, ahol feltételezik az emberről, hogy képes euróban kifizetni azt ami ki van írva. Ez egy olyan ország ahol teljesen hülyének néznek mindenkit, akkor meg kellenek a táblák. "ne mássz tovább, mert ez a pózna teteje" jó érzés, hogy gondoskodnak rólunk. Kéretik mindenütt humorral nézni a dolgokat! Attól még, hogy a hatalomnak nincs humorérzéke, még mi nevethetünk.

HaKohen 2012.04.07. 11:07:23

Nem tudom, miről jutott eszembe, talán a poszt végén előtálalt két lehetséges opcióról. Ezért talán nem teljesen off, bár nem vagyok híve a neoanrchizmusnak, mégis valahogy...

index.hu/tech/2012/04/06/benne_van_a_lulz_a_levegoben/

Forgó morgó 2012.04.07. 12:35:08

Itt van mire vágytál... itt van Amerika.
Viktornak annak idején úgyis az volt a problémája, hogy ő nem lehet az USA elnöke, mert nem ott született.
Hát ha a hegy nem megy Mohamedhez...
Már úgyis gondolkoztak rajta, hogy nálunk is bevezetik az elnöki rendszert!

Erkölcsileg már simán hasonultunk: "... Tiltja a törvény? Nem. Akkor szabad!" (parlamenti képviselő)

Agyilag még dolgoznak rajta, de ezek szerint már nem kell sok. Ne csodálkozz, ha ezután nálunk is rá kell írni a mikrohullámú sütőre:
"A készülékben macskát szárítani tilos!"
Mert különben azt ist gondolhatná valaki, hogy lehet. (Ja, bocs nem Schmittelünk)

/tmp 2012.04.07. 13:00:19

@HaKohen: "a palesztinokat támogatjuk a Közel-Keleten, mert őket szintén faji alapon üldözi a cionista apartheid-állam"

Na ennyit ért az Anonymous a világból.

@post: te maroz, nézegettem a képeket az indexes Századvég cikkben, hát szerintem a habonyárpi az ország újjáépítésének legizgalmasabb arca.

ob.szerver 2012.04.07. 19:42:56

@Forgó morgó:

"Erkölcsileg már simán hasonultunk" (mármint Amerikához)

Amerikában az "oszt jónapot" után már sehol, semmiféle választott tisztviselő sem lehetne, mert ha próbálkozna, a sajtó miszlikbe aprítaná.

És ez volt a legkevesebb, a korrupciós ügyei sorát a Kaya Ibrahimtól a szőlőbányákom keresztül a CBA / Közgépig már említeni sem kellene.

Csak ennyi a különbség.

marosy 2012.04.07. 19:43:49

Szarok erre a blogra. Kár, hogy a megszűntetése csak áprilisi tréfa volt.

szempontpuska 2012.04.07. 19:45:17

@marosy: :-)
Azért kösz hogy benéztél :-)))

csárli hárper 2012.04.07. 19:51:16

egy kis holland segítség: "We zijn totaal idioten!"
és sajnos igaz....

emesz 2012.04.07. 19:52:04

És ha azt írom ki egy kis táblára a pult mögé, ahol épphogy lehet látni, hogy az árak euróban értendőek és nem tartalmazzák az ÁFÁ-t, akkor az is rendben van?

bircaman maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.04.07. 19:57:51

Segítek!

BG (български): Ние сме пълни идиоти!

Hová küldjem a számlát?

maroz 2012.04.07. 19:59:03

@csárli hárper (már nem dr.): Kösz! Majd ha megkaptuk a 25 milliót jelentkezünk a részeddel! ;)

nósumifan 2012.04.07. 20:01:13

@/tmp: "habonyárpi az ország újjáépítésének legizgalmasabb arca"

Helyesbítenék egy kicsit: az egyik...

Hogy vennék-e alsóarctól bármit?
Tőle?
Igen!
A levegőt!
El!

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2012.04.07. 20:01:19

Ez simán 25 misi, ne viccelj.

Persze csak ha sikerül a megrendelő igényére alakítani :)

Rigris 2012.04.07. 20:01:19

Nem értem, miért lett ez épp most téma itten? Ilyen táblák már évek óta vannak mindenfelé, és persze szerintem is marhaság, de erről speciel nem a mostani rezsim tehet - enélkül is van vele baj éppen elég.
De érdekelt, hát utánanéztem, és meg is találtam a Vas népe 2008. március 26-i cikkét, itt van, ni. www.vasnepe.hu/fooldal-nap_temaja/20080326_arak_forintban__afaval
Eszerint az ominózus szabály (bár pontosan senki nem tudja, hogy milyen szabály is, csak azt, hogy van ilyen) 2001. óta él - mondjuk akkor is ez a társaság volt kormányon.
Egyébként a fogyasztóvédelmi törvény (1997. évi CLV. törvény, utoljára 2011. végén módosult, de akkor csak a Magyar Köztársaságot kellett kicserélni Magyarországra) szerint:
14§ (4): Az eladási árat és az egységárat, illetve - határon átnyúló szolgáltatásnyújtás kivételével - a szolgáltatás díját Magyarország törvényes fizetőeszközében kifejezve fel kell tüntetni.
14§ (5): A termék eladási áraként és egységáraként, illetve a szolgáltatás díjaként a fogyasztó által ténylegesen fizetendő, az általános forgalmi adót és egyéb kötelező terheket is tartalmazó árat kell feltüntetni.
Szóval, emesz felvetésére válaszolva: Nem, nincs rendben. És hogy miért kell ezt külön kiírni, nem tudom, de ha valaki akarja, keresse elő azt az ominózus 2001-es gazdasági miniszteri rendeletet. Engem ennyire nem érdekel.

bircaman maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.04.07. 20:03:31

Hiba!

A spanyol az ¡Somos imbéciles! - kimaradt egy hangsúly és. a kezdő felkiáltó jel.

Hertelendi 2012.04.07. 20:04:15

@marosy: gyere máskor is...de ha lehet ne ide

Orvenyhivo 2012.04.07. 20:04:18

FI: Me olemme idiootteja!

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2012.04.07. 20:06:01

@HaKohen:
Már nekem is feltűnt, h ezek a roppant progresszív gyerekek indulatból feltalálták ugyanazt, ami a harmincas éveket utánozhatatlanul naggyá tette, a zsidó-bankározást.
jforjustice.co.uk/banksters
Ebben a roppant ..khm...szuggesztív filmben olyan ezerszer adják elő, h az askenázi így meg úgy és még genealógia is van! És ez a modern hekker...
Ezek után próbáljon valaki azzal érvelni, h a huszonegyedik században mégiscsak máshogy mennek a dolgok...

hindpilot 2012.04.07. 20:11:19

kedves vincent!azért amerikában láthattál sokkal nagyobb baromságokat is!

fidesz = házmesterek pártja 2012.04.07. 20:11:37

Milyen szép lenne, ha ez volna a legnagyobb probléma!
Csak az árak kiírásával kapcsolatban: "kedvenc" mélymagyar CBA-mban évek óta rendszer, hogy az akciós árakat azonnal kiírják, de áremelés után, sokszor hetekig a régi, alacsonyabb ár van kirakva. Persze a pénztárgépben már ott az emelt ár, ennyit is kérnek...
Fogyasztóvédelem jó, ha két hónap alatt reagál... (lehet, hogy csak egy)

marym 2012.04.07. 20:22:16

PT: Somos parvos!
A részemet euróban kérem átutalni a magánnyugdíj számlámra.

komplikato 2012.04.07. 20:25:27

@hindpilot: Motoron láttam saját szememmel a feliratot a tükrön, hogy az abban látható kép a valóságosnál kisebb ÉS a néző háta mögött van. A tanksapkával átellenes oldalon lévő üzemanyag szint mutató köré pedig oda volt írva ángliusul, hogy "Ez nem a tanksapka, ne tekerje le!"
Viszont ha jól tudom az ilyen "idióta biztos" feliratok nem azért vannak a városi legendával szemben, mert ott ennyire hülyék laknak, hanem mert minden baromságért lehet perelni. Lásd McDonaldos kávépoháron a figyelmeztetés, hogy forró, ne tedd az öledbe ...

hindpilot 2012.04.07. 20:25:56

az előbb elfelejtettem kiírni,hogy vicc!oroszul:"mi duráki"ja,a számlán nagyon jó a fizetési határidő!schmittelem!/ja,"lopom!"/

maroz 2012.04.07. 20:29:16

@bircaman maxval: Megoldhatjuk okosba' is, vagy mindenképp kell számla? ;)

hindpilot 2012.04.07. 20:30:30

@Kompli: tudom én is,ebben igazad van.de nem véletlen,mert annyi ott a hülye,mint égen a csillag!

röhögő 2012.04.07. 20:31:17

@marosy: Hehehe... jól átbasztak ,mi? :-)) Mi meg szarunk a pofádba!

maroz 2012.04.07. 20:32:44

@marym: Lenne egy adag elfekvő portugál escudónk, az nem lesz jó? ;)

maroz 2012.04.07. 20:35:26

@hindpilot: Verik a négereket, tuggyuk. Régi Béketáboros toposz, de hát ugye ha a Béketábor újraélesztésére is igény van, akkor az ilyen toposzokat is elő kell venni, leporolni és nem félni használni.

Sancee 2012.04.07. 20:40:22

Azért a dolog ennél kicsit egyszerűbb, aki esetleg a hozzászólók közül esetleg keveset is dolgozott kereskedelemben, tudja hogy miről van szó. Vevő/eladó kapcsolatában fogyasztóvédelmileg (azaz vevő/eladó esetleges visszaélési szándékát kivédendő) csak az az egyedüli ami fix ami előre le van írva. Hát le van. Még ha hülyeség is.

felsőléc 2012.04.07. 20:43:10

A kedves posztíró későn ébredő típus, már 2006-tól "ajánlott ezen feliratok megléte az üzletekben", a hatályos törvények alapján .Nem értem miért kell csámcsogni rajta.Ajánlott alkalmazkodni a szabályokhoz és kész.Értelmet sok esetben ne is keress!

szempontpuska 2012.04.07. 20:43:47

@bircaman maxval: Az imbécil és a loco között hezitáltunk :-)

(fordított "!" jelet, hogy raktál be?)

Kopi3.14 2012.04.07. 20:55:13

@CSENDES: A kérdés: az EU fogja megváltoztatni a forintot, az alaptörvényt változtatjuk meg, avagy sosem leszünk olyan szinten, hogy a monetáris unióhoz is csatlakozzunk?

Amúgy ja, teljesen normális ez a történet, nem értem mit kell csodálkozni rajta, pláne az EU-standardesitett árcédulák korában, mikor a fél világon érvényes árakat megismeri az ember Bp-n egyetlen boltba belépve... Nem evidens, hogy lehet-e fizetni pl. euróval, vagy zlotyval.

wanekus 2012.04.07. 21:07:14

A Lézer Janó el nem ad csak vesz! Fizetés és ellenszolgáltatás nélkül.

Ovi Van Ken Obi és metszőszemű padavanja, aki a Matolcsiné férje, pedig ott állnak mögötte egy-egy hatalmas fekete malaclopóban. A malacaink pedig a Simicska/Nyerges Köz(pénz) Kereseti Társaság Zug kantoni offshore bankszámláit hizlalják.

Jofiu 2012.04.07. 21:08:08

Teljesen igaz, hogy ez egy lényegtelen probléma. Külön külön egyesével. De sajnos ez csak egy a sok közül és egyik sem egyszer kétszer fordul elő, hanem ezt tekinti az ember az általánosnak - mert az, ismerjük azt a trollt, aki az eszetlen apróságokra azt mondja, ennyit igazán kibírsz, aki ennyit nem bír ki az nem életképes.
Hozzászoktunk a szopáshoz. Egyeseknek kifejezetten hiányozna.
Pedig összadva az egészet - a sok kicsi apróságot - társadalmi szinten elég jelentős a pazarlás.
Itt megint eszembe kell jusson egy északi ország amelyiknek kevesebb a lakója mégis velük példálózik ebban abban a fél világ - és itt pozitív dolgokat kell érteni.
Ahol a szolgáltató és hivatalnok alkalmazottak azért kapják a pénzt, hogy segítsék a többieket. Elébemennek az apróságoknak is, nem küldözgetnek egyik helyről a másikra ha nem muszáj - és tesznek róla, hogy ne legyen muszáj -, pl. ügyintézni ha lehet nem személyesen, hanem telefonon vagy neten ügyintéznek - példa: lopott bicaj ügyintézése 15 perc telefon és ebben benne van a döntés és a kártérítés tranzakciójának megindítása. És elérik, hogy magyar viszonyokhoz képest lusta módon mégis jobban élnek.
Mert nem pazarolnak el annyit.
A jelenségről eszembe kell jusson a film is, a Margin Call, amiben az egyik szereplő azon morfondírozik, mérnökként részt vett egy híd építésében, ami 20 perccel csökkentette a menetidőt egy forgalmas viszonylatban. Ami figyelembe véve a napi 500000ó ingázót és az évi 200 munkanapot 30 millió úra megtakarítást jelent. Ez 750 évnek megfelelő munkanap (a számok mások voltak a filmben, a logika ugyanaz). Amit elvileg, és gyakorlatilag is részben, másra lehet fordítani.
És ebben az állampolgártól - aki alkalmazottként/szolgáltatóként is megjelenik - a szabályozókig bezárólag mindenki ludas. Előző kormány, tejhatalommal rendelkező mostani kormány - ami legalább már ígéretek szintjén eljutott a jelenségig, kár, hogy totál ellenkező irányba megy -, gyakorlatilag mindenki.
Ezen apróságok, hatékonyságbeli különbségek sokat jelentenek egy ország hatékonysága és élhetősége szempontjából. Akinek nem tetszik, az pedig le is léphet, és meg is teszi. Van aki nem akar asszimilálódni ebbe az egymást szopató társasjátékba.

csárli hárper 2012.04.07. 21:16:22

@maroz: az úttörő ahol tud segít :)
(lassan megint ott tartunk, ha ezek így folytatják....)

Bélabáttya (törölt) 2012.04.07. 21:17:49

A két opció nem stimmel. Megzavaró, szájbarágó, és hazug. Ugyanis egyik sem hagy élni. Semennyire.

Irsai Oliver 2012.04.07. 21:27:35

CZ: my jsme úplně idioti (ha nem ragaszkodtok az idiótához, elég a bolond, akkor az utolsó szó: cvoki)

bircaman maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.04.07. 21:30:26

@szempontpuska:

Vagy van spanyol billentyűzetkiosztásod telepítve vagy pedig keresel a neten egy fordított felkiáltójelet és Schmitt Pál módszerét alkalmazod.

KennyOMG · http://etkt.blog.hu 2012.04.07. 21:31:45

@szempontpuska: bal alt+shit (valts valami nyugati nyelvre), utana alt+0161. Ne felets el visszavaltani magyarra.

Mareček 2012.04.07. 21:38:39

Egy kis segítség az átültetéshez cseh nyelvre:
"Jsme totální idioti!"

maroz 2012.04.07. 21:54:50

@Irsai Oliver: @Mareček: A cvoki nyert, célfotóval! :)

kvadrillio 2012.04.07. 21:56:19

"A hálapénzt is kiszorítja?

Korábban elsősorban úgynevezett összegbiztosításokkal voltak jelen a biztosítók az egészségbiztosítási piacon. Ez azt jelenti, hogy betegség, kórházi ellátás esetén a biztosító bizonyos összeget fizetett a betegeknek. A tapasztalatok szerint ez többnyire a hálapénz fedezetéül szolgált. Az új konstrukcióban havonta fix összeget fizet a biztosított, és egészségügyi probléma esetén pénzmozgás és fizetés nélkül fordulhat az egészségügyi szolgáltatóhoz, korlátlanul veheti igénybe a járóbeteg ellátást és a biztosítási csomagokban lévő diagnosztikai vizsgálatokat.

Ebben a rendszerben hálapénzt senkinek nem kell fizetni, nem lehet ugyanis a biztosítót megkerülve előnyöket vásárolni. Az állami rendszerből a csúszópénz ezzel persze nem fog eltűnni, de a mértéke idővel valamelyest csökkenhet.

A biztosító egyébként egyrészt azért tud kedvezőbb árakat elérni, mintha valaki közvetlenül fordulna a magánszolgáltatóhoz, mert a biztosító „nagy tételben” szerződik, másrészt a kockázatközösség elvén nem minden biztosított vesz igénybe tényleges ellátást. Így a valóban rászorulókra többet tud költeni a biztosító, az ő alapellátásuk ráadásul már nem terheli a tb-kasszát, ezzel elméletileg az állami rendszerben maradó többségre is több pénz jut majd."

EZ EGY ALATTOMOS, SZEMÉT , ALJAS ÁTVERÉSE A TÁRSADALOMNAK !
A HÁLAPÉNZT CSAK IDŐSZAKONKÉNT FIZETI A BETEG, AMIKOR ÉPPEN BETEG ÉS KÖZVETLEN EGÉSZSÉGJAVÍTÁSRA SZORUL, MÍG EZT A "BETEGADÓT" ÁLLANDÓAN KELLENE FIZETNIE, ÉS CSAK AZT AZ EÜ.SZOLGÁLTATÁST KAPHATJA MEG, AMIT A BIZTOSÍTÓ FINANSZÍROZNI AKAR AZ AKTUÁLIS ÁLTALA FIZETETT "PÉNZ-EÜ-CSOMAGBÓL"

EZÉRT VONTÁK KI AZ EGÉSZSÉGÜGYBŐL A MILLIÁRDOKAT ?

HOGY A SZEGÉNYEBBEK MEGDÖGÖLJENEK ???!

b+

ölni tudnék.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.07. 21:56:45

@Kompli: minden jobb oldali tukron minden gepjarmuvon fel van irva

spanyoviasz?

Hunor Levente 2012.04.07. 21:57:15

"a pénztárnál 27%-kal többet blokkol a lábujjközes szandálért, mint amennyi ki volt írva"
Hát ez az, sok helyen vagy eleve ki se írják az árakat (pl. kisboltokban tipikusan), vagy kiírják és aztán drágábban adják az árút.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.07. 21:57:47

@hindpilot: de magyarorszagon mindenki legalabb olyan okos mint TE:)
muhhaha

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.07. 22:00:14

amugy a hulye amerikaiaknak nem kell kiirni, mert tudjak , hogy dollar/ bar legtobbszor ugye egyszeruen ele teszik a $ jelet, muhhaha, ez otthon nem eleg az okos magyaroknak, es az ado nincs benne ezt is tudjak a hulye amerikaiak, hogy meg 5-6 szazalek / nem 27 muhhaha/ ramegy
sok sikert:)

Mareček 2012.04.07. 22:03:43

@maroz: Az is teljesen rendben van, de helyesen így kell írni: "Jsme úplný cvoci!"

kgl · http://hobbiasztalos.blog.hu 2012.04.07. 22:07:57

A BKV bérletre is rá kell írni az igazolványszámot, a máv bérletre is. MIÉRT? Ki volt az a balfasz aki ezt kitalálta. A MÁV bérlet esetén a kalaúznak még kötelességé is tette valamelyik balfasz segfej, hogy ráfirkáljon egy számsort amikor kezeli a jegyet. MINEK? Milyen jogalapon? Én megveszem a bérletet sok tízezer forintért, majd valaki összefirkálja. Mit szólnának hozzá, ha én én például az Orbán diplomanunkáját firkálnám össze? A kurva édes anyját annak aki az ilyen szabályokat kitalálja.

szgy 2012.04.07. 22:09:07

az még a kérdés hogy csupán egy adott cég által gyártott feliratot foganak-e el vagy bármilyet :-)

Pásztörperc 2012.04.07. 22:25:08

RU (по-русски). МЫ СОВЕРШЕННО СОШЛИ С УМА

para_noir 2012.04.07. 22:35:45

Miről szól a poszt? Elkezdtem olvasni, de nem bírtam folytatni. Érdekes?

maroz 2012.04.07. 22:39:37

@Mareček: Átírtam, osztán majd valahogy elosztozunk azon a pénzen! :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.07. 23:06:32

@shitgun: nem
ki kell irni, hogy minden forint, hogy ne basszak at a nemeteket
csak azt nem ertem ezt miert nem lehet egy Huf-fal megoldani az ar elott, vagy mogott...

billy reed 2012.04.07. 23:09:21

@hindpilot: "kedves vincent!azért amerikában láthattál sokkal nagyobb baromságokat is!"

Csak ott az vicc. Itt meg komoly...

Tesztelo.hu · http://www.tesztelo.hu 2012.04.08. 00:16:21

@kvadrillio: Bár off a téma, nem értem, milyen betegadóról beszélsz. Az ominózus biztosítás ugyanis teljesen önkéntes. Vagy fizeted vagy nem, esetleg a munkahelyed adja a cafeteria kereten belül.

Mareček 2012.04.08. 00:28:15

@maroz: Rendben, de természetesen megosztva Oliverrel. Ja, és természetesen cseh koronában, ha kérhetem.:)

RaveAcE 2012.04.08. 00:46:48

Te Vincent, ez a fenti számla forintban van?

Sajátzsíron · http://sajatzsiron.blog.hu 2012.04.08. 01:03:35

Lettül: Mēs esam idioti! (ha jól emlékszem, de már rohadt rég nem használtam a nyelvet). Litvánul is rohadt hasonló lesz, a két nyelv közt nincs sok különbség.

A részem felajánlom az "álam"adósság csökkentésére, ha rossz magyar forintban kapom. Valuta viszont érdekelne ;)

röhögő 2012.04.08. 03:02:09

@hagyma: Menj a qrva anyádba! Csókolgasd a zöldkártyádat, te buta seggfej és hagyjál minket békén! Imádd Amerikát és felejts el minket te hazátlan köcsög!

Bebes 2012.04.08. 03:36:48

"Tudásexport" mint húzóágazat. A Századvégtől. Ahol Kumin F. vezető elemző. Szem nem marad szárazon.

(Szeretnék posztot rendelni a kétarcú - paranoid skizó -- OV két újabb önfelmutatásáról, egyrészt a Washington Postban, másrészt az Új Emberben.)

geusz 2012.04.08. 04:49:36

TR: "Biz tamamen aklimizi kacirdik"

rolika 2012.04.08. 09:03:20

A kérdés úgy is feltehető, adna-e ön bármit ezeknek az embereknek? Pl. adóforintokat...

piefke 2012.04.08. 09:09:02

Mivel hazánkat Orbán Viktor múltkori bajorországi látogatása során "a délnémet ipari zónához tartozóként határozatott meg ("Der ungarische Ministerpräsident, Viktor Orban, ließ nach dem Treffen wissen, dass sein Land zur süddeutschen Industriezone gehöre."*), nem árta a fordítást bajor tájszólásban is elkészíteni, íme:

BY (Boarisch): Miă san Grattler!

* Id.: www.br.de/fernsehen/bayerisches-fernsehen/sendungen/rundschau/seehofer-orban-ungarn100.html

piefke 2012.04.08. 09:16:53

(Kiejtési segédlet a "Grattler" szóhoz: Gràddlà)

rohadjmegARCgeci 2012.04.08. 09:20:11

@kvadrillio: Ezt hívják spártai politikának .Aki nem elég fizetőképes,az dögöljön meg,szó szerint.

rohadjmegARCgeci 2012.04.08. 09:21:28

Különben meg nem tudom mit akadtok ki egy ilyen kiíráson,vannak ennél hülyébbek is amiket ki kellírkálni.Ruházati üzletbe pl a "Dohányozni Tilost",ha nem lenne elég nyilvánvaló valakinek,hogy üzletben amúgy sem dohányzunk.

Morcos Kartal (törölt) 2012.04.08. 09:54:30

Csak annyit a poszthoz, hogy a 70-30% arány a múlté, azóta az egyik oldal annyira megerősödött, hogy törekszik a 100% korrupcióra, a többiek meg húzzanak a picsába. Amit ma a politikában látunk, azt úgy hívják, hogy maffia-leszámolás.

@rolika: adnék én neki. Szívlapáttal.

misimisi 2012.04.08. 10:35:53

@Dr. Furia: Nana! Az emberi hülyeséget/bunkóságot sose hagyd ki a számításból.
(Láttam én már olyant, hogy valaki egy működő hidrogénkompresszoron üldögélve dohányzott. A segge alatt hat-hét bar nyomással fütyült a hidrogén egy alkar vastagságú csövön.)

nexialista · http://nexialista.blog.hu 2012.04.08. 10:36:54

ha esetleg kell hindi:
हम बेवकूफ हैं

lionking 2012.04.08. 10:59:01

Van még ilyen hülyeség bőven
Kisbolt pl garázsból átalakítva. 1 ablak és 1 ajtó.
Kötelező kiírni, hogy kijárat, mert különben akár 1 milla is lehet a bünti. A kérdés az hogy hol a bánatos pék farkába tudna még a vevő kimenni, mint azon az egy azaz 1db. ajtón, ahol bejött, mindezt úgy, hogy több nincs is a betonbunker jellegű garázson.
Másik.
Ha van egy azaz 1db lépcső kinn az ajtó előtt, és esik, akkor biza oda kell tenni a táblácskát, hogy csúszhat!!! Most komolyan.
Mért kell hogy az egész ország lakosságát alapszinten depis hülyének kell nézni? komolyan fel vagyok háborodva, hogy alaptörvénybe iktatva néznek hülyének miközben nem tartom magam annak sőt. Arra gondolok hogy nekem sokkal töb eszem van mint azoknak akik az ilyeneket előírják, mert ők valószínű saját magukból indultak ki.

The real McCoy 2012.04.08. 11:06:06

Ez tipikusan a minihatalmával aktuálisan fontoskodni akaró, valós piaci körülmények között megélni képtelen, ostoba, korlátolt hivatalnok agyából kipattant szabály, aminek egyetlen célja a büntethetőség - ezáltal igazolva a hivatal és a hivatalnok hasznosságát a főnökei felé. "Hiszen többletbevételt termelek az államnak, a munkahelyemet ne szüntessétek meg! Még politikusnak is alkalmas lennék, láthatjátok."

spion27 2012.04.08. 11:17:53

@felsőléc: ajánlott normális szabályokat hozni amik az élethez alkalmazkodnak és értelmesek

spion27 2012.04.08. 11:19:23

@szempontpuska: mmmm - i ! ez milyen? sima ilona betű, azt csókolom :D

Netuddki. 2012.04.08. 11:25:34

Összeült a hülyék tanácsa mert már nagy volt a szegénység az országban. Ahhoz hülyék voltak, hogy megműveljék a földeket vagy termeljenek valamit. Na szóval elhatározták, hogy ők fogják a környező - mellesleg szépen fejlődő - országokat okosságokkal ellátni. Mit, hogyan kéne tenni. Megörültek ennek és rögtön rendeztek is egy népnemzeti szimpátiatüntetést amúgy maguk megünnepeléseképpen milyen okosak is egyben és milyen okosságok is jutnak az ő eszükbe.
De mivel hülyék voltak ezen "nagy" ötlet után semmi más nem jutott az eszükbe bárhogy is erőlködtek és mivel továbbra is hülyék voltak megművelni a földeket vagy termelni valamit 20 éven belül mindenki szétszéledt a szélrózsa minden irányába, aki maradt éhen halt és 100 év múlva senki nem emlékezett rájuk...

Netuddki. 2012.04.08. 11:32:57

Mellesleg már évekkel ezelőtt megmondtam azért fizetjük az EU-ban a legmagasabb adókat, hogy eltartsuk az EU arányát tekintve legnagyobb bürokrata hadát. Aki mindezt úgy hálálják meg nekünk, hogy ott szopatnak ahol érnek. Csakmert különben belehalnának az unalomba. Nemtom, de kinek nincs tele már a töke ezzel a helyzettel? Ki fizeti a számlát?

Az igazi Trebics 2012.04.08. 11:46:09

@Dr. Jofiu, PhD, FYI, ASAP, Etc.: példa: lopott bicaj ügyintézése 15 perc telefon és ebben benne van a döntés és a kártérítés tranzakciójának megindítása.

Látod magad előtt, hány millióan telefonálnának, abban a pillanatban, amikor bevezetnénk nálunk is?

@kovi1970: ugyanezért van nálunk a legnagyobb bürokrácia, ennyi szemét csaló, ingyenélő senkiházi sehol nincs, mint nálunk. Nálunk nem elég egy szabályt meghozni, hogy valamit nem szabad, hanem a sok szabálykerülő szarházi miatt - és itt most a lakosság 90%-át kell érteni - úgy kell meghozni a szabályt, hogy így sem, és úgy sem, és amúgy sem szabad, valamint az akármi és az olyasmi is valaminek minősül, és ezt ellenőriztetni is kell, különben szarnak rá. Ahhoz, hogy hatékonyan, viszonylag kisebb létszámmal ellenőrizni lehessen, ahhoz a tisztelt állampolgát nyilatkoztatni kell (különben honnan tudnák, hogy Jóska bácsi betartja, hozzá felesleges az adófizetők pénzén vett benzint és időt pazarolva kimenni), amitől még nagyobb lesz a bürokrácia, a sok nyilatkozat feldolgozásához újabb emberek kellenek, akik azt elolvassák, iktatják, tárolják, majd leselejtezik.

maroz 2012.04.08. 11:46:49

@kovi1970: Láthatod, hogy még ide is bekommentelt pár jobbágy, hogy mi a franc bajom van, ne vernyákoljak, ha ki kell írni, hát ki kell írni, ez a szabály, és ha az lesz, hogy bótba csak seggen csúszva szabad bemenni, hát akkor majd seggen csúszva megyünk be, mert akkor meg az lesz a szabály.

Meg hogy miért ilyen apróságokon akadok ki. De erről tudok egy jó viccet:

Kérdik a vőlegényt az aranylakodalmon, hogy osztán Pista bácsi, hogyan sikerült ilyen szép hosszú ideig együtt maradni? Nem voltak viták? Hja, fiam, annak mi már rögtön az elején még a lehetőségét is kizártuk. Megbeszéltük, hogy nagy, súlyos ügyekben én, a családfő döntök, míg az apró-cseprőekben pedig a feleségem. ... Nahát, tényleg, most így, utólag ha jobban belegondolok milyen jó is volt nekünk, soha nem voltak súlyos ügyeink, mindig csak apró-cseprők...

maroz 2012.04.08. 11:56:35

@Az igazi Trebics: Csak hát azt is kéne látni, hogy ez már nem rendszer, hanem a rendszer paródiája. Ha nyilatkozol, hogy betartod, akkor minden rendben van, egy feltétellel: ha a nyilatkozatod mindenben tökéletesen megfelel azoknak a szabályoknak és elvárásoknak, amelyeket a mindenféle ellenőrzésre kijelölt hatóság elvár.

Ellenben ha nem jól nyilatkozol, akkor bírságolnak, vegzálnak, satöbbi.

Tehát értsd meg jól: nem a betartás a lényeg, mert azt különféle objektív és helyenként szubjektív okokból (ha minden kereskedelmi egységbe folyamatos megfigyelőszolgálatra beállítanának öt darab ellenőrt akkor is csalna mindenki, sőt, akkor igazán) szinte lehetetlen kikényszeríteni, hanem a betartásról való nyilatkozat.

Aki jól nyilatkozik azt nem bántják, aki rosszul, azt igen. És ennek az emberek nagy része örül, tapsol, sőt, egyenesen megköveteli és elvárja. Na, ettől hülyeország ez a mi kis hazánk.

mmunkás 2012.04.08. 12:44:17

svéd: 'Vi är inte riktigt kloka'

kermi 2012.04.08. 13:02:56

Azt azért jegyezzük meg, hogy a magyar börokrácia túlbonyolításában a jelenlegi kormánynak annyi a felelőssége, hogy nem szüntette meg.

maroz 2012.04.08. 13:08:19

@mmunkás: Regisztrálva, köszönöm!

@kermi: Így van, ígérete ellenére nem csökkentette, hanem éppen ellenkezőleg, növelte. Btw a jelenlegi kormány pont azért jelenlegi, mert jelenlegi. Neki tényleg nem róható fel az, amit teszem fel egy 1998-2002 közötti kormány csinált, mert akkor meg az volt a jelenlegi. :)

Amúgy meg emlékeim szerint a Jelenlegi Kormányt Megtestesítő Személy egy előző jelenlegi kormány megtestesítésekor se domborított valami kiemelkedőt a bürokráciacsökkentést illetően, már ha jól értettem el a finom orbánmosdató célzásodat. ;)

kermi 2012.04.08. 13:27:12

@maroz: Ahamm... 2002 és 2010 között meg nem is volt kormány, mi? Meg '98 előtt.

kermi 2012.04.08. 13:33:23

Mindössze annyit akartam egyébként hangsúlyozni, hogy a bürokrácia nálunk nem kormányfüggő. Ez magyar 'hagyomány', hungarikum, ha úgy tetszik.

maroz 2012.04.08. 13:36:35

@kermi: Rossz fát rázol, szerintem a bürokrácia elburjánzásást illetően az összes eddigi "jelenlegi kormány" vastagon hibás. Mindegyik megesküdött rá, hogy csökkenteni fogja, de a végén mégiscsak inkább növelte. Legfeljebb egyik-másik kormány kicsit elviselhetőbbé tette itt-ott, például az ügyfélkapu bevezetésével, az online ügyintézés megteremtésével és a lehetőség szélesítésével, valamint a személyes ügyintézés emberbarátibbá tételével, időpont-foglalás, ügyfélhívó rendszer, hasonlók.

De ez kábé olyasmi, mint mikor anno elismerőleg szóltunk az egyik őrmesterről, mert az pofozáskor legalább a pecsétgyűrűjét levette. Jó dolog az, de szerintem nem érdemel kétharmadot és pláne nem egy ennyire alélt tiszteletet, mint amekkorát a mostani jelenleginek a hívei tanúsítanak irányukba. :)

kermi 2012.04.08. 13:47:57

Nálunk édekesen működnek a hivatalok. Egy cimborám boltot nyitott. Az első héten meglátogatta pár hivatal, és hatalmas segítőkészségről téve tanúbizonyságot, hamar megszabadították különböző büntetésekkel pár százezer forinttól. A fogyasztóvédelmis aktakukac ráadásul bicskanyitogató stílusban tudomására is juttatta, hogy nem tetszik neki a bolt megnyitása.
Nesze neked, vállalkozóbarát környezet.
Oké, lehetett volna ő is felkészültebb, de az is tény, hogy nálunk a hatóságok a tájékoztatást csak büntetések formájában tudják elképzelni. Az, hogy valami tájékoztató füzet, vagy weboldal, netán személyes felkeresés, hogy te barom, ha vállalkozol, ezt, meg ezt kell csinálnod mellé, az már nem megy, csak tartja a markát minden hivatal.

Husz_János_Puszita 2012.04.08. 18:01:12

@kermi:

Nem növelte a bürokráciát?

- adóregisztráció
- kamarai regisztráció
- SZJA szabályok, bérkompenzáció, hogy csak párat említsek...

Büntetések beszed, a terven felüli rész ellenőröknek prémiumként kioszt. Így működik. Nagyon vicces, mert a vállalat fizeti a bürokratát, aki keseríti az életét. A saját fizetett ellensége hehe.

maroz 2012.04.10. 07:12:24

nol.hu/lap/gazdasag/20120410-indul_a_kenyszercsatornazas

"– Elsősorban a fogyasztónak kell tájékozódnia a díjemelésről, ebben az önkormányzatnak nincsen feladata. Még akkor sem, ha a talajterhelési díj hozzá fut be – tudtuk meg Kasnyik Zsolttól."

Ez meg az állami bolt. Itt már nem kell kiírni, hogy: "Vigyázat! Tízszeresére nőttek az árak!" Itt már ugye a fogyasztónak kell tájékozódnia. Elsősorban. És másod. És...

CsákNorisz (törölt) 2012.04.10. 08:55:10

Deutsche Mark és osztrák schilling eladó!

Kito_Portugal 2012.05.12. 23:55:26

Lengyelul: Jestesmy idiotami

maroz 2012.05.13. 12:45:55

@Kito_Portugal: Csak összejön ez, köszönöm! :)