Örülünk, Vincent?

Kazahsztán felett száll a dal...

Troll proximity


Orbanisztán Infochart

P/c szerint a világ

Nincs megjeleníthető elem

Rovataink

Viccországban Gengszterkrónikák Gasztrowhat Focitörténelem Borzalmasvers Hülyeország Színház A nap idézete Zene-bona


nem felejtünk.jpg

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

FRISSÍTVE!

Itt az újabb történelmi csúcs

A központi költségvetés bruttó adóssága: 2010. május: 19.933,4 Mrd Ft; 2011. május: 21.116,5 Mrd Ft; 2012. május: 21.180,9 Mrd Ft; 2013. május: 21.765,4 Mrd Ft; 2014. október 24.736 Mrd Ft;2015. június 6. 24 847 Mrd F

 

Szűjjé má'!
tumblr_nzd85jlxqr1qd6fjmo1_1280.jpg

 

Híres utolsó szavak

 
 

Te már bekövetted?

 

Vincent tumblr Falus.JPG

 


 

Vincenzúra

Troll Vincent.jpg

Figyelem! A Vincent szerzői — főszabályként — maguk moderálják a posztjaikra érkező hozzászólásokat. Panaszaitokkal vagy a mellékhatásokkal a poszt írójához forduljatok!

Köszönettel: Vincent Anomália

Címkék

abszurd (39) áder (5) adózás (11) alkotmány (45) alkotmánybíróság (10) államosítás (7) arcképcsarnok (14) ascher café (24) a létezés magyar minősége (6) bajnai (16) bank (7) bayer (23) bayerzsolt (14) békemenet (7) bkv (7) bloglossza (14) borzalmasvers (156) cigány (7) civilek (5) civil társadalom (8) demokrácia (24) deutsch tamás (6) devizahitelek (9) dogfüggő (10) egyház (10) ellenzék (7) erkölcs (17) érték (19) Érvsebész (11) eu (13) eu elnökség (8) felsőoktatás (15) fidesz (76) fideszdemokrácia (7) film (12) filozófia (13) foci (12) focijós (19) focikvíz (54) focitörténelem (94) fritztamás (6) gasztrowhat (9) gavallérjános (10) gazdaság (8) gengszterkrónikák (14) gyurcsány (27) hangfal (98) heti válasz (19) hétköznapi történetek (32) hétvége (44) hoax (5) hülyék nyelve (16) hülyeország (165) idézet (768) igazságszolgáltatás (6) imf (26) indulatposzt (11) interjú (7) járai (12) jobbik (17) jogállamiság (33) kampány (12) kampányszemle (9) katasztrófa (5) katonalászló (21) kdnp (9) kétharmad (16) költségvetés (21) könyvszemle (9) konzervatív (18) kormányváltás (22) kormányzás (42) kósa (8) kövér (11) kultúra (21) kumin (14) lánczi (5) lázár jános (12) levelező tagozat (12) lmp (8) magánnyugdíj (25) mandiner (15) március 15 (8) matematika (9) matolcsy (44) mdf (5) média (48) melegek (8) mesterházy (7) mnb (5) mosonyigyörgy (7) mszp (32) mta (5) napitahó (7) navracsics (14) nedudgi (15) nekrológ (11) nemigazország (5) nemzeti együttműködés (5) ner (11) nyugdíj (5) oktatás (12) önkormányzatok (6) orbán (46) orbanisztán (15) orbánizmus (101) orbánviktor (65) országgyűlés (6) pártállam (23) politika (14) polt (5) program (9) retro (115) retró (22) rettegünk vincent (14) rogán (9) sajtó (22) sajtószemle (6) schmitt (38) selmeczi (8) semjén (6) simicska (7) sólyom (7) spoof (19) stumpf (5) szász (6) századvég (7) szdsz (9) szijjártó (16) színház (35) szlovákia (5) szszp (5) tarlós (12) társadalom (50) törökgábor modul (8) történelem (5) tudjukkik (22) tudomány (17) tüntetés (17) ügyészség (9) választás (37) vb2010 (19) vendégposzt (68) videó (11) vincent (10) voks10 (7) vörösiszap (16) zene (23) Címkefelhő

Az Orbán-fasizmusról

2017.07.05. 00:03 | jotunder | 391 komment

 

        1925. április 25.-én Róma alapításának évfordulóján adták ki a Fasiszta Értelmiség Kiáltványát.  Olyan olasz értelmiségiek írták alá a Manifesto-t, mint Luigi Pirandello, Gabriele d'Annunzio,  Ungaretti, Malaparte vagy Marinetti. Nem Jókai Anna, Kovács Ákos vagy Fekete György.

        A Kiáltvány értelmi szerzője Benedetto Croce barátja, a nagy olasz filozófus Giovanni Gentile volt, aki Mussolini helyett találta ki a fasizmust, ő volt a Duce ideológusa, szemben Schmidt Máriával, Molnár Attila Károllyal vagy Lánczi Andrással, akiknek egy élet is kevés lenne, hogy felemelkedjenek a középszerűség szintjére. 

        1936. május ötödikén Badoglio tábornok csapatai elfoglalták Addisz-Abebát (a náci Németország Hailé Szelasszié abesszín uralkodót támogatta Mussolini ellenében). Orbán Viktor egy csinos kis darab abált szalonnát foglalt el a felcsúti kisvasút büfékocsijában. 

        1938. június 19.-én Párizsban Mussolini Olaszországa  Piola  és Colaussi góljaival győz a futball világbajnoki döntőben Horthy Miklós Magyarországa ellen. Érdemes egyébként felidézni, hogy a brazil Médici tábornok diktatúrája idején verte tönkre Pelé, Gérson, Jairzinho és (uramatyám mekkora gól volt) Carlos Alberto góljával az olaszokat, Videla tábornok alatt verte a hollandokat Kempes és Passarella, Puskás Ferenc Franco idején volt sztár a Realban, és bizony a görög fasiszta junta alatt volt a Panatinaikosz edzője, amely Panatinaikosz a BEK-döntőbe jutott. Ami ritkábban következett be fasiszta diktatúrákban az az, hogy egy Andorra nevű közúti pihenőhelyen néhány könyvelő és buszsofőr elveri a nemzeti válogatottat.

        A szicíliai maffiát Mussolini Cesare Mori-val  a Vasprefektussal verte szét, a magyarországi maffia pedig nem úgy néz ki a Várkert Bazárban ütemesen tapsolva, mint amelyik éppen szét van verve. 

        Mussolini nője a Margherita Sarfatti  az olasz avantgarde nagyasszonya volt. Nézzük már meg az orbánista cukrosbácsik körül szálldogáló pillangókat, és képzeljük el, amint egyszer a Susan Sarandon fogja eljátszani őket. Nem lesz könnyű.

       Az igazi fasizmus nagyon veszedelmes dolog, de szinte sohasem pitiáner.  Magyarországon Orbán oligarchái falusi lótolvajok szintjét hozzák, egy hivatásos kurvapecér intézi az ideológiai jellegű leszámolásokat. 

       És most jöjjön egy epilógus, amelynek szinte semmi köze sincs Orbánhoz. Ma este elmentünk meghallgatni, mit gondol Zsámbéki Gábor Shakespeare-ről.  Stohl Andrással és Jordán Adéllal beszélgetett a IV. Henrikről, Hővér (ma már Szélvész) és Lady Percy jelenetén keresztül.  A Nádasdy új fordítását használták, és persze, hogy ott volt a Nádasdy is. Jordán Adél utána biciklivel ment haza, és amikor észrevette azokat, akik egy órán keresztül ültek szemben vele, még rájuk is köszönt, aminél kedvesebb dolgot nehezen tudok elképzelni.  

     Az ún.  Nagy Egész szempontjából teljesen mindegy, hogy minek nevezzük azt, amit kutyaközönségesen egy darab szarnak is lehet nevezni. Az ún.  Nagy Egész szempontjából Zsámbéki instrukciója Jordán Adélnak, miszerint üljön le amikor Hővér/Szélvész tahó vele, sokkal relevánsabb, mint Orbán fasiszta/nemfasiszta miniszterelnök instrukciója Mészáros Lőrincnek, hogy lopjon el egy újabb megyei jogú várost.

    Biztos, hogy volt Borzasztóföldén valamilyen durvaarcú hadúr, amikor Shakespeare a IV: Henriket írta, de ugyan ki emlékszik a nevére, ki emlékszik a kedvenc hóhérainak, kurafiainak, házitolvajainak a nevére.  Mára Borzasztóföldét is elfelejtették.

      
   

 

A bejegyzés trackback címe:

http://orulunkvincent.blog.hu/api/trackback/id/tr2712641821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi nyilatkozatban.

Érvsebész 2018.01.07. 16:14:04

"Másfél milliárd forintért fejlesztik (fejlesztjük) „A magyar szent család nyomában” tematikus zarándoklatot. „Az első magyar szent család példája élő valóság, és a mai korban megélhető valóság” – fogalmazott Dózsa István, a Székesfehérvári Egyházmegye püspöki vagyonkezelője (milyen szép titulus ez a „püspöki vagyonkezelő”, ha Jézusnak is lett volna ilyen, akkor ügyesen megforgathatták volna Júdás harminc ezüstjét).
Elképzelem a magyar szent családot. Nem, nem Istvánt, Gizellát és Imrét. A valódi, korban megélhetőt. Ismerem őket, mind ismerjük őket.
József az építőiparban dolgozott, szakképesítése ács. Amolyan hol-itt, hol-ott munka, de szerette. Most Németországban dolgozik. Ott meg is fizetik, bár hiányzik a család, és szűkös a szállás. Otthon legalább jutott egy külön szoba neki és Máriának.
Mária. Mária háztartásbeli. Vidéki kisváros, egy gyerek – Gézus, a szemük fénye –; Máriának nemigen jut munka. Néha bedolgozik. Varr, apró műanyag pillangókat rak össze, nagy zacskóban jönnek a pirinyó alkatrészek, a ragasztó, dobozokban viszik el a kész lepkéket. Szem kell hozzá, ideg kell hozzá, idő kell hozzá. Mária többnyire otthon ül, mos, takarít. Tévét néz. Vagy csak néz maga elé.
József rendesen küldi a pénzt. Ezerkétszáz eurót keres – ötszázat tud hazaküldeni. A többi elmegy szállásra (egy ágy, háromágyas szobácskában), kajára (a Lidlből vagy a Nettóból, mikor hol van akció), pár sörre munka után a munkatársakkal. Vagy egyedül, a szobában. Hetente kétszer beszélnek Skype-on József és Mária, mindig estefelé. József hangja kissé kásás már olyankor, de Mária nem haragszik. Megérti. Ha tudna Magdiról, azt is megértené talán. De nem tud. Magdi szintén Magyarországról ment ki, egy városban dolgozik Józseffel, otthon a három gyerek. Összejárnak. Könnyebb ketten elviselni a magányt. Nem szentek, bár lehetnének. Az ember nem szent, de lehetne.
Mária is keres valamit a bedolgozással. Hozzá még családi pótlék. Kevés, de szűkösen elég. Van kis házuk (két szoba, konyha – most, hogy József nincs itthon, Mária leginkább a konyhában él, ott a kis tévé is, ül az asztalnál). Van villany, internet, fűtés. Esznek (a Lidlből vagy a Pennyből, mikor hol van akció). Másra nemigen jut. Ruha a turiból, néha valami játék Gézusnak. Mária nem panaszkodik. Lehetne rosszabb. Van rosszabb. A számlákat Mária összegyűjti, és akkor fizet, mikor megérkezik József ötszáz eurója. Többnyire sikerül megúszni a kikapcsolást.
Mária nem jár el sehová. Kivel járna? Hová járna? Mivel járna? A vasúti szárnyvonalat megszüntették, busz alig van. A család kocsiját (Lada Samara, megbízható, bár megviselt jószág volt) elvitte a végrehajtó. Kicsit megvető tekintettel vitte. Közműtartozás. Jobb, mint a lakáshitel, ami a házon van. Ha azt nem fizetnék, a ház is menne a Samara után, Gézust meg elvinné a gyámhatóság. Fizetik. Még. Nehezen.
Gézussal problémák vannak. Okos gyerek, de lázadozik. Mindenbe belebeszél. Nem tiszteli a tanárokat. A múltkor intőt kapott, mert vitatkozott a hit- és erkölcstan órán a tanárral. Máriát behívatták az iskolába, de nem ment. Éppen akkor hoztak egy nagy zsák pillangó-alkatrészt, és két nap volt hátra az internet kikapcsolásáig. Az internet fontos. A Skype miatt. Meg azért is, mert Mária onnan tudja, mikor melyik szupermarketben van akció. És a receptek is jók. Szülőin sem volt Mária, szégyellte, hogy nem tudja kifizetni az osztálypénzt. Ha legközelebb sem megy el, kijöhet a gyámügy. Főleg, hogy Gézus amúgy is problémás gyerek ezzel az állandó lázadozással."
folyt.köv.

(Konok, FB)

Érvsebész 2018.01.07. 16:15:16

folyt.:
"Időnként levelet kapnak Heródestől. Heródes biztosítja őket róla, hogy minden rendben megy az országban. Kérdéseket tesz fel nekik: „Hallott Ön arról, hogy Jézus követői között leprások, lókötők, kiugrott fináncok, és egykori (?) zelóták is vannak? A. Igen, hallottam. Engedjék el Barabást! B. Igen, hallottam. Engedjék el Barabást, és korbácsolják meg Jézust! C. Nem, csak most hallom, de fel vagyok háborodva. Engedjék el Barabást, korbácsolják meg Jézust, és utána keresztre vele!”. (Nem, nem ez persze, de ilyesmi.) Más levelekben Heródes biztosítja Józsefet és Máriát, hogy megvédi őket. (Nem, Heródest sem Heródesnek hívják, de ilyesmi.)
Mária elolvassa a saját levelét (Józsefét ki sem bontja, minek?), aztán a Skype-on elmeséli Józsefnek, hogy mi áll benne. Megbeszélik a válaszokat, bár Mária sosem adja fel a válaszborítékot. Gyújtósnak jó. Szerencse, hogy van a házban cserépkályha.
Éldegél a magyar szent család. Nyúlós az idő, három hónap harmincnak érződik, a harminc néha háromnak. Napok, hetek, hónapok. Számlák, Skype, fizetés. Nincs megváltás. Gézus azt mondja, hogy nem jó ez így. Mária csendben csodálkozik, honnan veszi ez a gyerek, hogy máshogy is lehetne? Gézus dühös, sokszor hisztizik. Mária Józsefnek panaszkodik a Skype-on. – Adj neki egy fülest – mondja József, és kibont egy doboz sört. – Jó – mondja Mária, bár tudja, hogy úgyse fogja megütni Gézust. Játszmák. Mindig játszmák.
Megélhető valóság. Mai kor. A Mi Urunk kétezer-egynehányadik éve. Közép-Európa. A szent család. Ismerjük, látjuk, mi vagyunk. Várhatjuk, hogy ránk nyitják kis házaink ajtaját a jól kistafírozott, ájtatos zarándokok.
Készüljünk fel illő fogadásukra."
(Konok, FB)

netukki 2018.01.07. 21:12:00

@Érvsebész: Telitalálat, mondom szomorúan. Egy másik telitalálat, még az előző fasizmusból:

József Attila: Betlehem

A gyolcs ködökben puha varjak ülnek,
csüggedt borókán fészkel a homály.
Tömpe szobácska vert földjére dülnek
két botos pásztor és három király.
Az asszony leszáll a kamrai létrán, -
Mennyből az angyal! - zeng öt atyafi.
Az öreg kapás az ólban ganét hány,
kántálnak sírva lompos tyúkjai.
Fagyos szalmában sáros krumpli gubbaszt,
borostás állal komorul a zsupp
s fodor leveske szaga áraszt vígaszt,
mely a danával mennyezetre fut.
Jézus, kinek szállása sárga irka,
heverő papírbarmok közt örül
s a tűz fényénél a jámborok mintha
ugrándoznának a jászol körül.
De ez nem igaz. Részes-szalmát hajszol
az úri szél és gőzlik a magyar
s a két pásztor fonott kalácsot majszol
s a három király pálinkát nyakal.

1929. dec.

netukki 2018.01.09. 10:55:29

"Sokkal aljasabb az ÁSZ büntetése, mint eddig gondolni lehetett"

"Szigetvári szerint a Jobbik tisztességtelenül bérelt plakáthelyeket, amivel törvényt sértett, de "a fideszes számvevők ugyanezt a bűnt a Fidesz esetében tudatosan elsikálják", ezért ebben a formában elfogadhatatlan számára az ÁSZ eljárása. "Ha a politikai önkény választja ki, kinek szabad átmennie a piroson és kinek nem, az elnyomás, az illiberalizmust és diszkriminatív jogalkalmazás"."

hvg.hu/itthon/20180109_Hiaba_legenykedne_tobb_part_nem_lehet_meguszni_a_ASZ_lassan_hato_merget

netukki 2018.01.09. 16:08:49

"Amikor az alkotmány az ÁSZ-t az Országgyűlés "szerveként" határozza meg, eleve kizár bármiféle hatósági feladatot, bármiféle intézkedés lehetőségét. Az ÁSZ-t tehát semmiféle törvény sem hatalmazhatja fel több vagy szélesebb hatáskörrel, mint amivel az Országgyűlés maga rendelkezik, illetve amivel az Alaptörvény 42. cikke ellátja. Márpedig az Országgyűlésnek nincs alkotmányos jogosítványa egyedi intézkedésekre, még kevésbé egyedi büntetés kiróvására, és az ÁSZ számára az alaptörvény mindössze ellenőrzési hatáskört jelöl meg."

tablet.hvg.hu/itthon/20180109_Rona_Peter_ASZ_alaptorveny_ellenzeki_partok_hatalommegosztas_diktatura

netukki 2018.01.09. 17:59:35

TGM: A kor falára

"S ősökre néztem, gazdag és szabad,
aranyformáló régi mesterekre.
S gondoltam rá, ki jő százév után,
arcába tűz az új világ sugára.
S szent szánalommal néz majd vissza rám,
kortól kifosztott, koldus dédapára.

Áprily Lajos: A kor falára

Első pillantásra semmiség.

Alig történt valami.

Fekete-Győr Andrásnak, a Momentum nevű fiatal ellenzéki párt elnökének az apját megbízatásának letelte előtt leváltották az Országos Betétbiztosítási Alap igazgatói tisztségéből. Ez nem politikai, bizalmi, hanem hivatali, technokrata, menedzseri jellegű munka.

Nem bizonyítható, de minden ép ésszel élő ember számára nyilvánvaló, hogy idősb Fekete-Győr Andrást a fia politikája miatt váltották le.

Lecke ez mindenkinek: milyen pályafutás vár arra, akinek a családjában ellenzékiek fordulnak elő. Természetesen ez nem érvényes minden munkahelyre, de épp elegendő számúra ahhoz, hogy polgártársaink levonhassák a következtetést: ellenzékinek lenni veszélyes – de legalábbis kellemetlenségekkel járhat.

Ezt 1989 előtt mindenki tudni vélte, s nemzedékünk biztos volt benne, hogy ilyesmi soha többé nem eshetik meg ebben az országban. Hogy valakit hátrány érhet családtagjai, szerettei, barátai politikai nézetei vagy tevékenysége miatt. Hiszen ilyesmi csak diktatúrában fordulhat elő.

Most 2017 februárja van.

Idősb Fekete-Győr András leváltásának dátuma benne lesz a krónikában.

Ezt írtátok a kor falára."

hvg.hu/itthon/20180109_TGM_A_kor_falara

netukki 2018.01.10. 15:05:50

Mostantól az egyetemeken is csak engedéllyel nyilatkozhatnak

"az Egyetem működésével, helyzetével kapcsolatos mindennemű sajtónyilatkozat tétele a rektor és a kancellár közös, előzetes írásbeli engedélyéhez kötött"

24.hu/belfold/2018/01/10/mostantol-az-egyetemek-is-csak-engedellyel-nyilatkozhatnak/

netukki 2018.01.10. 15:08:04

@netukki: Ezek szerint maga a rektor is csak az Orbán-csicska kancellár előzetes, írásbeli engedélyével nyithatja ki a száját.

netukki 2018.01.12. 18:42:38

Magyar Nemzet: Nem Ahmed H. tüzelte fel a röszkei tömeget

168ora.hu/itthon/videofelvetel-bizonyitja-hogy-a-tiz-evre-itelt-terroristanak-nevezett-ahmed-h-inkabb-csitit-mintsem-hergel-142573

A cikk szerint a videofelvételen viszont szerepel egy zöld pólós férfi, akiről nem tudjuk ki, a perben nem szerepel, és a videofelvétel leirata szerint viszont hergelte a tömeget.

Gondolom (összeesküvéselmélet, természetesen), a kiprovokált zavargás után dolga (feladata) végeztével távozott, és persze a Reichstagot sem ő (tüzelte) gyújtotta fel.

netukki 2018.01.12. 19:07:16

@netukki: A 168 órában van link a Magyar Nemzet cikkére.

netukki 2018.01.15. 11:52:17

"Kovács Zoltán szerint az a baj a civilekkel, hogy ellenőrizni akarják a hatalmat"

444.hu/2018/01/15/kovacs-zoltan-szerint-az-a-baj-a-civilekkel-hogy-ellenorizni-a-hatalmat

seol 2018.01.15. 13:40:45

@netukki:

Előbb-utóbb tényleg jöhet a "be kellett tiltanunk az ellenzéki pártokat, mert befolyásolni próbálták a politikát, pedig senki nem választotta meg őket".

netukki 2018.01.15. 17:11:35

@seol: Még megérhetjük:

"Fidesz: Szél Bernadett nem vehet részt a „Soros-tervvel” foglalkozó nemzetbiztonsági bizottsági ülésen" 444.hu/2018/01/15/fidesz-szel-bernadett-nem-vehet-reszt-a-soros-tervvel-foglalkozo-nemzetbiztonsagi-bizottsagi-ulesen

Arra a kérdésre, hogy milyen alapon lehet „kitiltani" a nemzetbiztonsági bizottság üléséről Szél Bernadettet - aki tagja a testületnek -, a Fidesz alelnöke úgy reagált: nincs kitiltva senki, de azon az ülésen, amelyen a „Soros-terv” téma lesz, az LMP-s tag nem vehet részt, mert „egészen mást képvisel, mint a magyar érdek”.

netukki 2018.01.15. 17:33:58

@seol: "Vágó István Facebook-bejegyzése szerint elképzelhető, hogy ez még csak a kezdet, mert: Ezen az alapon fogják kinyírni az ellenzéki sajtót is. “Negyedik hatalmi ágként” ugyanis évszázadok óta az a sajtó dolga, hogy ellenőrizze a végrehajtó hatalmat. Pedig a sajtómunkások se választott képviselők. Egyszóval az ideológia már megvan. Végrehajtás a választások után?" varosikurir.hu/kovacs-zoltan-vegre-bavallotta/

seol 2018.01.15. 19:54:57

@netukki:

Plusz ideje talán feleleveníteni az "X hazaáruló; hiába próbálja cáfolni, tudjuk, hogy a hazaárulóknak nem szabad hinni" kellemes szokását is. Mondjuk drága kondukátorunk & végtagjai megszólalásainak többsége már ezt a "logikát" követi.

netukki 2018.01.15. 21:20:58

Meddig akarunk még olyan országban élni, ahol a társadalmi problémákat büntetéssel „orvosolják”? « Pap Szilárd István, Mérce

"Egy állam dönthet úgy – rákényszeríthető, hogy úgy döntsön –, nem dob oda senkit játékszerül ezeknek a folyamatoknak. Vagy dönthet úgy is, hogy a törvények eszközével bünteti, fegyelmezi, kordában tartja ezeket az embereket, hogy ne okozzanak gondot a tisztes polgároknak, még a szemük elé se kerüljenek, hanem nyomorogjanak és haljanak meg eldugva, csendben, kellemetlenkedés nélkül. A Nemzeti Együttműködés Rendszere ezt a második utat választotta, és hiba lenne nem belátni, hogy a Fidesz szavazói koalíciója egy részének éppen ez a politika tetszik. Bárhol a világon találunk választói szegmenseket, melyeknek tagjai – lévén, hogy őket speciel nem sújtja – támogatják ezt a fajta büntetőpolitikát. Emberek, akinek kedvez az egykulcsos adó, akiknek a családi adókedvezmények több pénzt hagynak a zsebükben, és akiknek imponál, hogy kevesebb a hajléktalan ember az utcán, és a munkanélkülieknek pedig dolgozniuk kell a segélyért. Akikben a fegyelmezés táplálja azt a kellemes illúziót, hogy nekik azért megy a szekér, mert jól csinálják a dolgaikat, nem hibát hibára halmozva, erkölcsi vétkek közt tengődve, mint a szegények."

merce.hu/2018/01/10/meddig-akarunk-meg-olyan-orszagban-elni-ahol-a-tarsadalmi-problemakat-buntetessel-orvosoljak/

netukki 2018.01.17. 16:22:28

Rákosi-kort idéző törvénnyel tiltaná ki a civileket a kormány a határ közeléből

"Idegenrendészeti tiltást vezetne be a kormány, amellyel az illegális bevándorlást segítő civil szervezetek magyar munkatársait a schengeni külső határok 8 kilométeres körzetéből ki lehetne tiltani. Innen már csak pár lépésre van a rákosista zárt határövezet."

www.pecsistop.hu/tartalom/cikk/492036_rakosi_kort_idezo_torvennyel_tiltana_ki_a_a_a

444.hu/2018/01/17/a-kormany-bejelentette-a-stop-soros-torvenycsomagot

seol 2018.01.17. 17:38:43

@netukki:

Az azért még a fideszes baromságok között is különösen szép, hogy gyorsan elismerték, hogy a "Stop Soros" Sorosra pont nem érvényes. A szektástábornak persze nem fog feltűnni. :-)

netukki 2018.01.17. 18:28:05

@seol: Azokra az újságírói kérdésekre, hogy Soros folytat-e ilyen tevékenységet*, Kovács elvtárs, a Vezér szócsöve (der Sprecher des Führers) szó szerint ezt mondta**:

"Jogkövető magatartásból indulunk ki, tehát mindenki saját bevallása alapján fogja elmondani, hogy folytat-e ilyen tevékenységet*. Nagy kíváncsisággal várjuk, hogy ez megtörténik-e."

Mert ha nem...

______________________
*vagyis támogatja-e az illegális migrációt
** videófelvétel (0:41-től): streamable.com/7zitx

velőtanya 2018.01.17. 19:08:38

@netukki: Pintér kicsit megbillentnek látszik testileg és szellemileg is... talán a makói érsek kinevezése viselte meg ennyire:)

Az index tudósításában van még egy extra ínyencfalat:
index.hu/belfold/2018/01/17/soros_akcioterv_kormanyules/
"Azokra a szervezetekre, amelyek bevallják, hogy részt vesznek a bevándorlás szervezésében, a Stop Soros törvénycsomag határozatai fognak vonatkozni. Akik nem vallják be, azokkal szemben szankciók alkalmazását tervezi a kormány."
A fasizmus eszköztára kezd szűk lenni a NER ambícióihoz képest, kezdenek itt is konkrétan visszanyúlni a középkorhoz (ha bevallja akkor boszorkány, ha nem vallja be, akkor pláne boszorkány)

netukki 2018.01.17. 19:59:04

@velőtanya: Lesz vízpróba is? Ha megfullad, ártatlan, ha nem, akkor az csak az ördög segedelmével sikerülhetett, tehát mehet a máglyára.

netukki 2018.01.18. 20:59:15

http://www.kormany.hu/download/c/9a/41000/STOP%20SOROS%20T%C3%96RV%C3%89NYCSOMAG.pdf#!DocumentBrowse

netukki 2018.01.19. 16:52:49

444.hu/2018/01/19/elmenyszegenynegyed-is-lesz-a-kisvardai-moziparkban

hogy a gazdag gyerekek idejében megtanuljanak undorodni a szegényektől.

mafi mushkila 2018.01.19. 21:51:06

@netukki: Ahh, elmeszegénynegyednek olvastam.

netukki 2018.01.20. 15:19:06

@mafi mushkila: Olyan is lesz, most épül a Várban, a nép leghőbb óhaja szerént. Csak egy hely lesz benne elmegazdagoknak: a lovarda istállója.

mafi mushkila 2018.01.21. 12:41:53

Pár napos hír: zoom.hu/hir/2018/01/16/plakathaboru-minden-berelheto-helyet-lefoglalt-a-fidesz/

Találtam róla cikket a hvg-n, a 24-en, de nagyobb füstje nem lett egyelőre, amolyan iparági hírnek van tekintve, ha megvette, hadd vigye, nem újabb vádpontnak. Egyébként, ha már iparág, mi lehet a "politikai plakáthely"?

netukki 2018.01.21. 13:11:12

Rogán:

"a magyar kormánynak, hatóságoknak van listája azokról a szervezetekről, akik az illegális bevándorlást propagálják, jó dologként állítják be, ráadásul jogi segítséget nyújtanak ahhoz."

"senkit nem fog meglepetésként érni, ha Soros Györggyel szemben az elsők között vezetik be a távoltartási végzést, amennyiben nem hagyja abba a bevándorlás finanszírozását."

444.hu/2018/01/21/rogan-senkit-nem-fog-meglepeteskent-erni-ha-soros-gyorggyel-szemben-az-elsok-kozott-vezetik-be-a-tavoltartasi-vegzest

netukki 2018.01.24. 14:53:28

"Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnöke levélben fordult Lezsák Sándorhoz, a Magyar Országgyűlés alelnökéhez amiatt, hogy a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége január 27-én Szentmisén emlékezik „a 150 éve született vitéz nagybányai Horthy Miklós néhai kormányzónkra”. Heisler szerint minden magyar áldozat emlékének megtiprása ezt a Holokauszt Nemzetközi Emléknapján megtenni."

www.mazsihisz.hu/2018/01/24/heisler-andras--kegyeletes-megemlekezes-inkabb-a-donnal-halalra-fagyott-honvedeknek-jar-11368.html

Gusztos István kommentje: "Heislernek Andrásnak igaza van - de van más igazság is: Lezsákkal - mert tudjuk, kiféle-miféle -, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségével - mert tudjuk, miféle társaság - nem levelezünk, nem is beszélünk. Mondandónkkal tehát a közvéleményhez fordulunk, nem Lezsákhoz."

netukki 2018.01.24. 14:59:43

@netukki: "beszédet mond az eseményen a kormány házi történelemtudományi műhelye, a Veritas Történetkutató Intézet igazgatója, Szakály Sándor mellett Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke is" magyarnarancs.hu/feketelyuk/auschwitz-felszabadulasanak-evfordulojan-miseznek-vitez-horthy-miklosert-kereszteny-ertelmisegiek-108922

incze 2018.01.24. 15:26:13

www.nytimes.com/interactive/2018/01/24/world/is-there-something-wrong-with-democracy.html

magyarország, mint a demokrácia lerombolásának modellállama a nytimes didaktikus demokrácia-kisokos videójában.

incze 2018.01.26. 00:27:25

@netukki: pedig példásan ner megoldás lenne, hogy egyfelől megpályáztatják a "jogi segítségnyújtás az eljárás minden szakaszában" programpontot, majd (stop soros) satykában nekiállnak basztatni azokat, akik jogsegélyt nyújtanak.

netukki 2018.01.26. 18:56:26

168ora.hu/itthon/napi-egy-fore-csokkenti-a-kormany-a-tranzitzonaba-belepo-menekultek-szamat-144283

"A Migration Aid szerint eddig is 6-12 hónapot kellett egy-egy afgán, szír vagy iraki menedékkérő családnak várnia arra a szerbiai menekülttáborokban, hogy beadhassák a menedékkérelmüket a magyar határon. Ezzel kapnának arra lehetőséget, hogy legálisan tartózkodhassanak az EU területén. Mostantól a várakozási idő pontosan az ötszörösére nő, a kérelmezőknek éveket kellene várniuk arra a táborokban, hogy egyáltalán kérvényt nyújthassanak be."

seol 2018.01.27. 01:41:52

@netukki:

De ugye a legális út mindenki előtt nyitva áll, nem is érthető, miért választják egyesek az illegális módszereket.

netukki 2018.01.27. 08:29:56

Tudományos közlemény a kerítésről. Idézet az összefoglalóból:

"This paper examines how the attention and resources concentrated on the southern borders do not directly correspond to purported objectives. In fact, this paper argues that the issues related to securing the southern border of Hungary are merely used as political resources to achieve domestic political- and power-related goals. Taking into account specific international trends of border research, this work aims to illustrate how the border itself (more concisely, the policy of strengthening the southern border) became a political resource, through the remarkably efficient communications campaign of the ruling Hungarian government party."

Pap, N. and Reményi, P. (2017) ‘Re-bordering of the Hungarian South: Geopolitics of the Hungarian border fence’, Hungarian Geographical Bulletin, 66(3), pp. 235–250. doi: 10.15201/hungeobull.66.3.4.

www.mtafki.hu/konyvtar/kiadv/HunGeoBull2017/HunGeoBull_66_3_4.pdf

seol 2018.01.27. 15:07:33

@netukki:

Vajon azt, hogy közben lenyúlódott pár tucat milliárd forint is, megemlítik szempontként (szerintem volt anmyira lémyegs, mint a többi)? Tudom, akár el is olvashatnám. :)

netukki 2018.01.28. 23:37:34

Kétharmad esetén törvényt módosítana a Fidesz-KDNP: csak a megyei jogú városok választhatnak majd maguknak polgármestert?

"Már a 2019. őszi önkormányzati választásokkor új rendszert léptetnének életbe, ha a Fidesznek és Orbán Viktornak sikerül harmadszor is kétharmaddal kormányt alakítania idén tavasszal – tudta meg a Szabad Pécs. Információik szerint már rég nem csak arról van szó, hogy 2000 fő alatti településeken nem lenne választás: egy elképzelés szerint csak a megyeszékhelyeken lenne rendes polgármester-választás."

168ora.hu/itthon/ketharmad-eseten-torvenyt-modositana-a-fidesz-kdnp-csak-a-megyei-jogu-varosok-valaszthatnak-maguknak-polgarmestert-144368

netukki 2018.01.31. 16:16:16

"Alig egy nappal azután, hogy kiderült: a magyar kormány két év alatt több mint 240 millió forinttal támogatta az egyik közellenségnek kikiáltott “Soros-szervezetet”, a Menedék – Migránsokat segítő Egyesületet, a Belügyminisztérium indoklás nélkül visszavonta a kormány hosszú távú migrációs stratégiájához kapcsolódó menekülteket segítő pályázatokat.

A Belügyi Alapok honlapján közzétett hirdetmény szerint a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap 2017-2018. évi munkaprogramjában tavaly decemberben kiírt és most visszavont 13 pályázaton többek között lakhatáshoz való hozzájutást megkönnyítő programokra, kísérő nélküli kiskorú gyermekek elhelyezésének és integrációjának fejlesztésére és jogi segélynyújtásra lehetett támogatást kérni."

abcug.hu/biztos-hajlektalansagra-iteli-kormany-menekulteket/

netukki 2018.01.31. 17:22:44

@netukki:

"Eddig a kormány nem indokolta ezt a döntést, de most Kovács Zoltán adott egyfajta választ. Azt mondta, hogy 2015 tapasztalatai egyértelmű cezúrát jelentettek abban, ahogy a magyar kormány a világot látja, és ekkor rájöttek, hogy „a jószándékúnak álcázott tevékenység mögött egy terv vagy egy világlátás kivitelezése zajlik”. A kormány azóta „szisztematikusan számolja fel” az ilyen szervezetek lehetőségeit, mert azok törekvései „ellentétesek Magyarország nemzeti érdekeivel.”"

444.hu/2018/01/31/a-kormany-a-menekulteket-segito-civilekrol-tudatosan-szamoljuk-fel-a-tamogatasukat

netukki 2018.02.07. 09:30:14

Fidesz: inkább Felcsútra kell a pénz, nem a kórházaknak. Leszavazták a javaslatot, hogy a TAO-pénzeket oktatásra és egészségügyre is lehessen költeni.

magyarnarancs.hu/belpol/fidesz-inkabb-felcsutra-kell-a-penz-nem-a-korhazaknak-109180

seol 2018.02.07. 12:35:24

@netukki:

Ezeket tényleg gyűjteni kellene.

"Bánki Erik, a gazdasági bizottság fideszes elnöke szerint a TAO-rendszernek köszönhetően több pénz jut sportra, és nem tudni, mi lenne, ha az oktatásra és az egészségügyre is adnának belőle."

netukki 2018.02.08. 09:55:47

a-fideszesek-el-sem-mentek-a-nemzetbiztonsagi-bizottsag-ulesere-es-azt-mondjak-szel-bernadettnek-nem-lehet-bizalmas-iratokat-kiadni

A lényeg:

"A Fidesz és a KDNP képviselői nélkül azonban a bizottság nem határozatképes, nem tud dolgozni, így pedig a Fidesz hisztije miatt lassan egy hónapja megszűnt a magyar titkosszolgálatok parlamenti kontrollja."

netukki 2018.02.10. 13:52:10

444.hu/2018/02/09/jovo-heten-targyalja-a-kormany-a-stop-soros-torvenycsomagot

"Az államtitkár azért elmondta a Rogán-tételt: érkezhet bármennyi vélemény,
szigorításról lehet szó, enyhítésről semmiképpen sem."

RontoPal 2018.02.10. 18:04:35

@netukki: "uniós döntéshozók"... hogy a f.szomba, azt! Valamennyi operatív programban a nemzeti hatóságok/intézmények a döntéshozók.

mafi mushkila 2018.02.10. 23:08:52

Az Orbán-kormány fasizmusa attól persze még fasizmus marad, de mégis kapcsolódik ez szerintem, érdekes árnyalással:

merce.hu/2018/02/05/tgm-bibo-3-zsidokerdes/

netukki 2018.02.14. 07:39:30

"Szó sincs illegális migrációról a szigorított Stop Sorosban, de a törvény durván kibabrál mindenkivel, aki menedéket kérő külföldinek segít"

"Korábban arról volt szó, hogy az illegális migrációt támogató szervezeteket sorolná ide a kormány. Pontosan nem lehetett tudni, hogy kikre gondolnak, de Kovács Zoltán kormányszóvivő blogjában néhány hete olyan szervezeteket hozott fel példaként, amelyek Magyarországon egyáltalán nem működnek.

A ma benyújtott javaslat viszont már egészen másról szól, és egyértelműen érinthet Magyarországon legálisan működő civil szervezeteket.

A törvény azt mondja, hogy „migrációt támogató szervezetnek minősül (...) amely nemzetközi védelem biztosítása érdekében harmadik országbeli állampolgárnak Magyarország területére biztonságos harmadik országon keresztül történő belépését vagy tartózkodását szponzorálja, szervezi vagy egyéb módon támogatja.”"

444.hu/2018/02/13/szo-sincs-illegalis-migraciorol-a-szigoritott-stop-sorosban-de-a-torveny-durvan-kibabral-mindenkivel-aki-menedeket-kero-kulfoldinek-segit

Gyalázat.

tonhalkonzerv reloaded 2018.02.14. 08:21:58

@netukki: "nemzetközi védelem biztosítása érdekében harmadik országbeli állampolgárnak Magyarország területére biztonságos harmadik országon keresztül történő belépését vagy tartózkodását szponzorálja, szervezi vagy egyéb módon támogatja"

ez esetleg egész konkrétan azokra vonatkozik, akik olyan emberek Magyarországra lépését segítik, aki előtte már eljutottak egy biztonságos országba csak onnan tovább szeretnének állni Mora vagy azon keresztül máshova.

dr Brcskzf Gröőő 2018.02.14. 08:50:17

@tonhalkonzerv reloaded: ... és a hivatalos deklaráció szerint Szerbia biztonságos. Meg a Magyarországgal határos összes többi ország is.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2018.02.14. 09:48:39

@dr Brcskzf Gröőő: Az a Szerbia, ahol a JELENLEGI elnok azt mondta 1995-ben a szerb parlamentben, par nappal a srebrenicai meszarlas utan, hogy "minden megolt szerbert szaz muszlimot fogunk megolni", es ahol azert ma is nagyon sokan hoskent tekintenek a srebrenicai tomeggyilkosokra......

Az Unio nyilvan elindit egy vizsgalatota torveny miatt, megint lesz egy kis hirig, a Velencei Bizottsag koveteli, hogy vonjak vissza a torvenyt, amit aztan masfel ev utan modositanak a vaniliafagylalt helyes elkesziteserol szolo torvenyre.

seol 2018.02.14. 10:45:37

@netukki:

Ez azért is jó, mert csak egészen keveset kell változtatni, amikor az utazási irodák megsarcolására kerül a sor. ;-|

seol 2018.02.14. 10:59:23

@tonhalkonzerv reloaded:

Plusz azokra, akik vennének egy szendvicset a "táborban" éhező menedékkérőknek. Vagy beperelnék mondjuk a menekülteket erőszakolgatókat. Mondjuk túl sok embert amúgy sem engednek be a férgek az ún. biztonságos Szerbiából (vagy Ukrajnából).
'Biztonságos' Szerbia, bazmeg, minden a marháknak kitalált baromságot törvénybe kínlódnak? Mondjuk buta állatság lenne akkor is, ha tényleg 'biztonságos' lenne.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2018.02.14. 11:46:22

@seol: ha egy ceg be akar hozni egy indiai szoftvermernokot, aki jelenleg Svedorszagban dolgozik, akkor eljaras ala vonjak oket.... ez az egesz nyilvan teljesen alkotmanyellenes, es ellentetes az europai konvencio szinte osszes paragrafusaval.

közösperonos átszállás 2018.02.14. 14:09:29

@seol: "Plusz azokra, akik vennének egy szendvicset a "táborban" éhező menedékkérőknek. "

Én azon töprengek, hogy mintha eszerint a rendőrség is migránssimogató lenne. Nem látok különösebben szöveghelyet arra nézvést, hogy a magyar állami szervek (amelyek mondjuk menedékkérelmeket bírálnak vagy enni meg "fedelet" adnak a menedékkérőknek) bármilyen okból is mentesülnének, ha meg még uniós pénzt is kapnak, hát hajjaj.

seol 2018.02.14. 14:15:58

@közösperonos átszállás:

Azért remélem, Kedves Kondukátorunk az Ő Végtelen Bölcsességében felmentést ad majd az arra érdemeseknek. Esetleg pár bűnbocsátó cetlit is írhatna.

netukki 2018.02.14. 20:05:23

"A tegnap éjjel Országgyűlés elé terjesztett három törvényjavaslatból álló STOP Soros csomag életveszélyes, és valójában a magyar civil szervezetek elleni nyílt, jogellenes támadásról van szó - áll az Amnesty International sajtóközleményében. Azoknak az egyesületeknek és alapítványoknak, amelyek az egyik törvénytervezet értelmében “migrációt támogatnak” kormányzati engedélyt kell kapniuk, és nemzetbiztonsági átvilágításon kell, hogy keresztül menjenek. Ha a szervezet nem tesz eleget az előírásoknak komoly bírságot, az adószámának felfüggesztését és a megszüntetését kockáztatja.

„A korábbi alig leplezett kísérletek helyett, amelyek célja a civil szervezetek megbélyegzése és munkájuk akadályozása volt, a kormány most egy olyan teljes pályás letámadást indított, amely a létezésünket fenyegeti.” - reagált Iván Júlia, az Amnesty International Magyarország igazgatója.

„Ha elfogadják, a kormány biankó felhatalmazást kap, hogy a legátlátszóbb ürügy alapján célba vegye a civileket. A törvény diszkriminatív, és hazug módon fel akarja osztani a magyar civil társadalmat „jó” és a „rossz” civil szervezetekre. A valóságban a javaslatcsomagnak semmi köze a nemzetbiztonsághoz vagy a schengeni határok védelméhez, a valódi célja, hogy szájkosarat tegyen azokra, akik a kiszolgáltatott emberek érdekében dolgoznak, és még fel merik emelni a szavukat” - érvelt. A szervezet felszólítja az EU vezetőit, akik eddig csak főleg a partvonalról szemlélték, ahogy Magyarország egyre több határt lép át, ezúttal tegyenek azonnali és határozott lépéseket.”

Gauri van Gulik, az Amnesty International európai igazgatója kijelentette: minden lehetséges helyszínen, az utcától a bírósági fórumokig ott lesznek és küzdeni fognak a diszkriminatív és rendkívül káros csomag ellen."

nepszava.hu/cikk/1152855-teljes-palyas-letamadas-a-civilek-ellen

seol 2018.02.14. 20:36:59

@netukki:

Soros-zsoldban álló Soros-szervezet Soros-zsoldban álló Soros-zsoldosa Sorossal sorosul soroskodik soroskor.

netukki 2018.02.15. 07:36:57

@seol: Aztán jön majd a Sorostalanság.

n0ri60 2018.02.19. 13:01:26

Munka, család, haza, a francia kollaboráló jobboldal jelszava. Ezt sem véletlenül idéte Orbán a tegnapi beszéde végén.

netukki 2018.02.19. 17:06:03

@n0ri60: Aha, család...

"A Fidesz leszavazta a kilakoltatások tiltását, utcára kerülhetnek a gyerekes családok"

"Szél Bernadett az Országháznál tartott sajtótájékoztatón azt mondta: a kormánypártok ezzel a döntéssel elismerték, hogy csupán kampányfogás volt a moratórium meghosszabbítása április végéig."

444.hu/2018/02/19/a-fidesz-leszavazta-a-kilakoltatasok-tiltasat-utcara-kerulhetnek-a-gyerekes-csaladok

n0ri60 2018.02.19. 19:29:36

Hát, ezek a családok nem a Fidesz által preferált családok.

netukki 2018.02.20. 11:39:05

@n0ri60:

"A családi gazdaságok erősítését tűzte ki célul a kormányzat 2010-ben. Nyolc évvel később tény: vannak családok, amelyek valóban megerősödtek az elmúlt időszak intézkedéseinek köszönhetően."

hvg.hu/gazdasag/20180219_Honfoglalas_NER_modra

netukki 2018.03.01. 23:40:15

"A szokásos sorosozás után egészen döbbenetes nyilatkozatot tett Orbán Viktor a miskolci látogatása alatt. Arról beszélt, Miskolcon már látták mi lesz abból, ha bevándorlók érkezenk, pedig ők Magyarország területéről jöttek."

hvg.hu/itthon/20180301_Video_Orban_nyiltan_fenyegeti_Miskolcot_es_migransozza_a_romakat

seol 2018.03.02. 00:58:50

@netukki:

"Magyarország előtt két út áll: vagy nemzeti kormány lesz, és akkor nem lesz bevándorlás, vagy Soros György emberei alakítanak kormányt, és akkor Magyarország bevándorló országgá válik."

Ezt úgy érti a betegállatka, hogy ha a Soros Párt nyer, akkor és csak akkor lesz Magyarország csábító célpontja az éhhalál elől migránskodóknak? Vagy akkor Magyarország bevándorol valahova? Észrevette már valamelyik nemtelenebb szerve, hogy félreérthető? Mondjuk mindegy, úgysem mer szólni neki senki.

mafi mushkila 2018.03.03. 18:44:17

@seol: Beteg, fertőző állatka (jaj, dehumanizáltam! a helyzet anélkül is elég rossz: egy emberről van szó):

index.hu/mindekozben/poszt/2018/03/02/a_kampany_legszomorubb_hozadeka_sorosozo_plakatok_egy_10_eves_gyerek_a_legovarosaban/

Ehhez még elmesélem, hogy a buszon hallottam egy apukát a Soros-kérdésről felvilágosítást adni a gyerekének. Úgy kezdődött, hogy a gyerek panaszolta, hogy az osztályban mindenki feszt sorosozik és ő egyáltalán nem érti, mi ez. Kirekesztettnek érzi magát (mint én, hogy nem volt tévénk gyerekkoromban, és nem tudtam bekapcsolódni a beszélgetésekbe az izgi sorozatokról), mindenki a feje fölött tárgyal ismeretlen dolgokról. Nagyon izgultam, mi jön :), de nem lett baj, az apa több megállón keresztül részletesen magyarázta a demokráciát, a demokratikus berendezkedés megismertetésének a szükségességét, az emberbaráti szándékot, még a filantróp szót is elsütötte, amit én korinak tartanék ebben a kisiskolás korban, de hát az ő gyereke...

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2018.03.03. 19:22:19

@mafi mushkila: Az iskolában a gyerekek (is) sorosoznak? Ez eléggé riasztó.
Lehetséges lenne az, hogy (úgy van, hogy) az elmútnyóc + korábbi elmútnyóc + 4 év (az első országlásuk) fidesz-bűnszervezet általi agymosása, és propagandája, magyar nép átlagos IQ-ját mintegy 10 ponttal csökkentette? Nekem nagyon így tűnik.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2018.03.03. 19:30:20

Ha a 9-12 éves gyerekek sorosoznak, az abból a szempontból remek, hogy 15-18 évesen nagyon kínosnak érzik majd, hogy épp úgy sorosoznának, mint kis pisis korukban.
Más szempontból persze egyáltalán nem remek.

mafi mushkila 2018.03.03. 19:37:19

@ipartelep: Sztem úgy van, hogy normál viszonyok között nem muszáj különösebben éleselméjűnek lenni. Ha van egy nagyjából működő társadalom, egy használható és stabil értékrendű közeg, amiben nem torzulnak az ösztöneid meg az érzelmeid, akkor kábé normális leszel. Ész ahhoz kell, amikor ez megborul. (Egy személyre értve, mert természetesen egy közösség meg akkor teszi jól, ha minden eszét beveti, hogy előre felvértezze az embereket az ilyen eshetőségek ellen.)

velőtanya 2018.03.03. 20:55:11

@mafi mushkila: Ez tényleg iszonyatos... és még nem is egy tarsolylemezes, orbánoltáros családban, tehát tisztán a mindenkire rázúduló propaganda tud ennyit önmagában.

mafi mushkila 2018.03.03. 21:54:24

@velőtanya: Lehet, hogy fake... talán egy provokatív felnőtt műve.

netukki 2018.03.06. 10:54:37

"A kormány gyűlöletkampánya már a gyerekek mindennapjaiba is beférkőzött, elismétlik, amit a tévében hallottak Soros Györgyről, Brüsszelről vagy a migránsokról. Ezek a gyerekek sokszor azt se tudják, hogy pontosan miről is beszélnek, de ma már a migráns épp olyan szitokszónak számít, mint a cigány vagy a buzi. Van olyan 9 éves fiú, aki retteg attól, hogy terrortámadás fogja érni, egy négy éves kisfiú pedig eljátszotta, ahogy egy mesekönyvből azt olvassa fel, hogy háború lesz Brüsszellel. Egy pedagógus szerint nincs az az erkölcs vagy hittan óra, amely ezt a gyűlöletet kompenzálhatná."

abcug.hu/gyerekek-szerint-soros-gyorgy-az-ordog/

seol 2018.03.06. 12:12:12

@netukki:

Sajnos -- belegondolva -- nem túl meglepő ez, mégis az jut eszembe az ilyenek olvastán, hogy nem feltétlenül kellene annyira ragaszkodnom a rezsim békés eltávolításához. És még azután is sokáig megmarad e gondolat, miután elmúlt 'az a nagyon hideg érzés az agyamból'.

komwj 2018.03.07. 13:39:15

@ipartelep:

" Lehetséges lenne az, hogy (úgy van, hogy) az elmútnyóc + korábbi elmútnyóc + 4 év (az első országlásuk) fidesz-bűnszervezet általi agymosása, és propagandája, magyar nép átlagos IQ-ját mintegy 10 ponttal csökkentette? Nekem nagyon így tűnik. "

1. azért onnan indultunk hogy az 1994-es választások előtt jó anyám azzal jött haza hisztérikusan a dolgozóból (osztályvezető főorvos volt egy kiemelt/elit országos intézményben) hogy baj lesz, a beosztottjai az MSZP-re fognak szavazni mert komolyan azt hiszik hogy akkor megint 3,60 lesz a kenyér. És lőn...

2. a politikai agymosás mellé ne felejtsük el megemlíteni a kereskedelmi TV-k elképesztő hülyítő műsorait, valóságsók és egyéb horror. Szerintem aki azokat csak néhány hétig nézi már teljesen infantilizálódik (ha van honnan) És még korábban is volt amikor gyűjtöttek Isaura kiszabadítására. Szóval nem egyszerű hozott anyagból dolgozni...

3. 1950 körül meg még 9 millió fasiszta volt (legalábbis Rákosi szerint)

netukki 2018.03.10. 07:39:28

"Lázár János után elmentünk a rettegett bécsi városrészbe, Favoritenbe, ahol találkoztunk a Lázár-videó egyik szereplőjével is. Megnéztük, hogy ez valóban egy piszkos és elszegényedett no-go zóna-e. Beszéltünk az ott élőkkel, egy helyi újságíróval és a bécsi önkormányzat statisztikusával is az elhírestült videóban elhangzó állításokról. Készítette: Bárdi Bálint, Varga Christian, Zalavári Noémi" www.youtube.com/watch?v=MkUDooue82E&feature=youtu.be

velőtanya 2018.03.10. 15:26:36

Interjú Császi Zsolt politikai fogollyal, most csak egy dolgot emelek ki:
Arra az egyetemre hordják ki a börtönből a folyosókat takarítani - rabruhában, fegyveres őrrel kísérve - ahol korábban 20 évig tanított. (Azzal az indoklással, hogy ez majd segíti a megátalkodott bűnöző visszailleszkedését a társadalomba)

Manchmal 2018.03.10. 16:40:52

@velőtanya:

Szerintem ezt félreérted: a tököli iskolában takarít, csak elmondja, hogy mivel ez a majdani "reintegráció" elősegítése címén van így, vicces lesz, amikor újra taníthat majd az egyetemen, azzal jönnie, hogy milyen jól fel tudja mosni a folyosót.

De nem véletlen, hogy félreérthető: botrányosan van (nincs) megszerkesztve az egész, tele értelemzavaró hibákkal, ismétlésekkel, benne hagyott változtatásokkal (hogy a valódi szerkesztést, a rövidítést - kb. a harmadával lehetne rövidebb minden tartalmi veszteség nélkül -, tömörítést, olvashatóvá tevést ne is említsem).

velőtanya 2018.03.10. 17:14:11

@Érvsebész: @Manchmal: Köszi, én akkor még nem láttam az írott változatot - ami egyébként tényleg össze van csapva - csak a netről hallottam részleteket az interjúból, és ezt a részt tényleg félreértettem.

netukki 2018.03.11. 10:05:43

"Odáig fajult Orbán gyűlöletszítása, hogy Balassagyarmaton magyarázkodni kell két menedékkérő néhány napos elhelyezéséért"

168ora.hu/itthon/odaig-fajult-orban-gyuloletszitasa-hogy-balassagyarmaton-magyarazkodni-kell-ket-menedekkero-nehany-napos-elhelyezeseert-146555

seol 2018.03.11. 10:49:17

@netukki:

Há' ne hülyéskedj, tudjuk, hogy egy menekült elég, hogy kiirtsa az országot, akkor két menekült kétszer irtja ki!

netukki 2018.03.12. 11:53:28

@Érvsebész: Egy másik érdekes kremlinológiai szakcikkből:

"Mikor a magyar miniszterelnök és Vlagyimir Putyin befejezték tárgyalásukat, és már készültek indulni, a orosz elnök egy szokatlan gesztussal felajánlotta vendégének, kiviszi a kocsijában a Szentpétervár Pulkovo repülőtérre, és így négyszemközt tudják folytatni beszélgetésüket. A miniszterelnök a gesztust a személyes nagyrabecsülés jeleként értelmezte Putyin részéről, és boldogan mondott igent.

A miniszterelnök ezzel a szokatlan autókázással később szívesen kérkedett. De amikor a történetet elmesélte az egyik nagykövetének, a diplomata egyáltalán nem volt lenyűgözve, inkább megrökönyödött főnöke naivitásán és felelőtlenségén. „Nem vagyok biztos, hogy ez olyan nagyszerű ötlet volt!” – válaszolt élesen a nagykövet, hozzátéve, hogy

”AZ EMBERNEK NEM SZABAD NÉGYSZEMKÖZT MARADNI PUTYINNAL, EGY VOLT KGB-TISZTTEL.”

Az autóútra 2003. november 30-án került sor, amikor Medgyessy Péter Szentpétervárra utazott tárgyalni Putyinnal. Medgyessy második éve volt hivatalban, miután a 2002-es választásokon kisebb meglepetésre győzelemre vezette az MSZP-t Orbán Viktor jobboldali és vitathatatlanul oroszellenes kormánya ellen. Budapest és Moszkva egyaránt készen állt, hogy sínre tegyék a kisiklott viszonyt.

„Medgyessyvel kezdve az összes megválasztott magyar miniszterelnöknek voltak privát, négyszemközti beszélgetései Putyinnal, ahol fogalmunk sincs, miféle megállapodásokat kötöttek és mit ajánlott nekik” – mesélte a történetet felidéző diplomata, Simonyi András. Simonyi 2002 és 2007 között Magyarország washingtoni nagyköveteként szolgált, jelenleg a Johns Hopkins Egyetem Transzatlanti Kapcsolatok Központjának ügyvezető igazgatója Washington DC-ben.

A volt nagykövet ezt a kis futó epizódot fordulópontnak látja a magyar–orosz kapcsolatok történetében, mivel innentől megszűnt annak az átláthatósága, és az intézményi szintű diplomáciát privát, négyszemközti alkuk váltották fel. „A későbbi miniszterelnökök ugyanúgy nem tudtak ellenállni ennek a régi KGB-trükknek: nagyobbnak láttatni kis országok vezetőit, amitől beájulnak. Kis befektetés, hatalmas haszonnal. De a valóság az, hogy ez mindig is egy egyenlőtlen viszony marad” – folytatta a volt diplomata.

„Valószínű, hogy sosem fogjuk megtudni, miről is folytattak privát beszélgetést a vezetőink Putyinnal” – összegezte Simonyi."

index.hu/belfold/2018/02/15/igy_lettunk_az_orosz_atomlobbi_es_putyin_piszkos_trukkjeinek_jatszotere/

Az Index-cikk egyébként megjegyzi, hogy "Nem véletlenül jelenik meg egyszerre ugyanabban a témában cikk az Indexen és a Direkt36-on: a két cikk szerzői menet közben értesültek egymás munkájáról, és úgy döntöttek: annak érdekében, hogy minél jobban ráirányítsák a figyelmet erre az orosz–magyar kapcsolatokban meghatározónak számító szereplőre, ugyanakkor közlik a cikkeket."

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2018.03.20. 14:57:58

Nem szoktam linkelgetni, de a következő történet és összefoglaló, tetszik nekem. Eléggé plauzibilisnek tűnik. A második (a hosszú) bekezdés.

ahaza.blog.hu/2018/03/17/a_friss_ugyek_hatasa_a_valasztasra#comments