Örülünk, Vincent?

Kazahsztán felett száll a dal...

Troll proximity


Orbanisztán Infochart

P/c szerint a világ

  • Hibás feed URL.

Rovataink

Viccországban Gengszterkrónikák Gasztrowhat Focitörténelem Borzalmasvers Hülyeország Színház A nap idézete Zene-bona


nem felejtünk.jpg

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

FRISSÍTVE!

Itt az újabb történelmi csúcs

A központi költségvetés bruttó adóssága: 2010. május: 19.933,4 Mrd Ft; 2011. május: 21.116,5 Mrd Ft; 2012. május: 21.180,9 Mrd Ft; 2013. május: 21.765,4 Mrd Ft; 2014. október 24.736 Mrd Ft;2015. június 6. 24 847 Mrd F

 

Szűjjé má'!
tumblr_nzd85jlxqr1qd6fjmo1_1280.jpg

 

Híres utolsó szavak

 
 

Te már bekövetted?

 

Vincent tumblr Falus.JPG

 


 

Vincenzúra

Troll Vincent.jpg

Figyelem! A Vincent szerzői — főszabályként — maguk moderálják a posztjaikra érkező hozzászólásokat. Panaszaitokkal vagy a mellékhatásokkal a poszt írójához forduljatok!

Köszönettel: Vincent Anomália

Címkék

abszurd (39) áder (5) adózás (11) alkotmány (45) alkotmánybíróság (10) államosítás (7) arcképcsarnok (14) ascher café (24) a létezés magyar minősége (6) bajnai (16) bank (7) bayer (23) bayerzsolt (14) békemenet (7) bkv (7) bloglossza (14) borzalmasvers (156) cigány (7) civilek (5) civil társadalom (8) demokrácia (24) deutsch tamás (6) devizahitelek (9) dogfüggő (10) egyház (10) ellenzék (7) erkölcs (17) érték (19) Érvsebész (11) eu (13) eu elnökség (8) felsőoktatás (15) fidesz (76) fideszdemokrácia (7) film (12) filozófia (13) foci (12) focijós (19) focikvíz (54) focitörténelem (94) fritztamás (6) gasztrowhat (9) gavallérjános (10) gazdaság (8) gengszterkrónikák (14) gyurcsány (27) hangfal (98) heti válasz (19) hétköznapi történetek (32) hétvége (44) hoax (5) hülyék nyelve (16) hülyeország (165) idézet (768) igazságszolgáltatás (6) imf (26) indulatposzt (11) interjú (7) járai (12) jobbik (17) jogállamiság (33) kampány (12) kampányszemle (9) katasztrófa (5) katonalászló (21) kdnp (9) kétharmad (16) költségvetés (21) könyvszemle (9) konzervatív (18) kormányváltás (22) kormányzás (42) kósa (8) kövér (11) kultúra (21) kumin (14) lánczi (5) lázár jános (12) levelező tagozat (12) lmp (8) magánnyugdíj (25) mandiner (15) március 15 (8) matematika (9) matolcsy (44) mdf (5) média (48) melegek (8) mesterházy (7) mnb (5) mosonyigyörgy (7) mszp (32) mta (5) napitahó (7) navracsics (14) nedudgi (15) nekrológ (11) nemigazország (5) nemzeti együttműködés (5) ner (11) nyugdíj (5) oktatás (12) önkormányzatok (6) orbán (46) orbanisztán (15) orbánizmus (101) orbánviktor (65) országgyűlés (6) pártállam (23) politika (14) polt (5) program (9) retró (22) retro (115) rettegünk vincent (14) rogán (9) sajtó (22) sajtószemle (6) schmitt (38) selmeczi (8) semjén (6) simicska (7) sólyom (7) spoof (19) stumpf (5) szász (6) századvég (7) szdsz (9) szijjártó (16) színház (35) szlovákia (5) szszp (5) tarlós (12) társadalom (50) törökgábor modul (8) történelem (5) tudjukkik (22) tudomány (17) tüntetés (17) ügyészség (9) választás (37) vb2010 (19) vendégposzt (68) videó (11) vincent (10) voks10 (7) vörösiszap (16) zene (23) Címkefelhő

A "Zsidók, parasztok és schmidtmáriák " ciklusból

2018.01.21. 17:31 | jotunder | Szólj hozzá!

 

     Márai Sándor naplórészletek, zsidókról, parasztokról és Schmidt Máriáról. ("Ami a Naplóból kimaradt")

     "Ha a kommunisták egyszer eltakarodnak, sunyi negyedművelt parasztok kezében marad a ország." (417.oldal)

     "A valóság az, hogy ezek a népi tehetségek messze osztályhelyzetük vélt, vagy igazi nehézségei alatt voltak tehetségesek.... Joguk van a szociális igazsághoz, de tehetségük szintje jogán még sokáig nincs joguk ahhoz, hogy a művelt osztályok helyett adjanak műveltséget a magyar népnek." (417,oldal)

    " Valami baj van és volt a magyar paraszttal. Az "őserő" és a "talajgyökér", az egész "népi" műveltség rendkívül túlbecsült, mesterségesen eltúlzott, torzan kihangsúlyozott tünemény. A valóságban a magyar paraszt alkatilag, lényegében nem kell műveltség - mert ázsiai. " (416.oldal) 

    " Petőfi erotikája egy asztaloslegény csirizszagú érzékisége. Ezek a " kis feleségem jere az ölembe ide, hej, de potens vagyok!- kezdetű ömlengései túlszárnyalják a hasonlóan izléstelen Ady klapanciáit is.  (21. oldal)

    "Ha a zsidókra gondolok három arc világosodik meg. A batyús zsidó, a síber-zsidó, a politikai-zsidó mellett és mögött mindig erre a három arcra kell gondolni. Az egyik meghatározta az embernek önmagához való viszonyát, ez a zsidó Freud. A másik meghatározta az embernek a világegyetemhez való viszonyát, ez a zsidó Einstein. A harmadik meghatározta az embernek a társadalomhoz való viszonyát, ez a zsidó Marx. Meghatározásaikat lehet kifogásolni, de megkerülni többé nem lehet. S még egy zsidó arca dereng a messzeségben: ez a zsidó meghatározta az embernek az Istenhez való viszonyát. Neve Jézus. " (65.oldal)

   "A zsidók a bolsevizmusban egyféle büntető-expedíciót látnak mindennel és mindenkivel szemben, aki nem zsidó." (98.oldal)

   " A nagy tárgyi akadályok mellett az ugratók: a zsidók, a nyilasok, a dilettánsok, akik mindenkinek útjában állanak." (150.oldal)

  "L.-ék az első napokban elvittek a Radio Magic Citybe. Kitűnően vacsoráztunk egy kínai kiskocsmában, tizenkét fogásos ebédet adtak, mandulás kacsát, rákot káposztában. L.-éknek Pestről jött valami vendége, Rózsi szerint történésznő, csúnya bandzsa szemei vannak, mint Franciso de Zurbarán nagy Krisztus-képén a kufár feleségének. Végtelen buta egy asszony volt, még azt sem értette, hogyan kell a kínaiak pálcáival a főtt rizst enni.  Fáj a lábszáram, Dr. Strock balzsamjával kenem, talán jobban leszek holnapra és akkor elmehetünk Connecticutba az Ernáék irodalmi ágensével. " (193.oldal)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hát nem egészen mind Márai, de majdnem, hehe. nyilván nem vagyok olyan rettenetesen olvasott, hogy Sanyi bátyánk összes szövegére fejből emlékszem, az ötlet nem tőlem származik, de azért dolgoztam vele egy keveset

Vajda Mihály professzor úr esete az elszaladó kis lovacskával

2018.01.20. 19:20 | jotunder | 30 komment

 

      Nem lehet erről a dologról nem írni.

      A történet úgy kezdődött,  hogy az egyik schmidtmária vagy valamely slapaja belenézett Vajda Mihály professzor nemrég megjelent Szög a zsákból című önéletrajzi kötetébe. Nem kellett volna.

     Vajda professzor úr (érzésem szerint a könyv interjúrészében) írt a magyar paraszti/jobbágy mentalitásról, ami állítólag a FIDESZ híveire jellemző, szemben az européer értelmiségünk mentalitásával, amelyik, hát, mit lehet tenni, zsidó, zsidóforma.  Amely zsidókat, ő, mármint Vajda professzor úr, fel szokta ismerni. Itt egy kicsit elszaladt a professzor úrral az a bizonyos lovacska.

     Hülyeséget beszélt-e Vajda professzor úr?  Igen, hülyeséget. Mekkora hülyeséget? Szép, méretes hülyeséget. Nyilván nem írunk nagyobb társadalmi csoportokról ilyeneket, és különösen nem írunk ilyeneket,  ha lényegében semmi értelme sincs az egésznek az Orbán Viktornak való beszóláson túl.  A kontinentális filozófia is ismeri a jókurvaanyád kifejezést, akkor pedig azt kell használni parasztozás helyett.  

     A zsidó ügyről is eszembe jutott valami, amiről még nem nagyon írtam, és nem is nagyon fogok. Én pl. soha nem voltam Bánkon. Ennek egy kicsit az volt az oka, hogy mi nem rendes pesti zsidók voltunk, hanem olyan parasztféle vidéki zsidók. Nagyi nem járt gimnáziumba, a papájának meg csak négy elemije volt, elvitték a testvéreit a gázba, ahogy kell, de ő focimeccset nézett és Szilvásit olvasott (Szabó Magdát is, Tolsztojt is, általában sokat olvasott, sokkal többet, mint az unokája) és baromi jó vidéki zsidó konyhát csinált, szóval rohadtul nem úgy nézett ki, mint azok a zsidók, akikről Vajda professzor úr azt találta mondani, hogy felismerné őket. Nagyit nem ismerte volna fel. Engem talán igen, pedig hát, másik nagyim, upsz, fajkeresztény volt, azért nem vitték el a másik nagyapám 44-ben, akit egyébként szintén nem ismert volna fel a Vajda professzor úr, mert ő meg olyan bokszolóféle volt fiatalkorában, a nagynénémet sem ismerte volna fel, akinél a zsidó  kádári középosztály csináltatta meg azt a kosztümöt a Burdából,  ami - gondolom én-  a Rotschild Kláránál a tízszeresébe került volna.  Ennyit a jideaux-tematikáról.

     Vajda Mihály professzor úr attól, hogy 83 éves korában írt vagy mondott valami vicceset, még egy valaki marad. Ami, valljuk meg, elég élesen különbözteti meg őt az összes lehetséges schmidtmáriáktól. Tudom, tudom,  családforma, kommunizmus, meg lófütyi, igen, írnak emberek különböző okokból marhaságokat, csak bizonyos emberek írnak mást is, bizonyos emberek meg nem.

Soros György esete Gulyás Gergellyel

2018.01.18. 20:20 | jotunder | 49 komment

 

    Gulyás Gergely fidesznyik politikus felvetette, hogy tulajdonképpen ki lehetne tiltani Soros Györgyöt Magyarországról, ha nem tudja igazolni a magyar állampolgárságát.

    Gulyás Gergely elődei, a magyar keresztény jobboldal, hoztak három zsidótörvényt.  Gulyás Gergely elődei, a magyar keresztény jobboldal, ezek után -időnként önként és kéjjel - segítettek kiirtani a magyar zsidóság nagy részét.

   Míg világ a világ, a magát úri-kereszténynek képzelő jobboldali csürhe nem követelheti a Magyarországról elmenekülő zsidótól, hogy  igazolja a magyar állampolgárságát, mert annál a sárga csillagnál magyarabb passzport nem létezik.

   Van egy politikaelméletileg erősebb érvem is amellett, hogy nem okos dolog, ha Gulyás Gergely magyar zsidók állampolgárságát firtatja, és ez az, hogy esetleg egyszer emiatt nagyon pofán fogják baszni.  Remélem, hogy végtelenül européer módon fogalmaztam.

   Hogy a problematika egy másik vetületéről is ejtsek egy-két szót... Ez a Pázmányon hízlalt ugari kecskekényeztető elfelejti azt, hogy miközben az Új Keresztény Kurzus tízmilliárdokat vont ki a magyar felsőoktatásból, ez a Soros nevű zsidó adott ennek az országnak egy nyugati szintű  egyetemet.

    A Jótündér nevű zsidó semmi mást nem tehet, mint azt, hogy kiröhögi Gulyás Gergelyéket, a Tádzsikföldén is megmosolygott "kultúrájukkal", a bohócegyetemeikkel, és a dilinyós fasiszta haverjaiknak gründolt intézeteikkel együtt. Most is ezt teszi.

    Megint tizenháromszor kell majd színházba mennem Pesten, hogy elfelejtsem a gulyásgergelyeket.

 

 

A Mandiner esete a nácikkal (aprómegjegyzésposzt)

2018.01.17. 11:48 | jotunder | 22 komment

 

     Akartam írni arról, hogy a Mandiner felbérelte a magyar fasiszta ideológus, Baranyi Imre Tibor (az Attila Király Szellemtudományi és Nemzetstratégiai Akadémia volt "rektora") egykori tanítványát, Orbán politikai államtitkárának fiát, de valahogy kijjebb fordult a gyomrom a kelleténél. A pasi törölte a facebook profilját, amelyen az aradi tizenhármakat mocskolta az elmebeteg "tradicionalista " főnöke útmutatása alapján, de azért a nyoma megmaradt.

     Gyomorilag ez a másik történet sem teljesen OK, de pár sort megér. A Mandiner közölt egy cikket Batiszkáftól, amelyben a szerző Michel Audiard  francia forgatókönyvíró és filmrendező politikai inkorrektségéről ír egyetértőleg. Idézi, hogy Audiard szívesen bibsizett, de csak azért, hogy felbosszantsa az embereket.

    Az igazság ezzel szemben az, hogy Audiard  náci kollaboráns volt, aki a megszállás idején a zsidók ellen uszított. Csak nemrég, jóval a halála után derült ki, hogy mit tett 1943-ban, de ennek ismertetésétől a Mandiner megkímélte az olvasótáborát.

    Itt esetleg következhetne egy megjegyzés bizonyos hideg őszi hajnalokról, de nem következik. Vagy lesznek hideg őszi hajnalok, vagy sem. Arra nekem nincs befolyásom.  Gondolni meg azt gondolok bent a fejemben, amit csak akarok.

Kinevezte a makói érseket Pintér Sándor

2018.01.15. 13:46 | jotunder | 27 komment

 

 Ez így nem igaz (bár tudtommal nincs olyan makói érsek, akit NEM Pintér Sándor nevezett ki), de....

Szőnyi Szilárd, igen ő, talált egy egészen hihetetlen szöveget .

 "Én azt gondolom, hogy minden zavarom ellenére most mégis el kell mondanom, hogy ezen elismerés, díj mögött érzem azt a felelősséget, amelyet püspök úr rám ruházott, és nyilván ott van e mögött miniszter úr is, aki megszólított, és erre a plébánosi feladatra engem jelölt. (promenad.hu) "

 

  A FIDESZ mellett kampányoló hódmezővásárhelyi pap meséli el éppen, hogy Lázár János miniszter jelölte plébánosnak az állam és egyház szétválasztásának nagyobb dicsőségére. Big JC-t idézem:  "I am not happy.... "

Breaking News! Kohomológiák az Index címlapján !!!

2018.01.15. 11:22 | jotunder | 18 komment

 

   A Chern-osztály bonyolult vektoros rendszerek leírására szolgáló állandók sora a geometrikus algebrában. (index.hu)

         A Chern-osztályok kohomológiaosztályok, amelyeket sokaságok komplex vektornyalábjaihoz lehet rendelni. A geometrikus algebra az igazándiból algebrai geometria, ahol valóban értelmezhetőek a Chern-osztályok, bár ennek a cikkhez nem nagyon van köze. Az állandók sora, azok valójában a Chern-számok azok a Chern-osztályok szorzatai és az irányított sokaság kanonikus homológiájának (azaz implicite homológia is volt és pairing is!!!!) párosításából ered.

         Bottom line:  Kohomológia volt az Index címlapján. Ez szerintem Magyarországon sem online, sem nyomtatott folyóirattal nem fordult még elő.

       

Juncker javaslata székely zászló ügyben (politikailagkisséinkorrektposzt)

2018.01.13. 17:10 | jotunder | 21 komment

 

      Európai hírügynökségek szerint Jean-Claude Juncker határozati javaslatot terjeszt be az Európai Parlamentben a magyar és román kormányzat közötti feszültségek miatt. A Juncker-javaslat szerint a székely zászló kitűzésével kapcsolatos kérdéseket a két főváros főpolgármestere közötti lábszépségversenyen fogják eldönteni.  Amennyiben a magyarok győznek, Mihai Tudose-nak meg kell ígérnie, hogy kizárólag az uniós szabványoknak megfelelő kötélre akasztat, ha viszont a románok nyernek,  akkor átvilágítják Tiborcz István székelyzászlóipari cégeit.

    Az alábbiakban a román pályázat látható. Hajrá Tarlós István, hajrá magyarok!

    firea.jpg

   

"Előjött a románból a román" (megjegyzésposzt)

2018.01.12. 11:06 | jotunder | 12 komment

 

      A mandineres Szalma Gheorge-nak sikerült egy ilyen címet adnia a posztjának.

      A modern matematika egyik legfontosabb cikksorozata  Neumann János On rings of operators című négy részes munkája (három részben Francis J. Murray volt a társszerzője).  Ez a cikk a matematika egy egész ágát alapozta meg. Ebben az időszakban Magyarország Riesz Frigyessel, Haar Alfréddal, Fejér Lipóttal és legfőképpen (az akkor már régen Amerikában élő) Neumann Jánossal funkcionálanalízis nagyhatalomnak számított.

       Neumann Jánosnak nincs magyar iskolája. A Zoia Ceausescu által vezetett INCREST-ből Amerikába kivándorolt románok csinálták meg azt, amire Szalma Györgyéknek, a Kárpát-medence alfahímjeinek, a felsőbbrendű turáni konzervatív fiatalságnak éppen nem volt kedve. 

        Dan-Virgil Voiculescu, az ő tanítványa Sorin Popa, és a további tanítványok, románok és persze nem-románok lettek Neumann János utódai.

        Persze kit érdekel, az a lényeg, hogy ki hercigeskedik nagyobbat a Nagy Káeurópai Krimóban.