A Vincent-blog elköltözött

Ez nektek vicces?

nem felejtünk.jpg

 

 


 

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

FRISSÍTVE!

Itt az újabb történelmi csúcs

A központi költségvetés bruttó adóssága: 2010. május: 19.933,4 Mrd Ft; 2011. május: 21.116,5 Mrd Ft; 2012. május: 21.180,9 Mrd Ft; 2013. május: 21.765,4 Mrd Ft; 2014. október 24.736 Mrd Ft;2015. június 6. 24 847 Mrd F

 

Szűjjé má'!
tumblr_nzd85jlxqr1qd6fjmo1_1280.jpg

 



 

Te már bekövetted?

 

Vincent tumblr Falus.JPG

 


 

Vincenzúra

Troll Vincent.jpg

Figyelem! A Vincent szerzői — főszabályként — maguk moderálják a posztjaikra érkező hozzászólásokat. Panaszaitokkal vagy a mellékhatásokkal a poszt írójához forduljatok!

Köszönettel: Vincent Anomália

Címkék

abszurd (39) áder (5) adózás (11) alkotmány (45) alkotmánybíróság (10) államosítás (7) arcképcsarnok (14) ascher café (24) a létezés magyar minősége (6) bajnai (16) bank (7) bayer (23) bayerzsolt (14) békemenet (7) bkv (7) bloglossza (14) borzalmasvers (156) cigány (7) civilek (5) civil társadalom (8) demokrácia (24) deutsch tamás (6) devizahitelek (9) dogfüggő (10) egyház (10) ellenzék (7) erkölcs (17) érték (19) Érvsebész (11) eu (13) eu elnökség (8) felsőoktatás (15) fidesz (76) fideszdemokrácia (7) film (12) filozófia (13) foci (12) focijós (19) focikvíz (54) focitörténelem (94) fritztamás (6) gasztrowhat (9) gavallérjános (10) gazdaság (8) gengszterkrónikák (14) gyurcsány (27) hangfal (98) heti válasz (19) hétköznapi történetek (32) hétvége (44) hoax (5) hülyék nyelve (16) hülyeország (165) idézet (768) igazságszolgáltatás (6) imf (26) indulatposzt (11) interjú (7) járai (12) jobbik (17) jogállamiság (33) kampány (12) kampányszemle (9) katasztrófa (5) katonalászló (21) kdnp (9) kétharmad (16) költségvetés (21) könyvszemle (9) konzervatív (18) kormányváltás (22) kormányzás (42) kósa (8) kövér (11) kultúra (21) kumin (14) lánczi (5) lázár jános (12) levelező tagozat (12) lmp (8) longtail (10) magánnyugdíj (25) mandiner (15) március 15 (8) matematika (9) matolcsy (44) mdf (5) média (48) melegek (8) mesterházy (7) mnb (5) mosonyigyörgy (7) mszp (32) mta (5) napitahó (7) navracsics (14) nedudgi (15) nekrológ (11) nemigazország (5) nemzeti együttműködés (5) ner (11) nyugdíj (5) oktatás (12) önkormányzatok (6) orbán (46) orbanisztán (15) orbánizmus (101) orbánviktor (65) országgyűlés (6) pártállam (23) politika (14) polt (5) program (9) retró (22) retro (115) rettegünk vincent (14) rogán (9) sajtó (22) sajtószemle (6) schmitt (38) selmeczi (8) semjén (6) simicska (7) sólyom (7) spoof (19) stumpf (5) szász (6) századvég (7) szdsz (9) szijjártó (16) színház (35) szlovákia (5) szszp (5) tarlós (12) társadalom (50) törökgábor modul (8) történelem (5) tudjukkik (22) tudomány (17) tüntetés (17) ügyészség (9) választás (37) vb2010 (19) vendégposzt (68) videó (11) vincent (10) Vincent szülinap (6) voks10 (7) vörösiszap (16) zene (23) Címkefelhő

Hiszem, mert...

2011.10.27. 11:04 | maroz | 55 komment

Címkék: korrupció erkölcs kormányzás jogállamiság

Mert hihetetlen? Más magyarázatot már nem nagyon találok. Két hírt, hírecskét nézegetek már egy ideje, illetve az egyik nem is annyira hír, hírecske, mint inkább ügy, ügyecske. A hit mindent elsöprő erejében annyira, olyan erősen bízni, mint ahogyan a hírecskéket, ügyecskéket magyarázgató hatalmak bíznak nem szokványos, én ilyesmivel jellemzően kisgyermekek, részeg emberek és autónepperek köreiben találkoztam. Ifjúkorunk egyik túlkapása ugrik be, amikor hajnaltájt a cimbora ült a földön, körülötte üvegcserepek, pajtásunk pedig a részegek akadozó nyelvén egyre csak hajtogatja: semmi baj, nem történt semmi, mindjárt megjavítom. Igaz, másnap már ő sem ragaszkodott túlzottan ahhoz, hogy a leejtés miatt összetört pálinkásüveget tényleg meg bírta volna reparálni. Később pedig a gyerekek kápráztattak el hasonló próbálkozásaikkal: nem én tojtam bele a nadrágomba, hanem valaki más!

Csipak-villa. A hatóság mit mond? Hogy igen, tele van szarral a gatyánk, de nem mi voltunk!

Hihető, ugye? Úgy különösebben ebbe a csipakságba nem mennék bele, minden nagyobbacska falkában élő jószág esetében megfigyelhető az ilyen, hormontúltengéstől hajtott alfahím, és a manifesztálódásuk is nagyjából hasonló. Nekik éppen pont az alfahímség miatt egyenesen személyes, lelki szükséglet minden lehetséges úton és módon annak a demonstrálása, bizonyítása, hogy ők mindenben a falka fölött állnak, nekik senki nem parancsol, rájuk nem vonatkozik az a norma, ami a falka többi tagjára érvényes. A csipakokra emiatt dühösnek lenni éppen pont annyira értelmetlen, mint a baknyúlra megorrolni azért, mert lépten-nyomon hágna. Ilyen a természetük, ez van, ezzel nem nagyon lehet mit kezdeni, a tennivaló ilyen esetekben viszonylag egyszerű: rákényszeríteni őket a normák betartására. A baknyulat nem kell nőstények közé engedni, például. A csipakot pedig korrekt, tisztességes, igazságos hatósági- és egyéb eljárásokkal rászorítani arra, hogy bizony, a nagyobb kutya sem baszhat mindig kedvére.

A szóban forgó hatóságról kéne tehát elhinni azt, hogy erre a rászorításra megvan neki egyrészt a készsége másrészt a képessége. Elhinni azt, hogy két polgármesternek sem szúrt az szemet, hogy né, hát mi épül már itt a falunkban, diznilend? Hogy nekik nem jutott eszükbe az, hogy az ilyen csipakságok mivel szoknak járni. Hogy van olyan eset, amikor egy (két) polgármester nem tehet úgy, mint aki egy uborkásüvegben éli le az életét, csak annyiról tudva, amennyit az üvegből ki-belátni. Aszongya a hivatal, hogy:

Továbbra sem értjük, hogy miért keltik azt a hamis látszatot, hogy dr. Láng Zsolt polgármester úrnak köze lenne egy egyedi építéshatósági ügyhöz. A polgármester választott tisztségviselő, közigazgatási hatósági ügyek intézésében nem vesz részt.

Hát, igen, ez hihető. Nincs köze, nem is tud róla, elvégre miért is választották meg a polgárok, hogyne, éppen azért, hogy ne legyen ilyesmiről tudomása. Ilyen a jó vezető, minél inkább nincsen neki tudomása, annál jobb. Varangyok is lehessenek polgármesterek, egyrészt sokkal megbízhatóbban nincs tudomásuk ilyesmikről, másrészt pedig jobban mutatnak befőttesüvegben.

Van még itt igazán vicces maszatolás, ezt is idézem, engem még így, sokadik olvasásra is megnevettet:

Reméljük, hogy ez minden - az ügyben érintett - hatóságra, hivatalra és szervezetre ugyanígy igaz. Arról ugyanis említést kell tennünk, hogy néhány szakhatóság, társhatóság, szerv és szervezet, amely most készségesen válaszol Önöknek, és együttműködik, eddig is részese volt az  építési eljárásnak. Sőt, fellebbezési joguk is volt, amely jogukról rendre lemondtak. Erről az Indexen eddig megjelent cikkek - sajnálatos módon - nem számoltak be.

Ez lenne az a rész, amikor a kisgyerek lencsiszemekkel állítja, hogy: nem, nem én kakiltam bele a spílhózniba, hanem valaki más! Alfaja: de a Pistike is berosált, bibibííí!!! Na, mindegy, lépjünk túl, mert van jobb is. Ez mindent visz:

A hatályos (és a korábban hatályos) építési jogszabályok alapján az Építésügyi Iroda több alkalommal is tartott helyszíni szemlét az ingatlanon. Nem az építéshatóság feladat-, és hatásköre az ingatlan és az épület geodéziai kitűzése, hanem a tervező kötelezettsége és felelőssége, az eljáró munkatárs a terveket vetette össze a megvalósult állapottal.

Ez is teljesen hihető. Az eljáró munkatársnak, tehát az engedélyező- és ellenőrző hatóságnak nem feladata az ellenőrzés során mérni, nekik csak bólintaniuk kell. Kimegy, kérdez: ez tényleg öt méter hosszú, ahogyan az az engedélyben szerepel? Mire az építettő: igen, tényleg annyi. Nos, köszönjük szépen, ha tényleg annyi, akkor a hatósági engedélyezési- és ellenőrzési eljárásnak vége is lenne, lakjon egészséggel!

De hát könyörgöm, mi a lóhimba értelme van így ennek az egész hatóságosdinak, ha úgyis bemondásra megy az egész? Mi a jó büdös francot ellenőriz az ellenőr, ha még annak se kell utánaszámoljon, hogy tényleg öt méter-e az az öt méter?

Nyilván akinek már volt ügye hatósággal, az kicsit mást hisz. Aki megtapasztalta már, hogy az eljáró munkatársnak nem kötelessége, csak joga hülyének lenni, az azt is megtapasztalhatta, hogy nem élnek ám mindig és minden esetben ezzel a jogukkal a munkatársak. Van, amikor kötelesség nélkül is meg bírják állapítani azt, hogy húsz centivel arrébb lett az errébb. Ilyenkor, amikor a polgár liluló fejjel szaladgál munkatárstól munkatársig már más a duma: ó, kérem, a szabál az szabál, és mi azért vagyunk, hogy betartassuk!

Mert ugye a szabályt be kell tartani. És tartatni. Ha csipak valaki, ha történelemtanár. A norma kérem, az szent.  

Purgáljuk kifelé magunkból a gonoszt, számolunk lefelé a mutyival. Helyes. Dőlnek is a győzelmi jelentések, a Dél-Alföldön az adóhatóság felszámolta az utóbbi idők legborzasztóbb töritanár-maffiáját:

A NAV dél-alföldi regionális szervezetének sajtószóvivője, Jegyinák Attila tájékoztatása szerint az adóellenőrök – akik ránézésre anya és lánya kapcsolat látszatát keltették – megkerestek egy tanárnőt, aki elvállalta a „lány” felkészítését történelem tantárgyból egy meg nem nevezett dél-alföldi településen. Az első foglalkozásra azonban már adóellenőrként érkezett a „család”, ahol a tanárnővel ellenőrzés keretében közölték, hogy a magánóraadás adóköteles tevékenység, amely így adószám kiváltására kötelezett.

Ez így egy kicsit kevésnek tűnik, ha rám van bízva a forgatókönyv, akkor én beleírom még a Terorrelhárító Központot is, kommandósok, berúgott ajtó, tanárnő földre teperése, bilincselés. Úgy lenne csak igazán hihető, hogy itten kérem a bűn üldözve van! Persze, értem én, elvileg jó az az idea, mely szerint senki ne vonja ki magát a közteherviselés alól, de az mennyire hihető, hogy ez lenne a legfőbb csapásirány? Ráadásul ugye a tanárnőnek még lennének lazán le nem söpörhető ellenvetései is. Például az, hogy ha ő mégiscsak be szeretne dobni valamennyit a közösbe az óraadásból származó busásból azt nem teheti meg egyszerűen és úgy, hogy működőképes maradjon az elképzelése, miszerint ő óraadásból húzna egy kis mellékest, mert annyira egyszerű és söralátét-konform ez a mi adórendszerünk, hogy az ilyesmi már bele se fér. Nézzük, mit tett hát a hatóság a legszentebb igazság nevében:

A bejelentés nélküli magántanári tevékenység ebben az esetben 70 ezer forint mulasztási bírsággal járt. A tanárnő az ellenőrzés hatására kiváltotta az adószámot - tette hozzá a szóvivő.

A Dél-Alföldön minden probléma ezennel megszűnt, béke, virágok, tiszta hippiség az egész. A gaz tanárnő most majd megtanulja jól hol lakik a magyarok istene, megtanulja mire jó arrafelé az adószám, és majd beletanul abba is, hogy melyik rádióadót kell hallgatni naponta ahhoz, hogy az ember naprakész legyen Matolcsyból. Mint régebben a vízállásjelentés: naponta ötször be fogják mondani, hogy ma pontosan melyik legújabbszerű és legunortodoxabb, a lehető legkisebbre csökkentett adómértékkel is kell kalkulálni, és hogyan kell erről hány példányban hány hivatalnak megküldeni a bevallást a permanensen csökkenő adminisztrációs teher jegyében.

Mindeközben pedig olyan pimf, kis színesre se méltó hírecskék fölött lépünk át lendületből, mint az, amelyikben a CBA-partnert hírbe hozzák szóra se méltó négymilliárdocska áfasikítással. Négy milliárd. Gyors számolás: ahhoz, hogy ez, a költségvetésből fájóan hiányzó tétel kompenzálva legyen már csak kevesebb, mint 57 143 történelemtanárt kell megbírságolni. És akkor rend lesz, a CBA-szóvivő nyilatkozatot adhat ki arról, hogy mintegy negyven százalékkal csökkent a kedves, aranyos, szerethető, talpig izé hatalom bölcs, okos, és satöbbi intézkedéseinek a hatására kis hazánkban a történelemtanárbűnözés. Hihető, ugye?

Mégis sokan hiszik, mert van, amikor jobb az abszurdot hinni, mint őszintén szembenézni azzal, hogy igen, szar van a gatyában és az hogy a francba’ kerülhetett oda. 

süti beállítások módosítása