Örülünk, Vincent?

Kazahsztán felett száll a dal...

Troll proximity


Orbanisztán Infochart

P/c szerint a világ

  • Hibás feed URL.

Híres utolsó szavak

Rovataink

Viccországban Gengszterkrónikák Gasztrowhat Focitörténelem Borzalmasvers Hülyeország Színház A nap idézete Zene-bona


nem felejtünk.jpg

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

FRISSÍTVE!

Itt az újabb történelmi csúcs

A központi költségvetés bruttó adóssága: 2010. május: 19.933,4 Mrd Ft; 2011. május: 21.116,5 Mrd Ft; 2012. május: 21.180,9 Mrd Ft; 2013. május: 21.765,4 Mrd Ft; 2014. október 24.736 Mrd Ft;2015. június 6. 24 847 Mrd F

 

Szűjjé má'!
tumblr_nzd85jlxqr1qd6fjmo1_1280.jpg

 

 
 

Te már bekövetted?

 

Vincent tumblr Falus.JPG

 


 

Vincenzúra

Troll Vincent.jpg

Figyelem! A Vincent szerzői — főszabályként — maguk moderálják a posztjaikra érkező hozzászólásokat. Panaszaitokkal vagy a mellékhatásokkal a poszt írójához forduljatok!

Köszönettel: Vincent Anomália

Címkék

abszurd (39) áder (5) adózás (11) alkotmány (45) alkotmánybíróság (10) államosítás (7) arcképcsarnok (14) ascher café (24) a létezés magyar minősége (6) bajnai (16) bank (7) bayer (23) bayerzsolt (14) békemenet (7) bkv (7) bloglossza (14) borzalmasvers (156) cigány (7) civilek (5) civil társadalom (8) demokrácia (24) deutsch tamás (6) devizahitelek (9) dogfüggő (10) egyház (10) ellenzék (7) erkölcs (17) érték (19) Érvsebész (11) eu (13) eu elnökség (8) felsőoktatás (15) fidesz (76) fideszdemokrácia (7) film (12) filozófia (13) foci (12) focijós (19) focikvíz (54) focitörténelem (94) fritztamás (6) gasztrowhat (9) gavallérjános (10) gazdaság (8) gengszterkrónikák (14) gyurcsány (27) hangfal (98) heti válasz (19) hétköznapi történetek (32) hétvége (44) hoax (5) hülyék nyelve (16) hülyeország (165) idézet (768) igazságszolgáltatás (6) imf (26) indulatposzt (11) interjú (7) járai (12) jobbik (17) jogállamiság (33) kampány (12) kampányszemle (9) katasztrófa (5) katonalászló (21) kdnp (9) kétharmad (16) költségvetés (21) könyvszemle (9) konzervatív (18) kormányváltás (22) kormányzás (42) kósa (8) kövér (11) kultúra (21) kumin (14) lánczi (5) lázár jános (12) levelező tagozat (12) lmp (8) magánnyugdíj (25) mandiner (15) március 15 (8) matematika (9) matolcsy (44) mdf (5) média (48) melegek (8) mesterházy (7) mnb (5) mosonyigyörgy (7) mszp (32) mta (5) napitahó (7) navracsics (14) nedudgi (15) nekrológ (11) nemigazország (5) nemzeti együttműködés (5) ner (11) nyugdíj (5) oktatás (12) önkormányzatok (6) orbán (46) orbanisztán (15) orbánizmus (101) orbánviktor (65) országgyűlés (6) pártállam (23) politika (14) polt (5) program (9) retró (22) retro (115) rettegünk vincent (14) rogán (9) sajtó (22) sajtószemle (6) schmitt (38) selmeczi (8) semjén (6) simicska (7) sólyom (7) spoof (19) stumpf (5) szász (6) századvég (7) szdsz (9) szijjártó (16) színház (35) szlovákia (5) szszp (5) tarlós (12) társadalom (50) törökgábor modul (8) történelem (5) tudjukkik (22) tudomány (17) tüntetés (17) ügyészség (9) választás (37) vb2010 (19) vendégposzt (68) videó (11) vincent (10) Vincent szülinap (6) voks10 (7) vörösiszap (16) zene (23) Címkefelhő

BREAKING! Óriási frankmezőt találtak Makónál!

Itt a megoldás a devizaválságra?

2011.09.22. 08:29 | szempontpuska | 75 komment

Címkék: spoof hülyeország devizahitelek kumin

Hatalmas Frankmezőt találtak Makónál - adta hírül az MTI.

Jelentős haszon származhat a Makó térségében felfedezett hatalmas svájci frankkészlet kitermeléséből. Az elkövetkező három-négy évtizedben nem lesz devizahitel gondunk, sőt ebből az országnak jelentős haszna származik majd – állapította meg Selmeczi Gabriella, unortodox miniszterelnöki megbízott pénteki sajtótájékoztatóján.

A föld mélyében rejtőző kincsek tulajdonosa a magyar állam, a kitermelést viszont az kezdheti meg, akié a bányatelek. Így a kanadai Sparrow Hawk Capital Inc. (SHC) termelheti ki és értékesítheti szabadon a makói készletet. A kitermelt pénzek után 12% bányajáradékot kell fizetni.

A Nemzeti Eszközkezelő munkatársa a Figyelőnetnek elmondta, hogy így közel hétszázmilliárd forintra számíthat az állami költségvetés.

  A pénzkitörés pillanata

Az események idősorrendben

I. Tiltakozik a KDNP

A Kereszténydemokrata Néppárt határozottan ellenezte a frankmező koncesszióba adását, közleményben szólítja fel a kormányt, hogy az ország érdekében alapvetően vizsgálja fölül Magyarország svájci frank készletének stratégiai kérdéseit. A KDNP minden erejével azon lesz, hogy megakadályozza Magyarország újabb darabkájának gyarmatosítását, azt, hogy üveggyöngyökért herdálják el hazánk, nemzetünk kincseit, most éppen egy frankmezőt, amikor a devizahitelek törlesztése sosem látott magasságokba emelkedett, hatalmas terheket róva minden magyar családra. Emlékeztetünk mindenkit, hogy a legpusztítóbb gyarmati kizsákmányoló technikák között szerepeltek a koncessziós szerződések. - zárul Semjén Zsolt közleménye

II. Mi lesz most a megszorítás-fetisisztákkal?

Kumin Ferenc független politológus a svájci frankkészletekről és a szocialisták dilemmájáról értekezik legújabb posztjában

III. Visszafoglalta a sámán az óföldeáki frankmezőt

A Szent Korona nevében kell visszafoglalnunk ezt a területet, amelyet népünk a magyarok Istenétől kapott használatba. A frank is a Szent Koronát illeti meg, elidegeníthetetlen és a magyar emberek javát kell szolgálnia. Ezt a kincset akár az életünk árán is megvédjük, és kérjük, hogy a korábbi szerződést nyilvánítsák semmisnek – mondta a fősámán.

IV. Magyarország nem Rhodesia!

Makói pénzfosztás!!! Tudjon róla minden Magyar!!! Gombostűt a tűpárnában.

Magyarország földjének mélyén, Makó közelében olyan kincsre bukkantak hivatásos külföldi kincsvadászok, amely negyven éven át képes volna biztosítani Magyarország államháztartását, vagy a mostani ínséges időkben egy intenzív, húsz évre rövidített kitermelést véve alapul, akkora bevételhez juttathatná a magyar államkasszát, amely rövid idő, mondjuk öt-tíz év alatt a magyar életszínvonalat körülbelül az ausztriaira emelné, és húsz év múltán a magyar gazdaság csak e kincsnek köszönhetően felzárkózhatna a gazdag Európához.

A cég — nem tudni, hogyan és mennyiért kizárólagos jogot kapott 35 évre a magyar államtól a kutatásra. A magyar állam szerényen csak 12 százalék bányajáradékot kér cserébe, vagyis odaadta a Sparrow Hawk Capitalnak e páratlanul értékes pénzkészlet 88 százalékát.

Ebből az utolsó fillérig ki lehetne fizetni a teljes magyar államadósságot avagy fel lehetne függeszteni a nemmegszorításokat. 

 Az államnak jól felfogott érdeke, hogy az ország földjében rejtőző kincs kiaknázása az ország népének érdekeit szem előtt tartva történjék. Magyarország nem Rhodesia, és ez nem a XIX. század!!! zárul Bencsik András írása.

V. Lopják az országunkat

Huth Gergely írása

 

„A hivatalos becslés szerint a makói frankmező ezermilliárdokat ér!  Néhány % bevételért odaadta a Gyurcsány-kormány annak a lehetőségét, hogy a készletből az ország államadósságát könnyedén törleszthessük, és a jólét néhány év alatt elérje az ausztriai színvonalat. Ha nem idegen hatalmak érdekeit szolgálná a jelenlegi kormány, akkor nem lenne szükség semmilyen megszorító intézkedésre, és akár 100 évig is könnyedén élvezhetnénk ennek a kincsnek a javait. Végre jólétben élhetnénk. Minden magyar számára biztosított lenne a megélhetés.

Az ország egyéb helyein található hasonló nagyságú lelőhelyekről még mindig hallgatnak! Ugyanezekkel a módszerekkel bányászták ki a Kárpát-medence kincseit, ugyanígy irtották ki a Kárpátok őshonos fáit. Ébredjünk már fel! Lopják az országunkat!!!”

 VI. Makó: Orbán a helyszínen tájékozódik

Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében, ünnepélyes keretek között nyitották meg a Matolcsy-aknát, rövidesen megindulhat a pénzkitermelés a makói lelőhelyen.

A miniszterelnök kijelentette: Ebből a pénzkészletből az utolsó fillérig ki lehetne fizetni a teljes magyar államadósságot és a gazdaságot serkentő intézkedéseket is lehet indítani.

Új Széchenyi Terveket például. Száz Széchenyit, ezeret.

Bajba jutott lakáshitelesek - itt a kormányzati segítség

Az árfolyamgát konstrukcióhoz csatlakozó devizahitel-adósok már az októberi törlesztő részletet a kitermelt frankkészletekből fizethetik jelentette be Nátrán Roland, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára a pénteki kormányszóvivői tájékoztatón.

VII. Hol van az ellenzék?

avagy miért kerüli Gyurcsány Makót címmel közölt elemzést Kumin Ferenc blogja

VIII.  Bayer Zsolt: Makó és Jeruzsálem

Lelkiismeretlen bűnözők. A maguk pitiáner hasznára. Elmúltnyolcév. Olcsó jutalékokért. Kiárusították. A multimilliárdos elit. Lopakodva készítette elő.... A népvagyont széthordta. Ne legyenek illúzióink hova kerül ez a hatalmas summa. Elmúltnyolcév. A makói pénzkészlet. Kohn-Bandita nevű élőlény. Az ország költségeiből fedezték a kutatásokat. Elmúltnyolcév. A felszínrehozatal és a hozam kiderítése az, amit átruháztak a monopóliumra. Birobidzsán.  Orgoványi erdő. Nyakig beásva. Elmúltnyolcév. Nem is vesznek bennünket, 'gádzsókat' emberszámba. Lámpavas. Mocsadék állatok. Ha nem ekkora a hozam, nem is kellett volna nekik. Bűz árad. Malacszeműek. Elmúltnyolcév. Geciputtony. Hisztériazsidók.  Lábszag és mucsológus. Pufajkás hazaáruló. A proli apoteózisa. A tőrölmetszett igazi surmó. Elmúltnyolcév  zárja sorait a Madách-díjas közíró.

IX. Balliberális csontvázak Makó alatt

Kumin Ferenc oknyomozó írása a feltáratlan pénzkészletek múltjáról

X. "Függetleníthetjük magunkat a pénzpiacoktól"

nyilatkozta Orbán Viktor az EZO TV-n.

XI. Rogán államosítana

A parlamenthez péntek éjjel benyújtott egyéni képviselői indítványom értelmében bizonyos esetekben állami irányítás alá lehetne vonni bármilyen magántulajdonú céget. A lex Makó tervezetének indoklása szerint egy ilyen megoldással hatékonyabban lehetne kezelni a a gazdasági szükséghelyzeteket ismertette javaslatát Rogán Antal képviselő és többszörös polisztirol a Hanyatló-Nyugati téren rögtönzött sajtótájékoztatóján.

XII. A bolíviai modell ellenzéki tagadása

Kumin Ferenc aktuális írása a föld méhének kincseiről és azok állami tulajdonba vételéről

XIII. Matolcsy irodájában tartóztattak le egy ismeretlen férfit 

Tiltott számológép-viselésért tartóztattak le egy 45 év körüli férfit, aki a 66/2011NGKM rendeletet megszegve három méterre megközelítette Matolcsy György minisztert. A tettes azzal védekezett, hogy csupán figyelmetlenségből maradt nála egy abakusz, amikor a a 2012. évi költségvetési tervet előkészítő munkacsoport ülésén vett részt. Vallomását megkérdőjelezi, hogy a hasonlóan fejlett berendezéseket egy földszinti páncélteremben őrzik a Minisztériumban.

XIV. Állami felügyelet alá került a Sparrow Hawk Capital

Elfogadták a Lex Makót. Az alföldi frankkészlet kitermelése a korszerű nemzetállam érdekeit szolgálja nyilatkozta Kövér Szilárd, a cég élére kinevezett kormánybiztos.

 XV. Itt a Rodolfó-terv!

Újratervezik a költségvetést

Matolcsy György bejelentette, hogy újratervezik a költségvetést, és ismertette a devizakészletek feltárásán alapuló Rodolfó-terv beindítását.

XVI. Egymillió lépés talicskával

címmel Bayer Zsolt kapott megbízást a makói frankmező feltárásáról  készülő sorozat elkészítésére adta hírül az MTVA.

XVII. Megoldódott a franklelőhely biztonsága

Meghívásos, gyorsított eljárásban a Saller & Koki őrző-védő Kft. nyerte a makói bányaterület védelmére kiírt tendert adta hírül a közbeszerzés.hu

XVIII. Makói pénzből fejlesztik az egészségügyet

Már a hazai svájci frankmező-készletből finanszírozzák a Deutsch Tamás Tourrette-Szindróma Központ építését nyilatkozta Szócska Miklós az intézmény ünnepélyes alapkőletételén.

XIX. Megáldották a makói aknát

Bogár László unortodox főpap, ekonómikus szertartás keretében Makón, ma megáldotta a Matolcsy-aknát.

XX. Svájci frank a magyar nemzettest épülésére

A Makón kitermelt pénzeszközök megfontolt felhasználására szólított fel Lázár János, a Nemzeti Carpe Diem Szövetség elnöke.

XXI. Megkezdődik a kitermelés Makón!

Napról napra növekvő volumenű svájci frank kiemelésére számítunk közölte a sajtóval Kumin Ferenc, az SHC frissen kinevezett szóvivője.

Némi csalódásra az első fúrásokból csupán kérdőjelek kerültek a felszínre. Ez teljesen normális geológiai jelenség nyugtatott Rózsás Adela-Isabella, okleveles hitvalló közgazdász

XXII. Sólyom aggódik

Sólyom László felemelte  szavát a Makói Bazsarózsa védelmében. Leköszönése óta ez az első alkalom, hogy a volt államfő a nyilvánossághoz fordult az egykor őt jelölő Gittegylet Szövetség éves közgyűlésén.

XXIII. Milyen frankot rejt a föld mélye?

Úgy tűnik, mégsem svájci frankot, hanem az 1925-ös frankhamisítás készleteit találták meg Makón.

A hazai sajtó szalagcímei:

  • Muhahaha (Népszava.hu)

  • Nyöhhehe (Népszabadság)

  • Bedőléssel fenyeget a numizmatikai piac (HVG.hu)

  • Gyurcsányahibás (mno)

  • Elmúltnyolcév (Magyar Hírlap)

  • Megint győzött a Videoton (Metropol)

     

XXIV. Szíjjártó Péter a makói frankblamázsról

(nem figyeltünk oda arra, amit mondott)

XXV. Matolcsy megnyugtatta a piacokat

A makói fejleményeket követően újabb nemmegszorítási tervet jelentett be a nemzetgazdasági miniszter. Az intézkedések nem jelenthetik a lakosság terheinek növekedését. Első lépésben ezért 470 Ft-ra racionalizálják a benzin literenkénti árát, de kilátásba helyezte az alapvető élelmiszerárak újjászervezését, a gáz árának megújulását és elérkezettnek látta az időt, hogy megvédjék az emberek bankbetéteit.

XXVI. Országzászlót állít Schmitt Pál Makón

Az Álamfő országzászló álítását javasolja a makói lellőhelyen. A Burj Dubainál magasabb építmény allapozási munkáit az Alkotmányozó Bizottság készleteiből visszamaradt betonból végeznék el.

XXVII. Kalandpark is nyílik Makón!

Rövidesen megnyílik a makói Matolcsyland kalandpark és wellnesközpont. Kumin Ferenc, a szabadidőközpont kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a családbarát, rekreációs központban hagyományőrző programok között a látogatók gyakorolhatják, hogyan lehet nyereg alatt puhítani a THM-et, lovaglás közben visszafordulva kölcsönt felvenni és a bátrabbak darts játék keretében próbálhatják eltalálni a jövő évi költségvetés számait.

XXVIII. Na ugye?!

címmel értekezik az ellenzéki hisztériáról és illúziókeltésről újraindított blogjában Kumin Ferenc független politológus.

XXIX. A frank-ügy tanulságai

Bayer Zsolt jegyzete

Lelkiismeretlen bűnözők. A maguk pitiáner hasznára. Elmúltnyolcév. Olcsó jutalékokért. Kiárusították. A multimilliárdos elit. Lopakodva készítette elő.... A népvagyont széthordta. Elmúltnyolcév. A makói pénzkészlet. Kohn-Bandita nevű élőlény. Elmúltnyolcév.  Birobidzsán.  Orgoványi erdő. Nyakig beásva. Elmúltnyolcév. Nem is vesznek emberszámba. Lámpavas. Mocsadék állatok. Bűz árad. Malacszeműek. Elmúltnyolcév. Geciputtony. Hisztériazsidók.  Lábszag és mucsológus. Elmúltnyolcév. Pufajkás hazaáruló. A proli apoteózisa. A tőrölmetszett igazi surmó. Elmúltnyolcév 

XXX. Buday Gyula feljelentette Gyurcsányt

Az elmúltnyolcévügyi kormánybiztos kivizsgálja a volt kormányfő felelősségét Makó-ügyben. Az eset nyomán folyamatosan ülésezik az Országgyűlés Gyurcsányahibás Bizottsága, míg az ügyészség a biztonság kedvéért kedd délutáni fotózásra beidézte Császy Zsoltot, Tátrai Miklóst és Szilvási Györgyöt.

XXXI. A frankbotrány és az ellenzék

Itt az ideje, hogy végre megvizsgáljuk az ellenzéki pártok szerepét a makói meddőhányó ügyében írja blogjában Kumin Ferenc ellenzékelemző.

XXXII. Makó a Világökörség része!

Az UNESCO a makói lelőhelyet a Világökörség részévé nyilvánította. "Nem foglalkozunk az amerikai szórakoztatóiparral" reagált közleményében Szíjjártó Péter

 

· 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://orulunkvincent.blog.hu/api/trackback/id/tr923197356

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: BREAKING! Óriási frankmezőt találtak Makónál! 2011.09.22. 21:16:13

Jelentős haszon származhat a Makó térségében felfedezett hatalmas svájci frankkészlet kitermeléséből. Az elkövetkező három-négy évtizedben nem lesz devizahitel gondunk, sőt ebből az országnak jelentős haszna származik majd – állapította meg Selmeczi Gabri

Trackback: Matolcsy dalban mondja el 2011.09.22. 20:06:15

 Én már megelőlegeztem Matolcsy úr elegáns kivonulását   Minden jót Matolcsy úr!

Trackback: Kussuth-díjat Kertésznek! 2011.09.22. 18:38:32

Fidesz-MDF javaslat nyomán tavaly augusztusban visszaállította Gömbös Gyula díszpolgári címét Orosháza önkormányzati testülete. Kertész Ákos író 2002-ben adományozott díszpolgári címének visszavonását négy fővárosi fideszes képviselő kezdemén...

Trackback: Hány kulcsa van az egykulcsosnak? 2011.09.22. 10:05:28

A Kedves Vezető, úgyis, mint a Vezénylő Tábornok, újabb nagy csatát vesztett. Olyat, amely sorsdöntő hatással lehet az általa meghirdetett gazdasági háború kimenetelére. A kormány megkezdte a rugalmas elszakadást az egykulcsos adótól, a matolcsyta desi...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zenovitz2 2011.09.22. 09:35:25

Ó, anyám, borogass:-DDD

igaz magyar 2011.09.22. 10:01:14

És ez csak egy lehetőség a sok közül!!! Makó!!!! Ha sokat emlegetjük s mondjuk egymás után, hogy makómakómakóma ma kóma egyszer csak eljutunk akár még Jeruzsálembe is!!! Onnan már csak egy ugrás a Sugár vagy legalábbis a damaszkuszi út és akkor forgolódhatunk!!!! éljen a fidesz vagy Féljen a .... még mi félünk de mi lesz ha egyszer már nem lesz miért???

Amúgy fantasztikus és kurvajóóóóóó!!!!!!!!!!

Szputya 2011.09.22. 10:14:14

Jajistenem. :) Ez jóóóóóóó

ijontichy 2011.09.22. 10:19:36

Úgy kell nekem. Hányszor megfogadtam már, hogy nem olvasok Vincentet kávéval a kézben.
Egyébként megaLol, és megaRiszpekt. Érdemes volt felkelni. :-)

ámbátor 2011.09.22. 10:34:28

Kicsit hajaz Tóta "Eljövetel" könyvére, de ez nem von le semmit az érdemekből.

aronsatie 2011.09.22. 10:39:47

Erősen Top 5 gyanús
Helyreigazítok: Top 3

EyeMaster 2011.09.22. 10:47:44

Passzolj a cuccból, amitől ez a cikk lett, Jules... Kicsit be is pisiltem... :-DDD

Sallódi Sárdika 2011.09.22. 11:03:16

Hát ezt kinyomtatom és terjesztem, hogy aki még nem talált ide, az is élvezkedhessen!
:-)

NYJetsTD 2011.09.22. 11:23:02

Tulajdonképpen nem is állsz messze a valóságtól. Lassanként tényleg ilyenek a hírek a Kedves Vezér országában. Csillagos 10-es poszt.

NYJetsTD 2011.09.22. 11:45:03

Azért pedig külön nagy respect, amiért ezt a seggtetű kumin gyereket kifiguráztad!

Gabbesz 2011.09.22. 11:47:03

Gratulálok! Ez zseniális! :)

FilcTroll 2011.09.22. 12:22:42

Köszönöm, ez szép nap lett tőletek! :)
A Deutsch Tamás Tourrette-Szindróma Központ 100 pontos.

Bryan élete 2011.09.22. 13:03:00

Egész héten qrvára fáj a fejem, de most akkorát röhögtem, hogy elmúlt! Köszi!!!!

gyilkos fűegér 2011.09.22. 14:02:22

Ha esetleg valaki nem ismeri:

Nagy Lajos:
FRANKÜGYI KISKÁTÉ

1. Mi a frankügy általában?
- A frankügy általában az, hogy az embernek nemcsak, hogy egy frankja, hanem még egy vasa sincs.

2. Mi a frankügy különösen?
- A frankügy különösen a "honfibánat" azon megnyilvánulása, hogy Nádosy országos főkapitány és társai a haza megmentése céljából ezerfrankosokat hamisítottak, mégpedig pakolópapíroson.

3. Hogyan képzelték el a honfibánatosok a haza megmentését?
- Teljes elképzelésük még nem alakult ki a haza megmentéséről. Egyelőre csak annyit képzeltek el, hogy ők mindenesetre hamisítanak, s ha hamisítottak, akkor valamennyiüknek lesz a zsebében százezer frankja. Azután pedig; lesz, ami lesz, mert úgy még sohasem volt, hogy sehogy sem lett volna.

4. Honboldogító tervnek elég-e ennyi?
- Föltétlenül elég. Legalábbis annyira elég, mint elég volt: Siófok, Orgovány, Szolnok és a többi.

5. Hogyan akarták a honfibánatosok az első hamis ezerfrankost beváltani?
- Úgy, hogy egy bizonyos Jankovich nevű ezredes egymagában lóháton belovagolt Hága városába, jobbjában ólmosbotot, baljában egy nyereg alatt puhított ezerfrankost lobogtatva s így kiáltott: "Héj! Ebadta nemzetközi destruktív népség! Ezt a hamis ezerfrankost váltsátok be nekem két igazi ezerfrankosra, mert különben azonnal leigazoltatlak benneteket!"

6. Miért nem sikerült a beváltás?
- A beváltás csakis azért nem sikerült, mert valami lelketlen nemzetközi uszító fölbujtotta a hágaiakat.

7. Elkövetett-e Jankovich mindent a beváltás érdekében?
- Elkövetett ő mindent. Amikor látta, hogy a hágaiak vonakodnak, le akarta egész Hágát tartóztatni, s kis parasztszekereken elszállítani Orgoványba, hogy ott lakoljanak Isten és a haza ellen elkövetett bűnükért. De sajnos, a parasztszekerek nem érkeztek meg idejében, s az említett lelketlen nemzetközi uszító felbujtatására őt tartóztatták le.

8. Mi lett erre?
- Erre óriási nemzetközi bonyodalom kerekedett. A magyar kormány ultimátumot küldött Hollandiának, amelyben követelte az ezredes azonnali szabadonbocsátását s nagy kártérítést. Egyúttal szövetséget kötött a franciákkal a hollandok ellen.

9. De lehet-e bízni a franciákban?
- Sajnos, a franciákban nem lehet bízni. Zsidó népség az is. Most is az történt, hogy hitszegő módon átpártoltak a hollandokhoz, s csapataik Doulcet és Benoist detektívfőnökök vezérlete alatt megszállták rendőrfőkapitányságunkat, ügyészségünket, gróf Bethlen István mellét és egyéb fontos középületeinket. Ó, jaj!

10. Miért gyártották a hamis frankosokat a Térképészeti Intézetben?
- Hát csak nem gyárthatták az Oktogonon!

11. Mit lehetett mindezek után várni?
- Ezek után nem volt már mit várni.
Be kellett a, be kellett a rácsos kaput zárni. Persze, Nádosy és Windischgrätz a rácsos kapun belül maradtak.

12. Ki az, aki minderről még ma sem tud semmit?
- Ki lenne más, mint gróf Bethlen István, szeretett miniszterelnökünk.

13. Ki az, aki minderről majd csak a történelemkönyvekből fog értesülni?
- Ki lenne más, mint Teleki Pál, szeretett magángrófunk.

14. Van-e joga ehhez a nemes grófnak?
- Nincs joga. Mert ő nem történelemtudós, hanem csak földrajztudós.

15. No de ki az, aki imádkozik a frankügy közéleti kimúltjainak a lelkiüdvéért?
- Hát a Zadravecz!

16. Mire akarja Bethlen rávenni Zadraveczet?
- Hogy őérte imádkozzék.

1926

Minor.Dragon 2011.09.22. 15:14:06

Fantasztikusan szellemes! :) Gratulálok!

berajlany 2011.09.22. 15:44:51

Ez tök jó volt!
És azt tudjátok, hogy még igazságalapja is van? Itt a makói frank bánya:
hvg.hu/gazdasag/20100831_Givaudan_parfumgyar

Lasombra 2011.09.22. 16:23:56

möhöhö
'zjóvótez

czsolt76 2011.09.22. 16:49:06

Ez egyszerűen zseniális, ha hatszor megszületek se írok jobbat :D :D :D
Respect!

munkagep 2011.09.22. 16:50:18

jajj, Istenem, de jó, könnyesre röhögtem magam! :-)

tibike3 2011.09.22. 17:08:54

Már bocsánat --miért egy kanadai cég bányászhat?? Hiszen az elnökünk egy híres vájó-. akarom mondani vájár család büszkesége !

istvankah 2011.09.22. 17:54:00

Várom a TEK-intetes urat ,a fekete autóval!

legeslegujabbkor 2011.09.22. 18:01:44

Hogy a mélységeknél maradjunk, már nagyon vártam, hogy végre valaki leírja, hogy Kumin Ferencben még milyen kiaknázatlan értékek rejtőznek. :)

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2011.09.22. 19:01:27

Minden idők legjobb posztja.

Szénné röhögtem magam....bár inkább sírnom kéne.

tobias2 2011.09.22. 19:01:35

A felfedezésről már Sarkozy elnök úr is értesült és kezdeményezte az ENSZ-nél katonai lépések foganatosítását a népelnyomó Orbán kormány ellen.

igazi Lencsés István (törölt) 2011.09.22. 19:23:45

Ez qrva nagy! :-)) Hogy lehet ennyi ökörséget összehordani? Mondjuk a múzsák számosságára nem lehetett panaszod! :-(( Sajnos.

noirp 2011.09.22. 19:27:10

Hát ez nem piskóta! Nagyon kömény!

(Mekkora agyfaszt kapna tőle a sok fideszes töpörtőagyú kollégám)

Hálás vagyok a posztért, Szempontpuska :)

Kandabula 2011.09.22. 19:48:25

Én úgy tudom, hogy már ellopták.

igaz magyar 2011.09.22. 20:09:21

Ma már negyedszer olvastam el!!!! Köszönet! Gratula + minden!!!! Az év legjobb írása!!!!!!!
örülünk mindannyian vincent!!! Köszi!!!

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.09.22. 20:38:54

Nagyon, nagyon állat ... Hülyeországban?
Ez a valóság! Ma még csak röhögünk rajta! :)

becsoccsent 2011.09.22. 20:43:58

"Tiltott számológép-viselésért"

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

jog-ász 2011.09.22. 20:49:36

nagyon jó, főleg a matolcsy megnyugatja a piacokat:) ez akár a makoi gázmezőre is jo lenne:)

vandorfenyo 2011.09.22. 20:52:34

Mako varos szulottekent is azt mondom,hogy ez qr... na, szoval igen jol sikerult.

Malachi 2011.09.22. 20:54:14

hm, újjáéledni látom az igazi politikai kabarét...tényleg egy ilyen dilettáns banda kellett hozzá, hogy a cuciilizmus után 20 évvel újra...?

egyik szemem, satöbbi. de az írás az zseniális. :)

fonó 2011.09.22. 21:03:33

Baromi jó!!!!!!!!!!

1kutya 2011.09.22. 21:03:45

bazzz... ennél már csak a tegnap esti "inkább nézzenek buzinak, mint FIDESZ-esnek!" beszólás volt nagyobb:-DDD

Uzi 2011.09.22. 21:04:40

Jó lett :))
P.S: Burj Dubai az Burj Khalifa lett, mire megépült, mert nem találtak CHF lelőhelyet és kölcsön kelett kérni a szomszédtól :)

fonó 2011.09.22. 21:09:44

Kumin hosszasan tipródik Gyurcsányon ma is. A személyes gyűlölettől vezérelt Orbán aki inkább látná halottan versenytársát mint sebzetten, szava egy fabadkát sem ér hiszen mást csinál amit mond, na erre egy szava sincs!!!!!!!!!!!

veny 2011.09.22. 21:11:08

Azt hittem, vicc lesz... :)

hamisnero 2011.09.22. 21:14:58

kérem kiegészíteni a szöveget: az "eltőzsdézték", "kitalicskázták", "függetlenség", "kokisaller" kifejezésekkel, valamint hiányzik a gázcsap mellől az alkotmányozó kissámli, üveglappal.

fonó 2011.09.22. 21:25:09

Szerencsétlen Kuminéknál van otthon tükör?? Vagy ennyire sokat kap ezért a kritika nélküli benyalásért!!!!!!!!!4

Circus 2011.09.22. 21:30:14

Az megvan, hogy Makó határában egy bazi nagy svájci gyár épül, tehát, a poszt tulképpen teljesen igaz dolgokat ír?

Melchi Zadok 2011.09.22. 21:33:30

az év posztja. minden elismerésem.

Belya 2011.09.22. 22:15:18

Jajj de jó tudni, hogy drága szülővárosomban ilyen dolgok történnek (:

balfaszcsaszar 2011.09.22. 22:17:34

ójjééé és hóbazz

a hírcsárda mehet a picsába!!!!

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.09.22. 22:18:17

@Circus: ez a Givaudan, a világ vezető illatanyaggyártója. Makóra viszont élelmiszerízesítőgyárat terveznek, a hagymát is hagymával. Egy időben nem voltak túl népszerűek az üzemeik mert az ő cégük okozta az egyik legsúlyosabb európai ipari katasztrófát Sevesoban.

Circus 2011.09.22. 22:24:29

@jotunder:
sokkal jobban ismerem őket, mint gondolnád :)

Vamzer · http://bortonszleng.blog.hu 2011.09.22. 22:40:44

az újlipótváros zsidótlanítása óta nem olvastam ilyen jót.
matula.hu/index.php?section=article&rel=35&id=424

igazi Lencsés István (törölt) 2011.09.22. 22:52:44

@hamisnero: "hiányzik a gázcsap mellől az alkotmányozó kissámli, üveglappal." :-)) Te nagyon hülye! :-))

Scala 2011.09.22. 23:27:30

Folytak a könnyeim és berekedtem a végére! Nagyon köszi! :-)))))

Kandabula 2011.09.22. 23:39:19

Voltam ma egy helyen és nem volt üveglap. Sorok álltak az asztal előtt és a népek fel voltak háborodva. Nagyobb éberséget kérek! Egyébként a Frankbánya már évek óta Dolomitbánya néven simán üzemel.

Putyilov gyári melós 2011.09.23. 00:41:50

Most volt párttaggyűlés a Putyilov gyárban és ezt a levelet olvasták fel a pártközpontból érkezett magas rangú elvtársak a gyári pártkollektívának:

"Tisztelt elvtársak, mélyen tisztelt elvtársnők, magyarok, nemzetem!

Most jött el az a pillanat, hogy eláruljuk Pártunk és Kormányuk legtitkosabb stratégiáját, azt a szuper titkos kormányprogramot, amelyet még hű szóvivőnknek Szíjjártó Petikének se mutattunk meg ezidáig.

A szupertitkos kormányprogram a Magyar Nemzeti Kabaré és a Magyar Nemzeti Vicc felvirágoztatásáról szól. Pártunk és Kormányunk minden titkos lépése arra irányul, hogy felvirágoztassuk őseink népszórakoztató műfaját a Kabarét és a gyilkos Pesti Viccet.
"Kis Magyarország nem ország, Vicc Magyarország Menyország!"

Pártunk és Kormányunk elszántan harcol azért, hogy röhögjön Magyarország, sőt a magyarokon, a Magyar Kormányon röhögjön az egész világ, minden tettünk, minden megszólalásunk ennek a magasztos, fennkölt nemzeti célnak van alárendelve!

Kérem az elvtársakat, mélyen tisztelt elvtársnőket hogy eme titkos kormányprogram ismeretében értelmezzék az elmúlt hetek történéseit, az elmúlt hetek kormányzati kommunikációját.

Hajrá Magyar Kabaré, éljen a gyilkos Pesti Vicc, éljen Vicc Magyarország!
Kis Magyarország nem ország, Vicc Magyarország Menyország!

Orbán Viktor - Vicc Magyarország Vice Miniszterelnöke
s.k.

Kandabula 2011.09.23. 01:25:41

@Putyilov gyári melós: Hülye vagy. Az a Szíjjártó nevű mindent tud. Csak a fizetését nem.

Calhoun Mooney 2011.09.23. 08:26:15

"A magyar állam szerényen csak 12 százalék bányajáradékot kér cserébe, vagyis odaadta a Sparrow Hawk Capitalnak e páratlanul értékes pénzkészlet 88 százalékát."
Ez így már nem igaz.A 12%-ot komolytalannak találta a kormány s így Pintér korábbi cége nyerte el a jogot
a sokkal reálisabb 3%-os ajánlatával.A befolyó összeg az utolsó fillérig a Nemzeti Stadionfejlesztésügyi és Labdarúgásfelvirágoztatási
minisztériumot illeti.

fonó 2011.09.23. 15:07:10

Mindenből csak az sugárzik, a kormány azt sem tudja, hogy mit fog csinálni két hét múlva. De a végén a szóvivőt tolják le, mert a hibákat nem tudta sikerként, az ellentmondásokat egységes vízióként kommunikálni

fonó 2011.09.23. 15:08:09

Újabb Kumin rágódás a blogján.
Ennyire nem retteghetnek Gyurcsánytól, vagy Kumin is megbízást kapott mint Semjén és Navrasics hogy karaktergyilkossággal amortizálják Gyurcsányt. Sokat kell kapjon Kumin hogy ennyit kinlódjon egy ellenzéki képviselő ügyeivel.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.09.23. 15:54:11

@fonó: karaktergyilkossagi kiserlet Gyurcsany ellen ??? o gyakorlatilag zombi. rajta mar nem lehet olni semmit. ha o valahogy politikailag magahoz ter, akkor tamadhatatlan, mert mar letamadtak rola a hust es a bort. Massachussettsben volt egy kepviselo, akirol kiderult, hogy a szeretoje bunozo. az azonosnemu szeretoje.... tulelte politikailag, es utana ugye eleg nehez volt kitalalni barmit is rola.

aronsatie 2011.09.23. 18:32:08

@jotunder: Legalább republikánus az illető?

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.09.23. 20:07:40

Barney Franknek hívják és demokrata. Egy Larry Craig nevű republikánus
képviselő próbálta kizáratni a képviselőházból. Később Craig, már szenátorként, fel akart szedni egy férfiprostinak álcázott rendőrt, ami miatt letartóztatták :)))))))))))))))))

aronsatie 2011.09.23. 21:42:13

@jotunder: Ja ez az, aki a reptéri vécében tett ajánlatot orális viszony létesítésére? Mert én ennek már a megfilmesített változatát is láttam a Boston Legalben.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.09.23. 21:47:26

@aronsatie: igen ő az. és utána azt mondta, hogy félreértették. azért a bírságot kifizette.

aronsatie 2011.09.23. 21:51:41

@jotunder: Szegény ipse, hogy ki lehetett már éhezve. Nehéz ám az olyannak, aki ordítva küzd a homokosok egyenjogúsága ellen, holott erősen érintett.

gt_ 2011.09.24. 22:07:27

Hibátlan! Tudsz te ha akarsz Vincent :)