Örülünk, Vincent?

Kazahsztán felett száll a dal...

Troll proximity


Orbanisztán Infochart

P/c szerint a világ

Rovataink

Viccországban Gengszterkrónikák Gasztrowhat Focitörténelem Borzalmasvers Hülyeország Színház A nap idézete Zene-bona


nem felejtünk.jpg

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

FRISSÍTVE!

Itt az újabb történelmi csúcs

A központi költségvetés bruttó adóssága: 2010. május: 19.933,4 Mrd Ft; 2011. május: 21.116,5 Mrd Ft; 2012. május: 21.180,9 Mrd Ft; 2013. május: 21.765,4 Mrd Ft; 2014. október 24.736 Mrd Ft;2015. június 6. 24 847 Mrd F

 

Szűjjé má'!
tumblr_nzd85jlxqr1qd6fjmo1_1280.jpg

 

Híres utolsó szavak

 
 

Te már bekövetted?

 

Vincent tumblr Falus.JPG

 


 

Vincenzúra

Troll Vincent.jpg

Figyelem! A Vincent szerzői — főszabályként — maguk moderálják a posztjaikra érkező hozzászólásokat. Panaszaitokkal vagy a mellékhatásokkal a poszt írójához forduljatok!

Köszönettel: Vincent Anomália

Címkék

abszurd (39) áder (5) adózás (11) alkotmány (45) alkotmánybíróság (10) államosítás (7) arcképcsarnok (14) ascher café (24) a létezés magyar minősége (6) bajnai (16) bank (7) bayer (23) bayerzsolt (14) békemenet (7) bkv (7) bloglossza (14) borzalmasvers (156) cigány (7) civilek (5) civil társadalom (8) demokrácia (24) deutsch tamás (6) devizahitelek (9) dogfüggő (10) egyház (10) ellenzék (7) erkölcs (17) érték (19) Érvsebész (11) eu (13) eu elnökség (8) felsőoktatás (15) fidesz (76) fideszdemokrácia (7) film (12) filozófia (13) foci (12) focijós (19) focikvíz (54) focitörténelem (94) fritztamás (6) gasztrowhat (9) gavallérjános (10) gazdaság (8) gengszterkrónikák (14) gyurcsány (27) hangfal (98) heti válasz (19) hétköznapi történetek (32) hétvége (44) hoax (5) hülyék nyelve (16) hülyeország (165) idézet (768) igazságszolgáltatás (6) imf (26) indulatposzt (11) interjú (7) járai (12) jobbik (17) jogállamiság (33) kampány (12) kampányszemle (9) katasztrófa (5) katonalászló (21) kdnp (9) kétharmad (16) költségvetés (21) könyvszemle (9) konzervatív (18) kormányváltás (22) kormányzás (42) kósa (8) kövér (11) kultúra (21) kumin (14) lánczi (5) lázár jános (12) levelező tagozat (12) lmp (8) magánnyugdíj (25) mandiner (15) március 15 (8) matematika (9) matolcsy (44) mdf (5) média (48) melegek (8) mesterházy (7) mnb (5) mosonyigyörgy (7) mszp (32) mta (5) napitahó (7) navracsics (14) nedudgi (15) nekrológ (11) nemigazország (5) nemzeti együttműködés (5) ner (11) nyugdíj (5) oktatás (12) önkormányzatok (6) orbán (46) orbanisztán (15) orbánizmus (101) orbánviktor (65) országgyűlés (6) pártállam (23) politika (14) polt (5) program (9) retró (22) retro (115) rettegünk vincent (14) rogán (9) sajtó (22) sajtószemle (6) schmitt (38) selmeczi (8) semjén (6) simicska (7) sólyom (7) spoof (19) stumpf (5) szász (6) századvég (7) szdsz (9) szijjártó (16) színház (35) szlovákia (5) szszp (5) tarlós (12) társadalom (50) törökgábor modul (8) történelem (5) tudjukkik (22) tudomány (17) tüntetés (17) ügyészség (9) választás (37) vb2010 (19) vendégposzt (68) videó (11) vincent (10) voks10 (7) vörösiszap (16) zene (23) Címkefelhő

A volt köztársasági elnök a Trefortban (hírposzt)

2017.04.25. 12:06 | jotunder | 79 komment

 

     " Áder János egykori köztársasági elnök, aki jelenleg szociopata hazudozóként dolgozik az Orosz Föderáció Nyugati Területein, ellátogatott a kormányzósági székhelyen működő Trefort Gimnáziumba. " (vincentnews)

Magyarország (csakazértisposzt)

2017.04.23. 23:09 | jotunder | 27 komment

 

     Tegnapelőtt jöttünk haza (?) Pestről. Csütörtökön még elmentünk a Nemzetibe, igen, jól értik, a Nemzetibe, és egy egészen különleges és számomra igen fontos Cyrano-t láttunk David Doiashvili rendezésében, öt Roxanne-nal és a műorr nélkül játszó Fehér Tiborral, akinek van egy olyan vicces jelenete az Olt Tamással, amire egyszerűen nincsen szó.  Tizenkétszer voltunk színházban, ebből egyszer az Aegon-díjkiosztón, ahol Krasznaihorkaival és Máté Gáborral beszélgetett a Winkler Nóra. Mátét három darabban és a Belvárosi Disznótoros étkezdében láttam.  Tasnádi Bencét is háromszor láttuk játszani, plusz a kis kávézóban a Bárka mellett. Bezerédit is háromszor, Pogány Juditot csak egyszer, de ő tizenegyig mesélt nekünk a Fészek Színházban Kaposvárról. Láttuk megint Mucsit és a Scherert, meg a Nagy Ervint, a Stohlt és az Alföldit is. Volt, hogy a Katonába mentünk tüntetés után, volt, hogy a Katonából mentünk ki tüntetni a Parlament elé és aztán az Oktogonhoz. Az Oktogonnál ott volt az Enyedi Ildikó, akinek megnéztük a csodálatos filmjét, melynek férfifőszereplője Morcsányi Géza, csakhogy tényleg minden a helyén legyen, előttünk ült a Nemzetiben, és a Polgár Csaba is ott volt, akit a Mesél a bécsi erdő-ben láttunk a Városmajorban. Igen, Magyarország az egyetlen hely ahol ez megtörténhet az emberrel, ha angolnak születek, soha a közelébe nem kerülök semmi hasonlónak. 

   Nem tudom, hogy mi lesz, nem tudom, hogy ezek a fasiszta barmok tönkreteszik-e az ország egyik legjobb egyetemét, hogy megbélyegezhetik-e a civileket, hogy Európa páriájává tesznek-e bennünket, nem tudom, honnan is tudhatnám. Talán egyszer majd ezt is elveszik tőlem, de egyelőre még az enyém, és egyáltalán nem akarom odaadni nekik. 

Mit is írt a Matolcsi Máté?

2017.04.22. 14:08 | jotunder | 214 komment

 

   Ürge-Vorsatz Diána után most Matolcsi Máténak ugrottak neki, úgyhogy megpróbálom pár sorban vázolni azt, hogy egészen pontosan mi is a lényege a Matolcsi ügyének. 

   Bent Fuglede dán matematikus kérdezte a következőt. Ha A  n-dimenziós pozitív mértékű euklideszi halmazon van egy Hilbert-bázis, amelyik exponenciális függvényekből áll, akkor az A halmazzal az euklideszi tér kiparkettázható. Terry Tao, aki a ma élő egyik legnagyobb matematikus, megcáfolta a sejtést 5 dimenzióra és minden 5-nél magasabb dimenzióra. A Matolcsi Máté levitte az ellenpéldát 4 dimenzióra (a Tao-féle komplex Hadamard mátrix módszer finomításával) és aztán Kolountzakisszal együtt 3 dimenzióra (egy és kettő dimenzióra a mai napig nem tudják, hogy mi az igazság).  Egy biztos, ha a Tao megállt 5 dimenziónál, akkor 5 dimenzió alatt szignifikáns komplikációk lépnek fel. Na, erről írt lényegeset (többek között) a Matolcsi Máté. 

  Vannak fontos dolgok, mint pl. a funkcionálanalízis, és vannak rémisztő dolgok, mint pl. az orbánviktor. A dolgokat pedig helyükön kell kezelni. 

...and the Albert Pierrepoint medal goes to: (megjegyzésposzt)

2017.04.21. 10:02 | jotunder | 65 komment

 

      A horthysta kókler Molnár Attila Károly izéjét (jogi képviselőnk sápadtnak tűnik, nyugalom, az izé egy szép magyar szó, a legősibb magyar szavak egyike) Megadja Gábort uszította Orbán a kormánykritikus jobboldali értelmiségiekre. Megadja harmincezer forintért a zalaegerszegi jókommerédesanyját is eladná, kereslet és kínálat talált itt egymásra. A magyar Milo Yiannopoulos (kedves jogi képviselőnk,  Milo Yiannopoulos elsősorban szociopata és csak másodsorban) cuckservative-nak (ez a szellemesség a 4chan neonácijainak találmánya) nevezi Hörcher Ferencéket, mert a Molnár Tamás Kutatóközpont Sugar Daddyje, a Gyilkos Gnóm és leginkább azok főnöke,  ezt kérte tőle plusz áfa. Igen, MAK, GFG, Schmidtmari,  Megadja és az egész orbánista mocsár nemcsak szubhumán szinten tehetségtelen, de bármikor képes úgy elaljasulni, hogy az már szinte figyelemreméltó. Kötelességünk megvédeni azokat az embereket, akiket ezek a szörnyetegek megtámadnak, kötelességünk. Nem érdekes, hogy milyen világnézetű embereket támadnak meg, a veszett hiéna az veszett hiéna.

Megbukhat-e Orbán?

2017.04.17. 23:46 | jotunder | 250 komment

 

       Nem hiszem, hogy a speciális magyar "konzervativizmusnak" a közeljövőben alternatívája lesz Magyarországon. Ez a konzervativizmus alig hasonlít a nyugati konzervativizmusra,  etatista, nacionalista, reakcionárius és enyhén bumburnyák, de...

       Ha a választók többsége egy elviselhetően etatista, még kibírhatóan nacionalista, ártatlanul reakcionárius, és legalább is nem komplettül kretén irányba mozdulna el, akkor Orbánt le lehetne váltani. Valakire, akit ma még nagyjából úgy utálunk, mint őt, azonban nem csinált milliárdost a szemfelszedőnőjéből, nem járatta le magát teljesen a Nyugat előtt, valakire, aki még belefér. Mert Orbán már nem fér bele...

       Ezt a váltást kizárólag Angela Merkel és társai kényszeríthetik ki, olyan magyar állampolgárok segítségével, mint Csányi Sándor, ebben a váltásban az ellenzéknek gyakorlatilag nem lenne szerepe. Az ellenzék ellenzék maradna, én is ellenzéki maradnék, de ellenzékinek lenni egyáltalán nem rossz dolog, időnként kifejezetten jó.

      Közvetlenül Orbán mögött ma elmebetegek és közönséges bűnözők állnak, ezzel a Nyugat is tisztában van, ugyanakkor senkinek sem érdeke az instabilitás Magyarországon. Nehéz döntés előtt állnak az európai konzervatívok, én inkább fogadnék arra, hogy megtartják maguk között Orbánt, mint arra, hogy nem, de ennyire még sohasem fénylett a lapát.  

     Orbán már minden határt átlépett, őt már komoly, magára valamit is adó ember nem fogja elvállalni, ő a hatalomban is pária marad. Arra nincs lehetősége, hogy Putyin segítségével konzerválja a hatalmát, Merkel és Juncker nélkül ő egy senki, Orbán Magyarországa az uniós támogatásokból tartja fenn magát. 

    Tudomásul kell venni azt, hogy a legjobb, ami Orbán után jöhet, az egy emberarcú FIDESZ, de egy emberarcú  FIDESZ-szel ki lehetne egyezni, egy emberarcú FIDESZ Magyarországa már élhető lenne. 

     Nem a hatalomról kell álmodoznunk, csak egy olyan országról, ahol a kormány nem uszít nácikat a saját polgáraira, ahol a rasszizmus  kínos,  ahol esetleg nem teljesen legalizálják a melegházasságot, de a kormánypárt képviselteti magát a Pride-on, ahol maximum Csányik vannak és nem Mészáros Lőrincek, ahol nem mindenki tündöklő tehetség a közmédiában, de nincsenek feketelisták, ahol a magyar konzervatív miniszterelnök néha együtt vacsorázik Erdő Péterrel és Michael Ignatieffel, ahol a tudomány talán nem fontosabb, mint a futball, de esetleg kiegyeznek egy döntetlenben, ahol esetleg Lánczi András rektor maradhat, de Géfodornak, Habonynak és Schmidtmáriának takarodnia kell. 

  Annak az országnak újra lenne méltósága, nem nagyméltósága, csak afféle kicsike, és az emberek néha egymásra mosolyognának az utcán és nem kutakodnának a másik szemében, mert nem kell kutakodniuk többé a másik szemében. 

Idegen népelemek avagy fasiszta barom-e Orbán Viktor?

2017.04.16. 11:24 | jotunder | 65 komment

 

     Esettanulmány 1.  (2017) Orbán Viktor: "idegen népelemeket engednek be a világ más részeiből"

     Esettanulmány 2.  ( 1938 )    Hóman Bálint: "Világnézeti szempontból a kérdés alapja az, hogy a zsidóság aránytalanul vesz részt a kulturális életben és a sajtóban, ami egyes zsidó elemeknél, különösen az újonnan jötteknél, a magyartól idegen szemlélettel párosul. A történelem folyamán befogadott és itt talált idegen népelemek beházasodtak, elkeveredtek, áthasonultak a történetileg kialakult magyar fajba, beolvadtak a magyar nemzetbe és ma ennek szerves részeként élnek. "

 

Dilinyósokat uszít a rezsim a CEU-ra

2017.04.14. 12:12 | jotunder | 66 komment

 

 Esettanulmány 1.   Szőnyi Szilárd rezsimpocok elemzi Felföldi Zoltán "közgazdász-politológust", idézve, hogy a "CEU az abortusz és a homoszexualitás életformáját támogatja". Ebből is látszik, hogy Felföldi gumidominó, de in concreto ez az ember volt az, aki ezt a pszichiátriai szempontból igen érzékeny levelet követte el pár éve. 

 Esettanulmány   2.    Prostisrácok....   :a Honfoglalás 2000-től értesül arról, hogy a CEU hamarosan bezár. A Honfoglalás 2000 egy gyermekük elveszítésébe belebolondult idős házaspárt jelent, semmi mást.

 Ezen kívül van még Bayer, Boros, Gajdics és Bencsik.

 A közepesen rosszarcú, de azért az utcán feltűnés mentesen közlekedni tudó fideszkonzervatív sem fogja magát most feleslegesen exponálni. Csak a stikkeseket lehet most felhasználni, a  stúberkafejű stikkeseket. 

A teljes Lex CEU

2017.04.12. 15:45 | jotunder | 25 komment

2017. évi XXV. törvény

 

a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény módosításáról1

 

1. § A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény (a továbbiakban: Nftv.) 9. §-a a következő (2a) és (2b) bekezdéssel egészül ki:

„(2a) A felsőoktatási intézmény elnevezésének más felsőoktatási intézmény elnevezésétől egyértelműen különböznie kell. A felsőoktatási intézmény elnevezése nem lehet megtévesztő, nem kelthet az intézményre, annak tevékenységére vonatkozó hamis látszatot. Megtévesztőnek, illetve összetéveszthetőnek minősül a felsőoktatási intézmény elnevezése, ha annak magyar vagy idegen nyelven történő megnevezése és valamely más, az oktatási hivatalnál nyilvántartásba vett felsőoktatási intézmény elnevezése megegyezik. A felsőoktatási intézményt élő személyről elnevezni nem lehet. A történelem kiemelkedő személyiségeinek nevét a Magyar Tudományos Akadémia engedélyével, továbbá olyan nevet, amelyhez másnak jogi érdeke fűződik, csak a jogosult hozzájárulásával lehet a felsőoktatási intézmény nevében feltüntetni.

(2b) A felsőoktatási intézmény idegen nyelvű elnevezésének tartalmilag egyeznie kell a magyar nyelvű elnevezéssel. Két vagy több azonos nevű felsőoktatási intézmény esetén a név viselésének joga azt a felsőoktatási intézményt illeti meg, amelyik fenntartója a nyilvántartásba vételi kérelmet elsőként nyújtotta be.”

 

2. § (1) Az Nftv. 76. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Magyarország területén külföldi felsőoktatási intézmény akkor folytathat oklevelet adó képzési tevékenységet, ha

a) magyarországi működésének elvi támogatásáról szóló, Magyarország Kormánya és a külföldi felsőoktatási intézmény székhelye szerinti állam Kormánya által kötött – föderatív állam esetében, amennyiben a nemzetközi szerződés kötelező hatályának elismerésére nem a központi kormányzat jogosult, annak központi kormányzatával létrejött előzetes megállapodáson alapuló – nemzetközi szerződés kötelező hatályát a szerződő felek elismerték,

b) a székhelye szerinti országban működő, és ott ténylegesen felsőoktatási képzést folytató államilag elismert felsőoktatási intézménynek minősül,

c) az általa Magyarország területén folytatni kívánt képzés és az arra tekintettel kiállított oklevél államilag elismert felsőoktatási fokozatot adó képzésnek minősül és

d) működését az oktatási hivatal engedélyezte.”

(2) Az Nftv. 76. §-a a következő (1a) bekezdéssel egészül ki:

„(1a) Az (1) bekezdés szerinti felsőoktatási intézmény tekintetében – a történelem kiemelkedő személyiségeivel kapcsolatos névhasználati szabály kivételével – alkalmazni kell a 9. § (2a) és (2b) bekezdése szerinti szabályokat is azzal, hogy a felsőoktatási intézmény elnevezése sem az 1. melléklet szerinti, sem Magyarországon képzési tevékenységet folytató külföldi felsőoktatási intézménnyel nem lehet összetéveszthető.”

(3) Az Nftv. 76. § (2) és (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(2) A működési engedély megtagadható a származási országbeli vagy más, az ESG-nek megfelelő felsőoktatási akkreditációs szervezet szakvéleménye alapján. A szakvélemény nyilatkozik a képzés személyi és tárgyi feltételeiről, a képzés minőségéről.

(3) A működési engedély megtagadható, ha a külföldi oklevél végzettségi szintjének a magyarországi elismerésére nincs lehetőség. Ha a más államban székhellyel rendelkező felsőoktatási intézmény által kibocsátott külföldi oklevél végzettségi szintjének magyarországi elismerésére nincs lehetőség, akkor erre az intézménynek egyértelműen és igazolhatóan fel kell hívni a képzésre jelentkező figyelmét, amelynek teljesülését az oktatási hivatal ellenőrzi.”

(4) Az Nftv. 76. §-a a következő (5a) és (5b) bekezdéssel egészül ki:

„(5a) A működési engedéllyel rendelkező külföldi felsőoktatási intézményt az oktatási hivatal nyilvántartásba veszi. A működési engedélyt az oktatási hivatalnak legalább ötévente felül kell vizsgálnia. Az oktatási hivatal a működési engedélyre vonatkozó határozatát visszavonja, ha a külföldi felsőoktatási intézmény, vagy a képzés az (1) bekezdés a)–c) pontjában, a (2) és a (3) bekezdésben meghatározott feltételeknek utóbb nem felel meg.

(5b) A külföldi felsőoktatási intézmények működése felett a miniszter gyakorolja a 65. és 66. §-ban meghatározott jogkörét.”

(5) Az Nftv. 76. § (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(6) Az (1) bekezdésben megjelölt, külföldi oklevelet kibocsátó felsőoktatási intézmény törvényességi ellenőrzésére vonatkozó rendelkezéseket törvényben kihirdetett nemzetközi szerződés eltérő rendelkezésének hiányában kell alkalmazni.”

 

3. § Az Nftv. 77. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A más EGT-államban székhellyel rendelkező felsőoktatási intézmény magyarországi működésére a 76. § (1) bekezdés a) pontjában foglaltakat nem kell alkalmazni, továbbá a működésének megkezdéséhez szükséges engedély kiadása a 76. § (3) bekezdésében meghatározott egyenértékűségi feltétel alapján nem tagadható meg.”

 

4. § (1) Az Nftv. 115. § (7) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(7) E törvénynek – a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény módosításáról szóló 2017. évi XXV. törvénnyel (a továbbiakban: Módtv2.) megállapított – 9. § (2a) és (2b) bekezdésében, 76. § (1) és (1a) bekezdésében meghatározott feltételeket – föderatív állam esetében annak központi kormányzatával létrejött előzetes megállapodás kivételével – a 2017. szeptember 1-jén magyarországi működési engedéllyel rendelkező külföldi felsőoktatási intézménynek 2018. január 1-jéig kell teljesíteni. Föderatív állam esetén az ennek alapjául szolgáló előzetes megállapodást a Módtv2. hatálybalépését követő hat hónapon belül kell megkötni. A feltételeket nem teljesítő külföldi felsőoktatási intézmény működési engedélyét az oktatási hivatal visszavonja és 2018. január 1-jét követően a külföldi felsőoktatási intézmény magyarországi képzésének első évfolyamára hallgató nem vehető fel azzal, hogy a 2018. január 1-jén már megkezdett magyarországi képzések változatlan feltételek mellett kifutó rendszerben – de legfeljebb a 2020/2021-es tanévben – fejezhetők be.”

(2) Az Nftv. 115. §-a a következő (8) bekezdéssel egészül ki:

„(8) E törvénynek – a Módtv2-vel megállapított – 77. § (4) bekezdésében foglaltakat első alkalommal a 2018/2019. tanévben indított képzések tekintetében kell alkalmazni, azzal, hogy a már megkezdett képzések változatlan feltételek mellett kifutó rendszerben – de legfeljebb a 2020/2021-es tanévben – fejezhetők be.”

 

5. § Az Nftv. 117. § (4) bekezdés helyébe a következő bekezdés lép:

„(4) A 2005. évi felsőoktatási törvény 106. § (7) bekezdése alapján nyilvántartásba vett képzéseket, valamint az azokra vonatkozó, az információs rendszer által kezelt adatokat az oktatási hivatal a képzés kifutó rendszerű befejezésével, de legkésőbb a 2020/2021. tanév végén törli a nyilvántartásából, és kezdeményezi a felsőoktatási információs rendszerből való törlést, feltéve, hogy e képzések nem felelnek meg a 77. § (4) bekezdésben meghatározott feltételeknek.”

 

6. § Az Nftv. 77. § (3) bekezdésében a „76. § (1) bekezdésben” szövegrész helyébe a „76. § (1) bekezdés b) és c) pontjában” szöveg lép.

 

7. § Hatályát veszti az Nftv.

a) 77. § (4) bekezdésében az „, illetve a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetről (OECD)” szövegrész,

b) 104. § (7) bekezdés ba) pontja.

 

8. § (1) Ez a törvény – a (2)–(3) bekezdésben foglalt kivétellel – a kihirdetését követő napon lép hatályba.

(2) A 2. § (3), (4), (5) bekezdése, a 3. §, a 4. § (2) bekezdése, az 5–6. § és a 7. § a) pontja 2017. szeptember 1-jén lép hatályba.

(3) A 7. § b) pontja 2017. december 31-én lép hatályba.

 

Áder János s. k.,
köztársasági elnök

Kövér László s. k.,
az Országgyűlés elnöke