Örülünk, Vincent?

Ez egy munkaalapú blog

Troll proximity


Orbanisztán Infochart

Hirdetés

Blogajánló

P/c szerint a világ

Rovataink

Viccországban Gengszterkrónikák Gasztrowhat Focitörténelem Borzalmasvers Hülyeország Színház A nap idézete Zene-bona


nem felejtünk.jpg

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

FRISSÍTVE!

Itt az újabb történelmi csúcs

A központi költségvetés bruttó adóssága: 2010. május: 19.933,4 Mrd Ft; 2011. május: 21.116,5 Mrd Ft; 2012. május: 21.180,9 Mrd Ft; 2013. május: 21.765,4 Mrd Ft; 2014. június: 24.673,1 Mrd Ft (forrás: akk.hu)

 

Game over

 Falus.jpg

 via: hochfunf

 

Híres utolsó szavak

 
 

Te már bekövetted?

 

Vincent tumblr Falus.JPG

 


 

Vincenzúra

Troll Vincent.jpg

Figyelem! A Vincent szerzői — főszabályként — maguk moderálják a posztjaikra érkező hozzászólásokat. Panaszaitokkal vagy a mellékhatásokkal a poszt írójához forduljatok!

Köszönettel: Vincent Anomália

Címkék

abszurd (35) áder (5) adózás (11) alkotmány (45) alkotmánybíróság (10) államosítás (7) arcképcsarnok (14) ascher café (21) a létezés magyar minősége (6) bajnai (16) bank (7) bayer (21) bayerzsolt (13) békemenet (7) bkv (6) bloglossza (13) borzalmasvers (153) cigány (7) civil társadalom (8) demokrácia (24) deutsch tamás (5) devizahitelek (9) dogfüggő (10) egyház (10) ellenzék (6) erkölcs (16) érték (19) Érvsebész (11) eu (13) eu elnökség (8) felsőoktatás (12) fidesz (73) fideszdemokrácia (7) film (11) filozófia (12) foci (11) focijós (19) focikvíz (54) focitörténelem (94) fritztamás (6) gasztrowhat (9) gavallérjános (10) gazdaság (8) gengszterkrónikák (14) gyurcsány (27) hangfal (85) heti válasz (15) hétköznapi történetek (30) hétvége (44) hoax (5) hülyék nyelve (15) hülyeország (150) idézet (719) igazságszolgáltatás (6) imf (26) indulatposzt (11) interjú (7) járai (12) jobbik (17) jogállamiság (33) kampány (12) kampányszemle (9) katasztrófa (5) katonalászló (21) kdnp (9) kétharmad (16) költségvetés (21) könyvszemle (9) konzervatív (18) kormányváltás (22) kormányzás (42) kósa (8) kövér (11) kultúra (21) kumin (14) lázár jános (11) levelező tagozat (12) lmp (8) magánnyugdíj (24) mandiner (13) március 15 (8) matematika (6) matolcsy (43) mdf (5) média (46) mesterházy (7) mosonyigyörgy (7) mszp (32) mta (5) napitahó (7) navracsics (14) nedudgi (15) nekrológ (11) nemigazország (5) ner (11) nyugdíj (5) oktatás (9) önkormányzatok (6) orbán (44) orbanisztán (11) orbánizmus (97) orbánviktor (65) országgyűlés (6) pártállam (23) politika (14) polt (5) program (9) retró (22) retro (115) rettegünk vincent (14) rogán (8) sajtó (22) sajtószemle (6) schmitt (38) selmeczi (8) semjén (7) simicska (6) sólyom (7) spoof (18) szász (6) századvég (6) szdsz (9) szijjártó (16) színház (30) szlovákia (5) szszp (5) tarlós (10) társadalom (49) törökgábor modul (6) tudjukkik (22) tudomány (16) tüntetés (16) ügyészség (9) választás (35) vb2010 (19) vendégposzt (68) videó (11) vincent (10) voks10 (7) vörösiszap (16) zene (17) Címkefelhő

Idézet a reggeli kávéhoz

2014.10.01. 08:00 | szempontpuska | 2 komment

Címkék: idézet

Kávé twin peaks.gif

Az elnök elvesztette a realitásérzékét, vagy rossz tanácsadói vannak. A józan ésszel szembemenő állításokról van szó

G. Fodor Gábor, 2014. szeptember 27.

Bakker, ezekről még egy jó cím sem jut az eszembe

2014.10.01. 01:48 | jotunder | 21 komment

 

       A pillanatnyi helyzet:  

       1.  Valaki kitalálta, hogy Falus Ferenc legyen a főpolgármester-jelölt. Nem tudni, hogy kicsoda. Falus Ferencnek nem volt elég, hogy alkalmatlan volt a szerepre, alkalmatlannak is akart látszani.  Sikerült. 

       2.  Három baloldali párt van, ha az Együtt-PM-et egynek számítjuk. Az MSZP nevű párt elnöke a Rába Tímea férje, állítólag Tóbiás Józsefnek hívják. Az Együtt-PM az valójában nincs, mivel Bajnai Gordon rájött arra, hogy ő nem ilyen lovat akart. Konkrétan nem lovat akart, hanem zsiráfot, ezt hamarabb is elmondhatta volna. A Demokratikus Koalíció létezik, van neki elnöke, nem is csak állítólag, lovat akar nem zsiráfot, de Gyurcsány Ferencnek hívják.  

       3. Van persze LMP is. Van elnöke, aki egyenlő távolságot tart a lovaktól és a zsiráfoktól. Az ilyet általában okapinak hívják.

       4. Nincs Liberálisok nevű párt, de azért van neki egy elnöke, és nem, nem akarok beszélni róla.

       5. Van a MOMA. Én erősen szimpatizálok a MOMA-val, elképesztő a prekolumbiánus anyaga, és egészen közel hozzá van egy meglepően olcsó all-you-can-eat sushi hely.

       6. Nincs másik MOMA, de van neki egy elnöke. Ő is valamilyen állat, talán zebu. Róla még lesz szó.

       7. Két héttel a választás előtt Falus Ferenc visszalép. Az utolsó pillanatban még eggyel nagyobb hülyét csinál magából, mint ami az atomfizika mai állása szerint egyáltalán lehetséges, majd átadja a helyet a zebunak. Még egyszer: két héttel a választás előtt. Nem, nem rúgják ki páros lábbal azt, aki kitalálta Falus Ferencet. A libák már régen elfogytak, de amíg van okapi, zebu és gnú, addig écák is vannak.

      8.  Bokros-zebu színre lép. Ő lesz a baloldali pártok jelöltje. Mondjuk nem az összesnek, de néhánynak.  Bokros jobboldalinak vallja magát. Amiben az a jó, hogy azok viszont, akik magukat jobboldalinak, őt  általában baloldalinak tartják, de azért a baloldaliak elég jobboldalinak tartják. Ideális választásnak tűnik.

      9.  Bokros gondosan írásba adta azt, hogy tényleg máshogy gondolkozik a világról, mint harmincegy darab egykori kollégáján és az Élet és Irodalom mellékleteinek százkilenc buzgó olvasóján kívül bárki Magyarországon. Nincs semmi probléma azzal, amit gondol, de a politikusoknál általában előny, ha a nézeteiket többen osztják, mint ahányan elférnek a hetes buszon.

     10. Vannak azért kisebb problémák Bokros nézeteivel. Ebbe most ne menjünk bele, nem mindegy, hogy vannak-e problémák a nézeteivel, most komolyan?

     11. Bokros valószínűleg teljesen alkalmatlan a feladatra, de talán nem annyira, mint Falus. Ezt valamivel kompenzálnia kell. Egyenként szólítja meg baloldali választóit, és magyarázza el nekik, hogy tényleg mennyire, de mennyire nem érdekli őt a véleményük, majd még azt is elmagyarázza nekik, hogy ha főpolgármester lesz, akkor még fenéken is fogja őket rúgni. 

     12. A budapesti választást Tarlós István fogja megnyerni. Ő egy igazi tapló, de kétségkívül nem zebu. Ma ez bőven elég a választási győzelemhez. 

     13. Azért a baloldali politikusok sem teljesen hülyék. Jó, hát ez egy költői túlzás. Mondjuk úgy, nem annyira hülyék. Ez még mindig költői túlzás, de kiindulópontnak talán jó lesz. Pontosan tudják, hogy Bokrost nagyon el fogják verni. És azért talán nem ők lesznek a felelősek. Hanem valaki más. Aminek lehetnek előnyei. Mesterházy már vigyorog. 

     14.  Ha mondjuk egy párt, vagy több párt, zebuk, gnúk, kafferbivalyok eleve vesztésre állnak egy önkormányzati választáson, akkor ajánlott-e két héttel a választás előtt bizarr performanszba bonyolódni az ország fővárosában, hogy az inkompetenciájuk világossá váljon azok számára is, akik az elmúlt negyedszázadot az Antarktiszon töltötték? Szerintem ez egy izgalmas kérdés. 

     15. Itt kellene valamilyen ideológiai veresfarok, hogy én sohasem szavaznék a Bokrosra, mert így meg úgy.  Nyilván rá szavaznék, ha otthon lennék a választás napján, és nem, egyáltalán nem csipesszel az orromon, gumikesztyűben. Én nem óhajtom a szavazatommal definiálni magam, nem akarok megmondós posztot írni, azt majd megírják mások. Ráadásul olyan nagy bajom nincs a zebukkal. Kifejezetten nagy hülyeségnek tartanám, ha rám bazírozná valaki a kampányát. Tessék a többiekre bazírozni. Ők ugyanis, már a nevükből is látszik, többen vannak, mint én. Nem, nem tudom, hogyan kell politikai mozgalmat építeni, ahogy vadászgépet sem tudok vezetni és hárfán sem tudok játszani. Nincsenek is ötleteim, tanácsaim, fontos gondolataim. És biztos csináltak már ekkora hülyeséget a világtörténelemben, csak valahogy én emlékszem rosszul. 

     Van egy Devecseri Szilárd nevű politikatudós, akinek volt egyszer egy érdekes elmélete arról, hogy hol van a holland kapu. Hát nem egészen ott volt, de azért majdnem. Ez a zebu is majdnem ott van. 

    

A magyar jobboldal és az amerikai fajvédők

2014.09.30. 13:04 | jotunder | 45 komment

 

        2013. október huszonhatodikán tartották a National Policy Institute (őket tiltja be most Orbán) konferenciáját Washingtonban. A leghíresebb vendégelőadó, a francia Nouvelle Droite mozgalom egyik megalapítója, Alain de Benoist volt.  2013. március hatodikán tartották a Terror Háza konferenciát Budapesten. A leghíresebb vendégelőadó, a francia Nouvelle Droite mozgalom megalapítója, Alain de Benoist volt. 

        Orbán Viktor tusnádfürdői beszédében a bevándorlás korlátozását tartotta a modern európai politika egyik legfontosabb feladatának És nem is titkolta, hogy azért, mert az európai keresztény civilizáció felhígulásától tart. Richard B. Spencer, a National Policy Institute vezetője a bevándorlás korlátozását tartja a modern amerikai politika egyik fontosabb feladatának. És nem is titkolja, hogy azért, mert a fehér-keresztény civilizáció felhígulásától tart. 

        Orbán barátja, Lovas István (Orbán maga nevezte Lovast jó barátjának, amikor felköszöntötte őt a Kossuth Rádióban) Putyintól kéri az RT magyar adásának megindítását. A német Lovas István, az RT szakkommentátora és közel-keleti szakértője, Manuel Ochsenreiter a betiltott budapesti konferencia egyik előadója.

         Mi is a különbség az NPI-klasszikus Alex Kurtagic modernizmuskritikája és Bayer Zsolt őrjöngései között? Az, hogy Kurtagic sokkal jobban ír. A másik NPI előadó, Markus Willinger hadüzenete a hatvannyolcas értelmiségnek senkit sem emlékeztet semmire?

          Mi a különbség a Budapestre emigrált NPI-előadó John Morgan elmekórtani értekezései és a Nemzeti Közszolgálati Bogár László professzor úr globalo-böllérkedései között?

           Komolyan gondolja valaki, hogy a mandineres Aristo vagy a századvéges Lánczibubu nézetei a Felvilágosodásról mély törést idéznének elő egy idahoi vagy montanai speciálisan "khmm" gondolkodó jobberkában?

            A magyar jobboldalt (tisztelet a kivételnek) leginkább az általuk számtalanszor kárhoztatott politikai korrektség különbözteti meg a National Policy Institute-tól. Bizonyos dolgokat csak körül szoktak írni. És itt nem a Jobbikról beszélek, mert ők jobbról előzik az NPI-t, hanem a mainstream fideszizmusról. 

             Az NPI az amerikai jobboldali fringe-hez tartozik, a Pat Buchanan-féle American Conservative-tól igazoltak át. Nem hordanak fehér csúcsos sapikát, talán mert nem megy jól a barna inghez. Nem, valójában csak viccelek, ez nem Hitlerék rasszizmusa, ez inkább valamiféle etno-nacionalizmus (lásd pl. ezt az írást), ami Kelet-Európában mindig is jelen volt. Igen, ez valamivel durvább, mint a Magyar Nemzet egy átlagos vezércikke, de az Echo TV-n csak azért nem adnák le, mert túlságosan bonyolult lenne a hallgatóságnak. 

              Ez nem az a neonáci nagygyűlés, amit simán be lehetne tiltani (tudom, hogy van, az aki azt is ellenezné, én nem). Ez, valljuk meg, még belefér. Gusztustalan figurák, de nem sokkal gusztustalanabbak, mint azok, akik Orbán Viktor mellett szoktak szónokolni. Egyfajta tükröt tartanak a magyar jobboldalnak: látjátok, cicanyulak, ilyenek lennétek smink nélkül. 

 

 

         

        

Jules menni Hungária

Vincent & Jules

2014.09.30. 09:00 | szempontpuska | 8 komment

Címkék: Vincent & Jules

Vincent & Jules liftben.gif

Mai részünkben Vincent és Jules egy meg nem nevezett repülőtéren találkoznak. Kiderül, hogy Jules EU állampolgár lett és felfedezi magyar gyökereit. Szenvedélyes vitát folytatnak az orosz helyzetről, a skót népszavazásról, de szóba kerülnek a hunok, Kézai Simon és néhány titkos ügylet, amiről jobb lenne, ha nem is olvasnátok…

Idézet a reggeli kávéhoz

2014.09.30. 08:00 | szempontpuska | 23 komment

Címkék: idézet

Független Tarlós.jpg

Az mindenesetre érdekes, hogy nem maradt baloldali jelölt és a baloldali pártok logója a főpolgármester-jelölti szavazólapon nem is fog szerepelni

Tarlós István, 2014. szeptember 29.

Idézet a reggeli kávéhoz

Extra! Prémium idézet csomag!

2014.09.29. 08:00 | szempontpuska | 81 komment

Címkék: idézet

KDNP oktatás.gif

Szombaton tartották a KDNP megalakulásának 70 évfordulóját.

Többet nem mondok...

Török Gábor esete Jones gazdával (megjegyzésposzt)

2014.09.28. 12:00 | jotunder | 179 komment

    

        Úgy tűnik, nem mindenki szereti Török Gábor elemzését Orbán Viktorról. 

        Bevallom, elsőre az jutott eszembe, hogy ehhez az elemzéstudományhoz, mintha kicsit kisebb felkészültség is elegendő lenne, mint amennyi a molekuláris biológiához szükséges, de lehet, hogy tévedek. Felületes szemlélő azt gondolná, hogy egy ilyen szöveget gyakorlatilag bárki le tud írni, aki eltalálja a tabulatúrát harminc centiről.

        TG Schmidt Máriát idézi (rosszul), aki azt írta a Népszabadságban, hogy "Jones gazda nem jön vissza". Amit Török kolléga nem említ meg, az az, hogy mi történt utána Schmidt Máriával. Először megjelent ez az írás. Schmidt Máriát azzal vádolta meg az azóta sem azonosított szerző, hogy a nagytőkével (Bajnai, Spéder) szövetkezik Orbán ellen. Majd (ezt nem linkelem, de nem nagyon nehéz megtalálni) valakik kiadták Schmidt Mária privát telefonbeszélgetéseinek jegyzékét, amiből elég sok mindent megtudhatott róla az, akit az ilyen dolgok érdekelnek.

         2002-ben ott voltam a Testnevelési Főiskola előtt. Nem jutottam be az épületbe, megközelíteni is reménytelen volt. Egy leállított villamosban ültem egy ideig, és láttam, hogyan változik meg az addig teljes letargiában leledző emberek arca, láttam, ahogy Orbán Viktor felébreszt valamit a hallgatóságában, ami miatt én azokkal az emberekkel később már semmiféle közösséget nem tudtam vállalni. Azt hiszem akkor dőlt el, hogy nekem abban az országban nem lesz maradásom.

         TG csodálattal beszél Orbán képességeiről, amivel sokakban visszatetszést keltett. Én hajlamos vagyok elfogadni azt, hogy Orbán felépített valamit, amit nem könnyű felépíteni, és azt is elfogadom, hogy Orbán bárki másnál jobban kommunikál a magyarokkal. TG hangsúlyozza a "demokratikus körülményeket" és visszautasítja azt, hogy Orbán kormányzása diktatórikus lenne.  Magyarországon nyilván nincs totális diktatúra, de az, hogy az elmúlt negyedszázadban a magyar demokrácia minősége még sohasem volt olyan rossz, mint ma, talán Török elemző sem fogja tagadni. 

         Jones gazda visszajött. És nem egyedül. A félőrült Kerényivel, a nyíltan fasiszta Bayerral, a debilis Matolcsyval jött vissza, saját képére formálta az országa alkotmányos rendjét, szabályos ideológiai sorvezetőt rakatott az Alaptörvénybe, gyakorlatilag egy hideg polgárháborúba taszította az országot. Igen, bizonyos problémákat csak és kizárólag Orbán tudott kezelni Magyarországon. Nem jól, de valahogy. Igen, nincs ellenzéke, csak egy rakás orbitális lúzer bohóckodik a másik oldalon. Igen, Orbán ért valamit, amit a többiek láthatóan nem tudnak, de talán csak nem akarnak megérteni. Csak abban nem vagyok biztos, hogy amit Orbán megértett és tudomásul vett, azt meg szabad érteni és tudomásul szabad venni. 

        TG minden különösebb érzelem nélkül ír arról, hogy Orbán "megöli" az ellenfeleit, ha az lehetséges. Azt nem fogja fel, hogy pontosan ez vezet oda, hogy valakik egyszer majd elfeledkezhetnek az idézőjelekről. Orbán nem csak épített, hanem rombolt is, főleg rombolt. A nemzeti együttműködés rendszere valójában a nemzeti közösség szétverését jelenti. Itt nemcsak arról van szó, hogy százezrek, köztük olyan emberek, akik Török Gábornál talán kicsit versenyképesebbnek számítanak a Lajtán túl, hagyják el az országot, hanem arról is, hogy a maradók nem elhanyagolható része már nem érzi, hogy ehhez az országhoz tartozik. 

       Orbán olyan országot épített magának, amiről nem volt szó 1989-ben. Nem volt szó arról, hogy egyetlen embernek ekkora hatalma lehet, hogy a közmédiától az ügyészségig mindenki egyetlen vezető szavát lesse. Nem volt szó arról, hogy egy nem is olyan rettenetesen felvilágosult abszolút monarchát választunk magunk fölé. Igen, ezt Orbán érte el, Orbán kényszerítette ki, és Orbán tudja fenntartani. Ebben Török Gábornak teljesen igaza van. Csak egy dolgot kellett volna hozzátennie: hogy ez tűrhetetlen. 

· 1 trackback

Hogy a hangfal adja a másikat...

Idegen tollakkal

2014.09.28. 10:00 | seprűbajnok | 17 komment

Címkék: hangfal

Poszt-sorozatom legutóbbi – kissé hektikusra sikerült – darabja után úgy gondoltam, hogy mégiscsak valamiféle tematika mentén kellene haladnom a nyájas olvasó zenei vegzálásában. Egyúttal azonban szeretném megőrizni a főbb motívumokat, úgymint: rock, gitár, személyes kedvencek, nosztalgia, fiatalság, hosszú hajú pasik meg ilyenek.