Örülünk, Vincent?

Kazahsztán felett száll a dal...

Troll proximity


Orbanisztán Infochart

P/c szerint a világ

  • Hibás feed URL.

Híres utolsó szavak

Rovataink

Viccországban Gengszterkrónikák Gasztrowhat Focitörténelem Borzalmasvers Hülyeország Színház A nap idézete Zene-bona


nem felejtünk.jpg

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

FRISSÍTVE!

Itt az újabb történelmi csúcs

A központi költségvetés bruttó adóssága: 2010. május: 19.933,4 Mrd Ft; 2011. május: 21.116,5 Mrd Ft; 2012. május: 21.180,9 Mrd Ft; 2013. május: 21.765,4 Mrd Ft; 2014. október 24.736 Mrd Ft;2015. június 6. 24 847 Mrd F

 

Szűjjé má'!
tumblr_nzd85jlxqr1qd6fjmo1_1280.jpg

 

 
 

Te már bekövetted?

 

Vincent tumblr Falus.JPG

 


 

Vincenzúra

Troll Vincent.jpg

Figyelem! A Vincent szerzői — főszabályként — maguk moderálják a posztjaikra érkező hozzászólásokat. Panaszaitokkal vagy a mellékhatásokkal a poszt írójához forduljatok!

Köszönettel: Vincent Anomália

Címkék

abszurd (39) áder (5) adózás (11) alkotmány (45) alkotmánybíróság (10) államosítás (7) arcképcsarnok (14) ascher café (24) a létezés magyar minősége (6) bajnai (16) bank (7) bayer (23) bayerzsolt (14) békemenet (7) bkv (7) bloglossza (14) borzalmasvers (156) cigány (7) civilek (5) civil társadalom (8) demokrácia (24) deutsch tamás (6) devizahitelek (9) dogfüggő (10) egyház (10) ellenzék (7) erkölcs (17) érték (19) Érvsebész (11) eu (13) eu elnökség (8) felsőoktatás (15) fidesz (76) fideszdemokrácia (7) film (12) filozófia (13) foci (12) focijós (19) focikvíz (54) focitörténelem (94) fritztamás (6) gasztrowhat (9) gavallérjános (10) gazdaság (8) gengszterkrónikák (14) gyurcsány (27) hangfal (98) heti válasz (19) hétköznapi történetek (32) hétvége (44) hoax (5) hülyék nyelve (16) hülyeország (165) idézet (768) igazságszolgáltatás (6) imf (26) indulatposzt (11) interjú (7) járai (12) jobbik (17) jogállamiság (33) kampány (12) kampányszemle (9) katasztrófa (5) katonalászló (21) kdnp (9) kétharmad (16) költségvetés (21) könyvszemle (9) konzervatív (18) kormányváltás (22) kormányzás (42) kósa (8) kövér (11) kultúra (21) kumin (14) lánczi (5) lázár jános (12) levelező tagozat (12) lmp (8) magánnyugdíj (25) mandiner (15) március 15 (8) matematika (9) matolcsy (44) mdf (5) média (48) melegek (8) mesterházy (7) mnb (5) mosonyigyörgy (7) mszp (32) mta (5) napitahó (7) navracsics (14) nedudgi (15) nekrológ (11) nemigazország (5) nemzeti együttműködés (5) ner (11) nyugdíj (5) oktatás (12) önkormányzatok (6) orbán (46) orbanisztán (15) orbánizmus (101) orbánviktor (65) országgyűlés (6) pártállam (23) politika (14) polt (5) program (9) retró (22) retro (115) rettegünk vincent (14) rogán (9) sajtó (22) sajtószemle (6) schmitt (38) selmeczi (8) semjén (6) simicska (7) sólyom (7) spoof (19) stumpf (5) szász (6) századvég (7) szdsz (9) szijjártó (16) színház (35) szlovákia (5) szszp (5) tarlós (12) társadalom (50) törökgábor modul (8) történelem (5) tudjukkik (22) tudomány (17) tüntetés (17) ügyészség (9) választás (37) vb2010 (19) vendégposzt (68) videó (11) vincent (10) Vincent szülinap (6) voks10 (7) vörösiszap (16) zene (23) Címkefelhő

Velük mindent meg lehet csinálni? — ellenposzt

2009.07.28. 09:00 | szempontpuska | 24 komment

Címkék: trianon foci tahó

Az éremnek mindig két oldala, van. Ez ismert köz(rö)hely.

 
Velünk mindent meg lehet csinálni....  hirdette az egyik blogtársunk, a bukaresti botrányos Steaua-Újpest mérkőzés után, ahol a poszt írója és kommentelők nagy része az egész tahóságból annyit vezetett le, a Magyar Külügyminisztérium, no lám már megint ugye, nem intézkedik semmit, tétlenül szemléli hogy megalázzák a magyarokat. Az elkövető — román — csürhére, talán csak a látszat kedvéért, egy-egy mellékes megjegyzés jutott. Mind az írásból, mind a kommentekből az jött le, az egész focibalhé tulajdonképpen csak egy apropó a jól megszokott általános anyázáshoz, hazaárulózáshoz.
 
odavágó... 
 
Bár a kommentek során folytatott vitákban kiderült, az öntudatos követelőknek maguknak sincs sok fogalmuk arról, mit és milyen alapon lehet(ne) tenni az ügy kapcsán - a konkrétumok elvesztek a homályos utalások, önfeledt személyeskedés és követhetetlen párhuzamok felhőjében - a legmesszebb talán azzal a vitatársammal jutottam, aki azt mondta: egy kis felháborodás azért elkelt volna. Hallatszott azért néhány tiszta, mérsékelt hang is. Amely pl. az MLSz fellépését tartotta adekvátnak, míg a poszt szerzője - egy focibalhé keretein messze túlmutató - de a konkrét helyzetre nézve már esmeg teljesen hatástalan elképzelést vázolt.
 
A lényeg - úgy tűnik - hogy volt egy huligánbalhé, és ismét lehet disznólábazni, jöttek a tudjukkik, Trianon, hazaárulók és nemzetvesztők, hogy ezt hagyják.

 

Már akkor elhatároztam, hogy a visszavágó után írok egy szembesítő posztot (aki tudja honnan származik és mire szolgál a szempontpuska - pontosan érteni fogja a miértet). Türelmesen vártam a visszavágóra és hogy elüljenek utózöngék. Az idő nekem dolgozott. Viszonylag kis rizikót vállaltam.

...visszavágó

Minden úgy történt ahogyan az várható volt. Pátyról fenyegették bombával a Steauát, petárdákkal lőtték a román drukkereket  és Székely Jánost lehazaárulózták, amiért a Steauában játszik (sőt! gólt lőtt).

Más dolog, hogy már ez is megér önmagában egy misét: nehogy már a lelátó tahói döntsék el, mi lenne Székely hazája.

A focipálya az focipálya, az ultra az ultra, a tahó az tahó, a csürhe az csürhe módjára viselkedik. Legyen az román vagy magyar, újpesti vagy fradista, Bukaresten vagy Budapesten.

hazaáruló gól ?

Budapest tényleg nem Bukarest — címmel írt vitriolos beszámolót erről a Sportgéza, levonva a tanulságot, a szájkaratés turbómagyarok még a nacionalizmushoz is ostobábbak, mint megfelelő román eszmetársaik.

A lényeg nem is ez. Nem tudom pontosan, hogy a hivatkozott blog vagy az uborkaszezonban médiafelületre törő kereszténydemokrata képviselő volt-e a gyorsabb, hogy rákérdezzen a Külügyminiszternél: mit kíván tenni a bukaresti atrocitásra válaszul?!

gyújtóhangú székfoglaló

Mivel Balázs Péter arról már lemaradt, hogy saját maga tépje ki a Steaua B-közép kezéből a gyalázkodó molinót, van-sapka-nincs-sapka alapon, a KüM nem is vett tudomást az esetről. Nem értek a focihoz — talán ezt is mondhatta volna, de a polgári kormány volt igazságügy-minisztere ezt a frázist évekkel ezelőtt elpufogtatta. Azóta meg úgyis szekértolóvá vált. Egy másik kommentelő már azt is megmondta előre, ha a Külügy fociügyben mégis beszáll a futballhuligánok szópárbajába, azt nyilván azért teszi, hogy elterelje a figyelmet az itthoni problémákról. Kész, passz, a kör tehát bezárult.

No de!

Lement a visszavágó, és az újpestiek ultrái — akik miatt már egy évtizede nem járok ki a (foci híján) Megyeri úti labdarugdosásra — bebizonyították, ők sem különbek tudnak jobbak lenni annál, amiért a román Adevarulnak — nemzeti büszkeség ide vagy oda — volt mersze címlapon bocsánatot kérni (Respect!).

román külügyi szóvivő (helyett)

A céltalan és önmagát gerjesztő ökölrázás azonban sem itt, sem ott nem lépett diplomáciai szintre. Véleményemet fenntartom: nagyon helyesen.

Elvégre a német külügyminisztérium sem intézett diplomáciai jegyzéket, nem hívatta be a nagykövetet, nem zárta le a határokat, és nem üzent hadat nekünk például a Hertha szurkolóit ért atrocitásokért. Mint ahogy nem hirdettek hadiállapotot 14 éve a hollandok sem az Ajax fekete játékosainak majmozásáért. Az UEFA... az igen. Benyújtotta a számlát, itthon — meg akit illet — ment a műbalhézás. Nem is értik, miért.

eksün

Minden bizonnyal az UEFA pénztárosa most is kiveti a bírságot, amit nemzeti büszkeséggel be kell fizetni. A szűkölő kluboknak, nyilván. A bakancsos, Trianon-pólós macskajancsikat, akiket a Megyeri útnál láttam autózva, ez mit sem érdekli. Jól megpetárdázták a bozgorokat, és annyi. Jól esik. Talán jobban esne egy El Salvador vs. Honduras futballháború... persze nyilván a TV-fotelből, vagy a klaviatúrát verve, ahogyan az egy szájkaratéstól illik. De azért ez is valami.

Viszont akárhogy keresem, nem látom a román diplomáciai lépéseket a Megyeri úton történtek miatt...

Hát velük (is) mindent meg lehet csinálni?

Nyilván a puszta felvetésért, lesznek olyanok, akiknek az érem másik oldalát nézni, hazaáruló, román szekértolás. A többiek véleményét, érveit és szempontjait érdeklődve várom. Akár azoktól, akikkel a Vastagbőrön vitáztam. Miért hallgat a Román Külügyminisztérium?

 Hagyjuk ezt a trollokra! Kölcsönösen.

:-)

A bejegyzés trackback címe:

https://orulunkvincent.blog.hu/api/trackback/id/tr721271065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.07.28. 11:53:55

A Purdue Egyetem (amerikai) futballcsapatát hosszú-hosszú évekig módszeresen elverte a Notre Dame Egyetem. A szurkolók minden évben kimentek a meccsre, előtte végighallgatták a kommentárokat, hogy most ebben az évben biztosan sikerül, aztán csendben végigülték a 40 :13-as alázást. Nem gyújtották fel a Notre Dame buszát, nem hülyekatolikusköcsögözték le őket ugyanis kultúrlény nem csinál ilyesmit.

Aztán sok-sok év után egy Tiller nevű quarterback remek játékával mégiscsak sikerült megverni a Notre Dame Fighting Irish-t. A közönség a mérkőzés után decensen bement a pályára leszerelte a hatalmas kapufákat, végigvitte a városon és beledobta a Wabash folyóba. Mert ez valami szép tizenkilencedik századi szokás ilyen alkalmakra. A rendőrségnek elvileg akkoris közbe kellene avatkoznia ha valaki eldob egy rágógumit, de csak nézték ahogy az aligrészeg publikum elviszi a kapufákat a stadionból (gy.k vagy ötméter magas egy ilyen futballkapu). Lehet úgyis teljesen kivetkőzni magunkból, és komplettül megőrülni, hogy közben senkit sem bántunk, és még az ellenfél szurkolói is jól szórakoznak rajta. Csak nem kell hozzá ordas balkáni bunkónak lenni mint az összes kelet(és nyugat) európai futballcsapat proli közönsége. Ez mentalitás kérdése, aki tisztességesen akar győzni, aki a valódi, férfias teljesítményt díjazza (konzervatív értékekről van szó) az nem fog nekimenni egy másik embernek csak azért mert az egy másik csapattól várja ugyanezt.

molaris 2009.07.28. 17:53:32

Mint a Vastagbőrön is, itt is az a véleményem: agyatlan barmok mindenütt vannak. A szomorú, hogy a magyar külpolitika következménye is, hogy ilyenek előfordulnak.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.07.28. 18:23:25

Én úgy tudom, hogy a Steaua ultrák levelet irtak a magyar külpolitikának és megkérdezték tőlük szabad-e cuki transzparenseket kitenni az UTE meccsen. A magyar külpolitika, aki amúgy Hilbert Etelka Géza névre hallgat, megette a kis briósát, megitta a kis feketéjét, megnézte a levelet, és végül elfelejtett válaszolni.

Win Elen 2009.07.28. 20:01:09

Ertheto alapokon nyugszik a nemzeti erzelmek mostanaban megfigyelheto megerosodese. A butak pedig itt is szeretnek az elso sorba tolakodni. Igy keveset latni toluk. Rajtuk kivul. Hat ez van.

A poszt tetszett!

@jotunder: :)

Win Elen 2009.07.28. 23:17:27

@szempontpuska: Vegig ragtam magamat a vastagbor szoban forgo posztjara erkezett kommenteken. Amit ebben a posztban hozzateszel, es amire ott is probaltal ravilagitani, azzal egyet ertek. De meg kell hagynom, hogy nem altal mindig a konzekvens kommunikacio magaslatan. Ertem arra, hogy volt benne tobbszor annyi szurkalas, hogy a kiszamithatoan primitiv reakcioknak megagyazzon, ne pedig neutralizalja azt. (es egy ket helyen nem is tudtam teljesen egyeterteni pl laspalmas ertelmezte erejesebb fellepes kapcsan, ami nem kell kizarja a diplomacia szabalyait - de osszessegeben igen)

szempontpuska 2009.07.29. 15:26:42

@Win Elen: érdemes volt végigrágni ?
szorgalmas ember vagy. Ez a blogodon is látszik

Win Elen 2009.07.29. 16:13:30

@szempontpuska: Erzem hogy ezzel valamit szeretnel nekem uzenni, de nem vagyok biztos benne, hogy at jon. Az ironia meter kileng, tehat mukodik. De a mierteket nem ertem. Es ilyenkor nem atallok kerdezni. Szoval kerlek fejtsd ki bovebben, ez utolso beiras mit is akart uzenni. Mert most ugy allok itt egy felmondat kozepen, hogy csak pislogni van erom. :)

Volt amiert erdemes volt - igy ismerem a hivatkozasi alapot. Ennyi kb.

szempontpuska 2009.07.29. 17:37:34

@Win Elen: ohhh semmi, csak az volt az irónia, hogy nem biztos h a téma megért ennyi utánaolvasást, de köszönöm. A másik utalás pedig az volt, hogy végre átböngésztem a te blogodat :-)

Win Elen 2009.07.29. 17:48:59

@szempontpuska: :) akkor helyre allt a belso koherencia a lelkemben. Csak mert a szorgalamas jelzo, a blogom alapjan nem igazan mondhato el rolam. Gondolom ezt a bejegyzesek surusege, es az azokbol hianyzo melyrehato utanjarasok okan. :) Ezert, es mert kritikat is megfogalmaztam, inkabb fricskanak gondoltam volna. Ez pedig nem jo erzes, foleg olyantol, aki szerepel a scroll megallito nickek listajan :)

szempontpuska 2009.07.29. 18:01:21

@Win Elen: :-)
akkor maradok a scroll-stop listán ? :-D

Win Elen 2009.07.29. 18:10:27

@szempontpuska: :DD

De ha a negativ ertelmezes jatszott volna, akkor sem lett volna maskeppen.

szempontpuska 2009.07.30. 16:05:52

@Win Elen: Az ÉS-t nyomtatottban olvastam, a svédeken nem csodálkozom, különösen érzékenyek erre a témára. Előrébb is tartanak, mint mi...

Win Elen 2009.07.30. 17:01:12

@szempontpuska: Igen. Plusz nagyon jol meg is van fogalmazva, hogy mi alapbol ugy allunk hozza valamihez, hogy ha latjuk a zsirafot akkor sem hisszuk el, es meg a cionista szalat is megtalaljuk a joszaggal kapcsolatban. :)

A vegen meg csak pisloghat a maglyarakas kozepen a szerencsetlen. Vagy a lampavason, kinek mi. :)


vagyis :(

szempontpuska 2009.07.30. 17:14:31

@Win Elen: hááát... :-(
Jövő 7en elvonulok szabira és ilyenkor kiszellőztetem a fejemből a közéletet is. Hátha mire visszatérek rájövök a megoldásra. Ha nem... akkor same shit :-/

Win Elen 2009.07.30. 18:06:51

En is pont ezt fogom tenni. Marmint elmegyek nyaralni.

A megoldasra en mar rajottem, csak az emberrel nem megoldhato. A tobbi elolenynek meg megy magatol is. :)

Akkor jo pihenest magunknak.

szempontpuska 2009.07.30. 23:00:18

@Win Elen: ez elég asimovistának hangzik. Ezért tecc :-)))

sajtohuba 2010.10.26. 17:41:27

A napi fidesznyomulástól kicsit elszakadva, illetve az egyik beírás több foci utáni érdeklődésére szolgál ez a hír, ami a fociszerető és "nagyformátumú" apák számára egy újabb kitöréi-érdekérvényesítési lehetőség jó példája. Nem, nem a magyar NB2-ből, hanem a román ötödosztályról van szó.

nol.hu/kulfold/tokes_nem_kert_elonyt_fia_szamara__csak_apakent_cselekedett .

sajtohuba 2013.01.08. 20:15:36

Bizonyítványosztás sportdiplomáciai sikerrel:

Döntött a FIFA: zárt kapus lesz a magyar-román vb-selejtező

www.samsungsport.hu/magyar-labdarugas/20130108/dontott-a-fifa-zart-kapus-lesz-a-magyar-roman-vb-selejtezo/

V mint... 2013.01.08. 20:25:08

@sajtohuba: OV azért csak bemehet, nem?

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2013.01.08. 20:27:33

@sajtohuba: ez volt az a pillanat, amikor az antiszemitizmus kárt okozott orbánnak. kiváló alkalom lenne néhány rasszista faszkalap seggének szétrúgására.

Tóth Csaba Tibor 2013.01.13. 21:05:00

@jotunder: először úgy olvastam, hogy "a kultúrfölény nem csinál ilyesmit."

:D