Örülünk, Vincent?

Kazahsztán felett száll a dal...

Troll proximity


Orbanisztán Infochart

P/c szerint a világ

  • Hibás feed URL.

Híres utolsó szavak

Rovataink

Viccországban Gengszterkrónikák Gasztrowhat Focitörténelem Borzalmasvers Hülyeország Színház A nap idézete Zene-bona


nem felejtünk.jpg

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

FRISSÍTVE!

Itt az újabb történelmi csúcs

A központi költségvetés bruttó adóssága: 2010. május: 19.933,4 Mrd Ft; 2011. május: 21.116,5 Mrd Ft; 2012. május: 21.180,9 Mrd Ft; 2013. május: 21.765,4 Mrd Ft; 2014. október 24.736 Mrd Ft;2015. június 6. 24 847 Mrd F

 

Szűjjé má'!
tumblr_nzd85jlxqr1qd6fjmo1_1280.jpg

 

 
 

Te már bekövetted?

 

Vincent tumblr Falus.JPG

 


 

Vincenzúra

Troll Vincent.jpg

Figyelem! A Vincent szerzői — főszabályként — maguk moderálják a posztjaikra érkező hozzászólásokat. Panaszaitokkal vagy a mellékhatásokkal a poszt írójához forduljatok!

Köszönettel: Vincent Anomália

Címkék

abszurd (39) áder (5) adózás (11) alkotmány (45) alkotmánybíróság (10) államosítás (7) arcképcsarnok (14) ascher café (24) a létezés magyar minősége (6) bajnai (16) bank (7) bayer (23) bayerzsolt (14) békemenet (7) bkv (7) bloglossza (14) borzalmasvers (156) cigány (7) civilek (5) civil társadalom (8) demokrácia (24) deutsch tamás (6) devizahitelek (9) dogfüggő (10) egyház (10) ellenzék (7) erkölcs (17) érték (19) Érvsebész (11) eu (13) eu elnökség (8) felsőoktatás (15) fidesz (76) fideszdemokrácia (7) film (12) filozófia (13) foci (12) focijós (19) focikvíz (54) focitörténelem (94) fritztamás (6) gasztrowhat (9) gavallérjános (10) gazdaság (8) gengszterkrónikák (14) gyurcsány (27) hangfal (98) heti válasz (19) hétköznapi történetek (32) hétvége (44) hoax (5) hülyék nyelve (16) hülyeország (165) idézet (768) igazságszolgáltatás (6) imf (26) indulatposzt (11) interjú (7) járai (12) jobbik (17) jogállamiság (33) kampány (12) kampányszemle (9) katasztrófa (5) katonalászló (21) kdnp (9) kétharmad (16) költségvetés (21) könyvszemle (9) konzervatív (18) kormányváltás (22) kormányzás (42) kósa (8) kövér (11) kultúra (21) kumin (14) lánczi (5) lázár jános (12) levelező tagozat (12) lmp (8) magánnyugdíj (25) mandiner (15) március 15 (8) matematika (9) matolcsy (44) mdf (5) média (48) melegek (8) mesterházy (7) mnb (5) mosonyigyörgy (7) mszp (32) mta (5) napitahó (7) navracsics (14) nedudgi (15) nekrológ (11) nemigazország (5) nemzeti együttműködés (5) ner (11) nyugdíj (5) oktatás (12) önkormányzatok (6) orbán (46) orbanisztán (15) orbánizmus (101) orbánviktor (65) országgyűlés (6) pártállam (23) politika (14) polt (5) program (9) retró (22) retro (115) rettegünk vincent (14) rogán (9) sajtó (22) sajtószemle (6) schmitt (38) selmeczi (8) semjén (6) simicska (7) sólyom (7) spoof (19) stumpf (5) szász (6) századvég (7) szdsz (9) szijjártó (16) színház (35) szlovákia (5) szszp (5) tarlós (12) társadalom (50) törökgábor modul (8) történelem (5) tudjukkik (22) tudomány (17) tüntetés (17) ügyészség (9) választás (37) vb2010 (19) vendégposzt (68) videó (11) vincent (10) Vincent szülinap (6) voks10 (7) vörösiszap (16) zene (23) Címkefelhő

Egy kultúraközi kommunikáció margójára

2012.02.11. 21:50 | maroz | 23 komment

Címkék: média hülyeország szalay bobrovniczky

Küzdelmes dolog ez a kultúraközi kommunikáció. Az emberek hajlamosak azt világra szóló evidenciának tételezni, amit kicsiny környezetükben megismertek, amit megtanultak értelmezni, viszonyulni tudnak hozzá. Ebből aztán érdekes és sokszor vicces félreértések adódnak, se szeri, se száma az ilyen szituációkat feldolgozó filmeknek, de aki egy kicsit utazgatott, az a való életben is megtapasztalhatott pár ilyen, többnyire kínosba forduló szituációt, például amikor egy Balkánon szocializálódott emberke megpróbál okosba’ elintézni Svájcban egy közlekedési szabálysértést. Vagy az ellentéte: nézni egy svájci polgár ábrázatát Romániában, miután a helyi kultúrában jártas emberke pár szóban elmagyarázta neki, hogy probléma esetén miként ragasszon egy tízeuróst az „intézkedő” rendőr homlokára. Ez a kultúraközi kommunikáció egy eléggé kemény dió, nem véletlen, hogy komoly intézmények és komoly emberek is kutatják.

Persze ami az egyik kultúrában tudomány, érték, az egy másikban simán lehet akár posztmodern blabla is. És ez így van rendjén. Butaság lenne elvárni, hogy egy csimpánzhorda legalábbis valamiféle udvarias érdeklődést mímelve hallgasson egy primatológust, hiszen a csimpánzok kulturálisan ahhoz vannak szokva, hogy agresszív barom módjára viselkedjenek az idegennel, hogy vicsorogjanak rá, hogy az ürülékükkel megdobálják, valamint ha már nem bírják elviselni azt a bizonytalanságot, amit egy idegennel való interakció bennük okoz, akkor támadjanak.

Olvasom, hogy az alfahímünk Bécsbe delegált képviselője frusztráltságában hirtelen elkezdett szarral dobálózni.

Vannak ezek az izék, nehéz róluk beszélni, mert van nekünk ugyan rá fogalmunk, de nem ugyanazt jelenti itt, mint ott. Non-governmental Organization, NGO, magyarul civilszervezet lenne, de mondom, nem ugyanazt értjük alatta itt, mint amott. Bécsi emberünk, Szalay-Bobrovniczky Vince egy ilyen NGO-nak ment neki, igen, kábé úgy, ahogyan egy megrettent, frusztrált csimpánz. Riporterek Határok Nélkül, ez a neve a rohadék provokátornak, és a fajtáját illetően ilyen NGO lenne, amit most ne is próbáljunk meg lefordítani, hanem inkább gondoljuk el, hogy van egy olyan kultúra, ahol a nem kormányzati szervezet azt jelenti, ami a neve: civilek valamit fontosnak gondolnak, és valami eszelősen nem érdekli őket, hogy erről az ő gondolásukról mit gondol a kormány, a mindenkori hatalom. A Riporterek Határok Nélkül például gondol valamit az újságírásról, a sajtószabadságról, és nagyon nem érdekli, hogy passzentosan illeszkedik-e ez a véleményük a kormányuk álláspontjához, ízléséhez, akármijéhez. Van nekik egy olyan hobbijuk, hogy évente kiosztanak egy díjat, nemzetközi sajtószabadság díj a neve, és annak adják, aki:   

This honours a journalist who, by work, attitude or principled stands, has shown strong belief in press freedom, a media outlet that exemplifies the battle for the right to inform the public and to be informed, a defender of press freedom and a cyber-dissident spearheading freedom of expression online.

2011-ben ezt a díjat Vásárhelyi Máriának és Rényi Pál Dánielnek adták. Van ilyen. Ők valamiért úgy gondoltak valamit, és bármilyen hihetetlen, de igenis létezik az, amikor valaki azért cselekszi meg, mert úgy gondolja, hogy az a helyes, hogy úgy a helyes.

No, innen válik a történet picit bonyolulttá.  Szalay-Bobrovniczky Vince ebből a mi kultúrkörünkből figyelte mindezeket, és a hordaszellemben szocializálódott főemlős agyával vette le belőle a lényeget. Civilszervezet? Ja, az valami olyasmi, mint a Fricz Tamás féle CÖF, tudják, az, amelyik ha kell (ha nem) nyílt levélben nyal be a hatalomnak a szaros csontig, sőt, még békemenetet is szervez, ha kell (ha nem). Ez az a szervezet, amelyiknek a nagy kormánylájkoló nyilatkozata kiadásakor (2011 elején, amikor a világ attól volt hangos, hogy a ranglétrán előrébb mászott csimpánzhímek kisajátítják a tamtamdobokat) tagja volt Rétvári Bence államtitkár is. Na, ha civilszervezet, akkor úgy is kell viszonyulni hozzá, gondolta a nagykövetünk, és mintha csak Bayer Zsoltnak írná meg az ügyeletes ukázt megkereste levélben a Riporterek Határok Nélkül szervezet egyik fontosabb tagját, azt, aki történetesen a fentebb említett díj odaítélését illetően komoly szóval bírt.

Albert Rohan pedig nézte, nézte, csak nézte egyre kerekedő szemmel a levelet, és nem értette.

Hogy egy regnáló hatalom a nagykövetén keresztül kóstolgatja őt? Őt, aki egy civilszervezet munkájában egy komoly, felelősségteljes szerepet tölt be éppen? Történetesen egy olyan civilszervezetről van szó, amelyik éppen hogy az ilyen jellegű hatalmi beavatkozások ellen jött létre! És milyen érvekkel! Komolyan mondom, ennél tán még az is hatékonyabb lett volna, ha Szalay- Bobrovniczky Vince konkrétan és effektíve elkezdi ürülékkel dobálni Albert Rohant és az RHN-t. Eredménye ugyanaz, de talán nem vált ki ekkora ellenszenvet, mint ez a levél. Primitívek még szegénykék, sóhajtanának egy nagyot abban a bizonyos másik kultúrkörben, de majdcsak belenőnek idővel.

Az igazán nagy bánatom leginkább amiatt van, hogy nekem rokonszenvesebb lenne az a kulturális közeg, amiben az RHN-t és az NGO-kat úgy értelmezik, ahogy, és boldogabb lennék, ha nálunk is kicsit közelebb jutnánk ahhoz a bizonyos interpretációhoz. A kultúraközi vita ugyanis most a következőképpen néz ki: a RHN vélhetőleg azért díjazhatta Vásárhelyi Máriát és Rényi Pál Dánielt, mert úgy gondolták, hogy az aktuális magyar hatalom erősen igyekszik a civil létezés olyan fontos instrumentumát a befolyása alá vonni, mint a sajtó, erre fel a magyar kormány, az aktuális magyar hatalom az ügyeletes csimpánzán keresztül igyekezett őt abban befolyásolni, hogy kit díjazzon, illetve hogy kit ne. Értik, ugye? Megismétlem: a magyar hatalom aljas, sunyi, idióta eszközzel megpróbált közbenjárni egy nyugati civilszervezet tisztségviselőjénél annak az érdekében, hogy az revideálja az álláspontját, hogy lássa be, miszerint nem azokat tüntette ki, nem azokat díjazta, akiket a magyar kormány szerint ki kellett volna tüntetnie. És miért, hogyan érvel a nagykövet? Azért, mert a magyar sajtószabadság világhírű, valamint az sem igaz, hogy a kormány, a hatalom minden lehetséges eszközzel igyekszik befolyásolni a sajtót, a sajtómunkásokat, meg úgy egyáltalán, bárkit.

Biztos úr, mondaná a balkáni szabálysértő Svájcban az éppen intézkedő rendőrnek, itt van egy tízfrankos, meg még egy. Az elsőt azért adom, hogy elnézze nekem a gyorshajtást, a másodikat pedig azért, hogy meggyőzzem magát, miszerint a balkáni népektől oly távol áll a korrupció, mint a fideszhatalomtól a tisztesség. Biztos úr, ne nézzen furcsán, ez a Szalay- Bobrovniczky modell, tegye el a pénzt, de azonnal, mert ha nem, megdobálom ám ürülékkel!

A bejegyzés trackback címe:

https://orulunkvincent.blog.hu/api/trackback/id/tr954095175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.02.12. 00:36:15

ez nagyon odabasz. ballibezik, gyurcsányozik, majd egy kafferbivaly cizelláltságával odalöki, hogy „a tisztelt zsűrit félrevezették – mégpedig olyan, felelőtlen személyek, akik mást sem forgatnak a fejükben, mint Magyarország lejáratását, és tudatosan vállalják, hogy megromoljanak a magyar-osztrák kapcsolatok”.

én az rhn emberei helyében nagyjából ott kezdtem volna végképp nem érteni, mi a faszt akar ez a valaki, amikor vásárhelyi ekézéséhez hozzáteszi, hogy és különben is vásárhelyi mária gyurcsányista.

prandelli 2012.02.12. 02:54:42

Még azt tenném hozzá, hogy a Narancs fordítása igen elnézően bánik a német nyelvű levél, khm, hungarizmusaival, tehát eredetiben közel sem olyan gördülékeny a szöveg. Persze nem ez a fő baj vele.

"Fel kell tenni a kérdést: miért ez a nagy felháborodás Magyarországgal szemben?...Azért, mert divatos dolog Magyarországot támadni."

Törtem a fejem, honnan ismerős ez a stílus. Aztán beugrott: Sztálin belső monológjai az Arbat gyermekeiben:)

Pl. "Mi a sajátossága ennek a helyzetnek? A leningrádi helyzet sajátossága abban rejlik, hogy a pártszervezetben túl sok zinovjevista maradt."

És végül: A héten Navra a nagy sikerű brüsszeli fellépésére kit vitt magával mint "civilt", aki hivatott volt személyében megjeleníteni a bölcs kormányával maradéktalanul elégedett "NGO szektort"? Na kit?

......

Igen, Fricz Tamást:DD

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.02.12. 09:30:13

Szánalom, ahogy a narancskomcsi seggnyalók egymást igyekeznek túllicitálni a Szeretett Vezetô hátsójának a letakarításában. A seggnyalók igyekezete szép is és röhejes... ilyen gerinctelen törtetôk nélkül nem lenne témátok! ;)
Áldassék az Úr neve, hogy ennyi idiótával ajándékozza meg a Föld nevû bolygót...

aritus 2012.02.12. 10:12:35

@Dr. simonmondja.: kicsit beleolvastam a kommentekbe, és sajnos Orbán nincs egyedül:((( sokan gondolják úgy tök komolyan, hogy az EU bántja a magyarokat, helyesebben a Magyarokat! És képesek azt mondani (úgy látszik Orbán tényleg komolyan vonzódik Oroszországhoz), hogy Moszkva jobb volt (!), mert egyenesebb (?) volt, mint Brüsszel, amit különben is a cionisták irányítanak. Ó Uram, ne hagyj el, ezt a zagyvalékot, És még ők komcsiznak. De ebből is látszik, hogy az igazi fideszfanok és a jobbik között már rég nincs különbség, és ez nagyon veszélyes. És ez a barom, főcsimpánz direkt erre játszik, erre hergel.

V mint... 2012.02.12. 10:17:35

Én azért már komolyabban felléptem volna a svédekkel szemben, hogyhogy Kusza Szemnek és Pajának nincs még Nobel-díja.

tinca 2012.02.12. 10:38:30

Sajnos lassan nem marad erő már felháborodni sem. Minek? Holnap jön a következő... Belefulladunk a szarba.

quendelapo 2012.02.12. 11:04:26

Megmondta a Vezér Egerben, hogy pucckisérlet volt. A kapitalizmus és a nyugat válsága végső fázisba ért. Nyugaton is tudják, hogy itt már csak a Föld Szívcsakrája feletti uralom segít. Az összeomlás után pedig az édesvíz. A nyugat A terve, hogy a szívcsakra segítségével szerkesztenek egy energianyalábot, az lesz a csodafegyver, amivel újra gyarmati sorba döntik a világot. B terv: ha a szívcsakrás világuralmi terv nem sikerül a magyar vízkészlet megszerzésével megpróbálják túlélni a kataklizmát.
Természetesen ez nem megy a magyar föld megszerzése, Magyarország gyarmatosítésa nélkül. Ezért kell hős Vezérünket - ki testével, lelkével óvja szeretett Magyarországunkat - mindenféle mocskos, galád eszközt bevetve eltávolítani az ország éléről. Ennek lehetünk most tanui.
Ha sikerül a nyugati puccsisták terve és Viktorunk bukik, az utána következő hazaáruló banda: a gyurcsányisták, liberálbolsevísta nemzetárulók, judeoplutokraták és általában mindenféle libások pedig a nyugati gyarmatosítók kezére játszanák országunkat.
Viktorunk nem holmi firkászokkal harcol, hanem az USA, Franciaország és Németország nagyhatalmú, gyarmatosító, globálimperialista kormányaival száll szembe. Még szerencse, hogy hátát a hős Oroszországnak vetheti.

Mit nem lehet ezen érteni?

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.02.12. 12:10:15

@quendelapo:
98%-ban megfogalmaztad az ország legégetőbb problémáit! :))
A többi tulajdonképp elhanyagolható...
Vannak kretének, akiknek pedig tényleg ebből áll az élete! :D

amergin 2012.02.12. 12:28:32

Nem nyugszanak azok a mocsok kis komcsik, csak nem nyugszanak... nol.hu/kulfold/feljelentettek_gatit__de_bajnait_es_simonyit_is

somewhat damaged 2012.02.12. 12:53:12

Ja és még azt is mondta, hogy Fekete-Afrikában még ennél a hujjdejónál is rosszabb a helyzet, szóval tessék máshova figyelni :) Kész...

maroz 2012.02.12. 13:30:45

A nagykövet érve ugye világos: aki rosszat gondol Magyarországról az azért teszi, mert félrevezették. Kik? Hát azok, "akik mást sem forgatnak a fejükben, mint Magyarország lejáratását". Kik is ők? Álnaiv kérdés, tudjuk mi jól, hogy kik azok, akik mást se a fejükben.

Igen, ők, a tudjukkik. Lejáratják Magyarországot. És közben valami eszelős módon ravaszak, mert azért, hogy ne bukjanak egyből le egy kicsit lejáratják Izraelt is. Ezek a fondorlatos lejáratók ugyanis elérték, hogy a Riporterek Határok Nélkül szervezet 2009-ben Amira Hass-t, az izraeli Haaretz újságíróját tüntették ki a sajtószabadság díjjal.

Persze ezzel minket nem tudnak megtéveszteni, tudjuk mi, hogy mindezt csak a gyanú elterelése miatt csinálták, mert a végső céljuk mi más lehetne, mint az, hogy minket, magyarokat, a Föld lakosságának a 0,14%-át lejárassák. Minden mi körülöttünk forog!

aritus 2012.02.12. 13:44:34

@amergin: ez a Lipták nagyon agilis:))), már Obamát is befenyítette

aritus 2012.02.12. 13:46:42

Lipták meg csak a házifeladatot teljesíti, jó hírünket kelti messzi idegenben, mint az osztrák nagykövet.:)))

sityak 2012.02.12. 14:17:25

Fideszes felvételi követelmény az elmebaj?

amergin 2012.02.12. 14:32:52

@aritus: Nem hátrálunk meg! - A dolgozó nép szabadon választott kormányát nem félemlítheti meg a nemzetközi imperializmus rabló kormányai, és kitartott csahos kutyái a médiánál!

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2012.02.12. 16:40:07

@sityak: Egyáltalán nem! Ha valakin látszik, hogy menet közben bármikor kialakulhat nála, azt is felveszik.

amergin 2012.02.12. 17:34:46

@aritus: :D Befenyítésben már nagyon profik!

Husz_János_Puszita 2012.02.12. 17:42:34

Abban a levélben kb. minden benne van, amitől hányingerem van ebben az országban. Kezdve a kultúrával.

Husz_János_Puszita 2012.02.12. 17:53:20

@maroz:

Tipikus infantilis énközpontúság. Egy kétévesnél még vicces, felnőttnél marha ellenszenves, tömegméretekben rendkívül veszélyes.

fuhur 2012.02.13. 09:47:50

@Dr. Boli Ch.T: "Vannak kretének, akiknek pedig tényleg ebből áll az élete!"

Ne sértegesd a magyar kormányt, a kormánypártot (inkluzive KDNP) és a parlamenti képviselők jóval több mint kétharmadát.