A Vincent-blog elköltözött

Ez nektek vicces?

nem felejtünk.jpg

 

 


 

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

FRISSÍTVE!

Itt az újabb történelmi csúcs

A központi költségvetés bruttó adóssága: 2010. május: 19.933,4 Mrd Ft; 2011. május: 21.116,5 Mrd Ft; 2012. május: 21.180,9 Mrd Ft; 2013. május: 21.765,4 Mrd Ft; 2014. október 24.736 Mrd Ft;2015. június 6. 24 847 Mrd F

 

Szűjjé má'!
tumblr_nzd85jlxqr1qd6fjmo1_1280.jpg

 



 

Te már bekövetted?

 

Vincent tumblr Falus.JPG

 


 

Vincenzúra

Troll Vincent.jpg

Figyelem! A Vincent szerzői — főszabályként — maguk moderálják a posztjaikra érkező hozzászólásokat. Panaszaitokkal vagy a mellékhatásokkal a poszt írójához forduljatok!

Köszönettel: Vincent Anomália

Címkék

abszurd (39) áder (5) adózás (11) alkotmány (45) alkotmánybíróság (10) államosítás (7) arcképcsarnok (14) ascher café (24) a létezés magyar minősége (6) bajnai (16) bank (7) bayer (23) bayerzsolt (14) békemenet (7) bkv (7) bloglossza (14) borzalmasvers (156) cigány (7) civilek (5) civil társadalom (8) demokrácia (24) deutsch tamás (6) devizahitelek (9) dogfüggő (10) egyház (10) ellenzék (7) erkölcs (17) érték (19) Érvsebész (11) eu (13) eu elnökség (8) felsőoktatás (15) fidesz (76) fideszdemokrácia (7) film (12) filozófia (13) foci (12) focijós (19) focikvíz (54) focitörténelem (94) fritztamás (6) gasztrowhat (9) gavallérjános (10) gazdaság (8) gengszterkrónikák (14) gyurcsány (27) hangfal (98) heti válasz (19) hétköznapi történetek (32) hétvége (44) hoax (5) hülyék nyelve (16) hülyeország (165) idézet (768) igazságszolgáltatás (6) imf (26) indulatposzt (11) interjú (7) járai (12) jobbik (17) jogállamiság (33) kampány (12) kampányszemle (9) katasztrófa (5) katonalászló (21) kdnp (9) kétharmad (16) költségvetés (21) könyvszemle (9) konzervatív (18) kormányváltás (22) kormányzás (42) kósa (8) kövér (11) kultúra (21) kumin (14) lánczi (5) lázár jános (12) levelező tagozat (12) lmp (8) longtail (10) magánnyugdíj (25) mandiner (15) március 15 (8) matematika (9) matolcsy (44) mdf (5) média (48) melegek (8) mesterházy (7) mnb (5) mosonyigyörgy (7) mszp (32) mta (5) napitahó (7) navracsics (14) nedudgi (15) nekrológ (11) nemigazország (5) nemzeti együttműködés (5) ner (11) nyugdíj (5) oktatás (12) önkormányzatok (6) orbán (46) orbanisztán (15) orbánizmus (101) orbánviktor (65) országgyűlés (6) pártállam (23) politika (14) polt (5) program (9) retró (22) retro (115) rettegünk vincent (14) rogán (9) sajtó (22) sajtószemle (6) schmitt (38) selmeczi (8) semjén (6) simicska (7) sólyom (7) spoof (19) stumpf (5) szász (6) századvég (7) szdsz (9) szijjártó (16) színház (35) szlovákia (5) szszp (5) tarlós (12) társadalom (50) törökgábor modul (8) történelem (5) tudjukkik (22) tudomány (17) tüntetés (17) ügyészség (9) választás (37) vb2010 (19) vendégposzt (68) videó (11) vincent (10) Vincent szülinap (6) voks10 (7) vörösiszap (16) zene (23) Címkefelhő

A kedves és fontos dolgokról

2015.11.06. 00:17 | jotunder | 168 komment

 

       "  Gender-vita, homoszexuálisok házassága, és biztosan tudnánk említeni még néhányat. Ezek kedves és fontos dolgok, de mégiscsak másodlagosak", nem mozdítják ki Európát a gazdasági és társadalmi kátyúból - tette hozzá. (Orbán Viktor) "

        Magyarországon az Alaptörvény teszi lehetetlenné a "kedves és fontos" melegházasságot. Valamiért fontosnak tartotta a FIDESZ, hogy betiltsa ezt a "kedves és fontos" dolgot. 

        Európa NINCS semmiféle gazdasági és társadalmi kátyúban. Európa egy nagyon gazdag kontinens, itt általában olyan országok vannak, ahol a per capita GDP nominális 40000 dollár felett van. Magyarországon 13000 dollár a nominális GDP, nagyjából annyi, mint Argentínában. Ezt akár gazdasági kátyúnak nevezhetnénk. 

        Európa legtöbb országában a lakosság többsége jól érzi magát, vannak problémái, de alapvetően egészen jól érzi magát. Magyarországon érzi magát a lakosság többsége rosszul. Például azért érzi rosszul magát, mert reménytelenül alacsonynak tartja a jövedelmét. Ez is olyan gazdasági kátyúszerűség.

        Orbán Viktor családja több milliárdos magánvagyonnal rendelkezik, közvetlen baráti köre több tízmilliárdos magánvagyonnal, és nem rendelkeznének ezzel a magánvagyonnal, ha nem Orbán Viktor a rokonuk, barátjuk, ismerősük. Romániában az utcán vannak az emberek az ilyesmi miatt, Magyarországon tévét néznek. Ezt is inkább társadalmi kátyú, mint vaníliafagylalt. 

        Magyarországot százezer számra hagyták el a munkaképes emberek, és jelentős részük nem fog hazajönni. A társadalom legalsó harminc százaléka a harmadik világ szintjén teljesít a PISA-teszten, ezt is nevezhetnénk társadalmi kátyúnak. 

         A következő mondat miatt tucatnyi felháborodott kommentet fogok kapni törzsolvasóinktól, de én már csak ilyen vagyok, sajnos nem lehetek tekintettel mindenki érzékenységére. Nem gondolom azt, hogy Magyarországon, minden szörnyűség Orbán Viktor kormánya miatt van, és, kérem, aki nem bírja az ilyesmit, most hagyja abba az olvasást, még azt sem gondolom, hogy Orbán Viktor kormánya szignifikánsan alkalmatlanabb lenne a kormányzásra, mint balliberális elődei.  Mindazonáltal, ő a miniszterelnök, bizonyos problémákat neki kell kezelnie, nem másnak, és annyira jól azért nem kezeli ezeket a problémákat.

         Igen, a demográfiai problémák és azok következményei fontosabbak, mint a melegházasság. Ez így van. A tüdőgondozásnál is fontosabbak, az akadálymentesítésnél is fontosabbak, és a meteorológiai előrejelzéseknél is fontosabbak. És akkor mi van? 

         Orbán Viktor lényegében azt mondja, hogy képtelen egyszerre biciklizni és rágógumit rágni. Próbálja még egyszer, hátha mégis menni fog. Az, hogy a magyar kormányban egyáltalán nincs nő, és általában nagyon kevés nő van fontos pozícióban teljesen független az ország demográfiai problémáitól, a melegek társadalmi egyenjogúsítása is. Ennek a felismeréséhez elegendő az, ha az ember nem idióta. 

         Senki sem gondolja azt, hogy Magyarország demográfiai problémáit olyan afgán bevándorlókkal lehetne megoldani, akik nem is akarnak Magyarországra költözni. Elismerem azt is, hogy nagyon jó lenne az, ha Magyarország bevándorlás nélkül is kezelni tudná a helyzetet (nem mindenki gondolja így, de én akár így is gondolhatom), ennek azonban semmi de semmi köze sincs a fent említett kedves és fontos dolgokhoz.

          Orbán Viktor azt mondja, hogy ne legyünk politikailag korrektek, aztán ha nem vagyok politikailag korrekt, a kisfiúcskái kiteszik a fényképem és a nevem a rezsimblogra. Igen ám, de én inkább mégis csak leszarom, hogy kiteszik a fényképem és a nevem a rezsimblogra, így mulat egy magyar úr alapon, inkább mégis politikailag inkorrekt leszek. 

          Orbán Viktor a Kopp Mária-Skrabski Árpád-féle Három királylány Három királyfi országocskában gondolkodik, ahol mindenki a Rózsadombon él egy villában, és azokban a villákban nevelik fel illő adókedvezmények fejében a kismagyarokat, akik majd kivezetik az országot a különböző kátyúkból. A szomorú helyzet azonban az, hogy megdöbbentően kevesen laknak a rózsadombi villákban, ezért Magyarországot szegény magyarok és, horribile dictu, esetleg nem egészen fehérbőrű magyarok vezethetik csak ki a kátyúkból. Legalábbis nélkülük nem fog menni. Amennyiben őket a bogárlászló féle idióták javaslatára ott hagyják az út szélén, akkor importra fogunk szorulni. Mielőtt Orbán Viktor előtt hargitai székely legények és leányok képe jelenne meg, szeretném megjegyezni, hogy ők Aberdeenbe vagy Tübingenbe óhajtanak költözni, nem Taktaharkányba.

          Ha Orbán Viktor komolyan gondolja a Magyar Kátyút, akkor az oktatásba kell fektetnie pénzt, akkor is, ha az oktatásba való pénzfektetés olyan libsi izének tűnik. És még az is lehet, hogy az átlagjövedelem alatt élők javára kellene kicsit megváltoztatni az adótörvényeket és a támogatásokat. Csak két példát mondtam, nem állítom, hogy tudom, hogy mit kell tenni, csak azt tudom, hogy Magyarország miniszterelnökét még jó ideig Orbán Viktornak fogják hívni, ez az egész az ő feladata, amiből nem tudja kijópofizni magát. Ezt az országot nem fogja feketegyörgyökkel, bayerzsoltokkal, nógrádikkal kihúzni a kátyúból (életemben nem hallottam olyat, hogy valaki a szart kátyúnak nevezi, de maradjunk az orbáni terminológiánál). 

         Nem lehet a muszlimok elleni absztrakt gyűlöletre, sorosozásra, homofób hülyeségekre alapozni Magyarország felemelését. Nem kell liberálisnak lenni hozzá. nem kell baloldalinak lenni hozzá, de primitív, útszéli hülyeségek összehordásából nem lesz semmi. Semmi. Csak hatalom. Az meg, Kedves és Fontos Vezetőnk, ehhez a feladathoz kevés lesz. 

süti beállítások módosítása