Örülünk, Vincent?

Kazahsztán felett száll a dal...

Troll proximity


Orbanisztán Infochart

P/c szerint a világ

Rovataink

Viccországban Gengszterkrónikák Gasztrowhat Focitörténelem Borzalmasvers Hülyeország Színház A nap idézete Zene-bona


nem felejtünk.jpg

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

FRISSÍTVE!

Itt az újabb történelmi csúcs

A központi költségvetés bruttó adóssága: 2010. május: 19.933,4 Mrd Ft; 2011. május: 21.116,5 Mrd Ft; 2012. május: 21.180,9 Mrd Ft; 2013. május: 21.765,4 Mrd Ft; 2014. október 24.736 Mrd Ft;2015. június 6. 24 847 Mrd F

 

Szűjjé má'!
tumblr_nzd85jlxqr1qd6fjmo1_1280.jpg

 

Híres utolsó szavak

 
 

Te már bekövetted?

 

Vincent tumblr Falus.JPG

 


 

Vincenzúra

Troll Vincent.jpg

Figyelem! A Vincent szerzői — főszabályként — maguk moderálják a posztjaikra érkező hozzászólásokat. Panaszaitokkal vagy a mellékhatásokkal a poszt írójához forduljatok!

Köszönettel: Vincent Anomália

Címkék

abszurd (39) áder (5) adózás (11) alkotmány (45) alkotmánybíróság (10) államosítás (7) arcképcsarnok (14) ascher café (24) a létezés magyar minősége (6) bajnai (16) bank (7) bayer (23) bayerzsolt (14) békemenet (7) bkv (7) bloglossza (14) borzalmasvers (156) cigány (7) civilek (5) civil társadalom (8) demokrácia (24) deutsch tamás (6) devizahitelek (9) dogfüggő (10) egyház (10) ellenzék (7) erkölcs (17) érték (19) Érvsebész (11) eu (13) eu elnökség (8) felsőoktatás (15) fidesz (76) fideszdemokrácia (7) film (12) filozófia (13) foci (12) focijós (19) focikvíz (54) focitörténelem (94) fritztamás (6) gasztrowhat (9) gavallérjános (10) gazdaság (8) gengszterkrónikák (14) gyurcsány (27) hangfal (98) heti válasz (19) hétköznapi történetek (32) hétvége (44) hoax (5) hülyék nyelve (16) hülyeország (165) idézet (768) igazságszolgáltatás (6) imf (26) indulatposzt (11) interjú (7) járai (12) jobbik (17) jogállamiság (33) kampány (12) kampányszemle (9) katasztrófa (5) katonalászló (21) kdnp (9) kétharmad (16) költségvetés (21) könyvszemle (9) konzervatív (18) kormányváltás (22) kormányzás (42) kósa (8) kövér (11) kultúra (21) kumin (14) lánczi (5) lázár jános (12) levelező tagozat (12) lmp (8) magánnyugdíj (25) mandiner (15) március 15 (8) matematika (9) matolcsy (44) mdf (5) média (48) melegek (8) mesterházy (7) mnb (5) mosonyigyörgy (7) mszp (32) mta (5) napitahó (7) navracsics (14) nedudgi (15) nekrológ (11) nemigazország (5) nemzeti együttműködés (5) ner (11) nyugdíj (5) oktatás (12) önkormányzatok (6) orbán (46) orbanisztán (15) orbánizmus (101) orbánviktor (65) országgyűlés (6) pártállam (23) politika (14) polt (5) program (9) retró (22) retro (115) rettegünk vincent (14) rogán (9) sajtó (22) sajtószemle (6) schmitt (38) selmeczi (8) semjén (6) simicska (7) sólyom (7) spoof (19) stumpf (5) szász (6) századvég (7) szdsz (9) szijjártó (16) színház (35) szlovákia (5) szszp (5) tarlós (12) társadalom (50) törökgábor modul (8) történelem (5) tudjukkik (22) tudomány (17) tüntetés (17) ügyészség (9) választás (37) vb2010 (19) vendégposzt (68) videó (11) vincent (10) voks10 (7) vörösiszap (16) zene (23) Címkefelhő

Az intellektualis trumpizmus kialtvanya

2017.02.25. 14:34 | jotunder | 7 komment

 

  American Affairs     ez a trumpista konzervativ ertelmiseg uj lapja.

  Ez itt a legkontroverzalisabb szerzo, Michael Anton cikke a Nemzetkozi Liberalis Vilagrendrol.

  Anton volt az az ifjukonzervativ titan, akit a neokon Bill Kristol egyszeruen csak Trump Carl Schmittjenek nevezett.

 (a Magyarorszagon is nepszeru Carl Schmitt volt Adolf Hitler koronajogasza). 

  Anton a Strauss-ovodahoz tartozik, Leo Strauss Ph.D diakjanak Harry V. Jaffa-nak volt a tanitvanya a Claremont College-ban. (Jaffa es Lanczi kapcsolatarol itt olvashatunk).

  Errol egeszen biztosan hallunk meg. Szerintem erdemes belenezni.

  P.S ez volt Michael Anton "Konzervativ Kialtvanya"

Lánczi Tamás esete a kultúrával

2017.02.25. 00:16 | jotunder | 47 komment

 

     Orbán egyik verőembere, a szomorúan tehetségtelen ámde nagy hatalmú Lánczi András fia,  Lánczi Tamás (csak azért nem nevezem gátlástalan fasiszta pöcsnek, mert nincs semmi sportértéke) nekiment Enyedi Ildikónak, mert az a Haza atyjának rezsimjét nem a megfelelő hangnemben szólította meg.

     A brit filmalap (BFI)  támogatta Ken Loach " I, Daniel Blake " című filmjét. Ken Loach egy saját külön bejáratú  pártot is gründolt, ami még a Labour baloldalának is a baloldalán helyezkedik el,  jó viszonyt ápol a Momentummal , amely Angliában nem jól szituált fiatal értelmiségieket, hanem nagyon kemény ballereket jelent, akik nagyjából Trockij Leó bátyánk lendületével építik a proletármozgalmat. Ken Loachnak nem kellett külön  beszólnia a brit konzervatív kormánynak, ugyanis az "I,Daniel Blake" műfaji meghatározása eleve a   "KIBASZOTT NAGY BESZÓLÁS A BRIT KONZERVATÍV KORMÁNYNAK". 

     A Parlamentben is beszéltek a filmről, óriási botrány lett belőle. Nem abból, hogy Ken Loach mondott valamit a tory-kra, mert ha éppen nem forgat filmet, akkor folyamatosan vagy a torykra, vagy Izraelre, vagy a világimperializmusra mond valami kedvezőtlen jellegűt, kifejezetten jól járnak vele, ha éppen filmet csinál, addig is csukva van a szája. Abból lett botrány, hogy Ken Loach nem arról készített filmet, hogy két ember szerelmes szarvasnak álmodja egymást, amibe még egy Schmidtmari sem tudna belekötni ideológiailag, hanem arról, hogy szerinte itt a halálba kergetik a munkásosztályt. 

   És a Brit Filmalap, amit nem Theresa May valamelyik cukrosbácsi spanja működtet (egyáltalán nincs Theresa May-nek cukrosbácsi spanja, Theresa May-nek ugyanis nem egy kommunista vadbarom volt az apukája, aki óránként verte végig szíjjal a családját, amit most mi kapunk vissza kamatostul,  hanem egy anglikán lelkész), simán adott neki pénzt, pedig ha valaki nem árul zsákbamacskát, akkor az Ken Loach. 

   Miért nem okoskodott brit közpénzen a brit Lánczi Tamás?? Na, kitalálják-e, hogy miért? Először is azért, mert nincs brit Lánczi Tamás, nem költenek közpénzt verőemberekre. A brit konzervatív okostojások, elég ellenszenvesek tudnak lenni, de Eton után Oxfordba mentek, és még a szombat esti, kocsmaszétveréssel kombinált berúgást is intelligensebben abszolválták, mint ez a kecskeizélő ugocsai taplonc.  Másfelől, mert ez rohadtul nem lenne brit dolog. Itt ugyanis van nemzettudat, egészséges, kurvára, és abban a fairség, a visszafogottan merev felsőajak, és a langyos, de azért határozott ízvilágú sör játszik szerepet, nem a gusztustalan nyaldoklás. 

   Ken Loach egy komoly értéke az országnak, akkor is amikor éppen habzó szájjal szidja a rendszert, pedig itt valójában nincs is rendszer. Őfelsége kitünteti a Brit Birodalom Legkiválóbb Rendjelével, ő pedig annak rendje és módja szerint elküld mindenkit a picsába és visszautasítja a kitüntetést.

   Ez így működik és mindenki boldog. Azért boldogok, mert sokféle problémája van ennek az országnak, de lánczijaik nincsenek, és erre az adottságra birodalmat lehet alapozni. 

Miért ilyen rettenetesen egyszerű a világ? (kérdésposzt)

2017.02.23. 20:19 | jotunder | 27 komment

 

      Az Amerikai Egyesült Államokban már aránylag kevesen lepődnek meg, ha valami teljesen bolond figura kerül a Fehér Ház közelébe, Gorka Sebestyén karrierje azonban még konzervatív körökben is kiverte a biztosítékot.

      Gorka komplett őrültnek tűnik, aminek egyik lehetséges oka az, hogy komplett őrült.

       Az elmúlt napok terméséből.  Itt twitteren  bolondul meg egyenes adásban. Itt meg fenyegetőzik egy kicsit telefonon.  Egész irodalma van Gorkának, ha egy kicsit viccesebb lenne a haja mehetne ő is pólóra, mint Daddy The Orangeface. 

       És akkor ez itt a doktori.hu-ról. Nem lehetne végre az, hogy egyszer az életben meglepődök valamin?


védés

hallgató neve

témavezető

társ témavezető

vezetés módja

fokozat

a képzés kezdete

az abszolutórium megszerzésének várható ideje (év, hónap)

abszolutóriumot szerzett (év, hónap)

a doktori cselekmény befejezésének határideje (év, hónap)

a doktori cselekmény befejezésének határideje (év, hónap)

a fokozatszerzés éve
Gorka Sebestyén Gedeon Péter Lánczi András társ PHD 2000 2003/08

Orban Magyarorszag atyja (FIDELITASposzt)

2017.02.23. 15:44 | jotunder | 27 komment

orban.jpg"Pour Eszter, « Viktor Orban est une source d’inspiration ». « C’est un homme très courageux, une sorte de père pour la Hongrie », estime-t-elle." (itt)

(magyarul: nagyon bator ember, egyfajta atyja Magyarorszagnak)

A holgy ugyanaz az egyszeru magyar diaklany, aki a Mandineren esett neki a Momentumnak. Egyszeru magyar diaklanykent a FIDELITAS kulugyi kabinetjenek a vezetoje. Egyszeru magyar diaklanykent oleli at az o vallat Magyarorszag atyja.

Annyira jo, hogy ez az orszag tele van egyszeru magyar fiatalokkal, akik csak ugy spontan, minden erdek nelkul szeretik a mi jotevo atyankat.

A nemzet célja

2017.02.22. 20:56 | jotunder | 64 komment

 

      Orbán Viktor úgy gondolta, hogy az elkövetkező hét év nagy nemzeti célja egy három hétig tartó sportverseny legyen. Több ezer milliárd forintról volt szó. Lehet, hogy csak kettőről, de inkább háromról, vagy négyről. 

      Orbán Viktor úgy gondolta, hogy egy ország erejét az olimpiai aranyérmek adják, vagy egy nyomorult futball-világbajnoki cím (Uruguaynak kettő is van belőle), hogy a világ ilyesmire figyel, hogy ezzel lehet "Hungary Great Again". 

      Orbán Viktor ezt gondolja a huszonegyedik század Magyarországáról. Egy stadiont lát, izzadt testeket, zászlókat, dobogót, himnuszt, és egészen komolyan úgy gondolja, hogy ez teszi naggyá az országot.

      Orbán Viktor magyar nemzettudata központjában egy bőrlabda van, egy párbajtőr, egy úszósapka. Nem mesterséges intelligencia, robotika, kvantumszámítógép, nem Apple, hanem Videoton, nem Google, hanem Puskás Akadémia.  

      Orbán Viktor kizárólag a sportbeli tehetséget képes érzékelni. Ennek részben az oka, hogy soha magyar politikai vezető nem vette körül magát annyi rémisztően tehetségtelen emberrel, mint ő. 

      Orbán Viktor nem hisz a valódi magyar tehetségben. A fogalomban sem hisz, el sem tudja képzelni, tornatermet tud elképzelni és szotyolát. 

      Ez az Orbán Viktor, aki egy hatalmas szalonnaszagú Albániát lát Magyarország helyén,  beszél nekem magyarságtudatról. 

    P.S   Most nem lesz olimpia, lesz helyette hőbörgés, hogy pár huszonéves srác elvette a magyar nemzet célját, a kalapács nem lesz elvetve, nem lesz szabad a fogás. Pedig mekkora Svájc lehettünk volna ha tizenegy aranyérmet nyerünk Budapesten, ha huszonhármat, ha ötvenkilencet, és mi az a Svájc, hány aranyérme van a Nestlének, a Novartis-nak, a Rolexnek, a Glencore-nak, nekünk van Testnevelési Egyetemünk, nekik meg mijük van, EPFL, ETHZ, és, tudnak ők kétszázhetvenhárom centit ugrani magasba? A trianoni átoknak lett volna vége, ha Szlacsányi Hajnalka szlalomkenuval végighajt a Stefánián. Ha nincs az ellenzék árulása, akkor mi lennénk a. Aki a legnagyobbat, vagy legalábbis a leggömbölyűbbet. Így meg nem. 

Én is szégyellem néha, hogy magyar vagyok (enyediposzt)

2017.02.20. 18:58 | jotunder | 34 komment

 

    A magyar államhatalom újfasiszta gnómokat, alkoholista kurvapecéreket és közönséges bűnözőket uszít menekültekre, ellenzékiekre, néha egyszerűen csak nőkre, zsidókra, cigányokra, általában azokra, akik élnek és mozognak.

    A magyar államhatalom százmilliárdos tételeket játszott át az Orbán-Lévai klán holdudvarának.

    A magyar államhatalom egy gyilkos keleti diktátor ügynökeként fungál Európában.

    A magyar államhatalmat jobban érdekeli egy három hétig tartó sportverseny, mint a magyar nép egészsége és tudása. 

    A magyar nép jelentős része pedig ezt a fasiszta gengszterbandát támogatja.

    Melyből következően én időnként kicsit szégyellem azt, hogy magyar vagyok. Nem, nem mindig, vannak dolgok, egyre kevesebben, amelyeket szeretek az országomban, amelyet még nem raboltak el tőlem, néhány előadás  a Kamrában, néhány tétel az Intézetben, néhány sör az Akácfa utcában, néhány ember, néhány kép, néhány séta, egy eszpresszó abban furcsa kis kávézóban, és legyen mondjuk még egy sör az  az Élesztőben, ha már.  Egyszer talán visszaveszik az országomat, hát nem én, talán ők, talán csak dühös fiatalok, akiknek nincs vesztenivalójuk, és majd nézem a BBC-t, mint 89 karácsonyán az NBC-t, és telefonálunk haza, hogy mi van, hogy minden rendben van-e, és persze semmi sem lesz rendben, csak vége lesz. Egyszer vége lesz a szégyennek. 

A trumpista alt-right esete a pedofiliaval (nemisugyvanposzt)

2017.02.20. 13:52 | jotunder | 31 komment

 

  Mi folyik itt?

Milo: “You’re misunderstanding what pedophilia means. Pedophilia is not a sexual attraction to somebody 13-years-old who is sexually mature. Pedophilia is attraction to children who have not reached puberty.

Milo: “And you know what, I’m grateful for Father Michael. I wouldn’t give nearly such good head if it wasn’t for him.”

 

P.S  Milo Yiannopoulos Trump elsoszamu kortese, az alt-right fenegyereke, par hete omlengett rola egy mandineres szerzo, nyilvan a teljes magyar alt-right Jeszenszky Pubitol, Megadjaig most el fogja magyarazni, hogy ez a szoveg mennyire de mennyire OK, es csak kiforgatjak, de en nem forgatok ki semmit, csak belinkeltem.

Enyedi Ildikó filmje nyerte az Arany Medvét

2017.02.18. 20:51 | jotunder | 20 komment

 

     Enyedi Ildikó filmje, a "Testről és lélekről", nyerte a Berlini Filmfesztivál fődíját. 1975-ben Mészáros Márta Örökbefogadás című filmje volt az utolsó magyar film, amelyik Arany Medvét nyert. Ezt a díjat olyan rendezők filmjei nyerték meg a múltban, mint  Antonioni, Bergman, Jean-Luc Godard,  Roman Polanski, Vittorio de Sica, Pasolini, Fassbinder, Costa Gavras, Milos Forman, Jiri Menzel és Ang Lee.