Örülünk, Vincent?

Kazahsztán felett száll a dal...

Troll proximity


Orbanisztán Infochart

P/c szerint a világ

  • Hibás feed URL.

Híres utolsó szavak

Rovataink

Viccországban Gengszterkrónikák Gasztrowhat Focitörténelem Borzalmasvers Hülyeország Színház A nap idézete Zene-bona


nem felejtünk.jpg

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

FRISSÍTVE!

Itt az újabb történelmi csúcs

A központi költségvetés bruttó adóssága: 2010. május: 19.933,4 Mrd Ft; 2011. május: 21.116,5 Mrd Ft; 2012. május: 21.180,9 Mrd Ft; 2013. május: 21.765,4 Mrd Ft; 2014. október 24.736 Mrd Ft;2015. június 6. 24 847 Mrd F

 

Szűjjé má'!
tumblr_nzd85jlxqr1qd6fjmo1_1280.jpg

 

 
 

Te már bekövetted?

 

Vincent tumblr Falus.JPG

 


 

Vincenzúra

Troll Vincent.jpg

Figyelem! A Vincent szerzői — főszabályként — maguk moderálják a posztjaikra érkező hozzászólásokat. Panaszaitokkal vagy a mellékhatásokkal a poszt írójához forduljatok!

Köszönettel: Vincent Anomália

Címkék

abszurd (39) áder (5) adózás (11) alkotmány (45) alkotmánybíróság (10) államosítás (7) arcképcsarnok (14) ascher café (24) a létezés magyar minősége (6) bajnai (16) bank (7) bayer (23) bayerzsolt (14) békemenet (7) bkv (7) bloglossza (14) borzalmasvers (156) cigány (7) civilek (5) civil társadalom (8) demokrácia (24) deutsch tamás (6) devizahitelek (9) dogfüggő (10) egyház (10) ellenzék (7) erkölcs (17) érték (19) Érvsebész (11) eu (13) eu elnökség (8) felsőoktatás (15) fidesz (76) fideszdemokrácia (7) film (12) filozófia (13) foci (12) focijós (19) focikvíz (54) focitörténelem (94) fritztamás (6) gasztrowhat (9) gavallérjános (10) gazdaság (8) gengszterkrónikák (14) gyurcsány (27) hangfal (98) heti válasz (19) hétköznapi történetek (32) hétvége (44) hoax (5) hülyék nyelve (16) hülyeország (165) idézet (768) igazságszolgáltatás (6) imf (26) indulatposzt (11) interjú (7) járai (12) jobbik (17) jogállamiság (33) kampány (12) kampányszemle (9) katasztrófa (5) katonalászló (21) kdnp (9) kétharmad (16) költségvetés (21) könyvszemle (9) konzervatív (18) kormányváltás (22) kormányzás (42) kósa (8) kövér (11) kultúra (21) kumin (14) lánczi (5) lázár jános (12) levelező tagozat (12) lmp (8) magánnyugdíj (25) mandiner (15) március 15 (8) matematika (9) matolcsy (44) mdf (5) média (48) melegek (8) mesterházy (7) mnb (5) mosonyigyörgy (7) mszp (32) mta (5) napitahó (7) navracsics (14) nedudgi (15) nekrológ (11) nemigazország (5) nemzeti együttműködés (5) ner (11) nyugdíj (5) oktatás (12) önkormányzatok (6) orbán (46) orbanisztán (15) orbánizmus (101) orbánviktor (65) országgyűlés (6) pártállam (23) politika (14) polt (5) program (9) retró (22) retro (115) rettegünk vincent (14) rogán (9) sajtó (22) sajtószemle (6) schmitt (38) selmeczi (8) semjén (6) simicska (7) sólyom (7) spoof (19) stumpf (5) szász (6) századvég (7) szdsz (9) szijjártó (16) színház (35) szlovákia (5) szszp (5) tarlós (12) társadalom (50) törökgábor modul (8) történelem (5) tudjukkik (22) tudomány (17) tüntetés (17) ügyészség (9) választás (37) vb2010 (19) vendégposzt (68) videó (11) vincent (10) voks10 (7) vörösiszap (16) zene (23) Címkefelhő

Az Ország Teljes Újjászervezésének Arcai III.

2011.11.28. 10:05 | maroz | 72 komment

Címkék: arcképcsarnok rétvári bence orbánizmus

A két előző részben két vidéki prototípus került bemutatásra, Boldog István (tanácselnök-karakter) és Bábiné Szottfried Gabriella (vidéki Gabriella-karakter), ráadásul a khmmm, szóval a középkorúbb eresztésből, így most mindenképpen jönnie kell egy fővárosinak, aki lehetőleg az ifjútörököket képezi le. Orbán ezt ügyesen csinálta, gondolt az utánpótlásra még idejében, lefektetett pályákat, lekottázta a melódiát, a sok párás szemű kádergyereknek ifjúnak pedig nem is kellett sokat törnie a buksiját, ha szépen visszadúdolta az elvárt nótát, már tolták is a segge alá tutit. Következzék hát a Megadja-modell zászlóshajója!


dr. Rétvári Bence, Fidesz-KDNP

A szokásos burok: Piarista Gimnázium, a Pázmány jogi kara, végez 2003-ban, hároméves jogi gyakorlat egy ügyvédi irodában és a Károli Gáspár Református Egyetemen. 2008-ra már szakvizsgája is van, de ez kit érdekel, a fő, hogy a politikai érvényesülés orbáni edzőpályáin is sikerrel végigfutotta a kötelező köröket. Az egyetemen a hallgatói önkormányzat elnöke, egy ideig párhuzamosan a méltán híres Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetségnek is az elnöke, majd még meg se szárad igazán a seggén a diploma, 2006-tól a Fővárosi Közgyűlés tagja. Közgyűlő idejének arra a hőstettére a legbüszkébb, amikor az amúgy is gatyára eladósodott Budapesti Közlekedési Vállalaton azzal igyekezett picit segíteni, hogy további jogosultakra terjesztette ki a kedvezményes közlekedés lehetőségét. Sikeres jogi szakvizsgáját Orbán 2008-ban egy időközi képviselőválasztási győzelemmel gratulálta meg, a parlamentben pedig olyan további grémiumokban is kamatoztathatta a mit is, mint a gazdasági és informatikai bizottság és a környezetvédelmi bizottság.

Közben alelnöke lett a KDNP-nek, ennek a hungarikumnak, mert ez aztán tényleg az! Mutasson már valaki még egy olyan pártot, amelyik a saját jogán a törvényhozásba soha be nem jutott, a pártpreferncia-vizsgálatokban soha nem volt a mérési határon túl kimutatható, pártként szinte nem is létezik, és valamilyen érthetetlen (na jó, érthető) okból kifolyólag a vezetői mégis ott vannak a tutiban. Rétvári Bence alelnök úr például a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára.

Itt olyan fontos ügy került a keze alá, mint a jogalkotásban való társadalmi részvételről szóló törvény előkészítése, úgymond civil javaslatra. Mert Rétvári Bence civil is, ezt majdnem elfelejtettem felsorolni a szkilljei között. Ő az a rettenetesen civil, aki a Civil Összefogás Fórum nevű, hát, mondjuk úgy, hogy ernyőszervezet magánszemély tagjaként bátran kiáll a kormány mellett, hiszen mi is lehetne egy civil ernyőszervezet legfontosabb küldetése, mint benyalni a hatalomnak jó mélyen, és itt most a vizuálisabb olvasók egy picit foghatják a fejüket, mert ez a Bence gyerek egyszerre volt a felhívást jegyző civil és a hatalom államtitkára, tehát képletesen szólva a saját seggét nyalta. Fincsi, mi? 

No, tehát megállamtitkárult, az országgyűlésbe is újfent beválasztották, 31 évesen ez szép betetézése egy hosszú és munkával teli életútnak. Igaz, a vagyonbevallása szerint kincset eddig nem sokat gyűjtött, de talán majd idővel ez is eszébe jut. Mellékszál, de nem állom meg, mert régóta bosszant. Tessenek megnézni az alábbi képet:

És ez egyáltalán nem unikális. Odakaparnak valamit, a polgár meg vagy el tudja olvasni, vagy nem, oszt jónapot. A madám meg min akad ki, min hisztizik? Hogy szemetelnek a képviselők a tanácsteremben, és nem átallanak a plenáris ülés közben enni és inni! Az, hogy a képviselők jelentős része a vagyonnyilatkozatba úgy kaparja bele az adatokat, ahogyan a paraszt csapja a turháját az istálló padlójára, már nem baj, hiszen elvégre ez csak a közhitelességről szólna, ugye?

Kitértünk, visszatérünk. Két dolog is volt mostanság, ami miatt elkezdtem szemezgetni Rétvárival. Tendencia, mondhatni. Ez az ifjú csodacsatár nemrég a Strasbourgi Bíróságot osztotta le, annak kapcsán, hogy az a Magyar Állam vs. Franatolo János verescsillag-viselési ügyben az utóbbi javára döntött. Az ügy részletei nagyon röviden: Franatolo a Munkáspárt akármijeként a zakóján egy húszforintosnyi vörös csillagal vonult fel, amiért őt a magyar igazságszolgáltatás időt, erőforrásokat nem kímélve addig toszojgatta ilyen fokról olyan fokra, amíg a végén csak sikerült megrovásban részesítenie, annak ellenére, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága egyszer már egy hasonló ügyben úgyszintén az akkori felperesnek, Vajnainak adott igazat a Magyar Állammal szemben.

De ez nem számít, mert ezek mind hülyék, mármint „ezek”, azaz a világ. Ők nem értenek semmit, és amit értenek, azt is rosszul. Egy Rétvári Bence, a hazai kontraszelekció iskolapéldája leosztja Európát:

Rétvári Bence szerint a strasbourgi állásfoglalás jól jelzi, mit kell tenni: nem várhatjuk el a nyugat-európai népektől, hogy pontosan ismerjék a kommunizmus rémtetteit, tudják, mit szenvedtek el a közép-európai népek — mutatott rá, hozzátéve: a mi felelősségünk, hogy ezt megismerjék. Ha mi nem tesszük meg, senki más nem fogja megtenni — mondta az államtitkár.

Helyben is lennénk. Ha a nyugat-európai népek nem a mi szánk íze szerint döntenek, akkor teljesen egyértelmű, hogy ennek csak egyetlen oka lehet, jelesül az, hogy a nyugat-európai népek buták. Tudatlanok. Ült ott Nyugat-Európa Strasbourgban, zabálta a sauerkrautos schweinehaxét, és közben mintegy elfutott mellette a történelem. De sebaj, majd dr. Rétvári Bence 31 éves államtitkár kiokosítja Nyugat-Európát, elmondja nekik jól, hogy mit kell gondolni miről. Fogadjuk el, hogy ez tényleg ilyen egyszerűnek látszik arról a pályáról, amit Bencénk befutott. Aki 31 évesen ennyi teljesítménnyel maga mögött államtitkár, annak tényleg tűnhet valós pályának az, hogy ő, mondjuk tíz év múlva már egész Európának fújja a passzátszelet.

Arról persze diszkréten feledkezzünk meg, hogy mi is valójában a Strasbourgi Emberi Jogok Európai bírósága, kik ismerik el a joghatóságát és mely államokból érkezett bírák hozzák meg az ítéleteiket, mert ha nem így tennénk, akkor vissza kéne kérdezni, és ez esetleg zavarba is hozhatná az ifjú titánt. Illetve hozhatná a lóhimbát, meg is írták az ügyet az ÉS-ben, és? Leírták, hogy a hét fős tanácsból talán a litván, a magyar és grúz bírónak mégis csak lehet némi fogalma a kommunista éráról, és azt is hozzátették, hogy ezen túl még a portugál és a török bíró is hallhatott már életében ezt-azt a totalitárius rendszerek viselt dolgairól. Visszhang? Annyi, mint fókasóhajra a sarki éjszakában. Mindenki hűje, csak én vagyok okos, aláírás: doktor Rétvári Bence. Pont.

Illetve pont-pont-pont, mert ugyanott folytatja. Most a szlovákokat oktatja, hogy azok nem jól értelmezik, hiszen ha egyszer mi azt mondtuk, hogy az állampolgárságot nem etnikai alapon adjuk, akkor azt úgy is tessék elfogadni, hiszen csak és kizárólag az van megmondva, amit mi mondunk, a többi annyit se ér, mint egy brindzové halusky, kofolával. Rétvári életpályáját tekintve mi sem természetesebb, mint hogy ő igenis valódi erőt érez magában ahhoz, hogy ezt a kis mitugrász Tótországot helyrerakja, hiszen ha valaki Nyugat-Európába is belevágja a fejszéjét, annak nehogy már ez a halinagatyás bagázs álljon az útjába. És az is hihető, hogy hasonlóan fog reagálni akkor is, ha ne adj’ isten valami komolyabb válság hatására a környező országok hozzánk nem kifejezetten rokonszenves többségi nemzetei hirtelen arra az elhatározásra jutnak, hogy a nagy csinnadrattával megkettősített állampolgárainkkal mintegy ellenszimbólumként feltörlik a padlót. Boldoghy Olivér esete csak referencia, ő csak a kóstoló. Megküldték, és Rétvári Bence ezt bírta rá válaszolni. Ilyen egy igazi jövő arca, gyártotta: Orbán Viktor. Biztató, nem?

A bejegyzés trackback címe:

https://orulunkvincent.blog.hu/api/trackback/id/tr693417862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nandras01 2011.11.28. 10:54:05

kedves maroz!
írásaidat rendszeresen olvasom, az esetek nagy részében egyet is értek veled, de esküdj meg mindenre, ami neked fontos, hogy többet az életben nem illesztesz be szösszenetedbe olyan kattintható linket, ami abba a józan észen túli tartományba vezet, amilyenbe épeszű ember védőoltás nélkül nem merészkedik.
egyetlen szerencsém, hogy éppen rajtam volt a hegesztőpajzs, így a retinám csak átmeneti sérülést szenvedett, midőn szembesültem a cöf felhívásával.
(hogy agyi károsodát szenvedtem- e, és amennyiben igen, az tartósnak bizonyuló lészen- e, azt majd az idő eldönti...)
szóval, kérlek, ilyen többé ne tégy.
esetleg, amennyiben feltétlenül elengedhetetlennek tartod, akkor legalább nagy betűkkel írd oda, hogy "egészségkárosító hatása miatt, megnyitni csak saját felelősségre!"

ja, amúgy az írás -szokás szerint- nagyon jó:)

El Topo (Sgt. Elias) 2011.11.28. 11:03:50

Nekem ezekről az egyenarcokról mindig az jut az eszembe, hogy az ilyeneket már általános iskolában a tornaórán is úgy lehetett felrúgni, hogy még a vajszívű Marika néni sem kelt a védelmükre, még egy rövid sípszó erejéig sem.
És most kiélik magukat.

Zenovitz2 2011.11.28. 11:07:11

És széljegyzetben egy Gulyás Gergely nevezetű alkotmánytudósről se felejtkezzünk meg!

nandras01 2011.11.28. 11:45:18

@El Topo (Sgt. Elias): ebben a kategóriában az abszolút nyertes vitézy dávid :)

El Topo (Sgt. Elias) 2011.11.28. 11:57:23

@nandras01: A faszt. Szerintem nagyon, nagyon erős a mezőny, nem lehet egyértelmű bajnokként Vitézyt kihozni. Itt van ez a Rétvári hülyegyerek, akinek már a neve is ingerlőleg hat a gyerekek agyának felrúgási központjára, aztán Szijjártó, Novák Elődke, meg a többi kis cukorsegg.
Aztán ne feledkezzünk meg a csajokról sem! Selmeczi Gabika, akit még nyolcadikban sem akart senki letapizni...

nandras01 2011.11.28. 12:12:26

@El Topo (Sgt. Elias): szerintem selmeczit bőszen tapizták anno, amit ő "nenemáááá" felkiáltással tűrt, ami visítozást időnként idétlen vihogással egészített ki.
vitézy egyébként leginkább azért abszolút nyerő nálam, mert ha ránézek a képére, óhatatlanul az jut eszembe, hogy vajh', hogy ilyen nagyember lett, elvette e már egy vállalkozó szellemű (és kellően pénzéhes) leányzó a szüzességét..?
(nem tartom valószínűnek. nem azért, mintha nem akadna ilyen némber, hanem mert nehezen tudom feltételezni az ifjú daliáról, hogy kötélnek merne állni... inkább megoldja a problémát himself...)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.11.28. 12:18:07

A fickó pofára olyan, mint Cuslág.

Minisztérium és civilek közt egy láncszem.

Kimaradt a posztból Rétvári Bence blogja :

virtigli.blog.hirszerzo.hu/

A fülkeforradalomhoz használta.
Rendeltetésszerű használat után, lehúzta a klotyón, és kijött a fülkéből.

maroz 2011.11.28. 12:34:18

Térden állva könyörgök hozzátok: ezt ne!

turist 2011.11.28. 12:42:33

@simonmondja.: Nem tudom melyik kukából másznak ezek elő...

amergin 2011.11.28. 12:45:30

Azt írta oda, hogy "egyéni ügyvédi tevékenységemet szüneteltetem" - egyébként tényleg iszonyat, egy szellemi és kulturális Holokauszt, hogy milyen képviselőink vannak xO (ez egy hányós szmájli akart volna lenni).

maroz 2011.11.28. 12:46:13

@El Topo (Sgt. Elias): De hát most mondd meg, annyi mindenért szerethető ez a jóember, hogy szinte kimeríthetetlen a kínálat, hát akkora nagy az a kérés, hogy speciel _azért_ ne cikizzük már? ;)

El Topo (Sgt. Elias) 2011.11.28. 12:48:27

@maroz:

Cikizésről szó sem volt, ennél tárgyilagosabban ki sem lehetett volna fejezni, hogy a párválasztás terén bizony unortodox ízlése van a fiatalembernek. Ebben semmiféle értékítélet, vagy dehonesztáló árnyalat nem volt.

nandras01 2011.11.28. 12:50:32

@maroz: értettem!
(bár nehéz nem lemenni kutyába, amikor ilyen arcok ilyen arccal provokálják az embert...)

maroz 2011.11.28. 12:58:08

@El Topo (Sgt. Elias): Akkor zárjuk le ezt azzal, hogy az ilyesmit én sem jellemgyengeségnek, sem úgy komolyabban relevánsnak nem tartom, ezzel szemben a taglalása többnyire el szok kedvetleníteni, és ismétlem, van annyi egyéb aspektus, hogy garantáltan nem maradunk téma nélkül így sem. :)

maroz 2011.11.28. 13:02:34

@El Topo (Sgt. Elias): Ezen én többször is kiakadtam már. Miért kell egyáltalán ilyen beszkennelt kutyafülén közzé tenni? Miért nem lehet egy egyszerű kis formot eléjük tolni, ott a szógálati laptop, a szkriptet megírni nem egy nagy durranás, azt tán még én is be merném vállalni, ha nagyon bekerítenek, szóval miért nem kaphatjuk meg eleve digitálisan és nem pixelgrafikusan?

Én csak arra tudok gondolni, hogy azért, mert úgy könnyebben kereshető lenne, egyszerűbben lehetne mindenféle kimutatásokat, összevetéseket készíteni, és ez ugye nem túlzottan érdeke a képviselőinknek, hogy finoman fejezzem ki magam.

El Topo (Sgt. Elias) 2011.11.28. 13:19:25

@maroz: Jóember! Ha egyébként nem derült volna ki, én sem tartom sem jellemgyengeségnek, sem relevánsnak. Mindössze ténynek, amit egy másik kommentelő felvetésére közöltem.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.11.28. 13:22:17

@maroz: Köszi.

A blogolásban helyesbítek.
A virtigli blog folytatása egy többszerzős virtigli.
Persze hősünket elszólították a bokros teendői.

www.kerdem.hu/

Zebrateve 2011.11.28. 13:22:50

A tényszerűség kedvéért: 1990-ben saját jogon 21 mandátumot szerzett a KDNP, 1994-ben 22-t. Igaz, azzal az időszakkal nem vagyunk jogfolytonosságban, ugye?

Egyébként hihetetlen, kikkel jártam együtt gimnáziumba: ez itt, Mráz Ágoston stb. Ezen kívül szépen se írok, külsőre még hasonlítok is a fent idézett vonulatra, mégse vagyok államtitkár. Hol ronthattam el?:)

fuhur 2011.11.28. 13:24:05

@nandras01: Vitézy lgalább VEKE-s korában csinált hasznos dolgokat, és biztos, hogy elkötelezett közlekedés mániás. Legalábis hallottam vele egy riportot még VEKE-s korából. És neki köszönhető, hogy használható éjszakai buszközlekedés van Budapesten.

emberlánya 2011.11.28. 13:26:49

Kezdhetném azzal, hogy neki legalább a szakvizsgája megvan, nem úgy, mint kedves gazdájának. No de nem is ez a lényeg.
A helyzet az, hogy ezek az emberek elhiszik, hogy ha hivatalt kaptak, kapnak hozzá észt is. Sajnos ők csak annyit tudnak erről az országról, amennyit a pázmányos Hoffmann-féle igazmondók no meg az ilyen hamvasszőke kisfiúkat különösen kedvelő pap bácsik mondtak nekik, mert még életükben nem jártak a Belvároson túl, így azt gondolják ez a valóság. Az élet egyéb területén szerzett tapasztalataikról meg egy öreg barátom találó mondása jut eszembe: "No, ez is akkor látott életében 3,14nát, amikor a tehén félrecsapta a farkát!". Vitézy Dávidkára ez persze nem vonatkozik, őt az ilyesmi úgysem érdekli!

maroz 2011.11.28. 13:27:16

@Zebrateve: Nahát. Pedig úgy emlékeztem, hogy ez ügyben elvégeztem a házi feladatomat, ezek szerint akkor valamit elszúrhattam, vagy csak rosszul rögzült bennem az eredmény. Na, mindegy, ennél nagyobb méltánytalanság ne érjen senkit ebben az országban, mint amekkora most érte a kádéenpét a részemről. :)

El Topo (Sgt. Elias) 2011.11.28. 13:27:53

@fuhur:

Hát, kurvára ki vagyunk segítve azzal, hogy a monomániás hobbista hülyegyerek fejből tudja a nyugalomba vonultatott UV szerelvények kocsiszámait. Pláne hogy közlekedésmániás, és ez alkalomból nagyon szeret például chaffeur vezette Audival közlekedni, mertegy kibaszott jogosítványt viszont nem volt képes szerezni. A kis közlekedésmániás.

amergin 2011.11.28. 13:36:18

@El Topo (Sgt. Elias): Nem, bölcsész, aki többek között egy Edmund Husserl nevű német filozófus bácsi kéziratos hagyatékát tanulmányoztam - azonkívül tanár, akinek kézzel írt dolgozatokat kell javítanom. Edzve vagyok :)

Grigorij Pantyelejevics 2011.11.28. 13:45:02

@fuhur: "És neki köszönhető, hogy használható éjszakai buszközlekedés van Budapesten. "

Nem neki. Csak jó nagy családi sajtóhátszele van ahhoz, hogy ilyen legendákat teremtsen.

El Topo (Sgt. Elias) 2011.11.28. 13:47:55

@amergin:

Ja, az majdnem ugyanaz.
Én magam a saját kézírásomat is csak nehezen olvasom, ezért -ha lehet-, nem is írok kézzel. Ha mégis, akkor szigorúan csak blokkbetűkkel. Már úgy is érettségiztem, hogy ezt tőlem elfogadták.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.11.28. 13:50:53

@turist:
Ilyen fiúk a Gellért-hegyen és más hegyvidéki villasoron teremnek.
Jó eséllyel német az anyanyelvük.
Aggódnak a Feneketlen tó , vagy más élővíz állapotáért, mert minden vasárnap a templomból kifele sétálva látják, hogy habzik.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.11.28. 13:52:16

@Grigorij Pantyelejevics: Szerintem köszönjük meg azt az éjszakai buszt, ha már kifizette.

Zenovitz2 2011.11.28. 13:59:36

@Grigorij Pantyelejevics: Én úgy hallottam, hogy lenyúlta a VEKE-ben lévő igazi közlekedési szakemberek tanulmányait, mint a VEKE szóvivője olyan látszatot teremtett, hogy ezek az ő szellemi termékei. Ma már - állítólag - a VEKE-ben úgy utálják, mint a szart.

emberlánya 2011.11.28. 14:28:00

Jut eszembe, Ceglédi Zoli a Hírszerzőn már írt róluk egy találót:
"Most komolyan, melyikőtök szeretne olyan lenni, mint Szijjártó Péter? Vagy Zuschlag János? Vagy Stágel Bence? Hát nem pont ezek az arcok voltak a legbénább, legfrusztráltabb osztálytársaink, nem ezeknek verték le mindig a szemüvegét, nem ezek szaladtak mindig az osztályfőnökhöz, hogy a fiúk sört hoztak az osztálykirándulásra? Nem pont ezek azok az arcok, akik a stallum, a pártlogó nélkül csak amolyan kötött pulóveres maradékok lennének? Idegesítő, koravén buzgár eminensek, akiknek a világon semmi köze nincs ahhoz a korosztályhoz, amit képviselni gondoltak.

alterways2 2011.11.28. 16:40:40

kedves név nélkül hőbörgők, mind gyávák vagytok :-) megmondta már szíjjártó barátunk. érdemes megnézni a videót:

- Riporter: Úgy tűnik, vannak olyanok, bármilyen furcsa is, akik nem kedvelik Önt, ők azt állítják, Ön egy droid - igaz ez?
- Szíjjártó: cáfolja a hírt, aztán gyorsnaszádozik, stb...

egyenlito.blog.hu/2011/10/24/szijjarto_ur_minden_forumozo_gyava

Illinois 2011.11.28. 17:20:23

OFF

Elnézést az offolástért, gondoltam, a mai nap se múljon el idétlen vers nélkül:

A ballib ÉS-ben megjelenő kínos, idétlen versek XVIIV.

Következzen a sorozat új darabja, az ÉS eheti számában megjelent "Hintaló" című vers. A költő az Orbán-diktatúra elleni tiltakozásul nem hajlandó jó verset írni. A tehetsége azonban még a szándékosan rossz versen is átsüt: a címbeli hintaló olyan átfogó szimbólum, hogy minden kísérlet a "most ez mi a fene?" kérdés megválaszolására leszűkítené univerzális jelentését. Ezzel nem is próbálkozunk, inkább felhívjuk a figyelmet a vers olyan fordulataira, mint a költeményt csattanószerűen lezáró "fásult hintaló", továbbá a "remegni volna jó" kitétel, illetve a karakán szavakkal végre kimondott igazság, amely szerint a hunok rasszisták. (Ha valakinek kétségei lettek volna.)

J. T.
Hintaló
LV. évfolyam 47. szám, 2011. november 25.
Élet és Irodalom

Kelj fel, János és Tamás! Itt a hintaló!
Készül valami Golgotán. Remegni volna jó.
Jánosom és Péterem! Ébredezzetek!
Sorsomat tekintik épp a hintalószemek!

Csandakám, ne kóborolj! Lovam kikötve már?
Ámos testvér nyöszörög, Jób visongva jár.
Szvétakétu elköszön, Lao-ce részeges.
Vörösmarty már veszett, szegény, de még nemes.

Háré Krisna, Hari, hej, figyeli önmagát.
Gödel megtagadja épp a matematikát.
Dosztojevszkij felvisít: Abre los ojos!
Rasszisták vagytok, hunok! Kiált minden orosz.

Jánosom és Jézusom! Álmodni muszáj?
Lassanként vonul az élet, nagy, rozsdás uszály.
Rejtőzködtök, emberek? Hála elől a jó?
Horkant, s messzire rohan egy fásult hintaló.

turist 2011.11.28. 18:17:46

@simonmondja.: A nyócvanas évek elején a templomtól kettőre a Móricz felé jártam suliba, ott is volt egy pali, csak nem az anyanyelve, hanem a neve csengett németesen. Valami dajcsnak hítták asszem.

Melchi Zadok 2011.11.28. 18:28:55

úristen ez hogy néz már ki??
basszus nem olvastam még a kommenteket, de az biztos, hogy az ilyen arcok végigszívták az óvodás, általános iskolás, gimnáziuomos fősulis/egyetemi éveiket. annyit azért sikerült megtanulniuk, hogy egy autokrata kontraszelektív pártpolitikai közegben mindaz jól kamartoztatható, ami miatt egész életükben nem éltek még egy percet sem.

ha a fiam így nézne ki, én magam lövetnék piercinget az orrába...

kisa 2011.11.28. 18:39:31

Azért az ne feledjük, hogy ezt az ifjú titánt 2008-ban 8681 XI. kerületi lakos találta annyira fajsúlyosnak, szimpatikusnak és hitelesnek, hogy úgy gondolták, Csapody Miklós vagy Lakos Imre helyett inkább ő képviselje őket a parlamentben. (Ez mellesleg sz összes szavazó !!!!! 70,80 %-a !!!!! volt - kb 30 %-os részvétel mellett. És ez nagyjából mindent el is mond a hazai választópolgárokról...)

maroz 2011.11.28. 18:49:59

@kisa: A választópolgár az már csak ilyen, ez egy adottság, ez van, ezzel kell szántani.

1994-ben meg arra a madárijesztőre szavaztak, amelyikre a szocik rágraffitizték, hogy: jelölt! :)

kisa 2011.11.28. 18:58:22

@maroz: Lehetséges. Csak nekem a '90-00 közötti időszakból ENNYIRE takonyarcok nem rémlenek.
Hiába, a mindent megszépítő idő :-)!

acs63 2011.11.28. 19:09:42

@kisa: Orbán Viktor, Deutsch Tamás?

kisa 2011.11.28. 19:37:32

@simonmondja.: Ezzel ne is bosszants! Azóta se hallottam, hogy Molnár Gyula börtönben ülne. Pedig mekkora hírverés volt a választás előtt két nappal!

kisa 2011.11.28. 19:40:19

@acs63: Nem. Őket ugyan sose kedveltem, de takonyarcnak se gondoltam őket. Takonyarc alatt én tipikusan ezt a Szíjjgyártó-Cuslag-Rétvári-Novák & tsai vonulatot értem

kisa 2011.11.28. 19:41:03

@kisa: NA, a dajcs éppen határeset...

Lasombra 2011.11.28. 19:55:49

sztem az sosem lehet baj valakivel, hogy fiatal, felőlem tele lehet a parlament olyan fiúkkal, akik most ismerkednek a borotválkozás rejtelmeivel. (vagy épp fruskákkal, akik szerint Edward Cullen nagyobb király, mint Lemmy Kilmister.)
sokkal inkább az a baj, hogy imbecilis, életképtelen, felfelé szervilis, kifelé meg pofátlan.

ez a példány szerencsénkre "csak" az államtitkárság vitte (egyelőre), bár ez is bőven az érdemei fölött van. a KDNP érdemeiről nem is beszélve.

tudom, most kb megkefélem az első mondatomat, de ennyi tapasztalattal, ha kivonjuk a kontraszelekciót az egyenletből, plusz más melóban gondolkodnánk, akkor nem államtitkár lenne, hanem mondjuk már egyedül kivéshetné a falat, esetleg elvihetné engedély nélkül a pótos ifát a garázsból.

van az a mondás, hogy azok alkalmasak legkevésbé a hatalom gyakorlására, akik leginkább hajszolják a hatalmat. ennek szerintem minősített esete, amikor valaki ennek érdekében önként belép egy IKSZ-be anélkül, hogy bármelyik családtagját is elrabolták volna, és megzsarolták volna.
eleve miért lesz BÁRKI kdnp-s?? akárhány évesen.

acs63 2011.11.28. 20:31:27

@kisa: Azt hittem, a korral és a stílussal van bajod.
Engem nem érdekel, hogy' néz ki valaki (hacsak nem szépségversenyről van szó), hanem, hogy mit mond, vagy mit csinál.

kisa 2011.11.28. 20:39:25

@acs63: Azzal van bajom. Arról nem én tehetek, ez a kor, ez a stílus és ez a pökhendi butaság valahogy ilyen kinézettel párosul. A tenyérbemászó takonyarc kifejezés az én használatomban NEM elsősorban a kinézetre vonatkozik, de az is beletartozik.

Megdobbent 2011.11.29. 02:36:17

Eszerint orban mar tenyleg befordult, a sracnak vege. Elvegre pont azert ilyen kis durcas a szentem, mert az ilyen jolfesult kis faszkalapok semmibe vettek a banyaszcsalad alkoholista sarjat a kollegiumban. Erre pont ilyeneket szarik itt nekunk bele a szegyen orszagunkba. Pfij.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.11.29. 08:34:27

Nem értem, én simán el tudtam olvasni a vagyonbevallást. Igaz, én tanultam középkori irodalmat, meg nyelvtörténetet, ahol követelmény volt a kézírásos nyelvemlékek olvasása is.

Mire nem jó a bölcsészkar, ugye.

turist 2011.11.29. 09:00:41

@simonmondja.: Mellesleg a helyzet kafkai.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.11.29. 09:14:50

@turist:
Nekem is ma pont a bogár jutott eszembe az Orbánról.

Mert ez a totális titkosszolgálatos kozmikus hatalma már tényleg egy nagy Edgár bogár cél ...

www.youtube.com/watch?v=v45Iyr94f-o

Már, ha otthonvagy meninblekben.

turist 2011.11.29. 09:27:18

@simonmondja.: Sajna nem, de a részlet alapján be kell pótoljam.

HaKohen 2011.11.29. 15:30:46

Ne mandineresedjetek el, ha szabad halkan kérnem.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.11.29. 15:41:15

Franatolo lesz az a Fratanolo a posztban.

maroz 2011.11.29. 15:41:21

@HaKohen: Ne halkan kérd, hanem egyértelműen. Én például ebből az utalásodból semmit nem értek. Kinek szól, és miért.

maroz 2011.11.29. 15:47:04

@jotunder: Megreparáltam, köszönöm!

HaKohen 2011.11.29. 16:04:00

@maroz:

Jó, csak önérzeteskedj. Jogod van rá.

Abszolút szubjektív benyomás: a fenti kommentfolyam szintje engem emlékeztet a mandiner némely kommentfolyamának szintjére. (Általános felső tagozatban tanultam anno fizikából a közlekedőedényeket. Akkor most erről van szó, vagy mi?)

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.11.29. 16:23:32

@HaKohen: Teljesen igazad van. Eleg sok az indulat, es az emberek a blogokban vezetik le, itt is, ott is. A rasszista ocsmanysagokat kitorolnem, de az indulatkitoreseket csak akkor, ha nagyon eroszakos.
Megegyszer, teljesen igazad van, de nem nagyon lehet mit csinalni.

maroz 2011.11.29. 17:06:17

@HaKohen: Volt Sándor Györgynek egy régi-régi mondata, ami nekem nagyon tetszett:

„HA RÉBUSZOKBAN GYÓNSZ MINDUNTALAN / MAJD RÉBUSZOKBAN OLDLAK FEL, FIAM”

Egy kellően dodonai kritika arra jó, hogy mindenki azt értse bele, amit akar. Én azt szeretném, ha nem kellene állandóan rébuszokat fejtegetnem. Időnként jó, de állandóra nem. Mi az én teendőm, ha az a cél, hogy ne Mandineresedjünk el? Konkrétan.

HaKohen 2011.11.29. 17:38:47

@jotunder:

Mondtam, hogy csinálnod kellene valamit?

Te még nálam is libelárisabb vagy! Nem állna lyól neked a fojtonos törlés.

HaKohen 2011.11.29. 17:41:54

@maroz:

A Konkrétan-ról Kardos G. egyik karcolata jut eszembe, de az nem ide tartozik.

Mér gondolod, hogy teendőd lenne?

És a rébusz az egy óegyiptomi busz volt?

maroz 2011.11.29. 18:16:38

@HaKohen: Vagy az a közlekedési eszköz, amivel a REBISZ eljut a hely tettszínére.

Nem tudom miért gondolom, ez olyan rendőrtempó lehet nálam (tudod, mindenki rendőrnek születik, de többség ezt idővel kinövi), állandóan szolgálatba akarom helyezni magam, ha kell, ha nem.

Grigorij Pantyelejevics 2011.11.30. 05:33:36

@Zenovitz2: "Én úgy hallottam, hogy lenyúlta a VEKE-ben lévő igazi közlekedési szakemberek tanulmányait, mint a VEKE szóvivője olyan látszatot teremtett, hogy ezek az ő szellemi termékei. Ma már - állítólag - a VEKE-ben úgy utálják, mint a szart. "

+ BKV-s szakemberek munkái.

dr. Rozek sk. 2011.11.30. 06:53:20

@Grigorij Pantyelejevics:

Kis kiegészítés még ehhez.

Úgy 1990 - 91 tájékán Győrben a Közlekedési- és Távközlési Műszaki Főiskolán - ami azóta Széchenyi egyetemmé avanzsált, - a "rendszerváltás" feletti örömben, kidolgoztak egy közlekedési koncepciót a főváros helyi közösségi személyszállítására.
Olyan "érdekességekkel" mint a Déli-pályaudvar megszüntetése és az ottani vasúti forgalom áthelyezése a Kelenföldi-pályaudvarra és az Etele téren egy személyforgalmi csomópont kialakítása, elővárosi-, helyi- és helyközi autóbusz, valamint metró, vasúti összeköttetés megvalósításával.
A Körvasút és a kishajóforgalom bevonásával a helyi közlekedésbe, az éjszakai villamos- és autóbusz menetrenddel, valamint zónás díjszabással.
Igaz ehhez kellet volna - és majdnem lett is Lotz Károly minisztersége alatt - a személyszállítási törvény, ennek is kész volt a tervezete csak valahogy 1998-környékén "elvesződőtt" holmi minisztériumi fiókok mélyén.
Nu ez a koncepció is egy kútfő amiből mindenki dávidkája "ihletet" merít(he)tett.

Dr. No 2011.12.01. 21:37:59

Ez tipikusan az a fajta, akit ki kéne zavarni a sűrű gépágyútűzben fürdő volokolamszki országútra, aztán csak nézni, mihez kezd ott magával.

borzzz 2011.12.15. 07:02:59

@maroz: Ne mentegetőzz. Az 1990-es kereszténydemo nem azonos a mostanival - ezekre soha senki nem szavazott, a közvéleménykutatásokban rendre a 0 és a hibahatár tartományban szerepelnek, ha egyáltalán rájuk mernek kérdezni. Így nem csoda, hogy bátran hoznak törvényeket a magánszféráról (hálószobán és méhen belül), mert ők az az eszményi, független politikai erő, amelynek nem kell hajhászni a szavazatokat:-)

borzzz 2011.12.15. 07:10:14

@Lasombra: "eleve miért lesz BÁRKI kdnp-s??"
Jogos kérdés, de nyugi... ha jobban megnézed, ez nem ortodox módon, belépéssel meg hasonlókkal történik, hanem rosálással. Miután nem indulnak önállóan választáson, úgy alakítják meg az OGy második legnagyobb frakcióját, hogy rámutatnak vérfideszesekre: szépecsém, te holnaptól kdnp-s leszel. És lőn.

borzzz 2011.12.15. 07:14:53

@maroz: És ha lehet kérni, én nagyon vágyom egy posztra Budapest legújabb vőlegényéről, Kósa Lajosról is. (Milyen szép gondolat, hogy jövőre Debrecen lesz az ország legnagyobb városa és Budapest a legkisebb megyéje)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.12.15. 07:48:30

@borzzz:
Ahhoz még a XI. kerületet le kéne aláznia Debrecennek.
Ha bedugaszolják a metrót.
Ha bezárják a Zöld Pardont.
Ha becsukják az egyetemeket.
Ha kitiltják a területünkről a szocpolt.
Ha bedöntik a távfűtést.
Talán letolnak minket a térképről egy pár napra.