Örülünk, Vincent?

Kazahsztán felett száll a dal...

Troll proximity


Orbanisztán Infochart

P/c szerint a világ

  • Hibás feed URL.

Híres utolsó szavak

Rovataink

Viccországban Gengszterkrónikák Gasztrowhat Focitörténelem Borzalmasvers Hülyeország Színház A nap idézete Zene-bona


nem felejtünk.jpg

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

FRISSÍTVE!

Itt az újabb történelmi csúcs

A központi költségvetés bruttó adóssága: 2010. május: 19.933,4 Mrd Ft; 2011. május: 21.116,5 Mrd Ft; 2012. május: 21.180,9 Mrd Ft; 2013. május: 21.765,4 Mrd Ft; 2014. október 24.736 Mrd Ft;2015. június 6. 24 847 Mrd F

 

Szűjjé má'!
tumblr_nzd85jlxqr1qd6fjmo1_1280.jpg

 

 
 

Te már bekövetted?

 

Vincent tumblr Falus.JPG

 


 

Vincenzúra

Troll Vincent.jpg

Figyelem! A Vincent szerzői — főszabályként — maguk moderálják a posztjaikra érkező hozzászólásokat. Panaszaitokkal vagy a mellékhatásokkal a poszt írójához forduljatok!

Köszönettel: Vincent Anomália

Címkék

abszurd (39) áder (5) adózás (11) alkotmány (45) alkotmánybíróság (10) államosítás (7) arcképcsarnok (14) ascher café (24) a létezés magyar minősége (6) bajnai (16) bank (7) bayer (23) bayerzsolt (14) békemenet (7) bkv (7) bloglossza (14) borzalmasvers (156) cigány (7) civilek (5) civil társadalom (8) demokrácia (24) deutsch tamás (6) devizahitelek (9) dogfüggő (10) egyház (10) ellenzék (7) erkölcs (17) érték (19) Érvsebész (11) eu (13) eu elnökség (8) felsőoktatás (15) fidesz (76) fideszdemokrácia (7) film (12) filozófia (13) foci (12) focijós (19) focikvíz (54) focitörténelem (94) fritztamás (6) gasztrowhat (9) gavallérjános (10) gazdaság (8) gengszterkrónikák (14) gyurcsány (27) hangfal (98) heti válasz (19) hétköznapi történetek (32) hétvége (44) hoax (5) hülyék nyelve (16) hülyeország (165) idézet (768) igazságszolgáltatás (6) imf (26) indulatposzt (11) interjú (7) járai (12) jobbik (17) jogállamiság (33) kampány (12) kampányszemle (9) katasztrófa (5) katonalászló (21) kdnp (9) kétharmad (16) költségvetés (21) könyvszemle (9) konzervatív (18) kormányváltás (22) kormányzás (42) kósa (8) kövér (11) kultúra (21) kumin (14) lánczi (5) lázár jános (12) levelező tagozat (12) lmp (8) magánnyugdíj (25) mandiner (15) március 15 (8) matematika (9) matolcsy (44) mdf (5) média (48) melegek (8) mesterházy (7) mnb (5) mosonyigyörgy (7) mszp (32) mta (5) napitahó (7) navracsics (14) nedudgi (15) nekrológ (11) nemigazország (5) nemzeti együttműködés (5) ner (11) nyugdíj (5) oktatás (12) önkormányzatok (6) orbán (46) orbanisztán (15) orbánizmus (101) orbánviktor (65) országgyűlés (6) pártállam (23) politika (14) polt (5) program (9) retró (22) retro (115) rettegünk vincent (14) rogán (9) sajtó (22) sajtószemle (6) schmitt (38) selmeczi (8) semjén (6) simicska (7) sólyom (7) spoof (19) stumpf (5) szász (6) századvég (7) szdsz (9) szijjártó (16) színház (35) szlovákia (5) szszp (5) tarlós (12) társadalom (50) törökgábor modul (8) történelem (5) tudjukkik (22) tudomány (17) tüntetés (17) ügyészség (9) választás (37) vb2010 (19) vendégposzt (68) videó (11) vincent (10) voks10 (7) vörösiszap (16) zene (23) Címkefelhő

Nem jó ott fűnek lenni...

2011.11.09. 13:04 | maroz | 24 komment

Címkék: csányi orbánizmus aprószó bagzódüh

...ahol az elefántok basznak.

Hogy állítólag Csányi leordította Orbán haját, és úgyszintén csak állítólag ennek a hatására abbahagyja a bankokkal való üzekedést. Halleluja. Persze mindezt suttyomban, de ehhez lassan hozzáedződünk, ebben az országban lassan már megint minden csak „állítólag” lesz, ha valaki komolyabban kíváncsi a játszmákra az szerződtessen legalább három jól képzett kremlinológust. Valamelyest ahhoz is hozzá voltunk mi szocializálódva, hogy az átlagpolgár (a 99%, hogy adjak a divatnak is) mifelénk leginkább tényleg csak valamiféle fű, ami betölt ugyan bizonyos funkciókat (lehet kaszálni, lelegelni, jól mutat háttérként üzekedésekkor, satöbbi), de az a lassan már jelzőkkel sem fokozható cinizmus, amivel ez a mostani hatalom viseltetik a polgárai iránt, hát mit is mondjak, el tudja venni az ember kedvét ettől az egésztől.

Szóval bankok, visszakézből viszontsaller és rekoki. És akkor most hogyan tovább? Odafordul Orbán a jobbkezéhez, Gyurikám, ebben a nagy, másfél éves permanens üzekedésben lassan kopárabbá tapostuk az országot, mint szigetfesztiválosok a hajógyárit a plusz egyedik napra. Gyurikám, nem fogják előbb-utóbb rossz szemmel nézni a polgárok ezt a fékezhetetlen bagzódühünket? És, de nem ám utolsósorban, Gyurikám, most mi a bánatot csináljunk ezzel a letiport fűvel? Főnök, de hát te vidéki gyerek lennél, válaszolja Gyurikám, éppen te ne tudnád a megoldást? Sűrűn és kiadósan le kell szarni, attól pár évig még kaszálható marad. Hogy utána mi lesz, ki tudja. Lehet, hogy majd öntözni is kell idővel, de Viktorom, ez az, amiért én egy csöppet se aggódnék, mert aki utánunk jön, annak ez finoman szólva sem lesz egy probléma. Miért, Gyurikám, ki jön utánunk?

Utánunk? A vízözön!

Nem nagyon akarok én most semmiről se írni, illetve amiről akarok, amiről szeretnék arról nem igazán lehet, permanens háború van, bagzódühtől beszűkült hímek dübörögnek körülöttünk, és ilyenkor bizony kussol a múzsa, elvonul, ki tudja hová, ki tudja milyen festőecsetekbe. Ez a polgárnak nem adatik meg, egészen egyszerűen nincs arra mód, hogy fűként kivonódjunk ebből a nagy hazai akciójelenetből. Nem nagyon tud például a polgár nem tankolni. Navigare necesse est, autózni kell, legfeljebb nem fussa másra. Nem nagyon tudja a polgár nem észrevenni, hogy ami tavaly 300 forint volt az ma 400, vagy még több. Hogy ha egy kicsit ki szeretné húzni a lábát az országból egyre mélyebben kell a zsebébe nyúlnia, hiszen az olyannyira utált „komcsik” alatti 265 forintos euró ma 310 forint körül van, és dinamikusan emelkedik. Hogy ha egy külföldi kicsit meg szeretné venni az országot, akkor neki ez ma már 15%-kal kevesebbe kerül, mint került volna 2010 első felében. Az „ország nem eladó!” – mondogatta sűrűn ez a mostani hatalom még ellenzékben, és részben ez a demagógia is hozzájárult a kétharmados győzelméhez, de mi lett ebből mára? Az ország nem eladó, de amikor mégis, akkor 15%-os engedményt adunk! Persze lehet ezt még egy ideig magyarázgatni, hogy mindezekért a teljes szájbakúrt univerzum egyetemlegesen felelős, kivéve ugye az Orbán-kormányt, mert az aztán semmiért se! Lehetni ugyan lehet, de ettől még a benzinkútnál pár héten belül ha minden így halad úgyis át fognak térni a oktánszámról a karátra, főnök, abból a 18 karátos naftából csurgasson pár millilitert!, és a valutaváltóban sem fogják azt mondani, hogy matolcsysegg-színű nyelvre csak 265 forintot kérnek egy euróért.

Ez a fűnek nézés, ez az, amit a legnehezebb elviselni. Kísérleti növények lennénk egy őrült farmer kertjében. Olvasom, hogy a kormány Rábát vett, mert hogy az milyen jó is lesz nekünk, stratégiai ágazat, és majd az állam, mint üzemeltető milyen remekül fogja tudni vinni a bótot, minden fűszál legnagyobb boldogságára és megelégedésére. Hihető. Tessék megnézni az összes többi ágazatot, amit az állam visz: kezdjük rögtön a vasúttal. Vagy az oktatással. Olvasom, hogy az egészségügyben lassan már ott tartunk, ahol Románia a ’80-as évek derekán, elküldik a beteget, ha nem hozott magával gyógyszert. Ismétlem, teljességgel hihető, hogy ez a mi államunk, amelyik a fenti területeken már bizonyította a hozzáértését remekül fogja üzemeltetni a jövendő Állami Vállalatokat is. Ugye a MOL-bevásárlás is milyen remek bót volt, alig bukunk rajta többet, mint százmilliárd forint olyankor, amikor lassan már a gyerek malacperselyét is bevonják az adóztatotti körbe, annyira nincs pénz. De a rét, a legelő ebbe ne pofázzon bele, örüljön neki, hogy ilyen fényességes seggek szarják le, mint.

Beszólt a gyerek. Apa, én egy kukkot sem értettem ezekből a CIG-es posztokból. Azért gyermek, mert te fűszál vagy, és annak ezt nem is kell értenie. Na jó, erősködött, de a többi írásaitokban időnként akad legalább némi humoros is, ebbe meg még egy vacak brókervicc se fért bele, akkor meg minek? Mi ennek az egésznek az értelme, kérdi. A lézerblokkoló, válaszolom, és azt már érti. Ha úgy teszünk, mint ha hülyék lennénk, akkor tudunk dolgokat úgy nézni, hogy törvényesnek lássuk. Az nem lézerblokkoló, hanem tolatássegítő berendezés. Hogy ez egy ordas hazugság, az csak akkor érne, ha nem történetesen egy honatya szájából hallotta volna a gyerek. Törvényes, mert ebben az országban szabad így is értelmezni a törvényt, de nem etikus, és mivel minden hülye beszélőgép képes arra, hogy ha az etikai vonatkozásait kérdezik a dolognak szinte megdicsőült arccal a törvényességet szajkózza, ezért az ilyen dolgok etikusak is lesznek. Az elefántok nem szólnak ellene, ki tudja miért, a fű pedig alig mer szólni. Meg sokszor a fű nem is érti, én például a mai napig nem bírtam felfogni, hogy kik és milyen motivációkból vásároltak drágán CIG-papírokat. Mi a lóhimba élvezet lehet abban, hogy megveszek egy valamit úgy, hogy a háromnegyedét én fizetem ki, de a működtetésébe annyi beleszólásom sincs, mint a svájci frank árfolyamának az alakulásába? De ismétlem, ezt a fűnek nem kell értenie, sőt, nem is igazán ajánlatos próbálkoznia az értéssel, mert csak ekkor tapossák le igazán.

Nem nagyon van miben reménykedni, megteszi az ember a szükséges óvintézkedéseket, elásssa a malacperselyt a kert végében, igyekszik kerülni állammagyarországot amennyire csak lehet, és vár. Arra reménye se nagyon lehet, hogy itt rövid időn belül bármi is érdemben változzon. Ez a hatalom azért kapcsolt ki minden füstérzékelőt, mert kedvére szeretne játszadozni a tűzzel egy kiadósat, és mivel a bagzódüh neki alaptermészete teljesen biztosak lehetünk abban, hogy semmiféle ráció őt ebben meggátolni nem fogja. A fal, a bunkósbot, az igen, de az is csak helyileg és esetileg. És ugye ebből is a fű jön ki rosszabbul, hiszen ha történetesen egy picit mégiscsak orrba bírja nyomni egy másik barom ezt a mi masztodonunkat az megint csak nekünk fáj, hiszen ijedt-zavarodottságában ki mást taposna le egyre tágulóbb körben, mint minket.

Ha rajtam múlna, én biza megfújnám a kürtöt, kezdődjön a vadászszezon, ha már nincs a világon olyan hormonkezelés, amivel ezt az eszelős bagzódühöt fékezni lehetne. Ha úgyis taposnak, akkor már inkább a vadászok.  

· 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://orulunkvincent.blog.hu/api/trackback/id/tr943365711

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem jó ott fűnek lenni... 2011.11.09. 21:49:33

...ahol az elefántok basznak. Hogy állítólag Csányi leordította Orbán haját, és úgyszintén csak állítólag ennek a hatására abbahagyja a bankokkal való üzekedést. Halleluja. Persze mindezt suttyomban, de ehhez lassan hozzáedződünk, ebben az országban

Trackback: Négyszemközt, de hatfülközt beszélgetett Orbán és Csányi 2011.11.09. 19:06:26

 A plusz két fül az enyém volt. Nem akartam én hallgatózni, de éppen a Kedves Vezető meghitt kis dolgozószobájában (Nándorfehérvári terem) kellett kicserélnem az egyik nagy csillár 54-ik izzóját, mivel a Hőn Szeretett Vezérünkön is fog a kor, és e...

Trackback: Csányi határozottan beszélt Orbánnal 2011.11.09. 16:51:01

Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató határozott fellépése kellett ahhoz, hogy Orbán Viktor együttműködést kezdeményezzen a bankokkal - írja szerdán az Origo. A bankvezetők már megkezdték a bajba jutott hitelesek megsegítésére koncentráló tárgyalássorozat…

Trackback: Csányi határozottan beszélt Orbánnal 2011.11.09. 16:51:01

Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató határozott fellépése kellett ahhoz, hogy Orbán Viktor együttműködést kezdeményezzen a bankokkal - írja szerdán az Origo. A bankvezetők már megkezdték a bajba jutott hitelesek megsegítésére koncentráló tárgyalássorozat…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ámbátor 2011.11.09. 13:51:54

Kedves Maróz, küldjük a kis elefántot vissza, kérjük a hurrikánt.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.11.09. 13:58:51

Piramisjáték, vagy mi ...
Hallották, hogy kik vannak a buliban, aztán azok még soha semmire se fizettek rá...

RoFä 2011.11.09. 15:30:05

Igy felig-latatlanban: lehet abban fantazia pusztan penzugyi - am nem tisztan piaci - szempontbol, ha az atlagember CIG-et vett valamikor. Ha arra szamitok, hogy lesz egy Allami Biztosito (ja bocs az mar volt...nem baj), ami igy-ugy majd helyzetbe lesz hozva es minden szabalyozas felejuk gorbul plusz esetleg beszallnak valami komolyabb allami nyugdijfinanszirozasi tortenetbe kesobb - Nyugdijvedelmi Befektetesi Unit Link Es Bekekolcson Alap - akkor en majd akar nyereseggel is kiszallhatok belole.
Nincs betiltva az allam novekvo szerepere valo spekulalas, bar a Lazar fiverek szerintem jobban csinaljak.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.11.09. 15:36:31

@RoFä:
Mielőtt nyereségbe fordulna, majd kapnak egy választási lehetőséget, mint a nyugdíjpénztárasok.
Az a jó ebben a társulatban, hogy megbízható, mint a kis Alvy Singer.
Megbízhatóan mindig hazudik.

somewhat damaged 2011.11.09. 18:45:47

Íme, egy Jobbik-szavazó ontogenezise :)

nexialista · http://nexialista.blog.hu 2011.11.09. 19:40:10

annyi képi szörnyűséget olvastam itten, egészen meg vagyok keveredve;
látom, amint az elefánt szőrén üli meg a fülkenaszádot, és hátrafelé nyilaz

wanekus 2011.11.09. 19:45:38

A Rába megvásárlása abszolút érthető. Így lesz majd kifizetve az a tetű Széles Gabi. A majomja több milliárdot beleölt a Magyar Hírlapba meg az Eko TV-be (vagy hogy a francba hívják), aztán azt hitte a győzelem után ő lesz az ipari miniszter. No még ehhez a minősíthetetlen bandához is túl kevés volt. Mostanra azonban a Bonszájdúcse annyira megijedt, hogy újra le kell kenyerezze azt a majmot. No itt jön be a mi pénzünk, amiből megvették a Rábát és kistafírozzák az Ikarus-t (amit a Széles már egyszer tönkretett) és újra lophat két marokkal a közösből a Hírlapgazdi. Mit ne mondjak széles perspektíva :-(

Interlock (törölt) 2011.11.09. 20:05:24

Napok óta azon töprengek, hogyan tudnám ezt a fűeffektust (mert ugyanezen járt az eszem) úgy megfogalmazni, hogy nagyon üljön, hogy az olvasója szinte filmként lássa maga előtt - erre jössz, és megteszed.
De nem bánom, mert nekem úgysem sikerült volna.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.11.09. 20:47:17

Időt és pénzt nem kímélve, titokban vitték Felcsútra a Puskás-hagyatékot

legyen felcsúton, leszarom, de miért titokban. ja, hogy botrány lett volna belőle. nahát

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.11.09. 20:50:54

@wanekus:

de várjá, a kurzusribanc az meg tudja magyarázni: majd a mörszídíz rendel a rábától, és lesz pénzeső. vagy az audi tétét építik ezentúl nyergesvontató karosszériára és fellendül a haza. továbbá az egyszerűsített adó megszüntetése egyszerűsíti az adórendszert.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.11.09. 20:53:17

@wanekus:

mondom audi tété nyergesvontató karosszériára. aki szerint ez nonszensz az hazaáruló. esetleg lekylola fog vele interjuhot készíteni, de igazából az ugyanaz.

Megdobbent 2011.11.09. 22:14:34

@nexialista: de messze nem jut, mert a nemzet mozdonyanak a horgonya a kdnp bazdmeg. Erted? Helyben naszadkodik a fulkemozdony, lecovekelve a tenger fenekere. Es kozben duborog vagy epp mi a lofaszt csinal. Ja tudom, szep festmenyeket nezeget, vett korabban ket hatalmas gomboc szart maganak, es egyre nehezebben probalja aranynak latni mindkettot, mint Liszt Ferenc a legyszart a kottajan :I

Megdobbent 2011.11.09. 22:15:15

@mavo: az is jo vicc volt, megmakkant az a nyomorult ozvegy is, de nem is vartam tole tobbet.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2011.11.10. 14:49:39

"már ott tartunk, ahol Románia a ’80-as évek derekán, elküldik a beteget, ha nem hozott magával gyógyszert"

ez most is így van

XPS 2011.11.10. 15:09:23

@RoFä: Feltehetően nem Mari néni és Józsi bácsi hívta a brókerét, hogy ők CIG papír nélkül nem élhetnek tovább, hanem befektetési alapok vették. Ők meg beleszólni úgysem akarnának, inkább az árfolyam emelkedésben bíznak -ha egyáltalán érdekli őket, mit játszanak a befektetők pénzével...

XPS 2011.11.10. 15:15:30

@wanekus: Ez a kis csuti gyerek úgy van, mintha a hülyegyerek álma az oviból valóra válna és hirtelen ő lenne a király.
És akkor végre bármit elrendelhetne. És az úgy is lenne.
Az iskolás hülyegyerekek tudják, hogy a Magna Charta óta már a királyok sem rendelkezhetnek össze vissza.
Így már nem is annyira álmodoznak arról, hogy királyok legyenek.

kamerasmobil 2011.11.10. 15:36:45

Amennyire en tudom az ertelmesebb hazai alapkezelok meg bottal se szivesen nyulnak magyar reszvenyekhez... Persze nyilvan nem csak ertelmes alapkezelo van.

kamerasmobil 2011.11.10. 16:42:55

Na akkor tegyek meg tetjeiket uraim!

Az Orban-kormany vajon megdonti-e a Gyurcsany-kormany 317-es EURHUF arfolyam rekordjat?

a, nem
b, igen
c, hogy a fenebe ne

sajtohuba 2011.11.10. 16:50:08

@kamerasmobil: "Csak" 316,50 az eddigi csúcs! 2009.03.03-án értük el.

www.ecb.int/stats/exchange/eurofxref/html/eurofxref-graph-huf.en.html

A nemzetvédő kormány alatt sosem volt 264 alatt.

kamerasmobil 2011.11.10. 17:45:48

Annal konnyebb lesz megdonteni.

Bar ugy tunik a satani Simor vezette MNB most kozbelepett es megmentette oket. Egyelore.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.11.10. 19:07:35

Oszkó "durvulavincenthangeme" Péter újabb pakkot kapott, ezúttal az ÁSZ-tól. Kicsit szemenhazudták. Erre nem számítottál, Péter, ugye? :)

Mi itt a Vincenten nagyon drukkolunk ám neked, hogy egyszer végre eldobj egy F-bombát. :)

Minor.Dragon 2011.11.10. 22:12:09

@maroz: tündéri ez az elefánt, de azt hittem, azt nem így szokták.

Amúgy javasolnám az elefántot kicserélni orrszarvúra, tudniillik az elefánt egy igen értelmes állat, szemben a csökött agyú rinocérosszal, aki mindig tombol, és mindennek agyatlanul nekimegy.