Örülünk, Vincent?

Kazahsztán felett száll a dal...

Troll proximity


Orbanisztán Infochart

P/c szerint a világ

Rovataink

Viccországban Gengszterkrónikák Gasztrowhat Focitörténelem Borzalmasvers Hülyeország Színház A nap idézete Zene-bona


nem felejtünk.jpg

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

FRISSÍTVE!

Itt az újabb történelmi csúcs

A központi költségvetés bruttó adóssága: 2010. május: 19.933,4 Mrd Ft; 2011. május: 21.116,5 Mrd Ft; 2012. május: 21.180,9 Mrd Ft; 2013. május: 21.765,4 Mrd Ft; 2014. október 24.736 Mrd Ft;2015. június 6. 24 847 Mrd F

 

Szűjjé má'!
tumblr_nzd85jlxqr1qd6fjmo1_1280.jpg

 

Híres utolsó szavak

 
 

Te már bekövetted?

 

Vincent tumblr Falus.JPG

 


 

Vincenzúra

Troll Vincent.jpg

Figyelem! A Vincent szerzői — főszabályként — maguk moderálják a posztjaikra érkező hozzászólásokat. Panaszaitokkal vagy a mellékhatásokkal a poszt írójához forduljatok!

Köszönettel: Vincent Anomália

Címkék

abszurd (39) áder (5) adózás (11) alkotmány (45) alkotmánybíróság (10) államosítás (7) arcképcsarnok (14) ascher café (24) a létezés magyar minősége (6) bajnai (16) bank (7) bayer (23) bayerzsolt (14) békemenet (7) bkv (7) bloglossza (14) borzalmasvers (156) cigány (7) civilek (5) civil társadalom (8) demokrácia (24) deutsch tamás (6) devizahitelek (9) dogfüggő (10) egyház (10) ellenzék (7) erkölcs (17) érték (19) Érvsebész (11) eu (13) eu elnökség (8) felsőoktatás (15) fidesz (76) fideszdemokrácia (7) film (12) filozófia (13) foci (12) focijós (19) focikvíz (54) focitörténelem (94) fritztamás (6) gasztrowhat (9) gavallérjános (10) gazdaság (8) gengszterkrónikák (14) gyurcsány (27) hangfal (98) heti válasz (19) hétköznapi történetek (32) hétvége (44) hoax (5) hülyék nyelve (16) hülyeország (165) idézet (768) igazságszolgáltatás (6) imf (26) indulatposzt (11) interjú (7) járai (12) jobbik (17) jogállamiság (33) kampány (12) kampányszemle (9) katasztrófa (5) katonalászló (21) kdnp (9) kétharmad (16) költségvetés (21) könyvszemle (9) konzervatív (18) kormányváltás (22) kormányzás (42) kósa (8) kövér (11) kultúra (21) kumin (14) lánczi (5) lázár jános (12) levelező tagozat (12) lmp (8) magánnyugdíj (25) mandiner (15) március 15 (8) matematika (9) matolcsy (44) mdf (5) média (48) melegek (8) mesterházy (7) mnb (5) mosonyigyörgy (7) mszp (32) mta (5) napitahó (7) navracsics (14) nedudgi (15) nekrológ (11) nemigazország (5) nemzeti együttműködés (5) ner (11) nyugdíj (5) oktatás (12) önkormányzatok (6) orbán (46) orbanisztán (15) orbánizmus (101) orbánviktor (65) országgyűlés (6) pártállam (23) politika (14) polt (5) program (9) retro (115) retró (22) rettegünk vincent (14) rogán (9) sajtó (22) sajtószemle (6) schmitt (38) selmeczi (8) semjén (6) simicska (7) sólyom (7) spoof (19) stumpf (5) szász (6) századvég (7) szdsz (9) szijjártó (16) színház (35) szlovákia (5) szszp (5) tarlós (12) társadalom (50) törökgábor modul (8) történelem (5) tudjukkik (22) tudomány (17) tüntetés (17) ügyészség (9) választás (37) vb2010 (19) vendégposzt (68) videó (11) vincent (10) voks10 (7) vörösiszap (16) zene (23) Címkefelhő

Amikor még a Csurka volt a Bayer

2017.08.21. 21:24 | jotunder | 23 komment

 

            Huszonöt éve jelent meg a híres Csurka-dolgozat. Van benne galíciaizás, szamuelyzés, minden ami kell, de az az írás leginkább Tiborc panasza volt. Ma már csak Tiborcz panasza van, az apósának szokott panaszkodni, hogy az elmúlt félórában nem nyert közbeszerzést.

            Csurka egy időben csak akkor zsidózott, amikor jelentősebben berúgott, mint például 1973-ban a Szigligeti Alkotóházban. Azokban az alkotóházakban időnként  az Örkényt és a Mészöly Miklóst is lehetett látni, nem azt az Orbán János Dénes nevű kis faszomadtát, aki mostanában szeret ilyesmiket lenyúlni.   Csurka írt a Bibó-emlékönyvbe, mert akkor volt Bibó-emlékkönyv. Bence Györggyel, Szűcs Jenővel, Eörsivel, Petrivel és Weöres Sándorral írt bele, mert akkor még ők is voltak. Ma már ők sincsenek, Csurka sincs, nincs Szűcs Jenő csak Schmidt Mária, nincs Bence György csak Lánczi András, és persze van nekünk Bayer Zsolt, ez a hetedosztályú Krúdy-epigon, aki abból próbál megélni, hogy Csukás István egy háromoldalas novelláját nem teljesen józan állapotában egészen tűrhetőnek nevezte. Csurka fasiszta bolondériájának tétje volt, és eleinte még stílusa is, Bayer fasiszta bolondériájának a havi "egymisin" kívül nincs semmiféle tétje.

             Kónya-Pető vita helyett Németh Szilárd vitatkozik a Híradó ügyelőjével, hogy miért nem ehet egyenes adásban túróstésztát.

             A TGM helyett  meg csak a TGM van. Sajnos nagyon nagy a különbség. Már nincs meg az az elegáns sétapálca, meg azok a jó kis hosszú elmélkedések Rézmezei Zsigmond, gróf Ecséry Kristóf és Simor báró korai konzervatív esszéiről, amelyek nemcsak a vármegyerendszer reformjába engedtek betekintést, hanem a helyes gondolkodásba is, amelyhez persze ezt az egészet franciául is kellett tudni idézni. Most meg proletárforradalom, Venezuela vagy mi, én már nem is tudom igazán követni. A Csurka még a Hankiss Elemért akarta elvitetni rendőrrel, páncélosezreddel, most komolyan, hová vitetné a Kökény-Szalai Vivient, műkörmöshöz ?

             Magyarországnak nagyjából vége van, a második felvonást már meg sem kellene nézni, az ember pontosan tudja, hogy mi fog történni. Hogy az Ungár Péter egy félliter konyak után magáévá akart tenni egy struccot, a Momentum nyári táborában ?  Ez nagyjából a maximum, amit ebből a történetből ki lehet még hozni.  Ez nem Csurkáknak való világ. Itt már nem írnak csak úgy tizenhét oldalas iránymutatást a nemzetnek bele pacekba, csak akkor ha Matolcsy György egyik huszonhárom éves helyettes-államtitkár unokaöccse láttamozta, és lehet, hogy Rogán Cilike egy kicsit bele akar majd írni, valami vicceset a végére. Itt Habony Árpád mondja meg, hogy egészen pontosan melyik népcsoportot lehet utálni, hogyan és mennyire, nála vannak a jelzők, az alanyok, az állítmányok, itt ő a dramaturg.

           Orbánnak nem is lenne szüksége Csurkákra, mert a Csurkák hajlamosak az egyénieskedésre. Bayer kell ide, megbízhatóan tehetségtelen, gátlástalan szolga. Csurka nem volt szolga, sok minden rosszat el lehetett mondani róla, de azt, hogy szolga lett volna, azt nem. Ez a pontosan teljesítő szolgák kora, akik azt teszik tönkre, azt próbáljak megsemmisíteni, akit erre kijelölt nekik az elöljárójuk. A szolga gyűlölködése addig terjed, amíg a gazda engedi, nincs ritmusa, izzása, ereje, feszessége, és bármikor lecserélhető egy másik szolga gyűlölködésére. Csurka nem volt lecserélhető. Csurka az a Csurka volt, a galíciaiak és a szamuelyk mögött azért ott volt Tábori Nóra a Házmestersiratóban, a   Kállai és a Major  a Döglött Aknákban, az üres hegedűtok a Deficitben.

          Ezek mögött meg nincs semmi.

            

                       

A magyar felsőoktatás helyzetéről (megjegyzésposzt)

2017.08.16. 19:03 | jotunder | 105 komment

 

 Több lap is foglalkozott az ún. ARWU listával.  Ez a lista a világ felsőoktatási intézményeit rangsorolja és idén nem volt magyar egyetem az első ötszázban. Az alábbi táblázat az ARWU metodológiáját mutatja.  Látható, hogy itt  leginkább a csúcsteljesítményeket mérik.

Criteria Indicator Code Weight
Quality of Education Alumni of an institution winning Nobel Prizes and Fields Medals Alumni 10%
Quality of Faculty Staff of an institution winning Nobel Prizes and Fields Medals Award 20%
Highly cited researchers in 21 broad subject categories HiCi 20%
Research Output Papers published in Nature and Science* N&S 20%
Papers indexed in Science Citation Index-expanded and Social Science Citation Index PUB 20%
Per Capita Performance Per capita academic performance of an institution PCP 10%
Total 100%

 

Egy magyar egyetem leginkább egy nagyon régen végzett diákja Nobel-díjával tud pontot szerezni, illetve a PUB-bal jelölt általános Research Outputtal. A CEU-t erősen sújtja, hogy a Per Capita Performance csak tíz százalékot jelent. Barabási-Albert László egyedül több pontot hozna a HiCi és N & S rovatban, mint a legtöbb magyar egyetem összes professzora, és bizony e sorok szerzőjének voltak már  kritikusabb megjegyzései Barabási egyes brutálisan HiCi eredményeivel kapcsolatban. Ez egy nehéz ügy.

Az MTA intézeti rendszerében azért van HiCi és N & S potenciál, de az MTA-t nem számolják be a magyar felsőoktatásba. Ha formálisan egy University of Budapest címke jelenne meg az akadémiai kutatók cikkein, a SOTE, ELTE, BME professzoraival együtt, akkor még mindig kisebb lenne az a bizonyos virtuális egyetem, mint a bécsi tudományegyetem, de a U. of B. vélhetően már benne lenne a legjobb háromszázban.

Maximális kormányzati jóindulat, akarat és elszántság mellett is nehéz lenne a helyzet,  sportcentrikus állami vezetéssel viszont teljesen reménytelen ügyről van szó. A magyar felsőoktatás annyira azért nem rossz, mint amilyennek látszik, de rettenetesen alul van finanszírozva és a fentiek miatt is jelentős hátrányban van a listákon.

P.S CETERUM CENSEO: Egy magyar egyetemi adjunktus nettó fizetése kb. 500 font, egy brit adjunktusé pedig kétezer font felett van, a kvázi magánnyugdíj-befizetés után is.  És a magyar adjunktus terhelése a nagyobb.

 

 

Csak egy prímszám van a világon

2017.08.14. 23:04 | jotunder | 29 komment

 

     – Egy interjúban úgy nyilatkozott, hogy hobbija a matematikai problémákon való töprengés és kedvencei a prímszámok. Hogyan értsük ezt?
– Sok prímszámot ismerek, és szívesen olvasok a prímszámokkal kapcsolatos szakcikkeket is. De naponta oldok meg sakkfeladványokat is...  (Garancsi István, Orbán egyik legkedvesebb milliárdosa)  

       Felhívtam Ötvenhetet, a legendás Grothendieck-prímet, aki a legtöbb prímszámmal szoros, bár kissé aritmetikai jellegű kapcsolatot ápol és megkérdeztem tőle, hogy kit ismerhet Garancsi István.  Hétszázharminckilencet  "Sexy Prime" néven is ismerik, rövid viszonyt folytatott Habony Árpáddal, de amikor az huszonkilenccel  akarta osztani lelépett. A parlamenti belépőjét azonban nem adta vissza, valószínűleg ő lobbyzta ki, hogy két szomszédja, Hétszázharmincnyolc és Hétszáznegyven megnyerjenek pár közbeszerzést vegyesúszásban. Andy Vajna főleg a tizenegy és tizenhat közötti prímeket szereti, és rögtön lett is egy tippem. Egy kettőhatványokhoz megdöbbentően közel eső érettebb prímszámot többször is kihúztak a lottósorsolásokon, a négyzetgyökével nemrég bővített egy testet, amelyről hírlik, hogy igen racionális. Hatszáznyolcvanhárom migránst látott álmában Németh Szilárd Soros Györggyel bossanovát táncolni , Negyvenhárom pedig pont a Bilderberg-csoport centrumának elemszáma, ők kiesnek. Ezzel szemben a 472882049 valahogy pont Vlagyimir Putyin pertrovázsnajai dácsájának telefonszáma.  A mondén viselkedéséről híres 141650939 pedig pont akkora, amennyi forintból egészen jó kormánynemtávoli portált tudnának összehozni Matolcsi György harmadunokahúgának.  A Liberalizmus Feketekönyve Kétszázhetvenegy oldalas és a Százkilencvenegyediken van arról szól, hogyan akarják betelepíteni muszlim zöldborsóval a Trianon-tól sújtott Rottenbiller utcát (Trianon miatt bukik a Három is, és nem véletlen az sem, hogy pontosan háromszo képzelte magát II. Ramszesznek Kövér László, ami miatt viszont sajnos a Kettőt is ki kell zárnunk, és az Ezerhétszáznyolcvanhetet is, mert rosszkor volt rossz helyen). Harmincegy Bayer Zsolt verset válogatott be Kerényi Imre a Nemzeti Pantheonba, Százötvenhét fehérvári kislány ajánlotta fel a szüzességét a Haza Jótevőjének, Háromszázharminchét női princípium létezik és Hatszáztizenkilenc eurót keres másodpercenként a hazának Mészáros Lőrinc. Schmidt Mária professzorasszony állapította meg a doktori disszertációjában, hogy pontosan Háromszázharmincnégymillió kétszáztizennégyezer négyszázhavanhét darab prímszám létezik, és a legnagyobb közülük még látta Dózsa László színművész urat, amint levetette magát a kőszegi vár fokáról. 

Garancsi István szívesen olvas prímszámokról szóló szakcikkeket. Ezt olyan jó tudni. Szinte látom Garancsi Istvánt, amint ül kicsiny szobájában, mentateát kortyolgat és James Maynard thrillerjét olvasgatja arról, hogy végtelen sokszor lehet két szomszédos prímszám különbsége kisebb, mint tizenkettő feltéve, hogy igaz az Elliott-Halberstam Sejtés. Milyen jól mutatna egy Hétszázötvenhét méter magas toronyház a Dessewffy utcában szokta ilyenkor gondolni, persze nem egy bazinagy Hétszázötvenhét méter magas toronyház, hanem egy egészen kicsike, amelybe az egyszerű magyar emberek is ellátogathatnának, ha éppen egy  Lamborghini Huracan-t akarnak vásárolni gyermeküknek bérmaajándékul. Ilyenkor megtelik a Garancsi István szíve örömmel, mert ő már nem vágyik másra, csak arra, hogy megismerhessen egy csinosnak mondott, tartalmas, de egyben keresztényi életre vágyó prímszámot, aki vasárnap délben paprikás csirkét csinál neki nokkedlival és uborkasalátával. 

Jelentős magyar értelmiségi Amerikáról.... (anyámborogassposzt)

2017.08.10. 20:14 | jotunder | 136 komment

 

 Csányi Vilmos akadémikus.

 "Az amerikai népesség zöme hihetetlenül egyszerű, primitív: az amerikaiak hetven százaléka nem hisz az evolúcióban. Izlandon talán öten nem hisznek benne. Az amerikai iskolarendszer igazságtalan, lokális irányítás alatt áll, nincs újraelosztás, a gazdag negyedeknek csodálatos, úszómedencés iskoláik vannak kiváló tanárokkal, a szegénynegyedekben nyolcvanas osztálylétszámok és rémes körülmények uralkodnak. A felsőoktatásuk kaotikus, bárki alapíthat egyetemet, ahol aztán azt tanít, amit akar, azokkal, akikkel akar, és azoknak, akiket be tud csábítani. Az állami egyetemre mindenkit fel kell venni, rettenetes helyek, tízezer hallgató jut egy előadásra, kétezer fő személyesen lehet jelen, és még további öt teremben vetítik a tanárt. Az mondjuk jó, hogy a szövetség kézben tartja az akkreditációt, ami komoly szűrő. A kultúra, a mítosz mégis működteti az egészet."

      (Ahogy a francia muszlimokról ír is elég szomorú, nem akarok ebbe most belemenni és erősebb kifejezéseket használni, de lenne bennem rá igény....)

Jövőre itt a herpenc világbajnokság!

2017.07.31. 12:45 | jotunder | 15 komment

 

      Mint azt bizonyára tudják,  2018 szeptemberében Magyarország rendezheti meg a herpenc világbajnokságot. Ledvánszky Richárd kontinens-bajnok, a Nagy-testvérek, Strasszer Miki, a svéd születésű, de tizenkét éves korától magyar színekben versenyző ifjúsági világbajnok Sjöberg Henriette magyar nézők előtt küzdhet az aranyért olyan legendákkal, mint a tízszeres olimpiai bajnok Ronnie Malone vagy Klagenfurt, Florianopolis és Fokváros sztárja Annie Pagodnik. 

      Egyelőre még nem világos, hogy hol lesz a szólóherpenc döntő, de az International Haarpaends Federation szabályai szerint műhavas pályán is rendezhetők világversenyek, feltéve ha biztosítani tudják a kanyarugráshoz a mesterséges flikkeket.  A kormány tervei szerint a Wesselényi utcában építik fel a pályát, feltéve ha addig kész lesz a földalatti leppelő, amivel a versenyzők teljesíthetik a kitakarásokat. 

        Annyit már tudunk, hogy a Gellért-hegyet befedő betonvájatot a Mészáros-Mészáros-Mészáros-Tiborcz-Mészáros-Vajna-Matolcsy-Mészáros-Mészáros enyhén korlátozott felelősségű, de teljesen zártkörűen működő társaság építheti fel. Ezekre a beruházásokra a herpencvébétől függetlenül is szükség van, hiszen a felcsúti kisvasút Cinege utcai megállójának megépítéséről már korábban kormányzati döntés született.

      A nemzetközi szövetség kérése az, hogy a herpenc világbajnokság idejére a felsőoktatást szüneteltessék a rendező országban, két-három évig tart a rehabilitáció, utána újra a régi fényében tündökölhet a magyar egyetemi élet. A dinamikus herpenc hoppersávjai általában zavarják az egészségügyi vizsgálatokat, de a pályák visszabontása után pár hónappal akár vérvételben is gondolkodhatunk, persze egyelőre csak a késő délutáni órákban. 

      

      

Transzok és stumpfok

2017.07.29. 13:31 | jotunder | 61 komment

 

        "Az a helyzet, drága barátaink, hogy egyikőtök bizony nő, másikótok meg férfi. Ez a két nem van. Harmadik: nincs. Hogy melyikőtök melyik, azt leggyorsabban úgy lehet ellenőrizni, ha bepillantotok a lábatok közé." (Stumpf András "újságíró", huszonegyedik század, annak kapcsán, hogy Donald Trump  ki akarja dobni a transzgender katonákat a seregből)

        Magyarországon a rezsim lapja követeli azt, hogy a melegek ne lehessenek tanárok, itt egy transzgender ember egyetlen esélye a túlélésre az lehet, ha emigrál az országból( mondjuk nem csak az övék),  ez a stumpfok országa, nem El Kazovszkijé. 

        Fogalmam sincs róla, hogy mit érezhet egy magyar fiatal, amikor rájön, hogy az agya nem fogadja el a biológiai nemét,  hogy csak két választása van: a bujkálás vagy az, hogy stumpfszerű figurák vihogása fogja végigkísérni az életét. Fogalmam sincs róla, mert én csak nagyonszemüveges voltam és az almanachot olvasgattam ötévesen a nagymamám karosszékében,  bár az sem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik, lássuk be, Magyarország néha sportból is tönkreteszi a polgárai életét. Fogalmam sincs róla, csak azt tudom, hogy itt az egyetemi buszon biztonságban érezhetik magukat a transzgender diákok, a közösség által elfogadottan élhetnek, mert  ezt a közösséget az definiálja, hogy minden tisztességes embert próbál elfogadni olyannak, amilyen.

       Magyarországnak már a tisztesség elviselésével is komoly nehézségei vannak.

       Ez a történet nem a transzgender emberekről szól, nekik ebben az országban nincs történetük, ők történetek nélkül próbálnak élni egyik napról a másikra. A történet Stumpfról (és Szilvay Putyiról, aki a " transzok tehát ugyanúgy esszencialisták, ahogy a konzervatívok, csak..." kezdetű megadjizmusával eljutott saját műfajának tökéletes paródiájához) szól, Piliscsabáról szól, a lecsoffant magyar konzervativizmus öndefiníciós tripjéről. 

       Stumpf és Szilvay elhiszi, hogy Európának pont olyannak kell lennie, mint Taktaharkánynak, a konzervativizmus új bölcsőjének, ahol az emberek a lábuk közé pillantanak, decensen halovány rózsaszín bőrük van és Szent István intelmeit követve kanalazzák a bablevest. Nem fasiszták, nem akarnak ők senkit se bántani, mint a hóhérszakos pestisrácisták, csak őszintén hisznek abban, hogy a hanyatlását transfriendly-ségével is bizonyító oxbridge-i szubkultúra  letűnése után az ő egészséges vegyesúszó alkatuk definiálja majd az európai civilizációt.

       És ezek a fiúk bizony kurvára el vannak tévedve. 

       

         

       

A szíriai csapat (másodpercposzt)

2017.07.23. 13:21 | jotunder | 41 komment

 

       Rio de Janeiro-ban rendezték az idei Matematikai Diákolimpiát. A feladatok meglehetősen nehezek voltak, a legjobb pontszám 35 volt a lehetséges negyvenkettőből, de még 25 ponttal is aranyérmet lehetett szerezni. A magyar csapat huszonkettedik lett. 

       A szíriai csapat az ötvenhatodik helyen végzett, megelőzte Svájcot, Írországot, Dániát, Ausztriát, Norvégiát és Finnországot. 

       UPDATE:  Egy kommentelőnk vette észre, hogy a szír csapat egyik tagja a diktátor Bashar al-Assad fia, aki egy feladatot oldott meg (ez hét pontot jelentett).

      

    

     

Soros György és Tom Stoppard a Brit Akadémia tiszteletbeli tagja lett (másodpercposzt)

2017.07.22. 16:52 | jotunder | 46 komment

 

      Mindketten zsidó menekültek. Soros Magyarországról, Stoppard Csehszlovákiából.

      A "Rosencrantz és Guildenstern halott"-at nem is olyan régen láttuk a Szkénében, Nagypál Gáborral és Kaszás Gergővel. 

      P.S. Nem tudok arról írni, hogy egy kelet-európai maffiózó elmondja havi négyszáz euróból élő székelyföldi embereknek, hogy ők az Európa jövője, csak még ki kell csinálni pár liberálist, földre kell őket rántani a hajuknál fogva, be kell őket vitetni éjjel a rendőrséggel, mert kiszúrták a kóklerséget, ők lesznek Európa jövője, ha végre bezárhatják Magyarország legjobb egyetemét, ha milliárdost csinálhatnak pár házibarátból. Erről nem lehet írni. A Klubrádióban Bolgár György azt mondta, hogy néhányan elhitték, hogy Bayer Zsoltot kitüntette a Netanjahu. Az legalább egy kicsit vicces, Orbán Viktorban már semmi vicces sincs. Ő csak az a havi négyszáz székelyföldi euróról szól, Mészáros Lőrinc másodpercbéréről. A Ben-my-Chree nevű hajóról kellene írni egyszer, amellyel  a hátizsákos székely gyerekek Douglasba mennek,  hogy végre baristák lehessenek a világvégén, az Unión is túl, ott, ahol már nem hallatszik a rikács.