Örülünk, Vincent?

A Vincentblogért érdemes internet-adót fizetni!

Troll proximity


Orbanisztán Infochart

Hirdetés

Blogajánló

P/c szerint a világ

Rovataink

Viccországban Gengszterkrónikák Gasztrowhat Focitörténelem Borzalmasvers Hülyeország Színház A nap idézete Zene-bona


nem felejtünk.jpg

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

FRISSÍTVE!

Itt az újabb történelmi csúcs

A központi költségvetés bruttó adóssága: 2010. május: 19.933,4 Mrd Ft; 2011. május: 21.116,5 Mrd Ft; 2012. május: 21.180,9 Mrd Ft; 2013. május: 21.765,4 Mrd Ft; 2014. június: 24.673,1 Mrd Ft (forrás: akk.hu)

 

Ha csak egy dolgot..

..hallgatsz meg az internetadóról:

  via: pontosan-ahogy

 

 

Híres utolsó szavak

 
 

Te már bekövetted?

 

Vincent tumblr Falus.JPG

 


 

Vincenzúra

Troll Vincent.jpg

Figyelem! A Vincent szerzői — főszabályként — maguk moderálják a posztjaikra érkező hozzászólásokat. Panaszaitokkal vagy a mellékhatásokkal a poszt írójához forduljatok!

Köszönettel: Vincent Anomália

Címkék

abszurd (35) áder (5) adózás (11) alkotmány (45) alkotmánybíróság (10) államosítás (7) arcképcsarnok (14) ascher café (21) a létezés magyar minősége (6) bajnai (16) bank (7) bayer (21) bayerzsolt (13) békemenet (7) bkv (6) bloglossza (13) borzalmasvers (153) cigány (7) civil társadalom (8) demokrácia (24) deutsch tamás (5) devizahitelek (9) dogfüggő (10) egyház (10) ellenzék (6) erkölcs (16) érték (19) Érvsebész (11) eu (13) eu elnökség (8) felsőoktatás (12) fidesz (73) fideszdemokrácia (7) film (11) filozófia (12) foci (11) focijós (19) focikvíz (54) focitörténelem (94) fritztamás (6) gasztrowhat (9) gavallérjános (10) gazdaság (8) gengszterkrónikák (14) gyurcsány (27) hangfal (91) heti válasz (15) hétköznapi történetek (31) hétvége (44) hoax (5) hülyék nyelve (15) hülyeország (150) idézet (735) igazságszolgáltatás (6) imf (26) indulatposzt (11) interjú (7) járai (12) jobbik (17) jogállamiság (33) kampány (12) kampányszemle (9) katasztrófa (5) katonalászló (21) kdnp (9) kétharmad (16) költségvetés (21) könyvszemle (9) konzervatív (18) kormányváltás (22) kormányzás (42) kósa (8) kövér (11) kultúra (21) kumin (14) lázár jános (11) levelező tagozat (12) lmp (8) magánnyugdíj (24) mandiner (13) március 15 (8) matematika (6) matolcsy (43) mdf (5) média (46) mesterházy (7) mosonyigyörgy (7) mszp (32) mta (5) napitahó (7) navracsics (14) nedudgi (15) nekrológ (11) nemigazország (5) ner (11) nyugdíj (5) oktatás (9) önkormányzatok (6) orbán (44) orbanisztán (11) orbánizmus (97) orbánviktor (65) országgyűlés (6) pártállam (23) politika (14) polt (5) program (9) retró (22) retro (115) rettegünk vincent (14) rogán (8) sajtó (22) sajtószemle (6) schmitt (38) selmeczi (8) semjén (7) simicska (6) sólyom (7) spoof (18) szász (6) századvég (6) szdsz (9) szijjártó (16) színház (30) szlovákia (5) szszp (5) tarlós (10) társadalom (49) törökgábor modul (6) tudjukkik (22) tudomány (16) tüntetés (16) ügyészség (9) választás (35) vb2010 (19) vendégposzt (68) videó (11) vincent (10) voks10 (7) vörösiszap (16) zene (19) Címkefelhő

Szerelmes üzenet

2014.10.22. 21:24 | Kettes | 7 komment

A Kehi elnökének, illetékes alelnökének és illetékes vizsgálatvezetőjének:

De meg lesztek ti baszva, galambocskáim...

heart.jpg

Internetado(felmondatposzt ekezetek nelkul)

2014.10.22. 12:09 | jotunder | 66 komment

 

       Tegyuk fel, hogy mondjuk nem a kozeposztaly facebookozasat adoztatnak meg, hanem mitomen, elvennek a szegenyektol a segelyuk utolso morzsajat is. Ugye, akkor nem tuntetnenk? (egyebkent tenyleg elveszik)

       Azok csak szegenyek, nekik meg nalunk kozeposztalybelieknel is nagyobb kuss van. Elnezest, de ez valahogy az eszembe jutott.  Az is eszembe jutott persze, hogy ket percre kitiltjak a habonyt valamelyik kontinensrol, mar is elfelejtette a fidesz az alapszabalyt:  Soha ne azokat basztasd, akiknek van hangjuk. 

· 1 trackback

Idézet a reggeli kávéhoz

2014.10.22. 08:00 | szempontpuska | 55 komment

Címkék: idézet

Internetadó.JPG

fidesz.hu 2008 április 26

az amerikai kulugyminiszterium sajtotajekoztatoja (nemtulerdekesposzt)

2014.10.21. 14:15 | jotunder | 56 komment

QUESTION: Can I go to Hungary?

MS. HARF: Yes.

QUESTION: I know we don’t talk about Hungary very often, but apparently, the U.S. has issued entry bans on several Hungarian Government officials.

MS. HARF: We have.

QUESTION: We reported this over the weekend. And it comes, I believe, just as the foreign minister, whose name I’m afraid I can’t really pronounce – Szijjarto – is due to travel to Washington on Tuesday. He’s going to be having several high-level talks. And I just wondered if you could confirm (a) who he’s meeting, and (b) why these entry bans were put into force, if they were put into force, and against whom.

MS. HARF: They were. This was – I think happened last week. It happened a few days ago. We have applied Presidential Proclamation 7750 to certain current and former Hungarian officials. It provides authority to deny visas to current or former government officials who have engaged in public official corruption. We don’t comment on the specifics on who are on these, as you remember, probably, from visa bans in other places as well.

QUESTION: So we could assume that this doesn’t apply to the foreign minister, since he’s --

MS. HARF: I think that’s a fair --

QUESTION: Okay.

QUESTION: So basically, you’re denying them because they are accused of corruption?

MS. HARF: Corruption, correct. And look, Hungary is a close friend, ally. We have an ongoing dialogue with its government about democratic principles addressing corruption, so I’m sure that will be a topic of conversation on --

QUESTION: Have they protested the visa ban?

MS. HARF: I do not know. Let me check. And I don’t know who’s meeting.

QUESTION: You don’t know. Could you find out who he’s meeting?

MS. HARF: I can, yes.

QUESTION: I would assume that perhaps he’s going to meet with Victoria Nuland, but --

MS. HARF: I would guess, but I will check.

QUESTION: Or the Secretary?

QUESTION: -- who apparently has been highly critical of Hungary and the corruption level, so --

MS. HARF: Well, it’s certainly something we’re very concerned about.

QUESTION: So if you could give to us who he’s meeting with, that’d be --

MS. HARF: Yes, yes. Thank you. What else? James --

QUESTION: Another --

MS. HARF: -- and then I am going to go around the room.

     ennyi

Idézet a reggeli kávéhoz

2014.10.21. 08:00 | szempontpuska | 31 komment

Címkék: idézet

1000 éves államisággal rendelkező ország vagyunk, de szükségünk van az USA barátságára. Mivel mi csak barátságot várunk, nem értjük az amerikai lépést, de a kormány tiszteletben tartja az amerikaiak döntését, csak segítséget kér ahhoz, hogy felderíthessék, mi történt – mondta a miniszter. De mivel Lázár szerint az USA nem segít az információk megismerésében, arra a kérdésre sem tud válaszolni, hogy kiket tiltottak ki és arra sem, hogy miért tiltottak ki magyarokat az Egyesült Államokból.

Lázár János 2014. október 20.

Török Gábor docens úr esete a demokratikus határokkal (jézusmáriaposzt)

2014.10.20. 22:03 | jotunder | 140 komment

 

          Dr. Török Gábor a politikatudomány docense értekezésében rávilágít arra, hogy "Orbán Viktor nem lépte át a demokratikus határokat". 

          Ez így van, Orbán Viktor nem lépte át a demokratikus határokat. Orbán soha semmilyen határt nem lép át. Ő ugyanis gondosan lerúgja a határokat, aztán megtapossa azokat a határokat és csak azután dugja fel a határokat az ő szeretett Magyarországának. 

          Török docens egy kicsit túl sok Lánczi Andrást hallgatott mostanában, talán még a beszélőre is bejár majd hozzá, ha esetleg tényleg eljön az a bizonyos századvég.  Ma a politológusnak hőhullámai lesznek, amikor egy erősen üzbég beállítottságú miniszterelnök tenyészkancának néz valamely itt most megnevezni nem kívánt észak-nyugat balkáni országocskát. Merthogy a politika logikájáról van szó. Török docensnek szívesen megmutatok egy-két speciális nézői szegmenst kiszolgáló filmművészeti teljesítményt, és talán abban is a politika logikáját fogja látni, pedig csak a civil szférába történő sajátos behatolásról van szó.

          Igen, Orbán Viktor tudja, hogy mit csinál. Tervei vannak és azokat végrehajtja. Politikai gépezetet épített fel és működteti. Erre lehet élvezni nagyokat, de mint fent megjegyeztem, az egyetemes filmkultúrában vannak nagyobb volumenű szerkezetek, amelyeket nagyjából ugyanarra használnak, mint Orbán a sajátját. 

          Gyakorlatilag megszüntette a közmédiát. Nem, visszavonom. Mi az, hogy "gyakorlatilag"? Megszüntette a közmédiát. Nem szervilissé tette a közmédiát, hanem (ezt nem tudom leírni úgy, hogy lányos anyák is el tudják olvasni), szóval hanem, és borzasztóan. És a közmédia közben hangokat adott ki magából, amely hangok talán nem véletlenül hasonlítanak a fent már tárgyalt alkotásokban szereplő egyes színművésznők hangjához. Az ügyészséget és az adóhivatalt persze nem alakította át bűnszövetkezetté. Legalábbis jogi képviselőnk szerint jobb ha így fogalmazok és közben kacsintok egyet. Szóval neeeeem.  A kollégista haverjainak, a felcsúti gázszerelőjének, a fogorvosának seeeeem játszotta át a fél országot. Deeeeemokratikus haaaaatárokat neeeeeem léééééépett áááát. 

        Nem, kedves docens úr, én nem állítom azt, hogy az ellenzék nagyon tehetséges, vagy csak nem nagyon tehetségtelen, egyike-másika nem érdemel-e triple penetration-t egy orrszarvúcsordától, hogy a metaforánál maradjunk. Leszarom az ellenzéket kedves docens úr, leszarom az ideológiájukat, a hülye kis lapjaikat, a fontos jelzőiket, amelyekre olyan büszkék, és közvetlenül utána, végtelen tisztelettel kérem a docens urat, hogy most komolyan menjünk már a picsába, de tényleg. Mit nem lépett át ez az anyaszomorító Guantanamo-szökevény?

      Igen, Magyarország nem úgy nemrendesdemokrácia, mint azok a nemrendesdemokráciák, ahol az ellenzékieket vízbe fojtják, ahol a választásokon csak egy pártra lehet szavazni, ahol negyven évig uralkodhat egy baltás gyilkos. Igen, Magyarországon nincs totális diktatúra. Hát docens úr, ez kurvajó vazze. Erre bazírozzunk már világfürdőhelyet. Ekkora örömöt, hogy csak megerőszakolják az országot, de nem húzzák karóba, írjunk róla disszertációt. 

     Drága docens úr, ne mondja, hogy megmondta, mert nem mondta meg. Ugye az van, hogyha az van ugye, hogy ugye van, akkor a docens úr ismerősei közül néhányan, ugye, a köztörvényes bűnözők, vaníliafagylaltok és jegesmedvék közül az egyik halmazba tartoznak. Mondta nekik, hogy ne lopjanak szuperhatalomtól fényes nappal? Mondta? Nem mondta. Azt mondta, hogy nem lépte át, meg demokratikus, meg többé-kevésbé, meg lófasz. És ez most kevés lesz. 

   

 

· 1 trackback

Pinocset Aurél, hol késel az éji homályban? (tágranyíltszeműposzt)

2014.10.20. 12:25 | jotunder | 232 komment

  

             Csak tréfálkozom. Verseket mondogatok Lambergről, Latourról, ami éppen eszembe jut, csak valahogy mindig enyhe büntetésvégrehajtási jellege lesz a poézisnek. 

              Valami történt. Más országokban is történt ilyesmi, de azok banánintenzív országok. Az olyan országokban, amikor már túl sok ilyen dolog történt, a honvédelmi GDP hirtelen teljes terjedelmében jelenik meg az utcán és elkezdi lőni az elnöki palotát. Ez a veszély nálunk nem fenyeget, mert a hetes busszal lehet nagyobb károkat okozni, mint a magyar páncélos egységekkel.

              Egy olyan fényes demokráciában, mint Baganda-Bongo, úgy nézett ki egy ilyen esemény, hogy a korrupcióellenes nemzeti hivatal vezetőjét kellett megkenni ahhoz, hogy egyáltalán beléphess az országba, és a hivatalnokok árát beleírták az alkotmányba. Ez még rendben lett volna, de amikor a legfőbb ügyész ellopta az amerikai ügyvivő óráját, akkor Washington neheztelni kezdett.

              A másik tipikus eset, El Guldolodor, ahol két kokain-kartell közül kell választani demokratikusan. Általában ott is megvárják az amerikaiak, hogy a miniszterelnök unokaöccse két dolgos kezével kezdje árusítani az anyagot Chicagoban. 

               Félreértés ne essék, vannak esetek, amikor egy országot gyakorlatilag teljesen ellopnak, de valamennyi olaj még marad az alján, és akkor nem biztos, hogy nagyobb ügyet csinálnak belőle. Nem, az Egyesült Államok nem egy bociszemű Norvégia vagy Izland, az amerikaiak hajlamosak időnként túlreagálni ügyeket, ha valakinek rossz irányba nő meg az arca. Orbán arca pedig egészen egzotikus irányokba is nőtt.

              Nem tudjuk, hogy mi történt. Én nem is javaslom azt senkinek, hogy bármit elhiggyen. Nem tudom, hogy igaz-e az, amit az átlátszók lehoztak. Bevallom, ez nekem túlságosan is erősnek tűnik. Sok mindent képes vagyok feltételezni erről a bandáról, de ezt nem. Még nem. 

              Az biztos igaz, hogy kormányközeli embereket kértek meg, hogy ezen a rohadt nagy bolygón ne pontosan Kanada és Mexikó között tartózkodjanak. És mintha érintett lenne valamilyen nagyon magas rangú ember a NAV-tól.  Meg talán ő meg ő. Talán. 

              Valami történt. Sok minden történhetett.

              Én csak annyit szeretnék megjegyezni, hogyha esetleg, netalántán, mégis AZ történt, akkor a magyar népnek kettő darab választási lehetősége van. Elkergeti a rezsimet az országból, de úgy, hogy Deutsch Tamás legközelebb valahol Óceániában lesz vicces, a helyi pálmagyár egyik melléküzemágában három műszakban, vagy...  lehúzza magát a vécén, ugyanis még a történelem szemétdombján is létezik valamiféle elvárás.

            

              

             

Picur története

2014.10.20. 11:48 | seprűbajnok | 13 komment

Címkék: hétköznapi történetek

Mama halála után Papa egyedül maradt. Nagyon. A felnőtt fiú, az unokák Pesten, barátok sose voltak különösebben, a néhány rokonnal hűvös a viszony. Amikor egy régi haver kutyájának kölykei születtek Papa elhozhatott egy kis szukát.