Örülünk, Vincent?

Kazahsztán felett száll a dal...

Troll proximity


Orbanisztán Infochart

P/c szerint a világ

  • Hibás feed URL.

Rovataink

Viccországban Gengszterkrónikák Gasztrowhat Focitörténelem Borzalmasvers Hülyeország Színház A nap idézete Zene-bona


nem felejtünk.jpg

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

FRISSÍTVE!

Itt az újabb történelmi csúcs

A központi költségvetés bruttó adóssága: 2010. május: 19.933,4 Mrd Ft; 2011. május: 21.116,5 Mrd Ft; 2012. május: 21.180,9 Mrd Ft; 2013. május: 21.765,4 Mrd Ft; 2014. október 24.736 Mrd Ft;2015. június 6. 24 847 Mrd F

 

Szűjjé má'!
tumblr_nzd85jlxqr1qd6fjmo1_1280.jpg

 

Híres utolsó szavak

 
 

Te már bekövetted?

 

Vincent tumblr Falus.JPG

 


 

Vincenzúra

Troll Vincent.jpg

Figyelem! A Vincent szerzői — főszabályként — maguk moderálják a posztjaikra érkező hozzászólásokat. Panaszaitokkal vagy a mellékhatásokkal a poszt írójához forduljatok!

Köszönettel: Vincent Anomália

Címkék

abszurd (39) áder (5) adózás (11) alkotmány (45) alkotmánybíróság (10) államosítás (7) arcképcsarnok (14) ascher café (24) a létezés magyar minősége (6) bajnai (16) bank (7) bayer (23) bayerzsolt (14) békemenet (7) bkv (7) bloglossza (14) borzalmasvers (156) cigány (7) civilek (5) civil társadalom (8) demokrácia (24) deutsch tamás (6) devizahitelek (9) dogfüggő (10) egyház (10) ellenzék (7) erkölcs (17) érték (19) Érvsebész (11) eu (13) eu elnökség (8) felsőoktatás (15) fidesz (76) fideszdemokrácia (7) film (12) filozófia (13) foci (12) focijós (19) focikvíz (54) focitörténelem (94) fritztamás (6) gasztrowhat (9) gavallérjános (10) gazdaság (8) gengszterkrónikák (14) gyurcsány (27) hangfal (98) heti válasz (19) hétköznapi történetek (32) hétvége (44) hoax (5) hülyék nyelve (16) hülyeország (165) idézet (768) igazságszolgáltatás (6) imf (26) indulatposzt (11) interjú (7) járai (12) jobbik (17) jogállamiság (33) kampány (12) kampányszemle (9) katasztrófa (5) katonalászló (21) kdnp (9) kétharmad (16) költségvetés (21) könyvszemle (9) konzervatív (18) kormányváltás (22) kormányzás (42) kósa (8) kövér (11) kultúra (21) kumin (14) lánczi (5) lázár jános (12) levelező tagozat (12) lmp (8) magánnyugdíj (25) mandiner (15) március 15 (8) matematika (9) matolcsy (44) mdf (5) média (48) melegek (8) mesterházy (7) mnb (5) mosonyigyörgy (7) mszp (32) mta (5) napitahó (7) navracsics (14) nedudgi (15) nekrológ (11) nemigazország (5) nemzeti együttműködés (5) ner (11) nyugdíj (5) oktatás (12) önkormányzatok (6) orbán (46) orbanisztán (15) orbánizmus (101) orbánviktor (65) országgyűlés (6) pártállam (23) politika (14) polt (5) program (9) retró (22) retro (115) rettegünk vincent (14) rogán (9) sajtó (22) sajtószemle (6) schmitt (38) selmeczi (8) semjén (6) simicska (7) sólyom (7) spoof (19) stumpf (5) szász (6) századvég (7) szdsz (9) szijjártó (16) színház (35) szlovákia (5) szszp (5) tarlós (12) társadalom (50) törökgábor modul (8) történelem (5) tudjukkik (22) tudomány (17) tüntetés (17) ügyészség (9) választás (37) vb2010 (19) vendégposzt (68) videó (11) vincent (10) voks10 (7) vörösiszap (16) zene (23) Címkefelhő

A teknős esete Istennel avagy ha nincs királyi út, akkor mégis mi van helyette.

2017.11.22. 20:14 | jotunder | 1 komment

 

     Elindult egy qubit.hu nevű tudomány-slash-technika-slash-cooldolgokúgyáltalában portál, ami a 444.hu-hoz kötődik. Itt jelent meg Kálmán László nyelvész cikke a "rendezetlenségről".  A szerző az entrópia fogalmát fogja majd bevezetni, mint a rendezetlenség mértékét és ehhez egy példát használ. Erről a példáról fogok most írni egy posztot, jó mi?

   1. A példa.    Adott egy teknős, ami egy útkereszteződésben áll és összesen négy dolgot tehet : Északnak (E), Keletnek (K), Nyugatnak (N), Délnek (D) indul.  Azaz, ha megfigyeljük a teknőst, akkor egy sorozatot látunk, mint például ezt

KENEDEKNNEKEENDEKEDNEEKKKKNNNNNNNDEDEDKKKNNNDEKKKENDKE.................

A szerző lényegében ennek a sorozatnak a rendezettségét/rendezetlenségét akarja definiálni, ezért eltekint a betűk sorrendjétől, és kizárólag a gyakoriságukkal akar foglalkozni, amit a wikipedia pár sorban intéz el Shannon entrópia címszó alatt, de ez legyen a qubit.hu problémája ne a miénk. Ennek a teknősnek kultúrtörténeti jelentősége van, nagyjából mindenhez van köze, ami él és mozog, és most erről leírom a véleményem. OK?

   2.  A teknős mint fizikai rendszer. 

 Amikor a teknősről beszélünk akkor valójában egy végtelen sorozatra gondolunk, ami K, E, D és N betűkből áll. De hol van itt fizika? Mi mozog?

A teknős nagyon hasonlít a Naprendszerre. Ez egy elég erős mondat, tudom, de meg fogom magyarázni. Tekintsük (kedvenc szavam) az összes lehetséges teknős alapállapotot, azaz az összes lehetséges K,E,D,N sorozatot. Ebben vannak egyszerűbb sorozatok, mint pl. a KKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK... vagy a kicsit bonyolultabb KEKEKEKEKEKEKEKEKEKEKEKE...... és persze a mi teknősünk a

KENEDEKNNEKEENDEKEDNEEKKKKNNNNNNNDEDEDKKKNNNDEKKKENDKE.................

A sorozatok terét fázistérnek hívják és ebben a fázistérben értelmezhető a teknős dinamikája. Teknősünk minden egyes másodpercben eggyel jobbra lép, tehát a következő másodpercben

ENEDEKNNEKEENDEKEDNEEKKKKNNNNNNNDEDEDKKKNNNDEKKKENDKE................. majd

NEDEKNNEKEENDEKEDNEEKKKKNNNNNNNDEDEDKKKNNNDEKKKENDKE    ...... helyre fog lépni.  Ez az ő dinamikája.

Amennyiben a teknős kezdőpozíciója a KKKKKKKK...... lenne, akkor semmi sem történne, maradna a helyén. Ha a KEKEKEKEKEKEKE.... lenne, akkor oszcilliálna a KEKEKEKEKEKEKE.... és az EKEKEKEKEKEKEK..... sorozat között, mint valamiféle különös diszkrét inga.

A Naprendszerben egy pozíció nem egy végtelen sorozat, hanem 48 darab szám (mondjuk). Ez a 48 darab szám a nyolc bolygó tömegközéppontjának sebesség- és helykoordinátáját írja le. A dinamika egy 48 dimenziós térben való mozgást jelent, és ez még istenesebb, mint az ideális gázok dinamikája.

  3. A valószínűségről avagy a lényeg.

  Ott a sorozatunk: a KENEDEKNNEKEENDEKEDNE.....

  Mi a valószínűsége annak, hogy egy adott ponton a sorozatban E-t látunk ? Ezen a kérdésen csúszik meg jó nagyot a qubit.hu. Ennek a kérdésnek ugyanis nem nagyon van értelme. Jelölje E(n) az első n betűből az E-k számát.  Ha szerencsénk van az E(n)/n  hányados tart valamilyen értékhez. Ami nem jelenti azt, hogy a hasonlóan definiált K(n)/n is tartani fog valamihez, egyáltalán nem biztos, hogy a betűk gyakorisága egyszerűen értelmezhető. Könnyű olyan sorozatot konstruálni, amelyben ez nincs így. 1 darab K, aztán tíz darab E aztán ezer darab K, aztán tízezer darab E és így tovább. Baj van, ez a helyzet. De....

4.  A fázistérfogat fogalma.

Az inga, a Naprendszer és az ideális gázok esetében arról van szó, hogy egy absztrakt pont egy absztrakt fázistérben bolyong. A fizikusok kitaláltak egy fogalmat, amit fázistérfogatnak neveznek. Ennek a fogalomnak a segítségével értelmezhető az, hogy mi a valószínűsége annak, hogy a bolygók vagy a gázmolekulák bizonyos konfigurációkban vannak. Formálisan a fizikai rendszer egy T: F-> F transzformációt jelent, ahol az F az a fázistér. A Naprendszer esetében az a 48 dimenziós térdarab, ami a bolygók potenciális helyzetét írja le. A T az egységnyi idő alatti változást írja le. Ez a fizika.

A fázistérfogat azt jelenti, hogy definiálunk egy súlyt az absztrakt fázistéren. Az egész tér súlya egységnyi és minden (well, ebbe nem fogunk belemenni) résznek van valamennyi súlya. Úgy kell ezt definiálni, hogy ha A egy darabja a fázistérnek és B azon fázispontok halmaza, amely egységidő múlva pont A-ba ér, akkor A súlya egyenlő B súlyával (A súlyát A fázistérfogatának hívják, a súly rövidebb szó).  Mondjuk az sem árt meg, ha két közös pontot nem tartalmazó darab együttes súlya a darabok súlyának összege, ez a súly nevű műfaj sajátossága.

Ez valamiféle megmaradási tétel, és az egyszerűen leírható fizikai rendszerekben egyszerűen ki lehet számolni azt, hogy mi ez a súly (a súlyokat függvények integrálása adja meg, és a függvényt lehet kiszámolni, nagyon egyszerű rendszerek esetében teljesen pontosan). A szép rendszerekben tehát általában egy darab fázistérfogat van.

5. A teknős fázistérfogata.

A teknős fázistere nem egészen az összes lehetséges sorozatok tere.  Csak azon sorozatok számítanak bele a fázistérbe, amelyekben minden egyes véges részsorozat már ott volt a teknős által meghatározott kezdősorozatban. Ez kurva nehéz dolog, elismerem. Mondjuk ha valamiért a teknős sorozatában minden véges részsorozat előfordul, akkor tényleg az összes sorozatból áll a fázistér. Ha a teknős írtózik a KKK konfigurációtól, mert erősen liberális beállítottságú, akkor csak olyan sorozatok lesznek a fázistérben amelyekben nincs KKK. Ami biztos az az, hogy a teknős sorozata és minden olyan sorozat, amelybe az idők folyamán belelép a fázistérben lesz.

A fázistérfogat egyszerűen egy súly a teknős fázisterén, amelyik úgy viselkedik, ahogy azt az előző pontban leírtam.

6. Miért létezik fázistérfogat ?

Nem Neumann János nevéhez kötődik a teknősök fázistérfogata, de majdnem. Valójában két szovjet matematikus bizonyította be, hogy mindig van fázistérfogat (de néha több mint egy, akár végtelen sok is lehet) 1937-ben, nem éppen a legkellemesebb szovjet időkben. Nyikolaj Mitrofanovics Krilov és Nyikolaj Nyikolavics Bogoljubov. És itt jön be Isten a történetbe. A világmindenségben Isten teremtette meg a fázistérfogatot, de teknősök fázistérfogata az emberi találmány. A halmazelmélet axiómarendszerének megkonstruálása egy emberi döntés volt, és enélkül az emberi döntés nélkül nincs Krilov-Bogoljubov tétel és nem létezik Neumann Jánosnak az a tétele, ami azt lényegében előkészítette. Az bizony a kiválasztási axiómán múlik, ami emberi törvény, nem isteni.  Nem semmi.

7. Ha van fázistérfogat, akkor van entrópia.

Ha van fázistérfogat, akkor beszélhetünk arról, hogy mi a valószínűsége annak, hogy K-t látunk, vagy két E-t egymás mellett. A K-val kezdődő sorozatok illetve az EE párral kezdődő sorozatok súlya a fázistérben. Ez egy értelmes dolog. Mostantól van fizikánk. Igaz a híres időátlag tétele a fizikának, tehát ha véletlenül (a fázistérfogat után beszélhetünk erről) kiválasztunk egy pontot a fázistérben és megnézzük, hogyan halad, akkor fajlagosan annyi időt fog eltölteni a fázistér egy részében, mint amennyi annak a térfogata. A rendszer entrópiáját egy meglehetősen bonyolult, de azért nem annyira bonyolult formula adja meg, amit Kolmogorov-Sinai formulának neveznek, ami éppen az első pontban linkelt Shannon-entrópiák ún. normalizált limesze. Ha csak egy fázistérfogat van, akkor meglepő módon az entrópia az pontosan a fázistér fraktáldimenziója lesz.

........................................................................................

Ez van. Ha ezt a teknős gondolatot végig akarja vinni az ember, akkor ez lesz belőle. Nem lehet leegyszerűsíteni, nincs királyi út, ez az út van, más nincs. Ennyit akartam mondani. Legyen a végére valami áthallás? Nem tudom.

 

 

Az Orbán-rezsim esete az Örökmozgóval (megjegyzésposzt)

2017.11.22. 10:55 | jotunder | 12 komment

 

      Orbán Viktorék 5000 példányt rendeltek meg Andreas von Rétyi gyakorló elmebeteg német író Soros Györgyről és a nemzetközi világösszeesküvésről szóló könyvéről. Ezeket terjeszteni fogják a választókerületekben. 

      A náci propagandát terjesztő, UFO-k által elrabolt  Georg Spöttle sírva bújhat Schmidt Mari néni szoknyája mögé, ugyanis Andreas von Rétyi lényegében maga is UFO, sőt két UFO. 

      Bár von Rétyi több művet írt a rák gyógyításáról, arról, hogy mi is történt valójában 2001. szeptember 11.-én, kedvenc témája az UFO-k. Sok-sok UFO. Nyilván Soros is UFO, és a Bilderbergek is, ez sok mindent megmagyarázna. Például azt, hogy miért ölette meg a Bilderberg-csoport Olof Palmét. Ugyanis Andreas van Rétyi erről is írt  könyvet. 

     Az Olvasónak bizonyára súlyos hiányérzete támadt, hiszen a von Rétyihez hasonló bömbifejű idióták     jelentős gondolkodók általában írnak egy fontos művet az örökmozgóról illetve azokról a tudjukkikről, akik próbálják megakadályozni az emberiséget az örökmozgókhoz való hozzáféréshez. Képzelhetik az örömöm, amikor egyszerű google kereséssel megtaláltam ezt .      

    Andreas von Rétyi és Orbán Viktor nem tud hibázni. 

     

     

     

      

A szomorú PISA-teszt eredményről

2017.11.21. 18:35 | jotunder | 44 komment

 

Itt láthatóak részletek a collaborative problem solving (együttműködő problémamegoldás) PISA-felmérésből.

Az egy dolog, hogy Magyarországon 472 pont volt az átlag, miközben Németországban 525 ( Peruban 418 pont, tehát  annyival gyengébbek a németeknél a magyar diákok, mint amennyivel jobbak a peruiaknál).

A félelmetesebb jelenség az, hogy milyen kevesen teljesítettek igazán jól. Csak a magyar diákok 3.3 százaléka ért el 640 pont feletti eredményt, miközben a fejlett országokban ez az érték tipikusan 10 százalék felett volt.  A felső huszonöt százalék alsó határa Magyarországon a koreai medián értéknél van.

Magyarországon a két legfelső kategóriában (Level 3, Level 4) a diákok nagyjából 25 százaléka volt, miközben Finnországban ez lényegében pontosan 50 százalék volt ez az arány.

Mivel fogalmam sincs róla, hogy mi a fentiek oka, nem fogok dörgedelmes szózatot intézni a kormányzat irányába. Azt azonban meg kell jegyeznem, hogy lényegesen fontosabb dologról van szó az országunk szempontjából, mint a labdarúgás. Senkit sem érdekel a világban, hogy milyen a magyar futball és semmiféle hatása sincs a jövőnkre annak, hogy kikapunk Andorrától vagy tíz gólt rúgunk nekik.

Magyarországon a természettudományos elit a régióban a legjobban teljesít, és egyelőre nem mutat semmi arra, hogy ez változni fog. Az egyetemistáink felső egy százaléka Magyarországon valószínűleg jobb, mint Finnországban, talán az első decilis is rendben van, de aztán kezdődik a lemaradásunk. És ebből nagyon nagy baj lesz pár év múlva.  Az ország nem lesz kész arra a versenyre, amely versenybe az elkövetkező tíz évben bele fogják kényszeríteni.

 

Bayer Zsolt tudományos eredményéről

2017.11.16. 13:18 | jotunder | 70 komment

 

      Jelentős tudományos konferenciát rendeznek a civilitika nevű tudomány művelői Budapesten. A tudományág egyik meghatározó alakja Prof. Dr. Bayer Zsolt Habár alul, habár felül - civiltársadalom süllyedőben című dolgozatával járult hozzá, mind a világegészhez, mind a civilitika tudományának épüléséhez.

      Itt látható az összes dolgozat a konferenciakötetben.

      Jogi képviselőnk szelíden megkért arra, hogy ebben a posztban ne citáljam Edmund Burke brit konzervatív filozófusnak 1778-ban publikált és azóta az empírikus politikatudományban gyakran használt munkáját, amelyben  bizonyos szerzők nőnemű felmenőinek eredeti foglalkozására próbált következtetni. 

A vezérkari főnök nyilatkozata

2017.11.15. 14:35 | jotunder | 21 komment

 

         Kadosa Elemér altábornagy, a magyar honvédség vezérkari főnökének nyilatkozata.

         Nemzettestvéreim, a határon innen és túl.  Mindenekelőtt szeretném kijelenti, hogy Népünk Atyját, országunk kormányzóját, a Legfőbb Hadurat, Orbán Viktor excellenciás nemzettestvért és családját a fegyveres erők biztonságba helyezték.  Egyes nyugati híresztelésekkel ellentétben, a második piliscsabai páncélosdandárt kizárólag a kormányzat körül megjelenő bűnöző elemekkel szembeni fellépés okán vezényelték a fővárosba. A magyar légierő egységei biztosító repüléseket végeznek Budapest felett, a kötelék rutinfeladatokat lát el, de kérjük a nemzettestvéreket, amennyiben a Parlament épületében keletkezett kisebb tűz eloltása után robbantótesteket észlelnek a Kossuth tér környékén, értesítsék a Nemzeti Megmentés Tanácsának karhatalmi egységeit.

       Az elmúlt negyven évben sokat fejlődött az ország Orbán Viktor excellenciás nemzettestvér vezetésével. Az Európai Unió meghaladása után természetes szövetségeseinkkel, Tádzsikisztánnal és Üzbegisztánnal együtt számos nagyszerű eredményt ért el nemzetünk. Mindazonáltal a Nemzeti Megmentés Tanácsa ma felkérte az albán ügyvivőt, hogy jelezze az Unió elnökségének, országunk milyen feltételekkel lenne esetleg hajlandó megkezdeni az újracsatlakozási tárgyalásokat.

      A fegyveres erők nem azért alapította meg tegnap a Nemzeti Megmentés Tanácsát, mert általános kritikával illetné Orbánné Palácsik Tímea akadémikus asszonyt, vagy Orbán Gáspár kormányzó-helyettest az Egyesített Magyar Krisztusegyház bíboros-érsekét, akik vélhetően csak ideiglenesen távoztak Bora-Boraba.  Úgy vélelmezzük azonban, hogy a  Habony Árpád miniszterelnök egészségi állapotában bekövetkezett sajnálatos és véglegesnek tekinthető változás után nem tehetünk mást, mint az orbáni értékek védelmében este nyolctól reggel hétig tartó kijárási tilalmat  korlátozást  javaslatot vezetünk be.

      Nemzetünk élcsapata, a nagyszerű magyar utat építő, népünket egységpártként képviselő FIDESZ Politikai Bizottsága ma önként feloszlatta magát, temetésükről később történik intézkedés.  A tejjegyek továbbra is érvényesek, a hármas metró felújítása a terveknek megfelelően folytatódik, a szerelvény-helyettesítő lovaskocsik menetrendje változatlan.

    Budapest,  2050. november 15. 

      

        

        

      

A magyar tudományról (megjegyzésposzt)

2017.11.14. 18:43 | jotunder | 57 komment

 

     A Pálinkás-féle Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal kihírdette a hárommilliárd forintos Élvonal kiválósági program tizenkét győztesét.

     Nusser Zoltánék világhírű kutatók. Így néz ki egy komoly ország tudományos teljesítménye és a meritokratikus alapú tudományfinanszírozás. Ráadásul az egész a Lendület programra épül, amire szintén büszke lehet az ország.

    Magyarázza már meg nekem valaki, hogyan lehetséges az, hogy ebben az országban van ez is, meg van "az" is, Schmidt Mária, Molnár Tamás Izébigyóközpont, Veritas, mitomén.  Ez olyan, mintha két országunk lenne, egy egészen tűrhető nyugatos darab, meg egy posztszovjet rémálom. Pálinkás gyakorlatilag miniszterként funkcionál, de nem nemzetirokolyás szart finanszíroz, hanem valóban értékes,  nemzetközi színtű kutatásokat. A magyar tudományos élet egyik része Ausztriához közeli szinten van, bizonyos területeken meg is előzi Ausztriát, a másik, ideológiailag terheltebb része pedig tökéletesen hozza Tádzsikisztánt.

   Nincs még egy ilyen ország a világon.

A Corvinus Egyetem esete Szél Bernadettel

2017.11.11. 23:21 | jotunder | 55 komment

 

     Az egykori marxista szerkesztő, mai orbánista ideológus Lánczi András letiltotta a Corvinus egyetemen Szél Bernadett LMP-képviselő előadását.

     Ezzel mintegy párhuzamosan konferenciát rendeztek a Corvinuson a 1917-2017 Kommunizmus és a mai Európa címmel. A Nemzeti Emlékezet Bizottsága nevű rezsimintézménnyel közösen szervezett tudományos (haha) konferencia meghívott előadói  Csejtei Dezső, Sid Lukkassen és David Engels voltak. A beszélgetést Schmidt Mária kedvenc ideológiai verőembere Máthé Áron vezette, akit Mária asszony személyesen jelölt a NEB-be, a szélsőjobber udvari történész M.Kiss Sándor lánya mellé, tényleg, csak felvetem, szokott ebben az országban néha meglepő dolog is történni?

     Utánanéztem, hogy milyen jellegű releváns publikációik voltak a témával, ezerkilencszáztizenhéttel, kommunizmussal kapcsolatban a meghívottaknak. 

     Csejtei  filozófusnak mondja magát, egyetemi tanár, a scholar.google  természetesen nem látja, leginkább spanyol fordításai vannak, Ortega y Gassett, ilyesmi. Értékelhető tudományos munkássága a témával  kapcsolatban nincs.

     Sid Lukkassen  holland alt-right oldalakon szerepel, amúgy tanácsnok egy kisvárosban,  néhány hónapja szerzett Ph.D-t, tudományos munkássága nyilván nincs. 

     David Engels brüsszeli egyetemi professzor  Le Déclin című könyvével szerzett valamennyi hírnevet, amelyben az Európai Unió és a Római Birodalom hanyatlását hasonlítja össze, római történelemmel és a szeleukida birodalommal foglalkozik. Jelenleg Magyarországon keres állást, mert állítása szerint ő kifejezetten Orbán Viktor országában akar élni. Nem, ez nem vicc. 

     zárójel: Továbbra sem tudom, hogy a Corvinuson jelenleg is aktív közgazdász professzorok közül kinek van cikke a világ első kétszáz közgazdaságtudományi folyóiratának legalább egyikében, nem igazán tartozik ide, de... tulajdonképpen idetartozik. zárójel bezárva

     Ha a University of Middle of Nowhere  Malcolm X Emlékzenekara hangoskodik egyet valamely konzervatív rádiószemélyiség  előadásán és így az illető nem tudja elmondani, hogyan rontják meg a transzgender feministák az amerikai  nép hófehér, ja, hát pont nem bézs,  lelkét (nem, az sem okos dolog, ha valaki esetleg úgy gondolná, ki lehet ám bírni üvöltözés nélkül egy-két órát) akkor az valahogy mindig a Nyugat alkonya, amikor Lánczi Pubi bohócot csinál egy egyetemből az meg ugye becsület és dicsőség dolga. Mégse engedhető meg, hogy itten az universitas felszentelt termeit esetleg ellenzéki gondolatok propagálására használják,  amikor azok rendeltetésszerű használata az állampárti propaganda népszerűsítését jelenti. 

     Nem, nem hiszem, hogy a világegész szempontjából releváns, hogy ki mit pampog a Dimitrov Square-Tolbuchin Avenue környékén, kit kell megdugni azért, hogy az ember bekerüljön a Nemzeti Emeltyűzés Bizottságába, vagy, hogy alapít-e Orbán Ráhel egy belga orbánistának kutatóintézetet a Citadellában. Egyszerűen csak szórakoztat, hogy ezek nem tudnak hibázni. 

   P.S Nem, nem tollas a hátam. Pontosan értem a koncepciót. A német vezérkar küldte Shmuel Iszajevics Lenint Pétervárra, hogy az gendertanszéket létesítsen az Auróra nevű melegbárban,  az SZK(B)P  pedig egy liberális civilszervezet volt, amelyik gátlástalanul emberjogi alapokra akarta kényszeríteni Oroszország Anyácskát. Sztálin migránsizű pralinéval mérgezte meg Alekszej protopópát, hogy Soros György viszonyt kezdeményezhessen Anasztázia hercegnővel, aki feltűnően hasonlított Dózsa László színművészre.  A magyar állampárti áltudományos élet gusztustalan, de kiszámítható. 

Make Earth Great Again

2017.11.09. 19:26 | jotunder | 23 komment

 

      Az edinburgh-i Brewdog-kocsmában lehet csapolt Make Earth Great Again-t meg nitrogénes csapolású Jet Black Heart Milk Stout-ot inni. A Make Earth Great Again afféle ideológiai sör, mint a Hello, I am Vladimir Putin. Enyhén Trump-ellenes felhangjai vannak, már amennyire egy sörnek lehetnek felhangjai.

      Békés Mártontól, a Schmidt Mária Egységes Történelemfilozófiai Központ kutatási igazgatójától, tudjuk, hogy az ilyen sörök a Nyugat alkonyát tükrözik, mert a nemzeti gondolkodású sörökben, amelyet még a dzsentrifikáció előtt lehetett inni a négyjegyű számokról elnevezett italboltokban, még voltak maláták, de bezzeg ma. Én a malátáknál jöttem rá, hogy ezeknek tényleg fogalmuk sincs, de most térjünk vissza a Brewdog kocsmára.

      A Brewdog egy skót főzde, tehát a legautentikusabb Brewdog-kocsmáknak skótnak kell lennie, Aberdeenben nyitották az elsőt, aztán Glasgowban (arról már írtam) és végül Edinburgh-ben. Skót és kozmopolita, ahogy a Mikkeler dán és kozmopolita és ahogy az Igazi Csíki Sör.... csak magyar. A Make Earth Great Again-ben Amarillo és Mandarina Bavaria komló van,  Rubus Chamaemorus (sarki málna? ) és gleccservíz, belgian style ale, 7.5 százalékos az alkoholtartalma, és nagyon jó.

     Néha szükségem van arra, hogy ne gondoljak Magyarországra. A Make Earth Great Again pedig segít nem gondolni Magyarországra, az országra, amelyet két olyan gondolkodó vitája fémjelez, mint Bayer Zsolt és Puzsér Róbert. Magyarországon nem az a kérdés, hogy van-e a sörben Amarillo, hanem az, hogy van-e az üvegén piroscsillag.

     Az ember ül a sörével, aztán a második sörével a Cowgate Street-i kocsmában, és néz maga elé.  Aztán ugyanaz az ember arra gondol, hogy bár ellentétesnek tűnik a diétájával egy pizza elfogyasztása, de az asszociációs lehetőségek tárháza, az Amarillo és a Mandarina Bavaria aromáinak kiemelése, és az egyetemes közjó érdekében talán mégis... Még mindig ugyanaz az ember megtekinti a falon a felhozatalt, és szeme a King of Pigs nevű kompozíciónál áll meg, ahol az alapanyagok felsorolása a "Gyula sausage"-dzsel kezdődik. És akkor egy pillanatra beugrik a bayerpuzsér meg ahogy gróf Lázár és a Tiborc főherceg elmutogatják egymásnak a magyarok úristenét, de annyira talán nem ugrik be, hogy elrontson egy ilyen szép estét.

wp_20171108_15_41_14_pro.jpg