Örülünk, Vincent?

Kazahsztán felett száll a dal...

Troll proximity


Orbanisztán Infochart

P/c szerint a világ

  • Hibás feed URL.

Híres utolsó szavak

Rovataink

Viccországban Gengszterkrónikák Gasztrowhat Focitörténelem Borzalmasvers Hülyeország Színház A nap idézete Zene-bona


nem felejtünk.jpg

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

FRISSÍTVE!

Itt az újabb történelmi csúcs

A központi költségvetés bruttó adóssága: 2010. május: 19.933,4 Mrd Ft; 2011. május: 21.116,5 Mrd Ft; 2012. május: 21.180,9 Mrd Ft; 2013. május: 21.765,4 Mrd Ft; 2014. október 24.736 Mrd Ft;2015. június 6. 24 847 Mrd F

 

Szűjjé má'!
tumblr_nzd85jlxqr1qd6fjmo1_1280.jpg

 

 
 

Te már bekövetted?

 

Vincent tumblr Falus.JPG

 


 

Vincenzúra

Troll Vincent.jpg

Figyelem! A Vincent szerzői — főszabályként — maguk moderálják a posztjaikra érkező hozzászólásokat. Panaszaitokkal vagy a mellékhatásokkal a poszt írójához forduljatok!

Köszönettel: Vincent Anomália

Címkék

abszurd (39) áder (5) adózás (11) alkotmány (45) alkotmánybíróság (10) államosítás (7) arcképcsarnok (14) ascher café (24) a létezés magyar minősége (6) bajnai (16) bank (7) bayer (23) bayerzsolt (14) békemenet (7) bkv (7) bloglossza (14) borzalmasvers (156) cigány (7) civilek (5) civil társadalom (8) demokrácia (24) deutsch tamás (6) devizahitelek (9) dogfüggő (10) egyház (10) ellenzék (7) erkölcs (17) érték (19) Érvsebész (11) eu (13) eu elnökség (8) felsőoktatás (15) fidesz (76) fideszdemokrácia (7) film (12) filozófia (13) foci (12) focijós (19) focikvíz (54) focitörténelem (94) fritztamás (6) gasztrowhat (9) gavallérjános (10) gazdaság (8) gengszterkrónikák (14) gyurcsány (27) hangfal (98) heti válasz (19) hétköznapi történetek (32) hétvége (44) hoax (5) hülyék nyelve (16) hülyeország (165) idézet (768) igazságszolgáltatás (6) imf (26) indulatposzt (11) interjú (7) járai (12) jobbik (17) jogállamiság (33) kampány (12) kampányszemle (9) katasztrófa (5) katonalászló (21) kdnp (9) kétharmad (16) költségvetés (21) könyvszemle (9) konzervatív (18) kormányváltás (22) kormányzás (42) kósa (8) kövér (11) kultúra (21) kumin (14) lánczi (5) lázár jános (12) levelező tagozat (12) lmp (8) magánnyugdíj (25) mandiner (15) március 15 (8) matematika (9) matolcsy (44) mdf (5) média (48) melegek (8) mesterházy (7) mnb (5) mosonyigyörgy (7) mszp (32) mta (5) napitahó (7) navracsics (14) nedudgi (15) nekrológ (11) nemigazország (5) nemzeti együttműködés (5) ner (11) nyugdíj (5) oktatás (12) önkormányzatok (6) orbán (46) orbanisztán (15) orbánizmus (101) orbánviktor (65) országgyűlés (6) pártállam (23) politika (14) polt (5) program (9) retró (22) retro (115) rettegünk vincent (14) rogán (9) sajtó (22) sajtószemle (6) schmitt (38) selmeczi (8) semjén (6) simicska (7) sólyom (7) spoof (19) stumpf (5) szász (6) századvég (7) szdsz (9) szijjártó (16) színház (35) szlovákia (5) szszp (5) tarlós (12) társadalom (50) törökgábor modul (8) történelem (5) tudjukkik (22) tudomány (17) tüntetés (17) ügyészség (9) választás (37) vb2010 (19) vendégposzt (68) videó (11) vincent (10) voks10 (7) vörösiszap (16) zene (23) Címkefelhő

Schmitt Pál azonnal mondjon le!

2011.11.18. 16:33 | maroz | 47 komment

Címkék: bizalom schmitt orbánizmus

Orbán nem fog, és annak nincs is sok racionalitása, hogy ezt követeljük, mert ha lemondana, akkor hamarább folyna szét a pártja alól a kormányképesség, mint augusztusi tarlón az ökörhúgy. Valmint az se biztos, hogy az utána jövő bárki hozzá képest sokkal harmatosabb rózsa lenne, szóval tartani lehet itt attól, hogy a végrehajtó hatalom élén hogy is mondjam csak finoman, szóval hogy oda olyan emberek is kerülhetnek, akiknek időnként elkóborol a realitásérzékük. Ennek a furcsa valóságérzékelésnek okai lehetnek, szerintem idővel úgyis ki fogják ráérő emberek elemezgetni, nekem az egyik óvatos meglátásom az, hogy ez a kvázi-hivatásrendi életpályamodell is hibás lehet. Szokás azzal ekézni Orbánt, hogy életében soha egy percet se dolgozott, ami ebben a formában hülyeség, de ha megnézzük azt, hogy a vezető politikusaink közül hányan is próbálták ki magukat az állam emlőin túl is, abban a bizonyos kutyakemény piaci világban, akkor már kicsit árnyaltabb a kép.

Nekem az a gyanúm, hogy ennek a hatalmi elitnek éppen pont a belterjesség miatt nincs érdemi, értékelhető élettapasztalata. Egy virtuális valóságban nőttek fel, nem az országhoz, nem a társadalomhoz és nem a világhoz szocializálódtak, hanem a politikai elithez és leginkább a párthoz. És ez súlyos torzulásokat okoz a valóságérzékelésükben.

Aki ugyanis járt már emberek között úgy, hogy nem volt rajta az a bizonyos A8-as védőburok, vagy nem vették körbe testőrök-rajongók, az megtapasztalhatta, hogyan is működnek bizonyos dolgok a valóságban. Például ha Kósa bemenne az Alszegi Búfelejtőbe, vicceskedve belecsulázna a helyi erős ember sörébe, majd kikapná a sültkolbászt a Sittes Lali tányérjából, hogy ő azt itten mostan megvédené, akkor — amint ezt a fideszpolitikusokon kívül mindenki nagyon jól tudja — a következményekből igen szép szakcikkeket írhatna jópár traumatológus. Tényleg csak az iszonyatosan hülyék és a semmi valós élettapasztalattal sem rendelkezők hihetik el azt, hogy afféle nyüzüge pöcsjutkaként bárki bajuszát megcibálhatom, orrát megfricskázhatom és ebből nekem nem származhatik semmi bajom. Aki ennyire hülye, ennyire semmi fogalma sincs az életről, az lehetőleg ne országot vezessen, hanem ipari áramot. Persze nem fog, mert sajnos nagyon sok polgár is pont ugyanennyire ostoba, ugyanígy elhiszi, hogy a ropiharcos is lehet gengszter, elég ráírni egy papírra, hogy  csak semmi cicó, nálam a slukker és már virítja is ide az IMF-pénztáros a dellát.

Ezért kéne Schmitt takarodjon (jó, amúgy is, de ezt most hagyjuk), és ha ez a mostani hatalom tényleg egy csöppet is komolyan gondolja az irányváltást, akkor ezt a lemondást el kéne fogadja és Schmitt helyére ki kéne nevezzen egy olyant, akit amúgy esze ágában sem lenne kinevezni, sőt, leginkább a hátára kívánna, púpnak. Zárójelben jegyzem meg, hogy a közjogi pongyolaság szándékos, tudom, hogy nem kinevez és tudom, hogy ez a lemondás is közjogilag picit összetettebb, de nem érdekel. Ahol ezermilliárdokat tudtak ellopni kreatívan egyik napról a másikra hárommillió embertől, ott ne jöjjenek azzal, hogy egy köztársasági elnöki ápgréd megoldhatatlan probléma lenne.

Szóval egy olyan elnök kéne, aki tényleg gyakorol némi kontrollt, képez némi ellensúlyt, mert láthattuk, hogy a parttalan száguldozás néhány vakegérrel a kormánykerék mögött igencsak le tudja harcolni ezt az amúgy is lepusztult bárkát. Olyan elnök kéne, aki konyít a gazdasághoz, és van nekije egy kevéske államfüggetlen élettapasztalata. Ha járt már külföldön, és nem csak mint ügyeletes playboy, annál jobb. Én nem nagyon látok hirtelen semmi mást, amitől ennek a mostani garnitúrának a hitele legalább egy morzsányit javulhatna. Persze a legjobb az lenne, ha helyreállítanák a függetlenségét az összes olyan intézménynek, amely intézmények éppen pont a végrehajtó hatalom kontroll alatt tartására lettek kitalálva, de erre se látok túl sok esélyt, hiszen a még mindig éhes pofából olyan koncokat kéne kiengedni, mint az ÁSZ, a PSZÁF, a KT és ugye talán a legfontosabb, az AB. Ezt egészen biztosan nem fogják, tán még az IMF követelésére sem. De Schmittet lecserélhetnék, az nem lenne egy annyira súlyos veszteség. Egy új elnökkel talán még visszaszerezhetnénk annyi hitelt, amennyi egy visszafogott túlélőtúrához elég, és mára már a túlélés is egy kifejezetten csábító pálya.

Ha legalább ezt nem lépik meg, akkor a franc se fog hinni nekik. Észre kéne venni, hogy a folyamatos és többnyire szükségtelen krakélerkedés miatt oda minden bizalom. Még szép, hogy sokan revansot akarnak venni, hiszen csak a hülye hiszi azt, hogy a kismillió megsértett céget vagy intézményt nem úgyszintén emberek irányítják, igazgatják, akik úgyszintén nem mentesek pár emberi gyarlóságtól. Nem gondolok én olyasmire, hogy komoly erőforrásokat feccölnének a mindenáron bosszúállásba, de arra igenis gondolok, hogy ha alkalomadtán egy Orbánhoz nagyon hasonlító sportolót látnak a sziklafal peremébe kapaszkodni, akkor jártukban-keltükben szinte mintegy véletlenül rátaposnak az ujjaira, és közben ártatlan-lencsiszemekkel néznek körül: de hát mi baj, kicsit rátapostam az ujjaira, az ilyesmibe nem szoknak emberek belehalni, ugyan, ne túlozzunk már! Amire én még tán lelkesen bólogatni is tudnék, ha nem az lenne, hogy Orbánnal együtt az ország is zuhan a szakadékba. De az van. Ezért kéne egy Orbánnal kifejezetten ellenséges, rátermett, alkalmas köztársasági elnököt követelni.

Orbánt gondnokság alá helyezni létszükséglet.  

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://orulunkvincent.blog.hu/api/trackback/id/tr643394411

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Dakota Vezér, sej lovát karéjozza… 2011.11.19. 14:17:47

Dakota Vezér, nyalka indián vezér, sej lovát karéjozza. Fordítva üli meg persze a paripát, háttal a ló fejének, ahogy azt a legfélelmetesebb dakota harcosok körében szokás....

Trackback: Egyelőre még nem a csóva farkalja kutyát 2011.11.18. 18:46:49

Csak bámulom eztet a nagy nemzeti agyzsibbasztást és türemkedik belőlem kifele egy erőteljes hangú mijafaszvan  formájában a szódáskocsishoz  méltó pikareszk profanitás.Azt hittem, hogy nagy nemzeti agyi bukdácsolás talán ott véget fog érni, ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lófasz esti fényben 2011.11.18. 17:24:55

vltak/vannak itt emberek akik ertenek dolgokhoz.
orban is ujabban kezdi latni, hogy nem az ideologia es nem is a seggnyalas sebessege a legfontosabb tenyezo egy kinevezesnel. (lasd: Péterfalvi kinevezes)
kar hogy erre 1.5 evet kellett varni.
ha solyom laszlo lenne ujra az elnok azzal szerintem senkinek sem lenne kulonosebb problemaja.

ami a fő gond: a magyar politikai rendszer lehetoseget ad arra, hogy a gyoztes mindent vigyen. mármint szó szerint. azt a 3000milliardot amit az emberektol elloptak jogszeruen szet is oszthattak volna maguk kozott a fideszesek. sot, mivel egy fideszes iranyitja az ÁSZ-t lehet, hogy meg is tették. egyetlen fuggetlen szakerto sem nezte meg még a számokat.

Irsai Oliver 2011.11.18. 18:15:17

Ahogy a Kettős mércén kint volt egy másik blogból, Orbán tényleg elmondhatta volna az öszödi beszédet.
gulyas.blog.vg.hu/2011/11/18/egy-miniszterelnoki-beszed-reszletei/
Igaz, tanulni csak annyit sikerült akkor, hogy ha nincs egyeztetés még a frakción belül sem, akkor nem lesz kiszivárogtatható hangfelvétel.
A böszmeség meg az elkúrás elkerülte a figyelmüket, az tényleg nem kell a hatalmon maradáshoz, elég, hogy ők nem Gyurcsány.
Minden másról egy kiscsoportos óvodás jut az eszembe (és előre elnézést kérek tőlük, mert némelyik gyerek okosabb ennél): attól, hogy indulatosan toporzékolunk, hogy nem érdekelnek bizonyos szabályok, a szabályok érvényesek maradnak. (lsd. gravitáció)
Igen, szívás, hogy a pénzemberek irányítják a világot, de ha ez ellen ki akarunk kelni, pláne a jelen helyzetben, akkor nem vagyunk egyebek, mint a viccbeli kovboj, akinek lefestették a lovát az ivóban... Esetleg egy Kína, Oroszország kekeckedhetne, ha akarna (az amerikai elnök úgyis meg van véve kilóra).... de nem hiszem, hogy Putyin is nagyon akarna.
Szittya magyar virtus.
Pedig a Nagy Bölény féle Unortodox válságkezelés c. könyvben is benne van néhány hasznos dakota közmondás, pl. hogy ha gödörbe estél, ne azzal kezd, hogy még lejjebb ásol vagy, hogy attól, hogy azt hajtogatod magadnak, hogy amiben benne vagy az Illatos Rózsa állatbőrökkel borított wigwamja, a gödör csak egy hideg gödör marad, még nem tettél semmit, hogy kijuss belőle.
Főni erre még ma is arról nyilatkozott saját szájúlag, hogy a magyar gazdaság stabilizálása után a növekedés jön, valamint, meg hogy olyan stabilak vagyunk, mint Bán János orrán a gyufás skatulya, na ls hogy IMF-ék ingyér adják majd a pénzt, csak mert örülnek, hogy most már barátkozhatnak velünk.

jenőke 2011.11.18. 18:17:34

@Lófasz esti fényben:
"ha solyom laszlo lenne ujra az elnok azzal szerintem senkinek sem lenne különösebb problémája"
???
Nem kicsi a szerepe abban, hogy így alakult.
Én sajnálom, hogy ezt kell írnom, de ez van. Elsőként Ő hágta meg a jogot. Nem kicsit...

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.11.18. 18:23:00

@jenőke: Rendesen aláágyazott Viktornak. Azután rájött, hogy így járt... Elég lassú volt az öreg... :(

maroz 2011.11.18. 18:31:07

@Lófasz esti fényben: Én tartok attól, hogy Sólyom egy nagyon jó professzor bácsi, aki a jogtudományhoz remekül ért, de a valóságérzékelése nem sokkal fejlettebb, mint az Orbáné.

Ez az egyik legborzasztóbb dolog ebben az országban, hogy nem tudunk négy-öt olyan hiteles, népszerű és komolyan vehető civilt megnevezni, aki alkalomadtán be tudna tölteni egy ilyen garancia-jellegű posztot. :(

IGAZ MAGYAR 2011.11.18. 19:00:19

Sólyom László egy nagy lószar! Egy olyan sejthalmaz aminek emberi formája van de, ..... (ezt nem írom le mert még elszégyellem magam). A nemzet szerencsétlensége hogy egy ilyen K.E. lehetett.

V mint... 2011.11.18. 20:34:33

Nagy Feró for President

Grigorij Pantyelejevics 2011.11.18. 21:12:49

@maroz: Nem 1 embert kell találnunk, aki über. Nem messiáskeresés kell újra.

1 ember helyett 5 olyan egyszerű, világos és számon-kérhető szabályt, amiben mi a jónép megegyezünk.

Mondjuk (vesszőparipám), nyilvános adóbevallás. Egynek jó lenne. Talán a senki se mocskos ellenség, csak máshogy akarja a haza üdvét, lehetne egy másik. harmadiknak ajánlanám az államot házmesternek tartjuk, nem lélekmérnökködni. ... biztos találnánk 5 közöset. :)

maroz 2011.11.18. 21:18:56

@Grigorij Pantyelejevics: Félreértettél, ez most a tűzoltásról szólna. Ezt most kéne meglépje ez a hatalom, mert én semmi más olyan húzást el nem tudok képzelni, ami legalább egy molyfingnyi hitelességet visszaadna.

Már ugye ha komolyan gondol bármiféle irányváltást is. Ha nem, akkor bocs, nem szóltam semmit. Viszont akkor ne is legyen duzzogás, ha nem hozzuk haza nagy rohanva az ideiglenesen külföldön tartózkodó megtakarításocskáinkat, hogy abból különféle befektetéseket eszközöljünk. :)

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.11.18. 21:37:21

@maroz: Orbán most még nagyobb hazai keménykedésekre készül. Mi történt akkor amikor Stranczák Jenő esztergályost kizárták az üzemi dalárdából
mert hamisan intonálta a Zalka Máté kökényszemű babáját ? Előszöris berúgott, aztán rettenetesen megverte az asszonyt, hogy azért világos legyen ki az úr a háznál.

maroz 2011.11.18. 21:44:31

@jotunder: Valahogy még mindig képes vagyok beleesni abba hibába, hogy tényleg komolyan veszem őket. Hogy Orbánt tényleg képes megállítani a fal, és tényleg képes az ilyesmiből tanulni.

Illetve valamit mégis tanul, az újabb és újabb falaknak egyre keményebben megy neki, mert hátha csak ennyin múlott.

Lesz itt majd kommunikációs cunami, szegény Pinocchio, fordulhat az Egyenlő Bánásmód Hivatalához, hiszen mecsoda igazságtalanság már, hogy az ő orra minden vacak kis füllentésre egyre csak nő és nő, miközben Orbán lehazudja a teljes galaxist az égről, és piszébb, mint volt.

foolproof 2011.11.18. 21:50:45

Nekem csak azt tűnt fel, hogy pár sorral feljebb, Harvey, Steve, Tim és Michael sz.művészek által alakított karakterek mennyivel jóarcúbbak ezeknél a sonsofbitches-éknél, rémisztő, really. Csúti tahó, takarodó!

laboregér 2011.11.18. 21:50:59

" Péládul ha Kósa bemenne az Alszegi Búfelejtőbe, vicceskedve belecsulázna a helyi erős ember sörébe majd kikapná a sültkolbászt a Sittes Lali tányérjából, hogy ő azt itten mostan megvédené, akkor – mint azt a fideszpolitikusokon kívül mindenki nagyon jól tudja – a következményekből igen szép szakcikkeket írhatna jópár traumatológus."

Ez a lényeg. Amíg ezt nem látják be - és nem fogják -, addig nem lesz meg a zúj zemberek zembere, csak esetleg egy még régebben gyöpösödő gyepmester.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.11.18. 21:54:28

@maroz: Orbánt megállította a fal. Változtatni fog a gazdaságpolitikán, és kinevezi Bayer Zsoltot vallásügyi államtitkárnak. Meg kell mutatni a törzsszavazónak, hogy ő az Alfahím. De előbb vagy utóbb lesz olyan ellenfele amelyik vissza tud úgy ütni, hogy az nagyon fog fájni.

laboregér 2011.11.18. 22:00:10

@maroz: komolyan kell venni őket, mármint azt, hogy milyenek és mire képesek. Másképp végképp elszalad velük a ló, aztán futhatunk a nyomukban és mi ütközünk a falnak. Az tényleg kemény lenne.

HaKohen 2011.11.18. 22:31:31

@maroz:

"Valahogy még mindig képes vagyok beleesni abba hibába, hogy tényleg komolyan veszem őket. Hogy Orbánt tényleg képes megállítani a fal, és tényleg képes az ilyesmiből tanulni."

NEM!

Megdobbent 2011.11.19. 00:48:59

"Péládul ha Kósa bemenne az Alszegi Búfelejtőbe, vicceskedve belecsulázna a helyi erős ember sörébe majd kikapná a sültkolbászt a Sittes Lali tányérjából, hogy ő azt itten mostan megvédené, akkor – mint azt a fideszpolitikusokon kívül mindenki nagyon jól tudja – a következményekből igen szép szakcikkeket írhatna jópár traumatológus."

Ehehe, be is indult a fantaziam, mondjuk epp ballagok haza a magam pacifista modjan a buszallomasrol, aztan hallom, hogy sikoltoznak az asszonyok: "Gyertek gyorsan, utik ezt a fasszopo geci kosat vegre!", na akkor olyan elegedett mosollyal hajolnak le egy husangert es kezdenek sprintelni a kocsmaba, hogy belebizsergek :)

karnak 2011.11.19. 02:25:26

Hat en ezt most egy kellemes korulmenyek kozott elfogyasztott feherbor hatasanak tudom be, maskepp nemigen tudom ertelmezni a bajos gondolatmenetet..

Elsosorban viktorekkal az a baj hogy nem ertik a vilagot. A sajatjukat teremtettek meg, pontosan azokkal a feltetelekkel amik a posztban vannak, az o szabalyaik meg ilyesmi. Tulajdonkeppen ov= eric cartman.

Nincs itt szo hitelessegrol, elfoadtatasrol, vannak akik tudjak mit jelentenek ezek, de tapasztalataim szerint minel feljebb megyunk annal kevesbe, vagy annal kevesbe fontos, annal kevesbe torodnek bele.

Lemondas, lemondatas? Miert is, minek is? Mert logikailag, ugy altalaban ez ertelmezheto lepes lenne? Nem, egeszen mas koordinatarendszerben ertelmezhetoek az o pontjaik, plane viktore.

Kell a penz, ennyirol van szo, de ezt beismerni sose fogjak igazabol, himi-humi valaszt kaphatunk, nem veletlen ez a kommunikacios hiany ezzel kapcsolatban.

Ok szerintuk a sajat zsenialitasuk aldozatai, tul autonom es okos emberek, vezetok, akiket a nagy hatalmak be akarnak daralni. Minden levaltogato, lemondogato lepes hivatalosan gyengeseg, minden olyan amit leirsz a fentebb jelzett onkep cafolata lenne.

Miert korlatozna magat egy ilyen hatalom? Meg a latszatat is elkeruli ennek.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.11.19. 02:48:53

Tessenszives átismételni,

a másfél év tapasztalattal mostmár...

hirszerzo.hu/velemeny/2010/9/2/164574_geronto_2010

Tokfalvi pontos.

Ha még valakinek van olyan illúziója, hogy ez a másfél év egy véletlen baleset volt ...
Nem volt.
És nincs felébredés.

laci0011 2011.11.19. 07:56:22

Pár gondolatot az is megérdemelne,hogy ilyen pszihiátriai szökevények miért tudnak kormányra jutni,ez a demokrácia legnagyobb problémája.

Pendemonda 2011.11.19. 08:39:25

Jó lenne már valami logikusat is olvasni. A tartalmat nem bántanám, mert véleménycikk, csak a logika hiánya bántja a szemem:

1: A elmondáshoz ok, kell, az elégedetlenség nem elég. Én értem, hogy a monnnyonle blogon menő, de Gyurcsánynál volt ok (öszödi beismerő vallomás).

2, Abból, hogy a politikai egyik felét tapasztalathiányosnak tartod, nem az következik, hogy mondjon le a köztársaaági elnök, hanem az, hogy szavazz a másik oldalra, ha meg vagy győződve arról, Hogy Lendveai "Nemzetanyósa' Ildikó cenzori munkatapasztalata hasznosabb

3, A fékek és ellensúlyok rendszerét hiányolod úgy, hogy a javaslatod: "oldják meg". Gratula az eleganciához

4, Értem, hogy a jelenlegi köztársasági elnök ellensúlyt nem képező felfogásával van bajod. Nekem is. Egy köztársasági elnök legyen valóban pártok felett álló, és ne tegyen olyan kijelentést, hogy "ennek a koalíciónak nincs alternatívája" (Göncz Árpád, 1994).
Lehet szervezni az új kétharmadot, aki alkotmányban pontosítja a köztársasági elnök munkaköri leírását.

Értékelés:
Kifejezésmód: plasztikus hasonlatok
MOndanivaló aktualitása: időtálló
mondanivaló összeszedettsége: kritikán aluli

Öszegzés, a cikk f*szság, fessél csendéletet, az feltehetően jobban megy.

remiz (törölt) 2011.11.19. 08:51:20

@Pendemonda: nem érted.
majd megvédi ő, csak pár gondolat

1. másfél év, IMF-hez fordulás, ha IMF jön én megyek stb...

2. Lendvai Ildikón kívül van más is. tuti oda fog(ok)

3. , 4. no comment. aki Gönczöt emlegeti, az konkrétan hol él???
egy 1994-es Göncz mondatnak milyen bizonyító ereje van ma?
(ha még a környezet sincs leírva...)

Összegzés: ostoba vagy. nem kicsit.
Jövő: az is maradsz.

Pendemonda 2011.11.19. 09:00:07

@remiz:
1, A cikkben szó sincs az IMF-ről
2, szíved joga

Basszus, pont a gondolatok hiányoznak a válaszodból!

Jvaslat: fessél csendéletet, az nyugtat

remiz (törölt) 2011.11.19. 09:08:26

@Pendemonda:
"Orbán nem fog, és annak nincs is sok racionalitása, hogy ezt követeljük, mert ha lemondana, akkor hamarább folyna szét a pártja alól a kormányképesség, mint augusztusi tarlón az ökörhúgy"

ezzel kezdi. hogy azért a brancsból valakinek srácok le kéne.
mert elkúrták. nem kicsit. orbán meg takaríccson, ha már odaszart.

akkor pár gondolatot mellékelj, hogy mi az, hogy gondolat.
én színházba járok. az 'nyugtat'.
nem vagyok egy Kerényi tanítvány.

Lófasz esti fényben 2011.11.19. 09:20:03

@maroz:
egy kurva orszagban valaki vagy prosti, vagy strici, vagy gyuvás gyerek

brumbrum 2011.11.19. 09:21:15

@Pendemonda: Az Öszödi beszéd nem volt indok a Gy F. lemondásárára. Legalább is az értelmesen gondolkozó emberek számára nem. Azok számára igen, aki meg van esküdve, hogy O.V. az igazságos, Ő csak az igazat csakis az igazat mondja, mindenki más hazudik. Ezek az emberek kanyar nélkül bevették a süketeléseit, ami az Ő és a piszkos tizenkettő hatalom vágyának az elérési eszköze lett.
Azt én sem hiszem, hogy tapasztalat hiányosság miatt ilyen langyosak mint a tehén húgy, hanem a politikai felfogásuk abban terjed ki, hogy mi vagyunk az erő nekünk mindent lehet, aki meg meri kérdőjelezni, az csak egy büdös bolsi kommunista, és vissza sírja a szocializmust. De mi, mi aztán mindenhez értünk, és majd mi megmondjuk ki, mikor, mit, és hogyan tehet. Aki nem teszi, az a Magyar nép ellensége.
A FIDESZ trtoll-ok, minden második érvelése, hogy kommunisták vagytok, szoclib. barmok, meg hasonló finomságok. Ész érvek nincsenek.
A te írásod lényege is, az, hogy miért kellene a kormánynak vagy a Palikának lemondania, nincs más, és ez legalább hatalmon van, teszik a dolgukat, és szerinted nincs jobb náluk.
Van jobb náluk, és bízunk benne, hogy lesz is jobb náluk, de ezeket nagyon el kell takarítani.

maroz 2011.11.19. 09:27:00

@Pendemonda: Minek? Nem teljesen mindegy, hogy mi az, amit még csak meg se próbálsz megérteni, tán még el se olvasol, hiszen nem is ez számodra a funkciója, hanem csak annyi, hogy valaminek alája írhasd a te saját okosságodat? Menne az nálad egy beszkennelt buszjeggyel is, bolond lennék pont miattad törni magam.

kalaposinas 2011.11.19. 09:29:22

Türelem! Szerintem nemsokára disznóól takarító köztársasági elnökünk lesz és minden probléma megoldódik. /vagy nagyobb lesz/

brumbrum 2011.11.19. 09:34:02

Nekem erről a három okos tojásról egy mese jut eszembe.
Mikor a három kisegér meg próbál autót vezetni.
O.V. ugrál a kormányon, a test alkata és az ereje kicsi a kormány forgatásához, de a kevés eszéből arra telik, hogy a kormányt rángatja jobbra és balra, de közben egyenesen a szakadék felé gurul az autó.
M.Gy. ugrál a gázpedálon, csak a súlya roppant kevés a lenyomásához, és néha néha sikerül jobban rá ugrani és akkor az autó meg ugrik.
S.P. ül az ülésen, és a két barom között kezd közvetíteni, de mivel hallás sérült föld műves, így több időbe telik neki megérteni, hogy mit mondtak és annak mi az értelme, ezért nagy fázis késésben van.
Így aztán szépen bele zuhan az autó a szakadékba. De ők aztán mindent elkövettek, de csak ennyi telet tőlük.

maroz 2011.11.19. 09:35:42

@remiz: Nézzünk egy pár napon belül lehetséges forgatókönyvet:

Orbánék: -Kell az IMF, kellenek a megszorítások, mert növelni kell a hitelességet.

Ez nehezen vitatható. Tényleg kell, mármint a hitelesség.

Na, erre lehetne azt válaszolni civil térfélről, hogy igen, szerintünk is kell a hitelesség, de ha ezt tényleg komolyan gondolja, akkor kérünk rá garanciát is. Egy civil köztársasági elnököt a köszörűsmajom helyett. Ha nem kapjuk meg, akkor nem hiszünk a hitelességben.

Egy ilyen követelés szerintem egészen jól eladható, hiszen nem kér irreálisat, nem azt kéri, hogy Orbán mondjon le, nem azt kéri, hogy a Mókus Őrs Alapszabályát vonja vissza, semmi olyasmit nem kér, aminek az elutasítását viszonylag könnyű lenne megmagyarázni. Egy ilyen kérésnek (az álamfő helyett egy civil köztársasági elnököt!) nem csak az a lényege, hogy teljesüljön, hanem az is fontos, hogy elhangzodjék. Mi, civilek ezt kértük, ez lett volna a bizalom szükséges, de koránt sem elégséges alapfeltétele, de Orbánék még ennyit se voltak hajlandóak engedni. Nem is akarják ők igazándiból visszaszerezni a bizalmat.

pirimogyoró 2011.11.19. 09:39:48

Schmitt nincs is. Őt ezek találták ki. Akkor hogyan is meneszthetnék?
Itt olvastam valamelyik kommentben, hogy Sólyom ellen senkinek sem lenne kifogása. Hány emberből áll a senki? :) Picit jelentkeznék. Sólyom pont olyan, mint ők, vagyis épp közülük való. Csak tessék-lássék ellenkezne, vagyis egy kicsit dödögne a látszat kedvéért...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.11.19. 10:13:58

@pirimogyoró: Akinek kifogása van, az értelemszerűen nincs.

Sólyom annak az elitnek a morálismércéje, amelyik
- az úttörő ahol tud segít -
megbuktatta a zelmúlt8évet,
de meglepődött, hogy nem őrá hallgat - az egyetlen hiteles alternatíva.

Ez valami keresztmetszet a fidesznyikek és a baloldal között.
A....... liberálkonzervatív-emberijogi-zöld-15 millió magyar-nagymagyarországos .... nemzeti közép.

Egy másik bolondokháza.
Jelentkezik munkára melegváltással.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.11.19. 10:19:07

@simonmondja.: ... a vidékmagyarországot majdnem kihagytam a szimptomák közül.

PR-küszöb 2011.11.19. 10:36:40

@maroz:

És mi van akkor, ha ez az egyébként általad kiválóan regisztrált hozzáállás generalizáltan, a nulla végösszegű játszmát játszókra -a magyar polgárokra - kivétel nélkül érvényes? Hübrisz és projekció keresztezése, de úgy, hogy azt még Pavlov se szálazza szét...

Amíg ne látjuk be, hogy a nyelv, amelyen vitatkozunk, maga hullott szét, nehéz lesz túllépni a pőre indulatainkon, nem evilági félelmeinken s marad a politikai, vagy verbális erőszak, mint a gyöngék végső menedéke.

Grigorij Pantyelejevics 2011.11.19. 11:23:02

@maroz: "Valahogy még mindig képes vagyok beleesni abba hibába, hogy tényleg komolyan veszem őket. Hogy Orbánt tényleg képes megállítani a fal, és tényleg képes az ilyesmiből tanulni. "

Erről Andy Vajna tehet. Elhitted neki, hogy a gonosz Terminátort átprogramozzák valahol a jövőben és jóként visszatér. :)

remiz (törölt) 2011.11.19. 12:29:24

@maroz:
én értettem, hogy mit akarsz. a Pendemonda nem értette.
értem, hogy a bizalomról van szó és hogy azt gesztusokkal kéne visszaszerezni (úgy lavírozva, hogy még kormányozható maradjon az ország). ha most megint elkezdenek álmodozni arról, h majd jól megdumcsizzák a kedves ukrán hölgyet, mert hozzá vannak szokva, hogy a csányit meg a hernádit meg tudják venni, akkor nem értenek semmit. majd megint feljebb megy az EUR/HUF. arra a csányinak semmi ráhatása nincs.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.11.19. 13:09:38

@remiz:
Én nem, én nem értettem.
Mennyiben jó az, ha marad Viktor meg a szektája,
- és helyreáll a bizalom ?

Megint becsaphatnak valakit ?
Az kinek jó ?

remiz (törölt) 2011.11.19. 13:42:56

@simonmondja.:
az a bizalom, ami az EUR/HUF-ot helyreállítja nem lesz egyszerű, többek közt meg kell csinálni olyan dolgokat, amitől a választói bizalom sérül.

az a nagy kérdés(egyszer én is ezt képzeltem el), hogy mekkora az orbán belső ellenzéke a pártban? tudnának ezek orbán nélkül működni?
nekem a fidesz egy hatalmasra duzzadt, 2-3 ember által mozgatott erőszakos, ugyanakkor lusta birkacsorda.
én nem látok bele.
sztem ha orbán marad, azzal szép lassan kiábrándulnak belőle azok, akik hittek benne meg a szabccságharcos fülkeforradalomban. 2012-ben a megszorításokkal, az ikongyurival , imf-fel stb. végig kéne vele játszatni ezt a lassú és mély kiábrándulást. ez lehetne egy opció.

de mondom a legfontosabb, hogy semmit nem látok. mindent titkolnak. de komolyan mintha még az imf elől is titkolnák, hogy tárgyalni akarnak velük. nem tudom, ezek mennyire eltervezett lépések, mennyire improvizálnak. semmit nem látok.

maroz 2011.11.19. 13:44:19

@simonmondja.: Annak semmi realitása nincs, hogy Orbán távozását követeljük. Meg értelme se sok, hiszen mi választottuk meg, és amikor megválasztottuk tudtuk, hogy a mandátum négy évre szól.

Annak viszont lenne, ha Schmitt leváltását kérnénk, mondván, hogy ha meg akarják erősíteni a bizalmat, akkor ez egy jó első lépés lenne.

Gondold át másképpen is. Ha egy alkesz cimborád fogadkozna, hogy demostaztán ő úgy abbahagyja, hogy!, akkor te mit tehetsz? Elküldheted a picsába azzal, hogy öreg, én neked már nem hiszek, de ezzel egy picit te is rossz helyzetbe kerülsz, hiszen olyan színben tűnsz fel, mint aki nem a megoldást szeretné, hanem a bajt. Ezért célszerűbb azt mondani, hogy rendben, Pistám, le akarsz szokni, legyen. Én ezt elhiszem neked, mert mi mást tehetnék, de mi lenne, ha az ügy érdekében mondjuk naponta ötször megfújnád a szondát?

És ha ezt nem fogadja el, akkor tied az előny: én bíznék benne, de hát lám, ő még egy ilyen óvatos gesztusra is nemet mondott, holott ugye, hogy nem kértem sokat?

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.11.19. 13:52:45

@maroz: legyünk őszinték, annak sincs semmi realitása, ha a költségvetési vita második napjának ötödik órájában a huszadik oldal tizenhetes oszlopban a négyszázharminchét millió helyett ötszáztizenkét milliót követelnénk. semminek sincs a jelenlegi helyzetben realitása. semminek.

maroz 2011.11.19. 14:14:21

@jotunder: Valószínű, hogy neked van igazad, de én azt is lényegesnek gondolnám, hogy elhangzodjon alkalomadtán egy-egy követelés. Ráadásul ez nem egy ad-hoc megoldásra vonatkozna, hanem olyasmire, ami akár még egy tartós követeléssé is átalakulhat: a köztársasági elnöki tisztség váljék újból azzá, aminek eredetileg szánva lett.

Hány, de hány olyan követelést tudnék én felsorolni, amelyek az elhangzásuk pillanatában nem hogy reálisaknak, de egyenesen nevetségeseknek tűntek. És mégis.

kamerasmobil 2011.11.19. 15:07:42

@remiz: Oszinten szolva en azt gondolom hogy ebben a csutortoki fordulatban rendesen benne lehetett a keze a Csanyinak is. Elvileg mar korabban is leorditotta a fejet ebben-abban.
Kene egy ilyen GPS trackert rejteni a bajuszaba es akkor lehetne nezni hogy milyen dontesek elott talalkozik Orbannal...

maroz 2011.11.19. 15:17:36

www.portfolio.hu/gazdasag/matolcsy_ujraiparositasra_fogunk_epiteni.158638.html

A Siker a Kárpát-medencében című előadásában a miniszter hangsúlyozta: ezért született a Wekerle Sándor Terv, a Mikó Imre Terv és az Új Széchenyi Terv, ezek integrációjával jön létre a magyar növekedési terv, amelyről e hónap végén tárgyal a kormány.

Újraiparosítás. Értitek, nem az ipar támogatása, vagy a hangsúlyok áttolása az iparra, hanem újraiparosítás. És mondja ezt az, aki nemrég még a kertmagyarországtól, a vidéktől, a sok-sok gyümölcsöstől és nem utolsó sorban az ócsai modelltől várta a csodát.

Na, ilyenkor jönne jól egy bébiszitter. Fülön fogná, szépen visszakísérné a tanulószobába és ki nem engedné onnan, amíg fel nem tudja mondani a leckét. Újraiparosítás. Ilyent csak az mond, akinél egyszerre, egy időben áll be két feltétel: a megalomániától megbolondult és semmi tárgyi tudása nincs arról, amiről hadovál.

Nem köztársasági elnök kell ide, nem is orvos, hanem már egyenesen pap, aki feladja erre az országra az utolsó kenetet. :(((((((((((((((((

maroz 2011.11.19. 15:18:50

@maroz: Ja, és az integrációhoz: javaslom, hogy a Nagy, Integrált És Immáron Tényleg Végleges Terv kapja a szent keresztségben a Háry János Terv nevet.

remiz (törölt) 2011.11.19. 15:27:37

@kamerasmobil:
az imf tárgyalások érdekesek lesznek:))

tuti be fogják dobni a 'török trükköt', miután majd első körben megpróbálják a legjobb hitlet kérni, de az felejtős.
csak ugye a török trükköt már ismeri a piac, úh mindig az eur/huf árfolyam romlása fogja őket előre hajtani. lehet, h a végén a csányi fogja majd seggberúgni, h most már írjanak alá valamit.

nem látni semmit. a kamukázás megy. most se kommunikálnak, gondolom nagy válságértekezlet van valami titkos helyen, h hétfőn mivel álljanak elő...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.11.19. 17:24:43

@remiz: Pálinkáznak, kolbászt esznek, aztán majd az utolsó pillanatban átfirkálják amit a Csányi a kezükbe adott és meglesz a nagy okosság megint.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.11.19. 17:33:43

@maroz:
Nem hangzik jól ez a szondázás.
A szenvedélybeteget mifelénk ridegtartással leckéztetik.
A tájára se mennek.
Ha nem kap segítséget senkitől, akkor vagy megváltozik, vagy megdöglik a saját hányásában.
Mind a kettő elfogadható.