Örülünk, Vincent?

Kazahsztán felett száll a dal...

Troll proximity


Orbanisztán Infochart

P/c szerint a világ

  • Hibás feed URL.

Híres utolsó szavak

Rovataink

Viccországban Gengszterkrónikák Gasztrowhat Focitörténelem Borzalmasvers Hülyeország Színház A nap idézete Zene-bona


nem felejtünk.jpg

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

FRISSÍTVE!

Itt az újabb történelmi csúcs

A központi költségvetés bruttó adóssága: 2010. május: 19.933,4 Mrd Ft; 2011. május: 21.116,5 Mrd Ft; 2012. május: 21.180,9 Mrd Ft; 2013. május: 21.765,4 Mrd Ft; 2014. október 24.736 Mrd Ft;2015. június 6. 24 847 Mrd F

 

Szűjjé má'!
tumblr_nzd85jlxqr1qd6fjmo1_1280.jpg

 

 
 

Te már bekövetted?

 

Vincent tumblr Falus.JPG

 


 

Vincenzúra

Troll Vincent.jpg

Figyelem! A Vincent szerzői — főszabályként — maguk moderálják a posztjaikra érkező hozzászólásokat. Panaszaitokkal vagy a mellékhatásokkal a poszt írójához forduljatok!

Köszönettel: Vincent Anomália

Címkék

abszurd (39) áder (5) adózás (11) alkotmány (45) alkotmánybíróság (10) államosítás (7) arcképcsarnok (14) ascher café (24) a létezés magyar minősége (6) bajnai (16) bank (7) bayer (23) bayerzsolt (14) békemenet (7) bkv (7) bloglossza (14) borzalmasvers (156) cigány (7) civilek (5) civil társadalom (8) demokrácia (24) deutsch tamás (6) devizahitelek (9) dogfüggő (10) egyház (10) ellenzék (7) erkölcs (17) érték (19) Érvsebész (11) eu (13) eu elnökség (8) felsőoktatás (15) fidesz (76) fideszdemokrácia (7) film (12) filozófia (13) foci (12) focijós (19) focikvíz (54) focitörténelem (94) fritztamás (6) gasztrowhat (9) gavallérjános (10) gazdaság (8) gengszterkrónikák (14) gyurcsány (27) hangfal (98) heti válasz (19) hétköznapi történetek (32) hétvége (44) hoax (5) hülyék nyelve (16) hülyeország (165) idézet (768) igazságszolgáltatás (6) imf (26) indulatposzt (11) interjú (7) járai (12) jobbik (17) jogállamiság (33) kampány (12) kampányszemle (9) katasztrófa (5) katonalászló (21) kdnp (9) kétharmad (16) költségvetés (21) könyvszemle (9) konzervatív (18) kormányváltás (22) kormányzás (42) kósa (8) kövér (11) kultúra (21) kumin (14) lánczi (5) lázár jános (12) levelező tagozat (12) lmp (8) magánnyugdíj (25) mandiner (15) március 15 (8) matematika (9) matolcsy (44) mdf (5) média (48) melegek (8) mesterházy (7) mnb (5) mosonyigyörgy (7) mszp (32) mta (5) napitahó (7) navracsics (14) nedudgi (15) nekrológ (11) nemigazország (5) nemzeti együttműködés (5) ner (11) nyugdíj (5) oktatás (12) önkormányzatok (6) orbán (46) orbanisztán (15) orbánizmus (101) orbánviktor (65) országgyűlés (6) pártállam (23) politika (14) polt (5) program (9) retro (115) retró (22) rettegünk vincent (14) rogán (9) sajtó (22) sajtószemle (6) schmitt (38) selmeczi (8) semjén (6) simicska (7) sólyom (7) spoof (19) stumpf (5) szász (6) századvég (7) szdsz (9) szijjártó (16) színház (35) szlovákia (5) szszp (5) tarlós (12) társadalom (50) törökgábor modul (8) történelem (5) tudjukkik (22) tudomány (17) tüntetés (17) ügyészség (9) választás (37) vb2010 (19) vendégposzt (68) videó (11) vincent (10) Vincent szülinap (6) voks10 (7) vörösiszap (16) zene (23) Címkefelhő

Álmomban két kistulok voltam…

2011.10.12. 21:42 | maroz | 65 komment

Címkék: színház tarlós demokrácia levelező tagozat indulatposzt ascher café

Kedves díszmarháim!

Megfogalmazom én, pontosan és a nyilvánosság számára is érthetően, de meg ám, csak győzzétek az ablakotokba tenni!

Művészkéim, nyolc éve guggolunk a hatalomért, már azt hittük, hogy soha nem jön el ez a pillanat, de szerencsére tavaly meglett. Nem volt könnyű, benne van egy csomó munkánk és egy csomó ember csomó pénze, akik szeretnék azt visszakapni, és ez nem is olyan egyszerű. Túl is nyertük magunkat, rengeteg az eszkimó, és a balfasz Matolcsynak hála a fóka kevesebb, mint amire a legrosszabb rémálmainkban is gondolni mertünk. Van nektek fogalmatok arról, hogy mi itt a pálya, mit vár el a Gazda? Hogy olyan hatalompolitikát csináljunk, mint amilyent azok az úriemberek, akiknek az országa tökig áll az olajban, gázban, egyéb földi jóban. El tudjátok ti képzelni azt, hogy ez mennyire strapás?

És akkor jöttök ti a semmi kis vernyákolásotokkal. Kaptak a nácik egy színházat. Na és?

Nekünk most hatalompolitikailag ez pillanatnyilag jó ötletnek tűnt. Ennyi a magyarázat, osszátok be. Szétkúrtuk az országot, felforgattunk mindent, itt áll az egész miskulancia szétpakolva lavórokba és most vakarjuk a fejünket az olajos kezünkkel, össze kéne rakni, de fingunk sincs, hogy hogyan. Hogy legalább a működés látszatát produkálja, ha majd január elsején beröffentjük. 2012, felfogtátok ti ezt? Nyakunkon a 2014-es választás, és erősen ki kéne találni, hogy mi legyen, mert lassan már ott tartunk, mint Kadhafi: nem tehetjük meg, hogy elveszítsük a hatalmat, mert ha a régiújak csak feleannyira lesznek velünk gecik, mint mi velük, nekünk végünk. Ti mindezek ismeretében tényleg hóttkomolyan azt hiszitek, hogy érdekel minket, engem, személy szerint az, hogy a sok ostoba szerencsétlen kínjában náculni szeretne és ehhez igényelnek egy színházat is? Mert miért is érdekelne? Demokrácia? Ti teljesen hülyék vagytok. Nekünk szinte korlátlan hatalmunk van, gyerekek, ennél lazább uralomra is mondták már jobb helyen, hogy önkény, mi a lófaszt kezdjünk mi a demokráciával?

A demokráciáért az tegyen, akinek fontos. Nekünk nem fontos, nekünk a hatalom a fontos, tessék ezt végre megérteni. Nekünk a köztársaság az csak egy ruha, bármikor levetjük, mert mi jobban szeretünk kopasz seggel állni a keleti szélben. Mi, és itt ne csak a fideszre tessetek gondolni, hanem az egész politikai elitre, állam vagyunk az államban, nekünk egyetlen célunk és egyetlen érdekünk van: megszerezni és minél tovább megtartani a hatalmat. Ha ehhez demokratáknak kell hazudnunk magunkat, hát annak hazudjuk. Ha nyilasnak, akkor annak. Ha a kettőt egyszerre kell hazudnunk mi azt is megoldjuk, hiszen mindig akad elég hülye, aki arra figyel, amit mondunk és nem arra, amit teszünk.

Persze kérdezhetnék én is, megkérdezhetném, hogy ha nektek tényleg annyira fontos a demokrácia, akkor mi a répát tettetek érte? Mi, a politikai elit húsz éve vezetjük az orránál fogva ezt az országot, olyan seggarcok vannak közöttünk, akiket ti a ti kis birodalmatokban kifutófiúnak nem vennétek fel, és még így is mi vagyunk az élet császárai. És tudjátok, hogy miért? Mert a demokrácia hívei impotensek. Mezei balfaszok. El tudták értelmesen mondani a sok statisztikai adatnak, hogy miért lenne nekik az jó, ha itt demokrácia lenne? Nem tudták elmondani. Egészen egyszerűen az van, hogy ti, az úgymond értelmiség a rengeteg eszetekkel nem voltatok képesek megtalálni a módját annak, hogy elmondjátok érthetően a sok pórnak azt, hogy mire is neki az a demokrácia nevű izé. Arra se vagytok képesek, hogy ráébresszétek őket a mostani hatalomgyakorlási mód kockázataira. Levélírogatás, petíciózgatás helyett inkább ezen gondolkodnátok el, hogy tényleg, miért is nem?

Mit gondoltok, hogy majd a politikai elit meg fogja ezt csinálni helyettetek? Hogy majd nekilátunk magunk alatt vágni a fát, csak azért, mert nektek ez tetszene? Ti tényleg ennyire hülyének néztek minket? Rendben, ennyire, legyen. De miben reménykedtek? Hogy majd meghatódunk jól pár levéltől? Hát ki a faszom az a Jiří  Menzel? Hol van neki kétharmada, he? Írjátok, hogy ha nem vonjuk vissza, akkor Budapest elveszít valami izét, valami nemzetközi presztízst. Kis hülyéim, hát ki nem szarta ezt le közülünk eddig is? Tényleg nem értem, hogy miben reménykedtek. Évtizedes kemény munkával elértük, hogy ebben az országban lassan két emberből három halálosan utálja egymást. Úgy játszunk ki benneteket egymás ellen, ahogyan azt az úri gusztusunk diktálja. Ez ellen tudtok ti tenni valamit? Ugye, hogy nem? Elgondolkodtatok legalább azon, hogy miért is nem? Elgondolkodás, az maradt nektek, többre mostanság ne nagyon számítsatok, ezt eléggé elkúrtátok, és ha el van kúrva, akkor az egy jó ideig így is marad.

Ez van, marhácskáim, most bizony leszarás van, ti pedig ülhettek nyakig a tulokszarban, és foghatjátok befelé a pofátok. Van nektek fogalmatok arról, hogy mekkora az értelmiség-ellenesség ebben az országban? Egyet füttyentek és az embereink sokkal durvábban szétverik Budapestet, mint anno Bukarestet Miron Cosma bányászai. Ne kóstolgassatok hát engem mindenféle levelekkel, mert rosszul járhattok. Teljesen világos a pálya, adottak a lehetőségeitek. Vagy beálltok a mi rendszerünkbe és szoptok-nyaltok ahogyan illik, aminek majd meglesz a jutalma, ahogyan azt mi jónak látjuk, vagy ha nektek tényleg annyira fontos az a demokrácia nevű izé, akkor leültök, és végre elvégzitek azt a megspórolt házi feladatot. Aztán mikor már úgy érzitek, hogy tudjátok mit kéne csinálni, ha majd a követeléseiteket tudjátok is mivel nyomatékosítani, akkor átbeszélhetjük újból ezt az egészet. Mi csak a bunkósbotból értünk, minket csak fallal lehet megállítani, de azzal nagyon. Ha majd érezzük a kényszert felajánljuk mi a szolgálatainkat, ajjaj, de még mennyire, hiszen a hatalomért mi bármire képesek vagyunk.

Ha kikényszerítik, végszükség esetén még arra is, hogy a demokratikus játékszabályok szerint gyakoroljuk. De csak ha kikényszerítik!

Amihez jó egészséget kíván nektek:

Tulok István
lokális atyaúristen
 

· 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://orulunkvincent.blog.hu/api/trackback/id/tr353298569

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Álmomban két kistulok voltam… 2011.10.14. 17:57:46

Mert a demokrácia hívei impotensek. Mezei balfaszok. El tudták értelmesen mondani a sok statisztikai adatnak, hogy miért lenne nekik az jó, ha itt demokrácia lenne? Nem tudták elmondani. Egészen egyszerűen az van, hogy ti, az úgymond értelmiség a rengeteg

Trackback: Politika és erkölcs, avagy a zsákbaképviselő 2011.10.13. 12:42:41

Az élet úgy hozta, hogy Budapesten a II. kerületben időközi választásra kerül sor, mivel Balsai Istvánt a Fidesz és a KDNP az Alkotmánybíróság tagjának jelölte, majd az Országgyűlés alkotmánybíróvá választotta. Emiatt lemondott országgyűlési ...

Trackback: Spekulánsok és kínaiak a boldogság útjában? 2011.10.13. 10:36:39

Oknyomozó riportsorozatunk befejező részében végre feltárjuk olvasóink előtt azt a világméretű összeesküvést, mely felvásárolta, titkos helyre szállította és jelenleg is hét lakat alatt őrzi a boldogság korábban kiapadhatatlannak tűnő készleteit, minek...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zenovitz2 2011.10.13. 09:04:32

Jézusom, maroz, ez nagyon ott van:(

halász jóska 2011.10.13. 09:11:25

véletlen, hogy torokgabor ugyan ezt írta tegnap éjjel? persze kevésbé viccesen :)

maroz 2011.10.13. 09:33:53

@halász jóska: Inkább törvényszerű. Előbb-utóbb le fog esni mindenkinek, hogy hogyan is működik a hatalom.

Olvasom az Indexen:

"Amikor a soproni példával jöttünk elő, Kocsy azt mondta, ő a múlttal nem tud foglalkozni, ő a jelennel foglalkozik, Láng pedig alkalmas jelölt."

index.hu/belfold/2011/10/13/felretette_etikai_aggalyait_a_fidesz_a_ii._keruletben/

Lassan el kell fogadnunk azt, hogy nem lehet ilyen címet adni egy írásnak. A politikai elitnek, és pláne egy hatalomnak nincsenek etikai aggályai. A hatalomnak és a politikai elitnek etikai gátjai szoktak lenni, és ezt a gátat a társadalom, konkrétabban annak a nempolitikai elitje húzza fel köréjük. Ez a kis szösszenet a nempolitikai elit felelősségéről szólna. És igen, ebben sajnos osztanom kell Török Gábor meglátását, ezért a mostani bénultságért, hogy állunk itt letolt gatyával, bokát fogva és reszketünk, hogy legalább vazelin még jusson mi mindannyian IS hibásak vagyunk.

Marasztalhatóak vagyunk mulasztásos demokráciaféltésben. Ha annyira féltettétek, mi a picsáért nem tettek érte semmit, he, kérdezhetné bárki, teljes joggal.

komment1 2011.10.13. 09:41:17

@halász jóska: Marha jó ez az utolsó TG poszt (torokgaborelemez.blog.hu/2011/10/13/402_vannak_bizonyos_hatarok#comment-form). Szabályos kiáltvány jellege van és pont azért szól akkorát, mert TG általában nagyon visszafogott, higgadt.

Tricera bácsi 2011.10.13. 10:59:25

Off: bocs, de Tulok István köztiszteletben álló és ismert gyógyszerkutató, egy időben elég sokat szerepelt, amikor rákszűrési módszere miatt összeütközésbe került az onkológus szakmával és az ÁNTSZ-szel.

Trixi1 2011.10.13. 11:03:08

Tökéletes jellemzés, Sajnos!

XPS 2011.10.13. 12:28:00

@halász jóska: torokgaborelemez mintha vesztett volna a loyalitásából.

Szindbad 2011.10.13. 12:35:58

@XPS: LOL, valóban. Gyanús, hogy a leírt példája vele esett meg.

TG-t nem bírom sajnálni. Ha politológusként nem volt képes előre látni, hogy ez lesz, akkor nem való politológusnak. Ha meg képes volt előre látni, akkor meg a nagyobb koncban reménykedett.

komment1 2011.10.13. 12:44:59

@Szindbad: A legkevésbé sincs miért sajnálni, ti. a legnépszerűbb és széles körben a legelismertebb politológus. Számtalanszor leírta egyébként, hogy a politika nem determinizmus, van szabad döntése egy politikusnak is éppúgy, mint minden embernek. Nem volt törvényszerű, hogy a Fidesz ennyire elszarja, és most még mindig van választása, hogy mennyire süllyed lejjebb vagy emelkedik.

maroz 2011.10.13. 13:20:28

@halász jóska: És akkor még ez is mai:

nol.hu/lap/forum/20111013-az_ellenzeki_politizalas_uj_korszaka

Csak ugye ki kéne emelni valami ütős színnel azt, hogy a civil az MINDIG ellenzéki, mert ezt kívánja meg tőle a hosszútávú érdeke.

fuhur 2011.10.13. 13:23:07

@komment1: Nem volt törvényszerű, de ilyen alapon az sem törvényszerű, hogy a kacsa hápogjon. Ugathatna is, ha úgy döntene, de nem nagyon valószínű, hogy úgy fog.

A kedves vezető személyiségiből adódóan a süllyedés a pocsolya fenekéig fog tartani. De még az is lehet, hogy ha leértünk, elkezdünk majd ásni. Hátha van egy kis olaj a pocsolya alatt :-)

christvhu 2011.10.13. 13:44:06

@maroz: nagyon remekül megírtad ezt. A felelősségünk pedig egyetemleges. És ami nagyobb baj, hogy ezzel maradtunk, mert a tehetetlenségünk meg sírni való. Pedig a fejünk még kint van a szarból, hiszen néha még hallani a hangunkat is((

Szolgálati Füldugó 2011.10.13. 13:58:08

Felelősségünk nem egyetemleges. Nagyobb a felelőssége az mszp-nek (és az szdsz-nek), amelyek tevőlegesen és szándékosan részt vettek a rendszerváltás idején kibontakozó zsenge civil társadalom szétverésében. Ha ők önkritikát gyakorolnak, akkor majd én is elmesélem, milyen hibákat követtem el az alatt a tíz év alatt, amikor időmet, energiámat és kevés pénzemet arra költöttem, hogy civil ügyekkel foglalkozzak. Bassza meg.

Hattory Hanzo 2011.10.13. 14:01:52

A szemüvegesek meg végképp ne ugassanak, ne írogassanak, mert T. Istvánnak ez a típus már korábban is fájt!

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2011.10.13. 14:17:13

@maroz: A poszt nagyon jó, ellenben vitatnám, hogy a civil intézményeknek szükségszerűen kellene hogy legyen egyáltalán politikai preferenciájuk. Persze hogy nem lehet kormánypártiság, de a nem kormánypárti nem mindig ellenzéki.

@Szolgálati Füldugó: Régen volt már, de azt hiszem, a civilszféra mai napig kiható átpolitizálását talán a 2002 előtti Halász-bizottság (?) intézte azzal, hogy elég tetemes állami vagyon kiosztogatásával lekötelezte a szfére jelentős részét. A civil szféra gyengeségére hivatkozva a politikum azóta is nagyon szívesen nyújtogatja a fojtogató csápjait.

komment1 2011.10.13. 14:37:26

@fuhur: Ha olvastad volna TG-t, akkor tudnád, hogy nála az már megvolt, hogy Orbánnak menni kell: torokgaborelemez.blog.hu/2011/10/07/401_ha_elszall Orbánról világosság vált, hogy mára már nem képes máshogy politizálni, lejárt. De ez sem volt szükségszerű, hogy idáig jusson. Valaki egy jó kis hatalommániát szépen össze tud magának lapátolni az idők során.

maroz 2011.10.13. 14:55:48

@Counter: Abban az értelemben, hogy a politikai elitnek, a mindenkori politikai elitnek az "ellenzéke", nomen est omen. Amit eddig láttunk, az többnyire olyasmi volt, amikor a magukat civilnek nevező szervezetek valójában a politikai elit szabad(?)csapatai voltak.

christvhu 2011.10.13. 14:59:14

@Szolgálati Füldugó: Mindenképpen egyetértek, ha mással nem is, az utolsó mondatoddal. Mindamellett a felelősség kérdése rendkívül összetett, és adott helyzetben én nem a politikai erők felelősségéről, hanem a saját - értsd civil, nem politikusi szinten az ország sorsáért felelős - felelősségünkről beszéltem. Igen, a Tiédről is.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.10.13. 15:05:13

@Counter:
Igen. Miért ne lehetnének a civilek kormánypártiak ?
Fanok is lehetnek akár.
Szeretem Viktort - tetkóval.

Attól lennének csak civilek, mert a saját pénzükből és a saját ötletükből tennének oda a saját céljaikhoz.

És nem a célt használnák ürügynek, hogy állami pénzt vegyenek föl maguknak.
Mert az ilyen nem civil, hanem külsős állami alkalmazott.

Sátán meg a Jocó 2011.10.13. 15:46:02

Dörner NAGYON megérdemelte művészi, emberi szempontból is!!!

Karakán jellem, nem adta föl elveit, ezért vállalta a több mint évtizedes pokolra (szinkronba) űzetést...

Csurka minden közéleti baromsága és tetűládasága ellenére kiváló író és színpadi szerző (!!!), kétséget kizáróan jó párost alkotnak majd Dörnerrel. Remélem, Papolczynét ezúttal nem engedik a közpénzek közelébe. :(
(Csurkának ez egyben Júdás-pénz is a Jobbik rendelésre történt mószerolásáért. :/)

Én ennek ellenére örülök, hogy nagyjából 1944. óta először áll fővárosi színház élén becsületes, ízig-vérig keresztény magyar ember. Ha jól sáfárkodik vele, ha születik végre egy ép erkölcsi érzékű és ízlésű emberek számára is felvállalható budapesti színház, akkor megérte!

Nagyon jellemző, ahogy az egész libsi sajtó visítozik, nyilatkoztatják a közülük való Márta Istvánt* (aki egyébként szintén értékteremtő ember, kitűnő színházi személyiség, ráadásul sosem tépte a száját, nem eregetett magyar- és keresztényellenes szövegeket), mindenki döbbenetének ad hangot, már-már társulati sztrájkot sugallnak.

Weöres Sándor 'Majomország' című klasszikusát idézve: "Majomvacsoraemléktől zúg a majomreterát."
:-)))

*nem tudom, tudjátok-e, de az Új Színház alapítója, Székely Gábor, fel sincs tüntetve a színház honlapján (!!!!) - és találjátok ki, VAJON KIK tiltakoztak, amikor anno Székely helyett Mártát nevezték ki... ANNNYIRA jellemző erre a libsi sakálkórusra ez az erkölcsi következetesség.... :D

Érdekes továbbá, amikor Alföldit nevezték ki politikai megrendelésre, a vonyítóknak esze ágában sem volt tiltakozni...
Ki érti ezt... :))))

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.10.13. 15:57:18

@Sátán meg a Jocó:

A kereszteny magyar ember Magyarorszagon a hozzad hasonlo fergek szajabol azt jelenti, hogy nem zsido. Ez van. Mennyire igaza van Kertesznek, Magyarorszagtol vegkepp elszakadni mentalhigieniai kerdes. Basszus titeket Satan es Joco egyszeruen nem lehet lemosni errol a szerencsetlen orszagrol, slauggal es hipoval sem.

kiskii 2011.10.13. 16:00:42

@Sátán meg a Jocó:

Igen. Tudjuk, hogy a nyújork-telaviv tengely térítette el a hozzászólásodat az Új Színházas poszt kommentjei közül.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.10.13. 16:03:15

@jotunder:
Nemhogy örülnél, hogy ilyen szakértő kommentel ide.
'44 óta minden fővárosi szinházigazgató sikkasztása, származása és vallása ott van a tarsolyában.
Érdekes, hogy Dörner magyarságteljesítménye eddig a legjobb.
Első hallásra németnem mondanám a nevét.

Apeiron (törölt) 2011.10.13. 16:26:50

Üdv!

Évek óta ugyanazt magyarázom a környezetemnek, mint amit a poszt szerzője ír. Hogy füstőlővel. Vagy ekevassal. Vagy bármi mással, de ki kell állnunk az értékeinkért még akkor is, ha helyi vezetőink kilószámra eladtak minket a parlamenti bohócoknak. Mi a válasz? Hogy ne pattogjak. Hogy minek gondolkodom én olyanokon, amit úgysem lehet megváltoztatni. Hogy pofázzak, ha majd ötven éves leszek, amikor tudok változtatni (ez egyébként a legviccesebb - nézzük meg a vezetőink korát).

Bátorság nélkül nem megy. Birkákkal sem megy.

Az elmúlt húsz évben a felsőoktatási vezetők a havi milláért cserébe kilószámra adták el az oktatókat, kutatókat és intézeteket a politikának. Azokat, akiket képviselniük kellett volna a politikával szemben. Nem emlékszem, hogy egyszer is épületfoglalás szerveződött volna bármely dékáni vagy rektori hivatal előtt emiatt. Nem emlékszem arra, hogy az oktatók egyszer is azt mondták volna - a hallgatók beiratkozhatnak de mi nem tanítunk és nem is vizsgáztatunk, míg a politika úgy gondolja, hogy rombolhatja az egyetemek gazdasági, intézményi autonómiáját. Förtelmes. Ezt érdemeljük.

Nincsenek megtakarításaink. Országunkban szinte senki sem gondol arra, hogy szabadságunk és függetlenségünk forrása (többek között) az anyagi függetlenség. ("Minden politikai társulás célja az ember természetes és elévülhetetlen jogainak megőrzése. E jogok: a szabadság, a tulajdon, a biztonság s az elnyomással szemben való ellenállás".)

És a közmorál. Országunkban két embertípus létezik. Az egyik szívat. A másik szív.

Jó napot!

remiz (törölt) 2011.10.13. 16:42:05

@Sátán meg a Jocó: ez most vagy valami hack vagy te is Lipót Szálasi-osztályáról kerültél netközelbe, amikor bezárták. 1944?????????? után? normális vagy ember? kijafasztól hallasz te ilyeneket? tudod miről beszélsz?

maroz 2011.10.13. 16:46:41

@jotunder: es.hu/ivanyi_gyorgy;koltsegvetesi_voluntarizmus;2011-10-05.html

"A politikai versenyző nehezen szabadul a populizmus csapdájából és érthető, ha enged a könnyebb út csábításának. A győzni akaró futó sem vesz magára a valóság tégláival tömött hátizsákot, míg teher nélkül futnak a többiek. A szavak és a valóság közötti konfliktus feloldásában, a populizmus fékezésében a főszerep a politikai versenyen kívül álló gondolkodóké lenne. Az értelmiségé, tudósoké, tanároké, orvosoké, papoké, újságíróké, művészeké, üzletembereké - a kultúra és vélemények formálóié."

A szűkebb környezetemben kapásból tudok legalább féltucat olyan embert, aki mélyen hívő keresztény, és agytolulást kap az ilyen Jocóságoktól. Csak hát ugye ők nem véleményformálók, így Jocónak se tudják elmondani, hogy miért is hülyeség az, amit ő itt felvetett.

Mi mondhatunk bármit Jocónak, nekünk úgyse fog hinni, de vajon ha egy (több) pap, egyházi személy, mélyen hívőnek megismert ember mondaná el neki azt, hogy mennyire veszélyes butaságokat gondol, akkor vajon neki elhinné?

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.10.13. 16:52:36

@Sátán meg a Jocó: Itt egy kevésbé kopott bunkócska. Pusszancs, hülyegyerek.

maroz 2011.10.13. 17:03:15

@Sátán meg a Jocó: Fáj, igen. De te azt nem bírod felfogni, hogy nem magunk miatt fáj, hanem azért, mert láttunk egy lehetőséget, és az elúszni látszik.

Ez a fajta mentalitás ami belőled is süt menetrendszerűen pusztulásba viszi az országot. Ez volt '44 után is, akkor is körülbelül a hozzád hasonlóan gondolkodók tapsoltak a leginkább lelkesen a korabeli Dörnereknek-Csurkáknak, és a negyvenes évek végén is ez a mentalitás hozta meg az újabb boldog éveket.

És most megint itt a repeta lehetősége, állunk és nézzük, amint a hozzád hasonlóan gondolkodó szerencsétlenek miatt újabb szarkupac dől ránk, amit újfent évtizedekig lapátolhatunk, hogy legalább a fejünk kint legyen belőle. Ez a kilátástalanság, ez fáj. És az is fáj, hogy amennyibe te még kellően fiatal vagy akkor te, ha nem, akkor a gyereked olyan 10-20 év alatt úgyis el fog jutni oda, hogy neki is fájjon, és be fogja látni, hogy nekünk volt igazunk, de ezt a 10-20 évet ettől még baszhatjuk. Ez is fáj, mert nincs az embernek korlátlan mennyiségben 10-20 év a rendelkezésére.

remiz (törölt) 2011.10.13. 17:04:03

@maroz: tessék, itt egy valóban komolyan vehető egyházi személy:

www.litera.hu/netnaplo/regi_es_osi

A probléma ott van, amit egyébként Kertész ír válaszként a Mentés másképpenben Esterházy ezen:
www.es.hu/esterhazy_peter;egy_katolikus_magyar_foljegyzeseibol;2003-02-19.html írására. tartalmi idézés:
Hogy bár az intézményes hit eltűnése minden egyházat egyformán érint, a magyar pl katolikus egyházi igazgatás múltbeli( a vészkorszakban majd a Kádár rendszerben) be nem vallott szerepjátszása miatt a jelenlegi közügyekhez való hozzászólása pártirányítású lett. Sajnos. Tehát bár a papok biztos, h nagy része tisztességes és komoly ember, az egyházi központi kommunikáció sztem is pártalapú. Jocónak kb annyi köze lehet hithez és egyházhoz, hogy a farzsebében érzi őket, akik majd feloldozzák, ha 1 kicsit bántotta ezeket a libsikomcsistb-ket.

gyilkos fűegér 2011.10.13. 17:07:33

@komment1:

Török azért kibaszott szánalmas, mert az elmútnyolcév, és nagyrészt az elmúltmásfélév alatt is pont az ellenkezőjét csinálta annak, amit most másokon számon kér.
Semmi egyebet nem tett, mint mellébeszélt, elkent, kimagyarázott, relativizált és bagatellizált, miközben azokat, akik ilyen vagy olyan stílusban, de felhívták a figyelmet a veszélyre, kigúnyolt, és gyakorlatilag lebérrettegőzött.

Most meg lángoló szavakkal harcba szólítja a népet.

Szinbádnak meg full igaza van: aki politikai elemző létére tényleg most döbbent rá, hogy gyakorlatilag itt állunk a diktatúra szélén a kormánykeréknél egy gyakorló elmebeteggel, aki a szemünk láttára esik szét, az húzza le a diplomáját, és menjen dolgozni.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2011.10.13. 17:09:43

@simonmondja.: A kormánypártiság - nem csak az újabbkori magyar viszonyok között, de itt különösen - kötött pálya, méghozzá politikai erőhöz kötött. Ami nem követi ezt a mozgást, az nem kormánypárti, ami követi, az nem civil, a pillanatnyi egybeesés egy kimerevített kockán meg nem mérvadó. Próbálok példát hozni:
- A fogalmamsincshogyhívták vizslás adózós egyesület, amely kampánykiadványt adott ki a Fidesznek, azért nem volt civil, mert rövid életű tényleges aktivitása alatt úgy ment a Fidesz után, mintha konkrétan rá lett volna ragasztva.
- A Természetjárók Országos Szövetsége nem kormánypárti, amikor üdvözli a neki tetsző kormányzati környezetpolitikai intézkedéseket.
- A Nyugdíjasok Polgári Szövetsége kormánypárti, amikor üdvözli Gyurcsány Ferenc meggyanúsítását.

Manifeszt nácikkal nem egészen értem, miért foglalkoztok ennyit :) Mondjuk azt a Weöres-verset tudomásom szerint elsőként én idéztem a vitához, ha jól hiszem, a mandineren, így annyit talán joggal fűzök hozzá, hogy biztos nem érti, kiről szól, de hátha egyszer leesik.

komment1 2011.10.13. 17:19:57

@maroz: Ugyan, az ilyen fazonnál a keresztény tényleg csak annak szinonimája, hogy nem zsidó. Az is érdekes, hogy felmérések szerint a legkülönfélébb pártok szavazói közül a keresztállítgató jobbikosok járnak legkevésbé templomba, istentiszteletre. Még kevesebben, mint az MSZP szavazók.
Egyébként számomra nagyon pozitív volt, hogy Esztergomban az egyház egyértelműen kiállt a civil mozgalom mellett. Országos szinten meg egyebek mellett (Erdő Péter pl. tiltakozott az új alkotmány Húsvéthoz kötése ellen), most határozottan tiltakozott EP az ellen a Hoffmann ötlet ellen is, hogy egész napos iskolába legyenek kényszerítve a gyerekek, állami nevelésbe. Hoffmann egyébként nemcsak MSZMP káder volt, hanem lelkes miépes is, de ezt manapság nem reklámozza.

komment1 2011.10.13. 17:29:57

@gyilkos fűegér: Ami a civil mozgolódás fontosságát illeti, arra szerintem is csak mostanában kezd rájönni, de hát ezzel az ország egésze nagyjából így van.
Ami viszont a lánglelkű rettegőket illeti, a Bartus Laci-féléket, hát szerintem utóbbi például semmiben nem különbözik a másik oldali szélsőségesektől, bárkit készséggel kirekeszt a saját kis előítéleteinek megfelelően. Péter és a farkas esete igen tanulságos: ha valaki túl korán üvölti, hogy jön a farkas, akkor nem fognak neki hinni akkor, amikor tényleg megjött az a fránya a farkas. TG speciel végig nagyon kritikus volt azzal, amivel kellett, tavaly ilyentájt a Rubikon átlépéséről írt az Alkotmánybíróság jogainak megcsorbítása idején, és mindig leírta, amit aktuálisan éppen kellett, elég kemény dolgokat, csak nem üvöltött fejhangon torkaszakadtából másfél éven át. Pont azért hiteles, hogy most szinte kiáltványt fogalmazott meg. Nekem ez a véleményem.

remiz (törölt) 2011.10.13. 18:04:46

a jocó jeleséghez még ennyit tennék hozzá:

www.origo.hu/itthon/20111009-kutatas-az-europaiaik-mentalis-betegsegeirol-interju-kurimay-tamas-foorvossal.html

nem vagyok pszchiáter, nem diagnosztizálnám jocót (az, hogy mélynagymagyar, mégsem bevett diagnózis), de néha van olyan érzése az embernek, hogy mind a 169millió mentális problémákkal küzdő pont Magyarországon kóricál.

gyilkos fűegér 2011.10.13. 19:01:16

@komment1:

Ezt tiszteletben tartom, de:

Bartus (meg Debreczeni) érdekes téma... a stílusukon lehet vitázni, de sajnos egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy nekik lesz igazuk, ez, gondolom, ténykérdés.

Továbbra is vitatom, hogy ezt, ami most történik, nem lehetett előre látni: ami most van, nyílegyenesen következik a Fidesz és Orbán előző tíz évéből. Ezt Török nem tudta, vagy nem akarta észrevenni, vagyok olyan jóhiszemű, hogy az előbbit tételezem fel, ez esetben viszont a képességekkel van komoly probléma.
Törökkel mint emberrel semmi bajom, még pénzt is adnék neki kölcsön , de számomra a tét nélküli hablatyolásnak, egyensúlyozásnak, és ködösítésnek (megengedem, mostanában tényleg mintha felébredt volna) nincs értéke.
Akkor igenis inkább Bartus, aki nem szarozik, kimondja: ez kérem diktatúra, ezzel vállalva adott esetben a megszégyenülés veszélyét.
Az írástudó ne alibizzen, hanem csapjon a lecsóba.

komment1 2011.10.13. 19:18:34

@gyilkos fűegér: A Bartus-féle típussal az a baj, hogy rohadtul elfogult. Gyurcsányt várja vissza, és közben óbégat a diktatúráról, maga meg tökéletesen elfogadhatatlan Kertész szövegeket jelentet meg. A rasszista szöveg például akkor sem szép, ha nem antiszemiták mondják. Amellett Bartus a kulturált ellenvéleményt nem fogadja el. Híresen kimoderál végül mindenkit, aki nem ért vele egyet. Meg kell csak nézni az Amerikai Népszavát, már senki nem ír oda furcsamód, aki nem totál az ő vonalát élteti - ez cseppet sem életszerű. Hont András írt egy jó kis publit róla meg az egész jelenségről: hirszerzo.hu/publicisztika/20111006_bartus_laszlo Szerinte ennek a típusnak pl. nem az a baja a Médiahatósággal, hogy van, hanem hogy nem ő csinálja.

Minor.Dragon 2011.10.13. 20:19:30

@remiz: Ez valószínűleg igaz. Ebben közrejátszik a ténylegesen nem feldolgozott múlt (kb. 100 év) és a jelen közéleti helyzet is. Ez utóbbinál különösen az, hogy minden nap vagy héten kapunk a pofánkba valamit, folyamatosan háborúról, ütközetről, harcról beszélnek a jelenlegi vezetőink. Egyszerűen állandó izgalmi állapotban tartják az embereket, ami nagyon nem használ a honpolgár lelkének. Van úgyis elég nehézség, de ők még hergelik és heccelik is az embereket. A bizonytalanságban tartás sokkal rosszabb, mintha egyszer alaposan ránk öntik a nyavalyákat. A - számomra - borzasztó az, hogy ezt élvezik.
Én is azon hülyék közé tartozom, akik tudták, hogy ez is büdös, de azért arra nem számítottak, hogy ennyire messzire el mernek menni. Emlékszem, '94-'98 között sokszor többen hangot adtak az akkori kétharmad miatti félelmüknek, de azt álmomban nem gondoltam volna, hogy a mostani ezek fognak a diktatúra, az '50-es évek fojtogató légkörébe visszavinni időutazással.
Azért nem értek egyet azokkal, akik a Kádár-érához hasonlítgatják ezt, mert akkor az átlagpolgárt hagyták a francba, nem szóltak bele unos-untalan a mindennapjaiba.
Nagyon jó ez a poszt, mert tényleg megetetnek még a saját mocskunkkal is, ha hagyjuk. Hagyjuk?

Szindbad 2011.10.13. 21:32:04

@Minor.Dragon: Értem. És hogyan tovább?

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.10.13. 21:57:48

@gyilkos fűegér: Bartus bolond. Igazi, klasszikus bolond. :)))

Minor.Dragon 2011.10.13. 22:06:12

@Szindbad: Kiállni, tüntetni, sztrájkolni, szabotálni, szervezkedni.
Csak tízezren mentek/jöttek el. Több kell. Mondjuk Május huszonhárom Rákospalotán.

Én is kérdeznék tőled. Mit számított volna szerinted, ha Török Gábor úgy ír, ahogy például Elek István?

Rodeo36 2011.10.13. 22:42:59

@Szindbad: ezután már csak az utolsó kenet szükséges a hívőknek a többienk csak egy vonatjegy a Wiener Walzer-ra esetleg a Balt Orientre néhányan maradnak azok majd elégetik ezek tetemeit -mármint a politikai elitét- mert ha senki nem ad nekik semmit akkor éhen halnak 14 napnál több nem lehet nekik hátra? országos általános sztrájk azonnal és semmi módon nem újra indítani amíg ezek ott vannak ahol ma

karnak 2011.10.14. 03:43:44

@Minor.Dragon: en is eztvszoktam kerdezni h a 4000 olvasojabol egyetert 2000 akkor mi van? Barmit irhat lenyegtelen.
Lenyegteleb, sulytalan a kb 10 000? 50 ezer? Ember aki mittomen ertelmisegi, liberalis v epelmeju es neten ertelmes emberek iromanyait olvassa, gyakorlatilag egy belterjes kozosseg, egymastol varja mindenki h csinaljon vmit, es puffog h ha nem tortenik semmi.

karnak 2011.10.14. 03:50:42

@Sátán meg a Jocó: de csak akkor a nacik meg a ' keresztenyek ' ( gondolom ezek akik ti vagytok es megolnetek minden zsidot, ciganyt, buzit, es mindenkit aki gazdagabb vagy okosabb v muvektebb, nalatok, vagy elert valamit az eletben, vagy boldog, es nem csak valami velt hatalom elleni gyulolkodesben eli ki magat es talal onugazolast a sajat nyomorusagos mukodesere , a semmire amit elert barmiben is.)

Ti miben hisztek 2011ben, megis h vmi bakancsoklkal letiporjatok a vilagot? Felegettek 2 mrd embert es jon a kanaan v mi?
Facepalm

maroz 2011.10.14. 09:32:21

@maroz: Innen a hivatkozás, érdemes elolvasni az írást, engem megnevettetett:

hirszerzo.hu/publicisztika/20111012_tokfalvi_budapeszti_szemely

Kéne valamiféle európai skanzent ezeknek a díszhülyéknek, látogathatót, esetleg simogatóval, ha akad köztük erre alkalmas szelíd hülye is, szerintem akkora gazdasági siker lenne, hogy kihúzná Ajrópát a válságból. :)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.10.14. 11:50:20

@Counter:
Hát, itt elég konkrétan Orbánék kineveztek embereket civilnek egy kongresszusra.

nol.hu/belfold/megszurt_civilek_bologattak_a_kormanynak?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201110

Ezek is például nem kormánypártiak, hanem simán kormányalkalmazottak.
Az a munkájuk, hogy civilnek adják ki magukat a kongresszuson.

Ez nem pártosság, hanem pártállami alakoskodás.
Úgy csinálnak, mintha még lenne itt szabadság, de már a pártállam
ügynökei helyettesítik a civileket.

tinca 2011.10.14. 13:23:07

Szarva közt a tőgyit a kis tulkoknak, jól eltalálta ez az írásod.
Örülök Vincent!

Vegyétek észre, h a sátánka félék trollok, és mint ilyenek csak akkor pusztulnak ki, ha nem etetitek őket!

maroz 2011.10.14. 14:12:53

@simonmondja.: Csak ugye ez megint egy olyan hír, egy olyan valóságértelmezés, ami szerintem megágyaz a hibás problémafelvetésnek.

Mi a látszat? Hogy itt valamiféle személyi probléma lenne. Hogy azért van mindez, mert Orbán nem a megfelelő személy az adott helyen, tehát ha őt lecserélnénk, akkor a probléma is meg lenne oldódva, mintegy.

Holott a probléma sokkal inkább instrumentális, mint személyi. Lássuk be, hogy a hatalom az ilyen, az saját kútfőből így viselkedik, és nekem nagyon az a megfigyelésem, hogy nem csak nálunk. A hatalom mindenhol megpróbál ilyesmikkel trükközni, ezt nyugodtan tekinthetjük adottságnak.

A probléma ezzel szemben az, hogy nálunk nincsenek, nem alakultak ki olyan civilnek tekinthető "instrumentumok", amelyek ellene tudnának hatni ennek a hatalmi sumákolásnak. És mivel nincsenek ilyen szervezetek, nem is lehet elvárni tőlük, hogy ötletesek, kreatívak legyenek, pedig-pedig. Kismillió módja lenne annak, ahogyan fel lehetne hívni erre a hatalmi trükközésre a figyelmet, oda lehetett volna menni hívatlanul is, nem igaz, hogy ne lehetett volna olyan, a médiában jól mutató eszközökkel kifejezni, hogy ez egy ocsmány csalás, és a hatalom szíveskedjen ezt abbafejezni.

Ha ezt a civil szféra jól és hitelesen csinálná, akkor az már önmagában is egy korlátja lenne a hatalomnak, hiszen legközelebb kétszer is meggondolnák, hogy hiányzik-e nekik ez a cirkusz, rázzák-e meg megint teljesen fölöslegesen a pofonfát. A politikai elitnek kellene az ellensúlyait megteremteni, addig nem nagyon van itt mit emberkedni.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.10.14. 14:47:06

@maroz: Igen, csak olyan ismerős ez, amit írtál.

- a politikai elit ellensúlyát megteremteni -( új honfoglalás)
- felhívni a figyelmet a hatalmi trükközésre -
(a tarkójukon érzik majd a jeges lehelletünket...egyenként fogjuk őket levadászni )
- a médiában jól mutató eszközökkel...-(saját tévé kell)
- a hatalom sziveskedjen abbafejezni ( elég )-
- civil szerveződéseket létrehozni ( polgári körök )
- nem személyi a probléma, hanem instrumentális ( a baloldal rátör nemzetére....)

Bocs, de ezek az elmúltnyolcév orbáni iránymutatásaira annyira hasonlítanak, hogy kénytelen vagyok észrevenni.
Másfél éve még mindenki azt mondogatta, hogy a civil felháborodás söpörte el a vörös diktatúrát.
Most meg kezdjünk el civilek lenni, mert eddig a civil Magyarország seholsevolt...

Hadd mondjam, hogy az elmúltnyolcév minden szerveződése és civilkedése az élőláncozás és spontánkodás meg morális háborgás...

...hazugság volt.

És most akkor egy hazug közélet eredménye ez a Viktor,
vagy a Viktor eredménye ez a hazug közélet,

de mindenhogy tele a púpom velük.

maroz 2011.10.14. 16:02:04

@simonmondja.: Most hirtelen nem tudom kategóriába sorolni az érvelésed, elbizonytalanodtam, hogy gulit by association vagy reductio ad Orbánum. ;)

Nézd, az Orbántól is, tőlem is független megfigyelés, hogy a hatalomért három jelentősebb versenyzői kör ugrál, és ezek egyike a civilek. Azt is nehéz vitatni, hogy ha ezek a versenyzők nem valamiféle korrekt, átlátható szabályok közepette vetélkednek, abból baj szok lenni. Lehet, hogy ezeket időnként Orbán is elmondja, nekem nem nagyon tűnt fel, de ha el is mondja annyi a különbség, hogy én komolyan is gondolom.

Szerintem a civil felháborodás nem söpört itt el semmit, annyi történt, hogy lett egy politikai felelősségrevonás a dolgok rendes menete szerint és ezen a baloldal megmérettetett, és kevésnek talátattatott. Hogy ebben benne van Orbánék keze is vitathatatlan, de hát nekik ez a dolguk, ez a rendszer egyik lényege. Nagyobb baj az, hogy a baloldal is elkúrta, és mind a mai napig nem igazán merengtek el komolyabban azon, hogy miben is állt ez az elkúrás.

A civil felháborodás ha lenne ilyen, akkor annak praktikusan a teljes politikai elitre kellene irányulnia. No és egyúttal a másik nagy szereplőt, a piacot is baszkurálhatná némiképp, mert jelenleg az látszik, hogy a gazdasági hatalom birtokosai valami kibaszottul pofátlanul mutyiznak a politikai hatalom birtokosaival. Ebben az országban simán lehet olyan fényképet csinálni, ahol Orbán ott áll a VIP-páholyban, mellette jobbról Csányi balról Polt, a legfőbb ügyész. A hazai piac kábé a következő szisztéma szerint működik: a nemzeti oligarchák sziámi ikrekként össze vannak fonódva a mindenkori politikai hatalommal, az országot lényegében véve eltartó piaci szereplők megkapták a jogot arra, hogy ignoránsként viselkedhessenek, lásd az autógyárakat és társait, és van a maradék, akik küzdjenek meg ahogyan tudnak, álljanak be járadékvadásznak, vagy tagozódjanak be az oligarchák vagy a kiváltságos multik alá, ki nem szarja le.

Szóval a civileknek nem csak az állammal, hanem a piaccal szemben is lehetnének elvárásaik. De leginkább azt illetően, hogy legyenek olyan eljárások, normák, amelyek meggátolják ezt a beteges szimbiózist.

Csak ugye a miénk egy szimulált demokrácia, itt semmi nem az, ami. A civil sem civil, hanem annak a szimulációja. És ebben biza benne van az elmútnyócév keze is, az NCA nevű rosszul elgondolt izével, ami abba az irányba hatott, hogy nem a civil ügyek vitelére alakultak civil szervezetek, hanem a járadékvadászatra. Én erről megpróbáltam már párszor írni, emlékeim szerint még itt, a Vincenten is, de ezek szerint nem hagytam mély nyomot az olvasókban. :)

Sajnos az van, hogy amit eddig összealibiztünk és pont emiatt a látszatcsinálás miatt lett működésképtelen most újra elő kell vegyük és meg kell csináljuk komolyan is. Ha öt év alatt Mekkmester irányítása alatt felépítek egy házszerű valamit, ami a beköltözés előtt a fejemre omlik, akkor sajnos nem mondhatom azt, hogy tele a púpom a házzal, és hogy ne is halljam többet azt, miszerint házat bizony kell építeni, mert bármennyire is fájdalmas azt hallani, de azt a házat tényleg meg kell építeni, mert arra tényleg szükség van. Van, amit nem lehet megúszni. :)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.10.14. 16:09:06

@maroz: Én azt hiszem, teljesen jól értettél...

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2011.10.14. 16:50:38

@simonmondja.: Igen, szerintem sem civil az ilyesmi, egyrészt a legitimálása tisztán politikai-jogalkotási eredetű, másrészt a funkciója is tisztán politikai, szóval ha jól gondolom, nem mondunk ellent egymásnak.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.10.14. 17:11:10

@maroz: Ja, hogy hogy guilt by association vagy reductio ad Orbánum ?
Hógyne. Ez a kettő.
Aztakartam mondani, hogy a civil összefogás fogalmát is, mint a polgárt, meg a nemzetit,
ez a mekkmester már úgy összenyálkázta,
hogy tocsog a dzsuvában.

De nem is csak ezt.
A szakmák és a személyiségek az elmúltnyolcévben úgy lejáratták magukat a személyes kiállással,
hogy már jobb, ha nem is mondanak semmit.
És nem is mondanak.

Meg aztán hiába is mondanának, mert eddig farkast kiáltottak, most meg megeszik őket reggelire.

Ennek az új pártállamnak ugyanis nincs problémája a szakmákkal és a személyiségekkel.
Azon az alapon állnak, hogy a szaktudás egy bolsevik trükk, az egyén, aki kiáll, nyilván magukfajta,
úgyhogy ne is fáradjon senki...

De nem akarok senkit lebeszélni, csak szólok, hogy a kert tele van ásva aknákkal...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.10.14. 17:19:06

@Counter:
Annyira jellemző, ahogy az egyik beruházást ellenzők büntető perbe fogják a miniszterelnököt,
a másik beruházást ellenző meg börtönbe vettetik.

Pedig mindkettő civil és szereti védeni a természeti értékeket

maroz 2011.10.14. 18:23:13

@simonmondja.: Igen, ezért is gondolom én azt, hogy ez egy hosszú menetelés lesz. Ezért is vagyok csak korlátozottan lelkes, amikor a nálam mozgalmárabbak sürgetnének, hogy ki kell menni és. Oké, ki lehet éppen menni, és nem tagadom, jól tud esni az embernek egy egészséges orbántakaroggy, de a lényegi változáshoz sajnos a sok-sok, évekig, akár évtizedig is eltartó aprómunka IS kell.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2011.10.14. 18:54:37

@simonmondja.: Tárgyi tévedés esete forog fenn:
www.greenfo.hu/hirek/2009/10/06/jogszabaly-megrendelesre-az-lmp-feljelenti-gyurcsanyt_1254824487
"... feljelentésében a párt arra hivatkozik, hogy ..."
Azért nálam a párt nem fér bele a civil kategóriába. Ezért is lehetséges a nol-cikkben leírtak szerint visszaélni a civilséggel, mert rettentően konfúz a társadalom véleménye a civilség határairól.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.10.15. 09:17:11

@Counter: Igaz, igaz.

Azért lepetézek ettől, hogy a feljelentés arra irányul, hogy a miniszterelnök nem csinált hatástanulmányt és nem egyeztetett az érintett társadalmi szervezetekkel....

Az Orbán összefirkált bejelentéseit látta az LMP ?
Az egyetembezárási cirkuszt látták ?

Volt egy eset is, hogy készült valamiről hatástanulmány, vagy egyeztetés ?
Vagy Polt Péter asztalán hegyekben állnak a feljelentéseik ?

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2011.10.16. 05:56:56

Én 2009/2010-ben még azt hittem, hogy Băsescu és a PDL a politika legalja. Azóta beláttam, hogy bizonyos dolgokra szükség volt és a dolgok esetleg még működhetnek is Romániában.
A Fidesznek vannak dolgai, amivel egyetértek és van amivel nem.
A hatalommal való visszaélésével (számomra ez röviden abban merül ki, hogy benyomja a saját embereit mindenhova, attól függetlenül, hogy az előd/ember ért/nem ért a témához) nagyon nem értek egyet, Esztergomban a helyzet amennyire lehet tragikomikus, stb.
A náci-veszéllyel nem értek egyet, ma már ennek nincs és nem is lesz semmilyen jövője. A Jobbik majd megáll x%-on, aztán lassan lemorzsolódik, mint Vadim Tudor pártja Romániában. Szerintem.
A többit leírtad.

(HaKohen-nek igaza volt, itt értelmes dolgokat lehet olvasni)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2011.10.17. 12:59:18

@simonmondja.: Nem tudom, hogy miért kérsz számon politikai feljelentést tevő politikai szervezeten közhatalmi működési jelleget. Komolyan. Nem csak meddő, de elhibázott erőlködés is, és fogalmam sincs, mi köze az eredeti témához, hogy hol húzódik ténylegesen és hol húzódna kívánatosan a civil szféra/politikai szféra határa, és hogyan próbálják az érintett felek mozgatni a tényleges határvonalat, milyen eszközökkel és milyen célok érdekében.

@Talon Karrde: A Vadim Tudor-párhuzam igen sántít. Egyrészt a Jobbikból hiányzik az a kommunista kontinuitás, ami a másik félnél megvan/-volt, másrészt a Jobbik határozottan a posztkommunista időszakunk terméke, hogy társadalomtudományosan mondjam. Azaz a Jobbikot a kommunizmus bukása utáni társadalmi jelenségek hozták létre, a rekrutációja és a bázisának is egy jelentős része személyében is kifejezetten posztkommunista, becslésem szerint nagyobb mértékben, mint a többi párt esetében.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.10.17. 13:11:45

@Counter: Ezt tettem volna ? Úgy gondolom, csak némi kontinuitást hánytorgattam, de már magam is megbántam.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2011.10.17. 21:12:52

@simonmondja.: Ha következetességre gondoltál, akkor arra a kontinuitás nem a megfelelő szó. Egyben épp ezt próbálom mondani, hogy érthetetlen, hogy egy ennyire egyértelműen és kizárólagosan csakis politikailag értelmezhető feljelentésen nem sok értelme van ilyesmit számonkérni.

És még mindig nem értem, hogy sikerült ide eljutni a ciivilitástól, de tartok tőle, nem is fogom.

Bonaparte 2011.11.05. 17:33:13

@Szolgálati Füldugó: A helyzet-értékeléseddel nem lehet vitatkozni, a következtetéseiddel azonban nem értek egyet. Hozzáteszem, a személyes motivációidat nem tudhatom, vagyis a saját szemszögedből akár igazad is lehet.
A poszt éppen arról szól, hogy most, amikor már nyakig ér a sz*r, először nem azzal kellene foglalkozni, hogy ki borította ránk, hanem ki kellene mászni belőle, mielőtt még teljesen ellep. Ha már kimásztunk, akkor kell elővenni a kérdést, hogy ezt az egészet ki borította ránk, és persze ki kell osztani mindenkinek azt, amit érdemel. El kellene érni, hogy ez ne legyen 4-8 évenként visszatérő feladat.