Örülünk, Vincent?

Kazahsztán felett száll a dal...

Troll proximity


Orbanisztán Infochart

P/c szerint a világ

Rovataink

Viccországban Gengszterkrónikák Gasztrowhat Focitörténelem Borzalmasvers Hülyeország Színház A nap idézete Zene-bona


nem felejtünk.jpg

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

FRISSÍTVE!

Itt az újabb történelmi csúcs

A központi költségvetés bruttó adóssága: 2010. május: 19.933,4 Mrd Ft; 2011. május: 21.116,5 Mrd Ft; 2012. május: 21.180,9 Mrd Ft; 2013. május: 21.765,4 Mrd Ft; 2014. október 24.736 Mrd Ft;2015. június 6. 24 847 Mrd F

 

Szűjjé má'!
tumblr_nzd85jlxqr1qd6fjmo1_1280.jpg

 

Híres utolsó szavak

 
 

Te már bekövetted?

 

Vincent tumblr Falus.JPG

 


 

Vincenzúra

Troll Vincent.jpg

Figyelem! A Vincent szerzői — főszabályként — maguk moderálják a posztjaikra érkező hozzászólásokat. Panaszaitokkal vagy a mellékhatásokkal a poszt írójához forduljatok!

Köszönettel: Vincent Anomália

Címkék

abszurd (39) áder (5) adózás (11) alkotmány (45) alkotmánybíróság (10) államosítás (7) arcképcsarnok (14) ascher café (24) a létezés magyar minősége (6) bajnai (16) bank (7) bayer (23) bayerzsolt (14) békemenet (7) bkv (7) bloglossza (14) borzalmasvers (156) cigány (7) civilek (5) civil társadalom (8) demokrácia (24) deutsch tamás (6) devizahitelek (9) dogfüggő (10) egyház (10) ellenzék (7) erkölcs (17) érték (19) Érvsebész (11) eu (13) eu elnökség (8) felsőoktatás (15) fidesz (76) fideszdemokrácia (7) film (12) filozófia (13) foci (12) focijós (19) focikvíz (54) focitörténelem (94) fritztamás (6) gasztrowhat (9) gavallérjános (10) gazdaság (8) gengszterkrónikák (14) gyurcsány (27) hangfal (98) heti válasz (19) hétköznapi történetek (32) hétvége (44) hoax (5) hülyék nyelve (16) hülyeország (165) idézet (768) igazságszolgáltatás (6) imf (26) indulatposzt (11) interjú (7) járai (12) jobbik (17) jogállamiság (33) kampány (12) kampányszemle (9) katasztrófa (5) katonalászló (21) kdnp (9) kétharmad (16) költségvetés (21) könyvszemle (9) konzervatív (18) kormányváltás (22) kormányzás (42) kósa (8) kövér (11) kultúra (21) kumin (14) lánczi (5) lázár jános (12) levelező tagozat (12) lmp (8) magánnyugdíj (25) mandiner (15) március 15 (8) matematika (9) matolcsy (44) mdf (5) média (48) melegek (8) mesterházy (7) mnb (5) mosonyigyörgy (7) mszp (32) mta (5) napitahó (7) navracsics (14) nedudgi (15) nekrológ (11) nemigazország (5) nemzeti együttműködés (5) ner (11) nyugdíj (5) oktatás (12) önkormányzatok (6) orbán (46) orbanisztán (15) orbánizmus (101) orbánviktor (65) országgyűlés (6) pártállam (23) politika (14) polt (5) program (9) retró (22) retro (115) rettegünk vincent (14) rogán (9) sajtó (22) sajtószemle (6) schmitt (38) selmeczi (8) semjén (6) simicska (7) sólyom (7) spoof (19) stumpf (5) szász (6) századvég (7) szdsz (9) szijjártó (16) színház (35) szlovákia (5) szszp (5) tarlós (12) társadalom (50) törökgábor modul (8) történelem (5) tudjukkik (22) tudomány (17) tüntetés (17) ügyészség (9) választás (37) vb2010 (19) vendégposzt (68) videó (11) vincent (10) voks10 (7) vörösiszap (16) zene (23) Címkefelhő

Szilvay Gergely homofób őrjöngéséről (megjegyzésposzt)

2017.06.26. 14:32 | jotunder | 9 komment

 

        A szerelem: férfi és nő. A család: papa, mama, gyerekek. Ez számunkra nem kérdés, nem téma, hanem alap. Magától értetődő. (Szilvay Gergely Mandiner)

         Szegény jogi képviselőnk imént hívott fel mobilon, hogy valahogy bezáródott a spájzba, sajnos egyelőre nem találom a kulcsot, és egyre rosszabb a vétel, halló, halló, jaj, megszakadt a vonal. Azt gondolja szegény, hogy arról fogok írni,  hogy megítélésem szerint Szilvay Gergely szexuális vágyainak tárgyai hány évesek és milyen neműek. Azt gyanítja, (ne tessék már annyira dörömbölni, fel fog jönni a Smulcz néni a harmadikról), hogy írok egy kedves pap bácsiról, aki a kis Gergely vállára tette anno a kezét, és aztán elindult, mármint a kéz, Dél felé. Ugyan. 

         Számomra is vannak magától értetődő dolgok. Van, ami nem téma, hanem alap. 

         Ez a Magyarország a Neumann János, a Wigner Jenő, a Szilárd Leó, a Kármán Tódor, a Polányi János országa is lehetett volna, de a szilvaygergelyek országa lett. Ez az ország beleszeretett a tehetségtelenségbe, és én szemben Szilvayval, nem akarok semmiféle szerelem útjába állni.

         Ez az ország halálosan komolyan a Nemzet Írójának tartotta a Jókai Annát, a Nemzet Történészének tartja a Schmidt Máriát, és egyszer a Nemzet Filozófusának fogja tartani a Szilvay Gergelyt. Mert magára ismert bennük.

         Ez itt 2017, egy olyan országban élek, ahol tizenkilenc meleg konzervatívot választottak meg parlamenti képviselőnek,  nem fogok egy pázmányos surmónak kiselőadást tartani, mert minek.  

         Azt kellene megígérnem, hogy Magyarországon soha nem fognak megalázni meleg embereket, hogy nem teszik tönkre az életüket, nem kell magukra zárni az ajtót, de nem tudom megígérni, mert látom ennek a piliscsabai Savonarolának a kis pofikáját, látom a karrierlehetőségeit, látom a Mandinert megszerző Tombor-Habony Andrást, aki szigorúan filozófiai értelemben a Szilvay háta mögött áll a szigorúan filozófiai értelemben vett  zuhanyozóban és, hopp, most csusszan ki az a szigorúan filozófiai értelemben vett szappan a kezéből. Azt is meg kellene ígérnem, hogy marad a CEU, hogy nem zaklatják a civileket, hogy lesz WC-papír a kórházban, hogy nem előz meg minket Albánia a PISA-teszten, és azt sem tudom. Reménykedni tudok. Egy hűvös őszi hajnalban, amikor nem tudom, hogy mi fog elkezdődni, csak azt, hogy mi ér majd véget. 

Orbán Viktor esete a Mindenhatóval

2017.06.24. 00:26 | jotunder | 48 komment

 

         Az asszonyt Grünfeld Zálinak hívták. Nagyon fontos, hogy volt neve, nem egyszerűen csak egy asszony volt, volt neve, lakcíme, gyerekei, unokája, később dédunokája. Grünfeld Záli magyar állampolgár volt. Megpróbálom ezt érthetően körülírni. Pontosan annyira volt magyar, mint Orbán Viktor bármely közeli hozzátartozója. 

          Ennek az asszonynak mindenét elvették a Magyar Királyság közhivatalnokai. Majd altesti motozásnak vetették alá és egy vagonba zárták. A vonat az Auschwitz-Birkenau koncentrációs tábornál állt meg. 

          Grünfeld Záli röviddel megérkezése után bezárták egy terembe, amelyet hidrogén-cianidot tartalmazó gázzal töltöttek meg. A hidrogén-cianid rácsatlakozik valamilyen fehérjére és blokkol egy mitokondriális enzimet.  Grünfeld Záli belélegezte a gázt és megfulladt. Azt gondolom, hogy Grünfeld Záli megfulladásának részleteit az olvasó nem viselné jól.  Pontosan ugyanúgy fulladt meg egyébként, ezt fontosnak tartom leírni, mint ahogy Orbán bármely közeli hozzátartozója fulladt volna meg, ha ő lélegezte volna be a gázt, ugyanis az ő sejtjeinek is szüksége van ezekre a mitokondriális enzimekre. 

          Egészen különös, hogy Orbán közeli hozzátartozói illetve Grünfeld Záli sejtjeinek pontosan ugyanarra van szüksége.  Mintha ugyanolyan emberek lennének, sőt, mintha az életüknek ugyanannyi értelme lenne. Mintha. 

          Grünfeld Záli tetemét lemosták, majd meggyújtották. A magas hőmérsékleten a csontok teljesen elégtek és Grünfeld Záliból csak pár maroknyi hamu maradt. Ugyanakkor meg kell jegyeznem, hogy ha ezen a hőmérsékleten Orbán valamelyik közeli hozzátartozójának tetemét égetnék el, belőle is szinte ugyanannyi hamu maradna.

           Mint azt korábban megjegyeztem, Grünfeld Zálinak, aki a hidrogén-cianidot belélegezte, a későbbiekben lett egy dédunokája. Ő írja most ezt a posztot. Ő (én) nem áldozat.  Grünfeld Záli meggyilkolása, a hidrogén-cianid, a fulladás leírhatatlan borzalma, a testnedvek elszabadulása nem enyhül filozófiai tartalommá, mindenféle rútság metaforájává, nem akarom, hogy azzá váljon, legyen az, ami, az elkékülő test látványával, a szagokkal és hangokkal együtt, amelyek Grünfeld Záli halálát kísérték. 

            Orbán Viktor ma elmagyarázta, hogy dédanyám (dédapám, nagyanyám és nagyapám testvéreinek) halála lényegtelen epizód, az altesti motozással, a  hidrogén-cianiddal és a testet elemésztő tűzzel együtt. Mellékszál.

            Hiszen Klebelsberg Kunó.

            Nem John von Neumann, nem Wigner Jenő, nem Szilárd Leó, ők is inkább csak epizód és mellékszál. Hanem Klebelsberg Kunó, és ha Klebelsberg Kunó, akkor a Legfőbb Hadúr, Csonka-Magyarország nem ország, népek Krisztusa, lesz még Fogarason magyar lakodalom, kincses Kolozsvár, fehér pej Kassán, mit nekünk hidrogén-cianid. 

           Nagyanyámnak volt egy beszélgetése a Grünfeld Záli miatt. Nem Vitéz Nagybányaival, nem Szálasival, nem Adolf Hitlerrel,  hanem a Világ Urával. A nagyanyám négy elemivel és három polgárival azt találta mondani a Mindenhatónak, hogy  a Grünfeld Zálit, meg a többieket nem tudja megbocsátani neki. Pedig ő túlélte, epizódként, mellékszálként, de túlélte.

       Majd ha Orbán Viktor bele mer nézni a Teremtő szemébe és bármit, de tényleg bármit mer neki mondani, akkor tárgyalhatunk arról, hogy államférfiú volt-e a Horthy Miklós vagy esetleg csak egy kis darab szar.

        Addig nem. 

            

          

        

A legfontosabb dolog, amit Horthyról tudnunk kell....(megjegyzésposzt)

2017.06.21. 23:17 | jotunder | 52 komment

 

      Horthy Miklós hatvan éve meghalt.

      Az országát pedig igenis maga alá temette a történelem, és amit végül kiástak a történelem romjai alól, az  nem úgy nézett ki, mint államférfiak lehetséges hazája.

    Orbán Viktor ma azt akarta mondani a maga pirított napraforgómag illatú elokvenciájával, hogy ő személyesen egy kivételes államférfiú, aki ha akarná megtámadhatná a Szovjetuniót, akinek a Szijjártó Pétere az egy gróf Bánffy Miklós, a Schmidt Máriája egy Hóman Bálint, a Bayer Zsoltja egy Krúdy Gyula, a Kleinheislere meg egy doktor Sárosi György.

    És hát nem....

A magyar matematika oriasi sikere (breakingposzt)

2017.06.18. 18:45 | jotunder | 38 komment

Nincs ekezetem, de nem fogok estig varni a poszttal.

Het magyart hivtak meg a 2018-as Rio de Janeiro-i Nemzetkozi Matematikai Kongresszusra eloadonak.

Tardos Gabor, Szegedy Balazs, Nemethi Andras es Toth Balint az MTA Renyi Alfred Matematikai Kutatointezetben dolgozik (Toth Balint ezen kivul Bristolban is professzor), Babai Laszlo (Chicago), Balogh Jozsef (Urbana), Mathe Andras (Warwick).

Ezek mogott a meghivasok mogott vilagraszolo eredmenyek vannak, altalaban egy konkret dologra is szoktak gondolni a meghivas kapcsan, neha tobbre.

A Középiskolai Matematikai Lapok esete a ........

2017.06.16. 14:38 | jotunder | 61 komment

 

     A Középiskolai Matematikai Lapok (KÖMAL) költségvetéséből 15 millió forint hiányzik ebben az évben az elmaradt pályázati lehetőség miatt. 

      A KÖMAL 1893 óta rendez éves pontversenyt középiskolások számára, amelyen Kármán Tódor, Harsányi János, Erdős Pál, Fejér Lipót és Riesz Frigyes is indult (Neumann János az első világháború idején volt gimnazista, amikor a KÖMAL nem jelent meg).  

      Próbáljuk elképzelni egy pillanatra azt, hogy egy Schlosser, Sárosi, Puskás, Kocsis, Albert fémjelezte futballakadémiának 15 millióra lenne szüksége. 

      A KÖMAL-on nőtt fel az egész magyar matematika. Az egész. Itt van az utóbbi évtizedekről a lista, rögtön az elején az 2017.évi Széchenyi Díjas Bollobás Béla nevével, aki a hatvanas évek elején nyert, de ott van rajta az idei Eisenbud-díjas Erdős László, és az a Babai László, akiről még posztot is írtam, amikor megcsinálta a kvázi-polinomiális idejű gráfizomorfizmus-algoritmust.

       Itt egy valóságos hungarikumról van szó. Olyasmiről, amire bárki büszke lehet, ami a legszebb napjainkon jellemzi ezt a szerencsétlen országot. És nem, nem vagyok hajlandó leírni azt, amit minden pillanatban leírok, azokról, akik.... A KÖMAL fontosabb, mint a politika.

       Ezt a lapot akkor alapították, amikor Wekerle volt a miniszterelnök és Ferenc József az államfő, ez nem gyerekség, akkor sem az, ha gyerekeknek szól, azoknak a gyerekeknek, akikre még talán bazírozhat valamiféle nem nagyon szánalmas jövőt ez az ország. 

Vadászat konzervatívokra

2017.06.15. 23:10 | jotunder | 25 komment

 

       A Heti Válasz páros interjút közölt Botos Máté egyetemi docenssel a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Politológia Tanszékének vezetőjével, illetve Megadja Gábor keretlegénnyel.   

       Megadja egészen szemérmetlenül cinikus módon közölte, hogy a "polgári Magyarország 2002 óta nem más, mint vágyvezérelt gondolkodás, tovaszállt idea", aztán delirált valamit a nemzeti erőről, meg a négyszázalékos gazdasági növekedésről, és egészen futólag, géppisztolya ravaszát éppen csak megsimogatva kérte meg Botost, hogyha lehetséges ne szóljon bele a politikusok dolgába.  

     Megadja mögött GFG, GFG mögött Habony, Habony mögött pedig az Orbán-Lévai klán áll.  Pontosan tudja, hogyha Orbán Viktorral nem történik valami rendkívüli és ő folyamatosan deklarálja lojalitását, akkor "0 akadémiai teljesítménnyel " (ezt a Facebookon írta Megadjáról egy professzor, akivel nem gondoltam volna, hogy valaha is egy platformra kerülök) is meglesz neki a havi egymisi, élete végéig. Én persze azt gondolom, hogyha mégis történik valami rendkívüli az Orbán Viktorral, akkor ez az "élete végéig" esetleg még kaphat egy érdekes újraértelmezést, és ha valaki hozna egy pohár vizet drága jogi képviselőnknek azt megköszönném. 

   Semmi olyat nem tudtam meg Megadja gondolkozásáról, ami a Nagy Brehm Crocuta Crocuta címszava alatt nem szerepel. Ezek nem nagyon komplikált ragadozók, nem nagyon jó a szaguk, és az alapkérdés mindig az, hogy  ők vagy mi. 

   Alig két évvel Kolumbusz előtt egy Francisco Jimenez de Arrabal nevű admirális a Santa Isabella fedélzetén elindult Nyugatra, hogy megtalálja a legbiztonságosabb utat Indiába.  Hónapokig hányódott az óceánon, tengeribeteg lett, depressziós,  elveszítette a hitét Aragóniában és Kasztíliában, amikor is egy júliusi napon elért a Föld peremére. A tenger hullámai ott a semmibe vesztek, a sötét és végtelen semmibe, ami éppen ott kezdődött el, ahol az admirális horgonyt vetett.  Ekkor Arrabal kilépett a Világ végét jelentő vékony ezüstcsíkra és lenézett a mélységes infinitumba. Kurvaélet! - mondta az admirális a kasztíliai felsőközépnemesek iskolázott nyelvén, de mégis határozottan. Kurvaélet. 

Gulyás Gergely és a büszkeség (megjegyzésposzt)

2017.06.11. 00:00 | jotunder | 97 komment

 

      „Mindenki azt tesz, ami akar, de nagyon nem értenék egyet azzal, ha fideszes politikus venne részt a Pride-on, és ezt kizártnak is tartom”. (Gulyás Gergely)

       Amiről eszembe jutott, hogy negyvenöt magát nyíltan melegnek vagy biszexuálisnak nevező politikus került be a brit Parlamentbe, közülük tizenkilenc konzervatív.  Theresa May leginkább Ruth Davidsonnak köszönheti, hogy egyáltalán futhat még egy kört a derék ulsteri tahókkal (akik semmivel sem rosszabbak, mint egy átlagfideszes, csak kicsit nehéz gyerekkoruk volt, a vezetőjük apját kis híján megölte az IRA, őt magát majdnem felrobbantották). Ruth Davidson tavaly eljegyezte a barátnőjét, ő a skót konzervatívok vezetője, egyike a legtehetségesebb brit politikusoknak. 

       Gulyás igazi káeurópai konzervatív értelmiségi, nem buzizik, csak nagyon nem ért egyet, meg tartja itten a kizártat. Februárban voltam Manchesterben, elmentem a Gay Village-be, ja, ott van ilyen, bár Gulyás úr nyilván nagyon nem ért vele egyet, és ahogy átsétáltam az egyetemre a Sackville Parkban megálltam Alan Turing szobra előtt. Egy padon ült, kezében alma.

       Az az alma a jelképe a nagyonnemértésnek és a kizártnaktartásnak, azt az almát, azt a sok-sok almát nem tudom megbocsátani a gulyásgergelyeknek. 

       Gulyás vállalhatja azt, hogy egy tehetségtelen opportunista rezsimhörcsög, kiváló magyar emberek ezrei pedig a titkukba zárva válnak depresszióssá, és keresik meg a maguk almáját, pedig ahogy Oscar Wilde mondta: be yourself, everbody else is taken. 

       

       

Erős és büszke futballnemzet vagyunk (megjegyzésposzt)

2017.06.09. 22:57 | jotunder | 55 komment

 

      Majdnem megvolt a döntetlen Andorra ellen.