Örülünk, Vincent?

Kazahsztán felett száll a dal...

Troll proximity


Orbanisztán Infochart

P/c szerint a világ

  • Hibás feed URL.

Híres utolsó szavak

Rovataink

Viccországban Gengszterkrónikák Gasztrowhat Focitörténelem Borzalmasvers Hülyeország Színház A nap idézete Zene-bona


nem felejtünk.jpg

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

FRISSÍTVE!

Itt az újabb történelmi csúcs

A központi költségvetés bruttó adóssága: 2010. május: 19.933,4 Mrd Ft; 2011. május: 21.116,5 Mrd Ft; 2012. május: 21.180,9 Mrd Ft; 2013. május: 21.765,4 Mrd Ft; 2014. október 24.736 Mrd Ft;2015. június 6. 24 847 Mrd F

 

Szűjjé má'!
tumblr_nzd85jlxqr1qd6fjmo1_1280.jpg

 

 
 

Te már bekövetted?

 

Vincent tumblr Falus.JPG

 


 

Vincenzúra

Troll Vincent.jpg

Figyelem! A Vincent szerzői — főszabályként — maguk moderálják a posztjaikra érkező hozzászólásokat. Panaszaitokkal vagy a mellékhatásokkal a poszt írójához forduljatok!

Köszönettel: Vincent Anomália

Címkék

abszurd (39) áder (5) adózás (11) alkotmány (45) alkotmánybíróság (10) államosítás (7) arcképcsarnok (14) ascher café (24) a létezés magyar minősége (6) bajnai (16) bank (7) bayer (23) bayerzsolt (14) békemenet (7) bkv (7) bloglossza (14) borzalmasvers (156) cigány (7) civilek (5) civil társadalom (8) demokrácia (24) deutsch tamás (6) devizahitelek (9) dogfüggő (10) egyház (10) ellenzék (7) erkölcs (17) érték (19) Érvsebész (11) eu (13) eu elnökség (8) felsőoktatás (15) fidesz (76) fideszdemokrácia (7) film (12) filozófia (13) foci (12) focijós (19) focikvíz (54) focitörténelem (94) fritztamás (6) gasztrowhat (9) gavallérjános (10) gazdaság (8) gengszterkrónikák (14) gyurcsány (27) hangfal (98) heti válasz (19) hétköznapi történetek (32) hétvége (44) hoax (5) hülyék nyelve (16) hülyeország (165) idézet (768) igazságszolgáltatás (6) imf (26) indulatposzt (11) interjú (7) járai (12) jobbik (17) jogállamiság (33) kampány (12) kampányszemle (9) katasztrófa (5) katonalászló (21) kdnp (9) kétharmad (16) költségvetés (21) könyvszemle (9) konzervatív (18) kormányváltás (22) kormányzás (42) kósa (8) kövér (11) kultúra (21) kumin (14) lánczi (5) lázár jános (12) levelező tagozat (12) lmp (8) magánnyugdíj (25) mandiner (15) március 15 (8) matematika (9) matolcsy (44) mdf (5) média (48) melegek (8) mesterházy (7) mnb (5) mosonyigyörgy (7) mszp (32) mta (5) napitahó (7) navracsics (14) nedudgi (15) nekrológ (11) nemigazország (5) nemzeti együttműködés (5) ner (11) nyugdíj (5) oktatás (12) önkormányzatok (6) orbán (46) orbanisztán (15) orbánizmus (101) orbánviktor (65) országgyűlés (6) pártállam (23) politika (14) polt (5) program (9) retró (22) retro (115) rettegünk vincent (14) rogán (9) sajtó (22) sajtószemle (6) schmitt (38) selmeczi (8) semjén (6) simicska (7) sólyom (7) spoof (19) stumpf (5) szász (6) századvég (7) szdsz (9) szijjártó (16) színház (35) szlovákia (5) szszp (5) tarlós (12) társadalom (50) törökgábor modul (8) történelem (5) tudjukkik (22) tudomány (17) tüntetés (17) ügyészség (9) választás (37) vb2010 (19) vendégposzt (68) videó (11) vincent (10) Vincent szülinap (6) voks10 (7) vörösiszap (16) zene (23) Címkefelhő

Galoppo nazionale

2011.05.06. 08:00 | szempontpuska | 39 komment

Címkék: cosa nostra

Pietro "Pepe" Castagno nem volt a maffia embere. Tudta jól - hiszen itt élt Palermóban -, hogy egy bizonyos szint felett, az ember üzleti érdekeltségei óhatatlanul összekeverednek a Cosa Nostráéval. Legyen az plakátcég, tanácsadók, ügyvéd, őrzés-védelem (főleg!) vagy a média éppúgy.

Pepe Castagno eddig egészen jól ellavírozott a különböző családok között. Sikerült - egy-egy kisebb védelmi pénz ellenében - tisztának maradni, mindig pontosan érezte, hogy meddig mehet el úgy, hogy egyik Donnak se legyen kavics a cipőjében.

Nem volt könnyű dolog ez, különösen az utóbbi időben. Alig egy éve, hogy Vito "Il Magnífico" visszaszerezte az ellenőrzést a tartomány felett. Hosszú és véres bandaháborúk időszaka zárult le ezzel, mire "Lucky" Giurcianót és családját Vitónak sikerült kiszorítania a capo di tutti capit megillető székből.

Pepe Castagnót mindez nem érdekelte különösebben, bár sokat látott emberként tudta, innentől megint új szabályok lesznek. Majd biztosan megtalálja a módját ebben is az érvényesülésnek. Elővigyázatlan volt.

Egy dologról azonban megfeledkezett: Il Magnífico számára voltak fontos dolgok. Nagyon fontosak, amelyek egy kívülálló számára talán csak patetikus hülyeségnek tűnnek, vagy puszta formalitásnak, de aki belülről ismeri a családok működését, pontosan érthette, mekkora jelentőséggel bír egy hangsúly, egy kézmozdulat, egy intés, vagy akár csak egy, a mondat végén levitt hangsúly, amelyen emberek sorsa és élete pecsételődhet meg visszavonhatatlanul.

Il Magnífico sem volt mentes ezektől. Padrino szerette a tömeget, rajongott a Serie A-ban szereplő FC Palermóért, de mindenek előtt elvárta, hogy kezet csókoljanak neki hűségük jeléül. És Pepe Castagno nem csókolt kezet a Donnak, amikor eljött annak az ideje. Ez pedig súlyos hiba volt.

Il Magnífico beiktatásán ott gazsulált a tartomány színe-java. Színészek, művészek, bankárok (még a milliárdos Ciagni is megjelent), médiacézárok - így az évek óta nyomában lihegő Gabriele Ampio - politikusok és ügyészek, akik egytől-egyig Don Vito zsebében voltak immáron.

Ezt a gesztust, olyan nagyra tartotta, hogy még az sem volt feltűnő, amikor maga Scemieno püspök csókolt kezet a Donnak. Vito tudta, hogy ezek az emberek üzletemberek. Oda állnak ahol megéri nekik. És Scemieno lojalitása nem volt drága portéka, de szüksége volt rá. Egyetlen Gameboyért hűséget fogadott. Cserébe Vito még azt is elnézte, hogy a püspök kedvenc időtöltése luparával vadászni szalonkákra. Dehát az olasz vadászok Európa-szerte már csak ilyenek...

Aztán ott volt Poltese, a tartományi főügyész, aki mostanában feltűnően sokat totojázik a Lucky Giurciano elleni vádemeléssel. Ilyenkor, ha fogytán a türelme, szokása volt Vitónak, hogy  elkéri a consigliere Grassótól a páncélja kulcsát, amelyben minden kinevezett biankó és dátum nélküli lemondását őrzik.

Il Magnífico az ilyen baráti beszélgetéseken, feltűnő helyre kiteszi az iróasztalára a papírt és berendeli őket egy baráti csevelyre. Kötetlen beszélgetés egy macchiato mellett teljesen érdektelen dolgokról. Egy mellékes, szinte véletlenül elejtett kérdés - hogy állunk Giurciano ügyével - és Poltese máris pontosan érti, miért van az asztalon előre elkért lemondólevele. Il Magnífico brilliáns elme. Semmit nem hagy a véletlenre.

Másnap a tartományi ügyészség végre vádat emelt, ezzel Giurciano most le lesz foglalva egy ideig.

Így mennek a dolgok a tartományban. A rend, a béke és a tisztelet mindennek az alapja. És működik.

Pepe Castagno egyik - inkább hobbyja, semmint - üzlete a város főterén, a Piazza degli eroi-n tartott évenkénti Galoppo nazionale, ahol lovasok és a híres zászlódobálók tartották évenkénti felvonulásukat. Pepe javában készült a Galoppóra, amikor váratlanul rossz hírt kapott. A főteret - ahol már évek óta megtartotta hagyományos rendezvényét - valakik lefoglalták egy lovas eseményre.

- Lovas eseményre? Miféle lovas rendezvény, hiszen azt én rendezem?! - kérdezte rosszat sejtve, de az ügyeletes carabinieri csak széttárta a karját sajnálkozva.

Pár nappal később Pepét a kedvenc pizzeriájának teraszán megszólította a Lazzaro-fivérek sales-menedzsere.

A Lazzaro fivérekkel vigyázni kell. Ők a Don legbelső köreihez tartoznak, ez tartomány-szerte köztudott volt. Tulajdonukban van Szicília legnagyobb élelmiszerkereskedő hálózata, kapcsolataikat kihasználva még az északi rivális multikat is kiszorították a piacról. Az FC Palermónak - a Don kedvenc csapatának - évekig, önzetlenül és raklapszámra szállították a pastát, a paradicsomot és az olívát, hogy a játékosoknak ilyesmire ne is legyen gondjuk.

Az ifjabb Lazzaro fivér vezetője volt a városszerte ismert motorizzatóknak, a Gay Motorosoknak. Lazzaroék még azt is megszervezték, hogy a párizsi mezőgazdasági vásáron Don Vitó, Niccolo "Francese" Brunival együtt majd egy négylovas fogattal vonuljanak be. Aztán amikor kiderült, hogy Il Magnífico ketchuppal eszi a spaghettit, Niccolo - egyéb elfoglaltságára hivatkozva - diszkréten lemondta a közös programot.

Lazzaróéknak nagy ménesük volt. Eljött tehát az Ő idejük, szemet vetettek a Galoppóra.

Pepe Castagno hamar felmérte a helyzetét. Egy rövid ideig ellenkezett, húzódozott, de pontosan tudta, hogy itt nem ő diktálja a feltételeket.

Mivel nem akart kedvenc csődörének levágott fejével az ágyában ébredni, úgy döntött eladja a Galoppo rendezési jogait.

Mélyen a piaci ár alatt, de az ügylet végül megköttetett. Cserébe a nemes gesztusért, az esemény főrendezőjének megtartották Pepe Castagnot aki a másnap címlapon mosolygott a Corriere della Cooperazione számában.

Az Il Galoppót végül megtartották. Hagyományosan óriási sikerrel. Pepe kezdeti makacskodása miatt ugyan a megszokott tavaszi időpont helyett koraőszre csúszott, de magasan lobogtak a tricolorok, sőt a megnyitót megtisztelte jelenlétével maga Paolo Buffone, a tartomány elnöke is.

A szicíliaiak pedig örvendeztek vala....

A bejegyzés trackback címe:

https://orulunkvincent.blog.hu/api/trackback/id/tr452879535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.05.06. 09:03:07

Én ezt nem értem. Lehetne inkább ukránokkal? :-))

sajtohuba 2011.05.06. 09:03:20

Mortadella mundial! They shoot horses, dont they?

szempontpuska 2011.05.06. 09:05:47

@Kettes: Ukránul még ennyire se tudok :-P

XPS 2011.05.06. 09:58:07

@szempontpuska: Hogy mik történnek a nagyvilágban!
És hát ezek a szicíliaiak milyen gyávák!
Miért hagyják, hogy ilyenek történjenek?
Azt gondolják, ez a nagyok játéka?
Nem tartanak attól, hogy ha az ő kedvesük, lakásuk, bankbetétjük, munkájuk (nem kivánt törlendő) tetszik meg az Il Magnifico valamelyik consiglierijének, akkor velük is megtörténhet ilyesmi?
Hiszen már a régi rómaiak is megmondták:
Se non sei parte della soluzione, sei parte del problema!

Beszélik, hogy a sziciliai tenger partján levő institucione frissen kinevezett direttoréja még a kertészt is elküldte, ha nem volt a Giovani Democratici tagja.

Zebrateve 2011.05.06. 09:58:25

Szakadás a poszt:)

Már csak Pietro di Sellaio hiányzott a sztoriból, Il Magnífico személyi titkára, aki a család arculati ügyeit intézi.

nerángass 2011.05.06. 11:01:08

Unga bunga volt ? MI van Lefty Zavonarolaval, a piszkosszürke eminenciással ?

ámbátor 2011.05.06. 11:24:19

Épp mostanság olvastam a La Sicilia-t, de abban ezekről az ügyekről direktben nem mertek semmit megírni. Csak mindenféle példabeszédek vannak benne, távoli, egzotikus országbeli, budapesti fiktív szereplőkkel eseményekkel, de azért aki ért a szóból, megérti, hogy valójában Il Magnificoról és Pepe Castagno-ról szól a történet.

XPS 2011.05.06. 12:11:57

@Zebrateve: Senior di Sellaio (il padre di Pietro) szerény százalékú adományokért cserében segíti a vállalkozók munkáját a Szicília nyugati határához közeli nagyvárosban.
Legalábbis ezt mondják róla.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.05.06. 14:46:30

A Lazzaro testvérek üzletláncának legnagyobb riválisánál épp egereket találtak az Il Magnifico szolgálatában álló média birtokába jutott levél szerint. :)

XPS 2011.05.06. 15:42:49

@Kettes: Ez csak véletlen, hogy pont a konkurenssel kapcsolatban került ez elő. Minden áruházban van egér és ezért egérfogó is.

És az is csak a csacska véletlen műve, hogy a TVDue riportjaiban is mindig a Lazzaro féle üzletlánc médiafelelőse nyilatkozik a kiskereskedelmi kérdésekről?!
Egyébként amikor legutóbbi szicíliai utamon ezen üzletlánc pár boltjában voltam, ott leginkább a hagyományos dél-olasz koszosság és nemtörődömség nyomait tapasztaltam.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.05.06. 16:14:35

@XPS: Don Vito mezőgazdaságért felelős consigliere-je elrendelte a konkurens lombard élelmiszerlánc összes üzletének élelmiszerbiztonsági ellenőrzését. Elvégre ha megírjuk, hogy egér van a tejpultban, akkor annak oka van, és ha oka van, akkor annak utána kell járni.

Wolff 2011.05.06. 18:01:25

Mondjuk én hiányoltam a posztból Gabriele Turcot. ;)

XPS 2011.05.06. 22:26:56

@Wolff: Biztos, hogy tud visszautasíthatatlan ajánlatot adni Il Magnifico némelyik consiglierieje.
Például nemrég Totti-Lei Stingerro is eladta kis panzióit, hogy öreg napjaira a mezőgazdaságban találhassa meg a békét, nyugalmat.

Il Magnifico zsenialitását mutatja, hogy az apró szívességek, befenyítések hálójával átszőtt rendszere komoly szinergiákkal tud operálni.
Pl. a palermói vízművek fizetett hirdetésben tudatja a lakossággal, hogy léteznek, és erre kevés jobb orgánumot találnak, mint a Tematico Locale c. újságot.
Le a kalappal az előtt aki ezt át tudja látni, fel tudja ügyelni.

szempontpuska 2011.05.07. 09:44:17

@XPS: @Kettes: Alakul ez! :-)

Kötelező párbeszéd, kérem megnézni:

youtu.be/OeIJAJT690o

somewhat damaged 2011.05.08. 13:28:57

ezek a nevek, nagyon komoly :)

Pelso.. 2011.05.08. 19:17:56

Híradó az imént:
szíjjártó p: Orbán Viktor javaslata az, hogy Lázár János az elmúlt egy év sikeres munkája után folytassa a Fidesz-frakció vezetését.

HaKohen 2011.05.08. 22:05:49

@Pelso..:

Nem úgy mondták!

Egy év sikeres Szijjártója után Lázár mondta, hogy a Fidesz frakciója fojtassa a Péter János javasolta vezetést.

Ha mást láttál, akkor inkább ne nézz Hiradót!

ulloiut · http://orulunkvincent.blog.hu/ 2011.05.09. 03:57:39

Egyszerűen csodálatos:-) Ezt nehéz lesz überelni az év posztja versenyen...

XPS 2011.05.09. 12:15:57

@Pelso..: és ennek mi köze Szicíliához?

Szindbad 2011.05.09. 12:54:37

Kis stílus váltás:
"- Yo, Jim!
- Hey, Marjorie! 'Sup? How was the meeting with the Hungarians? You guys
are back early.
- Shit man! It was awkward! All went fine for a while, and then this...
erhm... Matolxi guy comes in, he looks at an empty chair - at least with
one of his eyes - and he starts like "you know what, IMF? Fuck your
lawnmower!"
- No shit!
- Yeah! I'm like "what the fuck?" What lawnmower? Then he goes total
berserk, storms out, and now we're here. I mean... we did not ask them
to rename one of their squares to Elvis Presley, did we? Something is
seriously wrong with these Hungarians, man!"

nerángass 2011.05.09. 13:15:34

@Szindbad:
It's impossible to argue with ignorints...))

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.05.09. 14:21:09

ez jó volt. A semjént egy ideig próbáltam lefordítani (scemo?), mert sehogyse ugrott be. Azért mondjuk haragszok. :)

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.05.09. 18:58:33

Amíg van ló, addig van lószar is, és ha lószar van, akkor lennie kell Nemzeti Lovas Stratégiának. És miről szóljon a Nemzeti Lovas Stratégia, ha nem arról, hogy az iskolában bevezessék a kötelező lovaglást.

www.hirado.hu/Hirek/2011/05/08/00/Lora__parlament_ele_kerul_a_Nemzeti_Lovas.aspx

És ki tudná megbízhatóbban szállítani a lovat az iskoláknak, ha nem a Lazzaro-testvérek?

tollaszerge (törölt) 2011.05.09. 19:10:14

@Kettes: A lovaglás egy közepesen drága sport, kell hozzá egy edző aki egyszerre csak 1 emberrel tud érdemben foglalkozni, és minimum 50-100 órát kell beletenni ahhoz, hogy alapszinten el tudjon valaki lovagolgatni (minél gyakrabban van lehetősége lovagolni, annál kevesebbet). Bármelyik komponensen (belerakott időn, szakképzettségen, felszerelésen) spórolni durván balesetveszélyes. Aki ezt kitalálta elmebeteg.

Wolff 2011.05.09. 19:25:00

@tollaszerge: Ugyan, csupán még nem olvasta a Széll Kálmán terv oktatásra vonatkozó részeit. Majd jön Naszvadi és közli, hogy persze, de az egy éves tankötelezettséget mindenki a kijelölt öt iskolában töltheti le, ott lesz lovaglás is.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.05.09. 19:37:55

@tollaszerge: Látom, nem értetted meg az intézkedés célját. ;-)

maroz 2011.05.10. 10:23:48

@Kettes: Már vártam. Elvégre csak nem maradhat az annyiban, hogy van az országban valami, ami működni látszik civiliter is, állam nélkül, és nem is annyira rosszul.

Látszik amúgy a cikkből is a bizonytalanság, a Nemzeti Lovas Stratégiát nem olvastam, szégyen, de a stratégiai írásokat illetően nagy az elmaradásom, még von Clausewitz-et sem olvastam, szóval nem érteni, hogy akkor most mi is lesz kötelező az iskolákban? A lovasoktatás, vagy a lovagolni tanulás?

Mindkettő eléggé félelmetesen hangzik. Ha a lovagolni tanulás, akkor lehet számolni. Egy óra bérlovon mifelénk olyan 2500 forint, és ez nem fröccsönthető, ha évente egymilliót rendelünk belőle akkor se lesz két forint ötven fillér. Évente egymilliót rendelni pedig szükségszerű, hiszen ha teszem fel minden évben megtanítjuk a hatodikosokat lovagolni, az évente kábé százezer gyerek, tíz alkalommal számolva (ami durván semmire sem elég, de ez nálunk nem szokott számítani) az biza egymillió.

Szorozva kétezerötszázzal az annyi mint (csak el ne kúrjam) 2,5 milliárd. Gyurikám, van nekünk most fölös 2,5 milliárdunk lóra? Rózsikám, nekünk most kábé annyi fölösünk van, ami egy darab lónak egy egészen sajátos részére sem elég, például ha neked olyan kéne, még ahhoz is csak közadakozásból tudsz hozzájutni, legfeljebb.

Nagy szavak, nemzeti stratégia, újabb konc a járadékvadászoknak, ehh.

XPS 2011.05.11. 11:40:24

@nerángass: nehéz eldönteni, hogy ez valós tudósítás-e.
De a szájmozgás alapján tényleg énekelt.
És még a szíriuszi csavarodó Grespikre gondoltuk, hogy hibbant?!
Nincs ezeknek főnöke?
Vagy a kontraszelekció demonstrálása a cél?

Vagy a Caligula-lova jelenséggel állunk szemben? Örüljenek a pedagógusok, hogy nem egy tengerimalac a főnökük?

XPS 2011.05.11. 13:14:32

Volt az a baleset a SicAl tározójával.
Most megint emlegetik a rádióban, sajtóban.
Már a Gruppo Ferrovie dello Stato (ez az ottani MÁV) is komoly kártérítési igénnyel jelentkezik, holott vizsgálat még nem bizonyította, hogy a SicAl hibájából következett be a katasztrófa.
Eddig csak Il Magnifico kabinetje adott ki egy "határozatot" erről.

Lehet, hogy a SicAL tulajdonosai is kapnak hamarosan egy megfontolandó ajánlatot, amivel a tulajdonlással járó gondoktól megszabadulhatnak??

A művészek válláról már levették az alapítványuk kezelésével járó nyűgöket.

sajtohuba 2011.05.11. 14:39:34

@XPS: Egyenlőre csak ideiglenes intézkedésig jutott a kúria.
Szeretik a rózsát, tehát rossz emberek nem lehetnek, erről szól a kis kataniai dal is:
"Millió, millió, millió rózsaszál, vérvörös takaró tavaszi út porán"

www.zeneszoveg.hu/dalszoveg/4710/csongradi-kata/millio-millio-rozsaszal-zeneszoveg.html

ingatlanhirek.hu/hir/100-millios-jovatetelre-kotelezik-a-MAL-Zrt-t/22529/

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.05.13. 13:10:31

Lezárult az Il Magnifico consigliere-je által elrendelt vizsgálat a Tesso Lombardonál, a Lazzaro fivérek legnagyobb konkurrensénél. A vizsgálat szerint az áruházlánc 97 százalékban megfelel a higiéniai előírásoknak, a talált apróbb mulasztások elsősorban adminisztratív jellegűek. A vizsgálat azt is igazolta, hogy a Tesso napi gyakorlata mindenben megfelel a Magyarországon hatályos törvényeknek, saját Élelmiszerbiztonsági kézikönyve pedig sok esetben szigorúbb előírásokat tartalmaz, mint amelyeket a jogszabály megfogalmaz.

Vaffanculo, fakadt ki Gabriele Lischacci, a Corriere della Cooperazione főszerkesztője, és a hír közreadása helyett a következőt jelentette meg:

"Rengeteg egerünk van az állateledelsoron és a tejsoron – írta kollégáinak a Tesso minőségbiztosítási vezetője. Az ügy miatt a hatóság átfogó ellenőrzést tartott, ám a kirobbant eset után napokkal később. S mivel nyilvánosan is bejelentették, a hivatal szerint a multinacionális vállalatnál felkészülten várták az ellenőröket."

Wolff 2011.05.13. 13:40:25

@Kettes: Ezek a lombardok vagy padánok tényleg mekkora gecik már! Az a Bossi nevű szemüveges alak is, a hülye zöld sáljaiban meg az ódivatú pápaszemével folyton agitál a szicíliaiak ellen, ez a Tesso meg ide jön, és arra utasítja a rendes szicíliai munkásembert, hogy naponta ellenőrizzék van-e egér! Naponta! Micsoda tempó már ez? És egyébként is honnan veszik a bátorságot, hogy szicíliai egerekre emeljenek kezet! Igaza van a Corrieranak, felháborító!

maroz 2011.05.13. 19:26:32

@Kettes: Ez a Scemieno a hibás, ha nem lő le minden kóbormacskát akkor nem szaporodnak el ennyire az egerek.

XPS 2011.05.13. 22:51:00

@maroz: a francia oligarchák áruházában, meg verebek röpködnek.
Ha Scemmieno fővadász urat oda beengednék, biztos nagyot javulna a két nép viszonya. A verebek terhére.

XPS 2011.05.13. 23:09:10

@sajtohuba: vajon az hogyan van, hogy van aki 4 évig az első tárgyalásig sem jut el egy adott ügyben, miközben más ügyben meg két nap alatt ítélet is van úgy, hogy a kár okai hivatalosan még nincsenek is tisztázva.

Milyen jó, hogy nálunk ilyen nem történhet, hála a hatalmi ágak szétválasztásának és a bíróságok függetlenségének!

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.05.27. 20:16:55

A MAL tulajdonosai önként és ellentételezés nélkül felajánlották a magyar állam számára a részvényeiket.
www.fn.hu//belfold/20110527/fordulat_mal_ugyben/

Ez az ajánlat sértő a magyar állam számára. A magyar állam elveszi, amit akar, nincs szüksége ilyesfajta gesztusokra.